Zima przestała nas maltretować - chyba czas się rozpakować! Mamy V-VI 2013 cz.14 - Strona 138 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Pokaż wyniki sondy: Jaki ma być tytuł 15 części naszego wątku ??
Mamusie MAJ-CZERWIEC 2013, cz.15 0 0%
Mamusie MAJ-CZERWIEC 2013, cz.15 - Pierwsze maluszki na świecie już mamy 0 0%
Mamusie MAJ-CZERWIEC 2013, cz.15 - Witamy na świecie pierwsze maluszki 0 0%
Mamusie MAJ-CZERWIEC 2013, cz.15 - Czas zacząć rozpakowywanie 0 0%
Pięć maluszków na świecie już mamy, na kolejne niecierpliwie czekamy. V-VI 2013 cz.15 3 5,36%
Czas leci jak szalony, niedługo nasz poród upragniony. Mamy MAJ-CZERWIEC 2013 cz.15 0 0%
Przed porodem stracha mamy, ale dzielnie się wspieramy. Mamy V-VI 2013 cz.15 2 3,57%
Kolejnych porodów nadchodzi czas co cieszy ale i przeraża nas! Mamy V-VI 2013 cz.15 0 0%
Do dnia porodu już całkiem blisko ale jesteśmy gotowe na wszystko. V-VI 2013 cz.15 1 1,79%
Wielkie brzuszki już widać z dala, lecz jeszcze nie chcemy iść do szpitala. V-VI 2013 1 1,79%
Część maluszków już jest z nami, na resztę niecierpliwie czekamy! V-VI 2013 cz.15 7 12,50%
Obniżone nasze brzuchy, bo już wychodzą z nich maluchy. Mamy V-VI 2013 cz.15 0 0%
Obniżają nam się brzuszki - chcą wychodzić z nich maluszki! MAJ-CZERWIEC 2013 cz.15 8 14,29%
Mamy już pierwsze maluszki, reszta nisko nosi brzuszki. Mamy V-VI 2013 cz.15 5 8,93%
Mamy pierwsze maluszki, reszta już rozchyla nóżki. Mamy V-VI 2013 cz.15 2 3,57%
Sexi orki maluchy witają, okładów z samca nie zaprzestają. Mamy V-VI 2013 cz.15 7 12,50%
Wkrótce wyzionę ducha, jak nie wyjdziesz z mego brzucha. Mamy V-VI 2013 cz.15 15 26,79%
Szamańśkie metody stosujemy, maluchy przywołać chcemy. Mamy V-VI 2013 cz.15 2 3,57%
Regularnie się myjemy, do porodów szykujemy. Mamy MAJ-CZERWIEC 2013 cz.15 3 5,36%
Głosujący: 56. Nie możesz głosować w tej sondzie

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2013-04-25, 11:55   #4111
diabli
Zakorzenienie

Dot.: Zima przestała nas maltretować - chyba czas się rozpakować! Mamy V-VI 2013 cz.1

Justyna - zaraz bedzie maz kolezanki z Twoim lezaczkiem pedze sie ubrac, zeby go nie wystraszyc
diabli jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-04-25, 11:58   #4112
nuna2
Zakorzenienie

Dot.: Zima przestała nas maltretować - chyba czas się rozpakować! Mamy V-VI 2013 cz.1

Uff jak na zewnątrz cieplutko Pooddychałam świeżym powietrzem i aż mi się jeść zachciało
Ja jutro kończę 32 tydzień i na wadze równe +13 kg.
Stary 2013-04-25, 11:59   #4113
Mysia mysz
Zakorzenienie

co do newslettera H&M, podobno jak się wypiszecie i odczekacie 4 dni, to po ponownym zapisaniu znowu przychodiz kupon
Stary 2013-04-25, 12:00   #4114
Aaś
Zakorzenienie

Odp: Dot.: Zima przestała nas maltretować - chyba czas się rozpakować! Mamy V-VI 2013

Cytat:
Napisane przez Mysia mysz Pokaż wiadomość
ja jestem cykor i cały czas liczę kalorie, boję się strasznie że nie zrzucę po ciązy
Proponuję dietę szpitalna + lezenie. Od 22.02 schudlam 4 kg i teraz jest tylko 6kg na plusie w tym 4 kg dzieci

Cytat:
Napisane przez axella Pokaż wiadomość
niecały tysiąc postów do końca tej części.
mam nadzieję,że się wyrobię
Ej a możemy się umówić że ty zamykasz porodem tę część a ja zaczynam następną?
Aaś jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-04-25, 12:02   #4115
diabli
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez MoTyleKsw Pokaż wiadomość
Dziewczyny czy któraś zauważyła, że im wyższa ciąża tym mniej ruchów?
Bo nie wiem czy się niepokoić czy co?!

podobno to normalne, bo dziecko ma mniej miejsca, ale moja fika ciagle...szczegolnie po jedzeniu. czuje jak tam przesuwa te swoje dlugie girki.

Cytat:
Aaaaaa i dziś 35+0 czyli optymistycznie 36
Muszę jeszcze CHOCIAŻ tydzień, półtora wytrzymać, bym była spokojniejsza
u nas 5 dni wyzej i tez chce jeszcze 7 dni hehe. po majowce moge rodzic
Stary 2013-04-25, 12:03   #4116
nuna2
Zakorzenienie

widze, że masz nową współlokatorkę to ta już chyba zostanie z Tobą
Stary 2013-04-25, 12:05   #4117
axella
Zakorzenienie

GG do axella

Cytat:
Napisane przez Aaś Pokaż wiadomość
Proponuję dietę szpitalna + lezenie. Od 22.02 schudlam 4 kg i teraz jest tylko 6kg na plusie w tym 4 kg dzieci

ok.niech będzie
ja 28go rodzę, chwalę sie "po" pod koniec wątku a w następnym Ty zaczynasz
pasi

ZUZIAK 7.05.2013
axella jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-04-25, 12:07   #4118
nuna2
Zakorzenienie

Dot.: Odp: Dot.: Zima przestała nas maltretować - chyba czas się rozpakować! Mamy V-V

Cytat:

no to chyba jednak wolę swoje kg Najwyżej potem bedę płakać
Stary 2013-04-25, 12:07   #4119
Aaś
Zakorzenienie

Odp: Dot.: Zima przestała nas maltretować - chyba czas się rozpakować! Mamy V-VI 2013

Cytat:
ok.niech będzie
ja 28go rodzę, chwalę sie "po" pod koniec wątku a w następnym Ty zaczynasz
pasi
Teraz tylko trzeba dziewczyny do tego przekonać
Aaś jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-04-25, 12:10   #4120
MoTyleKsw
Zakorzenienie

Pozazdrościłam Wam zdjęć i umówiłam się na 1 maja

---------- Dopisano o 12:10 ---------- Poprzedni post napisano o 12:08 ----------

Cytat:
Napisane przez nuna2 Pokaż wiadomość
Uff jak na zewnątrz cieplutko Pooddychałam świeżym powietrzem i aż mi się jeść zachciało
A u mnie gnój od trzech dni rozwożą i cuchnie :
Cytat:
Napisane przez diabli Pokaż wiadomość
podobno to normalne, bo dziecko ma mniej miejsca, ale moja fika ciagle...szczegolnie po jedzeniu. czuje jak tam przesuwa te swoje dlugie girki.

u nas 5 dni wyzej i tez chce jeszcze 7 dni hehe. po majowce moge rodzic
No mi termin wychodzi na tydzień wcześniej od poczatku - nie licząc pierwszej wizyty gdzie ustalał termin porodu według OM i wielkości ziarenka, także tym się pocieszam
Może razem urodzimy [COLOR="Silver"]

---------- Dopisano o 12:10 ---------- Poprzedni post napisano o 12:10 ----------

http://www.suwaczki.com/tickers/dqpre6ydpfblirzx.png

Jestem W Niebie.

Kocham Was

Edytowane przez MoTyleKsw
Czas edycji: 2013-04-25 o 12:12
MoTyleKsw jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-04-25, 12:14   #4121
ankaaa206
Wtajemniczenie

Cytat:

No mi termin wychodzi na tydzień wcześniej od poczatku - nie licząc pierwszej wizyty gdzie ustalał termin porodu według OM i wielkości ziarenka, także tym się pocieszam
Może razem urodzimy [COLOR="Silver"]

---------- Dopisano o 12:10 ---------- Poprzedni post napisano o 12:10 ----------
to tak jak u mnie z pierwszego usg w 8 tc i miesiączki 22 maja, a reszta usg tydzień szybciej, ale się nie nastawiam bo moje miesiączki były regularne jak w zegarku, nawet o stałej porze dnia się pojawiały

Julka
ankaaa206 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-04-25, 12:18   #4122
axella
Zakorzenienie

GG do axella

Cytat:
Teraz tylko trzeba dziewczyny do tego przekonać
musi się udac

Cytat:
Pozazdrościłam Wam zdjęć i umówiłam się na 1 maja ---
czekam na efekty

ZUZIAK 7.05.2013
Stary 2013-04-25, 12:18   #4123
Magiusa
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Ashyshqa Pokaż wiadomość

Ja jej nie słodzę, ale ja nic nie słodzę I nie jest tragiczna. Właśnie taka zielona herbata/yerba. Już się przyzwyczaiłam
No właśnie jak piszecie o tym ochydnym smaku to się zastanawiałam czy to może być coś podobnego do czerwonej lub zielonej herbaty, bo ja takowe tylko piję i lubię

Cytat:
Napisane przez Kinga_20 Pokaż wiadomość

Dziewczyny Wy tu o rozstępach, a ja póki co - tfu tfu nie mam ani jednego - może jakaś dziwna jestem albo dopiero się zacznie po porodzie jak będę zbijać wagę Muszę zakupić jakiś krem ujędrniający czy coś i będę się smarować chyba razem z twarzą
Może Ci nie wyjdą Nie każdemu wychodzą Ja też póki co nie mam ( ale to dopiero 31tc). Najbardziej rozbawiło mnie jednak to, że ja smaruję tylko raz dziennie i tylko brzuch i biust, a mama mi ostatnio rzuciła, że jej to przy końcu ciąży na tyłku 2 wyszły A ja o tyłku ani razu nie pomyślałam. Trudno.

Cytat:
Napisane przez nuna2 Pokaż wiadomość
A u mnie ku mojej radości waga się chwilowo zatrzymała.Szczerze mówiąc miałam nadzieję, ze tak będzie. Bo przepisowo z książką szłam tzn. w I trymestrze ledwo 1-2 kg na plusie ( i tak do 20 tc) , między 20-30 tc faktycznie miałam największy przyrost wagi bo mi skoczyło aż do 10-11 kg na plusie i teraz w 31 już stoi i czytam, że tak od 31 przybiera się 0,5 kg na tydzień i nawet pod koniec chudnie. Liczę na to, że skoro póki co było przepisowo to tak zostanie

07.07.2012

12.06.2013 DARUŚ
&
20.02.2015 BARTUŚ

Magiusa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-04-25, 12:20   #4124
diabli
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez _pola Pokaż wiadomość
Diabli ja zamawiałam ten kocyk z supełka (podkradłam Twój pomysł - czerwony w białe groszki) i jest naprawdę super. Jak na lato rewelacja, bo to taka cienka bawełna obszyta po prostu lamówką
dzieki, tez pewnie go kupie jesli sama nie upoluje takiej kocykowej bawelny...w zadnej hurtowni nie maja nic takiego a kropeczki sa cudne wcale sie nie dziwie, ze odgapilas
Stary 2013-04-25, 12:21   #4125
justyna_g4
Zakorzenienie

Cytat:
Justyna - zaraz bedzie maz kolezanki z Twoim lezaczkiem pedze sie ubrac, zeby go nie wystraszyc
fajnie...czekam na fotki

Laura

http://lb1f.lilypie.com/YodDp2.png
justyna_g4 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-04-25, 12:21   #4126
Kinga_20
Zakorzenienie

Magiusa ja się smaruję od szyi aż do kostki Co do liści malin - mi smakują - jeśli ktoś lubi pić zielska to będzie mu smakowało

If the sun shuts down and decided not to shine no more, I would still have You...

Kinga_20 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-04-25, 12:22   #4127
nuna2
Zakorzenienie

Motylek to przyjedź posiedzieć u mnie
Stary 2013-04-25, 12:22   #4128
Elusiek
BAN stały

Dot.: Odp: Dot.: Zima przestała nas maltretować - chyba czas się rozpakować! Mamy V-V

Cytat:

to musicie pogonić maluszki do szybkiego wyjścia
Elusiek jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-04-25, 12:23   #4129
banka26
Zakorzenienie

Cytat:
a w życiu na grzyby nie pójdę
zawsze wracałam z masą kleszczy,trujaków i robactwa, bleeeeee

nie wiem czy się nauczyłam, nie pamiętam końca
heheh to tak jak ja , spacer w lesie mnie przeraza hhe
a to znaczy ze jesczze moge si epojawic ehhe
Cytat:
Napisane przez Kinga_20 Pokaż wiadomość
Heeeej

Witam się w 39tc zostało nam 12 dni

Wczoraj mieliśmy ostatnie zajęcia w SR - ćwiczyliśmy na lalkach kąpanie i ubieranie, było o pielęgnacji noworodka. Położna stwierdziła, że przy takiej pogodzie jaką mamy to z noworodkiem można wyjść na pierwszy spacer po 4 dniach Byłam też u lekarza i mówił, że mała bardzo naciska na szyjkę - także wszystko ok, a jutro idę na KTG, bo się umówiłam ze swoim ginem - ma akurat dyżur w naszym szpitalu.

Co do ruchów dziecka na późniejszym etapie ciąży - to normalne, że mniej się rusza, bo ma po prostu mniej miejsca, prędzej to są takie wypychania na brzuchu No ale jeśli coś Was niepokoi to najlepiej KTG zrobić żeby sprawdzić czy wszystko ok.
za tc

Cytat:
Napisane przez vvgh Pokaż wiadomość
Kocham tą kurteczkę. Jest taka mini-mini i taka mięciutka w dotyku
śliczna
Cytat:
moge poslodzic herbe z malin?
pewnieeee
Cytat:
Napisane przez Atena564 Pokaż wiadomość
Mam pytanko:
Kobietki jeśli mam l4 wypisne już do końca maja, a np. urodze w połowie maja, to co wtedy ??? to l4 na pozostałe dni przepada, czy jak?? a co z urlopem mecierzyńskim?? dopiero zaczynam go jak skończy sie l4 czyli od 1 czerwca???
dzien porodu- macierzynski
Cytat:
Napisane przez Magiusa Pokaż wiadomość
No to już niedługo, czekamy

No ja też się zgadzam, że to przesada z tym zwolnieniem. Moim zdaniem w najgorszym razie powinno się na upomnieniu skończyć.
A już tym bardziej nie rozumiem tego, że Ktoś doprowadza do takiej awantury mając świadomość, że "pakowanie do torby" mogło być źle zinterpretowane.
Ja bym chyba raczej myślała "kurde, ale jestem głupol" niż leciała na ochroniarza...a przynajmniej nie tak by doprowadzać do jego zwolnienia.

No nam dokładnie to samo położne mówiły. Jedna na SR, a druga jak nam szpital pokazywali i akurat też tam kobieta rodziła i bardzo krzyczała i ja się zapytałam czy tak lżej i ona też mi odparła, że raczej nie. Że człowiek już szczególnie na końcu powinien mieć kontakt z położną i skupiać się, a krzykiem sobie ten kontakt zabiera i rozkojarza.

Lecę dalej nadrabiać

p.s. zjadłam sobie to wstawione wczoraj śniadanko. PYYYCHA

a ja poprasowalam, polezalam, podrzemalam i przepowiadacze mam od 2 godzin co 12 do 20 min. ale nie bola spokooo
banka26 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-04-25, 12:25   #4130
nuna2
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Magiusa Pokaż wiadomość
No właśnie jak piszecie o tym ochydnym smaku to się zastanawiałam czy to może być coś podobnego do czerwonej lub zielonej herbaty, bo ja takowe tylko piję i lubię

Może Ci nie wyjdą Nie każdemu wychodzą Ja też póki co nie mam ( ale to dopiero 31tc). Najbardziej rozbawiło mnie jednak to, że ja smaruję tylko raz dziennie i tylko brzuch i biust, a mama mi ostatnio rzuciła, że jej to przy końcu ciąży na tyłku 2 wyszły A ja o tyłku ani razu nie pomyślałam. Trudno.

A u mnie ku mojej radości waga się chwilowo zatrzymała.Szczerze mówiąc miałam nadzieję, ze tak będzie. Bo przepisowo z książką szłam tzn. w I trymestrze ledwo 1-2 kg na plusie ( i tak do 20 tc) , między 20-30 tc faktycznie miałam największy przyrost wagi bo mi skoczyło aż do 10-11 kg na plusie i teraz w 31 już stoi i czytam, że tak od 31 przybiera się 0,5 kg na tydzień i nawet pod koniec chudnie. Liczę na to, że skoro póki co było przepisowo to tak zostanie
Ja niestety na początku nabiłam 4 kg w ciągu dwóch miesięcy bo byłam tak głodna ciągle, że nawet jadłam w nocy Ale pocieszyłaś mnie, że po 31 to ok 0,5 na tydzień Chciałabym się zamknąć w 17 (licze tak reallnie)
Stary 2013-04-25, 12:25   #4131
axella
Zakorzenienie

GG do axella

Cytat:
Napisane przez banka26 Pokaż wiadomość
heheh to tak jak ja , spacer w lesie mnie przeraza hhe
a to znaczy ze jesczze moge si epojawic ehhe

za tc

śliczna

pewnieeee

dzien porodu- macierzynski

a ja poprasowalam, polezalam, podrzemalam i przepowiadacze mam od 2 godzin co 12 do 20 min. ale nie bola spokooo
co do przepowiadaczy- mnie teraz też nie bola a męczą.. no i jakby takie całkiem niebolesne były,regularne to co? czekać aż zaczną boleć czy jak?

nie chcę drugi raz spaić na starcie

ZUZIAK 7.05.2013
Stary 2013-04-25, 12:28   #4132
diabli
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez vvgh Pokaż wiadomość
Kocham tą kurteczkę. Jest taka mini-mini i taka mięciutka w dotyku
slodka my mamy taka i tez nie moge sie przestac nia zachwycac, bo jest naprawde malenka
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg kurt.jpg (72,5 KB, 21 załadowań)
Stary 2013-04-25, 12:32   #4133
diabli
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez justyna_g4 Pokaż wiadomość
Tylko, że u nas przed kościołem rodzice i chrzestni błogosławią dziecko. A komunia mojej chrześnicy dopiero 19 maja...
no to blogoslaw i sio na jakas lawke w cieniu przeczekasz msze. albo zalatw jakies "zastepstwo".
Stary 2013-04-25, 12:35   #4134
cloche
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez xal Pokaż wiadomość
1. Tylko problem w tym, że jak się chce znieczulenie to trzeba szybko dostać bo jak za duże rozwarcie to nie dadzą żeby partych nie zagłuszyć.

2. Ja się na filtrach nie znam czy stabilny czy nie
1. jak rozwarcie jest już duże, chyba 6 czy 7 cm, to nie dają, bo zanim by zaczęło działać, to dziecko będzie na świecie dlatego wróżka by się przydała, bo podobno tak od 7 cm zaczyna się jazda... trzeba sobie przewidzieć, czy damy radę czy nie

2. no to napisz co to za filtrzyk masz i najlepiej zapodaj skład, to spróbuję ocenić
cloche jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-04-25, 12:36   #4135
diabli
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez niunka045 Pokaż wiadomość
to tak jak ja dwa grzyby cała w robalach ale mamuśka nadrabia za mnie i chodzi w sezonie codziennie

Wogóle to muszę się poskarżyć, że sypie mi brzuch coraz to nowymi rozstępami. Wogóle te kremy wszystkie to o dupe potłuc za przeproszeniem Chyba trzeba zrobić tak jak Diabli pisała dać im żyć swoim życiem i nie dołować się z dnia na dzień bo to nie ma kompletnie sensu
kupiłam sobie na allegro tą mustele i bio oil będę się posiłkować żeby chociaż blakły. Są piękne bordowe także trzeba je ujarzmiać
taaa cudna pamiatka po ciazy zostanie na lata. kiedys powiem corce, popatrz kazda krecha to zasluga Twoich dluuugich nog
Stary 2013-04-25, 12:38   #4136
humpback
Zakorzenienie

jej, ale jestem dziś zabiegana dopiero teraz mam czas trochę nadrobić
humpback jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-04-25, 12:40   #4137
barwineczek
Wtajemniczenie

Cytat:
u Ciebie juz naprawde kilka dni do terminu, wiec tylko wyczekiwac, az maly zdecyduje, ze to jego dzien ja sobie troche planuje, bo nastawiam sie na cc.

kasjerka widziala na pewno, panowie przede mna tez no ale rozumiem, ze ich potrzeba pragnienia byla wielka i zimne piwo nie moglo czekac :P do tej pory najlepiej z hipermarketow wypada tesco - jesli chodzi o obsluge ciezarnych w moim miescie
stałam dzisiaj w kolejce po wózek tyle było osób w sklepie, przedemna 2 panie, ale wiadomo, że jak ktoś robi większe zakupy to jedzie wózkiem je zawieść do samochodu więc to trwa. Oczywiście obie patrzą na mnie i nagle jedna do mnie mówi "ja będę stała przed panią tylko pójdę do apteki na chwilę"

Cytat:
Napisane przez cloche Pokaż wiadomość
a ja znam osobiście dwie kobitki, które wannę polecają. podobno zupełnie inaczej odczuwa się skurcze. jedna rodziła do wody, a druga na samą akcję wyszła już z wanny (nie mogła do wody rodzić, może ze względu na paciorkowca??? nie wiem...).
położne w moim szpitalu mówiły, że nie ma się co nastawiać na jakąś konkretną pozycję i wannę czy nie-wannę - wszystko wychodzi w praniu. ważne jest, żeby wypróbować różne możliwości i żeby położne w tym pomogły, a my czuły się swobodnie.
podobno w wannie jak się wejdzie po 5cm rozwarcia to w ciągu godziny może dojść do 10cm przy niewielkich bólach

Cytat:

pomysł na dziś: pierś z kurczaka +kurki w śmietanie
skąd kurki,skąd?!
ja kupiłam boczniaki dzisiaj i zrobię jutro

Cytat:
Napisane przez Elusiek Pokaż wiadomość
to ja bym się zastanowiła nad zmianą szpitala

Zostało mi 10 dni do tp, zero skurczy i nawet plecy przestały boleć, może mały się już rozmyślił i nie chce nigdzie wychodzić
nie mam dużo możliwości, po pierwsze mam tam znajomych lekarzy, a po drugie w płocku wogóle nie robią znieczulenia

Cytat:
a w życiu na grzyby nie pójdę
zawsze wracałam z masą kleszczy,trujaków i robactwa, bleeeeee

nie wiem czy się nauczyłam, nie pamiętam końca
a mnie mąż zaraził i bardzo lubię

Cytat:
Dzięki dziewczyny za odpowiedź

Młoda się rusza, ale nie szaleje jak kiedyś. Wcześniej bolał mnie brzuch od tego kopania, a teraz się przekręci, wypnie, dostanie czkawki i ot tyle. Ale czytałam, że dziecko mniej się rusza jak wchodzi w kanał rodny, więc może u mnie to to?! Na KTG byliśmy w poniedziałek, następne też w poniedziałek, więc na razie spokój. Jak coś będę pędzić na IP.
tym bardziej widocznie u mnie się nic nie zapowiada cały dzień jest spokój a wieczorem gimnastyka artystyczna, wczoraj dosłownie przez brzuch złapałam rękę

Cytat:
Napisane przez Mysia mysz Pokaż wiadomość
a kiedy Wam wywaliło? ja na razie 33 tc i 2 malutkie pod cyckiem, ale to już od połowy ciąży i tak myślę czy mam się jeszcze bać
ja się rozstępów boję najbardziej w czekaniu na poród, do tego czasu nic sie nie pojawiło, ale jeśli będe chodzić dwa tygodnie po terminie to może być bardzo różnie

Cytat:
j ostatnio miałam pacmana i dziś też powli..
póki co za mną kawa,duża szklanka coli, szklanka soku (znów piję jak głupia ),czekolada cała musli, druga porcja musli z platkai i ide robic jajka z majo i kukurydza
zauważyłam, że jak jestem zajęta i latam to tu to tam to w ogóle nie jestem głodna, a jak siedzę bezczynnie w domu to zjadłabym lodówkę

Cytat:
a ja mam gdzieś. przez moje rozstępy. dbałam,nie przytyłam a mam najgorsze,najbrzydsze rozstępy jakie widziałam w życiu
więc jak mam przytyć to nawet na diecie przytyję :P

kurier!ale nie do mnie
no jak dzis nie przyjdzie to bede zla
kurier może do wieczora przyjechać, u mnie często koło 17-18 przyjeżdzją

Mąż powiedział swojej babci (tej która stwiedziła, że jestem gruba), że nasz syn będzie miał na imię Nikodem, na co babcia skwitowała "To już normalnych imion nie ma?"

Edytowane przez barwineczek
Czas edycji: 2013-04-25 o 12:42
barwineczek jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-04-25, 12:45   #4138
banka26
Zakorzenienie

Cytat:
co do przepowiadaczy- mnie teraz też nie bola a męczą.. no i jakby takie całkiem niebolesne były,regularne to co? czekać aż zaczną boleć czy jak?

nie chcę drugi raz spaić na starcie
nie no jak regularne i co 7 co 5 min to jechac nawet jak nie bola hhehe
banka26 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-04-25, 12:45   #4139
diabli
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez lonely_lady Pokaż wiadomość
właśnie nie porównywałam za bardzo, bo inne wcześniej jakoś nie przypadały mi do gustu
wydaje mi się, że ten jest lżejszy od innych i bardziej zwrotny. Fajnie się składa (klik, kilk) oparcie w gondoli fajnie się reguluje od zewnątrz, ma syuper amortyzatory na sprężynach i są regulowane..
no i spacerówka jest naprawdę spora, pogłebiana i fajnie zabudowana (co nam jest potrzebne, bo dzieciątka będą z niej korzystały zimą)
jeśli interesuje Cię stonowana kolorystyka to fajny jest Sydney, w necie mi się podoba ale niestety nie widziałam go na żywo..
dzieki, podjade sobie znow do tej hurtowni w Bielsku i poogladam go na zywo moze gosc tez da jakis fajny rabat.

Cytat:
Napisane przez lonely_lady Pokaż wiadomość
2. rozumiem Twój dylemat.. ale w Twoim przypadku chyba z ulgą bym odetchnęła i zdecydowała się na cc
mnie ciagle mecza jakies mysli czy moj organizm to ogarnie, bo najpierw przy cesarce zzo, po 3 miesiacach narkoza (a pewnie bede mega slaba po okresie karmienia, dojdzie niewyspanie, organizm po pologu...), jeszcze salviae pisala o ewentualnym czyszczeniu w narkozie. mozna tak czesto sie znieczulac? moze lepiej sn sprobowac i miec wiecej sil na pozniej ;( sama juz nie wiem.
Stary 2013-04-25, 12:48   #4140
cloche
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez barwineczek Pokaż wiadomość
podobno w wannie jak się wejdzie po 5cm rozwarcia to w ciągu godziny może dojść do 10cm przy niewielkich bólach

Mąż powiedział swojej babci (tej która stwiedziła, że jestem gruba), że nasz syn będzie miał na imię Nikodem, na co babcia skwitowała "To już normalnych imion nie ma?"
no różnie bywa, ale podobno rozwarcie lepiej postępuje, woda rozluźnia i w ogóle... ja będę próbować, od zawsze w wodzie się najbardziej odprężam

a babcię należy olać ja imienia dalej nie mam wybranego, już mam dosyć wybierania..........
cloche jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości