|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
| Pokaż wyniki sondy: Jaki ma być tytuł 15 części naszego wątku ?? | |||
| Mamusie MAJ-CZERWIEC 2013, cz.15 |
|
0 | 0% |
| Mamusie MAJ-CZERWIEC 2013, cz.15 - Pierwsze maluszki na świecie już mamy |
|
0 | 0% |
| Mamusie MAJ-CZERWIEC 2013, cz.15 - Witamy na świecie pierwsze maluszki |
|
0 | 0% |
| Mamusie MAJ-CZERWIEC 2013, cz.15 - Czas zacząć rozpakowywanie |
|
0 | 0% |
| Pięć maluszków na świecie już mamy, na kolejne niecierpliwie czekamy. V-VI 2013 cz.15 |
|
3 | 5,36% |
| Czas leci jak szalony, niedługo nasz poród upragniony. Mamy MAJ-CZERWIEC 2013 cz.15 |
|
0 | 0% |
| Przed porodem stracha mamy, ale dzielnie się wspieramy. Mamy V-VI 2013 cz.15 |
|
2 | 3,57% |
| Kolejnych porodów nadchodzi czas co cieszy ale i przeraża nas! Mamy V-VI 2013 cz.15 |
|
0 | 0% |
| Do dnia porodu już całkiem blisko ale jesteśmy gotowe na wszystko. V-VI 2013 cz.15 |
|
1 | 1,79% |
| Wielkie brzuszki już widać z dala, lecz jeszcze nie chcemy iść do szpitala. V-VI 2013 |
|
1 | 1,79% |
| Część maluszków już jest z nami, na resztę niecierpliwie czekamy! V-VI 2013 cz.15 |
|
7 | 12,50% |
| Obniżone nasze brzuchy, bo już wychodzą z nich maluchy. Mamy V-VI 2013 cz.15 |
|
0 | 0% |
| Obniżają nam się brzuszki - chcą wychodzić z nich maluszki! MAJ-CZERWIEC 2013 cz.15 |
|
8 | 14,29% |
| Mamy już pierwsze maluszki, reszta nisko nosi brzuszki. Mamy V-VI 2013 cz.15 |
|
5 | 8,93% |
| Mamy pierwsze maluszki, reszta już rozchyla nóżki. Mamy V-VI 2013 cz.15 |
|
2 | 3,57% |
| Sexi orki maluchy witają, okładów z samca nie zaprzestają. Mamy V-VI 2013 cz.15 |
|
7 | 12,50% |
| Wkrótce wyzionę ducha, jak nie wyjdziesz z mego brzucha. Mamy V-VI 2013 cz.15 |
|
15 | 26,79% |
| Szamańśkie metody stosujemy, maluchy przywołać chcemy. Mamy V-VI 2013 cz.15 |
|
2 | 3,57% |
| Regularnie się myjemy, do porodów szykujemy. Mamy MAJ-CZERWIEC 2013 cz.15 |
|
3 | 5,36% |
| Głosujący: 56. Nie możesz głosować w tej sondzie | |||
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#4261 | |||
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Zima przestała nas maltretować - chyba czas się rozpakować! Mamy V-VI 2013 cz.1
Cytat:
za paciora i żeby Laura jeszcze trochę posiedziała w brzuszku ![]() ---------- Dopisano o 17:20 ---------- Poprzedni post napisano o 17:19 ---------- Cytat:
![]() A co do zzo to się zastanawiam czy jechać na tą konsultację czy odpuścić ---------- Dopisano o 17:23 ---------- Poprzedni post napisano o 17:20 ---------- Cytat:
![]() Kupiłam w aptece. Tabletki --- Z grubsza od wczoraj nadrobione
|
|||
|
|
|
#4262 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Zima przestała nas maltretować - chyba czas się rozpakować! Mamy V-VI 2013 cz.1
To zależy czy chcesz znieczulenie czy wannę, bo obydwu się nie da połączyć.
|
#4263 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
A co do schylania to unikam już od ostatniego razu jak kazała mi leżeć. Wydaje mi się że może to być prawda z tym 34tc bo nie wysłała mnie do tego szpitala bo za 2 dni właśnie 34tc będę mieć skończony. Mówiła mi, ze właśnie w 34tc wytwarza się ta substancja odpowiedzialna za rozprężenie tych płucek.
|
|
#4264 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Bo gdybym miała paciora to poród w wodzie odpada, można wtedy tylko imersję wodną...
|
|
|
|
|
#4265 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Ale pani gin mi stracha takiego napędziła, ze hu hu.
|
|
|
|
|
#4266 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() a liscie - jesli beda zle to grubcia-chomik chetnie je przygarnie |
|
|
|
|
#4267 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() ale najważniejsze żebyś się nie denerwowała, żeby bobasowi nie szkodzić |
|
|
|
|
#4268 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
---------- Dopisano o 17:40 ---------- Poprzedni post napisano o 17:33 ---------- Cytat:
dostalabys zastrzyk na plucka i wtedy mozna juz spokojniej myslec o wczesniejszym porodzie, bo dziecko bezpieczniejsze. zrobiliby Ci badania, a jesli skurczy nie ma to wrocilabys szybko do domu. teraz bedziesz sie niepotrzebnie stresowac |
||
|
|
|
#4269 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Cytat:
![]() ---- Więc ja już po wizycie. W skrócie, podobnie jak justyna, mam leżeć i leżeć i leżeć... Główka jest już bardzo nisko, do tego wszystko spięte. Mam leżeć i pachnieć, magnez 2xdz, Nospa 3xdz. O szpitalu na razie nie było mowy, ale gin chce mnie widzieć koniecznie za tydzień i się zobaczy jak się rozwija sytuacja. Dostałam też kartę ruchów i mam liczyć ruchy Młodego. Z pozytywów- posiew ujemny. Hormony tarczycy mam powtórzyć za tydzień- gin sam nie wie co się dzieje... Tak więc zaraz zamawiam resztę najważniejszych rzeczy i od jutra piorę resztę... Muszę tylko kogoś zatrudnić do prasowania i układania... ![]() Zaczynam łapać stresa i mieć stracha...
|
|
#4270 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Ja się nie przejmuję, od poczatku ciąży tak mam,że tzw. sprawy doczesne nie wypowadzają z równowagi. Ale małża mi szkoda, musiał pędzić do mnie na łęb na szyje, zeby do tego szpitala mnie zawieźć, jechał z rozwalona klapą, jeszcze się stresował co z WOjtkiem, zresztą jeśli o to chodzi to oboje zaraz mamy zwieszone miny, tak byśmy chcieli, zeby wszystko było "ksiazkowo". Ale to pewnie każdy rodzic. Teraz stwierdzliśmy, ze trzeba wyluzować, przećwiczyliśmy, ile czasu małz potrzebuje jakby co, zeby dojechać z pracy do domu i jest git. |
|
|
|
|
#4271 |
|
Zakorzenienie
|
u mnie drugi zastrzyk dopiero po 24 godz.
|
|
|
|
#4272 |
|
Zakorzenienie
|
Mąż za chwilę będzie i jedziemy jeszcze na mieszkanie, także miłego wieczorku
|
|
|
|
#4273 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
---------- Dopisano o 17:52 ---------- Poprzedni post napisano o 17:46 ---------- Mam dwie poropozycje na tytuł nowego wątku, Od razu podaję, bo mogę zapomnieć później... 1. Część maluszków juz jest z nami, na resztę niecierpliwie czekamy! Mamusie maj/czerwiec 2013. 2. Obniżone nasze brzuchy, bo juz wychodzą z nich maluchy.Mamusie maj / czerwiec 2013. |
|
|
|
|
#4274 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#4275 |
|
Zakorzenienie
|
w końcu mam chwilkę żeby się odezwać.
I prawie 10 stron od rana do nadrobienia. Sporo, ale nie narzekam bo z waszymi możliwościami mogło być więcej ![]() zaraz spróbuję Was troszkę podczytać ale najpierw jeszcze się pochwalę: Zamówiliśmy wózek. Cały komplet z bazą maxi cosi familyfix i fotelikiem cabriofix wyszedł niecałe 2800zł chociaż cena i tak spora to dostaliśmy duże zniżki. Cały czas myślałam, że uda się kupić te rzeczy taniej, może z drugiej ręki czy coś ![]() ale Tż się uparł, że nasz najukochańszy, długowyczekiwany pierworodny nie będzie jeździł używaną bryką niewiadomego pochodzenia ![]() Zaliczkę już wpłaciliśmy- musimy czekać 2-3tygodnie na kolorek który zamówiliśmy Edytowane przez lonely_lady Czas edycji: 2013-04-25 o 18:06 |
|
|
|
#4276 | |||||||
|
Zakorzenienie
|
Gonię Was od rana bo tylko z doskoku podczytuję i wreszcie dotarłam do ost. strony
![]() TŻ ma dziś wolne i zrobiliśmy sobie mega relaksacyjny dzień. Do południa leżeliśmy do góry brzuchami, na obiadek poszliśmy do pobliskiej knajpki bałkańskiej (jadłam pyszny chłodnik A teraz nie mogłam się opanować i zjadłam jajko sadzone z ziemniaczkami, koperkiem i sosem tzatziki, który został mi ze śniadania Pycha Ja też liczyłam na rozpakowanie się w tej części ![]() Ale super! ![]() Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
Zdaj nam relację jak wrócisz!Cytat:
Cytat:
A z autami to jakaś plaga na wątku! Już któraś taka sytuacja w ostatnich dniach! Mam nadziję, że uda się znaleźć winowajcę ![]() Cytat:
żeby leżenie przyniosło skutek.Cytat:
|
|||||||
|
|
|
#4277 | ||||||||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Śmiać mi się troszkę chce z tego zmuszania się do liści malin itp ![]() Cytat:
Ja mam ten ażurkowy do odbioru na poczcie i ten z motherhood w zamówieniu ![]() Cytat:
dla mnie klapki+ schody+ ciąża Cytat:
mniej miejsca mają kruszynki, to normalne, zmienia się też charakter ruchów, mniej kopniaków, więcej przeciągnięć ![]() Cytat:
Cloche, a ten JM Organic mogę dziecińce od pierwszych dni życia aplikować? ja dzwonię za każdym razem na infolinię, jak tylko mam sygnał, że kurier odebrał i numer przesyłki i kontaktują się z nim, żeby np uprzedzić, że w danych godzinach nikogo nie zastanie albo żeby wyciągnąć info kiedy będzie, żebym mogła spokojnie prysznic wziąć Cytat:
Cytat:
Ufff, jak dobrze, że z Wojtusiem wszystko dobrze ![]() Cytat:
Cierpliwości, a będzie nagroda!!! Justyna- jak wyżej, dobrze, że masz kogoś kto Ci pomoże, zrobi i poda jedzenie!
|
|
#4278 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() I to ten nowy model Tako? Który kolorek?Wiesz, może mąż wychodzi z założenia, że lepiej nowy to posłuży jeszcze rodzeństwu
|
|
#4279 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
A który kolor wybraliście?
|
|
|
|
|
#4280 |
|
Zakorzenienie
|
axella nie ważne jak masz wypisane zwolnienie. Zawsze dostajesz za dany miesiąc kalendarzowy. Za kwiecień dostaniesz w maju, za maj w czerwcu.
Mi trochę załamka już przeszła. Co ja głupia chce od własnego dziecka. Widocznie jeszcze nie jej czas. Gdyby nie to że z USG tak mi wychodził termin na kwiecień to bym nawet o tym nie myślała. No więc czekam maja na LUZIE. Mam nadzieję że mój paskudny humor nie wróci. MoTyleKsw im dalej w ciąży tym mniej ruchów, ja mam teraz mało ale jak czasami mi przywali- zwłaszcza w pęcherz to masakra. Ale bardziej czuję jak się przemieszcza albo coś wypina niż jakieś kopniaki. No i za 36 tcpola jestem pod wrażeniem pani kierowniczki za takie traktowanie
|
|
|
|
#4281 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
to mi się podoba. przyznam, że trochę nie rozumiem tej niecierpliwości, przecież każda chce, żeby dziecinki były zdrowe i idealnie rozwinięte, a skoro to wymaga 40 tygodni... rozumiem, że można być zmęczonym, ociężałym etc. ale chyba nie jest najważniejsza nasza wygoda i fajnie brzmiąca data conie... ciekawe czy za dwa tygodnie zmienię przekonanie
|
|
#4282 |
|
Zadomowienie
|
Hej dziewczyny ja tylko na chwilkę,
Aschy ty dostałaś takie fajne nosidełko możesz napisać jak ono się nazywało, bo mój mały cały czas chciałby być wtulony i chciałabym takie kupić ![]() Nie odzywam się bo mój kochany terrorysta cały czas chce leżeć przy/na rodzicach i za nic nie daje odłożyć się do łóżeczka jak w nim zaśnie to jest święto, dobrze, że przynajmniej noce są w miarę
|
|
#4283 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
och, a może spróbujesz kokonikowania? http://www.youtube.com/watch?v=ASEjSYlnbzM czy któraś z Was planuje spróbować? bo ja tak ![]() nosidełko, które ma Ash nie jest od pierwszych tygodni, wydaje mi się, że to nosidełko Tula. Ale w nich można dziecinkę bujać jak już siedzi Natomiast od pierwszych dni są rekomendowane chusty tkane lub elastyczne.
J + D = H Edytowane przez happy blue Czas edycji: 2013-04-25 o 18:21 |
|
|
|
|
#4284 |
|
Zakorzenienie
|
![]() niunka fajnie by było z tym brakiem kolki moja mała ma czkawkę średnio 3 razy dziennie![]() dziewczyny gdzie kupię ten wiesiołek? w aptece? to są w końcu tabletki czy coś do picia? Atena w dniu porodu kończy się L4 a zaczyna macierzyński. Nie ważne jak masz wypisane zwolnienie vvgh pełnia to chyba dziś będzie
|
|
|
|
#4285 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
|
|
#4286 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Byłam dzisiaj na warsztatach Akademia Mama Pyta i wygrałam chustę lennylamb ![]() Pierwszy raz w życiu coś wygrałam
|
||||
|
|
|
#4287 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Edytowane przez salviae Czas edycji: 2013-04-25 o 18:26 |
|
|
|
|
#4288 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() wiadomo, że najważniejsze jest zdrowie maleństwa. Nie zmienia to faktu, że możemy czuć się zmęczone i się niecierpliwić. To też całkiem ludzkie uczucia ![]() A co do wiesiołka, liści malin itd to nie stosuje się ich by przyspieszyć poród, ale by przygotować kanał rodny do niego, żeby poród był łatwiejszy, jeśli to możliwe. Położne mówią, że widzą różnicę w tym jak "zachowują się" krocza dziewczyn które stowowały te metody i tych które nie. Wiele to nie kosztuje (mi akurat te liście w miarę smakują) więc można spróbować Cytat:
Moje nosidło - Tula jest od 7kg, a najlepiej to od 6m-cy. Są wkładki niemowlęce, ale ja stawiam na początek na chusty. Kupiłam z tego samego źródła co Justi: http://allegro.pl/natibaby-chusta-m-...196715046.html Te chusty są idealne, nie mają żadnych defektów, przynajmniej moje Cytat:
Podobno świetne chusty mają! Gratuluję
|
|||
|
|
|
#4289 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Aaś może 13stka będzie szczęśliwa. Pogadacie sobie, w końcu wiele was łączy. angie za 38 tcmarchewka piękne ciuszki ![]() Kamciatka trzymam kciuki Tity za brak paciorka
|
|
|
|
|
#4290 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
http://allegro.pl/natibaby-chusta-m-...196715046.html a nosidła dla noworodków są, tzw ergonomiczne, ale są dość drogie. Poniższe informacje są ze strony kangurkowo.pl "Nosidło ergonomiczno-kółkowe, dla dzieci od urodzenia Nowy gatunek nosidła, powstały na przestrzeni ostatnich kilku lat. Całkowicie nowa koncepcja, nowatorskie połączenie nosidełka dla dziecka i chusty do noszenia dzieci. Jedyne nosidło dla dzieci, które Doradcy Noszenia Dzieci uznają za odpowiednie do noszenia noworodków, gdyż odpowiednio podpiera cały kręgosłup dziecka. Nosidło emeibaby łączy w sobie zalety klasycznych nosideł ergonomicznych (szybko się je zakłąda) i chust (idealnie odwzorowuje kształty dziecka). Jako wady można mu zarzucić obsługę nieco bardziej skomplikowaną niż obsługa zwykłego nosidła ergonomicznego. Jest też dość duże po złożeniu, a kapturka nie można odpiąć... Podsumowując: Wygodne nosidło dla każdego. Jedyny produkt który wystarczy na cały okres noszenia. Warto przemyśleć jego zakup, bo na pewno wyjdzie taniej niż kupno najpierw chusty tkanej, a potem dopiero nosidła ergonomicznego. " np takie http://kangurkowo.pl/emeibaby-unikal...i-antigua.html
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 06:59.

za paciora i żeby Laura jeszcze trochę posiedziała w brzuszku

) stwierdził, że rodzimy dopiero 5-6 maja, bo jednak stwierdził, że wtorek to jeszcze za wcześnie.... wtf? ale powiedział, że mnie zbada i zobaczymy. Zbadał, stwierdził, że szyjka bardzo krótka, ale nie ma rozwarcia żadnego, skurcze na ktg tez nie zapisały się (tu reprymendy udzieliłam w myślach Kubusiowi, bo w domu spina mi się brzuch cały czas, a na ktg zero skurczy ZAWSZE!) no i generalnie przepływy ok, wód sporo, łożysko jeszcze ok, Kubuś waży już prawie 3 kg... i po badaniu powiedział, żebym przyszła w poniedziałek, będzie taki inny doktor i on mnie zbada...

Ślub 27. X. 2012
Bo gdybym miała paciora to poród w wodzie odpada, można wtedy tylko imersję wodną...

to chyba sciema z tymi porodami, bo cisza na forum i gadam sama ze soba
dla mnie klapki+ schody+ ciąża
więc jak już inwestujemy w filtr, to warto zwrócić uwagę na skład i zachowanie danego kosmetyku na naszej skórze. niestety - im mniej wydajny, tym lepiej