|
|||||||
| Notka |
|
| Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#3991 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Mamusie styczniowo-lutowe 2013 cz II
Może i nadinterpretowałam (czasem tak mam), jestem zmęczona, padam na ryj i... chyba rozumiecie same, ale mimo wszystko, jak wyżej pisałam - co rodzina, to zwyczaj, a jak rodzice CHCĄ KONIECZNIE zapłacić (u nas był wybór - albo dają nam pieniądze, albo płacą za wesele + pieniądze z niego dla nas, wybraliśmy drugą opcję), to czemu mam się opierać?
![]() Ja też lubię wesela, ale potem mam wyrzuty sumienia, że za dużo zżarłam.
|
|
|
|
#3992 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#3993 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
ja strasznie nie lubie wesel, wiec jak jest dobre zarcie, to glownie tym sie zajmuje
|
|
#3994 |
|
Zakorzenienie
|
Nawijka, Black czy ten skład jest ok dla dziecka ??
![]() ![]() Ingredients (INCI): Aqua, Octocrylene, Titanium Dioxide, Silica, Dimethicone, C12-15 Alkyl Benzoate, Polyglyceryl-4 Isostearate, Cetyl PEG/PPG-10/1 Dimethicone, Hexyl Laurate, Ethylhexyl Stearate, Butyl Methoxydibenzoylmethane, Glycerin, Butylene Glycol Dicaprylate/Dicaprate, Butyrospermum Parkii Butter, Cyclomethicone, Cera Microcristallina, Hydrogenated Castor Oil, Sodium Chloride, Tocopheryl Acetate, Parfum, Cetyl Dimethicone, Methylparaben, PEG-8, Tocopherol, Ascorbyl Palmitate, Ascorbic Acid, Citric Acid, Propylparaben Dzięki |
|
|
|
#3995 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]()
|
|
#3996 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
zeby nie bylo, nie mam nic do Ciebie black, ani do tego ze rodzice pomoga Wam finansowo w kwestii wesela, bo tez bym mojemu dziecku pomogla jakbym miala taka mozliwosc
|
|
#3997 |
|
Zakorzenienie
|
Oj, Silver, mam nadzieję, że nie odebrałaś tego w ten sposób, że moi rodzice są wspaniali, bo dają nam kasę?
Jeśli tak, to nie chciałam, żeby tak to zabrzmiało (coś się dzisiaj wysłowić nie umiem) , bardzo ich kocham i nie wymagam od nich takiej pomocy, ale tacy już są, dość szczodrzy i nie przyjmują odmów... Ale poza tym, są wspaniałymi ludźmi, bardzo na luzie, można z nimi pogadać (choć tata to taki marudny jest czasem, ale to domena wielu facetów), zawsze pomogą przy małej, jak coś trzeba - np jak my musimy gdzieś wyjść itp. ![]() Zresztą, nigdy na nich nie narzekałam, jak same widziałyście na pewno... Choć moja mama to jedna z tych, co to lubią ubrać dziecko w 10000 warstw, najlepiej w kombinezon zimowy latem, a do tego "nie kładź jej na brzuszku! jak płacze, to jej się nie podoba, my ciebie nie kładliśmy na brzuchu, a jesteś dobrze rozwinięta!" Czasem mają staroświeckie poglądy, ale tylko na niektóre sprawy. ![]() No i, żeby nie było, ja od nich kasy nie ciągnę na co dzień, mam swoją, bo ja sobie dorabiam na makijażach, TŻ pracuje i też nie zarabia najniższej krajowej (choć kokosy to też nie są, ale starcza na życie i dla małej, przede wszystkim). Radzimy sobie i nie chcemy od nich pieniędzy w tej kwestii, choć gdybyśmy potrzebowali, to pewnie bym pożyczyła - ale na razie takiej sytuacji nie było. Edytowane przez BlackSanctum Czas edycji: 2013-04-25 o 22:37 |
|
|
|
#3998 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#3999 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
#4000 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
ale jednak mam wrazenie, ze czesto jest tak, ze rodzice mimo ze nie jest u nich najlepiej z kasa potrafia sie szarpnac na jakies glupie wesele, no bo trzeba pokazac ludziom ;; zrobic koniecznie wielkie weselicho z pompa
|
|
#4001 |
|
Konto usunięte
|
U nas było 60 osób, a w tym JEDNA osoba zaproszona "bo wypada", w dodatku do dnia wesela nie wiedziałam, czy przyjdzie, i przyszła
no cóż...Ale rodzice męża mają wiele rodzeństwa + stały z nimi kontakt, mąż sam ma 3 rodzeństwa, więc... Ale naprawdę sami najbliżsi ludzie byli, ja mam rodzinę maleńką więc dużo zakumplowanych par było
|
|
|
|
#4002 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
hahahaa dlaczego mowisz, ze Ty nie doswiadczysz?
|
|
#4003 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Spoko ![]() Ja też już zmęczona jestem. DOBRANOC Kobitki ---------- Dopisano o 22:38 ---------- Poprzedni post napisano o 22:36 ---------- A czemuu??
|
|
#4004 |
|
Zakorzenienie
|
Zaraz pójdę edytować tę wypowiedź.
Bo zupełnie nie to miałam na myśli. Podobnie, jak z weselem.
|
|
|
|
#4005 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ja też uwielbiam wesela, wytańczyć się całą noc, najeść, napić, spotkac znajomych albo rodzinkę ... Jutro moja mamita przyjeżdża, ma tydzięń być, pomoże mi bo czasem brak mi sił, zwłaszcza jak Tż nie ma a MAła marudna i jak to mówicie nieodkladalna. Na dodoatek na majowy weekend przyjeżdża bratanica Tż z mężem i synkiem, i będzie sajgon, zawsze tak jest jak przyjeżdżają. NA dodatek ona pali i zdaża jej się w domu, a że nie przeszkadza jej że jej dziecko to wdycha to na moje pewnie tez nei zwróci uwagi, a nie chciałabym sie o to z Tz kłócić.
|
|
#4006 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Zresztą, powiedziałam ostatnio tztowi w nerwach ze nie chce slubu i nigdy wiecej o tym nie wspomne. Słowo się rzekło. Nigdy tego tematu nie porusze. Nie to nie. Bedzie moim ...Konkubentem
|
|
|
#4007 |
|
Konto usunięte
|
Deli ale piękniej brzmi: konkubinat
![]() Absolutnie nie śmieję się tu ze związków bez ślubu
|
|
|
|
#4008 |
|
Zakorzenienie
|
Oj Black, co sie przejmujesz:d jak sponsoruja to trzeba brac;p a mam pytanie czy Wy po slubie bedziecie juz na stale mieszkac z rodzicami czy bedziecie sie budowac/szukac mieszkania cos myslec zeby sami?
|
|
#4009 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
a co do tz ... hmmm... moze w koncu sie doczekasz Bedzie moim ...Konkubentem ciekawe jak to u nas bedzie ale my mamy krotszy staz
|
|
#4010 |
|
Zakorzenienie
|
Deli, a może coś się w tej kwestii zmieni jednak i będzie ślub? Będę trzymać kciuki.
A co do tego słowa, to mam takie samo zdanie, jak Szaja. Deli, po ślubie jeszcze przez jakiś czas tu pomieszkamy z nimi, a potem, jak już warunki finansowe pozwolą, zabierzemy się za budowę - bez kredytu na pewno się nie obejdzie, a TŻ pracuje w aktualnej firmie od niedawna, tak więc trzeba trochę poczekać z wszelkimi staraniami... Niestety. A kto wie, czy nam w ogóle dadzą? Aż się boję o tym myśleć, heh. Ale na pewno nie zostaniemy tu zbyt długo, chcemy za kilka lat drugie dziecko, a nie wyobrażam sobie mieszkania tutaj we 4 wtedy...
Edytowane przez BlackSanctum Czas edycji: 2013-04-25 o 22:46 |
|
|
|
#4011 |
|
Zakorzenienie
|
[1=0096a1e2f6245c4e98bc18d e9b0ed84c369ef137_632f8bf 2adc0b;40497036]Deli ale piękniej brzmi: konkubinat
![]() Absolutnie nie śmieję się tu ze związków bez ślubu [/QUOTE]Sluchaj, jak słysze to slowo to od razu mam przed oczami rodziców alkoholików i dziecko maltretowane, nie wiem czemu, moze za duzo wiadomosci oglądam ![]() ![]() Ja tez nie mam nic przeciwko, bo sama tak zyje, ale nie chce tak całe życie... lipa, bo nawet jakby coś sie stalo tztowi to mi nie udzielą informacji. I w ogóle, po urzędach latam i musze placic ciągle opłate skarbową(17zl) za to ze jestem pełnomocnikiem a jakbym byla żonką to za darmoszkę bym miała
|
|
#4012 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
nie Ty jedna .. ale czy w jakimś innym świetle mówi się o konkubinacie? hahahaha
|
|
#4013 |
|
Zakorzenienie
|
Black,
|
#4014 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
hahahawiecie co, nauczyłam sie chodzenia spać razem z dzidzią, ona juz spi godzine i ja co chwile patrze na zegarek..w glowie mam mysli ze juz powinnam dawno spaaaaaaaaaaaaaaac ale troche szkoda mi wieczorku.
|
|
|
#4015 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
wiem, ze to zle bo jestem non stop przemeczona, ale innym sposoben nie mialabym ani troche czasu dla siebie .. a tak uwielbiam ten moment, jak moj zombiak lezy juz w lozeczku a ja nagle wiem ze nie mam juz zadnych obowiazkow i moge marnowac czas jak za starych czasow .. jak chodzilam spac razem z nim, to mialam takie odczucia, ze w moim zycu nie dzieje sie juz nic poza opieka nad dzieckiem, czulam sie jak robot
|
|
#4016 |
|
Zakorzenienie
|
Moja śpi od 19, a ja dalej siedzę przed kompem, zamiast coś porobić.
I spać mi się nie chce. Ale trza ![]()
|
|
|
|
#4017 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
|
|
#4018 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
#4019 |
|
Zakorzenienie
|
Mamusie styczniowo-lutowe 2013 cz II
No to pospalysmy... Yae wczoraj caly dzien jak aniol, pogodna, skora do zabawy, a w nocy... spala od 21 do 5.30. Hurra! Teraz pojadla i zobaczymy co dalej.
bijkora wczoraj zapomnialam, o cechy japonskie mi chodzi. Bo jestem ciekawa, na co zwrocilas uwage... Ktore wedlug nas w minimalnym stopniu sie ujawnily do tej pory. bokeh aparat i obiektyw doszly. Od dzis zabawe zaczynamy. Juz zie doczekac nie moge. Nie udalo mi sie wczoraj nadrobic, wec odniose sie jak juz uda mi sie byc na biezaco. Spokojnej nocy dziewczyny |
|
|
|
#4020 |
|
Konto usunięte
|
[QUOTE=Delicjanka;40497096
Ja tez nie mam nic przeciwko, bo sama tak zyje, ale nie chce tak całe życie... lipa, bo nawet jakby coś sie stalo tztowi to mi nie udzielą informacji. I w ogóle, po urzędach latam i musze placic ciągle opłate skarbową(17zl) za to ze jestem pełnomocnikiem a jakbym byla żonką to za darmoszkę bym miała [/QUOTE]Jak to nie? oczywiście, że udzielą: w trakcie przyjęcia do szpitala wypełnia się dokument w którym podaje pacjent osobę informowaną, poza tym konkubina jako partnerka życiowa ma takie same prawa jak żona co do informacji - chyba, że facet wyrazi sprzeciw - ale tak samo żony się to tyczy. Wszystko to jest zapisane w ustawie o świadczeniach zdrowotnych i o zozach |
|
![]() |
Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 18:36.

Nie czuję się urażona, ale ja miałam na myśli to, że nie wyobrażam sobie, żeby moi rodzice postąpili inaczej, skoro u mojej siostry zrobili wesele... 

, bardzo ich kocham i nie wymagam od nich takiej pomocy, ale tacy już są, dość szczodrzy i nie przyjmują odmów... Ale poza tym, są wspaniałymi ludźmi, bardzo na luzie, można z nimi pogadać (choć tata to taki marudny jest czasem, ale to domena wielu facetów), zawsze pomogą przy małej, jak coś trzeba - np jak my musimy gdzieś wyjść itp.
Czasem mają staroświeckie poglądy, ale tylko na niektóre sprawy. 

no cóż...

22.05.2008
14.08.2011