|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
| Pokaż wyniki sondy: Jaki ma być tytuł 15 części naszego wątku ?? | |||
| Mamusie MAJ-CZERWIEC 2013, cz.15 |
|
0 | 0% |
| Mamusie MAJ-CZERWIEC 2013, cz.15 - Pierwsze maluszki na świecie już mamy |
|
0 | 0% |
| Mamusie MAJ-CZERWIEC 2013, cz.15 - Witamy na świecie pierwsze maluszki |
|
0 | 0% |
| Mamusie MAJ-CZERWIEC 2013, cz.15 - Czas zacząć rozpakowywanie |
|
0 | 0% |
| Pięć maluszków na świecie już mamy, na kolejne niecierpliwie czekamy. V-VI 2013 cz.15 |
|
3 | 5,36% |
| Czas leci jak szalony, niedługo nasz poród upragniony. Mamy MAJ-CZERWIEC 2013 cz.15 |
|
0 | 0% |
| Przed porodem stracha mamy, ale dzielnie się wspieramy. Mamy V-VI 2013 cz.15 |
|
2 | 3,57% |
| Kolejnych porodów nadchodzi czas co cieszy ale i przeraża nas! Mamy V-VI 2013 cz.15 |
|
0 | 0% |
| Do dnia porodu już całkiem blisko ale jesteśmy gotowe na wszystko. V-VI 2013 cz.15 |
|
1 | 1,79% |
| Wielkie brzuszki już widać z dala, lecz jeszcze nie chcemy iść do szpitala. V-VI 2013 |
|
1 | 1,79% |
| Część maluszków już jest z nami, na resztę niecierpliwie czekamy! V-VI 2013 cz.15 |
|
7 | 12,50% |
| Obniżone nasze brzuchy, bo już wychodzą z nich maluchy. Mamy V-VI 2013 cz.15 |
|
0 | 0% |
| Obniżają nam się brzuszki - chcą wychodzić z nich maluszki! MAJ-CZERWIEC 2013 cz.15 |
|
8 | 14,29% |
| Mamy już pierwsze maluszki, reszta nisko nosi brzuszki. Mamy V-VI 2013 cz.15 |
|
5 | 8,93% |
| Mamy pierwsze maluszki, reszta już rozchyla nóżki. Mamy V-VI 2013 cz.15 |
|
2 | 3,57% |
| Sexi orki maluchy witają, okładów z samca nie zaprzestają. Mamy V-VI 2013 cz.15 |
|
7 | 12,50% |
| Wkrótce wyzionę ducha, jak nie wyjdziesz z mego brzucha. Mamy V-VI 2013 cz.15 |
|
15 | 26,79% |
| Szamańśkie metody stosujemy, maluchy przywołać chcemy. Mamy V-VI 2013 cz.15 |
|
2 | 3,57% |
| Regularnie się myjemy, do porodów szykujemy. Mamy MAJ-CZERWIEC 2013 cz.15 |
|
3 | 5,36% |
| Głosujący: 56. Nie możesz głosować w tej sondzie | |||
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#4291 | |||||
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Zima przestała nas maltretować - chyba czas się rozpakować! Mamy V-VI 2013 cz.1
Cytat:
Jedna urodzi sn i po kilku dniach nie będzie pamiętała, że rodziła, a druga miesiąc będzie dochodziła do siebie.. tylko słyszałam już z kilku źródeł o tych bakteriach w naszym szpitalu i boję się, że i ja pechowo zostanę nimi zarażona, albo Wiktorek ![]() Tż i teściowie suszą mi głowę żebym się poddała cesarce, bo to operacja, w sterylnych warunkach i tam już nic nie spartaczą.. ale ja wolałabym uniknąć takiej poważnej opercaji jak cc ![]() w każdym razie dziękuję Ci za słowa otuchy chociaż tutaj mogę się wyżalić.. Masz rację, trzeba myśleć pozytywnie !!! Będzie dobrze !!!!! ![]() Cytat:
![]() może jeśli badania potwierdzą, że Ty i Kubuś jesteście gotowi do porodu to zrobią Ci cc w poniedziałek ![]() Cytat:
wcześniej starałam się olewać i nie brać do siebie tych słów, ale ile można super czekamy na efekty ![]() Cytat:
nie wiem czy tak faktycznie jest, czy taki marketing żeby nas przekonać ![]() 2. nie doradzę Ci, bo Ty musisz wiedzieć najlepiej.. ale jeśli miałabym jakiekolwiek wskazania do cc to nie zastanawiałabym się nawet chwili. Znam sporo osób, które bardzo szybko doszły do siebie po cc jedna dziewczyna z SR miała cesarkę 2 tygodnie temu, a we wtorek przyszła z mężem i córeczką na ostatnie zajęcia i opowiadała jak się czuje. Śmigała jakby rodziła kilka miesięcy temu poród to bardzo indywidualna kwestia i ciężko przewidzieć co będzie dla nas lepsze, po jakim porodzie szybciej dojdziemy do siebie ![]() Cytat:
![]() hmm... bardzo mi się podoba ![]() tylko ta cena.. ![]() co do bólu spojenia.. mnie bolą biodra (chociaż teraz i tak mniej niż w połowie ciąży) boli mnie kręgosłup, bolą mnie stopy jak rano wstaję ogólnie bolą mnie wszystkie kości a spojenie łonowe nic a nic nie wiem czy to dobrze czy źle.. bo troszkę chyba powinno boleć, bo to oznacza że się przygotowuje do porodu
|
|||||
|
|
|
#4292 | |
|
Zadomowienie
|
Dot.: Zima przestała nas maltretować - chyba czas się rozpakować! Mamy V-VI 2013 cz.1
Cytat:
ej, nie wiem sama... brak szkoły rodzenia wychodzi...mój doktor z kolei podważył ostatnio nawet fakt obniżania się brzucha przed porodem, jak go zapytałam jak bardzo może się obniżyć to usłyszałam "no wiesz, no podobno coś tam widzą mamy i babcie, że się obniża, ale naukowo tego nie udowodniono", więc jestem mistrzem sceptycyzmu już jeśli chodzi o wszystko prawie i zdaje się na fakt, że jak mama jedenaście porodów przeżyła bez wspomagaczy, to nie będę sobie głowy zawracać. nie krytykuję Was, broń ludu, choć tak może to brzmieć, tylko po prostu nooooo co drugi post jest o liściach malin i aż musiałam sobie dziś mate zaparzyć, coby być w temacie
|
|
#4293 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() happy chodzi o to że byłam jakoś nastawiona że mała urodzi się wcześniej tak jak było na USG. A tu moje maleństwo ma inne plany. Co ma być to będzie kocham moje maleństwo i choćbym miała czekać jeszcze miesiąc to cierpliwie będę czekać.Mi brzuch wyszedł trochę w 7 m-cu a już całkiem na święta. I to z dnia na dzień. Gdybym tyła równomiernie to jakoś bym się lepiej czuła a nie ja na początku mało co a od 10 tygodni tyję 1 kg tyg i na prawdę mi ciężko. Za tym poszły rozstępy- a już miałam nadzieję że obejdzie się bez nich. Nie mówiąc o tym że jak się teraz zrobiło ciepło to kompletnie nie mam w czym chodzić. |
|
|
|
|
#4294 |
|
Zakorzenienie
|
Happy, spoko, każda sobie radzi jak może
Co do udawadniania naukowego to fak - ani o wiesiołku, ani o malinach, ani o obniżonym brzuchu nie przeczytamy naukowych wywodów Ale może takich badań się za bardzo nie robi ale tak jak mówię, jeśli coś nie szkodzi to czemu nie
|
|
|
|
#4295 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
spojenie łonowe nie boli mnie wcale, za to biodra (miednica) bardzo, zwłaszcza jak dużo chodzę. Lekarz mówił że się przygotowuje do porodu. A stopy to mnie rano bolą strasznie. Ale z czego to to już nie wiem
|
|
|
|
|
#4296 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() nie wiem czy wytrzymam i zrobię jutro na obiad, czy zaraz polecę do sklepu i zrobię na kolację Cytat:
![]() co do 1. To prawie identyczny rym mi chodził ostatnio po głowie serio, serio ![]() co do 2, fajnie też brzmi: 2. Obniżają się nam brzuszki-chcą wychodzić z nich maluszki Cytat:
Wybraliśmy kolorek fioletowy- Roma Happy- masz rację Tż już mi mówi o drugim dziecku ![]() zobaczymy czy jego zapał nie zostanie ostudzony po porodzie ![]() Cytat:
![]() wyżej odpowiedziałam - Tako City MOVE- kolor fioletowy-Roma |
||||
|
|
|
#4297 |
|
Zadomowienie
|
A oto minirelacja z dzisiejszego KTG i pięciominutowej wizyty:
-KTG nie wykazało żadnego skurcza, ruchy i tętno w normie -mogę odstawić fenoterol i magnez (Ash Ty schodziłaś z fenoterolu od razu, czy zmniejszałaś dawkę?), ale zapomniałam zapytać co z luteiną- ktoś coś doradzi czy muszę dzwonić? - GBS ujemny- ale ja miałam tylko z pochwy... -nie muszę już być przykuta do łóżka ![]() I'm so happy
J + D = H Edytowane przez happy blue Czas edycji: 2013-04-25 o 19:21 |
|
|
|
#4298 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
zwłaszcza szare dresiki z pierwszej fotki ![]() a te szare spodenki dresowe z fotki drugiej też mam ![]() Cytat:
![]() Cytat:
--- już prawie nadrobiłam, ale więcej nie zdążę więc muszę to przełożyć na później.. uciekam.. wpadnę wieczorkiem |
|||
|
|
|
#4299 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Ja odstawiłam feno z dnia na dzień. Za to Vil i kilka innych dziewczyn stopniowo opuszczało jedną dawkę dziennie. Sama nie wiem co lepsze. Luteiny nie brałam więc nie pomogę, ale podejrzewam, że podobnie jak z feno. |
|
|
|
|
#4300 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#4301 |
|
Zakorzenienie
|
czuję się tak dziwnie,że szok
![]() nic mi się nie chce i jednocześnie tyle się chce ![]() nie umiem tego wytłumaczyć
|
|
|
|
#4302 |
|
Raczkowanie
|
Hej
wstałam na chwilę zobaczyć co u was słychać, ale nie cytuje, bo brzuch mi się cały dzień spina Wczoraj u reumatologa wszystko ok! powiedziała, że wyniki jak na mnie bardzo dobre i że nie widzi wskazań do cc. Jak nie urodzę to za dwa tygodnie mam kontrolę , ale tak coś ostatnio mam przeczucie, że dotrwam do terminu mimo, że mnie tak wszyscy straszą wiec 07.05 wizyta u gin., a 8.05. reumatolog. Mam nadzieje, że u was wszystko ok! do zaś ps. mąż ustawił mi dzisiaj leżak przy balkonie wiec się rozłożyłam wystawiłam nogi do słońca i odpoczywałam. Miałam założone leginsy 3/4 i teraz mam pięknie opalone nogi od pół łydki w dół. Wyglądam jak ciołek dobrze, że na razie nigdzie nie wychodzę
|
|
|
|
#4303 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
pęknięcia III stopnia, zdarzają się niezwykle rzadko a jeśli już to najczęściej są następstwem właśnie nacięcia czasem lepiej delikatnie pęknąć ale tutaj potrzebujemy dobrej położnej, która potrafi to określić Cytat:
Cytat:
--- nadrabiam powoli ale jestem padnięta niedawno wróciłam z Kato, byłam na Akademii Mama pyta, było rewelacyjnie i wygrałam (a raczej mój mąż ) stanik do karmienia
|
||||
|
|
|
#4304 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
#4305 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
ja w szpitalu wyladowalam w moim 31 tyg (lekarze mowili o 29 :P) i zastrzyki podali. nie mialam skurczy, ale jakos tak pewniej sie pozniej czulam, bo jesli mialabym rodzic wczesniej to juz plucka gotowe. uwazaj na siebie, lez i dbaj o Laurunie ![]() ps. mam juz lezaczek, za chwile wstawie fotki. poza tym mam jeszcze kilka innych rzeczy gdybys byla zainteresowana. |
|
|
|
|
#4306 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Niestety mi leżenie średnio wychodzi bo wszystko mnie boli ![]() A co do zastrzyku ja jak dostałam w 32 to nie powiem ale dużo lepiej psychicznie się czułam. Cytat:
WspółczujęCytat:
Nogi do góry i zaciskać ![]() Cytat:
![]() Idę chłopa wspierać w prasowaniu ![]() I dziękuję jeszcze raz dziewczyny za odpowiedzi dotyczące ruchów ![]() ![]() ![]()
|
|
#4307 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
super! uwielbiam konkursy ![]() ---------- Dopisano o 19:30 ---------- Poprzedni post napisano o 19:29 ---------- Cytat:
|
||
|
|
|
#4308 | ||
|
Zakorzenienie
|
Nie wiem jak z tą bawełną typową na kocyki, czy ona się różni od tej na pościel
Może zamów jeden z supełka, żeby się przekonać?A co do tych plecionych - sweterkowych, ażurkowych kocyków bawełnianych - myślę, że one są robione maszynowo w konkretnych rozmiarach i nie da rady tego kupić na metry. Pomyśl, przecież po przecięciu to się rozejdzie, stąd pewnie panie w hurtowniach nie wiedzą o co kaman Nie wiem czy tego typu kocyki będziesz w stanie produkować. Ale takie "supełkowe" z pewnością, jeśli znajdziesz odp. bawełnę. A nie myślałam o takim rozwiązaniu, żeby te kocyki 2-warstwowe tworzyć tak: jedna warstwa kolorowej bawełny, jedna warstwa białej - tak jak to wygląda w przypadku rożków kalamati? Cytat:
za wyniki! Wygrzewaj się zatem na słoneczku, tylko odsłoń więcej nóg niż same łydki ![]() Cytat:
Z pewnością mu się przyda! To byłyście z Potterką na tych samych warsztatach? |
||
|
|
|
#4309 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Nie mogę tego odszukać ale w jednym z opisów porodu - dziewczyna opowiadała o swojej cc i o tym jak jej i innym dziewczynom się rana paprała i szwy się rozłaziły Także naprawdę nic niogdy nie wiadomo... Nie można się tak nastawiaćCytat:
|
|
|
#4310 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
biedny musi sie podzielic nagroda |
|
|
|
|
#4311 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Mi sie wydaje, że nie wysłała mnie bo stwierdziła ze skoro to już 34tc to może rzeczywiście do tego czasu je podają. Mnie boli biodro bo kazała mi leżeć na lewym boku i dać poduszkę pod biodro żeby tyłek był wyżej i mała nie uciskała.
|
|
#4312 |
|
Zadomowienie
|
Odp: Zima przestała nas maltretować - chyba czas się rozpakować! Mamy V-VI 2013 cz.14
Diabli Jestes niesamowita
Zaliczyłam angielski na 5 ![]() Jenny zdecydowaliśmy sie na recaro ![]() Śpiąca Jestem jakas taka dzis. Kto jutro pójdzie za mnie na badania? ![]() ---------- Dopisano o 19:59 ---------- Poprzedni post napisano o 19:56 ---------- Justynko to ładnie, kupcze. Lez teraz jak najmniej wstawaj. Bedzie dobrze musi byc. Jak pozwoliła Ci zostać w domu to może nie jest tak źle? |
|
|
|
#4313 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#4314 |
|
Zakorzenienie
|
Ja tylko na chwilkę bo wróciliśmy z SR i niedługo idziemy do znajomych.
Generalnie im dłużej chodzę na to SR tym bardziej mi się nudzi i wydaje mi się, że wcale nie dowiaduję się nic ciekawego. Ale pewno tak mi się tylko wydaje. Kumpela podrzuciła mi test różnych mokrych chusteczek, więc i ja Wam podrzucam, jakby któraś jeszcze nie kupiła to może warto się zasugerować. Ja mam już 9 paczek i na szczęście okazało się, że huggies mają w miarę ocenę. http://www.srokao.pl/2013/01/analiza...nawilzane.html
|
#4315 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
|
|
#4316 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#4317 | |
|
Zadomowienie
|
Odp: Dot.: Zima przestała nas maltretować - chyba czas się rozpakować! Mamy V-VI 2013
Cytat:
jutro to ogarne
|
|
|
|
|
#4318 |
|
Rozeznanie
|
Dopiero wrócilismy ze spaceru, dałam radę mimo mojej masy - przeszłam spoty kawał drogi, aż się lodem musiałam wspomóc, a co
Ale nam dzisiejszy nerw przynajmniej na tym swieżym powietrzu przeszedł |
|
|
|
#4319 | |||||
|
Zakorzenienie
|
będzie weekend, będzie grill
Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
za was, żeby było dobrzeCytat:
![]() a ja wróciłam z badania dna oka - myślałam że będę oślepiona, ale luz. zwyrodnień żadnych nie ma, mogę rodzić sn. i robię sobie pastę jajeczną ze szczypiorkiem na jutrzejsze śniadanie
|
|
#4320 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Odp: Dot.: Zima przestała nas maltretować - chyba czas się rozpakować! Mamy V-V
A widzisz zapomniałam o tym. Dzisiaj zamawiam fotelik i łóżeczko. Tylko jak Tż wróci bo fotelik to jego działka. Nie ma co czekać dłużej.
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 10:25.

Tak naprawdę, to może przytrafić się każdej kobiecie, nawet w najlepszym szpitalu. Najgorsze jest to, że bijesz się z myślami i to rozumiem.
Głowa do góry! 

) stwierdził, że rodzimy dopiero 5-6 maja, bo jednak stwierdził, że wtorek to jeszcze za wcześnie.... wtf? ale powiedział, że mnie zbada i zobaczymy. Zbadał, stwierdził, że szyjka bardzo krótka, ale nie ma rozwarcia żadnego, skurcze na ktg tez nie zapisały się (tu reprymendy udzieliłam w myślach Kubusiowi, bo w domu spina mi się brzuch cały czas, a na ktg zero skurczy ZAWSZE!) no i generalnie przepływy ok, wód sporo, łożysko jeszcze ok, Kubuś waży już prawie 3 kg... i po badaniu powiedział, żebym przyszła w poniedziałek, będzie taki inny doktor i on mnie zbada...

Ślub 27. X. 2012