|
|||||||
| Notka |
|
| Pielęgnacja włosów i fryzury Podyskutuj o pielęgnacji włosów kręconych, prostych, farbowanych, blond. Sprawdź modne fryzury: cięcia, koloryzacje, fryzury na ślub, wesele, Komunię, Sylwestra. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#181 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Pochwalmy się swoimi włosami - część V
Cytat:
|
|
|
#182 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
|
||
|
|
|
|
#183 |
|
Rozeznanie
|
Moje po encanto, przed podcięciem
|
|
|
#184 |
|
Konto usunięte
|
|
|
|
|
|
#185 |
|
Zadomowienie
|
A to moje
, ostatnio przycielam je troche, koncowki ale walcze o hery do kolan xD nie sa rozczesane zdjecie zrobilam na szybko
|
|
#187 |
|
Zakorzenienie
|
syla929 piękne
eternitymoment jak dla mnie za długie, ale i tak podziwiam, że udało Ci się takie wyhodować
|
|
#188 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]()
|
|
|
#189 |
|
Raczkowanie
|
Dziękuję za miłe słowa, a popiel to niestety tylko na zdjęciu- w rzeczywistości mocno wpadają w rudy, jednak postanowiłam już nie farbować
|
|
|
|
|
#190 | |
|
Raczkowanie
|
bardzo ladnie wygladaja, jest potencjal na naprawdę długie wlosy
![]() Cytat:
|
|
|
|
#191 | ||||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Śliczne są Nie zmienia to faktu, że bardzo ładne masz włosy ![]() Cytat:
Edytowane przez anngeli Czas edycji: 2013-04-29 o 22:52 |
||||
|
|
|
|
#192 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
bez przesady
|
|
|
|
|
|
#194 |
|
Rozeznanie
|
jako, że postanowiłam porządnie o nie zadbać - moje
![]() Zdjęcie nie najlepsze, ale trudno
|
|
#195 | ||
|
Konto usunięte
|
Cytat:
.Dziękuję . Tyle, że one na zdjęciach wyglądają na grubsze niż są w rzeczywistości, bo mam normalną grubość 7,5 cm -obwód kucyka.Cytat:
.
|
||
|
|
|
|
#196 |
|
Raczkowanie
|
Nie wiem czy w moim przypadku jest się czym chwalić, w każdym razie mogę pokazać efekty laminowania żelatyną na niskoporowatych włosach
![]() Bez lampy: http://imageshack.us/a/img850/8749/imag0109d.jpg http://img211.imageshack.us/img211/2092/imag01101.jpg Z lampą: http://img824.imageshack.us/img824/2906/imag0112ay.jpg http://img28.imageshack.us/img28/1396/imag01161.jpg Nie mam pojęcia skąd się wzięła ta zieleń
|
|
#197 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
|
|
|
#198 | |||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
![]() włoski sliczne |
|||
|
|
|
|
#199 |
|
Rozeznanie
|
Dzięki
Co do końcówek, to podcinałam je ostatnio regularnie, ale przez to prawie wgl nie urosły, a zniszczone jak były, tak są i stwierdziłam, ze niech jeszcze rosną, przez ten czas porządnie o nie zadbam i jak będą miały już wymarzoną długość, to wtedy je podetnę Wiem, że nie powinnam tak robić, ale.. ![]()
spełniam marzenia! 24.10.2019 Edytowane przez _Remember Czas edycji: 2013-04-29 o 19:41 |
|
|
|
|
#200 | ||
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Cytat:
Podetnij jak już będziesz mieć wymarzona dlugosc bo jak na razie bardzo ladnie się prezentują
|
|
|
|
#201 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Nie pisałam nic o tym jakie włosy powinno się wstawiać itp. Bo powinno się każde, z których jesteśmy dumne pod warunkiem, że są one nasze (a nie doczepiane co się zdarzało na wątku) Ja tylko wyraziłam swoją opinię, a o ile wiem, jest to dozwolone prawda? W końcu po to jest ten wątek między innymi... Więc nie rozumiem przyczepki ![]() ---------- Dopisano o 22:58 ---------- Poprzedni post napisano o 22:57 ---------- Cytat:
|
||
|
|
|
|
#202 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
ja to tak z uśmiechem napisałam i przymróżeniem oka moje farbowańce wstawiam w takim razie
Edytowane przez kaludia91 Czas edycji: 2013-04-29 o 23:13 |
|
|
|
|
|
#203 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Tak czy siak - piękne są, dają po oczach blaskiem jak i kolorem ![]() Długość, równość ich... ach Jeszcze kilka msc wstecz chciałabym mieć taką długość, a teraz... Teraz po ścięciu się na chłopaka będę cieszyła się z boba a potem stopniowo wzdychać znów do takiej długości jak Twoja. Mój cel : zapuścić naturalne, zdrowe włosy, długość - do ost. żebra ![]() Na szczęście włosy szybko mi rosną i zaczynam jak to ktoś mi ost. napisał z "czystą kartą" bo pozbyłam się wszystkiego co chore. Za miesiąc,dwa uzyskam boba z którego będę zadowolona i w końcu nie będę się wstydzić, to chętnie się pochwalę takim zdrowym bobem. (kiedyś, mega suche blond włosy) |
|
|
|
|
|
#204 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
|
|
|
#205 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
|
|
|
#206 |
|
Raczkowanie
|
Dziewczyny siedzę i podziwiam wasze włosy. Nigdy nie osiągnę docelowej długości.
Robię dosłownie wszystko co mogę i dochodzę do punktu wyjścia, gdzie muszę ściąć to co mi urośnie bo wisi mi kikut z resztki włosów. Co miesiąc farbuje włosy colorsoin 9n. W międzyczasie dwa razy próbowałam włosy przyciemnić, jednak kolor wypłukał się a do mojej karnacji brązy nie pasują. Farbuje tylko odrost. Nie prostuje, rzadko suszę włosy. Śpię w koku, nie lubię chodzić w rozpuszczonych włosach..może dlatego że końcówki włosów są tak rzadkie, że prześwitują mi przez ubrania. Porowatości nadal nie potrafię określić. Nie zatapiają się w wodzie, aczkolwiek gdy przejadę palcem po włosie czuję "chropowatość". Włosy myję co drugi dzień. Dwa razy w tygodniu nakładam Wax na godzinę. Nie trę o ręcznik włosów. Zmywam zimną wodą. Szczotkuję gdy je myje, ponieważ włosy mam z tendencją do puszenia, falowane. Znajoma fryzjerka doradziła mi, żebym przetrzymała ten czas gdy mam włosy jakie mam i nie leciała ścinać. Kazała dbać mi o końcówki i nie ścinać ich rok. Później stopniowo podcinać, bo tylko w taki sposób nie będę zataczała błędnego koła. Jako szamponu używam : Alterry, Alverde. Dwa razy w miesiącu oczyszczam je szamponem Joanna-czarna rzepa. Olejuje je pół roku i używam Vatiki kokosowej, Alterry migdałowej, Babydream i Vatiki migdałowej. Unikam SLSów. Odżywki które używam to Garnier avokado, Wax, wycofanej Isany, Kallos late. Na skalp nakładam olejek łopianowy green pharmacy. Zaczęłam zabezpieczać końcówki CHI i syossem różowym. Używałam jantaru, olejku Kerastase. Do pielęgnacji dołaczyłam teraz mgiełkę Gliss Kur, ponieważ mam problem z rozczesywaniem ich po myciu. I przechodzę do zdjęć : 1.tak moje włosy wyglądały w 2011 roku, oczywiście to po wizycie u fryzjera (musiałam ściąć 10 cm) 2.ratowałam je czym mogłam i własciwie od tego okresu zaczęłam przygodę z Vatiką kokosową 3.końcówka 2012 roku - ściełam włosy, sama nie wiem dlaczego denerwowały mnie kikutki 4.tak wyglądają w miesiącu kwietniu 2013, po myciu 5.zdjęcie z marca 2013 6 i 7.zdjęcia z kwietnia tego roku i wiszące kikutki 8. bardzo, bardzo zły włosowy dzień..czyli zdjęcie gdy próbowałam 3 dni nie myć włosów (wiszący kikut doprowadza mnie do szału, jednak gdy znowu zetne co mi urosło - będę znowu na starcie czyli tak jak przez kilka dobrych lat ciągle) Edytowane przez sztukakamuflazu Czas edycji: 2013-05-02 o 19:08 |
|
|
|
|
#207 |
|
Kawoholiczka
|
Cześć
![]() Dodaję zdjęcia włosów mojej przyjaciółki. Już kiedyś je tu wrzucałam, ale nie w pionie i pewnie źle się patrzyło. Obecnie ma je jeszcze dłuższe, jak siada w kucyku to prawie na końcówkach włosów Swoich nie pokazuję, jestem w fazie zapuszczania, na razie mają 60cm.Kłos mojej roboty, pierwszy w życiu.
Edytowane przez Le_Souvenir Czas edycji: 2013-04-30 o 14:07 |
|
|
|
|
#208 | |||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
.---------- Dopisano o 18:59 ---------- Poprzedni post napisano o 18:54 ---------- Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 19:05 ---------- Poprzedni post napisano o 18:59 ---------- Cytat:
|
|
|
#209 | |
|
Raczkowanie
|
Dziewczyny można się przyłączyć ? Oglądam Wasze włoski i napatrzeć się nie mogę .
Na przywitanie pokazuje moje włosięta chociaż nie umywają się do Waszych śliczniochów . Cytat:
moje włosy bez lampy , kolor troszkę przekłamany , jedno zdj przedstawia falki po warkoczu
|
|
|
#210 | |
|
Kawoholiczka
|
Cytat:
|
![]() |
Nowe wątki na forum Pielęgnacja włosów i fryzury
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 04:38.

Ale już wracają do swojego starego skrętu, mam nadzieję, że z czasem uda się wykrzesać z nich to, co w czasie ciąży [wtedy kręciły się same jak szalone, potem było spooore wypadanie, teraz stabilizacja
]

bez przesady