Wspieramy się, gadulimy o różnościach... perypetie Aniołkowych Mam - cz. XVII - Strona 125 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem

Notka

Być rodzicem Forum dla osób, które starają się o dziecko, czekają na poród lub już posiadają potomstwo. Rozmawiamy o blaskach i cieniach macierzyństwa.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2013-04-24, 20:08   #3721
elizabarbara
Zakorzenienie

GG do elizabarbara
Dot.: Wspieramy się, gadulimy o różnościach... perypetie Aniołkowych Mam - cz. XVII

Cytat:
Napisane przez Hosenka* Pokaż wiadomość
To wychodzi w badaniach genetycznych?
A wiesz ze nie mam pojecia Ja mialam robione osobno..
Robiono mi w tym labie, w ktorym genetyczne robia, na odrębnej kartce- oznaczono przeciwciala przeciw jadrom komórek, przeciwmitochondrialne i przeciw miesniom gladkim komorek ..

WYMIANKA
elizabarbara jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-04-24, 20:10   #3722
wadera4
Wtajemniczenie

Dot.: Wspieramy się, gadulimy o różnościach... perypetie Aniołkowych Mam - cz. XVII

Mlebidakin... Byłaś w wrześniowo-październikowych mamusiach! Wiedziałam, że skądś Cię kojarzę

Są groby uwiecznione tylko wspomnieniem, na których wciąż tli się płomień rozpaczy.
wadera4 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-04-24, 20:11   #3723
edytte
Zadomowienie

GG do edytte

[QUOTE=agatkaa1;40475398]Moim zdaniem antybiotyk MUSI być!! bo może wdać się zakażenie do organizmu...przecież jakaś ingerencja w organizm podczas zabiegu jest!!

Jeśli taka masz własnie ochotę to tak zrób! Chociaż nie wiem czy piwo to nie za szybko??

Boże nie wiem co mam zrobić. Nie mam kasy żeby chodzić tak często do lekarza. A do przychodni na nfz jestem uprzedzona. Mój maż był ze mną na wizycie i twierdzi, że gin. sprawdzał grupę krwi i stwierdził, że mi nie jest potrzebny. Ja tego nie pamiętam bo byłam w szoku... Ale co ma grupa krwi do antybiotyku? Zastanawiam się boję się powikłań. Wystarczy mi wszystkiego. Może zrobić sobie na własną rękę jakieś badania. Ale jakie?

Tracimy coś by zrobić miejsce dla czegoś lepszego....
edytte jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-04-24, 20:14   #3724
joanna1978
Raczkowanie

zrób sobie morfologie, bete i crp. a po antybiotyk idz do internisty albo zmien gina. skąd jesteś?
joanna1978 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-04-24, 20:20   #3725
rena5
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez iza243 Pokaż wiadomość
Rena trzymam kciuki za jutrzejszy test
aaajjjj już sama nie wiem czy go robić...

Cytat:
Dziewczyny jest wynik:440!!
a nie mówiłam !!!

Cytat:
Mój mąż mnie rozwala

Napisałam mu o tej sytuacji, a on mi pisze: "to dawaj do domu ściągaj majtole i wio, też będziemy mieli" Nie sposób się nie uśmiechnać
dla męża do roboty

Cytat:
Napisane przez agatkaa1 Pokaż wiadomość
Dziewczyny co grilujecie na grilu? bo za mna już tak chodzi grill że chyba nie wytrzymam i w week jak tylko pogoda pozwoli to zrobimy....ale nie wiem co zgrilować....jakie można warzywa?? bo nigdy nie grilowałam ich...?? Umówiliśmy się wstępnie ze znajomymi na week że do Nas przyjadą....
ja robię szaszłyki z warzyw - marchew, pieczarki, seler, papryka i wszystko co mam w domu i piekę w folii na grillu

Cytat:
Dziewczyny czy jak mnie brzuch lekko boli w dole to moge wziąść nospe?Tylko że mam w domu tylko no-spe max.
może lepiej nie brać...ja bym się bała...

Cytat:
Napisane przez edytte Pokaż wiadomość
Cieszę się, że wróciłam do pracy chociaż na moment mogłam zapomnieć o tym co się stało. Boli mnie trochę brzuch ale chyba wolę się trochę pomęczyć niż się zadręczać myślami. Jest ciężko, trochę walczyłam ze sobą o to by wyglądać normalnie, nawet starałam się uśmiechać i się chyba udało. Jestem zadowolona z siebie.... że się nie odkryłam, nie pokazałam słabości.
trzymam kciuki za Ciebie

Cytat:
Napisane przez Mlebidakin Pokaż wiadomość
cześć dziewczyny dołączam do Was
minął tydzień odkąd urodziłam moje maleństwo - to był 20 tydzień, ale mój aniołek już jakiś czas nie żył
teraz chodzę po lekarzach i szukam przyczyny
przykro mi bardzo...

Mateuszek -> cuda się zdarzają
rena5 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-04-24, 20:25   #3726
Alfahelisa
Zakorzenienie

Cytat:
nie
wszelkie przeciwciała (w tym wspomniane badanie ANA) to badania immunologiczne z krwi, w dodatku one są wysoko specyficzne przy użyciu immunofluorescencji czyli oznakowanych antygenów - tzn uproszczając jeśli w krwi szukają jednych i konkretnych przeciwciał to tylko te ew. znajdą, innych nawet podobnych nie wykryją...

---------- Dopisano o 20:25 ---------- Poprzedni post napisano o 20:20 ----------

Cytat:
Boże nie wiem co mam zrobić. Nie mam kasy żeby chodzić tak często do lekarza. A do przychodni na nfz jestem uprzedzona. Mój maż był ze mną na wizycie i twierdzi, że gin. sprawdzał grupę krwi i stwierdził, że mi nie jest potrzebny. Ja tego nie pamiętam bo byłam w szoku... Ale co ma grupa krwi do antybiotyku? Zastanawiam się boję się powikłań. Wystarczy mi wszystkiego. Może zrobić sobie na własną rękę jakieś badania. Ale jakie?
grupę krwi sprawdzał, ale raczej nie dla antybiotyku tylko żeby sprawdzić czy jest konflikt serologiczny, jeśli ma się grupę Rh- podaje się zastrzyk z immunoglobuliny

ja tez nie miałam antybiotyku, dostałam w kroplówce po zabiegu
wszystko zależy od szpitala i czy po zabiegu zastosowano antybiotyk i jaki
niektóre antybiotyki to takie o przedłużonym działaniu, wtedy wystarczy wlew dożylny i taki antybiotyk działa w organizmie jakoś 3 dni, wtedy nie trzeba brać już niczego więcej...
Bezpowrotnie elipsa ma"
Aniołek 7t4d [*] 25.05.2011 i nic już nie będzie takie samo
Wiktor 13.07.2012 kochany szczęściarz urodzony 13ego w piątek
Gloria- 07.06.2015 - nasza księżniczka
Alfahelisa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-04-24, 20:31   #3727
edytte
Zadomowienie

GG do edytte

Cytat:
i niestety witaj

---------- Dopisano o 19:59 ---------- Poprzedni post napisano o 19:58 ----------

Tylko że ja nie chcę na razie zachodzić w ciążę. Dobrze mi tak jak jest teraz i trudno mi sobie wyobrazić, że mielibyśmy teraz dziecko. Pisałam wczoraj chyba o tym.

Pierwszej ciąży też nie planowaliśmy.
Przepraszam. Może ja źle napisałam. Chodziło mi bardziej o formę żartu, który może teraz jakoś niestosownie zabrzmiał. Odniosłam to trochę do swojej sytuacji i tak trochę jakoś wyszło nie tak. Ja myślę teraz o powrocie do normalności. Nie wiem, czy i my będziemy starać się o dziecko i jak to będzie wyglądało. Ale warto chyba pomyśleć o współżyciu jako przyjemności, która nie zawsze prowadzi do ciąży. Jeszcze raz przepraszam.

---------- Dopisano o 20:31 ---------- Poprzedni post napisano o 20:26 ----------

Mlebidakin witaj bardzo mi przykro, że Cię to spotkało. Jestem z Tobą

Stary 2013-04-24, 20:51   #3728
Hosenka*
Zakorzenienie

Cytat:
Przepraszam. Może ja źle napisałam. Chodziło mi bardziej o formę żartu, który może teraz jakoś niestosownie zabrzmiał. Odniosłam to trochę do swojej sytuacji i tak trochę jakoś wyszło nie tak. Ja myślę teraz o powrocie do normalności. Nie wiem, czy i my będziemy starać się o dziecko i jak to będzie wyglądało. Ale warto chyba pomyśleć o współżyciu jako przyjemności, która nie zawsze prowadzi do ciąży. Jeszcze raz przepraszam.

---------- Dopisano o 20:31 ---------- Poprzedni post napisano o 20:26 ----------

Mlebidakin witaj bardzo mi przykro, że Cię to spotkało. Jestem z Tobą
Z seksem to kicha Jak wcześniej mogłam kilka razy dziennie tak teraz w ogóle nie odczuwam potrzeby Ostatnio się kochaliśmy chyba miesiąc temu
M.in. dlatego chcę poczekać z ciążą, żeby seks mi znowu dawał przyjemność i był spontaniczny.

Instagram

W zapisanych relacjach - wyprzedaż kosmetyków pielęgnacyjnych i do makijażu
Hosenka* jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-04-24, 20:53   #3729
measia
Wtajemniczenie

GG do measia Send a message via Skype™ to measia

milam dzis nadrobic i guzik z tego. dzien zaczelam od stania w korku pol godziny i taki caly mialam. spoznilm sie do szkoly, stamtad wyszlam z poslizgiem, odebralam biegiem kolezanke, ktora pilnowala Marysi jak ja bylm u dentysty, pozniej biegiem po Duza, ktora poprosila o mozliwosc pobawienia sie z kolezanka, wiec zaczekalam kolejne dwie godziny, dorbne zakupy, tankowanie, zeby bydlencia mojego nie pchac i jak wyszlam o 8.45 to weszlam do domu po 10 godzinach. marze o spaniu

---------- Dopisano o 19:53 ---------- Poprzedni post napisano o 19:51 ----------

Cytat:
Z seksem to kicha Jak wcześniej mogłam kilka razy dziennie tak teraz w ogóle nie odczuwam potrzeby Ostatnio się kochaliśmy chyba miesiąc temu
M.in. dlatego chcę poczekać z ciążą, żeby seks mi znowu dawał przyjemność i był spontaniczny.
witaj w klubie, ja mam to samo
measia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-04-24, 21:07   #3730
edytte
Zadomowienie

GG do edytte

Cytat:
Napisane przez joanna1978 Pokaż wiadomość
zrób sobie morfologie, bete i crp. a po antybiotyk idz do internisty albo zmien gina. skąd jesteś?
Może to dobry pomysł aby iść do internisty. Zaoszczędzę trochę pieniędzy może dostanę skierowanie na jakieś badania. Gin. to mam chyba dobrego, gdyby był wtedy na dyżurze w szpitalu to wszystko wyglądałoby inaczej... Skierowanie do szpitala miałam z datą na jego dyżur. Wszystko jednak potoczyło się szybciej i popadłam na jakiegoś konowała.

---------- Dopisano o 20:58 ---------- Poprzedni post napisano o 20:56 ----------

Cytat:
Napisane przez Alfahelisa Pokaż wiadomość
nie
wszelkie przeciwciała (w tym wspomniane badanie ANA) to badania immunologiczne z krwi, w dodatku one są wysoko specyficzne przy użyciu immunofluorescencji czyli oznakowanych antygenów - tzn uproszczając jeśli w krwi szukają jednych i konkretnych przeciwciał to tylko te ew. znajdą, innych nawet podobnych nie wykryją...

---------- Dopisano o 20:25 ---------- Poprzedni post napisano o 20:20 ----------

grupę krwi sprawdzał, ale raczej nie dla antybiotyku tylko żeby sprawdzić czy jest konflikt serologiczny, jeśli ma się grupę Rh- podaje się zastrzyk z immunoglobuliny

ja tez nie miałam antybiotyku, dostałam w kroplówce po zabiegu
wszystko zależy od szpitala i czy po zabiegu zastosowano antybiotyk i jaki
niektóre antybiotyki to takie o przedłużonym działaniu, wtedy wystarczy wlew dożylny i taki antybiotyk działa w organizmie jakoś 3 dni, wtedy nie trzeba brać już niczego więcej...
Ja nic nie miałam żadnej kroplówki

---------- Dopisano o 21:07 ---------- Poprzedni post napisano o 20:58 ----------

Cytat:
O to mi chodziło. Ja nie wiem jak u nas będzie... Po ciąży jakoś ciężko było. Trochę później ( jak mały miał tak 2 lata) super może nie aż tak często, bo dużo pracy, ale było ok. Ja nie chcę aby seks był środkiem do osiągnięcia celu. Chciałabym może drugie, ale boję się. U nas największym problemem jest moja praca w 2014 w połowie roku kończy się mi umowa. Najlepiej byłoby poczekać.

Edytowane przez edytte
Czas edycji: 2013-04-24 o 21:09
Stary 2013-04-24, 21:11   #3731
joanna1978
Raczkowanie

Cytat:
.
myslałam że tylko ja tak mam.
Stary 2013-04-24, 21:11   #3732
Hosenka*
Zakorzenienie

Cytat:
Może to dobry pomysł aby iść do internisty. Zaoszczędzę trochę pieniędzy może dostanę skierowanie na jakieś badania. Gin. to mam chyba dobrego, gdyby był wtedy na dyżurze w szpitalu to wszystko wyglądałoby inaczej... Skierowanie do szpitala miałam z datą na jego dyżur. Wszystko jednak potoczyło się szybciej i popadłam na jakiegoś konowała.

---------- Dopisano o 20:58 ---------- Poprzedni post napisano o 20:56 ----------

Ja nic nie miałam żadnej kroplówki

---------- Dopisano o 21:07 ---------- Poprzedni post napisano o 20:58 ----------

O to mi chodziło. Ja nie wiem jak u nas będzie... Po ciąży jakoś ciężko było. Trochę później ( jak mały miał tak 2 lata) super może nie aż tak często, bo dużo pracy, ale było ok. Ja nie chcę aby seks był środkiem do osiągnięcia celu. Chciałabym może drugie, ale boję się. U nas największym problemem jest moja praca w 2014 w połowie roku kończy się mi umowa. Najlepiej byłoby poczekać.
Mi z kolei kończyła się w sierpniu 2012 (dlatego też chcieliśmy poczekać, ale stało się inaczej i w maju zaszłam w ciążę), przedłużyli do dnia porodu. Po 2 miesiącach macierzyńskiego wróciłam ... na czas nieokreślony

Instagram

Stary 2013-04-24, 21:19   #3733
edytte
Zadomowienie

GG do edytte

Gdyby u mnie tak było to pewnie nie zastanawiałabym się. Bardzo chciałabym urodzić drugie dziecko przed 30. A tak mam problem Boję się, że jeżeli zdecydujemy się na dziecko to nie będzie dla mnie pracy.

Stary 2013-04-24, 21:24   #3734
Hosenka*
Zakorzenienie

Cytat:
Gdyby u mnie tak było to pewnie nie zastanawiałabym się. Bardzo chciałabym urodzić drugie dziecko przed 30. A tak mam problem Boję się, że jeżeli zdecydujemy się na dziecko to nie będzie dla mnie pracy.
U mnie nie było to takie jasne. Niestety musiałam interweniować u samej góry, bo w sierpniu usłyszałam informację od księgowej, że umowa będzie do dnia porodu i koniec. Nie rozmawiałam z kierownikiem, ani z prezesem, tylko z osobą nie będącą prezesem, ale mającą najwięcej do powodzenia. Usłyszałam zapewnienie, że po macierzyńskim wracam, bo jestem bardzo dobrym pracownikiem i dostałam jeszcze nagrodę pieniężną "żeby miała Pani wyższy zasiłek macierzyński" Warto walczyć o swoje.

Instagram

Stary 2013-04-24, 21:24   #3735
edytte
Zadomowienie

GG do edytte

Brzuch mnie boli co lepiej brać no- spę, czy coś przeciwbólowego?

Stary 2013-04-24, 21:43   #3736
joanna1978
Raczkowanie

a moja szynszyla jest chyba w ciązy bo gruba się zrobiła strasznie.
Stary 2013-04-24, 21:55   #3737
edytte
Zadomowienie

GG do edytte

Cytat:
Napisane przez joanna1978 Pokaż wiadomość
a moja szynszyla jest chyba w ciązy bo gruba się zrobiła strasznie.
Wszyscy i wszystko ostatnio jakieś płodne.......... Gdzie się nie ruszę to wszędzie widzę i słyszę o ciąży. Tylko ja taka pusta Ja nie wiem, czy wy też tak macie? Że wszystko się tylko z tym kojarzy.

Stary 2013-04-24, 22:00   #3738
joanna1978
Raczkowanie

Cytat:
Wszyscy i wszystko ostatnio jakieś płodne.......... Gdzie się nie ruszę to wszędzie widzę i słyszę o ciąży. Tylko ja taka pusta Ja nie wiem, czy wy też tak macie? Że wszystko się tylko z tym kojarzy.
no ja też tak mam. po porodzie 9 lat temu miałam się źle przez 3 lata prawie.
Stary 2013-04-24, 22:03   #3739
moni_ka.g
Zakorzenienie

GG do moni_ka.g

Cytat:
Dziewczyny czy jak mnie brzuch lekko boli w dole to moge wziąść nospe?Tylko że mam w domu tylko no-spe max.
jak lekko to nie bierz, żeby też nie przedobrzyć z lekami..
moni_ka.g jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-04-24, 22:13   #3740
joanna1978
Raczkowanie

ide nyny.dobranoc dziewuszki. kolorowych i spokojnych snów.
Stary 2013-04-24, 22:43   #3741
eseska
Zakorzenienie

Uffff.. nadrobiłam....2 dni nie zaglądałam i cały wieczór nadrabiania!!! Ale na naszym watku skrajne emocje radośc i łzy się przeplatają!!!!

Cytat:
Jestem już w domku....Pani doktor jest niesamowita! Była u mnie 3 razy po zabiegu i pytała jak się czuję! Powiedziała żebym się zgłosiła do Niej po pierwszej @ i będziemy myśleć i działać dalej....Normalnie ANIOŁ a nie człowiek....w ogóle powiem że opieka w tym szpitalu super! Sama pielęgniarka przy rejestracji powiedziała że mam super lekarza i abym się go trzymała!
AGACIU! ciesze sieze lekarza dobrego znalazłaś!

Cytat:
Napisane przez zebrawpaski Pokaż wiadomość
Kasia ma lepszy apetyt , chciaż wczoraj coś znowu słabiej ale to chyba przez ból dziąsełek, jutro mamy wizytę u pediatry i kontrolę wagi
ZEBERKA! dobrze ze Kasia ma się lepiej. Trzymam kciuki za jutrrzejszą wizytę!!!

[1=ecd9a68db8379fc22aec146 35aa2645aca7c721b_6070dc9 9c9f91;40467211]Pisze z tel. Młody waży 1090 g i TP 15.07 szyjka sie trzyma, rozwarcia nie ma .[/QUOTE]klask i:

[QUOTE=kooocur;40467343
Mój młody dał 3 kopniaki...ufff[/QUOTE]Grzeczny synus

Cytat:
Dziewczyny jest wynik:440!!

Cytat:
Napisane przez elizabarbara Pokaż wiadomość
Jutro ide na wizyte - USG w trakcie @, ocena narządu oraz przeplywow w tetnicach macicznych i jajnikach.. Ciekawe co mi pan dr powie
zaciskam!!!

Cytat:
minął tydzień odkąd urodziłam moje maleństwo - to był 20 tydzień, ale mój aniołek już jakiś czas nie żył
Witaj! bardzo mi przykro!!!! jak chcesz napisz cos więcej o sobie!
Cytat:
Edyyta! ja swiezo po # tez takie wrazenie miałam!

ZOSIA
eseska jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-04-25, 05:37   #3742
201704210903
Konto usunięte

Cytat:
Napisane przez elizabarbara Pokaż wiadomość
Witaj bardzo mi przykro ...

A co do badan, to przeciwciala na zespol antyfosfolipidowy, przeciwciala przeciwkomorkowe (ana1 i ana2), przeciwciala p-tarczycowe (mam hashimoto), panel tarczycowy, insuline po obciazeniu glukozą, homocysteine, posiewy wszelakie, cytologie itp, panel płciowy i AMH
Usg oceniające narząd rodny, mini histeroskopie, usg w trakcie @, ocene przeplywow w tetnicach macicznych oraz przeplywu krwi w jajnikach (to robione tez w trakcie @)
Tyle, co tak na szybko pamietam...
dziękuję - zrobię zobię tę homocysteinę i ANA

---------- Dopisano o 05:37 ---------- Poprzedni post napisano o 05:33 ----------

Cytat:
Napisane przez wadera4 Pokaż wiadomość
Mlebidakin... Byłaś w wrześniowo-październikowych mamusiach! Wiedziałam, że skądś Cię kojarzę
cześć Kochana - jak się czujesz? pamiętam Cię z wątku - lepiej już?
201704210903 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-04-25, 08:07   #3743
iza243
Zakorzenienie

Witam
Cytat:
WitajBardzo mi przykro że spotykamy się tutaj
Cytat:
Brzuch mnie boli co lepiej brać no- spę, czy coś przeciwbólowego?
No-spę.
Cytat:
Też tak miałam,wszędzie brzuszki,kobiety w ciąży a ja nie mogłam zajść...

Mam dziś ciężki dzień-rocznica śmierci Aniołka

Domiś-30.12.13 godz 11:05

Dnia 25.04.12 - 8 tydzień Aniołek
iza243 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-04-25, 08:29   #3744
Kucyk_Truskawkowy
Zakorzenienie

Cytat:
Mam tak samo. Gdzie się nie rusze to brzuszki i małe bąbelki. Wczoraj poszłam z mężem do parku koło domu i w ciągu paru minut minęliśmy pięć ciężarnych kobiet. Oczywiście się poryczałam...

Cytat:
Witam

Kochana przytulam mocno

Edytowane przez Kucyk_Truskawkowy
Czas edycji: 2013-04-25 o 08:37
Kucyk_Truskawkowy jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-04-25, 08:33   #3745
Hosenka*
Zakorzenienie

Żona kolegi zaczęła rano rodzić i wszyscy wkoło tylko o tym gadają

Instagram

Stary 2013-04-25, 08:34   #3746
wadera4
Wtajemniczenie

Cytat:
cześć Kochana - jak się czujesz? pamiętam Cię z wątku - lepiej już?
Tak, dziękuję, u mnie już dużo lepiej
Trzymaj się kochana, życzę Ci dużo sił

Są groby uwiecznione tylko wspomnieniem, na których wciąż tli się płomień rozpaczy.
wadera4 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-04-25, 08:46   #3747
anitaxas
Zadomowienie

Dzień dobry

Cytat:
Napisane przez wadera4 Pokaż wiadomość

Dziewczyny a ja znowu piję... Ale tak troszkę tylko.. Czy to już jest problem?.......
Wedera to zależy.. jest wiele czynników na które należy zwracać uwagę, bo w alkoh. można wpaść bardzo łatwo i samemu czasami tego nie widzimy. Wiadomo, że jak się napijesz raz na jakiś czas i w nie dużych ilościach i potrafisz sobie odmówić picia to raczej możesz być spokojna. Ale jeśli np. już w ciągu dnia myślisz o tym aby się napić i potrzebujesz alko. aby się odprężyć, zrelaksować, zapomnieć i do tego pijesz sama lub w ukryciu przed bliskimi to już wtedy coś jest na rzeczy i należałoby poszukać pomocy. Wiem z doświadczenia. Kochana generalnie nie polecam alkoholu jako leku na całe zło. Może lepiej pomyśl o jakimś sporcie, aby zmęczyć organizm i w ten sposób odreagowywać?

Cytat:
Dziewczyny które miały zabieg bez leków poronnych....czy bolał Was brzuch?? Mnie normalnie wczoraj tak lekko @owo bolał....krwawić krwawiłam tylko zaraz po i póxniej już leciutko a dziś już nie.....ale jak pochodze dłużej i leżę zwinięta na łóżku to brzuch mnie boli.....
Poprzednio tak nie miałam ale nie moge porównywać bo w tedy miałam tabletki poronne pierw podane....

Poza tym orientujecie się czy jajniki maja różne wymiary?? tzn jeden jest większy a drugi jest mniejszy? czy to normalne??
Agatko mnie po 2# brzuch bolał dosyć mocno i na pewno kilka dni po zabiegu, choć krawawić przestałam praktycznie zaraz po łyżeczkowaniu, może lekko plamiłam 2-3dni. Lekarz mi tłumaczył że sam ból jest normalny bo macica się obkurcza. Jeśli nie ma gorączki to nie ma powodu do zmartwień.
A jak się dzisiaj czujesz? Masz jeszcze problemy żołądkowe?

Cytat:

A u mnie nikt nic nie sprawdzał, nie miałam żadnego badania po zabiegu, nikt nic nie mówił, nie mam antybiotyku, krwawię tak średnio tak jak zazwyczaj w 3 dniu @, dzisiaj brzuch mnie bardzo boli ( może dlatego, że wróciłam do pracy). Jak myślicie, czy to jest ok.
Po łyżeczkowaniu powinien być antybiotyk. I na wypisie ze szpitala powinna być informacja że po ok. tygodniu należy iść na wizytę kontrolną do ginekologa, który zrobi usg i sprawdzi czy wszystko wróciło do normy.

Cytat:
Witaj..

Cytat:
Badania genetyczne sprawdzają jedynie czy masz prawidłowy kariotyp.

Cytat:
Napisane przez rena5 Pokaż wiadomość

może lepiej nie brać...ja bym się bała...
Nospa jest bezpieczna w ciąży.

Cytat:

Izunia Smutna rocznica, ale jest w też światełko i nowa nadzieja. Jak się czujesz? wszystko w porządku?

---------- Dopisano o 08:46 ---------- Poprzedni post napisano o 08:40 ----------

Cytat:
Napisane przez Kucyk_Truskawkowy Pokaż wiadomość
Mam tak samo. Gdzie się nie rusze to brzuszki i małe bąbelki. Wczoraj poszłam z mężem do parku koło domu i w ciągu paru minut minęliśmy pięć ciężarnych kobiet. Oczywiście się poryczałam...
Tak to już jest.. wydaje się nam że wszyscy mają dzieci albo je będą mieć tylko nie my. A najciekawsze jest to że przed # jakoś nie zwracało się na to zbytniej uwagi. Ech.. trudne to. Kucyku

Cytat:
Żona kolegi zaczęła rano rodzić i wszyscy wkoło tylko o tym gadają
Hosenko to trzeba się cieszyć, przecież to cudowne że jakaś kobieta szczęśliwe donosiła ciąże! Wiem że to trudne. Złości Cię to? Ja zazwyczaj wtedy zadaję sobie pytanie w duchu "dlaczego mi nie było dane" ale teraz już nie odczuwam zazdrości, ani smutku raczej staram się cieszyć z innymi bo wiem jaki wielki cud kogoś właśnie spotkał.
anitaxas jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-04-25, 08:50   #3748
Hosenka*
Zakorzenienie

Nie, nie złości, tylko jest mi cholernie przykro i czuję tyle żalu i ... zazdrości, niesprawiedliwości i mysli: "miała zagrożoną ciązę i urodziła... ja problemów nie miałam żadnych ..." wiem, to negatywne uczucia ale nie potrafię udawać, ze jest ok

Instagram

Stary 2013-04-25, 09:21   #3749
Kucyk_Truskawkowy
Zakorzenienie

Cytat:
Nie, nie złości, tylko jest mi cholernie przykro i czuję tyle żalu i ... zazdrości, niesprawiedliwości i mysli: "miała zagrożoną ciązę i urodziła... ja problemów nie miałam żadnych ..." wiem, to negatywne uczucia ale nie potrafię udawać, ze jest ok
Doskonale Cie rozumiem. Jesteśmy tylko ludźmi... Mamy prawo odczuwać zazdrość.

A mi dzisiaj znowu gorzej. Wcześniej żyłam w jakimś wewnętrznym przekonaniu że kolejna ciąża będzie lekiem na ten ból. A dzisiaj sobie uświadomiłam że ja nie chce kolejnego dziecka, ja chce tamto Tak bardzo za nim tęsknie.
Kucyk_Truskawkowy jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-04-25, 09:39   #3750
iza243
Zakorzenienie

KUCYKUHOSENKO:pr zytul:ANITAXAS czuję się dobrze choć czasem pobolewamnie brzuch dołem.Od wczoraj od kolacji troche mnie "muli",nie wiem czy to nie za wcześnie

Domiś-30.12.13 godz 11:05

Dnia 25.04.12 - 8 tydzień Aniołek
iza243 jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Być rodzicem

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości