Mamusie styczniowo-lutowe 2013 cz II - Strona 130 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Odchowalnia - jestem mamą

Notka

Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2013-04-25, 13:51   #3871
LadyWhisper
Zakorzenienie

Odp: Dot.: Mamusie styczniowo-lutowe 2013 cz II

Cytat:
Napisane przez BlackSanctum Pokaż wiadomość
Lady! Krem do rąk na twarz?! a idź Ty, tak nie wolno. a Bambino Cię po prostu zapchał - unikaj parafiny w kremach do twarzy.

A co do balsamu (bo mówisz o tym do ciała, a nie do kąpieli?), to ja używam zwykłego z BD i super nawilża, do tego błyskawicznie się wchłania.

Jeśli na usta pomogła Ci wazelina, to znaczy, że nie potrzebowały nawilżenia (bo wazelina nie nawilża), tylko natłuszczenia (ochrony).

Wisienko, ja tak samo, tylko kaszkę z Biedry zjadłam dzisiaj.
A wiesz, jak smaruje dlonie i za duzo se naloze kremu to reszte se pacne na twarz

[1=0096a1e2f6245c4e98bc18d e9b0ed84c369ef137_632f8bf 2adc0b;40486801]Czytam was na szybko bo w szał sprzątania wpadłam
Lady, ty wiesz, że musimy o tydzień później wakacje przesunąć?

Wisienki, pierwsza suknia
Ja na ślubie miałam AveMaria Charlesa Gounoda, o to:

http://www.youtube.com/watch?v=FMHwT1150Gk na skrzypcach, dla mnie najpiękniejsza wersja...

Piękny też jest kanon Pachelbela i często na wejście jest:

http://www.youtube.com/watch?v=hOA-2hl1Vbc rewelacja też

koleżanka miała kwartet smyczkowy z tym...

A pierwszy taniec to był Luther Vandross: http://www.youtube.com/watch?v=gbfB5SSWMIE a myśmy DJa mieli i tydzień wcześniej właśnie u koleżanki był, bo też jej się spodobałi padłam - im puścił naszą piosenkę, myślałam, że obie się posikamy ze śmiechu ale twardo dotrwała do końca

a w ogóle fajnie facet śpiewa...[/QUOTE]

o kurka, czyli co, wspolne wakacje jednak?

Cytat:
Napisane przez nafiyqa Pokaż wiadomość
Jakie pleciugi wstretne!! Tyle stron od rana?!

Juz lepiej?

Ja chyba juz zaroslam...
TZ wiecznie zmeczony, na poprawe sytuacji sie nie zapowiada.

A moze to dziala tak, ze jak juz mamy dziecko to wiecej bunga bunga nie bedzie?

Jestem w trakcie nadrabiania i tak mi sie nasunelo.
Niektore z Was bardzo dlugo sa na dworze z dzieciakami, jecie cos w tym czasie?
Ja w sumie dluzej moglam dzis, ale tak mnie glod scisnal, ze musialam przygnac do chaty i wlasnie nalesniki smaze
A widzisz? Ja czytam na biezzaco dzisiaj a nie nadazam odpisywac :P

Eh, u mnie tak samo, dzisiaj maz mial byc wczesniej w domu 2godziny, ja sie odstrzelilam jak szczur na otwarcie kanalu, mejkap, bielizna, obcisle fatalaszki, wlosy zrobione i co? Nie puscila go szefowa dupa zbita. a po pracy remontuje u tesciow, a jak skoncza u tesciow to zaczynaja u nas, i tyle widziec bede mojego meza:'( dolek mnie zlapal:'(

Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.

.... Dziecko - to przecinek między ojcem a matką. Ale i spójnik.
Z Każdym Dniem Coraz Bardziej

LadyWhisper jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-04-25, 13:54   #3872
scotasia
Wtajemniczenie

Dot.: Mamusie styczniowo-lutowe 2013 cz II

Cytat:
Napisane przez Wisienka_0809 Pokaż wiadomość

Scotasia, i właśnie dlatego chcieliśmy od początku w remizie, a nie restauracji czy innych. Jak jest wiejskie wesele, to wiejskie i tyle. Wszyscy mogą się schlać, a potem na kacu do kościoła na 7 i gitara.
do koscioła prosto z wesela, bo wiejskie wesela zwykle własnie trwają do 6,7
i te powroty na piechotę do domu przez całą wieśmoj brat miał tez wesele w remizie.
A my mamy wesele u brata TŻ za tydzien i nie wiem co to bedzie, jak malutki ma ten katar choc z drugiej strony srednio mam na nie ochote...

edit. heh jak sie wchodzi na wizaz bez logowania to pokazuje godzine dodania posta po starym zimowym czasie, czyli 13 z groszami dopiero jak sie zaloguje to jest aktualna godz

Edytowane przez scotasia
Czas edycji: 2013-04-25 o 14:00
scotasia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-04-25, 14:08   #3873
nafiyqa
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez nancykenator Pokaż wiadomość
kurczę, dziewczyny jak Wy to robicie, że wszystko macie zrobione i ugotowane i posprzątane i dziecko nakarmione?
Moje dziecię nie potrafi samo się sobą zająć, poleży na macie 3 minuty i płacz, posiedzi w bujaczku 5 minut płacz, na pleckach z mamą 10 minut i płacz, na brzuszku znów płacz. Jak śpi to max pół godziny.Ja nie mam czasu się po tyłku podrapać a Wy tu piszecie, że wszystko macie zrobione. Co ze mną jest nie tak? Czy ja nie umiem sobie czasu zaplanować czy co?
Piateczka
To samo czuje jak czytam posty innych dziewczyn na temat prac domowych.

Moj Kubus w bujaczku wytrzyma ok 20-30min, wtedy ja latam jak szalona sprzatajac, zmywajac, gotujac, itp

I tez juz myslalam, ze cos nie tak ze mna...

Cytat:
Aha, no to tak - tabletki zazwyczaj zmniejszają intensywność krwawienia i ból też jest mniejszy.

Dziewczyny, mam pytanie - jakich kremów używacie pod makijaż i na co dzień?
Obecnie Alterra z aloesem i Apis zurawinowy

Cytat:
Napisane przez insolito Pokaż wiadomość
Dziewczyny czy waszym malucho pocą się dłonie i stopy? Mój mam cały czas wilgotne
Tak

Cytat:
Lady! Krem do rąk na twarz?! a idź Ty, tak nie wolno. a Bambino Cię po prostu zapchał - unikaj parafiny w kremach do twarzy.
Smiej sie
Kiedys mialam na twarzy malenki przesusz w jednym miejscu. W torebce mialam tylko krem do rak Dove, wiec posmarowalam. I co? Pieknie mi nawilzyl A krem do twarzy sobie nie radzil z tym miejscem.

Cytat:
Napisane przez LadyWhisper Pokaż wiadomość
A widzisz? Ja czytam na biezzaco dzisiaj a nie nadazam odpisywac :P

Eh, u mnie tak samo, dzisiaj maz mial byc wczesniej w domu 2godziny, ja sie odstrzelilam jak szczur na otwarcie kanalu, mejkap, bielizna, obcisle fatalaszki, wlosy zrobione i co? Nie puscila go szefowa dupa zbita. a po pracy remontuje u tesciow, a jak skoncza u tesciow to zaczynaja u nas, i tyle widziec bede mojego meza:'( dolek mnie zlapal:'(
Kochana, to przejsciowa sytuacja, szybko minie

---------- Dopisano o 15:08 ---------- Poprzedni post napisano o 15:06 ----------

Co do kosztow weselnych - u mnie w rodzinie tez do tej pory bylo tak, ze obie strony placa po polowie.

Ale jak wlasciwie teraz sie na tym zastanawiam to jest troche chore - dlaczego rodzice maja w 100% placic za moje zachcianki? Skoro ja chce wesele to powinno mnie na nie stac...
Albo inaczej - skoro jestem na tyle dorosla, zeby brac slub, to powinnam tez go sobie oplacic.

nafiyqa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-04-25, 14:12   #3874
s i l v e r
Zakorzenienie

A idźcie Wy gaduły jedne .... ....Tyle nadrabiania znowu..FOCH

Przyszłyśmy ze spacerku na papu i zaraz znowu idziemy, a co tam , co będziemy w domu siedzieć ...
Stary 2013-04-25, 14:23   #3875
litllesweetangel
Lurker ;)

Cytat:

[/COLOR]Co do kosztow weselnych - u mnie w rodzinie tez do tej pory bylo tak, ze obie strony placa po polowie.

Ale jak wlasciwie teraz sie na tym zastanawiam to jest troche chore - dlaczego rodzice maja w 100% placic za moje zachcianki? Skoro ja chce wesele to powinno mnie na nie stac...
Albo inaczej - skoro jestem na tyle dorosla, zeby brac slub, to powinnam tez go sobie oplacic.
Przerazasz mnie piszesz dokladnie to co ja mysle

It's okay
I got lost on the way
But I'm a supergirl
And supergirls don't cry
litllesweetangel jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-04-25, 14:29   #3876
meduzza
Zadomowienie

Odp: Dot.: Odp: Mamusie styczniowo-lutowe 2013 cz II

Cytat:
Little, też tego nie lubię. Z mojej strony akurat wychodzi, że proszę tylko osoby, które widuję bardzo często, i utrzymujemy dobre kontakty, więc nie ma problemu.
U tż jest inaczej - jego mama miała 10 rodzeństwa, a tata 9, a każde z tych rodzeństwa też ma po ileś dzieci. Niektórych tż widział może raz w życiu. I niestety u nich właśnie tak jest, że "co z tego, że się nie odzywamy, zaprosić trzeba". Ale w sumie zaprosimy, a i tak ci, co nie będą chcieli, to nie przyjdą, mi tam lotto.

Ewulka, zimny prysznic z rana jest bardzo dobry dla zdrowia!

---------- Dopisano o 14:50 ---------- Poprzedni post napisano o 14:47 ----------

Scotasia, i właśnie dlatego chcieliśmy od początku w remizie, a nie restauracji czy innych. Jak jest wiejskie wesele, to wiejskie i tyle. Wszyscy mogą się schlać, a potem na kacu do kościoła na 7 i gitara.
No to fajno. Ja myslalam, ze w restauracji robisz na 200 osob
200x120 zl- lomatkokochano
meduzza jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-04-25, 14:37   #3877
s i l v e r
Zakorzenienie

Wisienko, piękne suknie ta koronkowa mi się podoba

Cytat:
Jeszcze tylko co do napalonych tżtów.
Jestem w dresach, włosy tłuste w kucyk i opaska, sadło się nad spodniami wylewa, obrzygana przez dziecko, brwi nieuregulowane, od dwóch dni się nie myłam. A on podchodzi, tuli, całuje i mówi, że jestem "sexi mamuśka", albo że pięknie wyglądam.
Motywacji do pracy nad sobą to on mi nie daje.

mój tak samo robi hahaha
Czasem sobie założę wałki albo papiloty (wyglądam wtedy jak ciotka klotka)a on mnie od tyłu nachodzi i się przystawia do mnie Podnieca go to czy jak..

Cytat:
Wiecie, co robi moja córka? śpiewa razem ze mną! Jak jej coś śpiewam, to mruczy pod nosem i wydaje z siebie takie długie dźwięki.

Cytat:
Wiem że nie jest Ci do śmiechu ale te hasło mnie rozwaliło na łopatki

---------- Dopisano o 15:35 ---------- Poprzedni post napisano o 15:33 ----------

Black, ja używam takiego kremu
https://wizaz.pl/kosmetyki/produkt,3...ra-wersja.html

---------- Dopisano o 15:37 ---------- Poprzedni post napisano o 15:35 ----------

Zjadłam gołąbki (robione przez moją mamę)

Daria nakarmiona

Przeleciałam Was tak raz dwa co by być na bieżąco

I zmykamy znów na spacerek, na ławeczkę do parku
Stary 2013-04-25, 14:42   #3878
sylwietta1988
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez mala_19kw Pokaż wiadomość
Mojemu Oskarowi pocą się stopy. Ręce nie wiem bo ma cały czas wylizane

I strasznie chrapie w nocy-wczoraj z mężem na zmianę dawali Myślałam że zwariuje przy nich. Czułam się jakbym była w tartaku

Mój ślub był o 16. Organistka miała grać Ave Maryja ale gdzieś zgubiła nuty zagrała jakiś inny badziew i do tej pory nie wiem co to było a ja żeby było weselej na sam ślub złapałam zapalenie płuc/krtani i często było tak że zanikał mi głos lub miałam napady duszności które ustępowały po dobrej godzinie kaszlu Modliłam się żeby udało mi się wypowiedzieć przysięgę Cyrk przy naszym ślubie a potem weselu to mało
moj tez czasami ma nzóki przypocone
Cytat:
Black, czyli jak mnie teraz wysypało (wyglądam jak powierzchni aksiezyca) to odstawic ten bambino? to co polecasz? mam cere mieszaną, tłuste czoło i broda a z nosa skóra schodzi plissss podpowiedz cos
Cytat:
Napisane przez mala_19kw Pokaż wiadomość
Jak na rodzinny band przystało

A mój syn rano się ze mną kłócił- dosłownie krzyczał na mnie Wiecie jak to komicznie wyglądało? Ja do niego "synek chcesz smoczusia?" -on "nieee" (wrzask) i na każde kolejne moje pytanie było "nieee!" i jeszcze założył rękę na rękę (łapiąc się za łokcie) i był foch
Po chwili takiego dialogu kładłam się ze śmiechu
o wyobraziłam to sobie

Cytat:
Napisane przez meneq Pokaż wiadomość
Nie mam czasu juz na K.
Dziekuje za komentarze i obiecuje kiedys nadrobic.
marsi ciemny braz, ledwie widac granice miedzy teczowka a zrenica
bijkora generalnie japonskie dzieci maja wloski od urodzenia, rzadko ktore nie ma, ale Yae przechodzi sama siebie. Przeciez ona ma gestsza czupryne ode mnie!!

Ide nadrabiac dalej.Caly dzien mnie nie bylo, ale nie, tlumaczenia jeszcze nie skonczylam. Dzis nawet nie tknelam. Jakis ten tekst sie dziwny nagle zrobil, sekta mi zalatuje!! Tz juz sie o mnie martwi, ze pranie mozgu mi zrobili. Ale sie nie dam. A jakbym bredzic zaczela, to wybijcie mi glupoty z glowy. Polegam na Was, zwlaszcza ba szaji z mlotkiem i sylwietcie ktora komus w.☠☠☠☠☠☠☠ic chciala.
polecam sie

bylismy na spacerku 2 godz, ale potem był ryk i wielki głod, biegiem do domu lecialam

Mała, chwal sie co zrobiłas z Ciebie to niesamowta agentka jest

a ja bym chciała miec takiego pałera do sprzatania. ale mały teraz sie nie da sam połozyc, najwyzej 5 minut wytrzymuje.... a tak to sie baw albo nos (7 kg prawie) to pod wieczór moje plecy wołaja o zliotowanie
sylwietta1988 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-04-25, 14:46   #3879
LadyWhisper
Zakorzenienie

Odp: Mamusie styczniowo-lutowe 2013 cz II

Silver, a mi sie nie chce nigdzie wychodzic, dolka zalapalam i obrazona jestem na caly swiat:'( glupia ja....

A co do spotkania to z checia, bede potrzebowala ucieczki bo przyjezdza siostra meza zza granicy a oni sa tutaj traktowani za przeproszeniem jak swiete krowy :/ i pewnie bede musiala z nimi spedzac czas a niestety srednio sie dogaduje

Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.

.... Dziecko - to przecinek między ojcem a matką. Ale i spójnik.
Z Każdym Dniem Coraz Bardziej

LadyWhisper jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-04-25, 14:46   #3880
BlackSanctum
Zakorzenienie

Ewulka, bo taka tradycja jest u nas. W mojej rodzinie. I nie wyobrażam sobie, żeby moi rodzice zachowali się inaczej, skoro mojej siostrze zasponsorowali wesele w 50% - rodzice TŻa tak samo podchodzą do tematu. I ja Oliwii (i następnemu mojemu dziecku) zamierzam też zasponsorować wesele.
No ale u nas tak jest, bo moi rodzice są dość... żeby nie brzmieć głupio, bo ja to ja, a oni to oni, ja mam swoją rodzinę i sami się utrzymujemy, ale dość bogaci są, dlatego sponsorują wesele i moje studia. Żeby nam było łatwiej wejść w życie.

Sylwietta, kochana, teraz idę karmić smroda, ale później Ci zaproponuję jakieś produkty, okej?

Edytowane przez BlackSanctum
Czas edycji: 2013-04-25 o 14:48
BlackSanctum jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-04-25, 14:47   #3881
sylwietta1988
Zakorzenienie

Cytat:
Ewulka, bo taka tradycja jest u nas. W mojej rodzinie. I nie wyobrażam sobie, żeby moi rodzice zachowali się inaczej, skoro mojej siostrze zasponsorowali wesele w 50% - rodzice TŻa tak samo podchodzą do tematu. I ja Oliwii (i następnemu mojemu dziecku) zamierzam też zasponsorować wesele.

Sylwietta, kochana, teraz idę karmić smroda, ale później Ci zaproponuję jakieś produkty, okej?
okej
Stary 2013-04-25, 14:48   #3882
nafiyqa
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez litllesweetangel Pokaż wiadomość
Przerazasz mnie piszesz dokladnie to co ja mysle
Mamy podobne zdanie w kwestii wszelkich swiat, rodzinnych uroczystosci, itp

Stary 2013-04-25, 14:49   #3883
sylwietta1988
Zakorzenienie

Cytat:
No ale u nas tak jest, bo moi rodzice są dość... żeby nie brzmieć głupio, bo ja to ja, a oni to oni, ja mam swoją rodzinę i sami się utrzymujemy, ale dość bogaci są, dlatego sponsorują wesele i moje studia. Żeby nam było łatwiej wejść w życie.

Black, u nas tez tak jest, ze rodzice placa koszta na pól, albo jak w restauracji jest to kazdy za "swoich" gosci. a kasa z wesela nasza jest
Stary 2013-04-25, 14:50   #3884
nafiyqa
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez sylwietta1988 Pokaż wiadomość
Mała, chwal sie co zrobiłas z Ciebie to niesamowta agentka jest
A z Ciebie to gorsza?

Stary 2013-04-25, 15:02   #3885
Wisienka_0809
Rozeznanie

Ja ☠☠☠☠☠☠☠ę, nienawidzę chuja!!!!!!!!!
☠☠☠☠☠☠☠ony cwel!!!!!!!!!!!!
Wisienka_0809 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-04-25, 15:06   #3886
s i l v e r
Zakorzenienie

Cytat:
Silver, a mi sie nie chce nigdzie wychodzic, dolka zalapalam i obrazona jestem na caly swiat:'( glupia ja....

A co do spotkania to z checia, bede potrzebowala ucieczki bo przyjezdza siostra meza zza granicy a oni sa tutaj traktowani za przeproszeniem jak swiete krowy :/ i pewnie bede musiala z nimi spedzac czas a niestety srednio sie dogaduje

Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz
u Forum.
Lady, proszę mi się tu natychmiast rozchmurzyć raz dwa! Mam nadzieję że spotkamy sie w tym parku po majowym weekendzie że w końcu to spotkanie wypali
Stary 2013-04-25, 15:06   #3887
Wisienka_0809
Rozeznanie

CHARLIZZ, pisz co u Ciebie!
Wisienka_0809 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-04-25, 15:18   #3888
s i l v e r
Zakorzenienie

Cytat:
Kochana co sie stalo?

---------- Dopisano o 16:13 ---------- Poprzedni post napisano o 16:08 ----------

Właśnie siedzę z Daria w parku na ławeczce i oczywiście wizaż na telefonie

---------- Dopisano o 16:18 ---------- Poprzedni post napisano o 16:13 ----------

No charlizz , widzimy CIĘ!
Stary 2013-04-25, 15:19   #3889
ILLUSION
Wtajemniczenie

Hej hej nadrabiam Was najpierw a później poopowiadam. Cytuję na raty bo mi poucina inaczej jak za dużo będzie

Cytat:
Napisane przez nomenklaturabinominalna Pokaż wiadomość
jestem,jestem czesc kochane
No w końcu Mam nadzieję że to oznacza że już regularnie będziesz z nami pisała? A synuś uroczy
Cytat:
Napisane przez marsi11 Pokaż wiadomość
a tak wogole to ja się cieszyłam,że moja matka i teściowa takie kochane są- dziś spotkały się we dwie i jak zaczęły pi.ered.olic to mi się odechciało
mały zaczął wyć więc moja matka a czemu płacze, może mokro, może zęby, może głodny
wrrrr
w końcu powiedziałam,że płacze bo jak ćwiergolą dwie papugi to się dziecko wqrwia- to się zamknęły

Cytat:
Napisane przez blogerka Pokaż wiadomość
musze sie Wam pochwalic, ze mialam dzisiaj calkiem przyjemny dzien ..
Super. No i idzę że TŻ zazdrośnik. Mój też Ostatnio była taka akcja że szłam z wózkiem stałą trasą i przechodziłam przy szkole zawodowej (jakiś mechaniak typowo męski) i okna były pootwierane i chłopaki z okna do mnie "sexi mamuśka" wołali. Ta szkoła jest 2 minuty drogi od naszego bloku i mieli ją likwidować, niedawno było o tym w telewizji. i powiedziałam to mężowi a ten poważnym tonem: "Mogliby w końcu zamknąć tą szkołę"
Cytat:
Napisane przez meneq Pokaż wiadomość
illusion a masz szczelnie okno zasloniete?
Bo dziecko budza pierwsze promienie sloneczne.[COLOR="Silver"]
Tak, rolety mam zasłonięte. To chodzi raczej o to że on za wcześnie zasypia. Wcześniej jak zasypiał snem nocnym trochę później (około 21) to spał do 7:30.
Cytat:
Napisane przez s i l v e r Pokaż wiadomość

Lady,Bokeh- może po tym długim weekendzie się spotkamy w tym parku chorzowskim??
Któraś jeszcze pisała że mieszka koło parku ale nie pamiętam która.
Ale Wam zazdroszczę że macie taką możliwość
Stary 2013-04-25, 15:19   #3890
Delicjanka
Zakorzenienie

Cytat:
Cytat:
Napisane przez s i l v e r Pokaż wiadomość
Kochana co sie stalo?

---------- Dopisano o 16:13 ---------- Poprzedni post napisano o 16:08 ----------

Właśnie siedzę z Daria w parku na ławeczce i oczywiście wizaż na telefonie

co sie stało!?!

Dziewczyny, wyszlam z mala na spacer..... wózek zniesiony, dzidzia ubrana no i wsadzam ją do wózka i jaki ryk!!1 aaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaa troche pojezdzilam z nią, ponosiłam ale sie nie dalo! musiaałam w trybie natychmiastowym wracac do domu!:/ a chcialam isc na zakupy;/ no i szybko ja zapakowalam w fotelik i co?! i kima 1.5 godziny juz!!

Nie mam sily dzwigac tego nosidelka juz tragedia, plecy mi wysiądą;/...
padam. A prasowania to mam całe łózko moje plecy

Skalpel wyzwanie z Ewką!
cel : piękne ujędrnione ciało
waga: 48, 60cm w brzucholu.

Delicjanka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-04-25, 15:21   #3891
pstryczek84
Zakorzenienie

Dot.: Odp: Dot.: Mamusie styczniowo-lutowe 2013 cz II

ale fajnie na dworku....
maly sobie yroszke pospal a potem pbudzil sie, ryk nad ryki, szybkie spitalanko do domu na cyca i teraz czekamy na tatusia. mama zje drugi obiadek i dalej na dworek

poszalalam troche na all kupilam malego to i owo dobrze ze niedlugo wyplata...
Cytat:
Napisane przez ninagg Pokaż wiadomość
Puki co to jest w stanie zjeśc ok 1/2 słoiczka. I musi jeść 60-90 ml mleka. A zaczynam tak, że jednego dnia wyjmuję sobie z 3 łyżeczki z słoiczka i resztę do lodówki, drugiego dnia 5 łyżeczek no i jak 3 dnia wszystko jest ok to 10 łyżeczek. I wtedy kończy mi się słoiczek ewentualnie trochę zostaje. Większość słoiczków jest na 48 godzin, ale chyba Hippa są na 24 godziny w lodówce (jak dla mnie to jakaś głupota).

Kleik ryżowy i kukurydziany mam z Nestle, a kaszkę ryżową i jaglaną z Holle. Holle to ta firma co Szaja polecała (niemieckie kaszki bio bez cukru).

PS. Nie zamęczasz mnie, jak coś to pytaj .
dziekuje za odp, juz sobie zapisalam...
a ta kaszke jak wprowadzalas i teraz jak podajesz?

Cytat:
super dla Kubusia

[QUOTE=scotasia;40488414]jeszcze raz dziekuje za wsparcie

Mi tez sie bardzo podoba
My na pierwszy taniec mielismy "sen na pogodne dni"Bartelik
A z wpadek na slubach.. czytalismy z mezem czytania, i moj TŻ zamiast "całą majętność swoją" przeczytał "całą namiętność swoją"[/QUOTE]

Cytat:

Co do pierwszego tańca, chcieliśmy bardzo Popołudnia bezkarnie cytrynowe Comy, ale stwierdziliśmy że jednak trochę hardcore, no i zdecydowaliśmy się na "Małą" z solowej płyty Roguca bo my tacy fani straszni Comy jesteśmy
heh, tu http://www.youtube.com/watch?v=W6DrZGGcHmk moj szwagier (krzestny Kubulka ) gral z nimi

Cytat:
? co juz nawywijal?

pstryczek84 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-04-25, 15:32   #3892
mala_19kw
Zakorzenienie

A ja od godziny 15ej jestem z małym na dworze. Zasnął mi więc udało mi się zrobić porządek w truskawkach i liście wygrabione

Teraz już nie śpi więc wygrzewamy się na słonku

Wisienka- do kogo te miłe słowa skierowane?

Lady- nie dołuj się kochana Jutro będzie lepiej

Mąż napisał mi esa: "wrócę później" - no i gra muzyka- ariwe derczi roma
Ur. 23.01.2013

"Dla Ciebie moje serce bije,tak jak kiedyś Twoje dla mnie bić zaczęło"

KosmetyczneSzaleństwo

7DniTygodnia

Edytowane przez mala_19kw
Czas edycji: 2013-04-25 o 15:44
mala_19kw jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-04-25, 15:45   #3893
BlackSanctum
Zakorzenienie

Bruised, proszę się ujawnić, już setny raz Cię widzę na pasku podglądaczy.

Wisienko, co się stao?
BlackSanctum jest offline Zgłoś do moderatora  

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2013-04-25, 15:54   #3894
mala_19kw
Zakorzenienie

Aplikacja i ilkas też często widuje
Ur. 23.01.2013

"Dla Ciebie moje serce bije,tak jak kiedyś Twoje dla mnie bić zaczęło"

KosmetyczneSzaleństwo

7DniTygodnia
mala_19kw jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-04-25, 16:04   #3895
misia1505
Rozeznanie

Cytat:

A przysięgę udało się w końcu wypowiedzieć?

Ja to się boję, że będzie tak jak nieraz na tych filmach w "Śmiechu warte" - zaczniemy się przy przysiędze ostro śmiać, i nie będziemy mogli nic z siebie wydusić.
ja pod koniec wybuchnęłam śmiechem
Stary 2013-04-25, 16:12   #3896
Aga8484
Zakorzenienie

GG do Aga8484

Cytat:
w labie przyszpitalnym
ehh współczuję , kto by się spodziewał

---------- Dopisano o 17:12 ---------- Poprzedni post napisano o 17:08 ----------

Cytat:
Napisane przez insolito Pokaż wiadomość
Dziewczyny czy waszym malucho pocą się dłonie i stopy? Mój mam cały czas wilgotne
Tak, nie dość, że wilgotne to jeszcze zimne.
Aga8484 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-04-25, 16:13   #3897
Debrah
Zakorzenienie

Cytat:
Mamy podobne zdanie w kwestii wszelkich swiat, rodzinnych uroczystosci, itp
Ja mam takie samo.
Dlatego u nas miało nie być wesela - bo zbieraliśmy sami na koszty to raz, a dwa nie lubię dużych typowyh wesel. A koniec końców rodzice obu stron się uparli, żeby zrobić chociaż małe wesele, że to pamątka na całe życie... i że zapłacą za swoich gości;/ - nie chciałam, ale oni się uparli, że to od nich prezent. Ale było u nas 40parę osób tylko, także wersja mini dla najbliższych jak chcieliśmy.

A za wszystko inne płaciliśmy sami.

Cytat:
Co się stało???

Ale wy szalejecie. ledwo dałam radę nadrobić...!
A zaległości urosną mi przez weekend, bo zjazd na studiach mam.
Debrah jest offline Zgłoś do moderatora  

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2013-04-25, 16:27   #3898
ILLUSION
Wtajemniczenie

Cytat:

Cytat:
Napisane przez sylwietta1988 Pokaż wiadomość
łoł, konkretna impreza u mnie było 248 obiadów wydanych, dzizaz- zyczenia skladali ponad godzine, myslałam ze z głodu padne a rosołu nie doczekam
a o której slub macie?

Cytat:
Ślub o 14. Też sobie nie wyobrażam składania życzeń. Odgrywek to na 100% nie będzie, chyba by do wieczora zeszło.

Black, my niby zespół mamy umówiony do 5, ale znając nasze rodziny, to wesele się przeciągnie gruuubo.
a co to te odgrwyki?
Cytat:
Napisane przez ninagg Pokaż wiadomość
Puki co to jest w stanie zjeśc ok 1/2 słoiczka. I musi jeść 60-90 ml mleka. A zaczynam tak, że jednego dnia wyjmuję sobie z 3 łyżeczki z słoiczka i resztę do lodówki, drugiego dnia 5 łyżeczek no i jak 3 dnia wszystko jest ok to 10 łyżeczek. I wtedy kończy mi się słoiczek ewentualnie trochę zostaje. Większość słoiczków jest na 48 godzin, ale chyba Hippa są na 24 godziny w lodówce (jak dla mnie to jakaś głupota).

Kleik ryżowy i kukurydziany mam z Nestle, a kaszkę ryżową i jaglaną z Holle. Holle to ta firma co Szaja polecała (niemieckie kaszki bio bez cukru).

PS. Nie zamęczasz mnie, jak coś to pytaj .
Z góry przepraszam za łupie pytanie ale naprawdę nie wiem
A czym się różni kleik od kaszki i kiedy się podaje jedno a kiedy drugie?
Cytat:
O matulu, wisienko co tam za przeboje masz znowu?
Stary 2013-04-25, 16:35   #3899
blogerka
Wtajemniczenie

pozniej Was nadrobie
mam pytanie, karmie butelka chicco ze smoczkiem trojprzeplywowym, obecnie z 3 .. nie mam juz opakowania do smoczkow, wiec nie wiem do kiedy ta butelka nam posluzy, a bardziej smoczek..
zastanawiam sie czy ta trojka nie ma juz za malego przeplywu ..
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg 5.jpg (36,0 KB, 9 załadowań)
Stary 2013-04-25, 16:55   #3900
marsi11
Zakorzenienie

dziewczyny, ja pomiędzy pakowaniem wpadłam na chwilę powiedzieć,że bylam u lekarza
nie jest dobrze, waga stanęła w miejscu
wtedy wcale nie przybrał po prostu kupa tyle ważyła

mamy mocz, morfologię zleconą ale kurde nie wiem czy to nie będzie w kierunku refluksu, u nas wszystkie dzieciaczki w rodzinie refluksowate
wyć mi się chce po prostu tym bardziej,że pani doktor powiedziała,że mały wygląda jak okaz zdrowia,gugał do niej, piszczał,strzelał popisy, podczas badania pokazał wszystkie swoje umiejętności,przewracanie na boczki, mostek no model nie z tej ziem

kurde 6200 to naprawdę mało na 4,5 miesięcznego bobasa, dziewczyny załamana jestem

Cytat:

Dziewczyny, mam pytanie - jakich kremów używacie pod makijaż i na co dzień?
ja używam bioderme z filtrem 50 plus krem multiactiv day Clarins
pod oczy StriVectrin

Blogerka ostatnio w Askocie butelki chicco były chyba z 15% taniej

Edytowane przez marsi11
Czas edycji: 2013-04-25 o 16:56
marsi11 jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości