Zima przestała nas maltretować - chyba czas się rozpakować! Mamy V-VI 2013 cz.14 - Strona 144 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Pokaż wyniki sondy: Jaki ma być tytuł 15 części naszego wątku ??
Mamusie MAJ-CZERWIEC 2013, cz.15 0 0%
Mamusie MAJ-CZERWIEC 2013, cz.15 - Pierwsze maluszki na świecie już mamy 0 0%
Mamusie MAJ-CZERWIEC 2013, cz.15 - Witamy na świecie pierwsze maluszki 0 0%
Mamusie MAJ-CZERWIEC 2013, cz.15 - Czas zacząć rozpakowywanie 0 0%
Pięć maluszków na świecie już mamy, na kolejne niecierpliwie czekamy. V-VI 2013 cz.15 3 5,36%
Czas leci jak szalony, niedługo nasz poród upragniony. Mamy MAJ-CZERWIEC 2013 cz.15 0 0%
Przed porodem stracha mamy, ale dzielnie się wspieramy. Mamy V-VI 2013 cz.15 2 3,57%
Kolejnych porodów nadchodzi czas co cieszy ale i przeraża nas! Mamy V-VI 2013 cz.15 0 0%
Do dnia porodu już całkiem blisko ale jesteśmy gotowe na wszystko. V-VI 2013 cz.15 1 1,79%
Wielkie brzuszki już widać z dala, lecz jeszcze nie chcemy iść do szpitala. V-VI 2013 1 1,79%
Część maluszków już jest z nami, na resztę niecierpliwie czekamy! V-VI 2013 cz.15 7 12,50%
Obniżone nasze brzuchy, bo już wychodzą z nich maluchy. Mamy V-VI 2013 cz.15 0 0%
Obniżają nam się brzuszki - chcą wychodzić z nich maluszki! MAJ-CZERWIEC 2013 cz.15 8 14,29%
Mamy już pierwsze maluszki, reszta nisko nosi brzuszki. Mamy V-VI 2013 cz.15 5 8,93%
Mamy pierwsze maluszki, reszta już rozchyla nóżki. Mamy V-VI 2013 cz.15 2 3,57%
Sexi orki maluchy witają, okładów z samca nie zaprzestają. Mamy V-VI 2013 cz.15 7 12,50%
Wkrótce wyzionę ducha, jak nie wyjdziesz z mego brzucha. Mamy V-VI 2013 cz.15 15 26,79%
Szamańśkie metody stosujemy, maluchy przywołać chcemy. Mamy V-VI 2013 cz.15 2 3,57%
Regularnie się myjemy, do porodów szykujemy. Mamy MAJ-CZERWIEC 2013 cz.15 3 5,36%
Głosujący: 56. Nie możesz głosować w tej sondzie

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2013-04-25, 18:48   #4291
lonely_lady
Zakorzenienie

Dot.: Zima przestała nas maltretować - chyba czas się rozpakować! Mamy V-VI 2013 cz.1

Cytat:
Napisane przez anoxee Pokaż wiadomość
Nie miałam w ogóle na myśli Twojej kuzynki, tylko przypomniało mi się co mówiła położna. Tak naprawdę, to może przytrafić się każdej kobiecie, nawet w najlepszym szpitalu. Najgorsze jest to, że bijesz się z myślami i to rozumiem. Ja tam się tym porodem nie przejmuję, co ma być, to będzie i już. Głowa do góry!
dokładnie tak jak mówisz.. to zależy od organizmu, jedna zniesie super cc, druga będzie długo do siebie dochodziła..
Jedna urodzi sn i po kilku dniach nie będzie pamiętała, że rodziła, a druga miesiąc będzie dochodziła do siebie..
tylko słyszałam już z kilku źródeł o tych bakteriach w naszym szpitalu i boję się, że i ja pechowo zostanę nimi zarażona, albo Wiktorek
Tż i teściowie suszą mi głowę żebym się poddała cesarce, bo to operacja, w sterylnych warunkach i tam już nic nie spartaczą..
ale ja wolałabym uniknąć takiej poważnej opercaji jak cc
w każdym razie dziękuję Ci za słowa otuchy
chociaż tutaj mogę się wyżalić..
Masz rację, trzeba myśleć pozytywnie !!! Będzie dobrze !!!!!

Cytat:
Napisane przez metropolitan Pokaż wiadomość
hej laski!

byłam wczoraj na tej wizycie, ale już mi się nie chciało pisać nic wczoraj.... może kilka stron pod rząd o żarciu mnie zniechęciło
aale tak serio, to ja teraz tez jestem maszyną do pożerania wszystkiego po prostu i ciągle jestem głodna...

no więc tak: nie wiem co mój gin odwala, ale coś chyba kręci z tą moją cesarką. Bo miałam mieć we wtorek, chyba, ze nic nie będzie zwiastowało porodu. Jeszcze przed zbadaniem mnie () stwierdził, że rodzimy dopiero 5-6 maja, bo jednak stwierdził, że wtorek to jeszcze za wcześnie.... wtf? ale powiedział, że mnie zbada i zobaczymy. Zbadał, stwierdził, że szyjka bardzo krótka, ale nie ma rozwarcia żadnego, skurcze na ktg tez nie zapisały się (tu reprymendy udzieliłam w myślach Kubusiowi, bo w domu spina mi się brzuch cały czas, a na ktg zero skurczy ZAWSZE!) no i generalnie przepływy ok, wód sporo, łożysko jeszcze ok, Kubuś waży już prawie 3 kg... i po badaniu powiedział, żebym przyszła w poniedziałek, będzie taki inny doktor i on mnie zbada... ale mam przyjść z rana na czczo i z torbą.... Więc nie wiem, czy on chce mi jednak może robić w poniedziałek tą cesarkę, tylko może nie chce, żebym się denerwowała i tak z zaskoczenia chce mnie wziąć??? czy to jednak faktycznie tylko badanie??? generalnbie stwierdziłam, że nie nastawiam się na cc w poniedziałek, żeby się nie rozczarowac, więc nastawiam się , że to tylko badanie...
faktycznie jakieś to podejrzane
może jeśli badania potwierdzą, że Ty i Kubuś jesteście gotowi do porodu to zrobią Ci cc w poniedziałek

Cytat:
Napisane przez justyna_g4 Pokaż wiadomość
JA jakoś wiele o tym nie myślałam ale teraz od jakiegoś tygodnia to masakra. Strach w oczach. NA prawdę zaczęłam się zastanawiać czy nie zapytać gin o jakieś tabletki uspokajające bo bóle mogą też być nerwobólami. Na razie zwiększę ilosć melisy.
jak mam zalatany dzień to o tym nie myślę.. ale najgorzej jak naokoło wszyscy mnie straszą i dołują tym porodem..
wcześniej starałam się olewać i nie brać do siebie tych słów, ale ile można

Cytat:
Napisane przez MoTyleKsw Pokaż wiadomość
Pozazdrościłam Wam zdjęć i umówiłam się na 1 maja
super
czekamy na efekty

Cytat:
Napisane przez diabli Pokaż wiadomość
dzieki, podjade sobie znow do tej hurtowni w Bielsku i poogladam go na zywo moze gosc tez da jakis fajny rabat.

2.mnie ciagle mecza jakies mysli czy moj organizm to ogarnie, bo najpierw przy cesarce zzo, po 3 miesiacach narkoza (a pewnie bede mega slaba po okresie karmienia, dojdzie niewyspanie, organizm po pologu...), jeszcze salviae pisala o ewentualnym czyszczeniu w narkozie. mozna tak czesto sie znieczulac? moze lepiej sn sprobowac i miec wiecej sil na pozniej ;( sama juz nie wiem.
my dzisiaj już go zamówiliśmy. W sklepie twierdzą, że to nowość i teraz ceny mają w miarę przystępne, ale już rośnie zainteresowanie tym modelem i co dostawa to wózki będą droższe..
nie wiem czy tak faktycznie jest, czy taki marketing żeby nas przekonać
2. nie doradzę Ci, bo Ty musisz wiedzieć najlepiej.. ale jeśli miałabym jakiekolwiek wskazania do cc to nie zastanawiałabym się nawet chwili. Znam sporo osób, które bardzo szybko doszły do siebie po cc
jedna dziewczyna z SR miała cesarkę 2 tygodnie temu, a we wtorek przyszła z mężem i córeczką na ostatnie zajęcia i opowiadała jak się czuje.
Śmigała jakby rodziła kilka miesięcy temu
poród to bardzo indywidualna kwestia i ciężko przewidzieć co będzie dla nas lepsze, po jakim porodzie szybciej dojdziemy do siebie

Cytat:
Napisane przez whatIthink Pokaż wiadomość
Kupiłam bujaczek - leżaczek - ten:
http://allegro.pl/tiny-love-lezaczek...010179009.html dzisiaj czekam na kuriera.
ale wypasiony
hmm... bardzo mi się podoba
tylko ta cena..

co do bólu spojenia..
mnie bolą biodra (chociaż teraz i tak mniej niż w połowie ciąży) boli mnie kręgosłup, bolą mnie stopy jak rano wstaję ogólnie bolą mnie wszystkie kości a spojenie łonowe nic a nic
nie wiem czy to dobrze czy źle..
bo troszkę chyba powinno boleć, bo to oznacza że się przygotowuje do porodu

lonely_lady jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-04-25, 18:52   #4292
happy blue
Zadomowienie

Dot.: Zima przestała nas maltretować - chyba czas się rozpakować! Mamy V-VI 2013 cz.1

Cytat:
Napisane przez Ashyshqa Pokaż wiadomość
Kochana, życzę Ci, żeby Ci tak do końca ciąży zostało
wiadomo, że najważniejsze jest zdrowie maleństwa. Nie zmienia to faktu, że możemy czuć się zmęczone i się niecierpliwić. To też całkiem ludzkie uczucia
A co do wiesiołka, liści malin itd to nie stosuje się ich by przyspieszyć poród, ale by przygotować kanał rodny do niego, żeby poród był łatwiejszy, jeśli to możliwe. Położne mówią, że widzą różnicę w tym jak "zachowują się" krocza dziewczyn które stowowały te metody i tych które nie. Wiele to nie kosztuje (mi akurat te liście w miarę smakują) więc można spróbować

ej, nie wiem sama... brak szkoły rodzenia wychodzi...mój doktor z kolei podważył ostatnio nawet fakt obniżania się brzucha przed porodem, jak go zapytałam jak bardzo może się obniżyć to usłyszałam "no wiesz, no podobno coś tam widzą mamy i babcie, że się obniża, ale naukowo tego nie udowodniono", więc jestem mistrzem sceptycyzmu już jeśli chodzi o wszystko prawie i zdaje się na fakt, że jak mama jedenaście porodów przeżyła bez wspomagaczy, to nie będę sobie głowy zawracać. nie krytykuję Was, broń ludu, choć tak może to brzmieć, tylko po prostu nooooo co drugi post jest o liściach malin i aż musiałam sobie dziś mate zaparzyć, coby być w temacie
Stary 2013-04-25, 18:56   #4293
sharpnowaja
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez lonely_lady Pokaż wiadomość
Zamówiliśmy wózek. Cały komplet z bazą maxi cosi familyfix i fotelikiem cabriofix wyszedł niecałe 2800zł

happy chodzi o to że byłam jakoś nastawiona że mała urodzi się wcześniej tak jak było na USG. A tu moje maleństwo ma inne plany. Co ma być to będzie kocham moje maleństwo i choćbym miała czekać jeszcze miesiąc to cierpliwie będę czekać.
Mi brzuch wyszedł trochę w 7 m-cu a już całkiem na święta. I to z dnia na dzień. Gdybym tyła równomiernie to jakoś bym się lepiej czuła a nie ja na początku mało co a od 10 tygodni tyję 1 kg tyg i na prawdę mi ciężko. Za tym poszły rozstępy- a już miałam nadzieję że obejdzie się bez nich. Nie mówiąc o tym że jak się teraz zrobiło ciepło to kompletnie nie mam w czym chodzić.
Stary 2013-04-25, 18:58   #4294
Ashyshqa
Zakorzenienie

Happy, spoko, każda sobie radzi jak może Co do udawadniania naukowego to fak - ani o wiesiołku, ani o malinach, ani o obniżonym brzuchu nie przeczytamy naukowych wywodów Ale może takich badań się za bardzo nie robi ale tak jak mówię, jeśli coś nie szkodzi to czemu nie
Ashyshqa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-04-25, 18:59   #4295
sharpnowaja
Zakorzenienie

Cytat:
co do bólu spojenia..
mnie bolą biodra (chociaż teraz i tak mniej niż w połowie ciąży) boli mnie kręgosłup, bolą mnie stopy jak rano wstaję ogólnie bolą mnie wszystkie kości a spojenie łonowe nic a nic
nie wiem czy to dobrze czy źle..
bo troszkę chyba powinno boleć, bo to oznacza że się przygotowuje do porodu
ooooo masz tak jak ja spojenie łonowe nie boli mnie wcale, za to biodra (miednica) bardzo, zwłaszcza jak dużo chodzę. Lekarz mówił że się przygotowuje do porodu. A stopy to mnie rano bolą strasznie. Ale z czego to to już nie wiem
Stary 2013-04-25, 19:00   #4296
lonely_lady
Zakorzenienie

Cytat:
TŻ ma dziś wolne i zrobiliśmy sobie mega relaksacyjny dzień. Do południa leżeliśmy do góry brzuchami, na obiadek poszliśmy do pobliskiej knajpki bałkańskiej (jadłam pyszny chłodnik ) a potem na spacer do parku odwiedzić nasze ulubione wiewiórki
ale mi smaka narbiłaś na chłodnik
nie wiem czy wytrzymam i zrobię jutro na obiad, czy zaraz polecę do sklepu i zrobię na kolację

Cytat:
Napisane przez Kamciatka Pokaż wiadomość

[/COLOR]Mam dwie poropozycje na tytuł nowego wątku, Od razu podaję, bo mogę zapomnieć później...

1. Część maluszków juz jest z nami, na resztę niecierpliwie czekamy! Mamusie maj/czerwiec 2013.

2. Obniżone nasze brzuchy, bo juz wychodzą z nich maluchy.Mamusie maj / czerwiec 2013.
super
co do 1. To prawie identyczny rym mi chodził ostatnio po głowie serio, serio
co do 2, fajnie też brzmi:
2. Obniżają się nam brzuszki-chcą wychodzić z nich maluszki

Cytat:
Napisane przez happy blue Pokaż wiadomość
I to ten nowy model Tako? Który kolorek?
Wiesz, może mąż wychodzi z założenia, że lepiej nowy to posłuży jeszcze rodzeństwu
Cytat:
No i przynajmniej macie temat z głowy! A który kolor wybraliście?
Dokłądnie, ten nowy model Tako, który wyszedł w zeszłym miesiącu City Move
Wybraliśmy kolorek fioletowy- Roma
Happy- masz rację Tż już mi mówi o drugim dziecku
zobaczymy czy jego zapał nie zostanie ostudzony po porodzie

Cytat:
Napisane przez salviae Pokaż wiadomość
Nie odzywam się bo mój kochany terrorysta cały czas chce leżeć przy/na rodzicach i za nic nie daje odłożyć się do łóżeczka jak w nim zaśnie to jest święto, dobrze, że przynajmniej noce są w miarę
ale Co zazdroszczę, że masz już tego swojego kochanego terrorystę przy sobie

Cytat:
Jaki w kolor i model??
wyżej odpowiedziałam - Tako City MOVE- kolor fioletowy-Roma

Stary 2013-04-25, 19:08   #4297
happy blue
Zadomowienie

A oto minirelacja z dzisiejszego KTG i pięciominutowej wizyty:

-KTG nie wykazało żadnego skurcza, ruchy i tętno w normie
-mogę odstawić fenoterol i magnez (Ash Ty schodziłaś z fenoterolu od razu, czy zmniejszałaś dawkę?), ale zapomniałam zapytać co z luteiną- ktoś coś doradzi czy muszę dzwonić?
- GBS ujemny- ale ja miałam tylko z pochwy...
-nie muszę już być przykuta do łóżka

I'm so happy

Edytowane przez happy blue
Czas edycji: 2013-04-25 o 19:21
happy blue jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-04-25, 19:14   #4298
lonely_lady
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez maarchewka Pokaż wiadomość
Kurcze nie moglam przejść obok ciucha obojętnie, zwłaszcza jak widniał na nim ogromny napis w każdy czwartek nowa dostawa.. Kupiłam masę ciuszków, część musialam jednak zostawić, bo strasznie drogo bylo (79 zł/kg) i zostawiłam jednak tylko te najładniejsze..

bluzy i dresik:
https://wizaz.pl/forum/picture.php?a...ctureid=154960

bluzeczki i spodenki - to ciemne to są jeansy, ale tym moim beznadziejnym aparatem to w ogole nic nie widać..

pajacyki, body, pólśpiochy:
super zwłaszcza szare dresiki z pierwszej fotki
a te szare spodenki dresowe z fotki drugiej też mam

Cytat:
wpadam zeby tylko znać.
Mamy skierowanie do szpitala - tachykardia wyszła na zapisie ktg i w najgorszym wypadku będzie cc. Więcej napiszę później. Mam nadzieję, ze damy radę, trzymajcie kciuki za nas proszę
ojj... trzymajcie się kochana.. zaciskam mocnoooo

Cytat:
Ide parzyć te liście dla królików.. Mam nadzieje, zę mi uszy nie wyrosną:p

--- już prawie nadrobiłam, ale więcej nie zdążę więc muszę to przełożyć na później.. uciekam..
wpadnę wieczorkiem

Stary 2013-04-25, 19:15   #4299
Ashyshqa
Zakorzenienie

Cytat:
A oto minirelacja z dzisiejszego KTG i pięciominutowej wizyty:

-KTG nie wykazało żadnego skurcza, ruchy i tętno w normie
-mogę odstawić fenoterol i magnez (Ash Ty schodziłeś z fenoterolu od razu, czy zmniejszałaś dawkę?), ale zapomniałam zapytać co z luteiną- ktoś coś doradzi czy muszę dzwonić?
- GBS ujemny- ale ja miałam tylko z pochwy...
-nie muszę już być przykuta do łóżka

I'm so happy

Ja odstawiłam feno z dnia na dzień. Za to Vil i kilka innych dziewczyn stopniowo opuszczało jedną dawkę dziennie. Sama nie wiem co lepsze.

Luteiny nie brałam więc nie pomogę, ale podejrzewam, że podobnie jak z feno.
Stary 2013-04-25, 19:18   #4300
diabli
Zakorzenienie

Cytat:
Diabli, a Ty szukasz takiego kocyka, czy takiego materiału na uszycie?
Ja mam ten ażurkowy do odbioru na poczcie i ten z motherhood w zamówieniu
szukam materialow, zeby kocyki wyprodukowac
diabli jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-04-25, 19:21   #4301
axella
Zakorzenienie

GG do axella

czuję się tak dziwnie,że szok

nic mi się nie chce i jednocześnie tyle się chce
nie umiem tego wytłumaczyć

ZUZIAK 7.05.2013
axella jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-04-25, 19:21   #4302
vujka
Raczkowanie

Hej wstałam na chwilę zobaczyć co u was słychać, ale nie cytuje, bo brzuch mi się cały dzień spina

Wczoraj u reumatologa wszystko ok! powiedziała, że wyniki jak na mnie bardzo dobre i że nie widzi wskazań do cc. Jak nie urodzę to za dwa tygodnie mam kontrolę, ale tak coś ostatnio mam przeczucie, że dotrwam do terminu mimo, że mnie tak wszyscy straszą wiec 07.05 wizyta u gin., a 8.05. reumatolog.

Mam nadzieje, że u was wszystko ok! do zaś

ps. mąż ustawił mi dzisiaj leżak przy balkonie wiec się rozłożyłam wystawiłam nogi do słońca i odpoczywałam. Miałam założone leginsy 3/4 i teraz mam pięknie opalone nogi od pół łydki w dół. Wyglądam jak ciołek dobrze, że na razie nigdzie nie wychodzę
vujka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-04-25, 19:26   #4303
XxXJuSstiii
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Magiusa Pokaż wiadomość
Kupujecie łóżeczko turystyczne?
Ja w sumie o nim nie myślałam, ale mnie dziś kumpela natchnęła i wydaje mi się, że może się przydać. Tym bardziej, że teraz są takie fajne, że mają od razu przewijak i 2 wysokości, więc dla małego dziecka też są ok.
nie kupuję, nie potrzebuję na naszych dwóch pokojach
Cytat:
Napisane przez barwineczek Pokaż wiadomość

przejże to na spokojnie, nie wiem na ile zgadzają się na pewne rzeczy, nacięcie chyba robią rutynowo. Z jednej strony bym nie chciała a zdrugiej jak nie będa przygotowani i nie zdążą to może mnie czekać pęknięcie i np nietrzymanie stolca, nie wiem co gorsze
rutynowe nacięcie to najgorsze co może być pęknięcia III stopnia, zdarzają się niezwykle rzadko a jeśli już to najczęściej są następstwem właśnie nacięcia czasem lepiej delikatnie pęknąć ale tutaj potrzebujemy dobrej położnej, która potrafi to określić
Cytat:
Napisane przez xal Pokaż wiadomość
No właśnie znieczulenie się daje na początku na 3-5 rozwarcia, a wanna jest na późniejszych etapach do 7cm czy jakoś tak.
No to na początek zzo, jedna dawka, zobaczysz jak się z tym czujesz, jak przebiega akcja i albo później, jak przestanie działać rezygnujesz i wanna albo druga dawka

Cytat:
Napisane przez szprotka_mada Pokaż wiadomość
Ja też
Chociaż mój Małż stwierdził wczoraj, że gra Barcy zrobiła się nudna i w sumie cieszy się, że finał może być niemiecki, a tym gwiazdom utarło się nosa
Mi to tam rybka, byleby było ciekawe widowisko
mój mąż to beznadziejny przypadek, kocha Barcę ślepą miłością

---

nadrabiam powoli ale jestem padnięta

niedawno wróciłam z Kato, byłam na Akademii Mama pyta, było rewelacyjnie i wygrałam (a raczej mój mąż) stanik do karmienia

XxXJuSstiii jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-04-25, 19:27   #4304
Mysia mysz
Zakorzenienie

Cytat:
och, a może spróbujesz kokonikowania? http://www.youtube.com/watch?v=ASEjSYlnbzM

czy któraś z Was planuje spróbować? bo ja tak

nosidełko, które ma Ash nie jest od pierwszych tygodni, wydaje mi się, że to nosidełko Tula. Ale w nich można dziecinkę bujać jak już siedzi Natomiast od pierwszych dni są rekomendowane chusty tkane lub elastyczne.
ja mam taki becik, kupiłam na ciuchach nowy z mothercare, mam nadzieję, że się przyda
Stary 2013-04-25, 19:27   #4305
diabli
Zakorzenienie

Cytat:
Ja wiem, że jakby było tak źle to kazała by mi jechać i koniec bo ona bardzo ostrożna jest. Ja przecież jej nie powiedziałam, że nie jade i już tylko, że wole zostać w domu ale dla dobra dziecka pojade jak trzeba.
ok, przeczytalam, ze wyblagalas lekarke, ze wolisz lezec w domu i dlatego tak napisalam. jesli lekarka ma jakies obawy i mowila o tych zastrzykach to chyba sama powiedzialabym, ze dla swietego spokoju niech je podadza profiaktycznie, a lezenie w domu swoja droga ja w szpitalu wyladowalam w moim 31 tyg (lekarze mowili o 29 :P) i zastrzyki podali. nie mialam skurczy, ale jakos tak pewniej sie pozniej czulam, bo jesli mialabym rodzic wczesniej to juz plucka gotowe. uwazaj na siebie, lez i dbaj o Laurunie
ps. mam juz lezaczek, za chwile wstawie fotki. poza tym mam jeszcze kilka innych rzeczy gdybys byla zainteresowana.
Stary 2013-04-25, 19:29   #4306
MoTyleKsw
Zakorzenienie

Cytat:
Wróciłam...czułam, że coś będzie nie tak. Chciała mnie wysłać do szpitala, żeby dali mi zastrzyki na rozwój płuc bo mała już jest bardzo nisko...uratowało mnie to, że nie mam skurczy i ubłagałam ją, żebym mogła w domu leżeć. Za tydzień mam przyjść, jak będzie gorzej to szpital nie ma zmiłuj.
Nawet mi tej szyjki na usg nie zmierzyła tylko od razu na ktg. Na szczęście nie było skurczy. Pobrała mi tego paciorkowca zobaczymy jak będzie wynik. Teraz to się dopiero będę bać tej następnej wizyty.
Witam w klubie leżących i z dzieckiem niskoooo
Niestety mi leżenie średnio wychodzi bo wszystko mnie boli
A co do zastrzyku ja jak dostałam w 32 to nie powiem ale dużo lepiej psychicznie się czułam.
Cytat:
Witam się z powrotem.
No to mieliśmy z Tż dzień pełeń wrażeń, a raczej popołudnie. TEraz mi adrenalina schodzi, az mnie głowa rozbolała.
W szpitalu ktg wyszło ok. Zrobili usg i wysłąli do domu.
A moja pani dr nastraszyła mnie, ze po wzroscie tętne u dziecka moze nastapic jego spadek, że mogą chciec cc robić i zeby wziac ze soba do szpitala przygotowaną torbę.
WIdać Wojtek mały nerwus, bo innej przyczyny nie znalezioono jak dotąd - a na ktg u pani dr było cały czas 170 i wiecej

A małzowi ktos na parkingu przed firma wjechał w dupe i rozwalił mu klape bagażnika. Takze teraz będa szukać czy kamera złapała, jak nie to na włąsny koszt...
Łoooo ale dzień Współczuję
Cytat:
Napisane przez szprotka_mada Pokaż wiadomość
Dobrze, że z Maluchem wszystko ok!

Przybij pionę!

----

Więc ja już po wizycie. W skrócie, podobnie jak justyna, mam leżeć i leżeć i leżeć...
Główka jest już bardzo nisko, do tego wszystko spięte. Mam leżeć i pachnieć, magnez 2xdz, Nospa 3xdz. O szpitalu na razie nie było mowy, ale gin chce mnie widzieć koniecznie za tydzień i się zobaczy jak się rozwija sytuacja. Dostałam też kartę ruchów i mam liczyć ruchy Młodego.
Z pozytywów- posiew ujemny. Hormony tarczycy mam powtórzyć za tydzień- gin sam nie wie co się dzieje...
Tak więc zaraz zamawiam resztę najważniejszych rzeczy i od jutra piorę resztę... Muszę tylko kogoś zatrudnić do prasowania i układania...

Zaczynam łapać stresa i mieć stracha...
Witam również w klubie.
Nogi do góry i zaciskać

Cytat:
w końcu mam chwilkę żeby się odezwać.
I prawie 10 stron od rana do nadrobienia.
Sporo, ale nie narzekam bo z waszymi możliwościami mogło być więcej

zaraz spróbuję Was troszkę podczytać
ale najpierw jeszcze się pochwalę:
Zamówiliśmy wózek. Cały komplet z bazą maxi cosi familyfix i fotelikiem cabriofix wyszedł niecałe 2800zł
chociaż cena i tak spora to dostaliśmy duże zniżki. Cały czas myślałam, że uda się kupić te rzeczy taniej, może z drugiej ręki czy coś
ale Tż się uparł, że nasz najukochańszy, długowyczekiwany pierworodny nie będzie jeździł używaną bryką niewiadomego pochodzenia

Zaliczkę już wpłaciliśmy- musimy czekać 2-3tygodnie na kolorek który zamówiliśmy
Za zakup

Idę chłopa wspierać w prasowaniu
I dziękuję jeszcze raz dziewczyny za odpowiedzi dotyczące ruchów

http://www.suwaczki.com/tickers/dqpre6ydpfblirzx.png

Jestem W Niebie.

Kocham Was

MoTyleKsw jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-04-25, 19:30   #4307
diabli
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez potterka Pokaż wiadomość
Byłam dzisiaj na warsztatach Akademia Mama Pyta
i wygrałam chustę lennylamb
Pierwszy raz w życiu coś wygrałam
super! uwielbiam konkursy

---------- Dopisano o 19:30 ---------- Poprzedni post napisano o 19:29 ----------

Cytat:
Napisane przez salviae Pokaż wiadomość
Dzięki, no nad chustą też się zastanawiam, chyba Justi zamawiała, jakieś z 2 gatunku które były w miare fajne, może orientujecie się jak je znaleźć ? Widzę, że są też nosidełka dla noworodków, ale muszę się wgłębić w temat trochę, a teraz raczej z czasem kiepsko. W ciązy nie myślałam, że będę tego potrzebowała, a szkoda, mogłam już mieć wszystko ogarnięte
bratowa mi przyslala jakies nosidelko i na pewno jest od urodzenia...poszukam go i podam Ci firme albo model.
Stary 2013-04-25, 19:37   #4308
Ashyshqa
Zakorzenienie

Cytat:
szukam materialow, zeby kocyki wyprodukowac
Nie wiem jak z tą bawełną typową na kocyki, czy ona się różni od tej na pościel Może zamów jeden z supełka, żeby się przekonać?

A co do tych plecionych - sweterkowych, ażurkowych kocyków bawełnianych - myślę, że one są robione maszynowo w konkretnych rozmiarach i nie da rady tego kupić na metry. Pomyśl, przecież po przecięciu to się rozejdzie, stąd pewnie panie w hurtowniach nie wiedzą o co kaman
Nie wiem czy tego typu kocyki będziesz w stanie produkować. Ale takie "supełkowe" z pewnością, jeśli znajdziesz odp. bawełnę.

A nie myślałam o takim rozwiązaniu, żeby te kocyki 2-warstwowe tworzyć tak:
jedna warstwa kolorowej bawełny, jedna warstwa białej -
tak jak to wygląda w przypadku rożków kalamati?

Cytat:
Napisane przez vujka Pokaż wiadomość
Hej wstałam na chwilę zobaczyć co u was słychać, ale nie cytuje, bo brzuch mi się cały dzień spina

Wczoraj u reumatologa wszystko ok! powiedziała, że wyniki jak na mnie bardzo dobre i że nie widzi wskazań do cc. Jak nie urodzę to za dwa tygodnie mam kontrolę, ale tak coś ostatnio mam przeczucie, że dotrwam do terminu mimo, że mnie tak wszyscy straszą wiec 07.05 wizyta u gin., a 8.05. reumatolog.

Mam nadzieje, że u was wszystko ok! do zaś

ps. mąż ustawił mi dzisiaj leżak przy balkonie wiec się rozłożyłam wystawiłam nogi do słońca i odpoczywałam. Miałam założone leginsy 3/4 i teraz mam pięknie opalone nogi od pół łydki w dół. Wyglądam jak ciołek dobrze, że na razie nigdzie nie wychodzę
Cześć Vujka! za wyniki! Wygrzewaj się zatem na słoneczku, tylko odsłoń więcej nóg niż same łydki

Cytat:
Napisane przez XxXJuSstiii Pokaż wiadomość
niedawno wróciłam z Kato, byłam na Akademii Mama pyta, było rewelacyjnie i wygrałam (a raczej mój mąż) stanik do karmienia
Brawo dla męża! Z pewnością mu się przyda! A chociaż pasuje na Ciebie rozmiar?

To byłyście z Potterką na tych samych warsztatach?
Stary 2013-04-25, 19:39   #4309
candace1
Zakorzenienie

Cytat:
dokładnie tak jak mówisz.. to zależy od organizmu, jedna zniesie super cc, druga będzie długo do siebie dochodziła..
Jedna urodzi sn i po kilku dniach nie będzie pamiętała, że rodziła, a druga miesiąc będzie dochodziła do siebie..
tylko słyszałam już z kilku źródeł o tych bakteriach w naszym szpitalu i boję się, że i ja pechowo zostanę nimi zarażona, albo Wiktorek
Tż i teściowie suszą mi głowę żebym się poddała cesarce, bo to operacja, w sterylnych warunkach i tam już nic nie spartaczą..
ale ja wolałabym uniknąć takiej poważnej opercaji jak cc
w każdym razie dziękuję Ci za słowa otuchy
chociaż tutaj mogę się wyżalić..
Masz rację, trzeba myśleć pozytywnie !!! Będzie dobrze !!!!!
Kochana to możesz przekazać ode mnie teściom i TŻtowi, że to g&&**&no prawda..
Nie mogę tego odszukać ale w jednym z opisów porodu - dziewczyna opowiadała o swojej cc i o tym jak jej i innym dziewczynom się rana paprała i szwy się rozłaziły Okazało się, że mieli w szpitalu jakieś zakażone nici do szycia Także naprawdę nic niogdy nie wiadomo... Nie można się tak nastawiać

Cytat:

No mężowi się na bank przyda
candace1 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-04-25, 19:40   #4310
diabli
Zakorzenienie

Cytat:
same wygrane dzisiaj! gratki dla meza biedny musi sie podzielic nagroda
Stary 2013-04-25, 19:42   #4311
justyna_g4
Zakorzenienie

Cytat:
ok, przeczytalam, ze wyblagalas lekarke, ze wolisz lezec w domu i dlatego tak napisalam. jesli lekarka ma jakies obawy i mowila o tych zastrzykach to chyba sama powiedzialabym, ze dla swietego spokoju niech je podadza profiaktycznie, a lezenie w domu swoja droga ja w szpitalu wyladowalam w moim 31 tyg (lekarze mowili o 29 :P) i zastrzyki podali. nie mialam skurczy, ale jakos tak pewniej sie pozniej czulam, bo jesli mialabym rodzic wczesniej to juz plucka gotowe. uwazaj na siebie, lez i dbaj o Laurunie
ps. mam juz lezaczek, za chwile wstawie fotki. poza tym mam jeszcze kilka innych rzeczy gdybys byla zainteresowana.
To zależy co jeszcze masz, w jakim stanie i cenie. Nie mam np przewijaka ale musze mieć taki usztywniany na łóżeczko.

Cytat:
Napisane przez MoTyleKsw Pokaż wiadomość
Witam w klubie leżących i z dzieckiem niskoooo
Niestety mi leżenie średnio wychodzi bo wszystko mnie boli
A co do zastrzyku ja jak dostałam w 32 to nie powiem ale dużo lepiej psychicznie się czułam.
Mi sie wydaje, że nie wysłała mnie bo stwierdziła ze skoro to już 34tc to może rzeczywiście do tego czasu je podają. Mnie boli biodro bo kazała mi leżeć na lewym boku i dać poduszkę pod biodro żeby tyłek był wyżej i mała nie uciskała.

Laura

http://lb1f.lilypie.com/YodDp2.png
justyna_g4 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-04-25, 19:59   #4312
niunka045
Zadomowienie

Odp: Zima przestała nas maltretować - chyba czas się rozpakować! Mamy V-VI 2013 cz.14

Diabli Jestes niesamowita

Zaliczyłam angielski na 5

Jenny zdecydowaliśmy sie na recaro

Śpiąca Jestem jakas taka dzis. Kto jutro pójdzie za mnie na badania?

---------- Dopisano o 19:59 ---------- Poprzedni post napisano o 19:56 ----------

Justynko to ładnie, kupcze. Lez teraz jak najmniej wstawaj. Bedzie dobrze musi byc. Jak pozwoliła Ci zostać w domu to może nie jest tak źle?
niunka045 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-04-25, 20:07   #4313
barwineczek
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez sharpnowaja Pokaż wiadomość

happy chodzi o to że byłam jakoś nastawiona że mała urodzi się wcześniej tak jak było na USG. A tu moje maleństwo ma inne plany. Co ma być to będzie kocham moje maleństwo i choćbym miała czekać jeszcze miesiąc to cierpliwie będę czekać.
Mi brzuch wyszedł trochę w 7 m-cu a już całkiem na święta. I to z dnia na dzień. Gdybym tyła równomiernie to jakoś bym się lepiej czuła a nie ja na początku mało co a od 10 tygodni tyję 1 kg tyg i na prawdę mi ciężko. Za tym poszły rozstępy- a już miałam nadzieję że obejdzie się bez nich. Nie mówiąc o tym że jak się teraz zrobiło ciepło to kompletnie nie mam w czym chodzić.
no to jest duży minus, nie mamy w co się ubrać, a szkoda kupować no bo przeciez tak mało czasu zostało, a tak naprawdę to i dwa tygodnie może być
barwineczek jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-04-25, 20:09   #4314
Magiusa
Zakorzenienie

Ja tylko na chwilkę bo wróciliśmy z SR i niedługo idziemy do znajomych.
Generalnie im dłużej chodzę na to SR tym bardziej mi się nudzi i wydaje mi się, że wcale nie dowiaduję się nic ciekawego. Ale pewno tak mi się tylko wydaje.

Kumpela podrzuciła mi test różnych mokrych chusteczek, więc i ja Wam podrzucam, jakby któraś jeszcze nie kupiła to może warto się zasugerować. Ja mam już 9 paczek i na szczęście okazało się, że huggies mają w miarę ocenę.

http://www.srokao.pl/2013/01/analiza...nawilzane.html

07.07.2012

12.06.2013 DARUŚ
&
20.02.2015 BARTUŚ

Magiusa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-04-25, 20:12   #4315
justyna_g4
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez niunka045 Pokaż wiadomość
Justynko to ładnie, kupcze. Lez teraz jak najmniej wstawaj. Bedzie dobrze musi byc. Jak pozwoliła Ci zostać w domu to może nie jest tak źle?
Tego sie trzymam właśnie. Nie wiem ale jakoś wierzę, że będzie ok. Nawet jakbym miała leżeć do końca.

Cytat:
Napisane przez Magiusa Pokaż wiadomość

Kumpela podrzuciła mi test różnych mokrych chusteczek, więc i ja Wam podrzucam, jakby któraś jeszcze nie kupiła to może warto się zasugerować. Ja mam już 9 paczek i na szczęście okazało się, że huggies mają w miarę ocenę.

http://www.srokao.pl/2013/01/analiza...nawilzane.html
Ja nie mam własnie ani jednej paczki...miałam zamiar w przyszłym tygodniu jechać na zakupy...chyba z przesyłką będę wszystko zamawiać.

Laura

Stary 2013-04-25, 20:12   #4316
Kamciatka
Rozeznanie

Cytat:
w końcu mam chwilkę żeby się odezwać.
I prawie 10 stron od rana do nadrobienia.
Sporo, ale nie narzekam bo z waszymi możliwościami mogło być więcej

zaraz spróbuję Was troszkę podczytać
ale najpierw jeszcze się pochwalę:
chociaż cena i tak spora to dostaliśmy duże zniżki. Cały czas myślałam, że uda się kupić te rzeczy taniej, może z drugiej ręki czy coś
ale Tż się uparł, że nasz najukochańszy, długowyczekiwany pierworodny nie będzie jeździł używaną bryką niewiadomego pochodzenia

Zaliczkę już wpłaciliśmy- musimy czekać 2-3tygodnie na kolorek który zamówiliśmy
za wózek. To macie kolejną rzecz odhaczoną
Kamciatka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-04-25, 20:13   #4317
niunka045
Zadomowienie

Odp: Dot.: Zima przestała nas maltretować - chyba czas się rozpakować! Mamy V-VI 2013

Cytat:
Tego sie trzymam właśnie. Nie wiem ale jakoś wierzę, że będzie ok. Nawet jakbym miała leżeć do końca.

Ja nie mam własnie ani jednej paczki...miałam zamiar w przyszłym tygodniu jechać na zakupy...chyba z przesyłką będę wszystko zamawiać.
Nie kupuj ja Ci wyśle mam Twój adres jutro to ogarne
niunka045 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-04-25, 20:14   #4318
Kamciatka
Rozeznanie

Dopiero wrócilismy ze spaceru, dałam radę mimo mojej masy - przeszłam spoty kawał drogi, aż się lodem musiałam wspomóc, a co Ale nam dzisiejszy nerw przynajmniej na tym swieżym powietrzu przeszedł
Kamciatka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-04-25, 20:14   #4319
humpback
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez ankaaa206 Pokaż wiadomość
zrobiłam pyszną sałatkę z fetą, mhmmm marzy mi sie grill!
będzie weekend, będzie grill

Cytat:
Dobra, rano wyćwiczyłam się na gimnastyce dla ciężarnych - 3 raz w tym tygodniu, zezarłam wiesiołek, wykąpałam się, zrobiłam masaż krocza - myślałam, żę będzie gorzej..wysmarowałam rozstępy, zaparzylam liście mialin - smakuje ni jak....Dużo tego trzeba pic?? ile szklanek ile razy dziennie?? no i wyćwiczyłam mięśnie Kegla.
No chyba wszystko co mogłam to zrobiłam.. jeszcze musze zrobić kilka takich sesji i jestem ready to push
Dzisiaj ostatnia szkoła rodzenia
oo Kegl!

Cytat:
Napisane przez Tity Pokaż wiadomość
Wpadam się pochwalić, że paciorka nie ma To może 7 maja uda się pociąć...

Cytat:
Napisane przez karota11 Pokaż wiadomość
Dzień dobry
Zaczełam Was nadrabiać, ale w połowie wymiękłam
Za godzinkę mam wizytę z usg i jakoś tak się denerwuje,z e nie mogę się skupić na tym co czytam

Cytat:
Wróciłam...czułam, że coś będzie nie tak. Chciała mnie wysłać do szpitala, żeby dali mi zastrzyki na rozwój płuc bo mała już jest bardzo nisko...uratowało mnie to, że nie mam skurczy i ubłagałam ją, żebym mogła w domu leżeć. Za tydzień mam przyjść, jak będzie gorzej to szpital nie ma zmiłuj.
Nawet mi tej szyjki na usg nie zmierzyła tylko od razu na ktg. Na szczęście nie było skurczy. Pobrała mi tego paciorkowca zobaczymy jak będzie wynik. Teraz to się dopiero będę bać tej następnej wizyty.
za was, żeby było dobrze

Cytat:
A małzowi ktos na parkingu przed firma wjechał w dupe i rozwalił mu klape bagażnika. Takze teraz będa szukać czy kamera złapała, jak nie to na włąsny koszt...
oby kamera złapała

a ja wróciłam z badania dna oka - myślałam że będę oślepiona, ale luz. zwyrodnień żadnych nie ma, mogę rodzić sn. i robię sobie pastę jajeczną ze szczypiorkiem na jutrzejsze śniadanie
humpback jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-04-25, 20:15   #4320
justyna_g4
Zakorzenienie

Dot.: Odp: Dot.: Zima przestała nas maltretować - chyba czas się rozpakować! Mamy V-V

Cytat:
Napisane przez niunka045 Pokaż wiadomość
Nie kupuj ja Ci wyśle mam Twój adres jutro to ogarne
A widzisz zapomniałam o tym. Dzisiaj zamawiam fotelik i łóżeczko. Tylko jak Tż wróci bo fotelik to jego działka. Nie ma co czekać dłużej.

Laura

Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości