|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#3601 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Na słoneczko wystaw brzuszek, niech ogrzeje się maluszek! Mamy VII-VIII 2013- c
Skylie, będzie wyścig ciężarówek
|
|
|
|
#3602 | |
|
Zadomowienie
|
Dot.: Na słoneczko wystaw brzuszek, niech ogrzeje się maluszek! Mamy VII-VIII 2013- c
Cytat:
Ale jak już tak bardzo chcą mi to ktg robić to niech sobie robią mi to nie przeszkadza najważniejsze żeby mała była zdrowa |
|
|
|
|
#3603 | |||||
|
Konto usunięte
|
Dziękujemy za miłe słowa
![]() Gratuluję rozpoczętych tygodni!! Jak to przeleciało... Gratuluję pozytywnych wieści z wizyt i czekam na kolejne dzisiaj! ![]() Cytat:
Cytat:
Cytat:
A zakupy jak u Surki - najlepiej wszystko w jednym sklepie... Cytat:
Noo ![]() Cytat:
że jak kurczaczek... A Nospa? Ja mam 3 Nospy Max dziennie, prawie zero skurczów... |
|||||
|
|
|
#3604 |
|
Zakorzenienie
|
[1=ecd9a68db8379fc22aec146 35aa2645aca7c721b_6070dc9 9c9f91;40471073]Hej! Dziękujemy za wszystkie kciuki
![]() Zaraz nadrabiam... Artuś waży 1090 g i TP mamy na 15.07 wg dzisiejszego USG Przyrósł cudownie, o 2 tygodnie i nadrobił jeszcze 10 dni! Wody OK, łożysko bez zarzutu. Szyjka trzyma, rozwarcia nie ma. Jedyny problem, to że Mały leży pośladkowo, a więc niech się obraca, bo inaczej cc :/ Jak poczuję mocne wypychanie, mam wziąć Nospę, żeby rozluźnić brzuszek, żeby się obrócił. A on mi 2 ostatnie dni tak się pcha, że myślałam już, że wyjdzie przez brzuch... Za to ja chyba muszę zrobić dopplera z tą opuchlizną. Poza tym mam pewien dziwny problem jelitowy, ale gin kazał się nie martwić nim, w razie gdyby się powtarzał, mam zrobić badania (wątrobowe). Jestem dumna z Małego Dostałam Bepanthen dla dzieci pełnowymiarowy, a Artusiowi kupiłam pierwszą książeczkę Moje dziecko, podobnie jak margosiowy Glut nie ma łóżeczka, wanienki ani pieluszek, ale już ma pierwszą książeczkę (biało-czarną).[/QUOTE]No to łądnie urósł , a tak się martwilaś Na pewno się obróci, razem z moją się póki co kręcą w brzuszku
|
|
|
|
#3605 | |||||
|
Zakorzenienie
|
Hej, wróciłam- ale się zmachałam
![]() Cytat:
http://www.youtube.com/watch?v=f8mMWh62XpU http://www.youtube.com/watch?v=6pBAtdm4Xus Muzyka mojej wczesnej młoości Cytat:
![]() Też nie lubię teraz zjazdów rodzinnych, a zwłaszcza jak jest dziewczyna brata Tż-ona wygląda jak modelka ![]() ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() [1=ecd9a68db8379fc22aec146 35aa2645aca7c721b_6070dc9 9c9f91;40471073]Hej! Dziękujemy za wszystkie kciuki ![]() Zaraz nadrabiam... Artuś waży 1090 g i TP mamy na 15.07 wg dzisiejszego USG Przyrósł cudownie, o 2 tygodnie i nadrobił jeszcze 10 dni! Wody OK, łożysko bez zarzutu. Szyjka trzyma, rozwarcia nie ma. Jedyny problem, to że Mały leży pośladkowo, a więc niech się obraca, bo inaczej cc :/ Jak poczuję mocne wypychanie, mam wziąć Nospę, żeby rozluźnić brzuszek, żeby się obrócił. A on mi 2 ostatnie dni tak się pcha, że myślałam już, że wyjdzie przez brzuch... Za to ja chyba muszę zrobić dopplera z tą opuchlizną. Poza tym mam pewien dziwny problem jelitowy, ale gin kazał się nie martwić nim, w razie gdyby się powtarzał, mam zrobić badania (wątrobowe). Jestem dumna z Małego Dostałam Bepanthen dla dzieci pełnowymiarowy, a Artusiowi kupiłam pierwszą książeczkę Moje dziecko, podobnie jak margosiowy Glut nie ma łóżeczka, wanienki ani pieluszek, ale już ma pierwszą książeczkę (biało-czarną).[/QUOTE]Suuuper! Ale duży chłopak ![]() Cytat:
![]() Teraz znalezienie wygodnych butów graniczy z cudem. Ja mam jedne jedyne z tamtego roku sandałki na koturnie i już w nich chodzę i mam zamiar w nich chodzić do porodu ![]() Do wyboru mam ewentualnie kozaki - moje drugie wygodne buty Edytowane przez Neni1984 Czas edycji: 2013-04-24 o 17:17 |
|||||
|
|
|
#3606 |
|
Zakorzenienie
|
Mam pytanie do mam posiadających KONIKA MORSKIEGO FISHER PRICE.
On ma ponoć 8 melodyjek oraz szum oceanu. Kupiłam używaną i moja puszcza tylko ocean i nie wiem czy ja nie umiem tego włączyć czy jest zepsute mimo, że sprzedawca na aukcji zaznaczył, że leci kilka melodyjek
|
|
|
|
#3607 |
|
Zakorzenienie
|
Persephone gratki za udaną wizytę
|
|
|
|
#3608 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Cytat:
[1=ecd9a68db8379fc22aec146 35aa2645aca7c721b_6070dc9 9c9f91;40471073]Hej! Dziękujemy za wszystkie kciuki ![]() Zaraz nadrabiam... Artuś waży 1090 g i TP mamy na 15.07 wg dzisiejszego USG Przyrósł cudownie, o 2 tygodnie i nadrobił jeszcze 10 dni! Wody OK, łożysko bez zarzutu. Szyjka trzyma, rozwarcia nie ma. Jedyny problem, to że Mały leży pośladkowo, a więc niech się obraca, bo inaczej cc :/ Jak poczuję mocne wypychanie, mam wziąć Nospę, żeby rozluźnić brzuszek, żeby się obrócił. A on mi 2 ostatnie dni tak się pcha, że myślałam już, że wyjdzie przez brzuch... Za to ja chyba muszę zrobić dopplera z tą opuchlizną. Poza tym mam pewien dziwny problem jelitowy, ale gin kazał się nie martwić nim, w razie gdyby się powtarzał, mam zrobić badania (wątrobowe). Jestem dumna z Małego Dostałam Bepanthen dla dzieci pełnowymiarowy, a Artusiowi kupiłam pierwszą książeczkę Moje dziecko, podobnie jak margosiowy Glut nie ma łóżeczka, wanienki ani pieluszek, ale już ma pierwszą książeczkę (biało-czarną).[/QUOTE]Bardzo sie cieszę A ja się troche martwie bo już mnie parę godzin brzuch boli wzięłam no-spe po 13tej, cały czas leże i zaraz biorę drugą. Jak nie przejdzie dzwonie do ginki
|
||
|
|
|
#3609 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() A jak często masz wizyty? ![]() Już co 2 tygodnie czy co 3 jeszcze? Może nie chcą czekać tak długo i wolą zacząć wcześniej w sumie niewiele to ich kosztuje
|
|
#3610 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#3611 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
, żeby ból przeszedł, ale jak nie to dzwoń |
|
|
|
|
#3612 |
|
Zakorzenienie
|
Idę pod prysznic, wypeelinguję się i potraktuję samoopalaczem
![]() Dawno tego nie robiłam, mam nadzieję, że dam radę ![]() I słucham Enigmyyy Ależ mnie ta muzyka relaxuje Dzięki Czarownica! |
|
|
|
#3613 |
|
Konto usunięte
|
|
|
|
|
#3614 | |
|
Zakorzenienie
|
[1=ecd9a68db8379fc22aec146 35aa2645aca7c721b_6070dc9 9c9f91;40471073]Hej! Dziękujemy za wszystkie kciuki
![]() Zaraz nadrabiam... Artuś waży 1090 g i TP mamy na 15.07 wg dzisiejszego USG Przyrósł cudownie, o 2 tygodnie i nadrobił jeszcze 10 dni! Wody OK, łożysko bez zarzutu. Szyjka trzyma, rozwarcia nie ma. Jedyny problem, to że Mały leży pośladkowo, a więc niech się obraca, bo inaczej cc :/ Jak poczuję mocne wypychanie, mam wziąć Nospę, żeby rozluźnić brzuszek, żeby się obrócił. A on mi 2 ostatnie dni tak się pcha, że myślałam już, że wyjdzie przez brzuch... Za to ja chyba muszę zrobić dopplera z tą opuchlizną. Poza tym mam pewien dziwny problem jelitowy, ale gin kazał się nie martwić nim, w razie gdyby się powtarzał, mam zrobić badania (wątrobowe). Jestem dumna z Małego Dostałam Bepanthen dla dzieci pełnowymiarowy, a Artusiowi kupiłam pierwszą książeczkę Moje dziecko, podobnie jak margosiowy Glut nie ma łóżeczka, wanienki ani pieluszek, ale już ma pierwszą książeczkę (biało-czarną).[/QUOTE]Noooooooo młody Arturek już nam tutaj nieźle urósł ! Tak się martwiłaś, a widzisz- wszystko w porządku! ![]() Cytat:
![]() Wróciłam od Babci. Z nudów jej umyłam okna i się w ogóle nie zmęczyłam, co jest dziwne ![]() Zrobiła mi obiad i dała dodatkowo dla Tżta kotleta, więc zrobię mu frytki i sałatkę i będzie obiad z głowy Wstąpiłam do lumpka obok babci na chwilę i wyłowiłam łącznie 4 rzeczy dla Bezika- 2x body, pajacyk i takie cieplejsze wdzianko ze ślicznym wzorem, aż Wam pokażę, bo się zakochałam w tym króliku. Całe 8 zł, rozmiar 3-6msc więc jak znalazł będzie na chłodniejsze dni, a w ogóle niezniszczone ![]() Body i pajacyk wyszły łącznie 5,75 ale to w sumie takie zwyklaczki to co Wam będę wrzucać ![]() W ogóle powiem Wam, że jak szłam i miałam dzisiaj dopasowaną tunikę, więc brzuszek było widać.. Wszystkie chłopy co napotkałam ich wzrok to się patrzyli na twarz, a wszystkie baby to na brzuch nie ważne czy młodsze, czy starsze, tak chamsko się lampiły, że już potem widząc taki wzrok i przechodząc głośno wzdychałam
12.07.2013 o godzinie 18:42 wszystko nabrało sensu.. 3470g, 54cm
Edytowane przez enlevee Czas edycji: 2013-04-24 o 17:42 |
|
|
|
|
#3615 |
|
Wtajemniczenie
|
Magolina- i jak brzuch? Ból przeszedł?
Czarownica- oj będzie, będzie Enle- fajne te spodnie Przeglądałam rzeczy i jak zobaczyłam jakie one malutkie to mnie blady strach ogarnął
OLCIA WOJTUŚ Edytowane przez skylie Czas edycji: 2013-04-24 o 17:42 |
|
|
|
#3616 |
|
Zakorzenienie
|
albo pokażę Wam bo mi się nudzi i nie mam co robić
|
|
|
|
#3617 |
|
Zakorzenienie
|
EN fajne ciuszki
|
|
|
|
#3618 |
|
Zakorzenienie
|
Dzień dobry
Późno dziś do was dotarłam, ale moja siostra miała jakieś bóle brzucha; poszła do lekarza i dostała skierowanie do szpitala. W sumie nic się nie dzieje, jest już w 37 tc, więc teoretycznie mogłaby rodzić, ale jej maleńka waży tylko 2600 g i lekarz wolał żeby poleżała, poodpoczywała, pobrała leki i jeszcze nie rodziła. My w związku z tym od wczorajszego wieczora mamy u siebie jej osiemnastomiesięcznego syneczka. Teraz mały z tatusiem swoim pojechał odwiedzić mamę w szpitalu, ja wykorzystałam moment żeby odkurzyć i teraz chwilkę odsapnąć. Nie wiem czy dam radę was nadrobić, ale spróbuję wieczorem ![]()
|
|
|
|
#3619 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Magolina trzymam kciuki żeby brzusio przestał boleć |
|
|
|
|
#3620 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() A teraz to dwa razy bardziej bo muszę ze swoim porównać za zakupy ![]() Mały elegancik nam urośnie )
|
|
#3621 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
ale chamówa
|
|
|
|
|
#3622 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Trzymamy kciuki )Jak ja już się nie mogę doczekać czerwca ![]() Cytat:
---------- Dopisano o 18:02 ---------- Poprzedni post napisano o 18:00 ---------- No właśnie takie robię ![]() Ale jakieś takie naturalne dla mnie to było Ps. wiesz ja ze wsi przyjechałam i udaje miastowego
|
|
#3623 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#3624 |
|
Zakorzenienie
|
Zastanawiam się czy iść jeszcze z psem na porządny spacer czy już sobie dziś darować wyjść z nim tylko pod blok
![]() Bośmy dziś już pół Krakowa zeszli
|
#3625 |
|
Zakorzenienie
|
mi nie dość ze gąły wychodzą to i szczeka opada jak widze ciezarówke
---------- Dopisano o 18:14 ---------- Poprzedni post napisano o 18:05 ---------- mam na koncie 28,90 i zastanawiam sie co kupic, butelki i smoczki czy jakąs pościel do wózka ![]() przez was musze coś kupić bo ciągle macie kuriera w domu a ja co?? |
|
|
|
#3626 | |
|
Zakorzenienie
|
Margoś, kurcze nie było o czym!
![]() Na wizycie dowiedziałam się, że... uwaga, uwaga.... moje dziecko żyje!!!! Tak jakby kopniaki, którymi mnie stale raczy mnie o tym nie informowały![]() Wizyta, jak to wizyta na nfz - uboga w informacje. Ale może powinnam się cieszyć, bo małe rośnie jak powinno serducho bije, skurcze macicy przeszły, dzięki czemu mogę odstawić Duphaston, tak więc nie ma o czym dyskutować Nawet ciśnienie miałam super (to pewnie wynik godzinnego czekania na wizytę, bo prawie w poczekalni usnęłam ), jedyne co się nie zgadza, to waga Muszę skorygować, bo przytyłam jednak 3kg![]() Także nie wiem ile waży małe, ile mierzy, ani tym bardziej co ma między nogami ![]() [1=ecd9a68db8379fc22aec146 35aa2645aca7c721b_6070dc9 9c9f91;40471073]Artuś waży 1090 g i TP mamy na 15.07 wg dzisiejszego USG Przyrósł cudownie, o 2 tygodnie i nadrobił jeszcze 10 dni! Wody OK, łożysko bez zarzutu. Szyjka trzyma, rozwarcia nie ma. Jedyny problem, to że Mały leży pośladkowo, a więc niech się obraca, bo inaczej cc :/ Jak poczuję mocne wypychanie, mam wziąć Nospę, żeby rozluźnić brzuszek, żeby się obrócił. A on mi 2 ostatnie dni tak się pcha, że myślałam już, że wyjdzie przez brzuch... Za to ja chyba muszę zrobić dopplera z tą opuchlizną. Poza tym mam pewien dziwny problem jelitowy, ale gin kazał się nie martwić nim, w razie gdyby się powtarzał, mam zrobić badania (wątrobowe). Jestem dumna z Małego Dostałam Bepanthen dla dzieci pełnowymiarowy, a Artusiowi kupiłam pierwszą książeczkę Moje dziecko, podobnie jak margosiowy Glut nie ma łóżeczka, wanienki ani pieluszek, ale już ma pierwszą książeczkę (biało-czarną).[/QUOTE]Super Perse ![]() mały rośnie baaardzo zdrowo... co ja bym dała, żeby wyjść z tyloma informacjami ![]() Cytat:
Ja jeszcze nawet nie wyczaiłam żadnych lumpków w pobliżu a gdzieś przecież muszą się przede mną kryć![]() A co do spojrzeń - ja mam to samo Strasznie przykuwam kobiecie spojrzenia... nie wiem czy to ja wyglądam jak taki dzieciak, źle się ubieram czy co
|
|
#3627 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ja bym 28.90 zainwestowała w pizze
|
|
#3628 |
|
Zakorzenienie
|
Aaa no i po powrocie zdążyłam już wciągnąć 2 hot-dogi domowej roboty
pychotka, łaziły za mną od kilku dni Jeszcze jednego zjem z tż wieczorem![]() I w końcu mogłam popić je maślanką... czekam na efekty takiego połączenia
|
#3629 |
|
Zakorzenienie
|
Kurcze dziewczyny, mojej siostrze zrobili w szpitalu USG. Mają tam lepszy sprzęt i jej córeczka ma jajeczka i siusiaka
I co ja zrobię z tymi pięknymi body w różowe kropeczki i tymi z napisem- "I'm little girl" ? No nic...- Zrobię sobie drugie dziecko i się przyda ![]()
|
|
|
|
#3630 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Najważniejszą rzecz jednak wiesz, ze żyje i tego się trzymajmy ![]() Ja się tam zawsze cieszę, jak pan dr mi mówi podczas usg, że mam w brzuszku jeden żywy płód ludzki... Jakoś mnie to uspokaja ![]() Kiedyś miałam nadzieję, że to żyrafa...ale chyba wydoroślałam
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 19:31.

mi to nie przeszkadza

niech sie ułozy porządnie główką w dół.To super ze rosnie.Swoją drogą waży juz jak dobry kurczak 

![:]](http://static.wizaz.pl/forum/images/smilies/krzywy.gif)

wzięłam no-spe po 13tej, cały czas leże i zaraz biorę drugą. Jak nie przejdzie dzwonie do ginki

a gdzieś przecież muszą się przede mną kryć