|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
| Pokaż wyniki sondy: Jaki ma być tytuł 15 części naszego wątku ?? | |||
| Mamusie MAJ-CZERWIEC 2013, cz.15 |
|
0 | 0% |
| Mamusie MAJ-CZERWIEC 2013, cz.15 - Pierwsze maluszki na świecie już mamy |
|
0 | 0% |
| Mamusie MAJ-CZERWIEC 2013, cz.15 - Witamy na świecie pierwsze maluszki |
|
0 | 0% |
| Mamusie MAJ-CZERWIEC 2013, cz.15 - Czas zacząć rozpakowywanie |
|
0 | 0% |
| Pięć maluszków na świecie już mamy, na kolejne niecierpliwie czekamy. V-VI 2013 cz.15 |
|
3 | 5,36% |
| Czas leci jak szalony, niedługo nasz poród upragniony. Mamy MAJ-CZERWIEC 2013 cz.15 |
|
0 | 0% |
| Przed porodem stracha mamy, ale dzielnie się wspieramy. Mamy V-VI 2013 cz.15 |
|
2 | 3,57% |
| Kolejnych porodów nadchodzi czas co cieszy ale i przeraża nas! Mamy V-VI 2013 cz.15 |
|
0 | 0% |
| Do dnia porodu już całkiem blisko ale jesteśmy gotowe na wszystko. V-VI 2013 cz.15 |
|
1 | 1,79% |
| Wielkie brzuszki już widać z dala, lecz jeszcze nie chcemy iść do szpitala. V-VI 2013 |
|
1 | 1,79% |
| Część maluszków już jest z nami, na resztę niecierpliwie czekamy! V-VI 2013 cz.15 |
|
7 | 12,50% |
| Obniżone nasze brzuchy, bo już wychodzą z nich maluchy. Mamy V-VI 2013 cz.15 |
|
0 | 0% |
| Obniżają nam się brzuszki - chcą wychodzić z nich maluszki! MAJ-CZERWIEC 2013 cz.15 |
|
8 | 14,29% |
| Mamy już pierwsze maluszki, reszta nisko nosi brzuszki. Mamy V-VI 2013 cz.15 |
|
5 | 8,93% |
| Mamy pierwsze maluszki, reszta już rozchyla nóżki. Mamy V-VI 2013 cz.15 |
|
2 | 3,57% |
| Sexi orki maluchy witają, okładów z samca nie zaprzestają. Mamy V-VI 2013 cz.15 |
|
7 | 12,50% |
| Wkrótce wyzionę ducha, jak nie wyjdziesz z mego brzucha. Mamy V-VI 2013 cz.15 |
|
15 | 26,79% |
| Szamańśkie metody stosujemy, maluchy przywołać chcemy. Mamy V-VI 2013 cz.15 |
|
2 | 3,57% |
| Regularnie się myjemy, do porodów szykujemy. Mamy MAJ-CZERWIEC 2013 cz.15 |
|
3 | 5,36% |
| Głosujący: 56. Nie możesz głosować w tej sondzie | |||
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#3901 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Zima przestała nas maltretować - chyba czas się rozpakować! Mamy V-VI 2013 cz.1
Cytat:
tez chce poznac termin...fajnie, ze udalo Ci sie to tak sprawnie zalatwic. 15 maja to juz niedlugo! ja ciagle po cichutku licze na 12go...
|
|
|
|
|
#3902 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Zima przestała nas maltretować - chyba czas się rozpakować! Mamy V-VI 2013 cz.1
![]() wzielam do wyrka jogurt pomarancza z melisa i ide spac.. jutro moze bedzie juz materacyk ![]() brzuch pospinany jak 150 aaauuu
Edytowane przez axella Czas edycji: 2013-04-24 o 23:26 |
|
|
|
#3903 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
no to termin mamy ten sam. ale tez planuje go troche przyspieszyc, hehe. a podawal ci gin jakas wage koncowa? jak szacuje? bo moja mala miala 2600 juz jakies 2 tyg temu, wiec pewnie dzisiaj ma juz ze 3kg ![]() ---------- Dopisano o 23:27 ---------- Poprzedni post napisano o 23:26 ---------- Cytat:
|
||
|
|
|
#3904 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
|
|
#3905 | ||||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
latwiej przygotowac plan wczesniej, podac go poloznej i niech dzialaja ![]() ---------- Dopisano o 23:32 ---------- Poprzedni post napisano o 23:31 ---------- taaa musialam wygladac jakby mnie sparalizowalo, ledwo wloklam ta noge za soba ![]() ---------- Dopisano o 23:34 ---------- Poprzedni post napisano o 23:32 ---------- Cytat:
). te szpitalne wiazane bety jakos mnie przerazaja i nie chce dziecku serwowac zdjec w kaftanie bezpieczenstwa w koncu te pierwsze foty beda najwazniejsze...---------- Dopisano o 23:36 ---------- Poprzedni post napisano o 23:34 ---------- Cytat:
na impreze na chwile wpadnij. "jubilatka" pewnie i tak nie bedzie wiedziala czy jestes w tlumie czy nie...tam bedzie duszno, ciasno, smierdzace perfumy, kwiaty, pot bleeeeee.---------- Dopisano o 23:39 ---------- Poprzedni post napisano o 23:36 ---------- Cytat:
jak w tym snie "raz dwa trzy przemyyyyy hurtem" ---------- Dopisano o 23:46 ---------- Poprzedni post napisano o 23:39 ---------- Cytat:
ps. "Zosia sasiadkowa" ma 10 tyg. a ja juz dostalam 3 reklamowki ciuszkow z ktorych wyrosla, wiec faktycznie tez konca listy spokojnie moglyby korzystac z ubranek dzieci z poczatku ![]() Cytat:
macam szyje non stop, a dzisiaj cos mnie zakulo pod pacha i tz chyba ze 20 min. musial mnie przekonywac, ze to na pewno nie przerzuty odbija mi juz i chce wrzesien![/QUOTE] |
||||||
|
|
|
#3906 |
|
Zakorzenienie
|
Kupujecie łóżeczko turystyczne?
Ja w sumie o nim nie myślałam, ale mnie dziś kumpela natchnęła i wydaje mi się, że może się przydać. Tym bardziej, że teraz są takie fajne, że mają od razu przewijak i 2 wysokości, więc dla małego dziecka też są ok.
|
#3907 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
masakra, brak słów Cytat:
Musimy się nastrajać pozytywnie.. Będzie dobrze, nasze wszystkie porody będą szybkie i lekkie !!!!!! ![]() Cytat:
![]() dzisiaj w jednym sklepie też nam polecano cybexa i aton2 ale z takich namacalnych cech które zauważyłam maxi cosi cabriofix jest lżejszy |
|||
|
|
|
#3908 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ja Ci się nie dziwię. Jestem pewna, że miałabym tak samo. Ale pamiętaj, że tutaj wszystkie trzymamy za Ciebie więc musi być dobrze.
|
|
#3909 | |||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
poza kolorystyka zblizona do lareta?---------- Dopisano o 00:06 ---------- Poprzedni post napisano Wczoraj o 23:51 ---------- Cytat:
kiedys wczesniej badanie piersi, zwsze mierzy cisnienie, usg trwa cala wiecznosc, kazdy wezel chlonny ogladniety milion razy w tej przychodni juz w lutym nie bylo terminow na caly rok...wiec ciaza troche mi tylek uratowala ![]() Cytat:
dostalam od siostry i jest nijaki, wiec poddam go tuningowi hehe. piekna tkanina, zakochalam sie.Cytat:
http://allegro.pl/kocyk-bawelniany-7...166989381.html tutaj napisali, ze bawelna, a dla mnie to cos sztucznego jak nic! http://allegro.pl/kocyk-koc-zdrowy-1...189454699.html to bedzie hmm bawelna azurkowa? pytalam o taki wynalazek (nazwe sobie wymyslilam i babka miala taaakie wielkie oczy hehe)http://allegro.pl/kocyk-bawelniany-d...179768152.html to nazwalabym dzianinka bawelniana...ale takiego terminu tez panie nie znaly http://allegro.pl/dwuwarstwowy-kocyk...142216002.html tu niby 100% bawelny, ale nie napisali jakiej. to na pewno nie jest taki material jak na posciel. http://allegro.pl/kocyk-bawelniany-1...201452586.html ooo tu wspominaja o moim wynalazku dzianince bawelnianej hehe czyli jest cos takiego... musze chyba odwiedzic inna hurtownie, bo temat kocykow nie daje mi spokoju. ---------- Dopisano o 00:13 ---------- Poprzedni post napisano o 00:06 ---------- za oknem wielki ksiezyc, pelnia jak nic to chyba sciema z tymi porodami, bo cisza na forum i gadam sama ze soba ![]() ---------- Dopisano o 00:21 ---------- Poprzedni post napisano o 00:13 ---------- Cytat:
wozek wyglada fajnie, po Bielsku jezdzi mnostwo tako i prezentuja sie super. szkoda, ze ograniczyli sie tylko do kilku wersji kolorystycznych, bo ja szukam czegos bardziej stonowanego. ale technicznie ogladalismy sporo modeli tako i wszystkie wydaje sie naprawde ok. my tez raczej zostaniemy przy tej marce. do rozwazenia model...---------- Dopisano o 00:23 ---------- Poprzedni post napisano o 00:21 ---------- a to zla wiedzma. nie daj sie spal ja na stosie! (jakims rennie). swoja droga, nadal Cie tak meczy? kurcze Twoj Piotrus bedzie mial dredy do pasa
|
|||||
|
|
|
#3910 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#3911 | |||||||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
chodniki itd. bez problemu. a warrior to jednak starszy model...poza tym tako ma chyba wszystkie bajery na ktorych nam zalezy. widzialam ostatnio sporo kobitek z captiva, tez jest super, ale tam chyba podglowek w gondolce nie ma zewnetrznego podnoszenia tylko od srodka. mnie najbardziej podobal sie perso...ale wtedy nowoscia byl alive i roznil sie tylko plastikowa "mydelniczka" gondoli i aluminiowym stelazem. city move jeszcze wtedy nie bylo w sprzedazy. w larecie nie podoba mi sie torba hehe. tyle moge podpowiedziec ;P---------- Dopisano o 00:32 ---------- Poprzedni post napisano o 00:30 ---------- Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 00:34 ---------- Poprzedni post napisano o 00:32 ---------- Cytat:
![]() innym razem znow przychodzi strach, ze jednak moge narobic problemow i sobie i malej. skoro kilku lekarzy mowilo, ze cc to trzeba ich sluchac, a gin...on ma swoj swiat ![]() ---------- Dopisano o 00:42 ---------- Poprzedni post napisano o 00:34 ---------- Cytat:
ja te liscie malin z zuzali to dla grubci kupuje ![]() ![]() hehe 6zl liscie dla gryzoni, a dla kobiet na szybki porod juz 19zl ![]() jak chcecie to grubcinka moze sie podzielic, ma jeszcze babke, mlecza i inne takie, hehe. ---------- Dopisano o 00:43 ---------- Poprzedni post napisano o 00:42 ---------- Cytat:
ale nie wiem jak tam jej szyjka buehehehe. ---------- Dopisano o 00:48 ---------- Poprzedni post napisano o 00:43 ---------- Cytat:
musze miec dluzsze tuniki, zeby to zakryc hehe. nie dorobilam sie pasa ciazowego tez chyba jutro odwiedze ciucholand i poszukam czegos w co wchodze, a mozna troche przerobic w sumie to nawet takie moglyby byc na te kilka tygodni http://allegro.pl/wygodne-rybaczki-p...183911103.html http://allegro.pl/urocze-ciazowe-ryb...196270930.html w tych jakos nie widze swojego brzucha, chociaz wg rozmiarowki biodra 120cm hmm ja mam w pepku 110 ![]() ---------- Dopisano o 00:49 ---------- Poprzedni post napisano o 00:48 ---------- Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 00:53 ---------- Poprzedni post napisano o 00:49 ---------- Cytat:
---------- Dopisano o 01:04 ---------- Poprzedni post napisano o 00:53 ---------- jak dla mnie to na pewno bylo chore. rodzice jezdzili non stop do roznych lekarzy, ale brakowalo im jednego, ktory zebralby to wszystko do kupy i umial leczyc kompleksowo. Zawadzka dala im namiary na jakiegos specjaliste i obiecala, ze ktos im w koncu pomoze. http://chomikuj*pl/terorysta74/Swiat+wg.dziecka/Sezon+I odcinek osmy (pieciolatek - 50kg) ---------- Dopisano o 01:09 ---------- Poprzedni post napisano o 01:04 ---------- Ja Ci się nie dziwię. Jestem pewna, że miałabym tak samo. Ale pamiętaj, że tutaj wszystkie trzymamy za Ciebie więc musi być dobrze.[/QUOTE]![]() Cytat:
tez mialam u nich zamowiony, ale w koncu nie kupilam jak nie znajde materialu to pewnie skusze sie na supelka...ale chcialam wyczarowac swojenadrobilam, moge isc spac. KOLOROWYCH! |
|||||||||
|
|
|
#3912 |
|
Zakorzenienie
|
Odp: Zima przestała nas maltretować - chyba czas się rozpakować! Mamy V-VI 2013 cz.14
Vilmiałam się ciebie już 100 lat temu zapytać i zapominam cały czas. Tyle tu mam zajęć normalnie
Jak ze spaniem Przema? Śpi z wami czy w łóżeczku? Chyba mi zabiorą sąsiadkę jutro... Dr rekomenduje cięcie bo mały ma spadki. Niedużo ale chyba nie będą jej trzymać dłużej... Szkoda:-( ---------- Dopisano o 04:07 ---------- Poprzedni post napisano o 03:11 ---------- Mąż wczoraj spotkał tę dresiare która ze mną leżała od bliźniaczek. Urodziła w 29tyg małe ważyły 1400 i 700g. Ta mniejsza jest silniejsza, wieksza okazało się że ma wadę serca. Jeszcze pobędą w szpitalu 2-3 miesiące. I mąż mój miał wrażenie że do nich w ogóle nie dociera powaga sytuacji... Uhahani, zadowoleni na zasadzie "wszystko ok tylko mała ma wadę serca". Ja rozumiem że nie można się zalamywac i płakać non stop ale ludzie... Oni raczej nie zdają sobie sprawy że czeka ich jeszcze potem długa rehabilitacja i walka o zdrowie dziewczynek... Ale. Ona już tutaj sprawiała wrażenie że 3 dzieci które zostawiła w domu jest ważniejsza. Miała pozwolenie na wstawanie tylko do łazienki ale oczywiście łatała po całym oddziale i po bufecie. Wstawala co 15min dosłownie. Ja jej cały czas mówiłam żeby leżała a ona nie nie że musi się trochę poruszać bo już nie może wytrzymać na leżąco... Ech. Smutne to takie trochę... |
|
|
|
#3913 | |
|
Wtajemniczenie
|
Halo halo,czy ktoś jest?
---------- Dopisano o 05:47 ---------- Poprzedni post napisano o 05:31 ---------- Cytat:
---------- Dopisano o 05:50 ---------- Poprzedni post napisano o 05:47 ---------- Chcę nektarynkę.
|
|
#3914 | |
|
Zakorzenienie
|
Odp: Dot.: Zima przestała nas maltretować - chyba czas się rozpakować! Mamy V-VI 2013
Cytat:
zwarta i gotowa po ktg i lekach Ale o dziwo bierze mnie w końcu na spanie...czas najwyższy bo tak się kręcę od 3! ![]() Nektarynka....taaaaak....
|
|
|
|
|
#3915 |
|
BAN stały
|
|
|
|
|
#3916 |
|
Wtajemniczenie
|
Odp: Zima przestała nas maltretować - chyba czas się rozpakować! Mamy V-VI 2013 cz.14
Aas Przemek spi u siebie w lozeczku, ale ja spie z nim w pokoju. W dzien spi w salonie w lozeczku turystycznym, a wieczorami jak juz sie poloze spac w pokoju dziecinnym na kanapie to maz przynosi Przemka i kladzie sie spac w sypialni bo wstaje do pracy o 4.30 wiec zeby Mlody go jak najmniej budzil.
Ale mnie glowa boli.... poszlam spac po 19 a udalo mi sie zasnac po 23, oczywiscie potem pobudki co chwila ![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
|
|
|
#3917 | |
|
Zakorzenienie
|
mówiłam że jak ja obstawiam jakąś drużynę, to zwykle przegrywa?
Cytat:
|
|
#3918 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#3919 |
|
Zakorzenienie
|
hejo...
![]() boli łeb,spałłam z taaakimi przerwami,że szok, chcę owoce jeść a nie mam ![]() ale słoneczko się zapowiada dziś 11days to go Edytowane przez axella Czas edycji: 2013-04-25 o 07:50 |
|
|
|
#3920 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Najgorsze jest to, że takich porodów z "przygodami" jest dużo a się o tym milczy... a jak się zaczyna mówić to się "lud" oburza bo po co o tym mówić? No kuźwa po to, żeby mieć świadomość że lekarz to nie Bóg a decyduje o naszym i dziecka życiu-mimo wszystko... Jak byłam z Z. w szpitalu ostatnio to mi salowa codziennie opowiadała "cud narodzin" z piętra niżej.. i włosy stają dęba... Nie nakręcam się ale po prostu takie sytuacje nie powinny mieć miejsca. ) wie lepiej (no przecież rodził... )...---------------------------- Dzień dobry Lecę na ostatnie badania Potem śniadanko
|
|
|
#3921 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
do sklepu czy auta zawsze można brać stelaż, a z tego co wiem to ten aton 2 bez bazy ma tyle samo * co cabriofix z bazą.. a różnica w cenie spora wtedy wychodzi..
|
|
#3922 |
|
Zakorzenienie
|
Hej dziewczyny!
Ashyshqa śliczne zdjęcie Też chciałabym mieć taką pamiątkę ![]() Ja dzisiaj czekam na wyniki paciorka, jak mam to jeszcze dzisiaj do lekarza, a jak nie to już 6 maja na umówienie cc idę. Także, po cichu liczę, że może 7 maja już mnie potną, bo na początku czerwca mam obronę chyba.... muszę wydobrzeć w miarę ![]() Biodro tradycyjnie naginało w nocy, więc musiałam na płasko leżeć, aż przejdzie, a tak nie umiem spać....eh. I jeszcze synek się dołączył, że go nóżka boli....a nie chce ciapów wkładać i lata w samych skarpetach, albo i te sobie zdejmuje (bunt dwulatka w pełni )Co do wyższości któregoś z porodów. Dla mnie oba są okropne i żaden moim zdaniem nie jest lepszy, bo każdy inaczej przechodzi, jedna dziewczyna szybciej dojdzie do siebie po cc inna po sn. Trzeba mieć to po prostu z głowy i żeby dziecko było zdrowe. Poza tym chodzę jak rasowy pingwin...niby grubo nie wyglądam bardzo, ale poruszać się ciężko.... |
|
|
|
#3923 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() w takich kasach należy odrazu podejść do kasjerki, wtedy ona przeprosi resztę i obsłuży cieżarną, jeśli się stanie na końcu to kobita ma prawo nie zauważyć Cytat:
|
||
|
|
|
#3924 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Odp: Dot.: Zima przestała nas maltretować - chyba czas się rozpakować! Mamy V-V
AaS sniło mi sie, ze odeszły Ci wody w nocy
|
#3925 |
|
Zakorzenienie
|
ZUS mnie zaskakuje
![]() ze wzgledu na L4 mialam zaplcic skladki tylko za dni w ktorych pracowalam. Ok, no i zrobilam tak i ze spolecznym i zdrowotnym.. a tu zonk i spoleczne faktycznie pomniejszone o dni z L4 a zdrowotne juz nie, to nadal mam placic te pelne dwieście coś pln cały czas?
|
|
|
|
#3926 |
|
Zadomowienie
|
![]() Wczoraj znalazłam z TŻ łóżeczko, pewnie będziemy je zamawiać, ale nie podoba mi się materacyk i napisałam zapytanie czy mogę zamienić na inny. Ciekawe co odpiszą ![]() Oto łóżeczko http://allegro.pl/arus-11el-lozeczko...178310009.html . Chcemy te "Miś na księżycu" + pościel "Beżowy miś na księżycu". Oby odpisali, że wymienią materacyk .
|
#3927 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Odp: Dot.: Zima przestała nas maltretować - chyba czas się rozpakować! Mamy V-V
WŁAŚNIE!!!!! BANKA śniłaś mi się
|
|
|
|
#3928 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
A czy ja wiem czy dzieci niedotlenionych rodzi się dużo (nie licze innych chorób i wad) byłam 2 tyg na noworodkach i 4 na ginekologii i w tym czasie nie urodziło sie ani jedno takie, czytałam kiedyś artykuł o niedoltenieniu dzieci, mogą się zdarzyć nawet po cc, ale to jest prawda, lekarz to nie Bog i jedyne co może zrobić to działać według wytycznych z należyta starannością tylko zaniedbanie go dyskwalifikuje, a ciało człowieka to nie robot i nigdy nie wiadomo ci sie wydarzy "w kinie i medycynie wszystko jest możliwe". trzeba jednak myśleć pozytywnie |
|
|
|
|
#3929 |
|
Zakorzenienie
|
Odp: Dot.: Odp: Dot.: Zima przestała nas maltretować - chyba czas się rozpakować! Mam
Spoko. Nie odeszły
![]() Niech poczekają do maja. I dziewczyny i wody
|
|
|
|
#3930 |
|
Wtajemniczenie
|
Diabli - pochwalę się jak skończę, może uda się dziś
zaraz zabieram się za szycie butów dla gąsienicy kocyk ogólnie chyba wygląda jakby robiło go dziecko, ale ja tam mam satysfakcje ogromną zobaczymy jaki będzie efekt końcowy. Wiesiołek pochłonięty, herbata z liści malin się parzy - aż się boję, bo dopiero pierwszy raz , zaraz zabieram się do pracy ![]() zamawiam te prześcieradła http://allegro.pl/przescieradlo-frot...166243628.html http://allegro.pl/przescieradlo-jers...tml#tabsAnchor mam nadzieję, że się sprawdzą i zawiną jakoś pod spód bo wymiar materaca mam 95x65
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 09:25.

tez chce poznac termin...fajnie, ze udalo Ci sie to tak sprawnie zalatwic. 15 maja to juz niedlugo! ja ciagle po cichutku licze na 12go...

aaauuu

![:]](http://static.wizaz.pl/forum/images/smilies/krzywy.gif)

oczekuję żeby mi nie przeszkadzała, bo wydaje mi się że moge dostać głupawki
w koncu te pierwsze foty beda najwazniejsze...
a jak dalej nie urodzę to 13 mam iść do szpitala.
07.07.2012 

więc musi być dobrze.