|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
| Pokaż wyniki sondy: Jaki ma być tytuł 15 części naszego wątku ?? | |||
| Mamusie MAJ-CZERWIEC 2013, cz.15 |
|
0 | 0% |
| Mamusie MAJ-CZERWIEC 2013, cz.15 - Pierwsze maluszki na świecie już mamy |
|
0 | 0% |
| Mamusie MAJ-CZERWIEC 2013, cz.15 - Witamy na świecie pierwsze maluszki |
|
0 | 0% |
| Mamusie MAJ-CZERWIEC 2013, cz.15 - Czas zacząć rozpakowywanie |
|
0 | 0% |
| Pięć maluszków na świecie już mamy, na kolejne niecierpliwie czekamy. V-VI 2013 cz.15 |
|
3 | 5,36% |
| Czas leci jak szalony, niedługo nasz poród upragniony. Mamy MAJ-CZERWIEC 2013 cz.15 |
|
0 | 0% |
| Przed porodem stracha mamy, ale dzielnie się wspieramy. Mamy V-VI 2013 cz.15 |
|
2 | 3,57% |
| Kolejnych porodów nadchodzi czas co cieszy ale i przeraża nas! Mamy V-VI 2013 cz.15 |
|
0 | 0% |
| Do dnia porodu już całkiem blisko ale jesteśmy gotowe na wszystko. V-VI 2013 cz.15 |
|
1 | 1,79% |
| Wielkie brzuszki już widać z dala, lecz jeszcze nie chcemy iść do szpitala. V-VI 2013 |
|
1 | 1,79% |
| Część maluszków już jest z nami, na resztę niecierpliwie czekamy! V-VI 2013 cz.15 |
|
7 | 12,50% |
| Obniżone nasze brzuchy, bo już wychodzą z nich maluchy. Mamy V-VI 2013 cz.15 |
|
0 | 0% |
| Obniżają nam się brzuszki - chcą wychodzić z nich maluszki! MAJ-CZERWIEC 2013 cz.15 |
|
8 | 14,29% |
| Mamy już pierwsze maluszki, reszta nisko nosi brzuszki. Mamy V-VI 2013 cz.15 |
|
5 | 8,93% |
| Mamy pierwsze maluszki, reszta już rozchyla nóżki. Mamy V-VI 2013 cz.15 |
|
2 | 3,57% |
| Sexi orki maluchy witają, okładów z samca nie zaprzestają. Mamy V-VI 2013 cz.15 |
|
7 | 12,50% |
| Wkrótce wyzionę ducha, jak nie wyjdziesz z mego brzucha. Mamy V-VI 2013 cz.15 |
|
15 | 26,79% |
| Szamańśkie metody stosujemy, maluchy przywołać chcemy. Mamy V-VI 2013 cz.15 |
|
2 | 3,57% |
| Regularnie się myjemy, do porodów szykujemy. Mamy MAJ-CZERWIEC 2013 cz.15 |
|
3 | 5,36% |
| Głosujący: 56. Nie możesz głosować w tej sondzie | |||
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#3931 | ||
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Zima przestała nas maltretować - chyba czas się rozpakować! Mamy V-VI 2013 cz.1
Cytat:
![]() Co do zgagi:/ pilnuje sie co jem, kied i w jakiej pozycji, pije tylko wodę praktycznie i jes d opanowania, ale mam prawie całym czas znając moje szczęście to młody łysy bedzie![]() ---------- Dopisano o 08:42 ---------- Poprzedni post napisano o 08:38 ---------- Cytat:
Mamy sypialnie na piętrze, a kuchnia i salon na parterze więc chyba muszę kupic
Michaś 02.07.16 ![]() Edytowane przez Mysia mysz Czas edycji: 2013-04-25 o 08:45 |
||
|
|
|
#3932 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Zima przestała nas maltretować - chyba czas się rozpakować! Mamy V-VI 2013 cz.1
Cytat:
Diabli bardzo sztuczne te spodenki ... a do tego na brzuszku, moja bardzo nie lubi nawet luźnych pasów na brzuszku.
|
|
#3933 |
|
Zakorzenienie
|
U mnie w szpitalu jest tylko prysznic ale i tak wole zzo niż najbardziej wypasione jacuzzi:p
|
|
#3934 | |||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Z drugiej stronyu ja zazdroszczę niektórym takiego "beztroskiego" podejścia do życia. Ile stresów ich omija szerokim łukiem, bo przecież "wada serca u dziecka to nie problem" dzizassss ![]() Cytat:
Nie ma czegoś takiego jak "lepszy poród" to prawda Ja już się turlam więc się nawet nie odzywam Cytat:
Cytat:
za wizytę.Łóżeczko b. ładne Cytat:
A przy partych tym bardziej nie ma co się drzeć bo wtedy to się na parciu skupić trzeba ![]() 2. nie wiem jakie są statystyki bo raczej nigdzie się tego nie zamieszcza ![]() I właśnie chodzi o to, że lekarz powinien zrobić wszystko co w jego mocy żeby dziecko urodziło się zdrowe - wiadomo, że niektórych rzeczy się nie przewidzi.. ale przynajmniej powinien się postarać a jak widać niektórzy mają wszystko w doopie i byleby odklepać dyżur i isć do domu.... ------------------ Wróciłam z badań. Pielęgniarka, która mi pobiega krew (zawsze ta sama) spojrzała na badania i mowi: "oooo. to spotykamy się dziś po raz ostatni przed porodem widzę' ja:"mam nadzieję ![]() "ona:"i widzę, że szykują panią do cięcia.." ja:"to aż tak widać? "ona:"po badaniach widzę
|
|
|
#3935 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
za wizyte a co stresa to każda z nas chyba ma tylko się nieprzyznaje
|
|
|
|
|
#3936 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
a kilka osób zrezygnowało, bo podobno wydłuża akcje porodową.Chyba pójdę do wróżki
|
|
#3937 |
|
Zadomowienie
|
|
|
|
|
#3938 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
wygodnie mi tylko jak siedze po turecku,albo jak zul rozkraczona... ciężko mi złączyć nogi
|
|
|
|
|
#3939 | ||||||||||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
za wizytę (ale niekoniecznie za bakterie!)Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
za wizytę!Cytat:
za wizytę!Cytat:
I wielkie za fasolkę- słodka jest ![]() Cytat:
Ja też z zaciekawieniem oglądałam to co pokazał Robert! Cytat:
Bo ja muszę koniecznie coś takiego kupić, ale kurka nic nie ma... Wczoraj mierzyłam jedne nieciążowe w rozm XL, ale ledwo się dopięłam, więc pewnie byłoby mi strasznie niewygodnie chodzić i siedzieć... Chyba najlepsze są takie z takim szerszym pasem, który można na sznureczek dowolnie wiązać... ![]() Cytat:
Cytat:
![]() Chociaż mój Małż stwierdził wczoraj, że gra Barcy zrobiła się nudna i w sumie cieszy się, że finał może być niemiecki, a tym gwiazdom utarło się nosa ![]() Mi to tam rybka, byleby było ciekawe widowisko ![]()
|
|
#3940 | |
|
Zakorzenienie
|
dopiero was nadrabiam... dużo tego! aż zaczynam podejrzewać, że ktoś rodził
![]() Cytat:
czy na plamy to pomoże to nie wiem, u każdego co innego się sprawdzi... ale najważniejsza jest prewencja, czyli filtry. w razie wu na jesień, jak już słońce osłabnie, zastosujesz jakąś kurację kwasami i wszystko ładnie zejdzie
|
|
#3941 |
|
Wtajemniczenie
|
za tydzień w czwartek jest mój termin porodu!!! nie wiem czy cieszyć się czy nie
brak objawów ciąg dalszy
|
|
|
|
#3942 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() a jak szyjka/rozwarcie/czop? |
|
|
|
|
#3943 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
moja przyjaciółka siedziała pod prysznicem, bo jej to dawało ulgę, potem wzięła zzo i mówiła, że rewelka, większość przespała, obudziłą się dopiero na parte bez nacięcia, pęknięcia urodziła zrelaksowana i zadowolona
|
|
|
#3944 |
|
Wtajemniczenie
|
Gdzie jest słoneczko, kto zabrał słoneczko, kto zabrał wysoką temperaturę, a dał chmury i wiatr i zimnoooo... ![]() Ale sobie dzisiaj pospałam... Normalnie szok... 9 h z lekkimi przerwami, ale to i tak sukces Muszę się zaraz zebrać i skoczyć do ZUSu żeby zmienić u nich adres zameldowania, bo dzisiaj wizyta i chyba nowe zwolnienie powinno być już na nowy adres wypisane, nie? Skoro już tutaj jestem zameldowana... ![]() Chciałam też na spacer, ale z racji tego wiatrzyska, to skupię się na łazienkowych wygibasach (coby lekarz się nie wystraszył buszu), bo w rozpiętej kurtce to jednak zimnoooo... A dopiąć żadnej nie dopnę
|
#3945 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
a na kolor zdecydowałabym się na żywo. a ze zdjęć to chyba ten chabrowy mi się najbardziej podoba
|
|
#3946 |
|
Zakorzenienie
|
Witam
![]() Wstałam po 5;/ eh nigdy się nie wyśpię. Był listonosz przynajmniej jedna pozytywna rzecz ![]() pościel inna niż myślałam- tzn myślałam że z jednej strony jest róż a z drugiej brąz a ten brąz to jednak jakiś dziwny bordo. No ale jakościowo jest ok. A koc rewelacyjny no i w końcu mogę schować kołdrę bo już się pod nią gotowaliśmy. No i Pan nam dorzucił opakowanie małych żelek ![]() Bujaczek też przyszedł. Sprawny i nawet nie zniszczony tylko że brudny;/ mogła laska już go wyprać zwłaszcza że jak przetarłam ściereczką to już ładnie zeszło. No ale ok ![]() lecę was nadrobić |
|
|
|
#3947 | |||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
ostatnio mama mnie pytała że moze się pomylilam w dacie miesiączki, ale to nie jest możliwe bo każde usg wskazywało na wiek bardziej zaawansowany o tydzień niż rzeczywisty ciążowy, poprostu urodzę po terminie Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 09:13 ---------- Poprzedni post napisano o 09:12 ---------- Cytat:
|
|||
|
|
|
#3948 |
|
Zakorzenienie
|
mój tż pracuje na monitoringu,ostatnio "złapał" jakas laske,ale falszywy alarm.
ONA do niego dzwoni,ze pozwie o oszczerstwa itd 1.kto dal jej numer?! 2.on tylko wykonuje obowiazki, to firma jest odpowiedzialna 3.oficjalnie go zwolnili,ale laskawie pozwolili zostac na najgorzym mozliwym miejscu pracy...
|
|
|
|
#3949 |
|
Zadomowienie
|
Sharp nieprzejmuj się tym co gin powiedziłą co do porodu, mojej kuzynce tez gin powiedział,że w terminie pewnie niurodzi, bo szyjka twarda,zamknięta, a na drugi dzień urodziła
![]() Mysia za krzesełko, bardzo fajneLoney trzymam kciuki byście wkońcu kupili wózek dla Wiktorka, wybieracie mu już pojazd długgooo ![]() ![]() Sny dziewczyny macie boskie normalnie, a ja się którejś nieśniłam jeszcze ......................... ... Odebrałam wczorej wyniki na paciora- BRAK Popołudiu wczorej tak ryczałam że szok, tż pytał się dlaczego płacze to nawet nieumiałam mu wytłumaczyć czemu- tak po prostu się we mnie nazbierało na płacz, ale taki porządny płacz przez godzine Powiem wam,że wczorej rano jak wstałam , zaraz po śniadaniu naszła mnie ochota na sapkowanie torby do szpitala....10 min później torba była już spakowana.....wieczorem tż jak zobaczył torbe to zapytał się czy źle się czuje , czy poród się zbliża bo torbe nagle spakowałam- mówie mu że "coś mnie tak z rana poprstu naszło"- a on do mnie- "niestrasz mnie" OD DZIŚ 30 DNI DO TP |
|
|
|
#3950 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
oj,masz jeszcze tydzien,bedzie git
|
|
|
|
|
#3951 |
|
Zakorzenienie
|
a swoją drogą, jak szpital argumentuje takie podejście? ja byłam na sr w moim i ordynator mówił, że mimo, że nfz nie płaci za znieczulenie to oni podają i nie traktują tego jako zachcianki tylko szanują decyzję kobiety i nie odmawiają
|
|
#3952 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#3953 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Odp: Zima przestała nas maltretować - chyba czas się rozpakować! Mamy V-VI 2013
Cytat:
ani też trzech za 11... muszą się wszyscy spisać, zgrać i spiąć poślady. nie ma lekko ![]() jak ma się dobry team, to piłka nawet sama wleci na nogę i się wkopie do bramy - wiem po sobie kumple na mnie "podolski" mówili... a ja nic nie robiłam, tylko biegałam jak ta głupia i się nadziewałam na piłkę przypadkiem, piłka odbijała się od mojej nogi i była nie do złapania
|
|
#3954 |
|
Zakorzenienie
|
nie mieli prawa...
![]() eh,nieistotne...nic sie nie poradzi.. ciekawe o ktorej spodziewac sie kuriera..i czy dzis na bak bedzie.. |
|
|
|
#3955 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
#3956 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
za paczki, ja czekam na trobke któa zamówiłam w połowie miesiaca i ma mi posłużyć do porodu, taka podreczna na ramie by tylko rzeczy na sam poród wziąść (narazie sapokowałm się w jedną dużo po porodzie, a na poród rzeczy sa w torebce takiej normalnej), gościu zwleka z wysyłką twierdzać ze niedostał pieniedzy wiec mu wysłałam potwierdzenie przelewu i zaksiegowania kasy na jego koncie zaraz po zakupie u niego na aukcji jak nic negatywa mu wystawieCo do sapania ---->wczorej zasnełam przed 21 a wstałam przed 7, wyspałam sie wkóncu
|
|
|
|
|
#3957 | |
|
Zakorzenienie
|
stojąc
jak Ci się łapka mieści na prosto to znaczy że brzuch jest obniżony a gdzie można dostać ten wisiołek? to jest herbatka czy jakieś tabletki? może to mi pomoże ![]() Cytat:
![]() po prostu nie daję rady już psychicznie i jakoś podtrzymywało mnie na duchu to że może jednak urodzę wcześniej i nie będę się już męczyć. No ale co ma być to i tak będzie. Muszę coś wymyślić żeby mi się stan psychiczny poprawił bo już wymiękam. Liczę na dzisiejszą pełnię loney a jak masz możliwość rodzenia gdzieś indziej to to przemyśl |
|
|
|
|
#3958 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cieszę się, że u endo tak fajnie Cię traktują i że guzki nie rosną brawa za wszystkie wizyty, ustalenie terminu cc i Sharp główka do góry, może akcja się rozkręci szybciej niż myślisz lonely wózek bardzo mi się podoba
|
|
#3959 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#3960 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
chcę rozpakować się w ten weekend, 11dni do tp wg om, wg ostatniego usg termin na 28, wg roziarów malej tez cos kolo tego. pliizzzzz
|
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 15:14.

spal ja na stosie! (jakims rennie). swoja droga, nadal Cie tak meczy? kurcze Twoj Piotrus bedzie mial dredy do pasa 

znając moje szczęście to młody łysy bedzie

za wizytę.
za wizyte a co stresa to każda z nas chyba ma tylko się nieprzyznaje