|
Notka |
|
Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#3901 |
Rozeznanie
|
Dot.: Mamusie styczniowo-lutowe 2013 cz II
Illusion, odgrywki - jak goście już siedzą przy stołach, to wodzirej podchodzi do każdego po kolei, coś tam odśpiewuje, jakąś rymowankę, a ta osobą wrzuca jakąś kasiorkę do koszyczka. I tak każdy, aż wszystkim zostanie odśpiewane.
-------------------------------- Oczywiście chodzi o mojego "brata". Ja dobrze wiem, że po ciąży jestem nadal gruba, nie trzeba mi o tym przypominać, widzę to i nie jest mi z tym dobrze. Jedyny posiłek zjadłam sobie dzisiaj o 13, i żeby zagłuszyć głoda, to ok. 16 wyciągnęłam sobie resztkę rolady lodowej. Wiecie, no dosłownie nie wiem, z 15 łyżeczek było? Niby był krupnik na obiad, ale zwyczajnie nie lubię i nie tknęłam. I ten do mnie z tekstem, że jak tak wpierdalam, to co się dziwić, że gruba jestem. ![]() Rozumiecie? Byłam w ciąży, miałam zatrucie, przez to przybrałam 30 kg, a po zostało jeszcze 15, jakieś 2 tyg. po porodzie musiałam się oszczędzać przez plecy i kolano. A teraz zwyczajnie nie mam za bardzo czasu na jakiś konkretny ruch, bo siedzę w domu i robię wszystkim za kurę domową. Sprzątam, gotuję, prasuję, piorę, temu kutasowi też ciuszki trzeba uprasować, bo rączek nie ma malutki chłopczyk z☠☠☠any. I chuj do mnie z takim z tekstem. Ja mu ☠☠☠☠a pokażę, aż się zdziwi, jak mnie będzie widział za miesiąc, kopara mu opadnie. Jak będę miała czas, to dziś wieczorem albo już jutro napiszę w klubie na temat naszych "wzorowych" relacji. Żeby nie było, że to ja jestem taka niedobra siostra. Przepraszam za takie bluzgi, ale z☠☠☠ał mi dzień kretyn. Mam go w ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3902 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#3903 |
Zakorzenienie
|
Wisienko, ja to Ci sie dziwie, ze Ty im wszystkim robisz za agd... Skoro Twoj brat ma wszystko podane pod nos to i nie wie co to szacunek dla czyjejs pracy!!!
Naprawde mu jeszcze prasujesz? ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3904 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
nie rozumiem, palantowi? o kurcze to nie jestem sama, a coś Wam lekarz mówił? Twoje maleństwo ulewa? karmisz tylko piersią czy jeszcze mieszanym? |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3905 |
Rozeznanie
|
Nawijko, wszystkim prasuje, ogólnie jak jest już sterta ciuchów, to idą wszystkie hurtem..
|
![]() ![]() |
![]() |
#3906 |
Zakorzenienie
|
Ale jaja
![]() wkurzylam sie bo zawsze kapiemy malego razem. wczoraj maz po pracy zajety, dzis pojechal do tesciow, jutro tez ma jakas robote do zrobienia a ze maly ok 18 zasypia to w koncu niedlugo bedzie myty raz na tydzien ![]() no wiec korzystajac z okazji ze maly mial dobry humorek to ja szybko kapiel przygotowalam i rachu ciachu sama po raz pierwszy go wykapalam ![]() Kubuleslaw grzeczniutki, nawet cos tam do mnie zagadal, pousmiechal sie, no aniol nie dziecko ![]() ![]() ![]() wycieram po kapieli mlodego, dzwoni tatus -juz dojechalem. jak maly? co porabiacie? - a wlasnie wycieram go po kapieli - kapalas go? -no ![]() -SAMA?!?!? ![]() Chlopina doszedl do siebie po paru glebszych wdechach wiec mowie mu ze maly grzeczniutki byl, ze mu sie podobalo, zreszta zaraz przesle ci zdjecie to sam zobaczysz a on: -to jeszcze zdjecie dalas rade mu zrobic? ![]() normalnie wyczyn na miare zdobycia ewerestu ![]() a mlody po kapieli zjadl i juz spiocha ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3907 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() a co do brata to ![]() ![]() ![]() ![]()
Najlepsze Promocje i Wyprzedaże
![]() |
#3908 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() na pierwszym szczepieniu wazyl 5 kg, na drugim 6kg no i teraz jak osattnio sie wazylismy (w tamtym tyg chyba) to bylo 6380. jakby byl maz to bym go i dzis zwazla i bym wiedziala na biezaco ile wazy ale nie umiem obslugiwac tej wagi ![]() na szczepieniach pielegniarka nic nie mowila nt wagi, maly caly czas przybiera tylko nie sa to jakies strasznie wielkie kg wiec stwierdzilam ze sie nie bede martwic az tak bardzo... moze poszedl w mamusie... (oby nie ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3909 | |
Zakorzenienie
|
Odp: Dot.: Mamusie styczniowo-lutowe 2013 cz II
Cytat:
Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3910 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() |
![]() |
#3911 | ||||||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() mój na szczęście jeszcze daje się wozić w wózku, ale już nie przesypia całych spacerów ![]() Cytat:
![]() ![]() [QUOTE=scotasia;40488414]jeszcze raz dziekuje za wsparcie ![]() Mi tez sie bardzo podoba ![]() My na pierwszy taniec mielismy "sen na pogodne dni"Bartelik A z wpadek na slubach.. czytalismy z mezem czytania, i moj TŻ zamiast "całą majętność swoją" przeczytał "całą namiętność swoją" ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Dziewczyny, jaki fotelik po nosidle??? Bo ja zgłupiałam, a na wakacje chyba będziemy musieli kupić coś nowego, bo Małemu powoli stópki wystają..... No i złośnik mały odrzucił całkowicie smoka i nie chce pić z butli ![]()
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#3912 |
Wtajemniczenie
|
Ufff pobieżnie przeleciałam co piszecie, Gabi faktycznie ma zapalenie spojówek, dostała kropelki, to raczej na tle alergicznym. Laurusia zaszczepiona teraz śpi, ale płakała buuuuuu a Gabi razem z nią ...
mitabe Ty zdaje się pytałaś o gorączkę po szczepieniu na pneumokoki, my dzisiaj szczepiliśmy właśnie na pneumokoki, póki co, co chwila sprawdzam, czy nie ma gorączki. W ulotce jest napisane, że często się zdarza... Wisienko olej brata, nie warto się denerwować, bo dziecko to wyczuwa, on taki zawsze???;/ niedawno rodziłaś przeciez to normalne... mój klocek dziś ważył 7700g - zaczynam się martwić ![]()
Edytowane przez antoinette Czas edycji: 2013-04-25 o 17:47 |
![]() ![]() |
![]() |
#3913 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]()
![]() |
#3914 |
Wtajemniczenie
|
hm skąd ja to znam, od początku mała nie chciała smoka, teraz wyjmuje z buzi i rzuca za siebie, każdego dnia walczę o kilka łyków herbatki z butelki ehhh
#3915 |
Wtajemniczenie
|
wrzuciłam fotki do klubu, mojego małego boya
![]() wiecie co mi sie snilo dzisiaj? ze tz znalazl nasze foum i przeczytal sobie te wszytskie glupoty ktore o nim pisalam i o tesciowej ![]() ![]()
#3916 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]()
![]() ![]() |
![]() |
#3917 | ||||||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() ja od początku sama kapie bo mnie wkurzało jak ktos chciał asystowacv i łapy pchał (czyt. tesciowa) Cytat:
![]() miałam cos napisac i mi wyleciało z głowy ![]() ![]() ---------- Dopisano o 18:12 ---------- Poprzedni post napisano o 18:11 ---------- Cytat:
![]() mój mąż jak widzi nagłówek wizaż to stwierdza, ze znowu ta sekta ![]() |
||||||
![]() ![]() |
![]() |
#3918 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Po drugie przestań mu prasować !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! ! |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3919 |
Zakorzenienie
|
Bym zapomniała, jutro spotkanie matek I kwartału z naszym ukochanym Donaldzikiem Tuskiem o 10.
Pewnie powie, drodzy rodzice, no niestety, bardzo bym chciał no ale niestety nie mamy takich funduszy. No ale na za☠☠☠i.ste premie dla siebie to mają. ajjjjjjjj powinni wysadzić ten caly sejm w piździec. ![]()
![]() |
#3920 |
Zakorzenienie
|
Mojemu maluszkowi chyba brzusio doskwierał bo płakał mi bidulinek,aż w końcu usnął na rękach. Moje maleństwo
![]() Wisienko-olej dziada-niech się pałuje ![]() Antoinette-co na waga ![]() Pstryniu- ![]() ![]() A mojego męża nadal nie ma w domu... I tak myślę. Czy w pracy jest do tej pory czy gdzieś u kumpla ![]()
#3921 |
Zakorzenienie
|
Wisienka : przestań gada obsługiwać!
Lady: kochana, przypomnij u jakiego sprzedawcy kupowałaś szyfonowe spódnice?? Zamówiłaś Alles? Ciekawa jestem czy będziesz zadowolona, bo w końcu ja doradzałam. Dziecię moje wcześniej się ostatnio zmęczone robi wieczorem, chyba sobie jeszcze musi sen wydłużyć. Pytanie odnośnie inhalacji: da się to zrobić jakimś domowym sposobem?? Jak? Mała ma katar, i kurczę serce mi pęka bo ona strasznie płacze jak psikam solą i odciągam fridą. Podkówka i łzy wielkie jak grochyyyyyyy ![]() Jak często odciągacie wydzielinę przy katarze? Bo mi pediatra mówił, żeby tego za często nie robić - czemu, bo śluzówkę podrażnia???? Kurdę, wczoraj się tak pięknie dłużej niż zwykle śmiała na głos, ale do kogo! Do teściowej ![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3922 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]()
![]() |
#3923 |
Zakorzenienie
|
Debrah, art-butik
![]() ![]() Zamówiłam Allesa, zamówiłam, Sawanne 75C, i majtaski M, chociaż jak się mierzyłam to wychodziła S, ale nie wierzę, żebym taka chuda była :P w każdym razie już dreptam w miejscu z niecierpliwością ![]() Meneq ![]() ![]() ![]() ---------- Dopisano o 19:48 ---------- Poprzedni post napisano o 19:46 ---------- Illusion, kurczę, no ale to problem jest, bo jak ja dam radę co pół godziny go cyckiem w wakacje karmić? ![]() Marsi, pisałaś mi kiedyś, że są butelki ze smoczkiem przypominającym pierś, jakie to???
#3924 |
Rozeznanie
|
odwiedziłam klub,
![]()
#3925 |
Zakorzenienie
|
Dziewczyny kurcze w SZOKU jestem! Jutro matki I kwartału mają spotkanie z PREMIEREM! A na tvn w faktach mówili że premier ma jutro ogłosić decyzje ( i o ile sie nie przesłyszałam to będzie decyzja że od stycznia będzie roczny macierzyński!!!!!)
mam nadzieję że to nie jakiś "wałek" Ja mimo wszystko będę trzymać mocno ![]()
#3926 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
A co do butli to może chodzi o Tommee Tippee Closer to nature http://www.tommeetippee.pl/product/butelka_150_ml_x_1/ My taką mamy własnie Albo może medela calma? http://www.medela.com/PL/pl/breastfe...ng-device.html Też mamy ale Igi nie chce z tego pić
![]() |
#3927 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3928 | ||||
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Cytat:
![]() Też się ostatnio odważyłam z tym, ze moja wyje jak syrena alarmowa , nie wiem już jak ja mam ją domyć dokładnie jak ona mi spazmuje. Potem przy ubieraniu czy przewijaniu zauważam pewne niedociągniecia a to pod pachami brudek, a to w uszach a to między palcami . ![]() Cytat:
![]() Cytat:
Mogła by sie obudzic bo śpi w opakowaniu jak mamusia czasem ![]() Co do inhalacji to możesz spróbować garnek z gorącą wodą postawić blisko małej i wlać coś tam do niego , nie wiem czy te krople oilbas można dla takich maluchów. Bo ja to miałam leki na receptę do tego. Ewentualnie mokre pieluchy czy ręczniki gdzieś w pobliżu małej żeby powietrze nawilżyć. Moja tez płaczę przy odciąganiu dlatego wolę jej najpierw popsiukać wodą morską a potem na brzuszek trochę poklepać to jak katarek wodnisty to wylecą glutki, gorzej jak kozy twarde to trzeba ciągnąć ;/ Wczoraj tak się martwiłam a dzisiaj Blaneczka aniołek. Rano pospała godz i mamusia zdążyła poćwiczyć i wziąć prysznic, wybalsamować się i zjeść śniadanie, potem fajnie się bawiłyśmy , potem spacerek -3 godz snu, po powrocie pozwoliła mi ugotować obiad i nawet go zjesc a teraz znowu sobie śpi.kochana moja kruszynka ![]() Odstawiłam nabiał żeby sprawdzić tą skazę , nie jem już od niedzieli nic a Małej dzisiaj wyskoczyły znowu poliki czerwone . Ile dni się utrzymuje w organizmie ten alergen , wie ktos??? ps. w załączniku mały śpioch ![]() |
||||
![]() ![]() |
![]() |
#3929 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]()
![]() |
#3930 |
Zakorzenienie
|
Tez w to nie wierzę ale w faktach naprawdę powiedzieli to tak jakby rzeczywiście miał jutro powiedzieć że od stycznia to będzie obowiązywać.... ehhh ....ale raczej ciężko w to uwierzyć bo to TUSK......
![]()
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 05:43.