|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#3901 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Na słoneczko wystaw brzuszek, niech ogrzeje się maluszek! Mamy VII-VIII 2013- c
Teściowa dzwoniła.. miały być z męża siostrą ok. 15, a teraz wychodzi, ze przyjadą wcześniej i będą na mnie czekać na ławce...
nie lubię czegoś takiego Myślałam, że wrócę, zjem coś na spokojnie, dychnę sobie troszkę, ogarnę ze stołu i blatów..i dopiero będę kogoś gościć.. A tu nawet chwili mi nie dadzą..od razu kawka, herbatka i ploty, które mnie mało interesują Zmęczona jestem na samą myśl A po pracy jeszcze czuje się jak padlinka i potrzebuję choć 15 min. by wrócić do żywych Nawet nie potrafiłam radować się z nią, że mi krokiety smaży i kupi jakies owoce..jestem taka niewdzięczna
|
|
|
|
#3902 | |||||
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Na słoneczko wystaw brzuszek, niech ogrzeje się maluszek! Mamy VII-VIII 2013- c
Cytat:
Może odwołaj jak masz takeigo stresa?? Cytat:
Poprostu wspominasz tamta ciążę i ten stres mógł to spowodować. IDZ niech Cie posprawdzają. Trzymamy bardzo mocno kciuki!!!!!! Cytat:
))))))))))))) klaski:Cytat:
za Was i za resztą wizytujących dzisiaj.GRATULACJE z okazji nowych tygodni ![]() Cytat:
|
|||||
|
|
|
#3903 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
Oliath, Mela: kiedy się przeprowadzacie? No nic uciekam pod prysznic a potem chatkę ogarnąć..no i jeszcze machnac prace licealiscie..bo póki co obijam się od 7mej.
|
|
#3904 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
A co do wózka, super, ze w takim stanie. |
|
|
|
|
#3905 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#3906 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#3907 | |
|
Zakorzenienie
|
Hej laseczki, witam się... "porannie" jak zwykle
żeby nie było, na nogach jestem od ponad godziny ![]() Próbowałam Was wczoraj nadrobić, ale tyży mnie wezwał, po czym chwilę później zasnął ![]() Ale dzisiaj ma wolne popołudnie w związku z czym zobowiązał się wziąć mnie na spacer i po drodze kupić loda ![]() Cytat:
![]() Lepsza taka niż moja momentami - gadamy, gadamy, nagle milczenie - ona miesza herbate w kubku, ja nie wiem, już w którą stronę spojrzeć
|
|
#3908 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
:P
|
|
|
|
|
#3909 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
no i krokiety będziesz miała ![]() tym gorzej- jedzenia mu odmawiasz!
|
|
#3910 |
|
Zakorzenienie
|
Oto moje wyprawka. Podliczyłam wszystko i troszkę jeszcze mam do kupienia.
Body r 56 - 9 szt (dł i kr rękaw) Body r 62 - 7 szt (dł i kr rękaw) Body r 68 - 4 szt Kaftaniki r 56 - 10 szt Kaftaniki r 62 - 2 szt Pajace r 56 - 2 szt r 62 - 5 szt r 68 - 2 szt Pół śpiochy r 68 - 1 szt Spodenki r 62 - 4 szt. A w załączeniu zdjęcia. Na pierwszym wczorajsze zakupy, na drugim wszystko co mam po Małgosi z obecnymi zakupami, a na ostatnim napis z mojego ulubionego bodziaka
|
#3911 | ||
|
Zakorzenienie
|
hejooo
gropirosan, czy jakos tak. Bo pani dr zapytala czy u niej zaczyna sie od kataru i zaraz jest juz powaznie chora, mowie ze tak. Wiec kazala od razu jak tylko pojawi sie katar dawac 3 x dziennie po 4 ml. Daje jej raz ale i tak sie nic nie rozwijaCytat:
i daj znac co ci powiedzieliCytat:
No wiec chlopaki od 8.30 dzialaja juz w pokoju Marysi ale na razie szans na odpoczynek nie ma.Ponizej zdjecia kuchni
|
|
#3912 | |
|
Wtajemniczenie
|
Odp: Dot.: Na słoneczko wystaw brzuszek, niech ogrzeje się maluszek! Mamy VII-VIII 20
Cytat:
![]() Będzie długa po ojcu, który po porodzie się w beciku nie mieścił ![]() urodze pewnie 5cio kilowego pajeczaka ![]() Ty żebyś w samochodzie kobieto nie urodziła! Se jadę już wypasionym, klimatyzowanym pociągiem :p
|
|
|
#3913 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
|
|
#3914 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#3915 |
|
Zakorzenienie
|
P.S. w Klubie fotka z brzusiem
|
#3916 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
![]() to ja półtora tygodnia po..8 czerwca leniwej niedzieli porą wieczorową... Cytat:
W ogóle to giny na samolocie widzą takie rzeczy czy to nie ich działka już?
|
|||
|
|
|
#3917 |
|
Zakorzenienie
|
mela ile ciuszkow
|
#3918 |
|
Zakorzenienie
|
magolina dołączam się do kciuków za Was
na pewno wszystko będzie dobrze..informuj nas jak tylko będziesz mogła |
|
|
|
#3919 |
|
Zadomowienie
|
Witam w 23 tc
![]() I po USG tym razem się udało zobaczyć i będzie drugi SYN Każdy życzył córci i ja też myślałam no ale cóż wazne ze zdrowy i tak się BAARDZO CIESZĘ, tylko to właśnie głupie reakcje rodziny oj aaaa chłopak ![]() któraś też pisała że tak miała.A no i nie zadowolona jestem z tego durnego lekarza , chodze na kase chorych i co dziad niemiły... MÓWIĘ ze chcę wiedzieć co będzie ON co ma być dziecko JA tak ale jakiej płci ON zobacz JA ja się nie znam nie widzę ON to nie będziesz wiedziała co JA co dziewczynka ON jak dziewczynka to maż musiał by ręką robić JA to co chłopak ON chłopak Ale nie dał zdj nic nie powiedział Wiem tyle ze łozysko z tyłu więc ok i Pytam czy wszystko ok to powiedział na to wyglada
Tomuś 21,07,2005 Antoś ,6,09,2013 Dziecko może nauczyć dorosłych trzech rzeczy: cieszyć się bez powodu, być ciągle czymś zajętym i domagać się ze wszystkich sił, tego czego sie pragnie." Edytowane przez sarna405 Czas edycji: 2013-04-25 o 11:36 |
|
|
|
#3920 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() najważniejsze, że wszystko dobrze a co do lekarza... ja bym chyba wstała i mu podziękowała... ![]() co za palant
|
|
#3921 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
A lekarzowi należą się ![]() Dobra, idę na taras posiedzieć Miłego dnia życzę
|
|
#3922 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
za gotową kuchnię teraz takei wsio świeże czysciutkie
|
|
|
|
|
#3923 |
|
Zadomowienie
|
no palant
![]() Ale dziś mi się śniło ze SYNUŚ będzie ![]() Cieszę się i ciuszki mam po synku i od szwagierki po synku. I SYNEK będzie miał brata
|
#3924 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Odp: Dot.: Na słoneczko wystaw brzuszek, niech ogrzeje się maluszek! Mamy VII-V
i co się chwalisz...jak będziesz wracać to jakiś osobnik spocony napewno wsiądzie:P
|
|
|
|
#3925 | |
|
Wtajemniczenie
|
Odp: Dot.: Odp: Dot.: Na słoneczko wystaw brzuszek, niech ogrzeje się maluszek! Mamy
Cytat:
ale pociąg długi więc może uda mi się gdzieś schować? Chyba jeszcze na mcflurry se skocze przed ( bo za mały cellulit mam na udach):banghead:
|
|
|
#3926 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Odp: Dot.: Na słoneczko wystaw brzuszek, niech ogrzeje się maluszek! Mamy VII-V
Cytat:
|
|
#3927 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ale cham!!! jakby mu ciezko było powiedzieć jaka płeć.....żal poprostu... ---------- Dopisano o 11:22 ---------- Poprzedni post napisano o 11:21 ---------- [QUOTE=karolajn1987;404846 91]Znając moje szczęście to pewnie tak ale pociąg długi więc może uda mi się gdzieś schować? Chyba jeszcze na mcflurry se skocze przed ( bo za mały cellulit mam na udach):banghead:[/ co "se" bedziesz żałowac:P Lubię Twój dowcip ![]() : heheh
|
|
|
|
|
#3928 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
szok, jak tak można do pacjentki powiedzieć![]() skąd się takie buraki biorą, ja się pytam ![]() ---------- Dopisano o 11:23 ---------- Poprzedni post napisano o 11:22 ---------- A synka oczywiście gratuluje, ewentualnymi westchnieniami zawodu nie ma co się przejmować
|
|
#3929 |
|
Konto usunięte
|
Cześć laski!
Magolina - trzymam kciuki żeby brzuch przestał boleć i żeby wszystko było dobrze !! daj koniecznie znać co i jak! Gratulacje za kolejne tygodnie co do przechodzenia ciąży i wieku to myślę, że chyba nie ma to większego znaczenia... są osoby które w młodym wieku mają cały czas jakieś problemy typu skurcze, pobolewania, puchnięcia, wymioty... są osoby które po 30 to tez przechodzą... każda ciąża jest inna więc chyba bardziej z tego to wynika niż z racji wieku... ja na początku tej ciąży miałam totalny spadek energii, było mi cały czas niedobrze itp + w połowie wizyta w szpitaku z powodu skurczy... za to teraz oprócz tego że mi czasem słabo i ciężko mi się oddycha(wiadomo brzuch i ucisk) to nic mi (odpukać) nie dolega) a mam 35 lat więc już wiek słuszny w pierwszej ciąży natomiast na początku nic mi nie dolegało, ale za to pod koniec ciąży mały tak mi nawalał w żebra i nie dało się nawet siedziec więc duuzo leżałam i bolał mnie kręgosłup ![]() jest różnie... zostało mi jeszcze trochę tygodni i mam nadzieję, że tak będzie do końca.. wczoraj oglądałam przez chwilę program położne i podawali babce podczas porodu na jej życzenie morfine dla uśmierzenia bólu ...a potem mały był przez to po urodzeniu tak otumaniony że nie chciało mu się płakac ani oddychac... masakra jakaś!!! |
|
|
|
#3930 |
|
Zakorzenienie
|
Ostatnio jak z domu rodzinnego wracałam i czekałam na pociąg, mówię do mamy (bo mnie odprowadzała): "żeby tylko nie było tych twardych plastikowych, profilowanych siedzeń"... wchodzę a tu te, o których marzyłam
to się nazywa szczęście... jakoś bokiem się ułożyłam, że nie zdrętwiało mi całe ciało... i dobrze, że nie było tragicznie gorąco, to się nie poprzyklejałam do nich Zobaczymy, co mnie jutro czeka, bo właśnie do mamy muszę jechać
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 23:24.

nie lubię czegoś takiego
Myślałam, że wrócę, zjem coś na spokojnie, dychnę sobie troszkę, ogarnę ze stołu i blatów..i dopiero będę kogoś gościć.. A tu nawet chwili mi nie dadzą..od razu kawka, herbatka i ploty, które mnie mało interesują
Zmęczona jestem na samą myśl
A po pracy jeszcze czuje się jak padlinka i potrzebuję choć 15 min. by wrócić do żywych 

.

)))))))))))))
klaski:
za Was i za resztą wizytujących dzisiaj.
Bycie mamą to ciężka sprawa. Wiadomo, że ze swoim dzieckiem to inaczej, poza tym u nas jest mnóstwo schodów niezabezpieczonych, kantów, gniazdek. U siebie Filipek ma na wszystkim specjalne ochronki. U nas nic takiego nie ma i nie można spuszczać małego z oczu. Wczoraj z babcią to byłyśmy tak nieogarnięte, że zanim go wykąpałyśmy, dałyśmy flaszkę i położyłyśmy spać była 21:45. Gdyby się jego mama o tym dowiedziała, to by nas zamordowała.

ale i tak sie nic nie rozwija
12.06.2010

szok, jak tak można do pacjentki powiedzieć