Zima przestała nas maltretować - chyba czas się rozpakować! Mamy V-VI 2013 cz.14 - Strona 145 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Pokaż wyniki sondy: Jaki ma być tytuł 15 części naszego wątku ??
Mamusie MAJ-CZERWIEC 2013, cz.15 0 0%
Mamusie MAJ-CZERWIEC 2013, cz.15 - Pierwsze maluszki na świecie już mamy 0 0%
Mamusie MAJ-CZERWIEC 2013, cz.15 - Witamy na świecie pierwsze maluszki 0 0%
Mamusie MAJ-CZERWIEC 2013, cz.15 - Czas zacząć rozpakowywanie 0 0%
Pięć maluszków na świecie już mamy, na kolejne niecierpliwie czekamy. V-VI 2013 cz.15 3 5,36%
Czas leci jak szalony, niedługo nasz poród upragniony. Mamy MAJ-CZERWIEC 2013 cz.15 0 0%
Przed porodem stracha mamy, ale dzielnie się wspieramy. Mamy V-VI 2013 cz.15 2 3,57%
Kolejnych porodów nadchodzi czas co cieszy ale i przeraża nas! Mamy V-VI 2013 cz.15 0 0%
Do dnia porodu już całkiem blisko ale jesteśmy gotowe na wszystko. V-VI 2013 cz.15 1 1,79%
Wielkie brzuszki już widać z dala, lecz jeszcze nie chcemy iść do szpitala. V-VI 2013 1 1,79%
Część maluszków już jest z nami, na resztę niecierpliwie czekamy! V-VI 2013 cz.15 7 12,50%
Obniżone nasze brzuchy, bo już wychodzą z nich maluchy. Mamy V-VI 2013 cz.15 0 0%
Obniżają nam się brzuszki - chcą wychodzić z nich maluszki! MAJ-CZERWIEC 2013 cz.15 8 14,29%
Mamy już pierwsze maluszki, reszta nisko nosi brzuszki. Mamy V-VI 2013 cz.15 5 8,93%
Mamy pierwsze maluszki, reszta już rozchyla nóżki. Mamy V-VI 2013 cz.15 2 3,57%
Sexi orki maluchy witają, okładów z samca nie zaprzestają. Mamy V-VI 2013 cz.15 7 12,50%
Wkrótce wyzionę ducha, jak nie wyjdziesz z mego brzucha. Mamy V-VI 2013 cz.15 15 26,79%
Szamańśkie metody stosujemy, maluchy przywołać chcemy. Mamy V-VI 2013 cz.15 2 3,57%
Regularnie się myjemy, do porodów szykujemy. Mamy MAJ-CZERWIEC 2013 cz.15 3 5,36%
Głosujący: 56. Nie możesz głosować w tej sondzie

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2013-04-25, 20:18   #4321
niunka045
Zadomowienie

Odp: Dot.: Odp: Dot.: Zima przestała nas maltretować - chyba czas się rozpakować! Mam

Cytat:
Napisane przez justyna_g4 Pokaż wiadomość
A widzisz zapomniałam o tym. Dzisiaj zamawiam fotelik i łóżeczko. Tylko jak Tż wróci bo fotelik to jego działka. Nie ma co czekać dłużej.
Ja tez właśnie ale jak przeczytałam Twój post to mi sie przypomnialo
Dla nas wózek bedzie do odbioru dopiero w poniedziałek sobie kolor wybrałam
niunka045 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-04-25, 20:19   #4322
becik_4
Zadomowienie

Dot.: Zima przestała nas maltretować - chyba czas się rozpakować! Mamy V-VI 2013 cz.1

dziewczyny a to ktg to robi położna na izbie przyjęć bo mam chodzić dwa razy w tygodniu ale nie dopytałam szczegółów i czy wy chodzicie do szpitala czy w przychodni rodzinnej tez mają taki sprzęt?
becik_4 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-04-25, 20:19   #4323
XxXJuSstiii
Zakorzenienie

Dot.: Zima przestała nas maltretować - chyba czas się rozpakować! Mamy V-VI 2013 cz.1

Cytat:
Napisane przez Atena564 Pokaż wiadomość
u mnie wszpitalu jeśli chjodzi o znieczulenie zewnątrz oponowe, to myślałam ze jest dostępne dla kązdej rodzącej, okazło się ze nie.....dostanie się jej jak wykupi się pobyt po porodzie w pokoju 1 osobywm o podwyższonym standardzie---koszt 400 zł bez zapłaty za pokój zzo niema jak rodzisz normalnie, nawet jakby się za samo to zzo chciało zapłacić znieczulenie jakie pozostaje to nospa, jakeiś tam leki, i gaz rozweselający
co to za szpiral żeby mieć zzo - płacić za coś innego, żeby rodzić z os. tow - płacić za szkołę rodzenia

dobrze, że wybrałam normalny szpital - zzo za darmo jeśli masz konsultację, wszystkie sale dostosowane do porodów rodzinnych, płacisz ylko za rzeczy ekstra - indywidualną opiekę położnej i salę na położnictwie o podwyższonym standardzie.

Cytat:
Napisane przez niunka045 Pokaż wiadomość
Justynko szacun szok totalny. Ja się tak boje pobobnej sytuacji, że to masakra po prostu
Ja jakoś nie dopuszczam do siebie takich myśli, jestem bardzo pozytywnie nastawiona
Cytat:
Napisane przez candace1 Pokaż wiadomość
Bo złodziejem jest osoba, która wyniesie coś ze sklepu bez płacenia a taka, które włożyła coś do torby i wyjęła to na terenie sklepu złodziejem nie jest.
Złodzieje to wykorzystują bardzo często-mamy takie właśnie z..ste prawo w Polsce..
Dlatego u nas czekają aż "podejrzany" wyjdzie ze sklepu...
to jak wypiję sok w sklepie albo zjem bułkę to złodziejem nie jestem?
Cytat:
Napisane przez cloche Pokaż wiadomość
a ja znam osobiście dwie kobitki, które wannę polecają. podobno zupełnie inaczej odczuwa się skurcze. jedna rodziła do wody, a druga na samą akcję wyszła już z wanny (nie mogła do wody rodzić, może ze względu na paciorkowca??? nie wiem...).
położne w moim szpitalu mówiły, że nie ma się co nastawiać na jakąś konkretną pozycję i wannę czy nie-wannę - wszystko wychodzi w praniu. ważne jest, żeby wypróbować różne możliwości i żeby położne w tym pomogły, a my czuły się swobodnie.
dokładnie

XxXJuSstiii jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-04-25, 20:20   #4324
justyna_g4
Zakorzenienie

Dot.: Odp: Dot.: Odp: Dot.: Zima przestała nas maltretować - chyba czas się rozpakowa

Cytat:
Ja tez właśnie ale jak przeczytałam Twój post to mi sie przypomnialo
Dla nas wózek bedzie do odbioru dopiero w poniedziałek sobie kolor wybrałam
Akurat wózek to jedyne co mamy no i jakieś ciuszki, ale u nas jest tak, że kuzynki Tż pożyczają nam ciuszki a jak mała wyrośnie to musze je oddać bo one może będą potrzebować.

Laura

http://lb1f.lilypie.com/YodDp2.png
justyna_g4 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-04-25, 20:20   #4325
ada32
Wtajemniczenie

hej hej..rano was czytałam dwie godziny,,potem czasu brakło na pisanie..cóż..

zapytam tylko czy mamy dzidziusia nowego..??

dziś miałam pracowity dzień ..i w domu i poza nim..
poczta urzędy wieksze spożywcze zakupy..no i detergenty tez bo mi się pokończyły jak na złośc wszystkie i to dodatkowa stówa zbyta

mały szału dostał..wczoraj wieczorem wystawił nóżkę i to tak mocno,że cały profil stópki widziałama potem ją przesuną i się aż wystraszyłam ..takie dziwne uczucie było..za mocno!?
tak ze 3 cm po za bokiem mojego brzucha..cudnie ale trochę z panikowałam...brrryyy..dz iś co chwile kopie skacze ..szaleje naciąga nóżki..normalnie szał..brzuch mi się wygina na wszystkie strony..

zrobiłam sobie dwa olbrzymie hamburgery z sałatą pomidorem papryką domowym kotletem ogórem kiszonym..zalałam sosem do kanapek i ketchupem ...mniam..pochłonęłam od razu..
a w lodówce czekają na mnie lody pomarańczowo- bananowo -czekoladowo- śmietankowe..tylko Ja czekam na miejsce w żołądku
przepraszam ale sama jestem taka nakręcona tym żarciem że musiał przelac to tu ..bo Wy w tym wątku nie szczędzicie mi z opowieściami o żarełku

a i te hamburgery popiłam lechem bezalkoholowym ...

W

G
ada32 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-04-25, 20:23   #4326
niunka045
Zadomowienie

Odp: Dot.: Odp: Dot.: Odp: Dot.: Zima przestała nas maltretować - chyba czas się rozp

Cytat:
Akurat wózek to jedyne co mamy no i jakieś ciuszki, ale u nas jest tak, że kuzynki Tż pożyczają nam ciuszki a jak mała wyrośnie to musze je oddać bo one może będą potrzebować.
Dla mnie to takie dziwne jest pozyczanie. Oddaje sie potem Ty oddasz im taka transakcja wiązana
Stary 2013-04-25, 20:27   #4327
diabli
Zakorzenienie

Cytat:
To zależy co jeszcze masz, w jakim stanie i cenie. Nie mam np przewijaka ale musze mieć taki usztywniany na łóżeczko.
pogadam z tz co my chcemy i na co mamy miejsce a pozniej dam znac
diabli jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-04-25, 20:28   #4328
humpback
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez szprotka_mada Pokaż wiadomość
Więc ja już po wizycie. W skrócie, podobnie jak justyna, mam leżeć i leżeć i leżeć...
Główka jest już bardzo nisko, do tego wszystko spięte. Mam leżeć i pachnieć, magnez 2xdz, Nospa 3xdz. O szpitalu na razie nie było mowy, ale gin chce mnie widzieć koniecznie za tydzień i się zobaczy jak się rozwija sytuacja. Dostałam też kartę ruchów i mam liczyć ruchy Młodego.
Z pozytywów- posiew ujemny. Hormony tarczycy mam powtórzyć za tydzień- gin sam nie wie co się dzieje...
Tak więc zaraz zamawiam resztę najważniejszych rzeczy i od jutra piorę resztę... Muszę tylko kogoś zatrudnić do prasowania i układania...

Zaczynam łapać stresa i mieć stracha...
no to spokojnego leżenia

Cytat:
Napisane przez Kamciatka Pokaż wiadomość

1. Część maluszków juz jest z nami, na resztę niecierpliwie czekamy! Mamusie maj/czerwiec 2013.

2. Obniżone nasze brzuchy, bo juz wychodzą z nich maluchy.Mamusie maj / czerwiec 2013.

ja mam głupią propozycję tytułu: sexi orki maluchy witają, okładów z samca nie zaprzestają

Cytat:
Napisane przez lonely_lady Pokaż wiadomość
ale najpierw jeszcze się pochwalę:
Zamówiliśmy wózek. Cały komplet z bazą maxi cosi familyfix i fotelikiem cabriofix wyszedł niecałe 2800zł
chociaż cena i tak spora to dostaliśmy duże zniżki. Cały czas myślałam, że uda się kupić te rzeczy taniej, może z drugiej ręki czy coś
ale Tż się uparł, że nasz najukochańszy, długowyczekiwany pierworodny nie będzie jeździł używaną bryką niewiadomego pochodzenia

Zaliczkę już wpłaciliśmy- musimy czekać 2-3tygodnie na kolorek który zamówiliśmy
no to Wiktorek będzie miał wypasioną brykę

Cytat:
Napisane przez potterka Pokaż wiadomość
t
Byłam dzisiaj na warsztatach Akademia Mama Pyta
i wygrałam chustę lennylamb
Pierwszy raz w życiu coś wygrałam
super gratuluję nagrody
humpback jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-04-25, 20:29   #4329
angie83
Raczkowanie

szprotka, to ty pytałaś o listę rzeczy do Bartoszyc? Znajoma podała mi tą listę:
-dowód osobisty z grupą krwi;
-kartę ciąży;
-karty informacyjne przebytych leczeń szpitalnych i porodów;
-podstawowe przybory toaletowe;
-bielizna własna/koszula,szlafrok,majtki jednorazowe; kapcie.
-Kaftaniki/4szt./;
-Śpioszki /4szt./;
-Pieluchy tetrowe /4szt./;
-Kocyk lub tzw. "rożek";
-Pieluchy jednorazowe lub pampersy;
-Dowód ubezpieczenia.

Nażarłam się jak prosiak i aż mi niedobrze. Zjadłam gofry z bitą śmietaną, truskawkami i sosem czekoladowy. Mdli mnie jak cholera.

Lecę oglądać Zdrady
Stary 2013-04-25, 20:29   #4330
justyna_g4
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez diabli Pokaż wiadomość
pogadam z tz co my chcemy i na co mamy miejsce a pozniej dam znac
Ok to czekam

Laura

Stary 2013-04-25, 20:36   #4331
diabli
Zakorzenienie

Dot.: Odp: Dot.: Odp: Dot.: Zima przestała nas maltretować - chyba czas się rozpakowa

czy ktorejs puchna stopy? nie cale nogi, ale stopy...wygladam jak shrek albo fiona ;( troche mnie to zaczyna niepokoic, bo w szpitalu lezala ze mna dziewczyna, ktora zglosila sie ze spuchnieta noga, a wyszla jej z tego zakrzepica zastrzyki i chyba z tydzien w szpitalu. kurcze, zapowiadal sie jutro leniwy piateczek, a chyba jednak skocze do gina.
moze to wina temperatury? pochlaniam tez ogromne ilosci wody...wlasnie siedze z nogami w misce z lodowata woda i licze na cud.

---------- Dopisano o 20:36 ---------- Poprzedni post napisano o 20:34 ----------

Cytat:
jesli masz malo ciuszkow, to ja moge cos jeszcze wyczarowac
Stary 2013-04-25, 20:36   #4332
humpback
Zakorzenienie

Cytat:
2. Obniżają się nam brzuszki-chcą wychodzić z nich maluszki

Cytat:
Napisane przez happy blue Pokaż wiadomość
A oto minirelacja z dzisiejszego KTG i pięciominutowej wizyty:

-KTG nie wykazało żadnego skurcza, ruchy i tętno w normie
-mogę odstawić fenoterol i magnez (Ash Ty schodziłaś z fenoterolu od razu, czy zmniejszałaś dawkę?), ale zapomniałam zapytać co z luteiną- ktoś coś doradzi czy muszę dzwonić?
- GBS ujemny- ale ja miałam tylko z pochwy...
-nie muszę już być przykuta do łóżka

I'm so happy
byłaś u gina czy w szpitalu na ktg ?

Cytat:
Napisane przez XxXJuSstiii Pokaż wiadomość
niedawno wróciłam z Kato, byłam na Akademii Mama pyta, było rewelacyjnie i wygrałam (a raczej mój mąż) stanik do karmienia
gratuluję nagrody , mężowi na pewno do twarzy w nagrodzie i już się nie może doczekać aż ją wykorzysta
humpback jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-04-25, 20:36   #4333
justyna_g4
Zakorzenienie

Cytat:
czy ktorejs puchna stopy? nie cale nogi, ale stopy...wygladam jak shrek albo fiona ;( troche mnie to zaczyna niepokoic, bo w szpitalu lezala ze mna dziewczyna, ktora zglosila sie ze spuchnieta noga, a wyszla jej z tego zakrzepica zastrzyki i chyba z tydzien w szpitalu. kurcze, zapowiadal sie jutro leniwy piateczek, a chyba jednak skocze do gina.
moze to wina temperatury? pochlaniam tez ogromne ilosci wody...wlasnie siedze z nogami w misce z lodowata woda i licze na cud.
Mi co prawda nie stopy ale dłonie spuchły ostatnio właśnie od ciepła. Ale po potrzymaniu ich pod zimną wodą przeszło.
Ale mi się takie coś zdarzało przed ciążą. A stopy to mnie pieką.

Laura

Stary 2013-04-25, 20:36   #4334
niunka045
Zadomowienie

Odp: Dot.: Odp: Dot.: Odp: Dot.: Zima przestała nas maltretować - chyba czas się rozp

Cytat:
A mi
I To masakrycznie, tak ze nie mam przerw między palcami :banghead:
Stary 2013-04-25, 20:39   #4335
justyna_g4
Zakorzenienie

Cytat:
cos tam mam i jeszcze siosta Tż ma nam pożyczyć.

Laura

Stary 2013-04-25, 20:39   #4336
niunka045
Zadomowienie

Cytat:

[/COLOR]

Czarodziejka diabli
Stary 2013-04-25, 20:41   #4337
Aaś
Zakorzenienie

Odp: Zima przestała nas maltretować - chyba czas się rozpakować! Mamy V-VI 2013 cz.14

Ech. Pocytowalam i wcisnelam anuluj zamiast cytuj. No genialnie

Lonely za wózek

Justyna mi robili zastrzyki że sterydów chyba w 26 tyg jak mnie tylko położyli. 6 sztuk... Ale faktycznie człowiek się po nich psychicznie lepiej czuje.

A jeśli chodzi o wysokie tętno to lepiej żeby było wyższe niż dziecko miało spadki...
Ja mam czasami i przez pół godziny rozrzut między 140 a 190 ale jest spoko. Po prostu jest dłuższy zapis.
Ale jak jest jakkolwiek spadek (lub sytuacja niepewna że nie wiadomo czy to spadek czy sprzęt złapał moje tetno zamiast dziecka) to wtedy od razu dluuuuugi zapis 2-3 godziny albo w ogóle stały...i jak jest więcej spadków to migiem na cc.
Tak jest przynajmniej tutaj
Aaś jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-04-25, 20:42   #4338
diabli
Zakorzenienie

Dot.: Odp: Dot.: Odp: Dot.: Odp: Dot.: Zima przestała nas maltretować - chyba czas si

Cytat:
A mi
I To masakrycznie, tak ze nie mam przerw między palcami :banghead:
zglaszalas lekarzowi? dawal jakies wskazowki? bo mnie moj chlop zaraz na ip wywiezie
Stary 2013-04-25, 20:43   #4339
XxXJuSstiii
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Mysia mysz Pokaż wiadomość
Tak btw. jak chcecie coś kupować w H&M Jak się zapiszecie do newslettera, to dostaniecie znizkę na jedną rzecz 25%
ja już skorzystałam
Cytat:
Napisane przez Kinga_20 Pokaż wiadomość
Dziewczyny Wy tu o rozstępach, a ja póki co - tfu tfu nie mam ani jednego - może jakaś dziwna jestem albo dopiero się zacznie po porodzie jak będę zbijać wagę Muszę zakupić jakiś krem ujędrniający czy coś i będę się smarować chyba razem z twarzą
Ja też jeszcze nie mam
Cytat:
a kiedy Wam wywaliło? ja na razie 33 tc i 2 malutkie pod cyckiem, ale to już od połowy ciąży i tak myślę czy mam się jeszcze bać
bać,bać, mojej koleżance wyszły kilka dni przed porodem

Cytat:
co do newslettera H&M, podobno jak się wypiszecie i odczekacie 4 dni, to po ponownym zapisaniu znowu przychodiz kupon
o, dobrze wiedzieć

XxXJuSstiii jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-04-25, 20:45   #4340
niunka045
Zadomowienie

Odp: Dot.: Odp: Dot.: Odp: Dot.: Odp: Dot.: Zima przestała nas maltretować - chyba cz

Cytat:
zglaszalas lekarzowi? dawal jakies wskazowki? bo mnie moj chlop zaraz na ip wywiezie
Zgłaszałam jak z ciśnieniem jest ok to obrzeki jak jest tak ciepło są normalne. Bo jak ciśnienie wysokie to jest niedobrze. Pij dużo wody nie używaj soli. Zimny prysznic masaż najczęściej pomagają
Stary 2013-04-25, 20:46   #4341
antoinettee
Zadomowienie

Dziękuje dziewczyny za oklaski )

Cytat:
za wizyte a corcia raczej z tych sredniaczkowych na razie, ale jak widac na naszym watku i ze sredniakow wyrastaja duze dzieci super, ze prochow mniej, a kg zupelnie sie nie przejmuj. 9kg na tym etapie to wiekszosc z nas moze Ci pozazdroscic ja jestem jakis miesiac wyzej (terminowo) i mam jz 16,5kg na plusie :P
Oby była średniaczek Co do wagi to nie mów hop siup bo coś zaczęła szybko rosnąć

Cytat:
Wróciłam...czułam, że coś będzie nie tak. Chciała mnie wysłać do szpitala, żeby dali mi zastrzyki na rozwój płuc bo mała już jest bardzo nisko...uratowało mnie to, że nie mam skurczy i ubłagałam ją, żebym mogła w domu leżeć. Za tydzień mam przyjść, jak będzie gorzej to szpital nie ma zmiłuj.
Nawet mi tej szyjki na usg nie zmierzyła tylko od razu na ktg. Na szczęście nie było skurczy. Pobrała mi tego paciorkowca zobaczymy jak będzie wynik. Teraz to się dopiero będę bać tej następnej wizyty.
oby wszystko było dobrze.

Cytat:
Napisane przez Kamciatka Pokaż wiadomość
Witam się z powrotem.
No to mieliśmy z Tż dzień pełeń wrażeń, a raczej popołudnie. TEraz mi adrenalina schodzi, az mnie głowa rozbolała.
W szpitalu ktg wyszło ok. Zrobili usg i wysłąli do domu.
A moja pani dr nastraszyła mnie, ze po wzroscie tętne u dziecka moze nastapic jego spadek, że mogą chciec cc robić i zeby wziac ze soba do szpitala przygotowaną torbę.
WIdać Wojtek mały nerwus, bo innej przyczyny nie znalezioono jak dotąd - a na ktg u pani dr było cały czas 170 i wiecej

A małzowi ktos na parkingu przed firma wjechał w dupe i rozwalił mu klape bagażnika. Takze teraz będa szukać czy kamera złapała, jak nie to na włąsny koszt...
3małam mocno kciuki ale nie miałam czasu nic napisać. Wojtek nerwusek nie lubi jak mu ktoś domek ściska Moja Julka po USG też dziś się złościła chyba bo kręciła się nieziemsko

Cytat:
w końcu mam chwilkę żeby się odezwać.
I prawie 10 stron od rana do nadrobienia.
Sporo, ale nie narzekam bo z waszymi możliwościami mogło być więcej

zaraz spróbuję Was troszkę podczytać
ale najpierw jeszcze się pochwalę:
Zamówiliśmy wózek. Cały komplet z bazą maxi cosi familyfix i fotelikiem cabriofix wyszedł niecałe 2800zł
chociaż cena i tak spora to dostaliśmy duże zniżki. Cały czas myślałam, że uda się kupić te rzeczy taniej, może z drugiej ręki czy coś
ale Tż się uparł, że nasz najukochańszy, długowyczekiwany pierworodny nie będzie jeździł używaną bryką niewiadomego pochodzenia

Zaliczkę już wpłaciliśmy- musimy czekać 2-3tygodnie na kolorek który zamówiliśmy
super, że nareszcie coś znaleźliście.

A ja zamówiłam łóżeczko Rodzice moi nam zasponsorowali Wybrałam jednak tańszą opcję bez baldachimu i stojaka na baldachim. Kurz tylko zbiera. Wymienią mi materacyk na taki jaki chciałam i troszkę pościel tańszą wzięłam bo jedną już mam.
http://allegro.pl/show_item.php?item=3170931285
Łożeczko miś na księżycu. Pościel wzór nr 14 Pościeli nie chciałam za bardzo wzorzystej, spodobała nam się taka delikatniejsza
Stary 2013-04-25, 20:48   #4342
diabli
Zakorzenienie

Cytat:
cos tam mam i jeszcze siosta Tż ma nam pożyczyć.
jak cos to krzycz dorzuce do lezaczka.
obiecana fota - lezak juz u mnie. wyglada fajnie, nie jest zniszczony. nie mam baterii zeby sprawdzic dzialanie, ale znajoma mowila, ze 100% sprawny. jedyny minus to brak klapki-zaslepki na baterie - dzieci zgubily ale to jest na odwrocie przy samej podlodze. stad okazyjna cena 50zl

---------- Dopisano o 20:48 ---------- Poprzedni post napisano o 20:46 ----------

Cytat:
Czarodziejka diabli
oj zebys wiedziala. te ciuszki to sie u mnie cudownie mnoza...ledwo ogarne to co zalega w kazdym kaciku, posegreguje, wypiore, a juz pojawiaja sie kolejne wczoraj mama przyniosla nowa dostawe od sasiadki, bo Zosia juz wyrosla - cala reklamowe przekaze Xal i bedzie spokoj
Stary 2013-04-25, 20:48   #4343
niunka045
Zadomowienie

Odp: Dot.: Zima przestała nas maltretować - chyba czas się rozpakować! Mamy V-VI 2013

Cytat:
Napisane przez antoinettee Pokaż wiadomość
Dziękuje dziewczyny za oklaski )

Oby była średniaczek Co do wagi to nie mów hop siup bo coś zaczęła szybko rosnąć

oby wszystko było dobrze.

3małam mocno kciuki ale nie miałam czasu nic napisać. Wojtek nerwusek nie lubi jak mu ktoś domek ściska Moja Julka po USG też dziś się złościła chyba bo kręciła się nieziemsko

super, że nareszcie coś znaleźliście.

A ja zamówiłam łóżeczko Rodzice moi nam zasponsorowali Wybrałam jednak tańszą opcję bez baldachimu i stojaka na baldachim. Kurz tylko zbiera. Wymienią mi materacyk na taki jaki chciałam i troszkę pościel tańszą wzięłam bo jedną już mam.
http://allegro.pl/show_item.php?item=3170931285
Łożeczko miś na księżycu. Pościel wzór nr 14 Pościeli nie chciałam za bardzo wzorzystej, spodobała nam się taka delikatniejsza
Super
Bardzo ładne łożeczko.
Dla mnie baldachim jest niezbędny... Strasznie świeci mi słońce, do tego wiadomo kawalerka...
Stary 2013-04-25, 20:50   #4344
justyna_g4
Zakorzenienie

Cytat:
jak cos to krzycz dorzuce do lezaczka.
obiecana fota - lezak juz u mnie. wyglada fajnie, nie jest zniszczony. nie mam baterii zeby sprawdzic dzialanie, ale znajoma mowila, ze 100% sprawny. jedyny minus to brak klapki-zaslepki na baterie - dzieci zgubily ale to jest na odwrocie przy samej podlodze. stad okazyjna cena 50zl
No i fajnie. Jak będę leżeć do końca to będe musiała Tż samego wysłać. Ale się wkurzy bo musi jechać do tego gościa z allegro po dużo drobiazgów, a on nie lubi sam robić zakupów co dopiero takich. A obiecywałam mu, że jak mi zniesie nakaz leżenia za pierwszym razem to pojedziemy i tak nam zeszło.
A ten gość z allegro kazał mi nie zamawiać tylko przyjechać z listą.

Laura

Stary 2013-04-25, 20:50   #4345
Kamciatka
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez salviae Pokaż wiadomość
Hej dziewczyny ja tylko na chwilkę,
Aschy ty dostałaś takie fajne nosidełko możesz napisać jak ono się nazywało, bo mój mały cały czas chciałby być wtulony i chciałabym takie kupić

Nie odzywam się bo mój kochany terrorysta cały czas chce leżeć przy/na rodzicach i za nic nie daje odłożyć się do łóżeczka jak w nim zaśnie to jest święto, dobrze, że przynajmniej noce są w miarę
maluszki nie lubią być same

Cytat:
Napisane przez happy blue Pokaż wiadomość
A oto minirelacja z dzisiejszego KTG i pięciominutowej wizyty:

-KTG nie wykazało żadnego skurcza, ruchy i tętno w normie
-mogę odstawić fenoterol i magnez (Ash Ty schodziłaś z fenoterolu od razu, czy zmniejszałaś dawkę?), ale zapomniałam zapytać co z luteiną- ktoś coś doradzi czy muszę dzwonić?
- GBS ujemny- ale ja miałam tylko z pochwy...
-nie muszę już być przykuta do łóżka

I'm so happy

Cytat:
Napisane przez XxXJuSstiii Pokaż wiadomość
nie kupuję, nie potrzebuję na naszych dwóch pokojach

rutynowe nacięcie to najgorsze co może być pęknięcia III stopnia, zdarzają się niezwykle rzadko a jeśli już to najczęściej są następstwem właśnie nacięcia czasem lepiej delikatnie pęknąć ale tutaj potrzebujemy dobrej położnej, która potrafi to określić
No to na początek zzo, jedna dawka, zobaczysz jak się z tym czujesz, jak przebiega akcja i albo później, jak przestanie działać rezygnujesz i wanna albo druga dawka

mój mąż to beznadziejny przypadek, kocha Barcę ślepą miłością

---

nadrabiam powoli ale jestem padnięta

niedawno wróciłam z Kato, byłam na Akademii Mama pyta, było rewelacyjnie i wygrałam (a raczej mój mąż) stanik do karmienia
To się musi mąż cieszyć
Kamciatka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-04-25, 20:52   #4346
axella
Zakorzenienie

GG do axella

jak rozwiązałyście problem pościeli teraz,na praktycznie letnią pogodę?
bo na kołdrę to chyba za ciepło

ZUZIAK 7.05.2013
axella jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-04-25, 20:52   #4347
justyna_g4
Zakorzenienie

My chcemy takie http://allegro.pl/lozeczko-z-szuflad...183093230.html
Ciekawe jakie będzie.

Laura

Stary 2013-04-25, 20:54   #4348
niunka045
Zadomowienie

Cytat:
[/COLOR]

oj zebys wiedziala. te ciuszki to sie u mnie cudownie mnoza...ledwo ogarne to co zalega w kazdym kaciku, posegreguje, wypiore, a juz pojawiaja sie kolejne wczoraj mama przyniosla nowa dostawe od sasiadki, bo Zosia juz wyrosla - cala reklamowe przekaze Xal i bedzie spokoj

Z jednej strony to fajnie bo naprawde sobie uzbierasz ciuszkow z drugiej strony tak jak z Chusteczkami u moje nie wiadomo co z tym robić :banghead:
Stary 2013-04-25, 20:56   #4349
Magiusa
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez axella Pokaż wiadomość
jak rozwiązałyście problem pościeli teraz,na praktycznie letnią pogodę?
bo na kołdrę to chyba za ciepło
Kocyki, ja planuję bawełniane, w zimniejsze noce polarkowe, a poza tym jeszcze rozważam śpiworki.

07.07.2012

12.06.2013 DARUŚ
&
20.02.2015 BARTUŚ

Magiusa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-04-25, 20:56   #4350
barwineczek
Wtajemniczenie

Cytat:

---------- Dopisano o 20:36 ---------- Poprzedni post napisano o 20:34 ----------

to normalne, że puchną stopy, nogi i dłonie, ale ważne żeby zaobserwowac czy po nocy staja się normalne, bo jeśli tak to wszystko ok
barwineczek jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości