Klasa sama w sobie - wątek miłośniczek klasyki, elegancji i prostoty część IV - Strona 14 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Uroda > Moda

Notka

Moda Forum, na którym znajdziesz porady specjalistów i użytkowników w zakresie mody. Wejdź i poznaj odpowiedzi na nurtujące pytania. Zadaj własne.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2013-04-25, 12:41   #391
523c2d977675f8d89e6472eefe6f460b6ab4010a_6580dd2588396
Konto usunięte

Dot.: Klasa sama w sobie - wątek miłośniczek klasyki, elegancji i prostoty część IV

Cytat:
Napisane przez blekitne_niebo Pokaż wiadomość
Kompletnie nie masz racji Już dawno nie czytałam takich "rewelacji". Widzę, że chcesz prowadzić krucjatę uświadamiającą, ale niestety brakuje Ci wiedzy na ten temat.

Ogromnie bawi mnie wszelka generalizacja w sprawie pielęgnacji i dbania o skórę
No cóż, każda z nas ma jakieś doświadczenia w tym temacie a do generalizacji i krucjaty to mi baaardzo daleko jest

---------- Dopisano o 13:41 ---------- Poprzedni post napisano o 13:35 ----------

Cytat:
Napisane przez PaulinaMigotka Pokaż wiadomość
Bardzo fajny! Tak sklep reserved to zabójstwo dla portfela. Zrobiłam jedno zamówienie, a już chcę nastepne. Do tego ceny są dość niskie, nie to co w zarze. Szkoda tylko, że większość ubrań w re musi być "ozdobiona" różnymi rzeczami (cekinami, dżetami, ćwiekami, koralikami, brokatem).
Wiesz może od jak dawna funkcjonuje sklep on-line Reserved? Akurat sklep stacjonarny mam pod nosem...ale może nie zawsze wszystko w nim będzie co na stronce sklepu
523c2d977675f8d89e6472eefe6f460b6ab4010a_6580dd2588396 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-04-25, 12:44   #392
PaulinaMigotka
Zakorzenienie

Dot.: Klasa sama w sobie - wątek miłośniczek klasyki, elegancji i prostoty część IV

[1=523c2d977675f8d89e6472e efe6f460b6ab4010a_6580dd2 588396;40487371]No cóż, każda z nas ma jakieś doświadczenia w tym temacie a do generalizacji i krucjaty to mi baaardzo daleko jest

---------- Dopisano o 13:41 ---------- Poprzedni post napisano o 13:35 ----------

Wiesz może od jak dawna funkcjonuje sklep on-line Reserved? Akurat sklep stacjonarny mam pod nosem...ale może nie zawsze wszystko w nim będzie co na stronce sklepu [/QUOTE]
Wydaje mi się, że w tym tygodniu ruszył. Wcześniej wchodziłam na stronę i nie było żadnych oznak sklepu online. Dziwne, bo np zara to trąbiła na lewo i prawo.

Instagram http://instagram.com/paulinamigotka
PaulinaMigotka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-04-25, 12:44   #393
6790786c74369d4f1da9b9af17e3ae6ae81b8ee1_685c7f8421cef
Konto usunięte

[1=523c2d977675f8d89e6472e efe6f460b6ab4010a_6580dd2 588396;40484015]
Wankaw, każda z nas ma inna cerę, więc pisząc o nawilżających kremach dla cery tlustej (która zazwyczaj ma tendencję do zapychania) jest to stwiedzenie ogólnikowe - w kontekscie, że bardziej są wskazane dla cery tłustej niż suchej - dla której nawilżający krem to zabójstwo.
Niestety, każdy kosmetyk musimy przetestować pomimo iż jest wskazany dla naszego wieku czy rodzaju cery. Zdarzaja się przykre niespodzianki [/QUOTE]
teraz rozumiem co miałaś na myśli
wcześniej skupiłam się na tym, że na tłustą cerę to tylko kremy nawilżające, a broń boże olej arganowy bo on zrobi masakrę
6790786c74369d4f1da9b9af17e3ae6ae81b8ee1_685c7f8421cef jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-04-25, 12:46   #394
ParashuteEffect
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez Olcia Pokaż wiadomość
Niestety miewałam okresy, że tak jak piszesz, nie mogłam spać po nocach i się drapałam... Dokładnie rok temu moje ciało było pokryte okropnymi rankami :/ kiedyś też miałam zapisany protopic, ale kupiłam mniejszą tubkę, bo niestety cena nieprzyjemna, ale w ogóle mi nie pomógł a myślałam, że będzie jakaś alternatywa dla sterydów.
Próbowałaś brać magnez? ja jak przyszłam z wysypką na szyi i okropnym swędzeniem na skórze głowy z tyłu to miałam właśnie się wyciszyć i wspomagająco brać magnez. Teraz znowu mam stresy, problem powrócił, pora na dermatologa i zakup magnezu
No i u mnie dochodzi to uczulenie na nikiel, a ciężko jest mi go wyeliminować całkowicie...
o dziekuje za rade, nie bralam. ale zaczne (tez mam ostatnio bardzo duzo stresu zwiazanego z praca... no i niestety to wszystko sie odbija na naszej cerze i nie tylko)
Stary 2013-04-25, 12:54   #395
Konto usunięte

Cytat:
Wydaje mi się, że w tym tygodniu ruszył. Wcześniej wchodziłam na stronę i nie było żadnych oznak sklepu online. Dziwne, bo np zara to trąbiła na lewo i prawo.
Też właśnie jestem zaskoczona....na stronkę Re wchodziłam sobie co jakis czas...fakt, że dawno nie zaglądałam....ale pewnie nie wiedziałabym o sklepie on-line dalej...dopóki nie przeczytałam o Twoich zakupach w Reserved
523c2d977675f8d89e6472eefe6f460b6ab4010a_6580dd2588396 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-04-25, 12:56   #396
PaulinaMigotka
Zakorzenienie

[1=523c2d977675f8d89e6472e efe6f460b6ab4010a_6580dd2 588396;40487747]Też właśnie jestem zaskoczona....na stronkę Re wchodziłam sobie co jakis czas...fakt, że dawno nie zaglądałam....ale pewnie nie wiedziałabym o sklepie on-line dalej...dopóki nie przeczytałam o Twoich zakupach w Reserved [/QUOTE]
Ja we wtorek weszłam na stronkę, patrzę, a tam opcja zaloguj. Fajnie, bo nie wszystkie rzeczy spotykam w sklepie, a zawsze można oddać, jak przyjdzie coś co nie spełnia oczekiwań.

Stary 2013-04-25, 13:00   #397
julka910
Zakorzenienie

Dziewczyny co do t-shirtow. Może w Kapp ahl cos znajdziecie ? Tylko tam to nic szalonego ale ja kupuje dla córki tam ubrania i maja świetna jakosc. W ciazy tez cos tam kupiłam i nosilam zadowolona.
julka910 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-04-25, 13:09   #398
Konto usunięte

Cytat:
Napisane przez julka910 Pokaż wiadomość
Dziewczyny co do t-shirtow. Może w Kapp ahl cos znajdziecie ? Tylko tam to nic szalonego ale ja kupuje dla córki tam ubrania i maja świetna jakosc. W ciazy tez cos tam kupiłam i nosilam zadowolona.
Ja akurat z Kappahl mam bawełniane koszulki i golfy (golfy z małą domieszką lycry) i jestem z nich bardzo zadowolona - jakościowo bardzo dobre, w przeciwieństwie do innych np. wiskozowych golfów które strasznie się mechacą

---------- Dopisano o 14:09 ---------- Poprzedni post napisano o 14:07 ----------

Cytat:
Ja we wtorek weszłam na stronkę, patrzę, a tam opcja zaloguj. Fajnie, bo nie wszystkie rzeczy spotykam w sklepie, a zawsze można oddać, jak przyjdzie coś co nie spełnia oczekiwań.
Tez właśnie to jest dobre, że w sklepie on-line będzie wszystko Muszę oblukać jak to u nich wygląda co do terminów wysyłki i kosztów
Stary 2013-04-25, 15:42   #399
mm111111
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez carpaibex Pokaż wiadomość
Ty studiujesz czy pracujesz ? Czy jedno i drugie ? Zazdroszczę Wam samozaparcia, bo ja mam ogromne problemy z motywacją i najzwyczajniej na świecie nie potrafię się za nic wziąć. Tak jak napisałaś, po klasycznym "byczeniu się" mam kiepskie samopoczucie
Studiuję i pracuję
Pon i pt. praca 9-17 (lub dłużej), wt. czw. szkoła, śr. praca od 9-12 i potem szkoła

Cytat:
Napisane przez katrina_s Pokaż wiadomość
Ja używałam true matcha rok-2 lata temu i byłam przez długi czas zadowolona, ostatnio skusiłam się na ten nowszy produkt l'oreala lumi magique i niestety kompletna porażka, zupełnie nie współgrał z moją cerą, także dalej używam Revlon color stay, który pozostał mi po jesieni i zimie, a nic lżejszego na lato nie mam
Może macie jakieś sprawdzone lżejsze podkłady godne polecenia?

...ja mam te porządki jeszcze przed sobą. Pytałaś czy mam plany na urlop majówkowy - no to już chyba mam mam nadzieję, że poza tym uda mi się jednak gdzieś jeszcze wyskoczyć chociaż na dwa dni

Mi się też co jakiś czas uaktywnia "tęsknota za studiami", ostatnio już się prawie zapisałam na podyplomowe, jednak koniec końców nie wiem czy dałabym radę pogodzić wszystko czasowo i organizacyjnie
Również szukam lżejszego podkładu na lato, ale już chyba się pogodzę z myślą, że nie ma takiego, który by odżywał skórę a nie ją jeszcze bardziej wysuszał!
Cytat:
Kasiula tak może stety niestety być z dwójka dzieci dam radę studiować chyba ale z dzieckiem i praca juz nie. Konczylam jedne studia z maluchem "na plecach" i było ok. 5 dni po porodzie byłam juz na zajęciach bo musiałam

Szukam pracy intensywnie i mam wrażenie ze przez to ze mam dziecko nie jestem atrakcyjna oferta zawsze pracodawcy pytają o dzieci, jak słyszą ze mam to rozmowa sie kończy. Jestem tez ograniczona bo musze o 18 najpóźniej mała ze zlobka odebrać. Odpadają wiec oferty z praca do pozna, z druga zmiana, praca w galerii handlowej, w soboty i generalnie weekendy. Ostatnio miałam rozmowę przez telefon, toczyła sie dobrze i nagle odezwała sie moja corka w tle... Pan zapytał czy to moje dziecko i w ciagu sekundy odłożył słuchawkę

Zaczynam tez myśleć o czymś swoim... Ale na to potrzebne sa pieniążki i wsparcie np meza, który póki co do mojego "własnego interesu" nastawiony jest sceptycznie
Co za kretyn!!!

Cytat:
Napisane przez LadyI Pokaż wiadomość
Wklejam swój dzisiejszy zestaw Przepraszam za fryzurę, ale na zajęciach i tak muszę mieć związane. A leń mnie dopadł. Nie jestem przekonana do połączenia różu z karmelem.

A teraz zabieram się za nadrabianie
Świetnie wyglądasz
Cytat:
Świetne zestawy! Jakie nogi

Wklajam kieckę z reserved. Jest czarna, prosta, ma fajny tył. Szukałam czegoś na komunię, ale nie zamierzałam kupować niczego bardzo eleganckiego. Dlaczego? Bo wolę kupić coś, co wykorzystam i do pracy i do kina, czy spacer. Czarnej letniej sukienki nie miałam, dlatego kupiłam. Jak będzie zimno to założę żakiet i do tego cieliste szpilki i chyba będzie ok, w końcu to nie wesele, więc czarna sukienka nie będzie faux pas. Mimo wszystko wklejam byście pomogły ocenić, czy mam ją zostawić. Mnie i mamie oraz mojej koleżance, z którą byłam na kawie sukienka się podobała. Mimo wszystko wolę poznać opinie innych osób. Dlaczego? Teraz dalsza częśc moich wypocin:

Zabrałam się (i przed chwilą skończyłam) za porządkowanie szafy. Rezultat - jeden wielki worek rzeczy do oddania, drugi do wystawienia na allegro jako mega paka. (A chyba z poł roku temu już robiłam selekcję). Jestem trochę załamana, bo wyszło na to, że mam pełno rzeczy. Większość z Was ma ich pewnie więcej, ale moja ilość ubrań jest przytłaczająca dla mnie. Sporo ubrań to rzeczy z innych parafii (a myslałam, że już robię rozważne zakupy). Odkryłam sporo ubrań, których praktycznie nie zakładałam, bo utonęły w szafie, niektórych ubrań nie miałam na sobie ani razu.

Zaczynam doceniać potęgę klasyki. Mieć z 4 markowe torby, klasyczne buty i ubrania w kolorach: biel, czerń, szarość, beż, granat, błekit - to ideał. Zaczynam doceniać koncepcję minimalizmu, bo ona układa w głowie. Mam normalnie ochotę chodzić w jeansach i białym t-shircie żeby zapomnieć o tym przepychu.

Chciałam dziś kupić jeansy w kolorze granatowym i białe t-shirty (już mam je lekko podniszczone). Niestety nie było. T-shirty słabej jakości, spodnie albo źle leżały, albo były kiepsko wykonane. Mierzyłam jedne w czarnym kolorze w zarze (wklejam fotkę), ale odpuściłam je. Mierzyłam też beżowe woski i niebieskie rurki, ale także ich nie wzięłam. Nic na siłę - muszę się tego trzymać.
W reserved mierzyłam też białą spódnicę - nie kupiłam.

Wklejam też swój zestaw - czarne spodnie, biały t-shirt, beżowa kurtka, torba i buty z zary plus szaliczek z re.

Koniec użalania się.
Sukienka świetna, reszta rzeczy również. Co do garderoby, przechodziła przez to samo, potem była czystka i wielka wySprzedaż
ostatnio trochę nagromadziłam. Znowu czas na czystki

Cytat:
Napisane przez Forget_me Pokaż wiadomość
Przypomniałaś mi o Flavo C On jest polecany na poszarzałą cerę

Dopisuję wodę różaną, kulkę z Eveline i płatki L'Biotici do zakupowej listy

Biochemia mam dobry odpowiednik Flavo C, kosztuje niecałe 30 zł. Jest świetny, skóra jest odżywiona, "różowa", miękka i napięta, super
Dziewczyny ile kosztuje ten rollon z Eveline? Czy nie ma w sobie jakiejś toksycznej chemii?
mm111111 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-04-25, 16:02   #400
blekitne_niebo
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez mm111111 Pokaż wiadomość
Dziewczyny ile kosztuje ten rollon z Eveline? Czy nie ma w sobie jakiejś toksycznej chemii?
Nie mam kartonowego opakowania żeby dokładnie sprawdzić skład, podejrzewam że jest taki sobie, na pewno nie naturalny znając markę Eveline Producent wspomina o takich składnikach: biokwas hialuronowy, roślinne komórki macierzyste, kofeina, wyciąg ze świetlika i kasztanowca, Matrixyl 3000™, witamina E, algi laminaria, kolagen i elastyna, wyciąg z jedwabiu.

Ten preparat jedynie odświeża i fajnie pobudza skórę, innego działania raczej nie ma Cena to kilkanaście złotych, około 13-16 z tego co pamiętam.
blekitne_niebo jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-04-25, 16:52   #401
Konto usunięte

dziewczyny czy możecie polecić dobry pędzel do brwi? najlepiej dający się kupić stacjonarnie?
6790786c74369d4f1da9b9af17e3ae6ae81b8ee1_685c7f8421cef jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-04-25, 17:09   #402
catarina11
Rozeznanie

Od czasu do czasu przewija się tu temat reklamacji, stąd moje pytanie. Dostałam dziś sms od zary, że moja reklamacja została rozpatrzona pozytywnie. Mogę wybrać inny towar lub otrzymać zwrot na kartę podarunkową. Reklamowałam torebkę i liczyłam na zwrot gotówki żeby zainwestować w inną. Jest taka możliwość?
Stary 2013-04-25, 17:14   #403
mm111111
Wtajemniczenie

Cytat:
Nie mam kartonowego opakowania żeby dokładnie sprawdzić skład, podejrzewam że jest taki sobie, na pewno nie naturalny znając markę Eveline Producent wspomina o takich składnikach: biokwas hialuronowy, roślinne komórki macierzyste, kofeina, wyciąg ze świetlika i kasztanowca, Matrixyl 3000™, witamina E, algi laminaria, kolagen i elastyna, wyciąg z jedwabiu.

Ten preparat jedynie odświeża i fajnie pobudza skórę, innego działania raczej nie ma Cena to kilkanaście złotych, około 13-16 z tego co pamiętam.
Dziękuję. A może doradzisz mi w takiej kwestii, czy uważasz, że mydło Savon Noir nadaje się do cery suchej, łuszczącej się? Ponoć dobrze oczyszcza zaskórniki, a niestety mam z nimi problem...:/ zwłaszcza na nosie

[1=6790786c74369d4f1da9b9a f17e3ae6ae81b8ee1_685c7f8 421cef;40491689]dziewczyny czy możecie polecić dobry pędzel do brwi? najlepiej dający się kupić stacjonarnie? [/QUOTE]
Ja kupiłam fajny w H&M, dwustronny. Jedna strona skośna idealna do brwi wg. mnie, druga kulkowa, np. do blendowania Kosztował grosze.
Stary 2013-04-25, 17:18   #404
pati_pz
Zadomowienie

Niestety kompletnie nie znam się na kosmetykach, a bardzo żałuję... Teraz odrobinkę pogorszyła mi się cera, w związku ze zmianą tabletek anty i wyskakują mi drobne wypryski, a wcześniej przez 4 lata zdarzyło się może z 5 wyprysków... Cerę mam suchą (ale teraz staram się ją nawilżać od środka), używam różnych kremów i najlepiej u mnie sprawdzają się lekkie kremy - dermatolog kazał mi obiecać, że nigdy nie kupię tłuścidła i postaram się kupować kremy żelowe (lekkiej konsystencji) i kiedyś mu podziękuję, że nie zapchałam sobie cery. Ale lekkie kremy mają często lekki poziom nawilżenia, a mi jest potrzebny trochę większy.

Co do lekkich, nie wysuszających podkładów ja polecam Vichy Aera Teint dla cery suchej - ma lekką konsystencję, średnie krycie (ujednolicenie cery niż maskowanie dużych zaczerwienień), trwałość lepsza po przypudrowaniu, wykończenie satynowe. Teraz zmieniła się kolorystyka podkładów (niestety nie ma mojego idealnie dopasowanego koloru, ale ten nowy nie jest zły, bo całkiem dobrze się dopasowuje) i minusem typowym dla aptecznych marek jest słaby wybór odcieni.
Poza tym używam też kremu BB Snail Nutrition Skin79 i po nim mam bardzo miękką skórę, nawet po zmyciu makijażu.
pati_pz jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-04-25, 17:31   #405
mm111111
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez pati_pz Pokaż wiadomość
Niestety kompletnie nie znam się na kosmetykach, a bardzo żałuję... Teraz odrobinkę pogorszyła mi się cera, w związku ze zmianą tabletek anty i wyskakują mi drobne wypryski, a wcześniej przez 4 lata zdarzyło się może z 5 wyprysków... Cerę mam suchą (ale teraz staram się ją nawilżać od środka), używam różnych kremów i najlepiej u mnie sprawdzają się lekkie kremy - dermatolog kazał mi obiecać, że nigdy nie kupię tłuścidła i postaram się kupować kremy żelowe (lekkiej konsystencji) i kiedyś mu podziękuję, że nie zapchałam sobie cery. Ale lekkie kremy mają często lekki poziom nawilżenia, a mi jest potrzebny trochę większy.

Co do lekkich, nie wysuszających podkładów ja polecam Vichy Aera Teint dla cery suchej - ma lekką konsystencję, średnie krycie (ujednolicenie cery niż maskowanie dużych zaczerwienień), trwałość lepsza po przypudrowaniu, wykończenie satynowe. Teraz zmieniła się kolorystyka podkładów (niestety nie ma mojego idealnie dopasowanego koloru, ale ten nowy nie jest zły, bo całkiem dobrze się dopasowuje) i minusem typowym dla aptecznych marek jest słaby wybór odcieni.
Poza tym używam też kremu BB Snail Nutrition Skin79 i po nim mam bardzo miękką skórę, nawet po zmyciu makijażu.
Do suchej cery lekkie kremy, żelowe? hmmm ja bym stawiała na odżywcze, nie koniecznie bardzo tłuste. Może spróbuję to Vichy. Kiedyś miałam próbkę Clinique Perfectly Real. Był świetny. Teraz patrzę, że jest dla mieszanej skóry, w stronę suchej?!
Stary 2013-04-25, 17:33   #406
025dd70b38ae5ec63576996b909aa97df2915b11_5f1f5c7240092
Konto usunięte

Cytat:
Jeśli mogę doradzić, to polecam kilka moich patentów na poszarzałą, zmęczoną cerę Mogę z czystym sumieniem doradzić kosmetyki z załączników.

Krem Tołpy bardzo ładnie "energizuje" i ożywia twarz, dodaje zdrowego kolorytu i niweluje szarość. Szybko się wchłania, nie obciąża, jest bardzo wydajny. Koszt: około 40zł za dość spore opakowanie 40ml

Jako tonik woda różana. Koszt: 10zł

Podkład warto wymieszać z odrobiną roświetlającej bazy z Yves Rocher. Koszt: 50zł

Z kolei żel pod oczy z Eveline dzięki metalowej kulce bardzo ładnie zdejmuje zmęczenie i "otwiera" oko. Koszt: kilkanaście złotych.

Wygodne są też płatki pod oczy z L'Biotica - przykleja się je pod oczy i po 15-20 minutach mamy pobudzoną skórę i jaśniejsze spojrzenie. Koszt: 11zł za opakowanie z trzema parami płatków
Jeśli chodzi o wodę różaną i różnice pomiędzy różnymi wersjami - może były oparte na innym gatunku róży? Damasceńska jest super do dojrzałej lub suchej cery, stulistna jest bardziej odświeżająca, lekko ściągająca. Oba gatunki przy tym świetnie nawilżają.

Do tej bazy, o której piszesz nie mogę się przekonać... Może dlatego, że większość podkładów/ kremów bb, które kupuję same w sobie są rozświetlające? Mam wersję beżową. Jeśli któraś z Was byłaby chętna, mogę się wymienić.

Na zmęczoną cerę polecam doraźnie:
- maskę na oczy / trzymanie żelu pod oczy w lodówce,
- lekkie rozświetlenie na całej twarzy (super patentem jest tu EDM Luminizing Sunlight Powder ) i kości policzkowych (Mgła pudrowa Paese ),
- nakładanie podkładu na treściwy krem - cera robi się bardziej wielowymiarowa, mniej płaska (tylko dla suchych/normalnych cer).
A bardziej długodystansowo:
- lekkie złuszczenie kwasem migdałowym,
- witaminę C (w kremach, serach, etc.),
- krem Cure Solutions YR.

Cytat:
Ja też właśnie odkryłam sklep online RE. Pytałam Cię nawet na innym wątku o spódnice Kilka mi się spodobało i nie umiem wybrać - podpowiecie, w które celować? Chciałabym jedną ciemną, jedną jasną, albo dwie jasne. Które podobają Wam się najbardziej?

Zasadniczo najbardziej lubię ołówki i tulipany, bo najlepiej w nich wyglądam - takie uroki bycia gruszką.
025dd70b38ae5ec63576996b909aa97df2915b11_5f1f5c7240092 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-04-25, 17:39   #407
blekitne_niebo
Zakorzenienie

Cytat:
Dziękuję. A może doradzisz mi w takiej kwestii, czy uważasz, że mydło Savon Noir nadaje się do cery suchej, łuszczącej się? Ponoć dobrze oczyszcza zaskórniki, a niestety mam z nimi problem...:/ zwłaszcza na nosie
Ja praktycznie wszystkim rekomenduję Savon Noir

Najbardziej bym Ci doradziła czarne mydło z różą: http://mydlarnia.info/savon-noir-a-l...28-id-677.aspx

Cytat:
Do suchej cery lekkie kremy, żelowe? hmmm ja bym stawiała na odżywcze, nie koniecznie bardzo tłuste. Może spróbuję to Vichy. Kiedyś miałam próbkę Clinique Perfectly Real. Był świetny. Teraz patrzę, że jest dla mieszanej skóry, w stronę suchej?!
Moja mama ma suchą cerę która jednak nie wchłania odżywczych kremów. Stosuje tylko specyfiki o bardzo lekkich konsystencjach i żel hialuronowy. Taka pielęgnacja spisuje się u niej doskonale
Stary 2013-04-25, 17:39   #408
PaulinaMigotka
Zakorzenienie

[1=025dd70b38ae5ec63576996 b909aa97df2915b11_5f1f5c7 240092;40492334]Jeśli chodzi o wodę różaną i różnice pomiędzy różnymi wersjami - może były oparte na innym gatunku róży? Damasceńska jest super do dojrzałej lub suchej cery, stulistna jest bardziej odświeżająca, lekko ściągająca. Oba gatunki przy tym świetnie nawilżają.

Do tej bazy, o której piszesz nie mogę się przekonać... Może dlatego, że większość podkładów/ kremów bb, które kupuję same w sobie są rozświetlające? Mam wersję beżową. Jeśli któraś z Was byłaby chętna, mogę się wymienić.

Na zmęczoną cerę polecam doraźnie:
- maskę na oczy / trzymanie żelu pod oczy w lodówce,
- lekkie rozświetlenie na całej twarzy (super patentem jest tu EDM Luminizing Sunlight Powder ) i kości policzkowych (Mgła pudrowa Paese ),
- nakładanie podkładu na treściwy krem - cera robi się bardziej wielowymiarowa, mniej płaska (tylko dla suchych/normalnych cer).
A bardziej długodystansowo:
- lekkie złuszczenie kwasem migdałowym,
- witaminę C (w kremach, serach, etc.),
- krem Cure Solutions YR.

Ja też właśnie odkryłam sklep online RE. Pytałam Cię nawet na innym wątku o spódnice Kilka mi się spodobało i nie umiem wybrać - podpowiecie, w które celować? Chciałabym jedną ciemną, jedną jasną, albo dwie jasne. Które podobają Wam się najbardziej?

Zasadniczo najbardziej lubię ołówki i tulipany, bo najlepiej w nich wyglądam - takie uroki bycia gruszką.[/QUOTE]
Ja bym brała 1 lub 5 i 3. Ja zamówiłam taką. Ma taki krój, którego szukałam, z gumką w pasie, lekki materiał w sam raz na lato.
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg W1120-99X-001.jpg (24,1 KB, 34 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg W1120-99X-003.jpg (23,2 KB, 34 załadowań)

Stary 2013-04-25, 17:40   #409
Konto usunięte

Eirenn, czy mogłabyś wrzucić link tej: https://wizaz.pl/forum/attachment.ph...9&d=1366906829 ?

---------- Dopisano o 18:40 ---------- Poprzedni post napisano o 18:40 ----------

Cytat:
Ja kupiłam fajny w H&M, dwustronny. Jedna strona skośna idealna do brwi wg. mnie, druga kulkowa, np. do blendowania Kosztował grosze.
o nie wiedziałam, że na dziale kosmetycznym h&m można znaleźć coś ciekawego

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2013-04-25, 17:41   #410
pati_pz
Zadomowienie

Cytat:
Tak mi polecił dermatolog. Zaufałam mu, bo fantastycznie wyleczył mój trądzik. Spróbuję z olejami na twarz - są w końcu lekkie oleje, no i na pewno są odżywcze.
z Vichy spróbuj przez Allegro. Ja tak kupiłam tester ok 10ml i używam od 2 miesięcy - swoją drogą ten podkład jest bardzo wydajny.

Używam też mydła Savon Noir na ciało i twarz. Oczyszcza super, natomiast koniecznie trzeba nawilżyć potem skórę, bo to mydło nie nawilża samo w sobie, tylko oczyszczając skórę pozwala lepiej wchłonąć wszelkie balsamy, kremy - tak to czuję. Na ciało stosuję oliwkę HIPP, bo nie cierpię się balsamować, a oliwkowanie się trwa minutę po prysznicu. Na twarz po Savon Noir nakładam olejek z wiesiołka z kapsułek GAL.
pati_pz jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-04-25, 18:00   #411
mm111111
Wtajemniczenie

Cytat:
Ja praktycznie wszystkim rekomenduję Savon Noir

Najbardziej bym Ci doradziła czarne mydło z różą: http://mydlarnia.info/savon-noir-a-l...28-id-677.aspx

Moja mama ma suchą cerę która jednak nie wchłania odżywczych kremów. Stosuje tylko specyfiki o bardzo lekkich konsystencjach i żel hialuronowy. Taka pielęgnacja spisuje się u niej doskonale
Dziękuję ślicznie! Przypomniałaś mi o żelu hialuronowym! Twoja mama nakłada ten żel pod krem?

[1=6790786c74369d4f1da9b9a f17e3ae6ae81b8ee1_685c7f8 421cef;40492423]Eirenn, czy mogłabyś wrzucić link tej: https://wizaz.pl/forum/attachment.ph...9&d=1366906829 ?

---------- Dopisano o 18:40 ---------- Poprzedni post napisano o 18:40 ----------

o nie wiedziałam, że na dziale kosmetycznym h&m można znaleźć coś ciekawego [/QUOTE]
Można! Kupiłam 2 fajne róże, cienie też są niezłe. Ale kolorówka ma w sobie parabeny

Cytat:
Napisane przez pati_pz Pokaż wiadomość
Tak mi polecił dermatolog. Zaufałam mu, bo fantastycznie wyleczył mój trądzik. Spróbuję z olejami na twarz - są w końcu lekkie oleje, no i na pewno są odżywcze.
z Vichy spróbuj przez Allegro. Ja tak kupiłam tester ok 10ml i używam od 2 miesięcy - swoją drogą ten podkład jest bardzo wydajny.

Używam też mydła Savon Noir na ciało i twarz. Oczyszcza super, natomiast koniecznie trzeba nawilżyć potem skórę, bo to mydło nie nawilża samo w sobie, tylko oczyszczając skórę pozwala lepiej wchłonąć wszelkie balsamy, kremy - tak to czuję. Na ciało stosuję oliwkę HIPP, bo nie cierpię się balsamować, a oliwkowanie się trwa minutę po prysznicu. Na twarz po Savon Noir nakładam olejek z wiesiołka z kapsułek GAL.
Dziękuję za info!
Stary 2013-04-25, 18:06   #412
carpaibex
Zakorzenienie

Cytat:
Ja używam Clinique Redness Solution, jest super do suchej skóry Ładnie kryje, długotrwale nawilża i zdecydowanie nie daje płaskiego matu (u mnie to na minus, ale wiem, że większości z Was zależy na jak najbardziej naturalnym efekcie). Niestety mam trochę wątpliwości co do likwidowania rumieńca - jakiś niewielki może i tak, ale kiedy w ciepłych pomieszczeniach robią mi się tzw. pyzy na twarzy, nie ma mowy o zniwelowaniu tego efektu.
carpaibex jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-04-25, 18:09   #413
blekitne_niebo
Zakorzenienie

Cytat:
Dziękuję ślicznie! Przypomniałaś mi o żelu hialuronowym! Twoja mama nakłada ten żel pod krem?
Rano spryskuje obficie twarz wodą różaną i na to nakłada żel. A wieczorem dodaje do kremu

---------- Dopisano o 19:09 ---------- Poprzedni post napisano o 19:08 ----------

[1=025dd70b38ae5ec63576996 b909aa97df2915b11_5f1f5c7 240092;40492334]Jeśli chodzi o wodę różaną i różnice pomiędzy różnymi wersjami - może były oparte na innym gatunku róży? Damasceńska jest super do dojrzałej lub suchej cery, stulistna jest bardziej odświeżająca, lekko ściągająca. Oba gatunki przy tym świetnie nawilżają.[/QUOTE]

Pewnie masz rację Szkoda tylko że producenci o tym nie napisali na etykietach
Stary 2013-04-25, 18:12   #414
elizka1987
Zakorzenienie

Cytat:
Też podkradam córce kosmetyki... twarz rano smaruję jej balsamem. Lipikarem Baume. Włosy czasem myję jej szamponem, do mycia ciała też używam Lipikar.

Ostatnio mąż przyniósł z pracy nowe produkty dla cery wrażliwej i dla dzieci, w sklepie będą od maja chyba. Używam od miesiąca i są cudne Z tego co wiem ceny mają być umiarkowane więc jak tylko się pojawią to polecam
A można wiedzieć z jakiej firmy?

elizka1987 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-04-25, 18:45   #415
Phoebee
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez catarina11 Pokaż wiadomość
Od czasu do czasu przewija się tu temat reklamacji, stąd moje pytanie. Dostałam dziś sms od zary, że moja reklamacja została rozpatrzona pozytywnie. Mogę wybrać inny towar lub otrzymać zwrot na kartę podarunkową. Reklamowałam torebkę i liczyłam na zwrot gotówki żeby zainwestować w inną. Jest taka możliwość?
Jeżeli nie mogą wymienić Ci wadliwej torebki, ani naprawić, możesz odstąpić od umowy i żądać zwrotu gotówki ( Ustawa o szczególnych warunkach sprzedaży konsumenckiej). Sieciówki coraz częściej zmuszają klientów do kart podarunkowych, a nie powinni, nie ma takiej regulacji. Co dziwne,ostatnio Zara uznała mi reklamację i oddali środki w takiej formie, jakiej płaciłam.
Phoebee jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-04-25, 19:13   #416
catarina11
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez Phoebee Pokaż wiadomość
Jeżeli nie mogą wymienić Ci wadliwej torebki, ani naprawić, możesz odstąpić od umowy i żądać zwrotu gotówki ( Ustawa o szczególnych warunkach sprzedaży konsumenckiej). Sieciówki coraz częściej zmuszają klientów do kart podarunkowych, a nie powinni, nie ma takiej regulacji. Co dziwne,ostatnio Zara uznała mi reklamację i oddali środki w takiej formie, jakiej płaciłam.

Dziękuję za odpowiedź Zobaczymy jutro
Co do reserved to weszłam na ich stronę i przepadłam Jutro jadę na zakupy
Stary 2013-04-25, 19:31   #417
Forget_me
Zakorzenienie

Hej
Czy Wy też jesteście tak wymęczone tym tygodniem? Ja dzisiaj miałam wrażenie, jakby był już piątek Marzę już o weekendzie Tym bardziej, że chcę skoczyć w końcu na jakieś zakupy ciuchowe
A teraz w weekend jest Poznań za pół ceny, także chcę jeszcze skorzystać z wypadu na jakieś pyszne jedzonko

[1=6790786c74369d4f1da9b9a f17e3ae6ae81b8ee1_685c7f8 421cef;40477310]ja znowu eksperymentowałam z kremami, a miałam już taką śliczną cerę
ja się chyba nigdy nie nauczę, że kremy nie są dla mnie
nie dość, że mam wysypkę to jeszcze mnie zapchało [/QUOTE]

Współczuję. I dodam, że znam ten ból niestety

Cytat:
Płatki warto mieć - działają szybko i są wygodne, bo się je po prostu przykleja i można zająć się innymi sprawami Z kolei kulka z Eveline towarzyszy mi często w trakcie dnia gdy oczy stają się zmęczone. Ma świetny chłodzący aplikator i bardzo lubię ją wykorzystywać do masażu powiek i okolicy pod oczami. Producent rekomenduje działanie przeciwzmarszczkowe co jest oczywiście jedną wielką bujdą, ale działanie chłodzące i pobudzające okolice oczu jest naprawdę świetne

Jeśli chodzi o wodę różaną to z braku mojej ulubionej z firmy Dabur zdecydowałam się ostatnio na KTC. Z tego co zauważyłam, to ta z KTC bardziej intensywnie pachnie i ma mocniejsze działanie oczyszczające i ściągające. Wydaje mi się więc, że ta z Dabur nadaje się bardziej do suchych i wrażliwych cer, a ta z KTC dla mieszanych i tłustych
Dziękuję za obszerniejsze wytłumaczenie Bardzo lubię czytać o kosmetykach, kiedy Ty o nich piszesz
Powiedz mi proszę jeszcze, wodę różaną używasz przed nałożeniem kremu? Raz czy dwa razy dziennie?

[1=523c2d977675f8d89e6472e efe6f460b6ab4010a_6580dd2 588396;40482108]Tak Was dziewczyny podczytuję ostatnio...i wydaje mi się, że w sprawie kosmetyków a szczególnie olejku arganowego należałoby uważać. Cera wrażliwa o której piszecie to znaczy jaka? Sucha? Mieszana? Tłusta? Żadna z Was nie posługuje się tą terminologią a uważam, że to jest podstawa.... która decyduje jakie kosmetyki można używać i jak je dobierać. Cera sucha wymagania ma inne niż mieszana czy tłusta...Cerę suchą należy ciągle odżywiać i natłuszczać (mam taka cerę) i olejek arganowy jak najbardziej dla niej jest wskazany - natomiast przy cerze tłustej to już jest zabójstwo - bo pory będzie zapychać. Wszelakiego rodzaju dobre kremy nawilżające wskazane są dla cery tlustej - natomiast dla cery suchej będzie to zabójstwo.[/QUOTE]

Nie zgodzę się z tym, co napisałaś Jestem akurat posiadaczką skóry strasznie wrażliwej, a do tego wszystkiego mieszanej. Naprawdę nie potrzeba wiele, żeby pozapychały mi się pory i powyskakiwały na twarzy naprawdę przykre niespodzianki, na które nie pomagają nawet najmocniejsze maści przepisane od dermatologa.
Odkąd używam olejek problem zapchanych porów i wyprysków zniknął. Nie pamiętam, kiedy moja skóra wyglądała tak pięknie, jak teraz. Nie potrzebuję już korektora, żeby ukryć wypryski na czole. O świeceniu, z którym miałam naprawdę spory problem nie wspomnę. Nie potrzebuję już bibułek matujących, które wcześniej pochłaniały tyle sebum, że robiły się przezroczyste (stosuję bibułki z Inglota).
Zresztą nawet na stronach sklepów, które w swojej ofercie mają olejek arganowy jest napisane, że bardzo dobrze działa on na skórę mieszaną czy tłustą. Mało, że reguluje wydzielanie sebum, to jeszcze "uspokaja" skórę. Olejek ten to naprawdę mój najlepszy zakup tego roku

Cytat:
Również szukam lżejszego podkładu na lato, ale już chyba się pogodzę z myślą, że nie ma takiego, który by odżywał skórę a nie ją jeszcze bardziej wysuszał!

Biochemia mam dobry odpowiednik Flavo C, kosztuje niecałe 30 zł. Jest świetny, skóra jest odżywiona, "różowa", miękka i napięta, super
Ostatnio rozpoczęłam stosowanie podkładu z Max Factora Face Finity i jestem miło zaskoczona Może nie działa w sposób, w jaki został rozreklamowany i korektora myślę, że nie zastąpi jeśli ktoś np. zmaga się z sińcami pod oczyma, jednak jest bardzo lekki, świetnie stapia się z cerą, nie tworzy efektu maski. Do tego ma SPF 20. Myślę, że na te nadchodzące cieplejsze dni będzie naprawdę fajny

Jak się nazywa ten olejek z Biochemii?

[1=6790786c74369d4f1da9b9a f17e3ae6ae81b8ee1_685c7f8 421cef;40491689]dziewczyny czy możecie polecić dobry pędzel do brwi? najlepiej dający się kupić stacjonarnie? [/QUOTE]

Ja swój kupiłam w Rossmannie, jest marki Elite czy jakoś tak. Fajny, ma dość zbite włosie, a brwi maluje się nim bardzo przyjemnie
Forget_me jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-04-25, 19:36   #418
olka900
Rozeznanie

Po tym jak któraś z Was wspomniała o zrobsobiekrem.pl zamówiłam olej arganowy, z orzechów laskowych, sojowy i hydrolat różany... Miałam się jutro wybrać do mydlarni po arganowy, ale tutaj za niską cenę dokupiłam jeszcze inne Ciekawe jak się spiszą u mnie.
Stary 2013-04-25, 19:37   #419
mm111111
Wtajemniczenie

Cytat:
Hej
Czy Wy też jesteście tak wymęczone tym tygodniem? Ja dzisiaj miałam wrażenie, jakby był już piątek Marzę już o weekendzie Tym bardziej, że chcę skoczyć w końcu na jakieś zakupy ciuchowe
A teraz w weekend jest Poznań za pół ceny, także chcę jeszcze skorzystać z wypadu na jakieś pyszne jedzonko

Współczuję. I dodam, że znam ten ból niestety

Dziękuję za obszerniejsze wytłumaczenie Bardzo lubię czytać o kosmetykach, kiedy Ty o nich piszesz
Powiedz mi proszę jeszcze, wodę różaną używasz przed nałożeniem kremu? Raz czy dwa razy dziennie?

Nie zgodzę się z tym, co napisałaś Jestem akurat posiadaczką skóry strasznie wrażliwej, a do tego wszystkiego mieszanej. Naprawdę nie potrzeba wiele, żeby pozapychały mi się pory i powyskakiwały na twarzy naprawdę przykre niespodzianki, na które nie pomagają nawet najmocniejsze maści przepisane od dermatologa.
Odkąd używam olejek problem zapchanych porów i wyprysków zniknął. Nie pamiętam, kiedy moja skóra wyglądała tak pięknie, jak teraz. Nie potrzebuję już korektora, żeby ukryć wypryski na czole. O świeceniu, z którym miałam naprawdę spory problem nie wspomnę. Nie potrzebuję już bibułek matujących, które wcześniej pochłaniały tyle sebum, że robiły się przezroczyste (stosuję bibułki z Inglota).
Zresztą nawet na stronach sklepów, które w swojej ofercie mają olejek arganowy jest napisane, że bardzo dobrze działa on na skórę mieszaną czy tłustą. Mało, że reguluje wydzielanie sebum, to jeszcze "uspokaja" skórę. Olejek ten to naprawdę mój najlepszy zakup tego roku

Ostatnio rozpoczęłam stosowanie podkładu z Max Factora Face Finity i jestem miło zaskoczona Może nie działa w sposób, w jaki został rozreklamowany i korektora myślę, że nie zastąpi jeśli ktoś np. zmaga się z sińcami pod oczyma, jednak jest bardzo lekki, świetnie stapia się z cerą, nie tworzy efektu maski. Do tego ma SPF 20. Myślę, że na te nadchodzące cieplejsze dni będzie naprawdę fajny

Jak się nazywa ten olejek z Biochemii?

Ja swój kupiłam w Rossmannie, jest marki Elite czy jakoś tak. Fajny, ma dość zbite włosie, a brwi maluje się nim bardzo przyjemnie
Flavo C? To jest serum, nie olejek
Stary 2013-04-25, 19:41   #420
blekitne_niebo
Zakorzenienie

Cytat:
Nie ma sprawy Dziękuję za miłe słowa, lubię pisać, więc cieszę się że są osoby które chcą to czytać
Wodę różaną stosuję przed kremem, z reguły tylko rano, na wieczór mam inny tonik

Cytat:
O właśnie skończył mi się podkład, więc fajnie że napisałaś o MF, jak będę w drogerii to go obejrzę
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Moda

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości