|
|||||||
| Notka |
|
| Praca i biznes W tym miejscu rozmawiamy o pracy i biznesie. Jeśli szukasz pracy, planujesz ją zmienić lub prowadzisz własny biznes, to miejsce jest dla ciebie. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#2581 | |
|
Raczkowanie
|
Dot.: Pracy szukamy - ciągle się wspieramy i nigdy nie poddamy! cz.5
Cytat:
![]() Kupiłam sobie strój rekrutacyjny - czarną sukienkę z białym akcentem i biały żakiet i dwie pary butów. Przeczytałam w jakimś poradniku, żeby kupić komplet specjalnie na rozmowy to kupiłam (tak naprawdę każdy pretekst jest dobry do kupienia kolejnej sukienki). myboyismine przeoczyłaś chyba moje pytanie o pytania zadane na rozmowie po angielsku? Robię przyspieszony kurs angielskiego i każda jakakolwiek informacja na ten temat jest dla mnie na wagę złota. Kupiłam jakieś książki o zarządzaniu ludźmi i jutro zamierzam cały dzień spędzić produktywnie - PARP, książki, notatki - prawie tak jak w sesji na studiach
|
|
|
|
|
|
#2582 | |
|
Konto usunięte
|
Cytat:
Edytowane przez be257fbd309f063d0b46a46a8a3513ba0f4b3308_684a0a7a57592 Czas edycji: 2013-04-24 o 20:17 |
|
|
|
|
|
#2583 |
|
Raczkowanie
|
Ja też się przyznaję, że dziś wysłałam CV do tej agencji, co byłam wczoraj
Ogłoszenie znów się pojawiło i tym razem CV na maila, a nie osobiście. Jakoś nie mam zaufania do tego gościa, jak mnie wczoraj potraktował A co mi mogą zrobić? Hehe najwyżej odpiszą, że nic z tego i nie będę siedzieć w niepewności i czekać na odpowiedź.
|
|
|
|
|
#2584 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() U mnie jest to spowodowane tym, że jak golę nogi, to w jednej ręce mam maszynkę a drugą ręką po przejechaniu maszynką sprawdzam czy noga jest już gładka. I tak machając radośnie łapkami w jednej trzymając maszynkę, zbyt szybko machnęłam maszynką, gdy ręka sprawdzająca efekty pracy maszynki nie zdążyła uciec przed dekapitacją paznokcia ze strony maszynki. Ta-dam! A pasek skóry zdarłam, bo mi maszynka się ześlizgnęła z nogi w miejscu kości piszczelowej. Każdy pretekst jest dobry.
"Wszyscy wiedzą, że czegoś nie da się zrobić, i przychodzi taki jeden, który nie wie, że się nie da, i on to właśnie robi." ~Albert Einstein If you are good at something never do it for free. Edytowane przez Erite Czas edycji: 2013-04-24 o 20:43 |
|
|
|
|
|
#2585 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
faktycznie, umknęło mi więc dyrektor zobaczyła w cv, że mam wpisany średniozaawansowany, ale powiedziałam jej, że zrobiłam certyfikat tylko b1 a ta zadała kilka pytań odnośnie pracy, dokładnie teraz nie pamiętam już, ale pytała po ang jak radzę sobie w rozmowach z innymi, czy potrafiłabym z nimi swobodnie porozmawiać, pisać maile po ang, czy byłam za granicą żeby trochę poużywać języka... takie tam, proste w sumie kiedyś na rozmowie na recepcję w hotelu miałam też po ang opowiedzieć o zeszłorocznych wakacjach![]() ---------- Dopisano o 20:41 ---------- Poprzedni post napisano o 20:40 ---------- Cytat:
coś w tym jest
|
|||
|
|
|
|
#2586 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
|
#2587 | |
|
Zadomowienie
|
Tak, miesiąc, potem umowa.
[1=be257fbd309f063d0b46a46 a8a3513ba0f4b3308_684a0a7 a57592;40460847]o jak Ci idzie? No a tak na dobranoc to: MAM PRACĘ! [/QUOTE] Chyba nie najgorzej, już się przyzwyczajam. Gratulacje! Oj ale sie wyczekałaś, ale najważniejsze ze jest. Cytat:
Jest całkiem ok, uczę się, ale już chyba jest lepiej. Dziewczyny mówią, że dobrze sobie radzę. Dziś oglądałam już nowe. Chcę zmienić, bo mieszkam z chłopakami którzy są dziwni i ta atmosfera nie do końca mi pasuje. Dodatkowo jeden jest dziwny i leje dużo wody, np dziś o 1 w nocy mnie tym laniem obudził, aż strach pomyśleć jaki rachunek przyjdzie.
|
|
|
#2588 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
|
#2589 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Kiedyś nawet z całym impetem chciałam zhakować chwast i trafiłam w stopę Dziewczyny, wróciłam. Byłam w tej restauracji 4 godziny, trochę byłam zła, bo rzuciły mnie na głęboką wodę, sama musiałam robić to co i one... Ale chyba nienajgorzej sobie poradziłam. Rozmawiały ze mną tak, jakbym już była przyjęta. Ale mam wątpliwości... Chcą mnie przyjąć do letniego piwnego ogródka. Praca 15h dziennie, do 24:00 albo 1:00. A ja mam dziecko... I powrót tylko taksówką. Nie wiem jeszcze ile płacą. Waham się. |
|
|
|
|
|
#2590 | |
|
Konto usunięte
|
I jak ciężkie pytania miałaś? Pewnie byłaś jedna z nielicznych z pozytywem?
![]() Cytat:
gdy grałam w kosza
|
|
|
|
|
|
#2591 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
---------- Dopisano o 21:27 ---------- Poprzedni post napisano o 21:24 ---------- Cytat:
![]() Biedna Ty! ---------- Dopisano o 21:32 ---------- Poprzedni post napisano o 21:27 ---------- Cytat:
no i lądując już na materacu zawinęłam tak jakoś nogi, że jednym kolanem się kopnęłam w nos haha zaraz zalałam się krwią, a po chwili zemdlałam. Pięć dni w szpitalu i dwa tygodnie z gipsem na twarzy |
|||
|
|
|
|
#2592 |
|
Konto usunięte
|
Bordowa - rozumiem, ze to zmiana dzien pracy, dzien wolny, dzien pracy, dzien wolny? Pogadaj z mezem... Jednak tyle godzin, teraz gdy robi sie cieplo, to ciezki kawalek chleba... ile placa i jaka umowa?
---------- Dopisano o 21:43 ---------- Poprzedni post napisano o 21:41 ---------- Ja nie kumam tej nagonki na prawko. Po czterech latach od zdania egzaminow, usiadlam i przeszlam testy bez problemu. |
|
|
|
|
#2593 |
|
Wtajemniczenie
|
[1=be257fbd309f063d0b46a46 a8a3513ba0f4b3308_684a0a7 a57592;40477738]Bordowa - rozumiem, ze to zmiana dzien pracy, dzien wolny, dzien pracy, dzien wolny? Pogadaj z mezem... Jednak tyle godzin, teraz gdy robi sie cieplo, to ciezki kawalek chleba... ile placa i jaka umowa?[/QUOTE]
No właśnie nie wiem ile płacą i jaka umowa, bo nie widziałam się z żadnym przełożonym. A mój Tż pracuje na 3 etaty, Mała by chyba musiała częściej spać u dziadków niż u nas... Nawet nie wiem jak to by miało wyglądać, nawet pracując tak jak piszesz wyszłaby mi kosmiczna ilość godzin. |
|
|
|
|
#2594 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 21:58 ---------- Poprzedni post napisano o 21:56 ---------- Cytat:
A atmosfera jak? Mili ludzie w pracy? No to uciekaj z tego mieszkania ![]() ---------- Dopisano o 22:00 ---------- Poprzedni post napisano o 21:58 ---------- Cytat:
i jak to stopa przeżyła? ![]() Co do tej pracy - 15h na nogach? To jakaś masakra |
|||
|
|
|
|
#2595 |
|
Wtajemniczenie
|
Jakoś przeżyła, ale fajne to nie było
![]() Na nogach i to niestety 15h intensywnej pracy... Nikt tam nie wie, że mam dziecko, pewnie inaczej by mnie wcale nie przyjęli. |
|
|
|
|
#2596 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() No dokładnie, ostrej pracy - ciagle w biegu, przynieś wynieś pozamiataj... |
|
|
|
|
|
#2597 |
|
Wtajemniczenie
|
Tam jeszcze trzeba latać cały czas z ogródka do knajpy po jedzenie, z naczyniami itd, także naprawdę jest co robić. Chyba tam zadzwonię albo pojadę, że dowiedzieć się o warunki godzinowe i płacowe, bo teraz tak naprawdę mogę sobie jedynie gdybać.
|
|
|
|
|
#2598 |
|
Zakorzenienie
|
Wiesz z jednej strony jeśli dadzą dobrą stawkę to spoko, bo można się trochę odkuć. Ale z drugiej, to strasznie dużo godzin. Ja się denerwuję jak mój TŻ pracuje po 13-14h czasem... A Ty masz jeszcze dziecko...
|
|
|
|
|
#2599 |
|
Wtajemniczenie
|
A no właśnie... Dodatkowo Tż pracuje około 450h miesięcznie, jeszcze ja miałabym robić po 15h, dziecko musi mieć przecież dom a nie tylko babcie.
|
|
|
|
|
#2600 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
---------- Dopisano o 23:03 ---------- Poprzedni post napisano o 22:34 ---------- No znalazłam 2 oferty które mnie interesują Jedna jest w Zakładzie Emerytalno - Rentowym (tu dokumenty polecą aż do Warszawy), a druga bardziej w moim kierunku jako wychowawca w Towarzystwie Przyjaciół Dzieciom. Jutro ładnie przysiądę i napiszę eleganckie CV i wyślę. |
|
|
|
|
|
#2601 |
|
Raczkowanie
|
jak to możliwe fizycznie i logistycznie? Przecież to wychodzi po ok.15 godzin dziennie codziennie! myboyismine dziękuję za odpowiedź. Angielski jest moim kompleksem, o ile potrafię przetłumaczyć tekst angielski na polski i odwrotnie, znam dobrzę gramatykę, o tyle mam problem z mówieniem, zawsze w klasie byłam najlepsza z gramatyki i najgorsza w rozumieniu ze słuchu. I naprawdę nie wiem, po co w polskich firmach odzieżowych wymagana jest komunikatywna znajomość języka angielskiego (i raczej nie chodzi o obsługę klienta zagranicznego bo ta firma nie ma standardów obsługi klienta). Edytowane przez liittleedeviil Czas edycji: 2013-04-24 o 23:14 |
|
|
|
|
#2602 |
|
Wtajemniczenie
|
|
|
|
|
|
#2603 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
#2604 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() to Ty aprobatka jesteś! |
|
|
|
|
|
#2605 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ale nie, miałam na myśl usta
|
|
|
#2606 |
|
Zadomowienie
|
Maszynki są niebezpiecznym narzędziem a zawsze wydawały mi się nieszkodliwe. A to takie niepozorne paskudy.
Bordowa, mam ten sam dylemat, tylko że u nas nie ma dziadków blisko, którzy w razie czego młodą się zaopiekują. Nie mam żadnej opiekunki zaufanej. Twój mąż jest jakimś herosem, tyle godzin pracować.
|
|
#2607 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Co do Twojej pracy w ogródku piwnym, o ile z jednej strony można liczyć na napiwki, to z drugiej te dojazdy taksówką po każdej zmianie znacznie zmniejszą dniówkę. Z trzeciej jednak strony odrzucanie propozycji jakiejkolwiek pracy musi być dla Ciebie cholernie trudną sytuacją, patrząc na męża, który zaharowuje się na 3 etaty. |
|
|
|
|
|
#2608 |
|
Raczkowanie
|
[QUOTE=liittleedeviil;4047 3818]Ja przedwczoraj goliłam nogi maszynką jednorazową i zgoliłam sobie wierzchnią warstwę skóry na długość 3 cm i szerokość 0,5 cm, przez 20 minut próbowałam zatamować krwawienie, wszystko miałam we krwi wannę, dywanik, kafelki, ręczniki. Nie wiem jak nieumiejętnie trzeba się golić, żeby nie zaciąć się, ale zgolić sobie naskórek, 2 razy w ciągu miesiąca na tej samej nodze w odległości klikunastu cm
![]() Też tak sobie zrobiłam kilka razy jestem bardzo chaotyczną osobą i szybko wszystko robię, chyba trochę za szybko i stąd wynikają moje wypadki
|
|
|
|
|
#2609 | ||
|
Konto usunięte
|
Cytat:
ja w sklepie miałam przyjemność pracy pod konie jak się sypało wszystko po 280 - 300 h.... to były czasy ![]() ---------- Dopisano o 08:42 ---------- Poprzedni post napisano o 08:40 ---------- Cytat:
---------- Dopisano o 08:43 ---------- Poprzedni post napisano o 08:42 ---------- o matko! mistrzu! |
||
|
|
|
|
#2610 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Musisz być pewna, że podołasz![]() ---------- Dopisano o 09:34 ---------- Poprzedni post napisano o 08:49 ---------- Lecę odebrać kurtkę zimową z pralni, którą oddałam 3 tyg temu ![]() Miałam odebrać na drugi dzień, ale zawsze zapominałam |
|
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Praca i biznes
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 15:30.

ale nie wiem jak ja to robię

Ogłoszenie znów się pojawiło i tym razem CV na maila, a nie osobiście. Jakoś nie mam zaufania do tego gościa, jak mnie wczoraj potraktował
więc dyrektor zobaczyła w cv, że mam wpisany średniozaawansowany, ale powiedziałam jej, że zrobiłam certyfikat tylko b1 a ta zadała kilka pytań odnośnie pracy, dokładnie teraz nie pamiętam już, ale pytała po ang jak radzę sobie w rozmowach z innymi, czy potrafiłabym z nimi swobodnie porozmawiać, pisać maile po ang, czy byłam za granicą żeby trochę poużywać języka... takie tam, proste

i jak to stopa przeżyła? 

jestem bardzo chaotyczną osobą i szybko wszystko robię, chyba trochę za szybko i stąd wynikają moje wypadki