|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#4111 |
|
Zadomowienie
|
Dot.: Na słoneczko wystaw brzuszek, niech ogrzeje się maluszek! Mamy VII-VIII 2013- c
Misiaczka555\
Wciągnełąm,wsunełam,zjadł am , obżarłam się do syta tyą knysza :p
Tomuś 21,07,2005 Antoś ,6,09,2013 Dziecko może nauczyć dorosłych trzech rzeczy: cieszyć się bez powodu, być ciągle czymś zajętym i domagać się ze wszystkich sił, tego czego sie pragnie." Edytowane przez sarna405 Czas edycji: 2013-04-25 o 19:32 |
|
|
|
#4112 |
|
Konto usunięte
|
Dot.: Na słoneczko wystaw brzuszek, niech ogrzeje się maluszek! Mamy VII-VIII 2013- c
I oczywiście gratuluję udanych wizyt
![]() U nas kiedyś było jedno stoisko z knyszami i już go dawno nie ma, a zjadłabym sobie... A co do podróży - ja jechałam najpierw patotramwajem (z patologią, jakaś psychiczna stara baba mi waliła w krzesełko od tyłu, a jak się spojrzałam, to rzuciła komentarz: się patrzy smarkula, no po prostu szok:/), wracałam również zapchanym tramwajem, ale jakaś młoda dziewczyna ustąpiła mi miejsca
|
|
|
|
#4113 |
|
Zadomowienie
|
maż mi pisze z pracy Kacper czy Mateusz? hehe
Mati ładne, ale i Tobiasz mi się podoba, Ignaś Igor, Krystian
|
#4114 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() ![]() [1=ecd9a68db8379fc22aec146 35aa2645aca7c721b_6070dc9 9c9f91;40493394]I oczywiście gratuluję udanych wizyt ![]() U nas kiedyś było jedno stoisko z knyszami i już go dawno nie ma, a zjadłabym sobie... A co do podróży - ja jechałam najpierw patotramwajem (z patologią, jakaś psychiczna stara baba mi waliła w krzesełko od tyłu, a jak się spojrzałam, to rzuciła komentarz: się patrzy smarkula, no po prostu szok:/), wracałam również zapchanym tramwajem, ale jakaś młoda dziewczyna ustąpiła mi miejsca [/QUOTE]Wredne babsko No!
|
|
|
#4115 |
|
Konto usunięte
|
|
|
|
|
#4116 |
|
Zakorzenienie
|
Ale dajecie czadu z tym pisaniem!
jestem padnieta po tym dniu ale zalatwiliy wszystko..jeszcze taki skwar byl ale wole toniz deszcz bylismy w hurtowni dzieviecej bo tz kupowal malemu siostry mate ed fajna z canpola wesola farma hee nie mielismy czasu bo pewnie wykupilabym polowe tych rzeczy co tam sa..ale polecam fajna ta hurtownia na stradomskiej17-myszka![]() pozatym tz kupil ten rower cieszy sie jak dziecko i ja razem z nim he jutro bd nadrabiac..zjadlam rozka z biedronki ale..jest niedobry !musze zjesv chyba algide smietankowa dla zabicia smaku tego rozka moja cora daje czadu dzis malo soe rusza ale jak wypycha sie po bokach i musze chodzic z takim krzywym brzuchem hahaha lece bo padam jutro zagladne paaaa
|
|
|
|
#4117 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#4118 |
|
Wtajemniczenie
|
Odp: Dot.: Na słoneczko wystaw brzuszek, niech ogrzeje się maluszek! Mamy VII-VIII 20
[1=ecd9a68db8379fc22aec146 35aa2645aca7c721b_6070dc9 9c9f91;40493159]Dziękuję
Już mu lepiej, jeszcze od czasu do czasu pokicha, ale nic mu nie cieknie z oczek. Teraz go muszę odrobaczyć...Mój synek to samo! Jak TŻ jest w domu, to mały jest spokojny, ja siedzę sama - wyskakuje przez brzuch ![]() Aaaaaaa!!!!!!!!!!! Ja też tam byłam!!! ![]() Trzymam kciuki Kochana ![]() Widzą chyba :P Bo kiedyś widziałam opis mojego badania w szpitalu i tam były opisane te okolice :P Na szczęście jako "bez zmian" mi wpisali :P Haha Moja opinia: torba mega uboga. Szczerze to liczyłam na jakieś rzeczy dla dzieci, a nie kaszę jaglaną ![]() Wykłady: najlepszy był pierwszy położnej, tego doktorka o żywieniu (ale wiesz, mnie temat interesuje ) i Pawła Zawitkowskiego. Reszta to albo nudy (doula) albo marketing (ta babka od preparatów) albo masakra (ten drugi doktorek co gadał o banku mleka i porównanie jelit cieląt żywionych mlekiem matki i nie.. Ten pan chyba pomylił miejsca....). Stoiska: w sumie nic mnie nie zainteresowało, tylko pierwsza pomoc. Może napiszę parę słów, czego się dowiedziałam. W przypadku bezdechu dmuchamy dziecku w twarz, to najłatwiejszy sposób na przywrócenie oddechu. W przypadku zakrztuszenia się np. mlekiem - nigdy nie podnosimy dziecka do góry, podstawową zasadą jest trzymanie mu główki niżej niż reszta ciała, najlepiej w pozycji bocznej. Próbujemy mu małym paluszkiem udrożnić buźkę. Jeśli to nic nie daje - klepiemy po pleckach. Jeśli nadal nic - dwoma palcami uciskamy 5 razy w miejsce przecięcia linii ciała środkowej i linii na jakiej są sutki. Siedziałam do końca, ale głowa mnie boli od tej klimy :/ Wypiłam tam 3 wody.... A w czasie wykładu tego od banku mleka poszłam zjeść mój cukrzycowy posiłek... Jakby co: siedziałam całkiem z brzegu po lewej stronie, obok tego stoiska z monitorami oddechu, miałam granatową bluzkę i szarą spódnicę. Obok mnie dziewczyna wybiegła na początku i już nie wróciła... I też nic nie wygrałam :P[/QUOTE] O jaaa! To co nic nie mówiłaś :p Moglysmy się zgadać ja byłam bardziej po prawej, bliżej komputera ![]() Też mi się pierwszy wykład bardzo podobał ( no z jakiegoś powodu się rozryczalam) potem zagadalam z panią położna, że jak we wtorek nie będą mieli ruchu na porodówce to przyjadę pozwiedzać mnie ze stoisk tylko chusty jeszcze interesowały ![]() A PYTAŁAM CZY KTÓRAŚ SIĘ WYBIERA!! :p
|
|
#4119 | |
|
Konto usunięte
|
Dot.: Odp: Dot.: Na słoneczko wystaw brzuszek, niech ogrzeje się maluszek! Mamy VII-V
Cytat:
No ja widziałam, że wklejałaś link, ale nie wiedziałam że się wybierasz, a rano już nie wchodziłam za bardzo tu... Będziesz tam rodzić? To ponoć super szpital, przyjmują tam nawet wcześniaki od 30 tc.. |
|
|
|
|
#4120 |
|
Wtajemniczenie
|
Odp: Dot.: Odp: Dot.: Na słoneczko wystaw brzuszek, niech ogrzeje się maluszek! Mamy
[1=ecd9a68db8379fc22aec146 35aa2645aca7c721b_6070dc9 9c9f91;40493969]No ja widziałam, że wklejałaś link, ale nie wiedziałam że się wybierasz, a rano już nie wchodziłam za bardzo tu...
Będziesz tam rodzić? To ponoć super szpital, przyjmują tam nawet wcześniaki od 30 tc..[/QUOTE] No bardzo bym chciała. Dobre opinie mają a moja gin też bardzo poleca. Za to odradza mi mój szpital w mieście. .
|
|
#4121 |
|
Wtajemniczenie
|
[1=ecd9a68db8379fc22aec146 35aa2645aca7c721b_6070dc9 9c9f91;40493504]Ona była psychiczna, więc się bałam odezwać...[/QUOTE]
Dobrze zrobiłas bo jeszcze byś laska oberwala ![]() dziewczyny jakie to uczucie jak dzidzia ma czkawke? Przeżyłam wlasnie coś dziwnego i zastanawiam sie czy to to
|
|
#4122 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
ale mnie tż wkurzył ![]()
|
|
|
#4123 |
|
Wtajemniczenie
|
|
|
#4124 |
|
Zakorzenienie
|
Heloł, wróciłam
![]() Dotarłam na tą szkołę rodzenia, ale byłam bliska rezygnacji ![]() Było całkiem ok i mam w planach chodzić ![]() Katarzynkajg chodzi ze mną ![]() Nic nie mówiła, że Was pozdrawia, ale wszystko u niej ok
|
|
|
|
#4125 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
PS. A czy Katarzynka nas juz nei lubi że nei zagląda? |
|
|
|
|
#4126 |
|
Wtajemniczenie
|
ogólnie to nie wiem
ostatnio jego mama mówiła, że jak będzie ładnie to może bym z nią na działkę do nich pojechała posiedzieć. Więc mówię mu, że jutro nie mam nic do roboty a ma być słonecznie i żeby do niej zadzwonił zapytać o to jutro. Okazało się, że ona już się umówiła gdzieś a poza tym ma jeszcze wnuczkę i szkoda, że nie widziała wcześniej. I to mi tż przekazał. To mu mówie: OK, spoko. Ale przecież ostatnio mówiłam, że możemy pojechać oprócz środy i czwartku. A ten na mnie wyskakuje, że sama mam sobie do niej dzwonić ( jakby to jakiś wielki problem był, że sobie w domu posiedzę) a nie każe mu coś załatwiać, a potem jestem niezadowolona.
|
|
#4127 |
|
Konto usunięte
|
Jak dzidzia ma czkwawkę, to rytmicznie ale delikatnie się porusza, tak tylko puka troszkę... Poznać to właśnie po tym, że jest to regularne, ale słabiutkie
|
|
|
|
#4128 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
, któraś z was zapytała się co to knysza, więc wkleiłam wam zdjęcie z internetu, ja tego nie jadłam
|
||
|
|
|
#4129 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Tak, powiedziała, że strasznie nudne jesteśmy i nie chce jej się już zaglądać Nie no mówiła, że nas podczytuje, ale nie ma zbytnio czasu pisać. |
|
|
|
|
#4130 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Swoją droga fajna masz teściowa, moja by mnie zaprosiła działkę skopac ![]() [1=ecd9a68db8379fc22aec146 35aa2645aca7c721b_6070dc9 9c9f91;40494442]Jak dzidzia ma czkwawkę, to rytmicznie ale delikatnie się porusza, tak tylko puka troszkę... Poznać to właśnie po tym, że jest to regularne, ale słabiutkie [/QUOTE]To być moze to to Pukala raz za razem moze z 8 razy...czytałam na necie ze to trwa kilka do kilkunastu minut więc moze jednak to nie to
|
|
|
#4131 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Perse i Karolajn ale ciapy jesteście- być razem i się nie zgadać |
|
|
|
|
#4132 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
Zjadamy pizzę (jednak swoja to swoja ) i czekam na Przyjaciółki, choć mąż zapowiedział, że nie ma szans na serial! ![]() Dobrej nocy wam życzę
|
|
#4133 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cały czas tu tylko temat..lody:PPS. I co z tymi lodami? dla Tż:P czyżbyś dziś była wyjątkowo szybciej spiąca?:P---------- Dopisano o 20:47 ---------- Poprzedni post napisano o 20:46 ---------- A Wy z Katarzynką się nie zgadałyście a znalazłyście...która była taka odważna by podejść hmmm? |
|
|
|
|
#4134 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
|
|
#4135 | |||
|
Zakorzenienie
|
No i jednak zajrzę do Was na chwilę
Przeżyłam spotkanie z teściową Teraz już w domciu i zaraz idę się myć przed 'Przyjaciółkami'.A kupiłam glukozę na jutro i czy normalne, że to 80 g? Też taką porcję miałyście? Dziękuję za kciukasy... nie puszczajcie do jutra ![]() [1=993cbb8736fd7ff43d80e12 db3e1b3b563c869fb_62bf7e9 75b609;40488199] Laski - kiedyś był temat dotyczący chusteczek do wycierania pupy niemowlaka, ja polecam z praktyki zwykłe waciki te kwadratowe, większe ciepłą wodę i mydło sprawdziło się super, oczywiście w domu, na wyjściach chusteczki jak najbardziej [/QUOTE] moi znajomi też używają takich większych wacików kosmetycznych, a mokre chusteczki tylko gdzieś poza domem ![]() Cytat:
Cytat:
biedny piesio, ale to wina jego mądrej panciCytat:
za wytrwałość katarzynka jakiś remont miała mieć czy coś?
|
|||
|
|
|
#4136 |
|
Raczkowanie
|
Ja już po wizycie.I nadal nie wiem kim jest dzidzol!!!
Kurczak mały jeden tak się obracał żeby tylko nie podpatrzeć co ma miedzy nogami.Gin go dziś nie mierzył,mówi że łożysko przesówa się ku górze!
|
#4137 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Czy w ogóle da się wybrnąć Katarzynka wypatrzyła mnie i od razu podeszła, bo ja byłam wcześniej i siedziałam sobie ![]() Swoją drogą jeszcze nie widziałam tyle brzuszków na raz, już teraz rozumiem ludzi którzy się na mnie gapią, bo ja się na każdy brzuch obejrzałam |
|
|
|
|
#4138 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#4139 |
|
Zadomowienie
|
Hej
Wróciłam z zajęć. Sędzia akurat omawiała wyniki egzaminu radcowskiego tegorocznego bo wczoraj były wyniki więc gorący temat. No i pięknie się nasza Izba zaprezentowała 70% osób nie zdało końcowego egzaminu radcowskiego noooo pięknie przygotowali aplikantów a kasę koszą nieziemską za każdy rok aplikacji
|
|
|
|
#4140 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 16:41.

mnie ze stoisk tylko chusty jeszcze interesowały 

bo mamy niedaleko działki i ktoś sobie rozrzucil...swojskie klimaty