|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#3511 | |
|
Zadomowienie
|
Dot.: MAMUSIE MARZEC i KWIECIEŃ 2013 cz.VIII vel. Ciśnij dziołcha, ciśnij!
Cytat:
![]() ![]() Gratulacje, zdrówka
|
|
|
#3512 |
|
Wtajemniczenie
|
|
|
#3513 |
|
Zakorzenienie
|
Witam sie..
dzis od rana jestem zalatana.. gratuluje nowym mamuskom ![]() bylismy na wazeniu i na odparzenia cos pani dr przepisala nam.. maly wazy 4400.. bylo cos 4400 z hakiem ale odjela niby pampersa i koszulke nie wiem jak ona to wie ile wazy pampek w dniu wypisu mial 3740..czyli 660 g przybral ja sie pytam czy to mozliwe?? rosnie maly bo wedlug pomiaru to i glowka urosla i brzucho po 2 cm od wypisu ... hmm albo mi zle dziecko zmierzyli..Dzisiaj probuje sie dodzwonic do ZUS-u.. porazka jakas.. chce od nich uzyskac oswiadczenie ale zeby sie dodzwonic to chyba musze miec anielska cierpliwosc... ![]() mam pytanko na buzi maluszek ma krostki z 2 i zakonczone takim bialym czms jakby pryszczyki.. cos na to sie stosuje??? potowki ma swoja droga..ale przemywamy buzie woda przegotowana..
|
|
#3514 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() pieknie !Cytat:
Cytat:
![]() ![]() piękne fotki spacerowe!!! Hania do schrupania! ![]() ![]()
|
|
|
|
#3515 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
kicha, w nosie gluty, ale daje radę oddychać. |
||
|
|
|
|
#3516 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() chlopa wyslalam ![]() No i dla synia konkretna waga! moj 1,5 miesieczniak ma coś koło tego
|
|
|
|
#3517 | ||||
|
Kniaginia
|
Cytat:
![]() Ja wchodzę w większość ciuchów, ale mam 3 kg na plusie. Za to brzuch poorany rozstępami. Nie wiem, czy znikną. Smaruję Mustelą, ale nie bardzo wierzę w jej działanie. Cytat:
![]() Cytat:
Ja od sąsiadki wczoraj usłyszałam: O, to już niedługo chyba? Ja mowię, że już jestem po porodzie. A ona tylko spojrzala... Jak to uzasadniła? Cytat:
![]() Mali artyści
|
||||
|
|
|
|
#3518 | |||
|
Wtajemniczenie
|
Hej !
Cytat:
![]() Cytat:
W innej publikacji czytałam że woreczki foliowe nawet te do przechowywania mleka coś tam robią z jakimiś strukturami więc ogólnie najlepsze są pojemniki. Drogie ale co zrobić. Cytat:
Najlepiej weekend jak chłop w domu - zamykamy się z dziecięciem, laptop, książki, tv i przystawiamy na żądanie, z upływem dnia mleka będzie niby coraz mniej więc będziemy przystawiali bardzo często np co 30 minut... wrzaski dziecka.... w nocy tym bardziej, bo w nocy jest więcej prolaktyny i nie da się rozkręcić laktacji bez męki przez kilka nocy w stylu - karmienie co godzinę... chodzenie jak zombie... ale po kilku dniach mleko jest..każdy inny sposób to stopniowe wygaszanie laktacji/ odroczone w czasie.. polecam fajne forum o kp http://forum.gazeta.pl/forum/f,570,K...e_piersia.html ja sama zastosowałam tą metodę, płakałam, byłam nieprzytomna ale udało mi się odstawić mm.... a mój kloc ma ponad 5 kg i ostatnio jak łykał mm to po 130 ml więc kwestia motywacji.. aaa dobrze, że większość ubranek dostałam... odkładamy już część 62
|
|
|
#3519 | |
|
Kniaginia
|
Cytat:
Ja jeszcze będąc w ciąży kupiłam z Aventu, ale nieświadoma byłam i kupiłam ogromne, bo 250 ml. Bez sensu taką ilość za jednym razem ewentualnie rozmrażać. |
|
|
|
|
|
#3520 |
|
Zakorzenienie
|
p.s.:
pytałam o szczepionki .. u mnie w przychodni pani powiedziala ze ta 6 w 1 to koszt jakies 130 - 150 zl.... to cos nie tak.. no i te dodatkowe pneumokoki i reszta pewnie cos kosztuja swoja droga tak??? nie miala czasu bo dzis hardcore ze szczepieniami byl... no i my chba 29.05 idziemy na szczepienie.. i chyba wezmiemy w przychodni szczepionki... dziewczyny czy to normalne, ze maly sie prezy i tak jakby na raty kupke robi.. tz go zostawial na przewijaku i czekal az kupke dokonczy... czasami idzie partiami.. dzis synus powital mnie sikaniem na przewijak ..lubi to chyba ---------- Dopisano o 16:09 ---------- Poprzedni post napisano o 16:05 ---------- Panika wlasnie cos mi sie wydaje, ze duzo przybral i 2 cm w obwodzie brzusia i glowy to duzo bardzo.. moze zle mierzyli ...
|
|
#3521 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
ale mniejsze zło/ niż mrozić w jakiś przypadkowych gdzie na 99 % jest bpa..na zachodzie zakazana jest ta substancja przy żywności.ktoś pytał o witaminy przy MM. Na opakowaniu pisze ile dane mleko ma wit na 100 ml. Więc prosta matematyka, ile podajemy na dobę porównać z zaleceniami / k 25 mg, d nie pamiętam, do spawdzenia w googlach./ i jak za mało mm dajemy to co 2,3 dzień podawać wit. co ile wiadomo po kolejnym prostym równaniu.
|
|
|
#3522 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
za wage na wypryski nic - samo zniknie Cytat:
a co do wyliczanki to niby się u mnie nie zgadza bo dbam o Roszka ale jednak w nocy nie przewijam w ogóle ,zresztą wszystkie dzieci w nocy nie były przewijane.... bo nie było potrzeby takiej .Cytat:
![]() Cytat:
kupa na raty jest normalna -u nas tez czasami . np wczoraj podczas trwania teeleekspresu -w sumie nie skończył się jeszcze a 4 raz Roszka przewijałam ....
|
|
|
#3523 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
kciuki Misiulka gratulacje ![]() Ale napisałyście, znowu nie dam rady nadrobić. Mój maly zasnal.. wczoraj byl pierwszy spacerek. Pawełek spi już nawet ponad 4 godziny czasem. No ale mysle, ze bedzie tylko lepiej i w nocy tez.Mam pytanie czy mlekiem naturalnym da sie przekarmic..? U nas to wyglada tak, ze maly zje, spi, albo polezy popatrzy na swiat.. czasem przewijamy w nocy, zje spi.. innym razem przewijamy spi.. (rzadko) mam wrazenie ze tylko przewjak i karmie dziecko by zasnelo ale ze mnie matka... :P dzis ponosilam go, pospiewalam i pozaczepialam.. mam wrazenie ze maluszek juz cos czai, lapie go za reke on lapie za plaec i sie usmiecha, potrafi cos pogadac po swojemu, powzdychac itp. czy Wasze dzieci tez czasem cos przezywaja we snie, moj ma tak 2 dzien... ![]() mamy 12 dni zastanawiam sie nad kupnem witamin dla matek karmiacych..i nie wiem polecacie te pregna?? czy jakos tak ![]() http://www.☠☠☠☠☠☠.pl/pid,40737/n,OME...ek/stn,product w ciazy zadnych nie bralam ale teraz moze warto.. chcialam cos kupic.. co do szczepionek to mysle, ze dowiem sie jak tz pojedzie i nimi troche trzasnie ! bo jakos dopytac sie dzis nie szlo.. ;/ tak wlasnie czytam o cenach jakie sa u Was i mysle sobie w duchu co tak 'tanio' ale zobaczymy jaka kwota calosciowa wyjdzie..
Dla Ciebie moje serce bije tak jak kiedyś Twoje dla mnie bić zaczęło... PAWEŁEK 12.04.2013 R. Edytowane przez eluśka87 Czas edycji: 2013-04-24 o 16:33 |
|
|
|
|
|
#3524 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
|
|
|
#3525 | |
|
Wtajemniczenie
|
[QUOTE=nestelle;40445548]cześć
, ja się witam w dniu moich urodzin !!!!!!dostałam już karnet do spa ,czekam na resztę prezentów ..... QUOTE]wszystkiego najlepszego Cytat:
|
|
|
#3526 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
My tez juz po wizycie poloznej, maluch rosnie i to jest najwazniejsze (i cycki tez rosna ) - w 5 dobie mamy juz 130g na plusie od wagi urodzeniowej ![]() Moj okruszek tez ma pryszczyki na nosku (w sumie to caly nosek zaorany), ale polozna i lekarze w szpitalu mowili, ze to samo zejdzie i nie trzeba nic z tym robic i niczym nie smarowac pani22ka tutaj mi kazda polozna i lekarz dzieciecy powtarzali wlasnie, ze jak sie karmi piersia i dziecko duzo pije to wlasnie zażółcenie cofa sie samo bez uzycia dodatkowych innych metod np. lamp. (oczywiscie w swoim czasie) I wazne jest tez wychodzenie na spacerki, gdyz promienie UV rowniez pozytywnie wplywaja na szybszy rozpad bilirubiny (oczywiscie nie bezposrednie slonce). My juz dzisiaj zaliczylismy pierwszy spacerek, ale maly byl marudny - tak jak Toressik - cycowy Talibek
|
|
|
#3527 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
oj to bardzo póżno chodzicie spać ..... ![]() kiedyś tez tak robiłąm czasami ale jak mogłam spać do południa .... Cytat:
za wagę i za pierwszy spacer ....
|
|
|
#3528 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Oooo -widzę, że ktoś chce się z nami pożegnać ![]() Cytat:
To już lada chwilkę poznasz się ze swoim KubusiemCytat:
Wszystkie letnie ubrania mam jak Ty - S i XS i za cholerę w nic dupy nie wcisnę. Wolanin - OLBRZYMIE GRATULACJE! ![]() Nestelle - pięknego masz swojego Roszka. No cudowny po prostu. Jednak bierzcie się za jakiś czas za czwarte. Nie ma co genów marnować.
|
|
|
#3529 | |
|
Zakorzenienie
|
Sliczny
)---------- Dopisano o 17:02 ---------- Poprzedni post napisano o 16:58 ---------- uspokoilas mnie ![]() Cytat:
![]() My bylismy na spacerku wczoraj, maluch spal, na wybojach fajnie jest...
|
|
|
#3530 |
|
Zakorzenienie
|
corka_rosy, Maluda2112, Tasia34, wolanin1, Misiulka06kochane ogromne GRATULACJE! spisalyscie sie na medal
![]() teraz jak juz jestem po porodzie, to chyle czapki kazdej rodzacej (wczesniej oczywiscie tez, ale teraz po przezyciach jeszcze bardziej ), to niesamowite, ile jestesmy w stanie przezyc bólu dla naszych kruszynek
Moja dziewczynka Edytowane przez Moderna Czas edycji: 2013-04-24 o 17:11 |
|
|
|
|
#3531 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Czytałam gdzieś, żeby nie zamrażać mleka. To z piersi powinno mieć temperaturę mrożenia -40 stopni C, a nasze zamrażarki nie mają tyle. Poczytajcie. Szkoda by było karmić dziecko mało wartościowym pokarmem. Cytat:
U nas ostatnio co 2 dni. W sobotę były 2 i czekamy
|
|
|
#3532 |
|
Zakorzenienie
|
megi - megi Kochana moj Paweł ur 12.04.2013
po za tym ok23:38 zdazylismy przed 13 ![]() eluśka87 (Ela l.25) - tp 15.04.2013 Pawełek ur. 13.04.2013 CC 3850g i 57cm
|
|
#3533 |
|
Zadomowienie
|
Byłam dzisiaj na zakupach. Trzeba się ubrać, robimy chrzest 5 maja.
|
|
#3534 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
a widzisz, u nas maly minuje pampersy.. czasem mu wyjdzie niezla mina.. ale ile sie naprezy co ktoras kupe, fajnie spoglada i tz wie kiedy jeszcze ma dorobic... mam nadzieje, ze to taka dobra przemiana materii.. baczki tez ma, ale juz wiem po czym..co mama zje to synus chlonie ![]() kciuki za wasze kupki ![]() ale mam ochote na nalesniki, chyba nie moge.. ![]() ---------- Dopisano o 17:25 ---------- Poprzedni post napisano o 17:21 ---------- Cytat:
mi sie moje cialo podoba w moim lustrze.. ale mam chcec kupic cos, odwiedzic fryzjera od slubu wlosy urosly.. musze wygladac jak mamuska a nie jak... ![]() mam chcec na jakas sukienke i buty na koturnie choć... i marzy mi sie fajny lakier do paznokci, bo moje pazurki nic nie widzialy przez te 9 mc. podejrzewam, ze tez bede miala problem z mierzeniem ciuchow, ale pokipojade to minie jakis czas, tz pracuje, a zmaluszkiem na zakupy nie pojde, przezyje na tym co mam poki co..moglam sie dzis w przychodni zwazyc ale jestem zapominalska, chcialabym zobaczyc na wadze cos konkretnie na - ![]() kciuki za zakupy ![]()
|
|
|
#3535 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() a prosaki zejda same Cytat:
![]() co do pojemnikow tak jak dziewczyny pisały nie jest to materiał stworzony do kontaktu z żywnością faceci na spacerze. nadrobilam was teraz czas na nauke. ide tylko zrobie herbatke ---------- Dopisano o 17:37 ---------- Poprzedni post napisano o 17:36 ---------- można
|
|
|
#3536 |
|
Zakorzenienie
|
Dragusia obrona??
powodzonkaja sie tez poniekad edukuje ehh mam czas do weekendu majowego ![]() a macie moze jakies zesatwienie co jesc a czego nie, ze szpitala dostalam i od poloznej, roznia sie od siebie.. a smazone nalesniki z serem i dzemem byly by pycha moja postac w wersji roboczej 12 dni po cc (czyt. domowej.) goraco mi :P moze na zywo szczuplej, brzucho moze zrzuce taki mam po jedzonku.. no ale po cc mowia mize gorzej zrzucic, chociaz mi sie wydaje ze duzo spadlo tz teraz mowi ty chudzielcu... dla porownanai wrzuce zdj z ost dni w ciazy [IMG=http://img703.imageshack.us/img703/6404/zdjcie0190ph.jpg][/IMG] Uploaded with ImageShack.us --------------------> porownanie ![]() http://imageshack.us/photo/my-images...ie2903001.jpg/ http://imageshack.us/photo/my-images...e29032013.jpg/ i moj P... ---------->[IMG=http://img809.imageshack.us/img809/6358/zdjcie0189z.jpg][/IMG] Uploaded with ImageShack.us
Dla Ciebie moje serce bije tak jak kiedyś Twoje dla mnie bić zaczęło... PAWEŁEK 12.04.2013 R. Edytowane przez eluśka87 Czas edycji: 2013-04-24 o 17:46 |
|
|
|
|
#3537 | ||||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
ale słodziak Cytat:
![]() możemy od pierwszego jest w kropelkach i wtedy wg dawkowania daje się 20 kropli, nam położna powiedziała ze można wcześniej tylko dawac tak 5 kropli, a jak skończy miesiąc to zwiększać. Cytat:
Cytat:
zresztą ona ma tak duży odruch ssania, ze nawet jak pieluszka czy kocyk lezy przy buzi- to zaczyna ciumkać łapkę- więc też przystawiam i tak na każdy odruch szukający.....Nie poddaję się próbuję. Cytat:
Cytat:
|
|
|
#3538 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
#3539 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
#3540 |
|
Zakorzenienie
|
AW: MAMUSIE MARZEC i KWIECIEŃ 2013 cz.VIII vel. Ciśnij dziołcha, ciśnij!
Odpadl pepuszek
jak to teraz pielegnowac ?
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 15:58.

12-08-1997

....

w dniu wypisu mial 3740..czyli 660 g przybral ja sie pytam czy to mozliwe?? 

!!!!!!

i marzy mi sie fajny lakier do paznokci, bo moje pazurki nic nie widzialy przez te 9 mc. podejrzewam, ze tez bede miala problem z mierzeniem ciuchow, ale pokipojade to minie jakis czas, tz pracuje, a zmaluszkiem na zakupy nie pojde, przezyje na tym co mam poki co..