|
Notka |
|
Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#3841 |
Rozeznanie
|
Odp: Mamusie styczniowo-lutowe 2013 cz II
Mam pytanie młody po wczorajszym szczepieniu na pneumo na podwyższona temp. Myślicie że mogę na spacer z nim, u nas 14 st jest?
Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
#3842 |
Rozeznanie
|
Dot.: Odp: Mamusie styczniowo-lutowe 2013 cz II
Jak przeczytałam post Ewulki, to sobie przypomniałam. Zawsze zazdrościłam jednej rzeczy mieszkającym w blokach - możliwości wzięcia prysznica kiedy tylko się chce, szczególnie rano. U nas to za bardzo nie jest możliwe. Trzeba by było specjalnie od rana w centralnym palić, a teraz tym bardziej jest to bez sensu. Mamy na dachu kolektory, a że teraz słonecznie, to woda się sama nagrzewa. Ale dopiero późnym popołudniem jest dobra do kąpieli.
Rano to co najwyżej mogę sobie twarz przy umywalce umyć chłodną wodą. ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3843 |
Zakorzenienie
|
Wisienka, ja mam podgrzewacz elektryczny u siebie, więc u nas jest ciepła woda zawsze i wszędzie.
![]() ![]() ![]() Kupiłam sobie Nude'Tude od theBalm. ![]() Edytowane przez BlackSanctum Czas edycji: 2013-04-25 o 11:34 |
![]() ![]() |
![]() |
#3844 | |
Zakorzenienie
|
Dot.: Odp: Dot.: Mamusie styczniowo-lutowe 2013 cz II
Cytat:
Kleik ryżowy i kukurydziany mam z Nestle, a kaszkę ryżową i jaglaną z Holle. Holle to ta firma co Szaja polecała (niemieckie kaszki bio bez cukru). PS. Nie zamęczasz mnie, jak coś to pytaj ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3845 | |
Zakorzenienie
|
Dot.: Mamusie styczniowo-lutowe 2013 cz II
Cytat:
![]() I strasznie chrapie w nocy-wczoraj z mężem na zmianę dawali ![]() ![]() Mój ślub był o 16. Organistka miała grać Ave Maryja ale gdzieś zgubiła nuty ![]() ![]() ![]() ![]() ![]()
![]() |
#3846 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3847 |
Zakorzenienie
|
oh dziewczyny jakże ja wam zazdroszczę tych przygotowań!!!!
![]() Black ja używałam właśnie tego bambino ale zaczęło mnie wysypywać i teraz różnie, co się nawinie pod rękę ![]() ![]() aha, doczytałam na blogu jakiejś laski, że faktycznie wycofali ten balsam fur mama ![]() I znalazłam super rozwiązanie na moje usta, niestety Tisane działa wysuszająco ![]() ![]() Co do pierwszego tańca, chcieliśmy bardzo Popołudnia bezkarnie cytrynowe Comy, ale stwierdziliśmy że jednak trochę hardcore, no i zdecydowaliśmy się na "Małą" z solowej płyty Roguca ![]() ![]() makijaż miałam taki delikatny, że szok, na co dzień mi się zdarza mocniej malować, szaleństwem były kreski czarne na oczach, z tego zrezygnować nie mogłam ![]() Wisienko, prześliczne suknie ![]() Ahhh pytałaś o plecy moje, raz lepiej, raz gorzej, nie jestem w stanie np wykąpać Małego, po minucie nie jestem w stanie się wyprostować a jak M. miał problemy z ręką i nie mógł go kąpać, to przy wyciąganiu Piotrusia z wanienki mało nie wylądowaliśmy w niej z powrotem, straciłam jakby czucie w nich, koszmar. A ostatnio jak z warzywniaka wracałam to myślałam, że do domu nie dojdę, taki koszmarny ból, na razie nic z tym nie robię, moja ortopeda powiedziała, że mam się u niej pojawić jak skończę kp, bo odradzałaby rtg podczas kp. ---------- Dopisano o 12:39 ---------- Poprzedni post napisano o 12:38 ---------- Aahaaaa.... Ewulka padłam ![]() ![]() ![]() Scotasia, bardzo dobrze postąpiłaś, tak samo bym zrobiła ![]()
Edytowane przez LadyWhisper Czas edycji: 2013-04-25 o 11:41 |
![]() ![]() |
![]() |
#3848 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() A przysięgę udało się w końcu wypowiedzieć? ![]() Ja to się boję, że będzie tak jak nieraz na tych filmach w "Śmiechu warte" - zaczniemy się przy przysiędze ostro śmiać, i nie będziemy mogli nic z siebie wydusić. |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3849 |
Zakorzenienie
|
my mieliśmy orkiestrę do 4 opłaconą i nie dało się ich przedłużyć, a ostatni goście pojechali przed 8 rano
![]() ![]() ![]()
#3850 | |
Rozeznanie
|
Jeszcze tylko co do napalonych tżtów.
![]() Jestem w dresach, włosy tłuste w kucyk i opaska, sadło się nad spodniami wylewa, obrzygana przez dziecko, brwi nieuregulowane, od dwóch dni się nie myłam. A on podchodzi, tuli, całuje i mówi, że jestem "sexi mamuśka", albo że pięknie wyglądam. ![]() Motywacji do pracy nad sobą to on mi nie daje. ![]() ---------- Dopisano o 12:47 ---------- Poprzedni post napisano o 12:46 ---------- Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 12:49 ---------- Poprzedni post napisano o 12:47 ---------- Jezusie, godzina 13, a ja tylko śniadanie zdążyłam zjeść i nic poza tym. ![]() Lecę coś porobić. ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3851 |
Zakorzenienie
|
Lady! Krem do rąk na twarz?!
![]() ![]() A co do balsamu (bo mówisz o tym do ciała, a nie do kąpieli?), to ja używam zwykłego z BD i super nawilża, do tego błyskawicznie się wchłania. Jeśli na usta pomogła Ci wazelina, to znaczy, że nie potrzebowały nawilżenia (bo wazelina nie nawilża), tylko natłuszczenia (ochrony). ![]() Wisienko, ja tak samo, tylko kaszkę z Biedry zjadłam dzisiaj. ![]() Edytowane przez BlackSanctum Czas edycji: 2013-04-25 o 11:56 |
![]() ![]() |
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#3852 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() Powiem ci że ja też się obawiałam że wyjdzie jak w śmiechu warte ![]() ![]() ![]() Ale jest jedno ale... Bo coś odwaliłam i o dziwo prawie nikt tego nie zauważył ![]()
![]() |
#3853 |
Konto usunięte
|
Czytam was na szybko bo w szał sprzątania wpadłam
![]() Lady, ty wiesz, że musimy o tydzień później wakacje przesunąć? ![]() Wisienki, pierwsza suknia ![]() Ja na ślubie miałam AveMaria Charlesa Gounoda, o to: http://www.youtube.com/watch?v=FMHwT1150Gk na skrzypcach, dla mnie najpiękniejsza wersja... Piękny też jest kanon Pachelbela i często na wejście jest: http://www.youtube.com/watch?v=hOA-2hl1Vbc rewelacja też koleżanka miała kwartet smyczkowy z tym... ![]() A pierwszy taniec to był Luther Vandross: http://www.youtube.com/watch?v=gbfB5SSWMIE a myśmy DJa mieli i tydzień wcześniej właśnie u koleżanki był, bo też jej się spodobałi padłam - im puścił naszą piosenkę, myślałam, że obie się posikamy ze śmiechu ![]() ![]() a w ogóle fajnie facet śpiewa... |
![]() ![]() |
![]() |
#3854 |
Rozeznanie
|
Black, a to ja przynajmniej lepiej - jajecznicę wszamiłam.
![]() Mała, to na Twoim miejscu bym wybuchła śmiechem właśnie przez taką poważną minę tż. ![]() Przyznaj się, co tam przeskrobałaś. ![]() ![]() ---------- Dopisano o 13:15 ---------- Poprzedni post napisano o 13:13 ---------- Szaja, kanon Pachelbela - piękne! ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3855 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Zapędziłam się żeby coś poczynić ale w ostatniej chwili wyhamowałam ![]() Czas na drugie śniadanko ![]() ![]()
![]() |
#3856 |
Zakorzenienie
|
Wiecie, co robi moja córka? śpiewa razem ze mną!
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3857 |
Rozeznanie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#3858 |
Wtajemniczenie
|
Hej Gaduły okropne
![]() ![]() Kurcze tak pisałyście o tych przygotowaniach ślubnych... 4 lata temu byliśmy na etapie zapraszania gości... Wisienko, gdzie Ty "upchniesz" tylu gości? i jaką macie orkiestrę? Ja też szyłam sukienkę - pod Wieliczką ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3859 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() A mój syn rano się ze mną kłócił- dosłownie krzyczał na mnie ![]() ![]() ![]() Po chwili takiego dialogu kładłam się ze śmiechu ![]()
![]() |
#3860 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#3861 |
Rozeznanie
|
Evel, wesele mamy u nas w remizie.
![]() ![]() A orkiestra - "Harnasie". |
![]() ![]() |
![]() |
#3862 |
Wtajemniczenie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#3863 |
Zakorzenienie
|
Mamusie styczniowo-lutowe 2013 cz II
Nie mam czasu juz na K.
Dziekuje za komentarze i obiecuje kiedys nadrobic. marsi ciemny braz, ledwie widac granice miedzy teczowka a zrenica bijkora generalnie japonskie dzieci maja wloski od urodzenia, rzadko ktore nie ma, ale Yae przechodzi sama siebie. Przeciez ona ma gestsza czupryne ode mnie!! Ide nadrabiac dalej.Caly dzien mnie nie bylo, ale nie, tlumaczenia jeszcze nie skonczylam. Dzis nawet nie tknelam. Jakis ten tekst sie dziwny nagle zrobil, sekta mi zalatuje!! Tz juz sie o mnie martwi, ze pranie mozgu mi zrobili. Ale sie nie dam. A jakbym bredzic zaczela, to wybijcie mi glupoty z glowy. Polegam na Was, zwlaszcza ba szaji z mlotkiem i sylwietcie ktora komus w.☠☠☠☠☠☠☠ic chciala. |
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#3864 | ||||
Zakorzenienie
|
Jakie pleciugi wstretne!! Tyle stron od rana?!
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
TZ wiecznie zmeczony, na poprawe sytuacji sie nie zapowiada. A moze to dziala tak, ze jak juz mamy dziecko to wiecej bunga bunga nie bedzie? Jestem w trakcie nadrabiania i tak mi sie nasunelo. Niektore z Was bardzo dlugo sa na dworze z dzieciakami, jecie cos w tym czasie? ![]() Ja w sumie dluzej moglam dzis, ale tak mnie glod scisnal, ze musialam przygnac do chaty i wlasnie nalesniki smaze ![]() |
||||
![]() ![]() |
![]() |
#3865 |
Wtajemniczenie
|
jeszcze raz dziekuje za wsparcie
![]() [1=0096a1e2f6245c4e98bc18d e9b0ed84c369ef137_632f8bf 2adc0b;40486801] http://www.youtube.com/watch?v=FMHwT1150Gk na skrzypcach, dla mnie najpiękniejsza wersja... [/QUOTE] Mi tez sie bardzo podoba ![]() My na pierwszy taniec mielismy "sen na pogodne dni"Bartelik A z wpadek na slubach.. czytalismy z mezem czytania, i moj TŻ zamiast "całą majętność swoją" przeczytał "całą namiętność swoją" ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3866 |
Lurker ;)
|
U nas matki( bo z ojcami kontaktow nie mamy) nie beda nam dokladac do slubu, same nie maja duzo kasy. Z reszta nie wyobrazam sobie tego zeby matka miala sie zapozyczac zeby mi slub oplacic. Nie podoba mi sie ta polska "tradycja" wielkich wesel, zapraszanie starych ciotek bo sie obraza, a same nie pamietaja jak wygladamy. Zastaw sie a postaw sie a pozniej ktos sie nawali i obrobi dupe ze nie bylo fajnie. Wesele powinno byc dla panstwa mlodych i najblizszych.
#3867 | ||||||||||
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() ![]() ![]() Cytat:
Cytat:
ileeee? ![]() ![]() ![]() ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
ejjj to nie jest śmieszne! dzisiaj rano wchodzę pod prysznic i chcę sobie umyć włosy, stoję sobie fajnie pod deszczownicą, odkręcam wodę a tu chlluuuuuuuuuuuuuuup LODOWATA WODA!!! ![]() ![]() ![]() ![]() ![]()
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#3868 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3869 |
Zakorzenienie
|
marsi, udanego wyjazdu
![]() scotasia, pewnie, ze dobrze!!! Co za warunki dla takiego maluszka ![]() Co do poczecia - ja nie wiem kiedy zrobilismy Kubusia ![]() Kiedys to byly czasy... A teraz? Ktos mi TZ podmienil :/ Kurde, widze, ze wiekszosc z mam kp nie ma okresu. Ja karmie glownie piersia (butle robie tylko na noc i ewentualnie TZ robi jak wychodze gdzies), a okres zdaje sie ostatnio mialam... To co, to moje kp to jakis pic? :/ misia, tekst tesciowej ![]() Jak czytam o liczbie Waszych gosci weselnych to ![]() I gdzie ten kryzys? ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3870 |
Rozeznanie
|
Little, też tego nie lubię.
![]() U tż jest inaczej - jego mama miała 10 rodzeństwa, a tata 9, a każde z tych rodzeństwa też ma po ileś dzieci. ![]() ![]() Ewulka, zimny prysznic z rana jest bardzo dobry dla zdrowia! ![]() ---------- Dopisano o 14:50 ---------- Poprzedni post napisano o 14:47 ---------- Scotasia, i właśnie dlatego chcieliśmy od początku w remizie, a nie restauracji czy innych. Jak jest wiejskie wesele, to wiejskie i tyle. ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 00:25.