|
|
#331 |
|
damn good coffee
|
Dot.: Dopiero gdy dorosłem zrozumiałem że...
I tampony nie służą do trzymania ich w ręce (tak jak było prezentowane na reklamach)
|
|
|
|
|
#332 |
|
Wtajemniczenie
|
I że wcale nie trzeba kupować by chodzić na basen
|
|
|
|
|
#333 |
|
Rozeznanie
|
Ja dość długo myślałam, że gdy ktoś skończy np. osiem lat, to ma dziewięć
Tak mi się jakoś kojarzyło to słowo "skończyć" - skończył mieć osiem lat i zaczął mieć dziewięć
|
|
|
|
|
#334 |
|
Rozeznanie
|
ja myślałam, że krowa daje mleko bo jest... krową
a krowy z założenia dają mleko przez myśl mi nie przeszło, że żeby dawać mleko, jak każda samica ssaka, krowa musi najpierw mieć dziecko dowiedziałam się o tym późno, za późno by się nie wstydzić
|
|
|
|
|
#335 | |
|
Konto usunięte
|
Cytat:
Najśmieszniejsze jest to, że mieszkam na wsi i z krowami kontakt miałam
|
|
|
|
|
|
#336 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
|
#337 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Koleżanka ma psa z czeskiej hodowli i ma niektóre komendy po czesku, niektóre po angielsku, a niektóre po polsku Już go próbowała przestawić ale nie działa.To jest idealny przykład na to, że Twój polski Kot nie dogada się niemieckim Kotem
|
|
|
|
|
|
#338 | |
|
Konto usunięte
|
Cytat:
Pies ogarnął, że na takie a takie słowo reaguje tak, a nie inaczej i już
|
|
|
|
|
|
#339 |
|
Raczkowanie
|
|
|
|
|
|
#340 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
właśnie się dowiedziałam... nieźle
|
||
|
|
|
|
#341 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
|
#342 |
|
Konto usunięte
|
Serio
Jałówka to młoda krowa, kóra nie zaciążyła, więc nie ma mleka, jak osiągnie odpowiedni wiek zapładnia się ją a po podaniu cielakowi siary, zabiera się go, żeby nie pił mleka i wtedy jest okres jego pozyskiwania Po kilku miesiącach wydajność mleczna spada i przygotowuje się ją do kolejnej ciąży - jak mi to brat powiedział, to myślałam, że padnę z wrażenia ---------- Dopisano o 15:23 ---------- Poprzedni post napisano o 15:22 ---------- Zazdrościsz, bo się znam, a ty nie |
|
|
|
|
#343 |
|
Wtajemniczenie
|
|
|
|
|
|
#344 | |
|
Przyczajenie
|
Cytat:
http://niewiarygodne.pl/kat,1017181,...wiadomosc.html Mama mi mówiła, że kotlet mi urośnie w ustach jak będę za długo żuła...
|
|
|
#345 | |
|
Konto usunięte
|
Cytat:
A z pestki nic nie wyrośnie, bo nasiono znajdujące się w pestce bez odpowiednich warunków nie wykiełkuje i ni przebije się przez zewnętrzną warstwę. A to gadanie o pestkach wzięło się raczej z tego, że w niektórych pestkach znajduje się amigdalina i rozgryzienie ich może prwadzić do poważnego zatrucia cyjanowodorem. Edytowane przez 201607231707 Czas edycji: 2013-04-25 o 18:08 |
|
|
|
|
|
#346 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Moi rodzice mieli krowę jeszcze 10 lat temu i z tego co pamiętam to cielak był raz na kilka lat, a nie co kilka miesięcy. Mleko było przez cały czas, tylko wiadomo, zimą mniej, jak jadła siano. Tzn. może inaczej, cielak musi być, ale nie wydaje mi się, żeby musiał być co kilka miesięcy. Edytowane przez Wolha Czas edycji: 2013-04-25 o 19:26 |
|
|
|
|
|
#347 | |
|
Konto usunięte
|
Cytat:
Po jakimś czasie daje mniej mleka, więc się ją "zasusza", czyli odstawia od dojarki, potem zapładnia i cykl zaczyna się na nowo.Minimum raz w roku z tego, co wiem zapładnia się krowy w hodowlach, z których mleko trafia do sklepów - po prostu krótko po porodzie dają go więcej. |
|
|
|
|
|
#348 |
|
Konto usunięte
|
Ja jeszcze sobie przypomniałam, że dopiero jakoś w wieku 13-14 lat ogarnęłam, że bezcenny, oznacza, ze jest tak duzo wart, ze nie ma ceny, wczesniej myslalam, ze skoro bezcenny (czyli bez ceny) to znaczy, ze nic nie warty :P
|
|
|
|
|
#349 |
|
Konto usunięte
|
Ooo, największy fail mojego dzieciństwa - Meksyk leży w Europie
|
|
|
|
|
#350 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Miałam w głowie tylko te ze wsi. Z tamtymi pewnie inaczej trzeba się obchodzić niż z takimi wsiowymi.
|
|
|
|
|
|
#351 |
|
Zakorzenienie
|
To z takich geograficznych spraw, to zawsze myslałam że Los Angeles i Miami to takie sąsaidujace ze soba miasta... coś ajk Toruń z Bydgoszczą albo Gdańsk z Gdynią... a one sa na dwóch roznych koncach stanów
![]() skapłam sie ze tak nie ejst dopierow klasie maturalnej ogladajac pogode w TV... zeby było nieco smieszniej byłam w klasie z rozszerzoną geografią
|
|
|
#352 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Dla mnie największym zaskoczeniem było,gdy u nas na podwórku padał deszcz a u sąsiadów już nie...(50 m do sąsiadów) Byłam pewna że jak deszcz pada to w całym województwie tak jak chmurki pokazywały w prognozie pogody
|
|
|
|
|
|
#353 |
|
Konto usunięte
|
Kiedyś mi się wydawało że inni ludzie to są biedni bo ja myślę od razu po polsku a oni mówią do siebie w innych językach i muszą to sobie w głowie na polski przetłumaczyć, żeby zrozumieć
|
|
|
|
|
#354 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
, tzn. wiem gdzie jest LA, wiem gdzie jest Miami, ale nadal je ze sobą łączę, razem z Las Vegas (i wiedza gdzie leży Tampa mi w tym nie przeszkadza, bo Tampa jest gdzie indziej ) . Dla mnie to jest jeden i ten sam klimat (i wiem, że to jest "ten sam klimat" na zasadzie "w Polsce są niedźwiedzie polarne"). Ale na tej samej zasadzie Maroko i Egipt to ten sam pies wg mnie, północ Afryki, ciepło i blisko Europy, a że jedno na wschodzie, a drugie na zachodzie - oj tam. Jak się będę wybierać, to przyswoję W temacie: kiedy byłam mała, byłam absolutnie przekonana, że: - bycie licealistą to już skrajna dorosłość, starość niemalże. Jako studentka: dementuję .- nigdy, przenigdy nie spróbuję żadnego narkotyku, bo to najgorsze zło tego świata i uzależnienie to kwestia niemalże samego spojrzenia na zakazaną substancję, - ludzie po studiach są lepsi/mądrzejsi/inteligentniejsi (to mój nr 1 pośród wszystkich młodzieńczych schizów ),- najlepiej urodzić dzieci około 20-ki, wtedy jest się jeszcze dość młodą mamą (o bogowie...), - zaplatanie bransoletek z muliny jest dla wybrańców (serio, dla mnie to było nieogarnialne, a starsza koleżanka plotła, więc uznałam, że to znamię bogów ),- posiadanie chłopaka jest czymś strasznie wstydliwym i trzeba to ukrywać aż do dnia ślubu, a w sumie do dnia, w którym się zaprasza na ślub ,- dzieci rodzą się TYLKO w małżeństwie. Nie da się urodzić dziecka, jeśli nie jest się czyjąś żoną. Pewnie jeszcze sporo mi się przypomni, ale generalnie - pięknie było życie dziecka
Edytowane przez szarri Czas edycji: 2013-04-26 o 10:25 |
|
|
|
|
|
#355 | |
|
Różowy Jednorożec
|
Cytat:
![]() Jadę ostatnio tramwajem, koło mnie siedzi mały chłopiec z mamą. Taki max 6 lat. Na jednym z przystanków wsiada para nastolatków, chłopak z dziewczyną za rękę. Chłopiec podryguje na krześle, wierci się - w końcu na cały głos mówi do mamy: "Mama, patrz! Ten chłopak ma DZIEWCZYNE! FUUUUUJ!" I cały tramwaj w śmiech.
|
|
|
#356 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
#357 |
|
Konto usunięte
|
O, heh ja też tak myslalam, że 18 lat i ślub o razu i dziecko, bo wszyscy rodzice wokół tak zrobili, to widocznie tak trzeba. Trochę czasu zajęło zanim zrozumiałam pojęcie 'wszyscy mieli wpadkę'.
|
|
|
|
|
#358 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
. Dowiedziałam się, żeby dostać piorunem w głowę w wielkim mieście, pełnym drapaczy chmur, bloków z betonu i innych wielgachnych obiektów ściągających pioruny, trzeba mieć mega pecha i w sumie jest to prawie, że niemożliwe . Moja schiza burzowa jednak nie minęła i dalej się boje burzy, nie ważne, czy stoję na gołym polu, czy w centrum wielkiego miasta. Tak samo, jak nie przekonuje mnie fakt, że mały europejski, niejadowity pajączek, bardziej boi się mnie, niż ja jego .
|
|
|
|
|
|
#359 | |
|
Konto usunięte
|
Cytat:
A co do pioruna- obejzralam program na discovery ciekawy, okazuje sie, ze piorun wali tak samo w drewno co w metal, wali spokojnie dwa razy w to samo miejsce. Do tego kiedys wracalam na piechote w deszczu przez sam srodek burzy, walily kolo mnie pioruny i mialam serce w przelyku bo bylam cala mokra. |
|
|
|
|
|
#360 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
.
|
|
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Forum plotkowe
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 13:32.

(serio, dla mnie to było nieogarnialne, a starsza koleżanka plotła, więc uznałam, że to znamię bogów 

(Wito, 22.01.2020
.