Zima przestała nas maltretować - chyba czas się rozpakować! Mamy V-VI 2013 cz.14 - Strona 128 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Pokaż wyniki sondy: Jaki ma być tytuł 15 części naszego wątku ??
Mamusie MAJ-CZERWIEC 2013, cz.15 0 0%
Mamusie MAJ-CZERWIEC 2013, cz.15 - Pierwsze maluszki na świecie już mamy 0 0%
Mamusie MAJ-CZERWIEC 2013, cz.15 - Witamy na świecie pierwsze maluszki 0 0%
Mamusie MAJ-CZERWIEC 2013, cz.15 - Czas zacząć rozpakowywanie 0 0%
Pięć maluszków na świecie już mamy, na kolejne niecierpliwie czekamy. V-VI 2013 cz.15 3 5,36%
Czas leci jak szalony, niedługo nasz poród upragniony. Mamy MAJ-CZERWIEC 2013 cz.15 0 0%
Przed porodem stracha mamy, ale dzielnie się wspieramy. Mamy V-VI 2013 cz.15 2 3,57%
Kolejnych porodów nadchodzi czas co cieszy ale i przeraża nas! Mamy V-VI 2013 cz.15 0 0%
Do dnia porodu już całkiem blisko ale jesteśmy gotowe na wszystko. V-VI 2013 cz.15 1 1,79%
Wielkie brzuszki już widać z dala, lecz jeszcze nie chcemy iść do szpitala. V-VI 2013 1 1,79%
Część maluszków już jest z nami, na resztę niecierpliwie czekamy! V-VI 2013 cz.15 7 12,50%
Obniżone nasze brzuchy, bo już wychodzą z nich maluchy. Mamy V-VI 2013 cz.15 0 0%
Obniżają nam się brzuszki - chcą wychodzić z nich maluszki! MAJ-CZERWIEC 2013 cz.15 8 14,29%
Mamy już pierwsze maluszki, reszta nisko nosi brzuszki. Mamy V-VI 2013 cz.15 5 8,93%
Mamy pierwsze maluszki, reszta już rozchyla nóżki. Mamy V-VI 2013 cz.15 2 3,57%
Sexi orki maluchy witają, okładów z samca nie zaprzestają. Mamy V-VI 2013 cz.15 7 12,50%
Wkrótce wyzionę ducha, jak nie wyjdziesz z mego brzucha. Mamy V-VI 2013 cz.15 15 26,79%
Szamańśkie metody stosujemy, maluchy przywołać chcemy. Mamy V-VI 2013 cz.15 2 3,57%
Regularnie się myjemy, do porodów szykujemy. Mamy MAJ-CZERWIEC 2013 cz.15 3 5,36%
Głosujący: 56. Nie możesz głosować w tej sondzie

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2013-04-24, 20:42   #3811
becik_4
Zadomowienie

Dot.: Zima przestała nas maltretować - chyba czas się rozpakować! Mamy V-VI 2013 cz.1

Cytat:
Napisane przez karolina2121 Pokaż wiadomość
Dziewczyny od którego tygodnia łykacie olej z wiesiołka i ile tabletek dziennie?

Bierzecie rożek do szpitala?
tez ponawiam pytanie bo kończe 36 i chyba musze sie zaopatrzyć i zaczać brać od 38 tak?
becik_4 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-04-24, 20:46   #3812
diabli
Zakorzenienie

Dot.: Zima przestała nas maltretować - chyba czas się rozpakować! Mamy V-VI 2013 cz.1

Cytat:
Napisane przez gosiulka22 Pokaż wiadomość
Dziś rano miałam kryzys bluzkowy, wygladam we wszystkim jak krowa i nie mam co na siebie ubrać a tu jeszcze ponad miesiąc, w czym ja będę chodziła?
ja mialam dzisiaj kryzys spodniowy najgorsze jest to, ze ja sie zawsze budze 5 min przed wyjsciem...zegar tyka, czas nagli, a ja nagle stwierdzam, ze przeciez nie mam co ubrac i nic tylko siasc i plakac

---------- Dopisano o 20:46 ---------- Poprzedni post napisano o 20:45 ----------

Cytat:
Napisane przez Mysia mysz Pokaż wiadomość
a ile to jest dużo?:P

ja od rana jestem na płatkach z mlekiem teraz idę zrobić sobie tosty z jajkiem na miękko, na obiadek mam racuchy a wieczorem bułka albo dwie
kiepska dieta a gdzie owoce, warzywa i czekolada?
diabli jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-04-24, 20:50   #3813
xal
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez anoxee Pokaż wiadomość
Nie wiem już jak te cichy segregować. Na początku zostawiłam do szafek wszystkie do 6 miesiąca, do rozmiaru 68, czasem 74 jak nie wychodziły duże, ale mam tego tyle, że nie ma szans, żeby to zmieścić. Muszę zmienić koncepcję i zrobić kolejną segregację i zostawić tylko te do 3 m-cy.
Ja posegregowałam na takie 56 62 i reszta małych, po czym jak pakowałam do pralki to kolorystycznie z każdego worka i czeka mnie segregacja od nowa.

xal jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-04-24, 20:51   #3814
justyna_g4
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez lonely_lady Pokaż wiadomość
TAKO City Move- to nowy wózeczek tako, wyszedł w tym roku w marcu.
Fajnie się prezentuje

Laura

http://lb1f.lilypie.com/YodDp2.png
justyna_g4 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-04-24, 20:52   #3815
anoxee
Zadomowienie

GG do anoxee

Cytat:
Urodził się jakiś Maluszek od wczoraj ?
Nie urodził się żaden maluszek.

Cytat:
Napisane przez xal Pokaż wiadomość
Ja posegregowałam na takie 56 62 i reszta małych, po czym jak pakowałam do pralki to kolorystycznie z każdego worka i czeka mnie segregacja od nowa.

Leon
anoxee jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-04-24, 20:56   #3816
justyna_g4
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez xal Pokaż wiadomość
Ja zrobiłam to samo z pierwszą turą ciuszków ale później do mnie dotarło, że to bez sensu i kolejnych już nie segregowałam.

Laura

Stary 2013-04-24, 21:00   #3817
Mysia mysz
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez maarchewka Pokaż wiadomość
niestety nei na moją figurę.. Idealnie podkreślają, że mam naturalnie gruby brzuch oraz spłaszczają moje cyce.. czyli zakrywają to co ładne, odslaniają to co brzydkie
ale też bym sie na jakie zakupy wybrala

A w ogole kopia Mysi dalej chodzi ze mną na gimnastykę, więc na pewno są dwie ta od szpitala u Aaś i ta z gimnastyki.. Ponoć jest w 40 tc.. ale zupełnie nie widać..
ja jestem w 33 i widać:P
Stary 2013-04-24, 21:02   #3818
xal
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Ashyshqa Pokaż wiadomość
Dobra, idę się spakować
Zmotywowałaś mnie do pakowania, jak się zwlokę to się dopakuję, chyba że znowu mi się nie zechce
Dotarło do mnie dzisiaj przy pomaganiu mężowi w panelach, ze pełnia zaraz ... kazał mi się dopakować.
Pytam, czy ciuszki dla dziecka na wyjście może mi dowieźć, bo nie wiem czy będzie zimno czy ciepło, czy mała będzie mieć 50 czy 60 cm ... to powiedział, że muszę powiedzieć gdzie co jest, no więc opisałam że w pudle i po prostu ma wziąć to co trzeba, a jak zapomni przykładowo skarpetek to odda młodej swoje
Cytat:
Napisane przez justyna_g4 Pokaż wiadomość
Ciekawa jestem jak pójdę na komunie. Nie wysiedzę 2,5h w kościele żeby wcześniej przyjść. A jak wejdę zaraz przed mszą to raczej nie będę wymagać od nikogo żeby mi ustąpił miejsca. Chyba każę Tż zaparkować na parkingu kościelnym i będę w aucie siedzieć...
Ja nie wiem czy wysiedzę na chrzcinach bo to msza a chrzciny po mszy, a jak siedzę tak "standardowo" na krzesle to mi niewygodnie i brzuszek się spina.

Stary 2013-04-24, 21:02   #3819
XxXJuSstiii
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez barwineczek Pokaż wiadomość
jak mogę jej powiedzieć czego oczekuję jak sama nie wiem czego mogę się spodziewać oczekuję żeby mi nie przeszkadzała, bo wydaje mi się że moge dostać głupawki
ściągnęłam jakiś przykładowy plan porodu i wydają mi się tam tak oczywiste rzeczy, że nie wiem czy to rzeczywiście potrzebne
u nas na porodówce o wszsytko pytają przed zastosowaniem za wyjątkiem nacięcia krocza
no ja tam wiem czego oczekuję mimo, że nie do końca wiem, czego się spodziewać
nie kumam po co płacisz za położną, która ma Ci nie przeszkadzać i nie wiesz czego od niej oczekujesz w różnych sytuacjach
no ale Twoja sprawa, każdy robi jak uważa
Cytat:
Dziewczyny od którego tygodnia łykacie olej z wiesiołka i ile tabletek dziennie?

nie biorę rożka
Cytat:
Muszę Wam powiedzieć, że co swój ziemniak, to swój. Wyszły mi tak pyszne placki, że Dałam tylko niecałą łyżkę mąki i są takie chrupiące. Zjadłam 4 i pękam. A taaaaaaką miałam ochotę i taaaaaaaaka byłam głodna.
a moje średnie wyszły

XxXJuSstiii jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-04-24, 21:05   #3820
lonely_lady
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez cloche Pokaż wiadomość
do familyfix wchodzi cabriofix i pebble z tych "pierwszych" fotelików, a potem bazę można używać dalej z fotelikiem "następnym" pearl (czy jak to on się tam nazywał...
Cytat:
Napisane przez szczesliwa25 Pokaż wiadomość
ja mam familyfix - pasuje do maxi cosi cabrio, peble czy jak to się zwie i do tego pearl który jest dla większych dzieciaczków
teraz też już jestem mądra bo wyszukałam w necie
ale dziękuję Wam za odpowiedź

Cytat:
Napisane przez justyna_g4 Pokaż wiadomość
Fajnie się prezentuje
bardzo fajnie, tylko jest tak krótko na rynku, że nigdzie nie ma opinii na jego temat..
a widziałaś go na żywo ?
ja miałam okazję dzisiaj.
Składałam, rozkładałam, testowałam jak się dało i super
no i cenę fajną wynegocjowaliśmy --> 1600zł za 2w1 (z torbą i parasolką) fotelik w zależności od upodobań można sobi dobrać.
My chcieliśmy cabriofix + bazę, ale polecano nam bazę cybeź i fotelik aton

Cytat:
Nie urodził się żaden maluszek.
ajjj... szkoda.. już myślałam
dzięki za info, teraz mogę nadrabiać w mniejszym napięciu

lonely_lady jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-04-24, 21:05   #3821
sharpnowaja
Zakorzenienie

pearl współczuję sytuacji z samochodem, mam nadzieję że szybko to naprawicie

anoxe za materacyk z przewijakiem, faktycznie szybko dostałaś ja czekam na koc i bujaczek ale to pewnie dopiero w poniedziałek się doczekam

Cytat:
Później ta skrucha i... "miałaś rację". Wtedy mam ochotę nakopać mu do I to nie dlatego, że się okazało, że miałam rację, tylko dlatego, że muszę JA to OD NOWA zrobić.
o tak u mnie to standard
Stary 2013-04-24, 21:06   #3822
xal
Zakorzenienie

Cloche czy jak sobie kupię olejek różany to mi pomoże na plamy po słońcu na twarzy? W zeszłym tygodniu się paskudy zrobiły a nigdy takiego problemu nie miałam, chyba, ze coś innego polecasz?

Muszę sobie zamówić wiesiołka i łykać od przyszłego tygodnia, tylko się zastanawiam czy nie zaczekać do "po pełni"

Stary 2013-04-24, 21:07   #3823
diabli
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Ag_nes Pokaż wiadomość
Diabli, ja dzisiaj ide żebrać o ciut wcześniejszą cesarkę, mam schizy że jak zacznie się akcja to każą mi rodzić naturalnie, i wiem jak się skończy- nie dość że się namęczę to i tak bedzie cc i całą rekonwalescencję trza będzie przeżyć. Trochę Ci zazdroszczę wskazania do cc na piśmie, z Tobą nikt dyskutować nie będzie
noby tak, ale nie wiem jak moj gin do tego podejdzie, bo ostateczna decyzja nalezy do niego endo napisala, ze wedlug niej do rozwazenia cesarka...w sumie w gliwicach 3 lekarzy (endo, onkolog i chirurg) potwierdzili, ze wedlug nich mam wskazanie, ale papierka nie zabralam i teraz zaluje, bo to byloby pewnie milej widziane. moj gin to luzak, tak mi sie wydaje, ze on mnie chce przekabacic na sn rozbroil mnie tekstem "ale nie zawsze trzeba tak bardzo przec" tez zastanawiam sie co to bedzie jak mi wody teraz odejda, a gin taki "nieokreslony" ciekawy z niego przypadek...mnie to bawi, ale tz ma juz takie cisnienie, ze obawiam sie wizyty 6go maja. meska rozmowa hehe.
Stary 2013-04-24, 21:07   #3824
Mysia mysz
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez XxXJuSstiii Pokaż wiadomość
no to wg mnie dziwne, jakbym brała położną to mówię jej czego oczekuję i ona jest tam po to aby pomóc mi urodzić tak jakbym chciała za to jej płacę niemałe pieniądze
moja koleżanka przed porodem spotkała się z położną i omówiły wszystko
dokładnie, ja ze swoją mam się zdzwonić za 2 tygodnie, zaproponowała spotkanie i omówienie tego co chce + chce mi pokazać porodówkę (ja już widziałam, ale TŻ zabiorę :P)
Stary 2013-04-24, 21:10   #3825
XxXJuSstiii
Zakorzenienie

Cytat:
bardzo fajnie, tylko jest tak krótko na rynku, że nigdzie nie ma opinii na jego temat..
a widziałaś go na żywo ?
ja miałam okazję dzisiaj.
Składałam, rozkładałam, testowałam jak się dało i super
no i cenę fajną wynegocjowaliśmy --> 1600zł za 2w1 (z torbą i parasolką) fotelik w zależności od upodobań można sobi dobrać.
My chcieliśmy cabriofix + bazę, ale polecano nam bazę cybeź i fotelik aton
Ja go widziałam, z wyglądu fajny ale dla mnie za wieeeeelki

Stary 2013-04-24, 21:10   #3826
Mysia mysz
Zakorzenienie

Cytat:
jak mogę jej powiedzieć czego oczekuję jak sama nie wiem czego mogę się spodziewać oczekuję żeby mi nie przeszkadzała, bo wydaje mi się że moge dostać głupawki
ściągnęłam jakiś przykładowy plan porodu i wydają mi się tam tak oczywiste rzeczy, że nie wiem czy to rzeczywiście potrzebne
u nas na porodówce o wszsytko pytają przed zastosowaniem za wyjątkiem nacięcia krocza
niby tak niby nie, ja chce z nią ustalić na pewno z góry, że chce znieczulenie i żeby pobrała jak najwięcej krwi pępowinowej, do tego standard, że nacięcie tylko w ostateczności itp.
Stary 2013-04-24, 21:13   #3827
lonely_lady
Zakorzenienie

Dziewczyny pomóżcie
co myślicie o tym nowym wózeczku Tako City Move ?
http://www.tosia.pl/tako-city-move_p2377#
http://www.krolestwodziecka.com/city...w1-p-1818.html

koleś zrobił nam naprawdę super cenę- 1600zł (z torbą i parasolką) ale musimy szybko się zdecydować..
co do kolorków to podoba mi się ten fiolet--> Rzym
na żywo widziałam też ten chabrowy niebieski--> Nowy York
podoba mi się też beżowy----> Sydney (tylko nie widziałam go na żywo)

Stary 2013-04-24, 21:15   #3828
Mysia mysz
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez diabli Pokaż wiadomość
j

kiepska dieta a gdzie owoce, warzywa i czekolada?
pożarła zgaga
Stary 2013-04-24, 21:16   #3829
lonely_lady
Zakorzenienie

Cytat:
Ja go widziałam, z wyglądu fajny ale dla mnie za wieeeeelki
masz rację
jest faktycznie duży
ale za to taki jakiś zgrabny.
Mura też jest duża, tylko taka niska, a ten jest wyżej na stelażu osadzony.
Ma super amortyzatory no i wydaje się bardziej zwrotny i zgrabniejszy od maxi cosi mura

Stary 2013-04-24, 21:16   #3830
banka26
Zakorzenienie

Cytat:
nie mam z nią nic ustalone, nawet nie wiem jak chcę żeby wyglądał poród, poprostu zapytałam czy zgodzi się odbierać poród a reszte załatwiałam ze szpitalem

u mnie tydzień został a ja nawet porządnych skurczy nie mam
i wcale nie musisz miec moga odrazu regularne wysatapic nie masz sie czym martwic
Cytat:
Jestem po wizycie, mała jest dalej mała waży jakieś 2600 i wymiarami jest tydzień do tyłu. Mam skierowanie na cc i mam się zjawić 15 maja na IP a cięcie albo 15 stego albo 16stego w zależności od ruchu na porodówce, wyników badań itd.
Dowiedziałam się, że do naszego szpitala nie potrzebuje żadnych ubrań dla dziecka tylko pampersy, chusteczki i krem. I rzeczy na wyjście, w sumie myślę że dam radę w jednej torbie się spakować, a rzeczy na wynos zostawię mężowi naszykowane w domu.
No i mam stresa i jakiś niepokój po wizycie... może dlatego że to była ostatnia
Jejq teraz wiem, co czujecie Wy te pierwsze z listy
i mala chyba nie az taka mala
Cytat:
Napisane przez becik_4 Pokaż wiadomość
Robie gofry z bita smiatana i owocami i chyba sie zaslodzilam na zdrowie mi to raczej nie wyjdzie

A po wizycie super maluszek ma taka sliczna twarzyczke n tym usg duze usta az wypukle to po tz ale ciekawe czy tak bedzie wygladal po narodzinach nie moglam sie na niego napatrzec poza tym koniec 36 tygodnia wielkosc 2900 -duzy i wg rozmiarow termin na 17 maja ale lekarz kazal sie trzymac 25 maja
poprosze jednego
duzyy hhe te usta sa slodkie moj tez takie mial
Cytat:
melduje sie i ja wizyta u endo jak zwykle szybko i sprawnie, luuubie tam chodzic. na pytanie "to kiedy nastepna wizyta?" lekarka napisala mi "prosze zarejestrowac w kazdej chwili" wiec moge sobie termin dostosowac pod siebie poza tym jak zawsze konkretne badanie, dluuugie usg (guzki nie rosna!!! najwiekszy nadal ma 4cm), ogladniete z kazdej strony wezly chlonne, tchawica lekko przesunieta. poza tym cisnienie, ogladniete nogi (czy puchna), zlecone kolejne badania (jakby pani szybko nie urodzila to mozna sobie jeszcze raz zrobic hormony), wypisany papierek o cesarce, ktora powinna byc rozwazona ba, nawet serce osluchane.

poza tym dzien minal tak ekspresowo, ze nie zauwazylam kiedy pochwale sie nowym produktem nello zrobionym na specjalne zamowienie dla malej Martusi i jej rodzicow - fanow zyrafowych http://i35.tinypic.com/16c55p2.jpg (fasolka nie zszyta do konca i kilka literek czeka odcinanie nitek :P). efekt koncowy chyba calkiem sympatyczny nawet nie wiecie jak to wciaga najgorsze jest to, ze robie cos...i od razu chce takie samo dla Nelci hehe.

hehe, mnie tez kilka osob wrozy porod ze 2 tyg przed terminem, chyba oceniaja to po moim kaczym chodzie

dziewczyny podpowiedzcie, jesli kocyki letnie to jaki material? pytalam o dzianine bawelniana, ale panie nie kumaja o co chodzi azurkowych tez nie ma...na haslo kocyk niemowlecy wszystkie odsylaja mnie do polarkow i flaneli...ale to jest za cieple na lato
kupilam dzisiaj piekny material patchworkowy http://i35.tinypic.com/29c2x4z.jpg nie moge sie zdecydowac co fajnego z niego stworzyc poza tym dopadl mnie jakis pech, bo pod sama hurtownia urwal mi sie pasek z japonki i calych zakupow dokonywalam szurajac podeszwa...niezly wstyd juz pod domme jak na zlosc, wszyscy sasiedzi zatrzymywali sie samochodami, zeby mnie przepuscic z parkingu, wiec ledwo kulalam sie na druga strone, zachowujac resztki pozorow, ze ciaza jednak mi sluzy

ok nadrabiam dalej, bo mam spore zaleglosci.
super ze nie urosly wieksze i oby zdecydowali sie mzrobic cc - mniej ryzykowne chyba
Cytat:

nie biore
Cytat:
Napisane przez sharpnowaja Pokaż wiadomość
dzisiejszy dzień to nie mój dzień

Byłam u lekarza, na wcześniejszy poród nie mam co liczyć- szyjka długa i zamknięta. Na paciora powiedział że nie można nic brać wcześniej (a pearl chyba tak bierze) bo to może zaszkodzić dziecku i że leki daję się gdy jest faktycznie akcja porodowa i wiadomo że kobieta na 100% już urodzi.

Termin mam na 3 maja, w karcie mi wpisał 5 maja a na wizytę mam przyjść 7 maja bo powiedział że małe szanse że wcześniej urodzę trochę się tym podłamałam bo ja chciałam JUŻ a jak dalej nie urodzę to 13 mam iść do szpitala.

Jeszcze łosiek zapisał na jedną godzinę 7 kobiet! i siedziałam tam dwie i pół godz, jeszcze jeden babsztyl się wrypał w kolejkę bo tylko "po receptę" a siedziała 40 parę minut pomijając już fakt że gin przyjmuje od 16 a przyszedł 20 po nie ma to tamto jak już będę po ciąży to zmieniam lekarza.

no a żeby mi było mało to sobie zamarzyłam pizze. A że tyle siedziałam u gina to TŻ miał zrobić ciasto, no ale po co przeczytać ile czego się daje i tym sposobem ciasto wyszło lane jak do racuchów. Gdyby nie fakt że rośnie 2 godz to bym to wywaliła i zrobiła nowe. Fakt nie było złe w smaku, ale nie o to mi chodziło. A tak miałam na nią ochotę
to tak jak u mnie szujka dluga twarda i zamknieta
banka26 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-04-24, 21:18   #3831
XxXJuSstiii
Zakorzenienie

Cytat:
masz rację
jest faktycznie duży
Ma super amortyzatory no i wydaje się bardziej zwrotny i zgrabniejszy od maxi cosi mura
nie miałam do czynienia z murą, nie oglądałam jej bo była poza naszym zasięgiem finansowym a wolałam się nie napalać

co do tego Move - nie pamiętam dokładnie ale jak dla mnie ciężko się prowadził był wielki i ciężki i dlatego nie wzięłam go pod uwagę ale jeśli dla Ciebie jest zwrotny i zgrabny to czemu nie Cena faktycznie fajna wygląda na solidny

Stary 2013-04-24, 21:19   #3832
lonely_lady
Zakorzenienie

aaaa i w jednym sklepie tak nas namawiali na x-landera x-move, że musiałam bardzo się postarać żebyśmy wyszli z Tż ze sklepu bez tego wózka..
tyle pozytywów się nasłuchałam, że ciężko później było mi przekonać Tż, że to wcale nie jest taki super wózek..
cenę też zrobili fajną, ale i tak uważam, że nie jest adekwatna do jakości tego wózka---> 2400zł

Stary 2013-04-24, 21:21   #3833
diabli
Zakorzenienie

PODZIELCIE SIE LINKAMI DO FAJNYCH LETNICH SPODNI CIAZOWYCH - RYBACZEK ALBO TAKICH PRZED KOLANO tylko takich dla sloni/wielorybow
Stary 2013-04-24, 21:26   #3834
Magiusa
Zakorzenienie

Cytat:
aaa zakochałam się w tej sukience http://www.hm.com/pl/product/09315?article=09315-A
Piękna sukienka, ale cenę też ma niezłą. Tyle, że jak na ślub to w sumie akurat

Cytat:
Napisane przez axella Pokaż wiadomość
zalozylam stanik-pdarl sie na dwie czesci=brak stanika i rozpaciany makijaz jak panda
zalozylam bluzke, dzem z blatu starlm,czerwony na bezowa bluzke

nigdzie nie pojde. jestem zaryczana,brudna i podarta
Jak Ty podarłaś stanik? Niezłą masz siłę Nic się nie martw, ja co chwilę sobie czymś chlapnę czy coś...więc jak kupuję jasne rzeczy to często to dla mnie zabójstwo...

Cytat:
Napisane przez Ashyshqa Pokaż wiadomość
AAaaaaaaaaa:

1. Dziwnie się czuję dziś
2. Mam ssanie na maxa!
3. Obniżył mi się brzuch! I to właśnie dziś. Z Marchewką go wczoraj oblukałyśmy i stwierdziłyśmy, że wysoko jeszcze jest. Dziś już nie jest
4. Mam skurcze regularne przeplatane z nieregularnymi
5. Mała rusza się niewiele, ale to już od jakiegoś czasu

I jak, poinformowałaś ginkę, że już nie będzie prowadzić Twojej ciąży? Ciekawa jestem
Ja jestem ciekawa jak ten obniżony brzuch będzie wyglądał, bo mi się wydaje, że ja mam ogólnie nisko, więc jak mi się obniży to mi chyba na cipce będzie wisiał.

Nie poinformowałam, po prostu zapisałam się na kolejną wizytę do innej.

Cytat:
Jestem po wizycie, mała jest dalej mała waży jakieś 2600 i wymiarami jest tydzień do tyłu. Mam skierowanie na cc i mam się zjawić 15 maja na IP a cięcie albo 15 stego albo 16stego w zależności od ruchu na porodówce, wyników badań itd.
Dowiedziałam się, że do naszego szpitala nie potrzebuje żadnych ubrań dla dziecka tylko pampersy, chusteczki i krem. I rzeczy na wyjście, w sumie myślę że dam radę w jednej torbie się spakować, a rzeczy na wynos zostawię mężowi naszykowane w domu.
Dobrze, że z małą wszystko ok. Kurcze jakoś nie umiem sobie wyobrazić póki co takiej sytuacji, że po prostu mam na dany dzień ustalony poród i tak jest.
Jakoś z zaskoczenia mnie bardziej przekonuje

Cytat:
melduje sie i ja wizyta u endo jak zwykle szybko i sprawnie, luuubie tam chodzic. na pytanie "to kiedy nastepna wizyta?" lekarka napisala mi "prosze zarejestrowac w kazdej chwili" wiec moge sobie termin dostosowac pod siebie poza tym jak zawsze konkretne badanie, dluuugie usg (guzki nie rosna!!! najwiekszy nadal ma 4cm), ogladniete z kazdej strony wezly chlonne, tchawica lekko przesunieta. poza tym cisnienie, ogladniete nogi (czy puchna), zlecone kolejne badania (jakby pani szybko nie urodzila to mozna sobie jeszcze raz zrobic hormony), wypisany papierek o cesarce, ktora powinna byc rozwazona ba, nawet serce osluchane.

dziewczyny podpowiedzcie, jesli kocyki letnie to jaki material? pytalam o dzianine bawelniana, ale panie nie kumaja o co chodzi azurkowych tez nie ma...na haslo kocyk niemowlecy wszystkie odsylaja mnie do polarkow i flaneli...ale to jest za cieple na lato
kupilam dzisiaj piekny material patchworkowy http://i35.tinypic.com/29c2x4z.jpg nie moge sie zdecydowac co fajnego z niego stworzyc poza tym dopadl mnie jakis pech, bo pod sama hurtownia urwal mi sie pasek z japonki i calych zakupow dokonywalam szurajac podeszwa...niezly wstyd juz pod domme jak na zlosc, wszyscy sasiedzi zatrzymywali sie samochodami, zeby mnie przepuscic z parkingu, wiec ledwo kulalam sie na druga strone, zachowujac resztki pozorow, ze ciaza jednak mi sluzy
.
Super, że guzki nie rosną Byle już tak zostało, a najlepiej jakby się nieco wchłonęły.

Odnośnie kocyków na lato ja kupiłam bawełniane, z czego jeden podwójny bawełniany na nieco chłodniejsze, ale nadal ciepłe dni.

Cytat:
Napisane przez potterka Pokaż wiadomość
ja tak mam na codfzień

ja też dziś byłam w aptece i też nie mieli no i mnie niestety nikt nie przrepuścił.. a były 2 babki w średnim wieku i obie widziały mój brzuch
E spoko...Polska kultura. Ja dziś stałam w Super Pharm, przede mną 7 osób i absolutnie nikt nie przejmował się moim brzuszkiem. Co więcej jak otworzyli drugą kasę to ludzie by się w biegu pozabijali by być pierwsi.
Co przy okazji w dniu dzisiejszym jeszcze bardziej mną poruszyło bo spotkałam się z kumpelą, która była w Japonii i jak ona opowiadała o ich kulturze to szok. Tam np. ona raz weszła gdzieś pod prąd, bo się pomyliła i się musiała wycofać to ludzie ją przepraszali, że ona jako turystka musiała im ustąpić. W metrze jakoś stała po prawej stronie ( zamiast po lewej bo u nich tak się stoi) i zagradzała ludziom wyjście, więc jak się zorientowała i się przesunęła to też ją ludzie przepraszali, że ona dla nich musi ze swoich przyzwyczajeń rezygnować.
No i do tego przyłożyć kulturę Polską to normalnie szok.

07.07.2012

12.06.2013 DARUŚ
&
20.02.2015 BARTUŚ

Magiusa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-04-24, 21:28   #3835
Ashyshqa
Zakorzenienie

Lonely ktoś musi być pierwszy każdy wózek był kiedyś nowy na rynku. Jak wzięłaś wszystko pod uwagę i spełnia Twoje oczekiwania to czego chcieć więcej. Tyle już wózków przemaglowałaś, że wiesz na co zwracać uwagę i co jest dla Ciebie w wózku istotne

Ja się mogę jedynie na temat koloru wypowiedzieć Na zdjęciu zauroczył mnie Tokio co dziwne, bo zieleń mnie generalnie nie kręci, ale ten odcień jest boski!
Ashyshqa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-04-24, 21:29   #3836
XxXJuSstiii
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Magiusa Pokaż wiadomość
Ja jestem ciekawa jak ten obniżony brzuch będzie wyglądał, bo mi się wydaje, że ja mam ogólnie nisko, więc jak mi się obniży to mi chyba na cipce będzie wisiał.
a powiedz mi czy potrafisz położyć dłoń pod piersi? tak, że leży na płasko?

Stary 2013-04-24, 21:35   #3837
humpback
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez axella Pokaż wiadomość
nigdzie nie pojde. jestem zaryczana,brudna i podarta
ja to co chwila się czymś upapram..

Cytat:
oj tam, ja długi czas gdy zakładałam białą koszulke to przy robieniu sniadania juz sie ubrudziłam, a nie byłam też w stanie zjeść pomarańczy bez pochlapania siebie i stołu
ja też

Cytat:
Napisane przez potterka Pokaż wiadomość
Próbuję Was nadrobić ale keipsko mi idzie.. mam nadzieję, że zaraz skończę.. tymczasem.. jesteśmy po wizycie.. niby wszystko ok, 6.05 odstawiamy leki i wyciągamy pessar
za wizytę

Cytat:
za wizytę

Cytat:
Napisane przez becik_4 Pokaż wiadomość
Robie gofry z bita smiatana i owocami i chyba sie zaslodzilam na zdrowie mi to raczej nie wyjdzie

A po wizycie super maluszek ma taka sliczna twarzyczke n tym usg duze usta az wypukle to po tz ale ciekawe czy tak bedzie wygladal po narodzinach nie moglam sie na niego napatrzec poza tym koniec 36 tygodnia wielkosc 2900 -duzy i wg rozmiarow termin na 17 maja ale lekarz kazal sie trzymac 25 maja
za wizytę

Cytat:
Napisane przez MoTyleKsw Pokaż wiadomość

leże w wannie i czytam Was
no to ja skończę czytać i idę do wanny
humpback jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-04-24, 21:36   #3838
Magiusa
Zakorzenienie

Cytat:
a powiedz mi czy potrafisz położyć dłoń pod piersi? tak, że leży na płasko?
Tak, moim zdaniem tak tzn. jak stoję na prosto, no może co najwyżej mały palec i ten przed nim są lekko na brzuchu już podniesione. Ale 3 palce na bank leżą na płasko zupełnie. Ale ja tak mam cały czas

07.07.2012

12.06.2013 DARUŚ
&
20.02.2015 BARTUŚ

Magiusa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-04-24, 21:37   #3839
justyna_g4
Zakorzenienie

Cytat:
a widziałaś go na żywo ?
Nie tylko na zdjęciach

Cytat:
masz rację
jest faktycznie duży
Kolor roma też mi się podoba ale ten chabrowy też ładny.

Co do mury to ja ostatnio się ucieszyłam, że go jednak nie kupiliśmy. Gość jeździł po parku spacerówką. Dziecko ledwo się do niej mieściło a wyglądało na małe jeszcze. Tż się ze mną sprzeczał, że gość ma wpięty fotelik a to była spacerówka. Jakoś bez dziecka wydawała mi się większa.

Laura

Stary 2013-04-24, 21:39   #3840
Ashyshqa
Zakorzenienie

Skończyło mi się rennie! Chyba muszę biec do żabki... Zrobiłam sobie zmielony len i nie pomogło...
Ashyshqa jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości