|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#3811 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Na słoneczko wystaw brzuszek, niech ogrzeje się maluszek! Mamy VII-VIII 2013- c
Dzień dobry
nie mogę spać. Robię dziś profil cukrzycowy i jestem już po śniadaniu I. Obudziłam się głodna, ćmi mnie lekko głowa. Wczoraj wieczorem miałam jeszcze najazd paniki, że mało czasu, że ten remont, po co zaczynać, że dziecko... że poród... że ja energiczna, pracowita osóbka mam tak zapuszczoną chałupę, że nie wyrabiam z pracą, że i że... Musiałam sobie ulżyć, bo nadmiaru energii spożytkować normalnie nie mogę, to poszłam w wywalenie tego co mi leży na wątrobie Samantha, zdrowiej, a z tymi jajami to masz rację. Kurcze też mściwa nie jestem, ale jak słyszę słowa (identycznie jak u Ciebie): dasz radę, to mam ochotę udusić fujarkę, zdeptać, żeby przestał się wymądrzać Jak mówię, że się boje, to mi jeszcze odpowiada: Ty się wszystkiego boisz... ehhh... Perse, od kilku dni zamierzam się zapytać, ale że w ostatnim czasie moja pamięć jest na poziomie 100-latka z alzheimerem, to zapominam: jak Twój futrzak kochany? Neni, wolę wieżę, bo ja czasem na kompie, a czasem poza kompem pracuję, a ostatnie dni właśnie poza, więc lapka zamykam choć na chwilę Dziś dam uszom odpocząć, ale jutro planuję troszkę ogarnąć chałupę i popakować rzeczy do pudeł, więc zrobię sobie malenki koncert ![]() ide obudzić Tż i wyprawić go do pracy... Edytowane przez czarownica1 Czas edycji: 2013-04-25 o 05:47 |
|
|
|
#3812 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Na słoneczko wystaw brzuszek, niech ogrzeje się maluszek! Mamy VII-VIII 2013- c
Cytat:
Cytat:
.Nie no, mysle, ze jakbym mniej aktywna byla, to juz w ogole sie uwstecznie i zaczne pelzac jak dzdzownica Cytat:
Cytat:
|
|
#3813 | |
|
Zakorzenienie
|
Dzień dobry
![]() Ledwo dzisiaj wstałam Mąż mnie wczoraj masiowaniem ululał, bo przez ten żołądek bym nie usnęła prędko. Wypisałam sobie urlop na jutro..na spokojnie glukozę i resztę badań zrobię, no i pośpię 2 godz dłużej A no i znowu byłam na przystanku przed autobusem ![]() Cytat:
Mam pytanko z rana do dziewczyn, które same sobie musiały kupować glukozę- czy one są ogólnodostępne? w sensie czy nie trzeba zamawiać ze 2 dni przed badaniem, żeby do apteki ściągnęli?? No i ile mniej więcej Was ta glukoza kosztowała (75g)?? |
|
|
|
|
#3814 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
), że sperma moze coś zdziałać dopiero jak szyjka jest gotowa na poród, wtedy działa na nią tak jak opisałaś- uelastycznia, przygotowuje, generalnie ułatwia rozwierania![]() Z tego wynika, że nie ma przeciwwskazań w ogóle )Co do glukozy to ceny nie pamiętam, ale była normalnie dostępna w aptece W sumie i w naszym laboratorium też można było ją kupić ![]() za wizyty i badania! za nowe tygodnie, miesiące, trymestry, etapy i inne takie ![]() I miłego dnia )
|
|
#3815 | |||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Jak sie teraz czuje? Cytat:
![]() TZ mnie obudził bo szedł do pracy i mi sie jeszcze taaaaak spać chciało. No więc leże sobie pod kolderka z kubkiem maslanki i patrzę jak za oknem pochmurnie od rana. Najlepsza myśl tego dnia: jeszcze 2 dni pracy i 9 dni urlopu ---------- Dopisano o 07:31 ---------- Poprzedni post napisano o 07:26 ---------- Cytat:
|
|
|
#3816 |
|
Zakorzenienie
|
Oliath, najlepiej obudzić się z dzieckiem już w odszykowanym domu
Ja dziś zamawiam faceta do robót wiosennych w ogrodzie, trudno zapłacę, ale nie wydolimy ze wszystkim a ja nie mam zamiaru zapierniczać, jak kiedyś bo zrobię Wam niespodziankę i się odpakuję przed wszystkimi Dzoan, jest w aptekach, koszt 5 zł za 50 g, 7,50 - 75 g. Weź sobie ze sobą cytrynkę, bo można dodać, choć nie wiem jak Panie w labku u Ciebie na to patrzą, ale lepiej mieć przy sobie, chyba że lubisz pić ulepki ulepkowe --- mała przerwa, wracam do pracy. Kurcze ta moja "wątroba" mnie martwi. Ponoć czytałam, że ból w boku to normalka ale mnie boli jakby mi ktoś podpalał od środka, jakby skóra miała pęknąć i jak dotykam to takie dziwne uczucie. Że tez we wtorek przestało boleć jak dzwoniłam do gina, to bym spytała co to, a teraz to mi głupio bo jeszcze powie, Ze Synuś matce na wątrobie leży ![]() ---------- Dopisano o 07:54 ---------- Poprzedni post napisano o 07:52 ---------- Misiaczka, może baw się prezerwatywami ot tak przy tv np. co byś nie zapomniała, jak wyglądają Mój Tż to nie chce słyszeć o gumkach, ani o jakiś antykach. Kurcze i takim sposobem albo ja popadnę w jakąś frustrację seksualną i będę stosowała uniki, albo niebawem zgłoszę się na wizaż w drugiej ciąży koniec przerwy
|
|
|
|
#3817 | ||||
|
Wtajemniczenie
|
Witam się i ja z rana
Cytat:
Cytat:
Tylko mnie nie ![]() Po porodzie na hemoroidy dzieczyny ode mnie z poprzedniego wątku używały Procto coś tam (mogę się dowiedzieć). W każdym razie poznikały wszystkie ładnie pomimo że niektóre miały je wielkości cytryny ![]() Poród sam w sobie do najprzyjemniejszych rzeczy nie należy, ale co zrobić ![]() Cytat:
Mnie brzuch po orgazmie też twardnieje Też miewam ataki paniki- poród, małe dziecko w domu, nic nie przygotowane na jego pojawienie się, potrzeba remontu w domu... ![]() Cytat:
Ale szybko mu przejdzie przez pierwsze pół roku po narodzeniu dziecka
|
|
#3818 |
|
Zakorzenienie
|
Dzień dobry.kupiłam pakiet i mogę nadawać i czytać z telefonu.jade teraz do wawy.wracam w nocy.
|
|
|
|
#3819 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Pożyczyłabym Pana do pomalowania moich nieszczęsnych mebli ogrodowych ![]() Zastanawiam się nad mireną po ciąży ---------- Dopisano o 08:08 ---------- Poprzedni post napisano o 08:07 ---------- Cytat:
|
|
#3820 |
|
Raczkowanie
|
Zauważyłam, że ostatnio co TŻ zaczyna szykować się do pracy i wychodzi to mała zaczyna swoje harce - chyba chce, żeby tata zostawał w domu ![]() pochmurno dziś jak 150, a miałam taką nadzieję na ładne słoneczko Plan na dziś - zabrać się za porządki w szafie i ogarnąć mieszkanko - mam nadzieję, że na planach się nie skończy! Dziś chociaż obiadu nie muszę szykować, bo jesteśmy popołudniu umówieni ze znajomymi w knajpie i powiem Wam, że ostatnio nigdzie z TŻ nie wychodziliśmy (oprócz moich rodziców, czy teściówki), więc się doczekać nie mogę!
|
#3821 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Dzien dobry
![]() o 7 obudził mnie kuzyn, ze jest w Gdansku i chce sie spotkać:P ale okazało się że nie wie do konca gdzie jest (:P) i ze do mnie ma kawałek, a za jakiś czas wyjeżdża już więc nie tym razem. Fajnie że sie odezwał, bo ostatnio na naszym ślubie się widzieliśmy i chociaż jest to syn brata mamy, to z nim i jego bratem mam najmniejszy kontakt z kuzynostwa...no ale dzięki temu juz prawie na nogach jestem...Kuśtyk śniadanko robi ) no i od wieczora mamy znajomego który przyjeżdża na weekend. hihi śmieję się że pogoda się zaczyna to znajomi sobie przypominają o nas...Jakie macie dziewczyny plany na majówkę? Cytat:
Cytat:
hurra!! Pochwal się! Cytat:
Cytat:
słyszałam na SR tylko tyle co Dzoan. cd z książki: "metody karmienia stosowane w pierwszym tygodniach nie zaburzające mechanizmy ssania: - zakraplacz - łyżeczka (do herbaty, do zupy, dla niemowląt, z podziałką...) - łyżeczka zakończona butelką (widziałam coś takiego w medeli) -pipetka do karmienia - kubeczek do karmienia i ewentualnie z butelek: - Adiri, Mimijumi (nie słyszałam.. muszę poszukać na necie) - Calma"
|
|
#3822 | |
|
Zakorzenienie
|
Ja też od 7 już nie śpię, choć nie powiem z chęcią podrzemałabym jeszcze, no, ale cóż obowiązi wzywają U mnie dziś słoneczko za chmurkami, mam nadzieję, że się przebije ![]() Trzymam za dzisiejsze wizyty ![]() Dzisiaj jadę odwiedzić koleżankę, więc pół dnia mnie nie będzie, mam nadzieję, że za duzo nie naskrobiecie ![]() Cytat:
|
|
|
|
|
#3823 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
sama po sobie widze, ze musze zwolnić, jak np jeden dzien posprzatam np cały dom + coś tam jeszcze, to na drugi dzien nie mam siły trzymać długopisu aby krzyżówke rozwiązać więc nie tłumaczcie sie wiekiem tylko do dzieła kobitki, trzeba powiekszyc przyrost naturalny w PL |
|
|
|
|
#3824 |
|
Raczkowanie
|
Witam się w ten piękny wiosenny poranek!Melduje że dziś o.k 15 wizytuje!Więc proszę o kciukasy bo szczerze mówiąc martwie się straszecznie:czy zdrowe,czy urosło,czy łożysko przesuneło się we właściwe miejsce itp.No nic mam nadzieje,że dziś usłysze odpowiedz na te wszystkie moje pytania!
|
#3825 | ||||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Obstawiam druga opcje po porodzie będziesz tak wyglodniala seksualnie ze TZ nie będzie cię musiał namawiac![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 08:36 ---------- Poprzedni post napisano o 08:32 ---------- Cytat:
![]() Bawie sie z Maja od rana. Pukam w brzuszek a ona mi odpowiada zauważyłam ze mało do niej mówię gdy jestem sama. Jakoś tak mam wrażenie ze gadam do siebie ![]() A w ogóle myślicie ze to pukanie w brzuch jej nie stresuje? Bo juz sobie wbilam fazę ze moze ona tego nie lubi
|
|
|
#3826 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#3827 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
1 maja jedna z przyjaciółek organizuje u siebie na wiosce grilla zaprasza wszystkich naszych wspólnych znajomych i z dzieciarnią, więc Lola też zabieram rodzicie z siostrą wyjeżdżają nad morze..
|
|
|
|
|
#3828 |
|
Zakorzenienie
|
zapomniałam Was poinformowac, że dzisiaj zaczynamy 31 t.c
jeszcze 8/9 tygodni i koniec lenistwa i błogostanu
|
|
|
|
#3829 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() za resztę wizytujących, jeśli są również ![]() ---------- Dopisano o 08:42 ---------- Poprzedni post napisano o 08:42 ---------- Cytat:
|
||
|
|
|
#3830 |
|
Zakorzenienie
|
Dzień dobry
dziś mamy dzień lenistwa i idziemy na plażę . oby nie wiało za mocno wczoraj zwiedzilismy gdańsk, byliśmy też w sopocie na molo, pogoda piękna! wypoczywamy porządnie, a Filip się cieszy z wakacji wczoraj mieliśmy 100dniowke :-Dtrzymam kciuki za wizyty, badania i gratuluje rozpoczętych tygodni mimo, że mało tu zaglądam, to myślę o Was Kochane
|
|
|
|
#3831 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Twoi rodzice to chyba lubią kursowac Cytat:
Masakra, zleci ten czas migiem.
|
|
|
#3832 |
|
Zakorzenienie
|
wiecie co sie zastanawiam jak to rozegrać boo...
moja teściowa chce kupić posciel do łóżeczka, a że nie mam z nią zbyt rewelacyjnych relacji (ona ciagle gada a ja sie usmiecham i milcze ), to jak mam jej podsunąć jaka mi sie podoba?w sumie juz wybrałam jaka chce moze napisac do siostry TZ ze jak coś to bym coś takiego widziała, nie wiem ile chcą na to przeznaczyc, potem wyjdzie, że jakieś drogie coś wybrałam chyba ze kupie sama a od niej bedzie na zmiane no nie wiem |
|
|
|
#3833 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
za 100dniowke.Fajnie ma ten wasz Filipek, mały podróżnik będzie. Tez bym chętnie ruszyła gdzieś tyłek, ale ja nawet po krótkim spacerze mam bóle brzucha nie umiem po prostu wolno chodzić i pędze jakby ktoś mnie gonil
|
|
|
#3834 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
i wogóle Ci nie zazdrościmy ![]() wrzuc jakieś foto jak wrócisz |
|
|
|
|
#3835 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Ja bym chyba przyjęła to co kupi a nóż okaże sie za ma gust kobieta, a jak jednak nie to będziesz miała jako przescieradelko
|
|
|
#3836 |
|
Zakorzenienie
|
ma gust różowy i tyle w tym temacie
|
|
|
|
#3837 | ||||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
A przy tak licznej rodzinie to wydaje mi się, że nie można mieć dobrego kontaktu ze swoimi dziećmi, bo co chwilę skupiają się na nowym czonku rodziny, a inne idzie w odstawkę takie mam wrażenie I wszystko to robią dla kasy. Program w telweizji pewnie niedługo swój będą mieli![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
|
||||||
|
|
|
#3838 |
|
Zakorzenienie
|
największe gaduły chyba jeszcze śpią
![]() moja ZUzia Was pozdrawia daje czadu że ho ho |
|
|
|
#3839 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
za wczorajszą studniówkęMy też o Tobie myślimy Miłego dalszego wypoczynku Cytat:
No rodzice od kilku lat dużo jeżdżą, jak nigdy wcześniej.. za moich i brata smarkatych lat nie pamiętam byśmy tyle jeździli w roku.. jedne wakacje, ewentualnie jakieś jednodniowe wypady zimą w pobliskie góry.. A teraz szaleją z młodszą siostrą włącznie z wczasami zagranicznymi Cytat:
|
|||
|
|
|
#3840 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Heeej
![]() Ja na chwilę, bo jedziemy z TŻ na zakupy. Cytat:
![]() Cytat:
A co jej w końcu?Cytat:
![]() Glukozę kupiłam bez problemu w pierwszej lepszej aptece. Kosztowała ... ok 5-6 zł? ![]() Cytat:
![]() A co do wieku i dolegliwości to wg mnie jest to bez większego związku. Młoda dziewczyna może przechodzić ciążę zarówno super jak i z pełnym zestawem dolegliwości. Jestem z tych średnio młodych (29 lat) i jak na mój gust przechodzę (póki co tfu tfu) ciążę super. Wiadomo, że jest to odmienny stan organizmu i z pewnymi ograniczeniami trzeba się liczyć-ja na przykład zawsze spacerowałam sprintem, a teraz nóżki by chciały, ale w główce się kręci, słabo mi i trzeba zwolnić Wyobraźcie sobie, że dziś znów muszę być miła dla męża ![]() M imieniny ![]() Zażyczył sobie loda-całe szczęście, że jedziemy na zakupy to kupię mu w Lidlu Lecę |
||||
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 00:16.

.
Mąż mnie wczoraj masiowaniem ululał, bo przez ten żołądek bym nie usnęła prędko. Wypisałam sobie urlop na jutro..na spokojnie glukozę i resztę badań zrobię, no i pośpię 2 godz dłużej 

za wizyty i badania!
za nowe tygodnie, miesiące, trymestry, etapy i inne takie 

Ale szybko mu przejdzie przez pierwsze pół roku po narodzeniu dziecka 

i ogarnąć mieszkanko - mam nadzieję, że na planach się nie skończy! Dziś chociaż obiadu nie muszę szykować, bo jesteśmy popołudniu umówieni ze znajomymi w knajpie i powiem Wam, że ostatnio nigdzie z TŻ nie wychodziliśmy (oprócz moich rodziców, czy teściówki), więc się doczekać nie mogę!