|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
| Pokaż wyniki sondy: Jaki ma być tytuł 15 części naszego wątku ?? | |||
| Mamusie MAJ-CZERWIEC 2013, cz.15 |
|
0 | 0% |
| Mamusie MAJ-CZERWIEC 2013, cz.15 - Pierwsze maluszki na świecie już mamy |
|
0 | 0% |
| Mamusie MAJ-CZERWIEC 2013, cz.15 - Witamy na świecie pierwsze maluszki |
|
0 | 0% |
| Mamusie MAJ-CZERWIEC 2013, cz.15 - Czas zacząć rozpakowywanie |
|
0 | 0% |
| Pięć maluszków na świecie już mamy, na kolejne niecierpliwie czekamy. V-VI 2013 cz.15 |
|
3 | 5,36% |
| Czas leci jak szalony, niedługo nasz poród upragniony. Mamy MAJ-CZERWIEC 2013 cz.15 |
|
0 | 0% |
| Przed porodem stracha mamy, ale dzielnie się wspieramy. Mamy V-VI 2013 cz.15 |
|
2 | 3,57% |
| Kolejnych porodów nadchodzi czas co cieszy ale i przeraża nas! Mamy V-VI 2013 cz.15 |
|
0 | 0% |
| Do dnia porodu już całkiem blisko ale jesteśmy gotowe na wszystko. V-VI 2013 cz.15 |
|
1 | 1,79% |
| Wielkie brzuszki już widać z dala, lecz jeszcze nie chcemy iść do szpitala. V-VI 2013 |
|
1 | 1,79% |
| Część maluszków już jest z nami, na resztę niecierpliwie czekamy! V-VI 2013 cz.15 |
|
7 | 12,50% |
| Obniżone nasze brzuchy, bo już wychodzą z nich maluchy. Mamy V-VI 2013 cz.15 |
|
0 | 0% |
| Obniżają nam się brzuszki - chcą wychodzić z nich maluszki! MAJ-CZERWIEC 2013 cz.15 |
|
8 | 14,29% |
| Mamy już pierwsze maluszki, reszta nisko nosi brzuszki. Mamy V-VI 2013 cz.15 |
|
5 | 8,93% |
| Mamy pierwsze maluszki, reszta już rozchyla nóżki. Mamy V-VI 2013 cz.15 |
|
2 | 3,57% |
| Sexi orki maluchy witają, okładów z samca nie zaprzestają. Mamy V-VI 2013 cz.15 |
|
7 | 12,50% |
| Wkrótce wyzionę ducha, jak nie wyjdziesz z mego brzucha. Mamy V-VI 2013 cz.15 |
|
15 | 26,79% |
| Szamańśkie metody stosujemy, maluchy przywołać chcemy. Mamy V-VI 2013 cz.15 |
|
2 | 3,57% |
| Regularnie się myjemy, do porodów szykujemy. Mamy MAJ-CZERWIEC 2013 cz.15 |
|
3 | 5,36% |
| Głosujący: 56. Nie możesz głosować w tej sondzie | |||
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#3811 |
|
Zadomowienie
|
Dot.: Zima przestała nas maltretować - chyba czas się rozpakować! Mamy V-VI 2013 cz.1
tez ponawiam pytanie bo kończe 36 i chyba musze sie zaopatrzyć i zaczać brać od 38 tak?
|
|
|
|
#3812 | ||
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Zima przestała nas maltretować - chyba czas się rozpakować! Mamy V-VI 2013 cz.1
Cytat:
najgorsze jest to, ze ja sie zawsze budze 5 min przed wyjsciem...zegar tyka, czas nagli, a ja nagle stwierdzam, ze przeciez nie mam co ubrac i nic tylko siasc i plakac ![]() ---------- Dopisano o 20:46 ---------- Poprzedni post napisano o 20:45 ---------- Cytat:
a gdzie owoce, warzywa i czekolada? |
||
|
|
|
#3813 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#3814 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#3815 | |
|
Zadomowienie
|
Nie urodził się żaden maluszek.
![]() Cytat:
![]() |
|
|
|
|
#3816 |
|
Zakorzenienie
|
Ja zrobiłam to samo z pierwszą turą ciuszków ale później do mnie dotarło, że to bez sensu i kolejnych już nie segregowałam.
|
#3817 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
#3818 |
|
Zakorzenienie
|
Zmotywowałaś mnie do pakowania, jak się zwlokę to się dopakuję, chyba że znowu mi się nie zechce
Dotarło do mnie dzisiaj przy pomaganiu mężowi w panelach, ze pełnia zaraz ... kazał mi się dopakować. Pytam, czy ciuszki dla dziecka na wyjście może mi dowieźć, bo nie wiem czy będzie zimno czy ciepło, czy mała będzie mieć 50 czy 60 cm ... to powiedział, że muszę powiedzieć gdzie co jest, no więc opisałam że w pudle i po prostu ma wziąć to co trzeba, a jak zapomni przykładowo skarpetek to odda młodej swoje Ja nie wiem czy wysiedzę na chrzcinach bo to msza a chrzciny po mszy, a jak siedzę tak "standardowo" na krzesle to mi niewygodnie i brzuszek się spina.
|
#3819 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
nie kumam po co płacisz za położną, która ma Ci nie przeszkadzać i nie wiesz czego od niej oczekujesz w różnych sytuacjach ![]() no ale Twoja sprawa, każdy robi jak uważa Cytat:
Cytat:
|
|||
|
|
|
#3820 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
![]() ale dziękuję Wam za odpowiedź bardzo fajnie, tylko jest tak krótko na rynku, że nigdzie nie ma opinii na jego temat.. a widziałaś go na żywo ? ![]() ja miałam okazję dzisiaj. Składałam, rozkładałam, testowałam jak się dało i super no i cenę fajną wynegocjowaliśmy --> 1600zł za 2w1 (z torbą i parasolką) fotelik w zależności od upodobań można sobi dobrać. My chcieliśmy cabriofix + bazę, ale polecano nam bazę cybeź i fotelik aton ajjj... szkoda.. już myślałam ![]() dzięki za info, teraz mogę nadrabiać w mniejszym napięciu
|
||
|
|
|
#3821 |
|
Zakorzenienie
|
pearl współczuję sytuacji z samochodem, mam nadzieję że szybko to naprawicie
anoxe za materacyk z przewijakiem, faktycznie szybko dostałaś ja czekam na koc i bujaczek ale to pewnie dopiero w poniedziałek się doczekamo tak u mnie to standard |
|
|
|
#3822 |
|
Zakorzenienie
|
Cloche czy jak sobie kupię olejek różany to mi pomoże na plamy po słońcu na twarzy? W zeszłym tygodniu się paskudy zrobiły a nigdy takiego problemu nie miałam, chyba, ze coś innego polecasz?
Muszę sobie zamówić wiesiołka i łykać od przyszłego tygodnia, tylko się zastanawiam czy nie zaczekać do "po pełni"
|
#3823 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
endo napisala, ze wedlug niej do rozwazenia cesarka...w sumie w gliwicach 3 lekarzy (endo, onkolog i chirurg) potwierdzili, ze wedlug nich mam wskazanie, ale papierka nie zabralam i teraz zaluje, bo to byloby pewnie milej widziane. moj gin to luzak, tak mi sie wydaje, ze on mnie chce przekabacic na sn rozbroil mnie tekstem "ale nie zawsze trzeba tak bardzo przec" ciekawy z niego przypadek...mnie to bawi, ale tz ma juz takie cisnienie, ze obawiam sie wizyty 6go maja. meska rozmowa hehe.
|
|
|
|
|
#3824 |
|
Zakorzenienie
|
dokładnie, ja ze swoją mam się zdzwonić za 2 tygodnie, zaproponowała spotkanie i omówienie tego co chce + chce mi pokazać porodówkę (ja już widziałam, ale TŻ zabiorę :P)
|
|
#3825 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#3826 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
#3827 |
|
Zakorzenienie
|
Dziewczyny pomóżcie
co myślicie o tym nowym wózeczku Tako City Move ? http://www.tosia.pl/tako-city-move_p2377# http://www.krolestwodziecka.com/city...w1-p-1818.html koleś zrobił nam naprawdę super cenę- 1600zł (z torbą i parasolką) ale musimy szybko się zdecydować.. co do kolorków to podoba mi się ten fiolet--> Rzym na żywo widziałam też ten chabrowy niebieski--> Nowy York podoba mi się też beżowy----> Sydney (tylko nie widziałam go na żywo) |
|
|
|
#3828 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
#3829 |
|
Zakorzenienie
|
masz rację
jest faktycznie duży ![]() ale za to taki jakiś zgrabny. Mura też jest duża, tylko taka niska, a ten jest wyżej na stelażu osadzony. Ma super amortyzatory no i wydaje się bardziej zwrotny i zgrabniejszy od maxi cosi mura |
|
|
|
#3830 | ||||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
i mala chyba nie az taka mala![]() Cytat:
duzyy hhe te usta sa slodkie moj tez takie mial Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
|
|
#3831 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
co do tego Move - nie pamiętam dokładnie ale jak dla mnie ciężko się prowadził był wielki i ciężki i dlatego nie wzięłam go pod uwagę ale jeśli dla Ciebie jest zwrotny i zgrabny to czemu nie Cena faktycznie fajna
|
|
|
|
|
#3832 |
|
Zakorzenienie
|
aaaa i w jednym sklepie tak nas namawiali na x-landera x-move, że musiałam bardzo się postarać żebyśmy wyszli z Tż ze sklepu bez tego wózka..
![]() tyle pozytywów się nasłuchałam, że ciężko później było mi przekonać Tż, że to wcale nie jest taki super wózek.. cenę też zrobili fajną, ale i tak uważam, że nie jest adekwatna do jakości tego wózka---> 2400zł |
|
|
|
#3833 |
|
Zakorzenienie
|
PODZIELCIE SIE LINKAMI DO FAJNYCH LETNICH SPODNI CIAZOWYCH - RYBACZEK ALBO TAKICH PRZED KOLANO
tylko takich dla sloni/wielorybow
|
|
|
|
#3834 | ||||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
Nic się nie martw, ja co chwilę sobie czymś chlapnę czy coś...więc jak kupuję jasne rzeczy to często to dla mnie zabójstwo...Cytat:
Nie poinformowałam, po prostu zapisałam się na kolejną wizytę do innej. Cytat:
Jakoś z zaskoczenia mnie bardziej przekonuje Cytat:
Byle już tak zostało, a najlepiej jakby się nieco wchłonęły.Odnośnie kocyków na lato ja kupiłam bawełniane, z czego jeden podwójny bawełniany na nieco chłodniejsze, ale nadal ciepłe dni. Cytat:
Co przy okazji w dniu dzisiejszym jeszcze bardziej mną poruszyło bo spotkałam się z kumpelą, która była w Japonii i jak ona opowiadała o ich kulturze to szok. Tam np. ona raz weszła gdzieś pod prąd, bo się pomyliła i się musiała wycofać to ludzie ją przepraszali, że ona jako turystka musiała im ustąpić. W metrze jakoś stała po prawej stronie ( zamiast po lewej bo u nich tak się stoi) i zagradzała ludziom wyjście, więc jak się zorientowała i się przesunęła to też ją ludzie przepraszali, że ona dla nich musi ze swoich przyzwyczajeń rezygnować. No i do tego przyłożyć kulturę Polską to normalnie szok.
|
|
#3835 |
|
Zakorzenienie
|
Lonely ktoś musi być pierwszy
każdy wózek był kiedyś nowy na rynku. Jak wzięłaś wszystko pod uwagę i spełnia Twoje oczekiwania to czego chcieć więcej. Tyle już wózków przemaglowałaś, że wiesz na co zwracać uwagę i co jest dla Ciebie w wózku istotne ![]() Ja się mogę jedynie na temat koloru wypowiedzieć Na zdjęciu zauroczył mnie Tokio |
|
|
|
#3836 |
|
Zakorzenienie
|
a powiedz mi czy potrafisz położyć dłoń pod piersi? tak, że leży na płasko?
|
|
|
|
#3837 | ||||
|
Zakorzenienie
|
ja to co chwila się czymś upapram..Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() no to ja skończę czytać i idę do wanny
|
|
#3838 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#3839 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
Co do mury to ja ostatnio się ucieszyłam, że go jednak nie kupiliśmy. Gość jeździł po parku spacerówką. Dziecko ledwo się do niej mieściło a wyglądało na małe jeszcze. Tż się ze mną sprzeczał, że gość ma wpięty fotelik a to była spacerówka. Jakoś bez dziecka wydawała mi się większa.
|
|
#3840 |
|
Zakorzenienie
|
Skończyło mi się rennie!
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 20:03.

najgorsze jest to, ze ja sie zawsze budze 5 min przed wyjsciem...zegar tyka, czas nagli, a ja nagle stwierdzam, ze przeciez nie mam co ubrac
i nic tylko siasc i plakac
teraz idę zrobić sobie tosty z jajkiem na miękko, na obiadek mam racuchy a wieczorem bułka albo dwie
a gdzie owoce, warzywa i czekolada?
Muszę zmienić koncepcję i zrobić kolejną segregację i zostawić tylko te do 3 m-cy. 
Ślub 27. X. 2012

Dałam tylko niecałą łyżkę mąki i są takie chrupiące.

poza tym jak zawsze konkretne badanie, dluuugie usg (guzki nie rosna!!! najwiekszy nadal ma 4cm), ogladniete z kazdej strony wezly chlonne, tchawica lekko przesunieta. poza tym cisnienie, ogladniete nogi (czy puchna), zlecone kolejne badania (jakby pani szybko nie urodzila to mozna sobie jeszcze raz zrobic hormony), wypisany papierek o cesarce, ktora powinna byc rozwazona
a jak dalej nie urodzę to 13 mam iść do szpitala.![:]](http://static.wizaz.pl/forum/images/smilies/krzywy.gif)
ja to co chwila się czymś upapram..