Ludzkie zachowania i poglądy, które dziwią. Część 9 - Strona 18 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Forum plotkowe

Notka

Forum plotkowe Zapraszamy do plotkowania. Na forum plotkowym nie musisz się trzymać tematyki urodowej. Tutaj porozmawiasz o wszystkim co cię interesuje, denerwuje i zadziwia.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2013-04-24, 20:20   #511
dacn
Zakorzenienie

Dot.: Ludzkie zachowania i poglądy, które dziwią. Część 9

Cytat:
Napisane przez MonikaFaustyna Pokaż wiadomość
Pendraiw - stąd mam teorię, że niejadki nie istnieją, ewentualnie to jakiś promil ogółu dzieciaków. W większości przypadków, to taka a nie inna dieta sprawia, że dziecko nie chce normalnie jeść. Na drugim miejscu zazwyczaj są kosmiczne porcje, których maluch w siebie nie wciśnie a rodzice ręce załamują, że nic nie zjadło .
Zdrowe, nieupośledzone i bez chorób psychicznych dziecko NIE jest w stanie się zagłodzić, ale je właśnie tyle ile chce, jak chce łyżkę zupy to potrzebuje łyżki, jak michę to michy. Słodycze to zło, niestety, podobnie jak soczki i słodzone herbaty.

---------- Dopisano o 21:20 ---------- Poprzedni post napisano o 21:15 ----------

Cytat:
Napisane przez tija93 Pokaż wiadomość
Prawdopodobnie ten temat już był tutaj poruszany, ale dzisiejsza sytuacja zmusiła mnie do napisania tego tutaj

Dziwi mnie fakt, że mnóstwo ludzi idzie na studia które totalnie im nie odpowiadają i te osoby bardzo dobrze o tym wiedzą. Studiuje położnictwo na pierwszym roku. Mamy w każdym semestrze praktyki w szpitalu (na porodówce, na położnictwie i patologii). Dzisiaj zaczeliśmy praktyki na położnictwie. Jedna osoba miała już wcześniej w tym miejscu zajęcia. I opowiadała nam co możemy tutaj robic i między innymi padło hasło wyciąganie lub zakładanie cewnika. Jedna kolezanka skomentowała "fuj". Dalej rozmowa sie toczyła i ta sama koleżanka stwierdziła, że porody są obrzydliwe i że ona tylko lubi dzieci. Również dodała że nigdy nie będzie pracować na trakcie porodowym oraz że nie zrezygnuje ze studiów bo jej szkoda pół roku.

Jak sobie pomyśle, że będzie się mną w przyszłości zajmować taka położna to mi się słabo robi. Nawet jeśli nie będzie pracować w przyszłości na porodówce to teraz na studiach musi odebrać określoną liczbe porodów by zdać te studia. Współczuje rodzącym. I niestety to nie są wyjątki na moim roku

Co o tym sądzicie?
w cewnikowaniu jest mało "fuj" położna robi rzeczy bardziej "fuj". A lekarz czy ratownik to wogóle....

Nie bardzo rozumiem podejścia koleżanki, pomijam juz to że dzieci się rodzą brzydkie, pomarszczone i we krwi
dacn jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-04-24, 20:31   #512
201604200942
Konto usunięte

Cytat:
Napisane przez cholernarejestracja Pokaż wiadomość
Przebiję Cię. Dziwi mnie Dżastin Biber który:

W księdze gości [muzeum Annie Frank], z której wpis cytuje muzeum, zostawił wpis: "Przyjście tutaj było inspirujące. Anna była wspaniałą dziewczyną. Mam nadzieję, że byłaby moją fanką".
Piosenkarz przy ostatnim zdaniu użył zwrotu "belieber", pochodzącego od angielskiego słowa "believer" ("wierzący"), którym określa się najbardziej zagorzałych fanek Biebera.

A jeszcze bardziej dziwią mnie reakcje jego fanek, które się bulwersują, że co to za Annie Frank i czym sobie niby zasłużyła na jego komentarze
ręce mi opadły jak się o tym dowiedziałam. Słyszałam jeszcze, że w tym muzeum zachowywał się jak małe dziecko, biegał sobie z jakimś kolegą i miał całe to muzeum w... poważaniu. To po jaką cholerę tam poszedł? Żeby pochwalić się tym na twitterze?!

Na miejscu pracowników wywaliłabym go z muzeum i wyrwała kartkę z księgi gości. Po co mi taka reklama?
201604200942 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-04-24, 20:35   #513
WhiteCherry
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez SamaraMorganx Pokaż wiadomość
ręce mi opadły jak się o tym dowiedziałam. Słyszałam jeszcze, że w tym muzeum zachowywał się jak małe dziecko, biegał sobie z jakimś kolegą i miał całe to muzeum w... poważaniu. To po jaką cholerę tam poszedł? Żeby pochwalić się tym na twitterze?!

Na miejscu pracowników wywaliłabym go z muzeum i wyrwała kartkę z księgi gości. Po co mi taka reklama?
przed wejściem do takich miejsc powinni robić jakieś testy pamiętam, jak w trzeciej klasie gimnazjum mieliśmy szkolną wycieczkę do Auschwitz i Brzezinki. Kumpli niezwykle bawiły zdjęcia więźniów...
Stary 2013-04-24, 20:38   #514
bordowa
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez candycotton Pokaż wiadomość
Myślę, że będzie sie drzeć na rodzące, przyjmie je na sale i zostawi bez kontroli aż do ostatniej fazy gdzie zawoła lekarza i ucieknie bo się będzie brzydziła wszystkiego. Jak lubi dzieci to na pedagogike.
I ja niestety na takie babsko trafiłam przy porodzie
bordowa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-04-24, 20:38   #515
201604200942
Konto usunięte

Cytat:
Napisane przez WhiteCherry Pokaż wiadomość
przed wejściem do takich miejsc powinni robić jakieś testy pamiętam, jak w trzeciej klasie gimnazjum mieliśmy szkolną wycieczkę do Auschwitz i Brzezinki. Kumpli niezwykle bawiły zdjęcia więźniów...
i bądź tu kuźwa nauczycielem i staraj się uwrażliwić dzieciaki
201604200942 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-04-24, 20:43   #516
201604250941
Konto usunięte

Cytat:
Napisane przez bordowa Pokaż wiadomość
I ja niestety na takie babsko trafiłam przy porodzie
boże bożenko, a potem ludzie nie chcą mieć więcej dzieci
201604250941 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-04-24, 20:49   #517
MonikaFaustyna
Zakorzenienie

Kocham wszystkie moje położne, było ich z 5 chyba...wszystkie ciepłe i takie podnoszące na duchu .
MonikaFaustyna jest offline Zgłoś do moderatora  

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2013-04-25, 09:33   #518
201604250941
Konto usunięte

Za parę dni mam ustną maturę z polskiego, nie mam jeszcze nic napisane i nie wiem co robić POMOCY!!!
Mój temat to: Co autor miał na myśli, na przykładzie wybranych utworów literackich, muzycznych i filmowych.
Czy ktoś może mi powiedzieć co znaczy 'hit me baby one more time' Britney Spears bo mi nauczycielka nie powiedziala?? I jak wyglada funkcja normatywna tego utworu w świetle sępa miłosci?

Przepraszam, musiałam. O ile czasami ktoś faktycznie wrąbał sie w temat to czasem przeginają.
Stary 2013-04-25, 10:17   #519
ajah
wańka wstańka

Cytat:
Za parę dni mam ustną maturę z polskiego, nie mam jeszcze nic napisane i nie wiem co robić POMOCY!!!
Mój temat to: Co autor miał na myśli, na przykładzie wybranych utworów literackich, muzycznych i filmowych.
Czy ktoś może mi powiedzieć co znaczy 'hit me baby one more time' Britney Spears bo mi nauczycielka nie powiedziala?? I jak wyglada funkcja normatywna tego utworu w świetle sępa miłosci?

Przepraszam, musiałam. O ile czasami ktoś faktycznie wrąbał sie w temat to czasem przeginają.
Moja droga, odpowiedż na Twoje pytanie:
'A Kiss With A Fist Is Better Than None'
W tekście znajdziesz odpowiedź co do funkcji normatywnej.
Powodzenia
Stary 2013-04-25, 10:26   #520
MonikaFaustyna
Zakorzenienie

http://www.youtube.com/watch?v=wNBc8xIht-U jeśli tych samych ludzi dopuszczają do matury a potem na studia, to co się dziwić głupim wątkom na wizażu?
Stary 2013-04-25, 10:29   #521
201604250941
Konto usunięte

Cytat:
Napisane przez ajah Pokaż wiadomość
Powodzenia
Dziękuję za podpowiedź! Zrobię symulację w simsach zaprezentuję komisji. Mocniej mocniej mocniej Piaska to chyba piosenka edukacyjna?

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2013-04-25, 10:37   #522
ajah
wańka wstańka

Cytat:
Dziękuję za podpowiedź! Zrobię symulację w simsach zaprezentuję komisji. Mocniej mocniej mocniej Piaska to chyba piosenka edukacyjna?
Twórzość Piaska nie jest doceniana przez egzaminatorów.
Symulacja w Simsach pomysł świetny.
Nie zapomnij przedstwić na końcu symulacji podziękować wizażankom oraz przedstawić komisji krok po kroku jak odbywała się burza mózgów na wizażu.
Będą zachwyceni.
Stary 2013-04-25, 10:37   #523
MonikaFaustyna
Zakorzenienie

Szwagierka mnie powaliła. Pisze, czy nie pomogę jej koleżance wymyślić gry i zabawy animacyjne na egzamin, bo ona nie umie. No sorry, mi nikt nie pomagał, internet ma wiele stron na ten temat a biblioteki pedgogiczne czy nawet ogólne mają odpowiednie pozycje na ten temat i.... istnieje coś takiego jak kreatywność. Wyszłam na chamidło i odmówiłam podając ww, argumenty .

Edytowane przez MonikaFaustyna
Czas edycji: 2013-04-25 o 10:41
Stary 2013-04-25, 10:41   #524
201604250941
Konto usunięte

Cytat:
Twórzość Piaska nie jest doceniana przez egzaminatorów.
Symulacja w Simsach pomysł świetny.
Nie zapomnij przedstwić na końcu symulacji podziękować wizażankom oraz przedstawić komisji krok po kroku jak odbywała się burza mózgów na wizażu.
Będą zachwyceni.
Myślę, że Krzysztof Krawczyk i Jerzy Połomski powalą polonistki na kolana., ale ich twórczość jest nieco za dosłowna i nie pasuje do tematu. Natomiast może coś z Behemota. Tylko jaka literature przedmiotu bo mi się nie chce iść do biblioteki? Dajcie no mi tu listę 10 pozycji *pstrykpstrykjuz*
Stary 2013-04-25, 10:50   #525
mary_poppins
sissy that walk

Cytat:
Szwagierka mnie powaliła. Pisze, czy nie pomogę jej koleżance wymyślić gry i zabawy animacyjne na egzamin, bo ona nie umie. No sorry, mi nikt nie pomagał, internet ma wiele stron na ten temat a biblioteki pedgogiczne czy nawet ogólne mają odpowiednie pozycje na ten temat i.... istnieje coś takiego jak kreatywność. Wyszłam na chamidło i odmówiłam podając ww, argumenty .

Pomijając już fakt, że są całe książki wyłącznie z takimi zabawami, z których mogłaby czerpać do woli - otworzyć i brać, brać, brać. Ale łatwiej dostać gotowca, a potem dyplom w łapkę i w świat
mary_poppins jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-04-25, 11:00   #526
ajah
wańka wstańka

Cytat:
Myślę, że Krzysztof Krawczyk i Jerzy Połomski powalą polonistki na kolana., ale ich twórczość jest nieco za dosłowna i nie pasuje do tematu. Natomiast może coś z Behemota. Tylko jaka literature przedmiotu bo mi się nie chce iść do biblioteki? Dajcie no mi tu listę 10 pozycji *pstrykpstrykjuz*
W takim razie udaj się do Hogwartu i zostań przyjaciółką Harrego.
Pstrykpstry i już Harry powali na kolana SamWieszJakąKomisję.

BTW nie powinnaś się zabrać do przygotowań zamiast wizażować?
Stary 2013-04-25, 11:03   #527
201604250941
Konto usunięte

Cytat:
BTW nie powinnaś się zabrać do przygotowań zamiast wizażować?
Oh pffff no cooooośtyyy, jak mozesz sie tak przyczepiac, przeciez to serwis edukacyjny, poza tym musze pilnowac czy wizazanki dobrze mi pisza prace. Na szczescie jest juz mobilna aplikacja i w trakcie prezentacji tez moge miec wlaczony. Macie byc w pelnym skladzie i odpowiadac na pytania jakie mi komisja zada.
Stary 2013-04-25, 11:09   #528
makaron91
Zadomowienie

Cytat:
http://www.youtube.com/watch?v=wNBc8xIht-U jeśli tych samych ludzi dopuszczają do matury a potem na studia, to co się dziwić głupim wątkom na wizażu?
Masakra
Stary 2013-04-25, 11:24   #529
Linaewen
Zakorzenienie

Cytat:
Jak przygotowywałam plan naszej wycieczki to na swoje nieszczęscie sięgnęłam po jedną taką pozycję-animacja dla dzieci i dorosłych czy coś takiego. Poziom zabaw absolutnie żenujący albo totalnie nudne... Więc biblioteki są pełne, ale nie zawsze czegoś wartościowego
"Uroczyście nie zobowiązuję się do regularnych porządków, prowadzenia kalendarza, niejedzenia słodyczy, byciu skrupulatnym w podejmowanych czynności oraz gaszeniu światła w łazience - to się nigdy nie udało, więc w końcu dorosłam do nie oszukiwania samej siebie."
za: whitepointeshoes
Linaewen jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-04-25, 11:35   #530
Karinio
Zakorzenienie

Dziwi mnie jak kolor oczu w tym pewnym wątkowym przypadku to kolor brąz,może brzydzić.
Karinio jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-04-25, 11:46   #531
Lemmy is God
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez Karinio Pokaż wiadomość
Dziwi mnie jak kolor oczu w tym pewnym wątkowym przypadku to kolor brąz,może brzydzić.
Mnie ogólnie cholernie dziwi jak ludzie mogą przywiązywać wagę do takich pierdół jak kolor oczu czy włosów. I chodzi mi o zamartwianie się posiadaniem oczu o barwie bursztynu, a nie miodu czy włosów przenicznych a nie złotych. Serio nie potrafię tego ogarnąć.
Lemmy is God jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-04-25, 12:26   #532
invisible_01
Zakorzeniona

Dziwi mnie szukanie opiekunki za 4 zł/h albo płacenie jej 400/500 zł za pracę na pełny etat. Dla mnie to żenada. Jak można płacić komuś takie pieniądze za opiekę nad własnym dzieckiem? Ciekawa jestem, czy taka osoba wykonując pracę za 400 zł/msc. wykonywałaby ją z sercem i dobrze. Rozumiem, że sytuacja finansowa rodziców jest różna, ale naprawdę jak czytam fora i niektórzy tylko kombinują, żeby najlepiej opiekunce praktycznie nic nie płacić, to mi się słabo robi. Dla wielu z nich to normalna praca (bo oczywiście są i takie, które chcą tylko dorobić do emerytury), więc moim zdaniem należy im się godziwe wynagrodzenie.
invisible_01 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-04-25, 12:39   #533
201607231707
Konto usunięte

Cytat:
Powodzenia
Uwielbiam Florence and the Machine <3

Cytat:
Napisane przez Karinio Pokaż wiadomość
Kurde, ja mam brązowe
201607231707 jest offline Zgłoś do moderatora  

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2013-04-25, 12:40   #534
BioIvO
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez invisible_01 Pokaż wiadomość
Dziwi mnie szukanie opiekunki za 4 zł/h albo płacenie jej 400/500 zł za pracę na pełny etat. Dla mnie to żenada. Jak można płacić komuś takie pieniądze za opiekę nad własnym dzieckiem?
.
Kilka lat temu szukałam pracy jako dorywcza opiekunka do dzieci. Zadzwoniła z głosu bardzo "wyrobiona" pani i zaczęła monolog, że ona zapłaci 5 zł/h bo wszyscy tak płacą studentkom, a poza tym wymaga aby opiekunka w międzyczasie posprzątała mieszkanie i układała w szafach. Nawet zapytała się, czy potrafię układać w szafach, bo niestety nie wszystkie studentki posiadają takie umiejętności. Lista wymagań była tak duża a pretensjonalny głos tej mamusi tak nieprzyjemny, że gdy skończyła mówić to podziękowałam za ofertę.
Aha, o dzieciach nawet słowem nie wspomniała.

Nikt nie śledzi tak bacznie postępowania innych jak ten, komu nic do tego. (V.Hugo)

Kobieta nigdy nie wie czego chce, ale nie spocznie, dopóki nie osiągnie celu.
BioIvO jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-04-25, 12:43   #535
ajah
wańka wstańka

Cytat:
Napisane przez invisible_01 Pokaż wiadomość
Dziwi mnie szukanie opiekunki za 4 zł/h albo płacenie jej 400/500 zł za pracę na pełny etat. Dla mnie to żenada. Jak można płacić komuś takie pieniądze za opiekę nad własnym dzieckiem? Ciekawa jestem, czy taka osoba wykonując pracę za 400 zł/msc. wykonywałaby ją z sercem i dobrze. Rozumiem, że sytuacja finansowa rodziców jest różna, ale naprawdę jak czytam fora i niektórzy tylko kombinują, żeby najlepiej opiekunce praktycznie nic nie płacić, to mi się słabo robi. Dla wielu z nich to normalna praca (bo oczywiście są i takie, które chcą tylko dorobić do emerytury), więc moim zdaniem należy im się godziwe wynagrodzenie.
Zgadzam się w zupełności.
Jedna z wizażanek właśnie się chwaliła takim rozwiązaniem. Z innych wypowiedzi wynikało, że sama za takie pieniądze by nie pracowała

Dla mnie to załosne i żenujące.
Stary 2013-04-25, 12:50   #536
150f22149d232a15625e38a732d46b6c6e220cbb_63e043022f3b0
Konto usunięte

Cytat:
Jedna z wizażanek właśnie się chwaliła takim rozwiązaniem. Z innych wypowiedzi wynikało, że sama za takie pieniądze by nie pracowała

Znaczy się normalnie znalazła kogoś kto jej będzie pracował za 4 zł na godzinę? Czy to jakaś sztuczka, czy zatrudniła kogoś spokrewnionego, czy coś?
150f22149d232a15625e38a732d46b6c6e220cbb_63e043022f3b0 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-04-25, 12:56   #537
invisible_01
Zakorzeniona

Cytat:

Płacenie pani do sprzątania 4 czy 5 zł/h, jeśli się taką znajdzie - OK (chociaż oczywiście nie popieram, bo każdemu się należy normalna stawka), bo w najgorszym razie wypucuje dom byle jak albo zamiast posprzątać psiknie odświeżaczem. Ale powierzać własne dziecko osobie, której miesięczną wypłatę się daje w dwóch banknotach 200 złotowych? To jest śmiech na sali. Pamiętam jedną wypowiedź, że nawet przy stawce 5 zł/h i 10 godzinach pracy 5 razy w tygodniu miesięcznie płaci się takiej opiekunce 1000 zł, a to przecież nie jest mało Pytanie, kto chciałby pracować 50 godzin w tygodniu za taką stawkę (i oczywiście bez ubezpieczenia).
invisible_01 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-04-25, 13:05   #538
201604250941
Konto usunięte

Cytat:
Napisane przez BioIvO Pokaż wiadomość
Kilka lat temu szukałam pracy jako dorywcza opiekunka do dzieci. Zadzwoniła z głosu bardzo "wyrobiona" pani i zaczęła monolog, że ona zapłaci 5 zł/h bo wszyscy tak płacą studentkom, a poza tym wymaga aby opiekunka w międzyczasie posprzątała mieszkanie i układała w szafach. Nawet zapytała się, czy potrafię układać w szafach, bo niestety nie wszystkie studentki posiadają takie umiejętności. Lista wymagań była tak duża a pretensjonalny głos tej mamusi tak nieprzyjemny, że gdy skończyła mówić to podziękowałam za ofertę.
Aha, o dzieciach nawet słowem nie wspomniała.
Bo to jest prawda, że studentki tyle biorą. Istnieją takie i to wystarczy, żeby rynek tego się spodziewał właśnie. Na kasie w markecie też jest taka stawka 5,50, ogólnie na umowie zlecenie raczej więcej nie płacą, czasem nawet mniej, spotkałam się z 3,50 za godzinę. A zdaniem tej pani pewnie jeszcze trzeba się cieszyć, że się pracuje u kogoś w domu a nie na hali.
Ja przez to też cierpię bo lubię pracować jako korepetytorka ale studenci biorą 10-15 zł za 60 min gdzie normalnie to powinno być 30 zł/45 min. Przecież 10 zł to mnie kosztuje dojazd do klienta.
Stary 2013-04-25, 13:08   #539
ajah
wańka wstańka

[1=150f22149d232a15625e38a 732d46b6c6e220cbb_63e0430 22f3b0;40487666]Znaczy się normalnie znalazła kogoś kto jej będzie pracował za 4 zł na godzinę? Czy to jakaś sztuczka, czy zatrudniła kogoś spokrewnionego, czy coś?[/QUOTE]

Znaczy jakaś znajoma zaoferowała, że będzie się dzieckiem zajmować za 400zł miesięcznie. W wymiarze 35-40h tygodniowo. To zdecydowanie poniżej 4 zł.
Stary 2013-04-25, 13:09   #540
CATUS
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez dacn Pokaż wiadomość
Zdrowe, nieupośledzone i bez chorób psychicznych dziecko NIE jest w stanie się zagłodzić, ale je właśnie tyle ile chce, jak chce łyżkę zupy to potrzebuje łyżki, jak michę to michy. Słodycze to zło, niestety, podobnie jak soczki i słodzone herbaty.

Tylko że rodzic nie zawsze jest w stanie to określić, a diagnozy lekarzy też bywaja na -delikatnie mówiąc-odwal się.
Ja miałam to szczęście, że dziecko chętnie je -wybrzydza, niektórych rzeczy nie chce-wiadomo. Raz ma lepszy apetyt, raz gorszy. Ale je, przynajmniej to co lubi. A lubi np brokuły , szpinak, marchewkę. Więc luz. Ale mam znajomą dziewczynkę, z dobrej bogatej, "normalnej" rodziny, co jej rodzicom lekarka kazała odesłać ją na jakis czas do babci, co by dziecko odkarmiła. Co lepsze-pomogło. A mała by się zagłodziła, gdyby nie to banalne posunięcie. Czaję, że pewnie coś z tym jedzeniem, albo rodziną nie teges było- ale o ile wczesniej rękami i nogami bym się zapierała i tłumaczyła rodzicom, że "zgłodnieje to zje", to po tej akcji już nie jestem taka pewna. A rodzice są różni. Wielu rzeczy nie widzą.
CATUS jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Forum plotkowe

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości