Pracy szukamy - ciągle się wspieramy i nigdy nie poddamy! cz.5 - Strona 87 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Praca i biznes

Notka

Praca i biznes W tym miejscu rozmawiamy o pracy i biznesie. Jeśli szukasz pracy, planujesz ją zmienić lub prowadzisz własny biznes, to miejsce jest dla ciebie.

Odpowiedz

Narzędzia
Stary 2013-04-24, 20:10   #2581
liittleedeviil
Raczkowanie

Dot.: Pracy szukamy - ciągle się wspieramy i nigdy nie poddamy! cz.5

Cytat:
Napisane przez myboyismine Pokaż wiadomość
czasem sie tylko zdarza przejechać maszynką po paznokciu zdzierając przy tym kawałek płytki ale nie wiem jak ja to robię
Ale jak można zedrzeć paznokieć przy goleniu, u ręki czy u nogi? Trudno mi to sobie wyobrazić

Kupiłam sobie strój rekrutacyjny - czarną sukienkę z białym akcentem i biały żakiet i dwie pary butów. Przeczytałam w jakimś poradniku, żeby kupić komplet specjalnie na rozmowy to kupiłam (tak naprawdę każdy pretekst jest dobry do kupienia kolejnej sukienki).

myboyismine przeoczyłaś chyba moje pytanie o pytania zadane na rozmowie po angielsku? Robię przyspieszony kurs angielskiego i każda jakakolwiek informacja na ten temat jest dla mnie na wagę złota.

Kupiłam jakieś książki o zarządzaniu ludźmi i jutro zamierzam cały dzień spędzić produktywnie - PARP, książki, notatki - prawie tak jak w sesji na studiach
liittleedeviil jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-04-24, 20:14   #2582
be257fbd309f063d0b46a46a8a3513ba0f4b3308_684a0a7a57592
Konto usunięte

Cytat:
Napisane przez smerfetka_25 Pokaż wiadomość
: Jestem samo unicestwiającym się człowiekiem Mój mąż cały drży, kiedy mam gdzieś sama wyjść, boi się,że wpadnę pod samochód albo coś innego nawywijam
Poplakalam sie przy wpadnieciu na zamkniete drzwi

Edytowane przez be257fbd309f063d0b46a46a8a3513ba0f4b3308_684a0a7a57592
Czas edycji: 2013-04-24 o 20:17
be257fbd309f063d0b46a46a8a3513ba0f4b3308_684a0a7a57592 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-04-24, 20:14   #2583
IvonaMM
Raczkowanie

Cytat:
byłam zdesperowana
Ja też się przyznaję, że dziś wysłałam CV do tej agencji, co byłam wczoraj Ogłoszenie znów się pojawiło i tym razem CV na maila, a nie osobiście. Jakoś nie mam zaufania do tego gościa, jak mnie wczoraj potraktował A co mi mogą zrobić? Hehe najwyżej odpiszą, że nic z tego i nie będę siedzieć w niepewności i czekać na odpowiedź.
IvonaMM jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-04-24, 20:40   #2584
Erite
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez liittleedeviil Pokaż wiadomość
Ale jak można zedrzeć paznokieć przy goleniu, u ręki czy u nogi? Trudno mi to sobie wyobrazić

Kupiłam sobie strój rekrutacyjny - czarną sukienkę z białym akcentem i biały żakiet i dwie pary butów. Przeczytałam w jakimś poradniku, żeby kupić komplet specjalnie na rozmowy to kupiłam (tak naprawdę każdy pretekst jest dobry do kupienia kolejnej sukienki).
Oświecę Cię.
U mnie jest to spowodowane tym, że jak golę nogi, to w jednej ręce mam maszynkę a drugą ręką po przejechaniu maszynką sprawdzam czy noga jest już gładka. I tak machając radośnie łapkami w jednej trzymając maszynkę, zbyt szybko machnęłam maszynką, gdy ręka sprawdzająca efekty pracy maszynki nie zdążyła uciec przed dekapitacją paznokcia ze strony maszynki. Ta-dam!

A pasek skóry zdarłam, bo mi maszynka się ześlizgnęła z nogi w miejscu kości piszczelowej.

Każdy pretekst jest dobry.

If you are good at something never do it for free.

Edytowane przez Erite
Czas edycji: 2013-04-24 o 20:43
Erite jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-04-24, 20:41   #2585
myboyismine
Zakorzenienie

Cytat:
myboyismine jakie pytania po angielsku miałaś na dzisiejszej rozmowie kwalifikacyjnej?
Cytat:

myboyismine przeoczyłaś chyba moje pytanie o pytania zadane na rozmowie po angielsku? Robię przyspieszony kurs angielskiego i każda jakakolwiek informacja na ten temat jest dla mnie na wagę złota.

Kupiłam jakieś książki o zarządzaniu ludźmi i jutro zamierzam cały dzień spędzić produktywnie - PARP, książki, notatki - prawie tak jak w sesji na studiach

faktycznie, umknęło mi więc dyrektor zobaczyła w cv, że mam wpisany średniozaawansowany, ale powiedziałam jej, że zrobiłam certyfikat tylko b1 a ta zadała kilka pytań odnośnie pracy, dokładnie teraz nie pamiętam już, ale pytała po ang jak radzę sobie w rozmowach z innymi, czy potrafiłabym z nimi swobodnie porozmawiać, pisać maile po ang, czy byłam za granicą żeby trochę poużywać języka... takie tam, proste w sumie kiedyś na rozmowie na recepcję w hotelu miałam też po ang opowiedzieć o zeszłorocznych wakacjach

---------- Dopisano o 20:41 ---------- Poprzedni post napisano o 20:40 ----------

Cytat:
Napisane przez Erite Pokaż wiadomość
Oświecę Cię.
U mnie jest to spowodowane tym, że jak golę nogi, to jedną ręką macham maszynką a drugą po przejechaniu maszynką sprawdzam czy noga jest już gładka. I tak machając radośnie łapkami w jednej trzymając maszynkę, zbyt szybko machnęłam maszynką, gdy ręka sprawdzająca efekty pracy maszynki nie zdążyła uciec przed dekapitacją paznokcia ze strony maszynki.

coś w tym jest
myboyismine jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-04-24, 20:47   #2586
Erite
Zadomowienie

Cytat:

---------- Dopisano o 20:41 ---------- Poprzedni post napisano o 20:40 --------

coś w tym jest
A ja jestem zdolna niesłychanie, kurfa, bęc!

Stary 2013-04-24, 20:51   #2587
kayra
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez Melissa86 Pokaż wiadomość
Jesteś na okresie próbnym?
Tak, miesiąc, potem umowa.
[1=be257fbd309f063d0b46a46 a8a3513ba0f4b3308_684a0a7 a57592;40460847]o
jak Ci idzie?

No a tak na dobranoc to: MAM PRACĘ!
[/QUOTE]
Chyba nie najgorzej, już się przyzwyczajam.
Gratulacje! Oj ale sie wyczekałaś, ale najważniejsze ze jest.

Cytat:
Napisane przez gwiazdeczka172 Pokaż wiadomość

O jestes, pytałam o ciebie wczoraj! i jak tam? a dlaczego będziesz zmieniać lokum?
Pisałam, że z netem kiepsko u mnie.
Jest całkiem ok, uczę się, ale już chyba jest lepiej. Dziewczyny mówią, że dobrze sobie radzę.
Dziś oglądałam już nowe. Chcę zmienić, bo mieszkam z chłopakami którzy są dziwni i ta atmosfera nie do końca mi pasuje. Dodatkowo jeden jest dziwny i leje dużo wody, np dziś o 1 w nocy mnie tym laniem obudził, aż strach pomyśleć jaki rachunek przyjdzie.

kayra jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-04-24, 21:12   #2588
anjuta
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez IvonaMM Pokaż wiadomość
Hej
Powiedzcie, czy odpowiadacie na ogłoszenie kilkakrotnie? Chodzi mi o to, że np. co jakiś czas pojawia się to samo ogłoszenie i czy wysyłając ponownie swoją kandydaturę, nie wyjdę na głupolka Nie wiem, czy firma przetrzymuje CV z poprzednich rekrutacji. Czy może lepiej też przyjąć, że skoro nie udało się za pierwszym razem, to nie ma sensu próbować ponownie
moja firma nie przetrzymuje, ale jest to napisane na stronie firmy
anjuta jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-04-24, 21:22   #2589
bordowa
Wtajemniczenie

Cytat:
W ogóle to bym sobie dziurę w głowie prawie zrobiła
Wysłałam młodszego brata by poszedł kopać ogródek, poszłam zagrabić to co przekopał, chciałam sięgnąć po wiaderko i nadepnęłam na haczkę na tą płaską część a ta na mnie i w łeb, dostałam jednym kolcem (nie wiem czy wiecie jak takie narzędzie wygląda ) i mam guza i małe rozcięcie
Ile razy ja się haczką w podobny sposób pokaleczyłam Kiedyś nawet z całym impetem chciałam zhakować chwast i trafiłam w stopę

Dziewczyny, wróciłam.
Byłam w tej restauracji 4 godziny, trochę byłam zła, bo rzuciły mnie na głęboką wodę, sama musiałam robić to co i one... Ale chyba nienajgorzej sobie poradziłam. Rozmawiały ze mną tak, jakbym już była przyjęta.
Ale mam wątpliwości...
Chcą mnie przyjąć do letniego piwnego ogródka. Praca 15h dziennie, do 24:00 albo 1:00. A ja mam dziecko... I powrót tylko taksówką. Nie wiem jeszcze ile płacą. Waham się.
bordowa jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-04-24, 21:23   #2590
201607111632
Konto usunięte

Cytat:
Napisane przez pulinaj Pokaż wiadomość
Bo ja tak skrótami myślowymi operuję Prawko.

18.05
I jak ciężkie pytania miałaś? Pewnie byłaś jedna z nielicznych z pozytywem?

Cytat:
Też jestem chodzącym nieszczęściem. Tylko ja potrafię się wywrócić na prostej drodze, obijać się o wszystkie meble w domu, czego konsekwencją są paskudne siniaki a i z w-f mam złe wspomnienia. W gimnazjum łapiąc piłkę do kosza zrobiłam to tak niefortunnie, że wybiłam sobie palec wskazujący. Ból straszny, palec przez miesiąc był spuchnięty i siny, nie mogłam nim ruszać, więc ciągle był wyprostowany. Wyglądałam co najmniej dziwnie.

w tematyce pracowej, to coraz mniej ogłoszeń...
Ja jestem taką samą sierotką Jesli chodzi o palce, to miałam wybite... wszystkie prócz kciuków gdy grałam w kosza
201607111632 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-04-24, 21:32   #2591
gwiazdeczka172
Zakorzenienie

GG do gwiazdeczka172

Cytat:
Też jestem chodzącym nieszczęściem. Tylko ja potrafię się wywrócić na prostej drodze, obijać się o wszystkie meble w domu, czego konsekwencją są paskudne siniaki a i z w-f mam złe wspomnienia. W gimnazjum łapiąc piłkę do kosza zrobiłam to tak niefortunnie, że wybiłam sobie palec wskazujący. Ból straszny, palec przez miesiąc był spuchnięty i siny, nie mogłam nim ruszać, więc ciągle był wyprostowany. Wyglądałam co najmniej dziwnie.

w tematyce pracowej, to coraz mniej ogłoszeń...
Wyobraziłam sobie tego wyprostowanego palucha

---------- Dopisano o 21:27 ---------- Poprzedni post napisano o 21:24 ----------

Cytat:
Ja przedwczoraj goliłam nogi maszynką jednorazową i zgoliłam sobie wierzchnią warstwę skóry na długość 3 cm i szerokość 0,5 cm, przez 20 minut próbowałam zatamować krwawienie, wszystko miałam we krwi wannę, dywanik, kafelki, ręczniki. Nie wiem jak nieumiejętnie trzeba się golić, żeby nie zaciąć się, ale zgolić sobie naskórek, 2 razy w ciągu miesiąca na tej samej nodze w odległości klikunastu cm

Oglądam filmiki na youtube o rozmowach kwalifikacyjnych, jakiś facet z grupy pracuj wypowiada się, że zdarzają się CV, gdzie w rubryce zainteresowania napisane jest seks
No jakby nie patrzeć, to niektórzy traktują go jak hobby

Biedna Ty!

---------- Dopisano o 21:32 ---------- Poprzedni post napisano o 21:27 ----------

Cytat:
Napisane przez mikados Pokaż wiadomość
o matko, jak Ty to zrobiłaś??

---------- Dopisano o 19:15 ---------- Poprzedni post napisano o 19:14 ----------

Szakal więcej wiary w siebie masz pracę i to niezłą więc staraj się bardzo
A no skakałam flopem czy jak to się tam zwie no i lądując już na materacu zawinęłam tak jakoś nogi, że jednym kolanem się kopnęłam w nos haha zaraz zalałam się krwią, a po chwili zemdlałam. Pięć dni w szpitalu i dwa tygodnie z gipsem na twarzy

Wymiana
gwiazdeczka172 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-04-24, 21:43   #2592
Konto usunięte

Bordowa - rozumiem, ze to zmiana dzien pracy, dzien wolny, dzien pracy, dzien wolny? Pogadaj z mezem... Jednak tyle godzin, teraz gdy robi sie cieplo, to ciezki kawalek chleba... ile placa i jaka umowa?

---------- Dopisano o 21:43 ---------- Poprzedni post napisano o 21:41 ----------

Cytat:
Napisane przez amelsss Pokaż wiadomość
I jak ciężkie pytania miałaś? Pewnie byłaś jedna z nielicznych z pozytywema
Ja nie kumam tej nagonki na prawko. Po czterech latach od zdania egzaminow, usiadlam i przeszlam testy bez problemu.
be257fbd309f063d0b46a46a8a3513ba0f4b3308_684a0a7a57592 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-04-24, 21:49   #2593
bordowa
Wtajemniczenie

[1=be257fbd309f063d0b46a46 a8a3513ba0f4b3308_684a0a7 a57592;40477738]Bordowa - rozumiem, ze to zmiana dzien pracy, dzien wolny, dzien pracy, dzien wolny? Pogadaj z mezem... Jednak tyle godzin, teraz gdy robi sie cieplo, to ciezki kawalek chleba... ile placa i jaka umowa?[/QUOTE]

No właśnie nie wiem ile płacą i jaka umowa, bo nie widziałam się z żadnym przełożonym.
A mój Tż pracuje na 3 etaty, Mała by chyba musiała częściej spać u dziadków niż u nas... Nawet nie wiem jak to by miało wyglądać, nawet pracując tak jak piszesz wyszłaby mi kosmiczna ilość godzin.
Stary 2013-04-24, 22:00   #2594
gwiazdeczka172
Zakorzenienie

GG do gwiazdeczka172

Cytat:
Oświecę Cię.
U mnie jest to spowodowane tym, że jak golę nogi, to w jednej ręce mam maszynkę a drugą ręką po przejechaniu maszynką sprawdzam czy noga jest już gładka. I tak machając radośnie łapkami w jednej trzymając maszynkę, zbyt szybko machnęłam maszynką, gdy ręka sprawdzająca efekty pracy maszynki nie zdążyła uciec przed dekapitacją paznokcia ze strony maszynki. Ta-dam!

A pasek skóry zdarłam, bo mi maszynka się ześlizgnęła z nogi w miejscu kości piszczelowej.

Każdy pretekst jest dobry.
To nic! Mnie kiedyś TŻ pokaleczył jak mu maszynkę podawałam, wyciął mi spory płat skóry z dłoni, do dziś nie wiem jak to nam przyszło

---------- Dopisano o 21:58 ---------- Poprzedni post napisano o 21:56 ----------

Cytat:
Napisane przez kayra Pokaż wiadomość
Tak, miesiąc, potem umowa.

Chyba nie najgorzej, już się przyzwyczajam.
Gratulacje! Oj ale sie wyczekałaś, ale najważniejsze ze jest.

Pisałam, że z netem kiepsko u mnie.
Jest całkiem ok, uczę się, ale już chyba jest lepiej. Dziewczyny mówią, że dobrze sobie radzę.
Dziś oglądałam już nowe. Chcę zmienić, bo mieszkam z chłopakami którzy są dziwni i ta atmosfera nie do końca mi pasuje. Dodatkowo jeden jest dziwny i leje dużo wody, np dziś o 1 w nocy mnie tym laniem obudził, aż strach pomyśleć jaki rachunek przyjdzie.
Oby do przodu
A atmosfera jak? Mili ludzie w pracy?
No to uciekaj z tego mieszkania

---------- Dopisano o 22:00 ---------- Poprzedni post napisano o 21:58 ----------

Cytat:
Napisane przez bordowa Pokaż wiadomość
Ile razy ja się haczką w podobny sposób pokaleczyłam Kiedyś nawet z całym impetem chciałam zhakować chwast i trafiłam w stopę

Dziewczyny, wróciłam.
Byłam w tej restauracji 4 godziny, trochę byłam zła, bo rzuciły mnie na głęboką wodę, sama musiałam robić to co i one... Ale chyba nienajgorzej sobie poradziłam. Rozmawiały ze mną tak, jakbym już była przyjęta.
Ale mam wątpliwości...
Chcą mnie przyjąć do letniego piwnego ogródka. Praca 15h dziennie, do 24:00 albo 1:00. A ja mam dziecko... I powrót tylko taksówką. Nie wiem jeszcze ile płacą. Waham się.
O matulu i jak to stopa przeżyła?

Co do tej pracy - 15h na nogach? To jakaś masakra Też bym się wahała, nie wiem co Ci doradzić...

Wymiana
Stary 2013-04-24, 22:04   #2595
bordowa
Wtajemniczenie

Cytat:
O matulu i jak to stopa przeżyła?
Jakoś przeżyła, ale fajne to nie było

Cytat:
Co do tej pracy - 15h na nogach? To jakaś masakra Też bym się wahała, nie wiem co Ci doradzić...
Na nogach i to niestety 15h intensywnej pracy... Nikt tam nie wie, że mam dziecko, pewnie inaczej by mnie wcale nie przyjęli.
Stary 2013-04-24, 22:07   #2596
gwiazdeczka172
Zakorzenienie

GG do gwiazdeczka172

Cytat:
Jakoś przeżyła, ale fajne to nie było

Na nogach i to niestety 15h intensywnej pracy... Nikt tam nie wie, że mam dziecko, pewnie inaczej by mnie wcale nie przyjęli.
To dobrze

No dokładnie, ostrej pracy - ciagle w biegu, przynieś wynieś pozamiataj...

Wymiana
Stary 2013-04-24, 22:13   #2597
bordowa
Wtajemniczenie

Cytat:

No dokładnie, ostrej pracy - ciagle w biegu, przynieś wynieś pozamiataj...
Tam jeszcze trzeba latać cały czas z ogródka do knajpy po jedzenie, z naczyniami itd, także naprawdę jest co robić. Chyba tam zadzwonię albo pojadę, że dowiedzieć się o warunki godzinowe i płacowe, bo teraz tak naprawdę mogę sobie jedynie gdybać.
Stary 2013-04-24, 22:24   #2598
gwiazdeczka172
Zakorzenienie

GG do gwiazdeczka172

Cytat:
Tam jeszcze trzeba latać cały czas z ogródka do knajpy po jedzenie, z naczyniami itd, także naprawdę jest co robić. Chyba tam zadzwonię albo pojadę, że dowiedzieć się o warunki godzinowe i płacowe, bo teraz tak naprawdę mogę sobie jedynie gdybać.
Wiesz z jednej strony jeśli dadzą dobrą stawkę to spoko, bo można się trochę odkuć. Ale z drugiej, to strasznie dużo godzin. Ja się denerwuję jak mój TŻ pracuje po 13-14h czasem... A Ty masz jeszcze dziecko...

Wymiana
Stary 2013-04-24, 22:28   #2599
bordowa
Wtajemniczenie

Cytat:
Wiesz z jednej strony jeśli dadzą dobrą stawkę to spoko, bo można się trochę odkuć. Ale z drugiej, to strasznie dużo godzin. Ja się denerwuję jak mój TŻ pracuje po 13-14h czasem... A Ty masz jeszcze dziecko...
A no właśnie... Dodatkowo Tż pracuje około 450h miesięcznie, jeszcze ja miałabym robić po 15h, dziecko musi mieć przecież dom a nie tylko babcie.
Stary 2013-04-24, 23:03   #2600
gwiazdeczka172
Zakorzenienie

GG do gwiazdeczka172

Cytat:
A no właśnie... Dodatkowo Tż pracuje około 450h miesięcznie, jeszcze ja miałabym robić po 15h, dziecko musi mieć przecież dom a nie tylko babcie.
To chyba jest najważniejsze...

---------- Dopisano o 23:03 ---------- Poprzedni post napisano o 22:34 ----------

No znalazłam 2 oferty które mnie interesują
Jedna jest w Zakładzie Emerytalno - Rentowym (tu dokumenty polecą aż do Warszawy), a druga bardziej w moim kierunku jako wychowawca w Towarzystwie Przyjaciół Dzieciom. Jutro ładnie przysiądę i napiszę eleganckie CV i wyślę.

Wymiana
Stary 2013-04-24, 23:11   #2601
liittleedeviil
Raczkowanie

Cytat:
Tż pracuje około 450h miesięcznie.

jak to możliwe fizycznie i logistycznie? Przecież to wychodzi po ok.15 godzin dziennie codziennie!

myboyismine dziękuję za odpowiedź. Angielski jest moim kompleksem, o ile potrafię przetłumaczyć tekst angielski na polski i odwrotnie, znam dobrzę gramatykę, o tyle mam problem z mówieniem, zawsze w klasie byłam najlepsza z gramatyki i najgorsza w rozumieniu ze słuchu. I naprawdę nie wiem, po co w polskich firmach odzieżowych wymagana jest komunikatywna znajomość języka angielskiego (i raczej nie chodzi o obsługę klienta zagranicznego bo ta firma nie ma standardów obsługi klienta).

Edytowane przez liittleedeviil
Czas edycji: 2013-04-24 o 23:14
Stary 2013-04-24, 23:16   #2602
bordowa
Wtajemniczenie

Cytat:

jak to możliwe fizycznie i logistycznie? Przecież to wychodzi po ok.15 godzin dziennie codziennie!
Fizycznie - niestety kiepsko...
Logistycznie - pracuje w zawodzie, w którym pracuje się 24h/dobę.
Stary 2013-04-24, 23:17   #2603
Krasko1
Zakorzenienie

Cytat:
Kiedyś goląc nogi zdarłam sobie z nogi (w okolicach piszczeli) pasek skóry o dł. ok. 15 cm i szerokości 1,5 cm. Myślałam, że zostanie mi blizna, na szczęście nic takiego się nie stało. Nie muszę dodawać, że krew była wszędzie.
A ja niedawno goląc sobie nogi przecięłam sobie.. dolną wargę Maszynka wypadła mi z rąk i tak próbowałam ją załapać, że jakimś cudem na usta mi spadła

Ja nie jestem kobietą. Jestem ewenementem

28.05.12 podcięcie końcówek
12.07.12 podcięcie końcówek

Tż- Towarzysz Życia
Krasko1 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-04-24, 23:22   #2604
gwiazdeczka172
Zakorzenienie

GG do gwiazdeczka172

Cytat:
Napisane przez Krasko1 Pokaż wiadomość
A ja niedawno goląc sobie nogi przecięłam sobie.. dolną wargę Maszynka wypadła mi z rąk i tak próbowałam ją załapać, że jakimś cudem na usta mi spadła
Przepraszam ale od razu pomyślałam o innej wardze
to Ty aprobatka jesteś!

Wymiana
Stary 2013-04-24, 23:25   #2605
Krasko1
Zakorzenienie

Cytat:
Przepraszam ale od razu pomyślałam o innej wardze
to Ty aprobatka jesteś!
Ja też o tej pomyślałam gdy to pisałam Ale nie, miałam na myśl usta

Ja nie jestem kobietą. Jestem ewenementem

28.05.12 podcięcie końcówek
12.07.12 podcięcie końcówek

Tż- Towarzysz Życia
Krasko1 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-04-24, 23:32   #2606
Erite
Zadomowienie

Maszynki są niebezpiecznym narzędziem a zawsze wydawały mi się nieszkodliwe. A to takie niepozorne paskudy.

Bordowa, mam ten sam dylemat, tylko że u nas nie ma dziadków blisko, którzy w razie czego młodą się zaopiekują. Nie mam żadnej opiekunki zaufanej.
Twój mąż jest jakimś herosem, tyle godzin pracować.

Stary 2013-04-24, 23:39   #2607
liittleedeviil
Raczkowanie

Cytat:
Fizycznie - niestety kiepsko...
Logistycznie - pracuje w zawodzie, w którym pracuje się 24h/dobę.
Nie wyobrażam sobie pracować 450 godzin miesięcznie. Średnio z dnia zostaje 9 godzin, a ja prawie tyle potzrebuje na sen. Ja pracowałam np. w trybie 13 godzin dwa dni pod rząd, dzień wolnego i dla mnie to już było maksimum moich możliwośći fizycznych.

Co do Twojej pracy w ogródku piwnym, o ile z jednej strony można liczyć na napiwki, to z drugiej te dojazdy taksówką po każdej zmianie znacznie zmniejszą dniówkę. Z trzeciej jednak strony odrzucanie propozycji jakiejkolwiek pracy musi być dla Ciebie cholernie trudną sytuacją, patrząc na męża, który zaharowuje się na 3 etaty.
Stary 2013-04-25, 08:39   #2608
smerfetka_25
Raczkowanie

[QUOTE=liittleedeviil;4047 3818]Ja przedwczoraj goliłam nogi maszynką jednorazową i zgoliłam sobie wierzchnią warstwę skóry na długość 3 cm i szerokość 0,5 cm, przez 20 minut próbowałam zatamować krwawienie, wszystko miałam we krwi wannę, dywanik, kafelki, ręczniki. Nie wiem jak nieumiejętnie trzeba się golić, żeby nie zaciąć się, ale zgolić sobie naskórek, 2 razy w ciągu miesiąca na tej samej nodze w odległości klikunastu cm

Też tak sobie zrobiłam kilka razy jestem bardzo chaotyczną osobą i szybko wszystko robię, chyba trochę za szybko i stąd wynikają moje wypadki
smerfetka_25 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-04-25, 08:43   #2609
Konto usunięte

Cytat:

możliwe, czasem są takie okresy w pracy, gdzie mój małż może nie ma takiej liczby godzin ale ponad 300 h zdarzało się... ale jaka piękna wypłata ja w sklepie miałam przyjemność pracy pod konie jak się sypało wszystko po 280 - 300 h.... to były czasy

---------- Dopisano o 08:42 ---------- Poprzedni post napisano o 08:40 ----------

Cytat:
tak zrób, bo nic nie wiemy. a może kasa taka, że opłaca się pomęczyć ze trzy miesiące a potem poszukać czegoś od jesieni.

---------- Dopisano o 08:43 ---------- Poprzedni post napisano o 08:42 ----------

Cytat:
Napisane przez Krasko1 Pokaż wiadomość
o matko! mistrzu!
Stary 2013-04-25, 09:34   #2610
smerfetka_25
Raczkowanie

Cytat:
Zastanów się dokładnie nad tą pracą Musisz być pewna, że podołasz Jak będą dobrze płacić możesz zawsze spróbować a jak nie będzie Ci odpowiadać to odejdziesz

---------- Dopisano o 09:34 ---------- Poprzedni post napisano o 08:49 ----------

Lecę odebrać kurtkę zimową z pralni, którą oddałam 3 tyg temu
Miałam odebrać na drugi dzień, ale zawsze zapominałam
smerfetka_25 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Odpowiedz

Nowe wątki na forum Praca i biznes

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości