|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
| Pokaż wyniki sondy: Jaki ma być tytuł 15 części naszego wątku ?? | |||
| Mamusie MAJ-CZERWIEC 2013, cz.15 |
|
0 | 0% |
| Mamusie MAJ-CZERWIEC 2013, cz.15 - Pierwsze maluszki na świecie już mamy |
|
0 | 0% |
| Mamusie MAJ-CZERWIEC 2013, cz.15 - Witamy na świecie pierwsze maluszki |
|
0 | 0% |
| Mamusie MAJ-CZERWIEC 2013, cz.15 - Czas zacząć rozpakowywanie |
|
0 | 0% |
| Pięć maluszków na świecie już mamy, na kolejne niecierpliwie czekamy. V-VI 2013 cz.15 |
|
3 | 5,36% |
| Czas leci jak szalony, niedługo nasz poród upragniony. Mamy MAJ-CZERWIEC 2013 cz.15 |
|
0 | 0% |
| Przed porodem stracha mamy, ale dzielnie się wspieramy. Mamy V-VI 2013 cz.15 |
|
2 | 3,57% |
| Kolejnych porodów nadchodzi czas co cieszy ale i przeraża nas! Mamy V-VI 2013 cz.15 |
|
0 | 0% |
| Do dnia porodu już całkiem blisko ale jesteśmy gotowe na wszystko. V-VI 2013 cz.15 |
|
1 | 1,79% |
| Wielkie brzuszki już widać z dala, lecz jeszcze nie chcemy iść do szpitala. V-VI 2013 |
|
1 | 1,79% |
| Część maluszków już jest z nami, na resztę niecierpliwie czekamy! V-VI 2013 cz.15 |
|
7 | 12,50% |
| Obniżone nasze brzuchy, bo już wychodzą z nich maluchy. Mamy V-VI 2013 cz.15 |
|
0 | 0% |
| Obniżają nam się brzuszki - chcą wychodzić z nich maluszki! MAJ-CZERWIEC 2013 cz.15 |
|
8 | 14,29% |
| Mamy już pierwsze maluszki, reszta nisko nosi brzuszki. Mamy V-VI 2013 cz.15 |
|
5 | 8,93% |
| Mamy pierwsze maluszki, reszta już rozchyla nóżki. Mamy V-VI 2013 cz.15 |
|
2 | 3,57% |
| Sexi orki maluchy witają, okładów z samca nie zaprzestają. Mamy V-VI 2013 cz.15 |
|
7 | 12,50% |
| Wkrótce wyzionę ducha, jak nie wyjdziesz z mego brzucha. Mamy V-VI 2013 cz.15 |
|
15 | 26,79% |
| Szamańśkie metody stosujemy, maluchy przywołać chcemy. Mamy V-VI 2013 cz.15 |
|
2 | 3,57% |
| Regularnie się myjemy, do porodów szykujemy. Mamy MAJ-CZERWIEC 2013 cz.15 |
|
3 | 5,36% |
| Głosujący: 56. Nie możesz głosować w tej sondzie | |||
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#4321 | |
|
Zadomowienie
|
Odp: Dot.: Odp: Dot.: Zima przestała nas maltretować - chyba czas się rozpakować! Mam
Cytat:
![]() Dla nas wózek bedzie do odbioru dopiero w poniedziałek sobie kolor wybrałam
|
|
|
|
|
#4322 |
|
Zadomowienie
|
Dot.: Zima przestała nas maltretować - chyba czas się rozpakować! Mamy V-VI 2013 cz.1
dziewczyny a to ktg to robi położna na izbie przyjęć bo mam chodzić dwa razy w tygodniu ale nie dopytałam szczegółów i czy wy chodzicie do szpitala czy w przychodni rodzinnej tez mają taki sprzęt?
|
|
|
|
#4323 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Zima przestała nas maltretować - chyba czas się rozpakować! Mamy V-VI 2013 cz.1
Cytat:
żeby mieć zzo - płacić za coś innego, żeby rodzić z os. tow - płacić za szkołę rodzenia ![]() dobrze, że wybrałam normalny szpital - zzo za darmo jeśli masz konsultację, wszystkie sale dostosowane do porodów rodzinnych, płacisz ylko za rzeczy ekstra - indywidualną opiekę położnej i salę na położnictwie o podwyższonym standardzie. Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
|
||||
|
|
|
#4324 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Odp: Dot.: Odp: Dot.: Zima przestała nas maltretować - chyba czas się rozpakowa
Akurat wózek to jedyne co mamy no i jakieś ciuszki, ale u nas jest tak, że kuzynki Tż pożyczają nam ciuszki a jak mała wyrośnie to musze je oddać bo one może będą potrzebować.
|
#4325 |
|
Wtajemniczenie
|
hej hej..rano was czytałam dwie godziny,,potem czasu brakło na pisanie..cóż..
zapytam tylko czy mamy dzidziusia nowego..?? dziś miałam pracowity dzień ..i w domu i poza nim.. poczta urzędy wieksze spożywcze zakupy..no i detergenty tez bo mi się pokończyły jak na złośc wszystkie i to dodatkowa stówa zbyta ![]() mały szału dostał..wczoraj wieczorem wystawił nóżkę i to tak mocno,że cały profil stópki widziałam tak ze 3 cm po za bokiem mojego brzucha..cudnie ale trochę z panikowałam...brrryyy..dz iś co chwile kopie skacze ..szaleje naciąga nóżki..normalnie szał..brzuch mi się wygina na wszystkie strony.. zrobiłam sobie dwa olbrzymie hamburgery z sałatą pomidorem papryką domowym kotletem ogórem kiszonym..zalałam sosem do kanapek i ketchupem ...mniam..pochłonęłam od razu.. a w lodówce czekają na mnie lody pomarańczowo- bananowo -czekoladowo- śmietankowe..tylko Ja czekam na miejsce w żołądku ![]() przepraszam ale sama jestem taka nakręcona tym żarciem że musiał przelac to tu ..bo Wy w tym wątku nie szczędzicie mi z opowieściami o żarełku ![]() a i te hamburgery popiłam lechem bezalkoholowym ... |
|
|
|
#4326 |
|
Zadomowienie
|
Odp: Dot.: Odp: Dot.: Odp: Dot.: Zima przestała nas maltretować - chyba czas się rozp
Dla mnie to takie dziwne jest pozyczanie. Oddaje sie potem Ty oddasz im taka transakcja wiązana
|
|
|
|
#4327 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
a pozniej dam znac
|
|
|
|
|
#4328 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() ja mam głupią propozycję tytułu: sexi orki maluchy witają, okładów z samca nie zaprzestają Cytat:
no to Wiktorek będzie miał wypasioną brykę ![]() Cytat:
|
|
#4329 |
|
Raczkowanie
|
szprotka, to ty pytałaś o listę rzeczy do Bartoszyc? Znajoma podała mi tą listę:
-dowód osobisty z grupą krwi; -kartę ciąży; -karty informacyjne przebytych leczeń szpitalnych i porodów; -podstawowe przybory toaletowe; -bielizna własna/koszula,szlafrok,majtki jednorazowe; kapcie. -Kaftaniki/4szt./; -Śpioszki /4szt./; -Pieluchy tetrowe /4szt./; -Kocyk lub tzw. "rożek"; -Pieluchy jednorazowe lub pampersy; -Dowód ubezpieczenia. Nażarłam się jak prosiak i aż mi niedobrze. Zjadłam gofry z bitą śmietaną, truskawkami i sosem czekoladowy. Mdli mnie jak cholera. Lecę oglądać Zdrady
|
|
|
|
#4330 |
|
Zakorzenienie
|
Ok to czekam
|
#4331 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Odp: Dot.: Odp: Dot.: Zima przestała nas maltretować - chyba czas się rozpakowa
czy ktorejs puchna stopy? nie cale nogi, ale stopy...wygladam jak shrek albo fiona ;( troche mnie to zaczyna niepokoic, bo w szpitalu lezala ze mna dziewczyna, ktora zglosila sie ze spuchnieta noga, a wyszla jej z tego zakrzepica
moze to wina temperatury? pochlaniam tez ogromne ilosci wody...wlasnie siedze z nogami w misce z lodowata woda i licze na cud.---------- Dopisano o 20:36 ---------- Poprzedni post napisano o 20:34 ---------- Cytat:
|
|
|
|
|
#4332 | ||
|
Zakorzenienie
|
![]() Cytat:
byłaś u gina czy w szpitalu na ktg ?Cytat:
, mężowi na pewno do twarzy w nagrodzie i już się nie może doczekać aż ją wykorzysta
|
|
#4333 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ale mi się takie coś zdarzało przed ciążą. A stopy to mnie pieką.
|
|
#4334 | |
|
Zadomowienie
|
Odp: Dot.: Odp: Dot.: Odp: Dot.: Zima przestała nas maltretować - chyba czas się rozp
Cytat:
![]() I To masakrycznie, tak ze nie mam przerw między palcami :banghead: |
|
|
|
|
#4335 |
|
Zakorzenienie
|
cos tam mam i jeszcze siosta Tż ma nam pożyczyć.
|
#4336 |
|
Zadomowienie
|
|
|
|
|
#4337 |
|
Zakorzenienie
|
Odp: Zima przestała nas maltretować - chyba czas się rozpakować! Mamy V-VI 2013 cz.14
Ech. Pocytowalam i wcisnelam anuluj zamiast cytuj. No genialnie
Lonely za wózek Justyna mi robili zastrzyki że sterydów chyba w 26 tyg jak mnie tylko położyli. 6 sztuk... Ale faktycznie człowiek się po nich psychicznie lepiej czuje. A jeśli chodzi o wysokie tętno to lepiej żeby było wyższe niż dziecko miało spadki... Ja mam czasami i przez pół godziny rozrzut między 140 a 190 ale jest spoko. Po prostu jest dłuższy zapis. Ale jak jest jakkolwiek spadek (lub sytuacja niepewna że nie wiadomo czy to spadek czy sprzęt złapał moje tetno zamiast dziecka) to wtedy od razu dluuuuugi zapis 2-3 godziny albo w ogóle stały...i jak jest więcej spadków to migiem na cc. Tak jest przynajmniej tutaj
|
|
|
|
#4338 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Odp: Dot.: Odp: Dot.: Odp: Dot.: Zima przestała nas maltretować - chyba czas si
Cytat:
|
|
|
|
|
#4339 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
|
||||
|
|
|
#4340 | |
|
Zadomowienie
|
Odp: Dot.: Odp: Dot.: Odp: Dot.: Odp: Dot.: Zima przestała nas maltretować - chyba cz
Cytat:
|
|
|
|
|
#4341 | ||||
|
Zadomowienie
|
Dziękuje dziewczyny za oklaski
)Cytat:
Co do wagi to nie mów hop siup bo coś zaczęła szybko rosnąć ![]() Cytat:
Cytat:
Moja Julka po USG też dziś się złościła chyba bo kręciła się nieziemsko ![]() Cytat:
super, że nareszcie coś znaleźliście. A ja zamówiłam łóżeczko Wybrałam jednak tańszą opcję bez baldachimu i stojaka na baldachim. Kurz tylko zbiera. Wymienią mi materacyk na taki jaki chciałam i troszkę pościel tańszą wzięłam bo jedną już mam. http://allegro.pl/show_item.php?item=3170931285 Łożeczko miś na księżycu. Pościel wzór nr 14 Pościeli nie chciałam za bardzo wzorzystej, spodobała nam się taka delikatniejsza
|
|
#4342 |
|
Zakorzenienie
|
jak cos to krzycz
dorzuce do lezaczka.obiecana fota - lezak juz u mnie. wyglada fajnie, nie jest zniszczony. nie mam baterii zeby sprawdzic dzialanie, ale znajoma mowila, ze 100% sprawny. jedyny minus to brak klapki-zaslepki na baterie - dzieci zgubily ale to jest na odwrocie przy samej podlodze. stad okazyjna cena 50zl---------- Dopisano o 20:48 ---------- Poprzedni post napisano o 20:46 ---------- oj zebys wiedziala. te ciuszki to sie u mnie cudownie mnoza...ledwo ogarne to co zalega w kazdym kaciku, posegreguje, wypiore, a juz pojawiaja sie kolejne wczoraj mama przyniosla nowa dostawe od sasiadki, bo Zosia juz wyrosla - cala reklamowe przekaze Xal i bedzie spokoj
|
|
|
|
#4343 | |
|
Zadomowienie
|
Odp: Dot.: Zima przestała nas maltretować - chyba czas się rozpakować! Mamy V-VI 2013
Cytat:
![]() Bardzo ładne łożeczko. Dla mnie baldachim jest niezbędny... Strasznie świeci mi słońce, do tego wiadomo kawalerka... |
|
|
|
|
#4344 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
A ten gość z allegro kazał mi nie zamawiać tylko przyjechać z listą.
|
|
#4345 | |||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
|
|||
|
|
|
#4346 |
|
Zakorzenienie
|
jak rozwiązałyście problem pościeli teraz,na praktycznie letnią pogodę?
bo na kołdrę to chyba za ciepło
|
|
|
|
#4347 |
|
Zakorzenienie
|
My chcemy takie http://allegro.pl/lozeczko-z-szuflad...183093230.html
Ciekawe jakie będzie.
|
#4348 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Z jednej strony to fajnie bo naprawde sobie uzbierasz ciuszkow z drugiej strony tak jak z Chusteczkami u moje nie wiadomo co z tym robić :banghead: |
|
|
|
|
#4349 |
|
Zakorzenienie
|
Kocyki, ja planuję bawełniane, w zimniejsze noce polarkowe, a poza tym jeszcze rozważam śpiworki.
|
#4350 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
|
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 07:06.

żeby mieć zzo - płacić za coś innego, żeby rodzić z os. tow - płacić za szkołę rodzenia 
Ślub 27. X. 2012

?
Muszę zakupić jakiś krem ujędrniający czy coś i będę się smarować chyba razem z twarzą

wczoraj mama przyniosla nowa dostawe od sasiadki, bo Zosia juz wyrosla - cala reklamowe przekaze Xal i bedzie spokoj