|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
| Pokaż wyniki sondy: Jaki ma być tytuł 15 części naszego wątku ?? | |||
| Mamusie MAJ-CZERWIEC 2013, cz.15 |
|
0 | 0% |
| Mamusie MAJ-CZERWIEC 2013, cz.15 - Pierwsze maluszki na świecie już mamy |
|
0 | 0% |
| Mamusie MAJ-CZERWIEC 2013, cz.15 - Witamy na świecie pierwsze maluszki |
|
0 | 0% |
| Mamusie MAJ-CZERWIEC 2013, cz.15 - Czas zacząć rozpakowywanie |
|
0 | 0% |
| Pięć maluszków na świecie już mamy, na kolejne niecierpliwie czekamy. V-VI 2013 cz.15 |
|
3 | 5,36% |
| Czas leci jak szalony, niedługo nasz poród upragniony. Mamy MAJ-CZERWIEC 2013 cz.15 |
|
0 | 0% |
| Przed porodem stracha mamy, ale dzielnie się wspieramy. Mamy V-VI 2013 cz.15 |
|
2 | 3,57% |
| Kolejnych porodów nadchodzi czas co cieszy ale i przeraża nas! Mamy V-VI 2013 cz.15 |
|
0 | 0% |
| Do dnia porodu już całkiem blisko ale jesteśmy gotowe na wszystko. V-VI 2013 cz.15 |
|
1 | 1,79% |
| Wielkie brzuszki już widać z dala, lecz jeszcze nie chcemy iść do szpitala. V-VI 2013 |
|
1 | 1,79% |
| Część maluszków już jest z nami, na resztę niecierpliwie czekamy! V-VI 2013 cz.15 |
|
7 | 12,50% |
| Obniżone nasze brzuchy, bo już wychodzą z nich maluchy. Mamy V-VI 2013 cz.15 |
|
0 | 0% |
| Obniżają nam się brzuszki - chcą wychodzić z nich maluszki! MAJ-CZERWIEC 2013 cz.15 |
|
8 | 14,29% |
| Mamy już pierwsze maluszki, reszta nisko nosi brzuszki. Mamy V-VI 2013 cz.15 |
|
5 | 8,93% |
| Mamy pierwsze maluszki, reszta już rozchyla nóżki. Mamy V-VI 2013 cz.15 |
|
2 | 3,57% |
| Sexi orki maluchy witają, okładów z samca nie zaprzestają. Mamy V-VI 2013 cz.15 |
|
7 | 12,50% |
| Wkrótce wyzionę ducha, jak nie wyjdziesz z mego brzucha. Mamy V-VI 2013 cz.15 |
|
15 | 26,79% |
| Szamańśkie metody stosujemy, maluchy przywołać chcemy. Mamy V-VI 2013 cz.15 |
|
2 | 3,57% |
| Regularnie się myjemy, do porodów szykujemy. Mamy MAJ-CZERWIEC 2013 cz.15 |
|
3 | 5,36% |
| Głosujący: 56. Nie możesz głosować w tej sondzie | |||
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#4382 | ||
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Odp: Zima przestała nas maltretować - chyba czas się rozpakować! Mamy V-VI 2013
Cytat:
moze waga bylaby laskawsza---------- Dopisano o 22:25 ---------- Poprzedni post napisano o 22:23 ---------- Cytat:
nie dosc, ze sportowy, wiec nic nie ugniata to jeszcze odpinany. gratki dla meza!---------- Dopisano o 22:35 ---------- Poprzedni post napisano o 22:25 ---------- Vil, czy Przemus nadal uzywa pieluszek 1 czy juz 2? nie wiem ile jakich potrzebuje na start.
|
||
|
|
|
#4383 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Zima przestała nas maltretować - chyba czas się rozpakować! Mamy V-VI 2013 cz.1
Cytat:
--- aha, ale dodam, że w tych "pierwszych dniach", a nawet tygodniach, to lepiej nie smarować za dużo. jak wychodzimy na spacer, to maluch musi być osłonięty. żadnego bezpośredniego słońca! można wózek przesłonić trochę czy to parasolką czy pieluchą. wszelkie filtry "zalegają" na skórze, a ta niemowlęca jest taka delikatna... lepiej jej nie obciążać niepotrzebnie
Edytowane przez cloche Czas edycji: 2013-04-25 o 23:19 |
|
|
|
|
#4384 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Zima przestała nas maltretować - chyba czas się rozpakować! Mamy V-VI 2013 cz.1
wróciliśmy niedawno do domku, zjedliśmy kolację, zebrałam resztki sił i poszłam się wykąpać i dopiero siadłam do kompa..
padam ze zmęczenia ![]() nadrobiłąm Was, ale tak raczej z grubsza ![]() ![]() Cytat:
![]() na szczęście jeszcze nie zauważyłam żeby mi stopy urosły, za to nos chyba troszkę tak Cytat:
![]() Cytat:
im jednak nie przetłumaczysz.. oni się ograniczają do tego co dzieje się w tym szpitalu i w środowisku naokoło.. a pech chciał, że te dwie kuzynki co teraz rodziły w ostatnim czasie sn miały komplikacje.. a te osoby co miały cc były zadowolone i szybko do siebie doszły.. im to wystarcza żeby wysnuć swoją teorię: sn to zło, a cc to szybki, bez męczarni i bez komplikacji poród Cytat:
![]() hmmm... poccytowałam troszkę więcej, ale znowu mi wcięło ![]() no trudno.. nie mam siły żeby dalej nadrabiać ---------- Dopisano o 23:25 ---------- Poprzedni post napisano o 23:24 ---------- uciekam dobrej nockimoże jutro będę miała spokojniejszy dzień.. choć nie zapowiada się
|
||||
|
|
|
#4385 | |||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
![]() a o czym było? Cytat:
Cytat:
Cytat:
---- Byłam na ostatniej szkole rodzenia.. i było strasznie fajnie.. Jutro Wam opisze co było - meega dużo informacji o samym porodzie naturalnym oraz co robić w trakcie połogu.. |
|||||
|
|
|
#4386 |
|
Wtajemniczenie
|
Odp: Zima przestała nas maltretować - chyba czas się rozpakować! Mamy V-VI 2013 cz.14
Diabli, nadal 1
i jeszcze mamy ich 3paczki wiec szybko nie zmienimy. Ale Przemek sie urodzil malutki teraz dopiero ma troche powyzej 3200 ![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
|
|
|
#4387 |
|
Zadomowienie
|
Odp: Zima przestała nas maltretować - chyba czas się rozpakować! Mamy V-VI 2013 cz.14
Witam sie piątkowo
![]() Jak wypilam szklanke tymbarku teraz a koło 9 pójdę na badania to nic wielkiego sie.chyba nie stanie? |
|
|
|
#4388 |
|
Zakorzenienie
|
Hej! Ja dzisiaj zaczynam 38 tc, więc już jestem spokojna
Tak jak mówił gin. Lecę dzisiaj do fryzjera i na małe zakupy. Muszę dokupić maleństwu parę rzeczy. Kapturki, na wszelki wypadek smoczek, sól fizj. i dresiki w końcu bo żadnych nie mam na chłodniejsze dni...Aaś no to Ty niezła szczuplizna jesteś PO brzuchu śladu nie będzie ![]() Ja już mam w pasie ok 110, ale na szczęście jakaś elastyczna jestem bo nic się nie smarowałam i rozstępów brak
|
|
|
|
#4389 |
|
Zadomowienie
|
Jak tu cicho... Chyba sie wszystkim dobrze śpi
|
|
|
|
#4390 |
|
Zakorzenienie
|
Witam w 40 tc
![]() lecę was nadrobić |
|
|
|
#4391 |
|
Zadomowienie
|
Odp: Dot.: Zima przestała nas maltretować - chyba czas się rozpakować! Mamy V-VI 2013
|
|
|
|
#4392 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
![]() Ja wiem czego Ty się boisz... bo jeśli podejmiesz decyzję o sn i coś nie daj Boże poszłoby nie tak, to będzie to twoja wina... Oni w ogóle nie powinni się w to wtrącać, tym bardziej że nie masz żadnych wskazań do cc... ![]() Jak to poważnie zabrzmiało ![]() U mnie zostało 2 tygodnie do TP
Edytowane przez candace1 Czas edycji: 2013-04-26 o 07:11 |
||
|
|
|
#4393 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Uuuu pierwsza dobiłaś 40stki ![]() Promocja w rossmanie na hipp i babydream ! a i dzień dobry! Wchodzę dalej pod kołdrę bo dom nam się wywietrzył i jhest brrrr
|
|
#4394 |
|
Zakorzenienie
|
![]() ![]() dzień dobry wszystkim i miłego dnia
|
#4395 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Odp: Zima przestała nas maltretować - chyba czas się rozpakować! Mamy V-VI 2013
![]() antoine za łóżeczkoaxella ja dla małej mam taki cieńszy śpiworek. Ale chce go używać tylko w nocy. barwineczek nie można mieć pomalowanych paznokci. |
|
|
|
#4396 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#4397 |
|
Zadomowienie
|
Tak mi sie Nie chce zwlec z łóżka na te badania ze aż boli...
Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
|
|
|
#4398 | ||
|
BAN stały
|
Witamy z rana, dziś wizyta u diabetologa, ekg, usg i sprzątanie bo wpadną psiapsióły ostatni raz zobaczyć mnie w ciąży- jakby było co oglądać coraz większy brzuchol
![]() bardzo poważnie to brzmiCytat:
![]() ![]() Cytat:
znacie jakąś hurtownię z dobrymi cenami na pieluszki?
|
||
|
|
|
#4399 | ||
|
Zakorzenienie
|
łaaaa toz to juzzzz
![]() gratulacjeee 40 to magiczna dla nas liczba hehehCytat:
za 38 tc za brak rozstepow ja podobnie 3 dzien 38 tc , 124cm w pepku , smarowalam sie moze z 6 razy no moze 8 ![]() Cytat:
![]() ja nocke mialam jak zwykle do d... przekrecici sie z boku na bok to tragedia , wszystkie kosci bola, goraco ale za to milam piekny sen ![]() Michas wystawil stopy przez brzuch tak ze moglam przylozyc dlon i zaczepic ja o jego paluszki achhh
|
|
#4400 |
|
Zakorzenienie
|
rekord głupoty snów, oto i one:
Sen nr 1 -urodziłąm Z domu, razem z gromadką czarno-białych kociąt ![]() Sen nr 2 -znajduję swoją głowę,odlew z gumy i jakoś mi głupio było,że ktoś zrobił mój gumowy łeb bo na bank sprzadadzą to do se x shopu i to będzie zdrada wobec tż aż ktoś mi tłumaczy że ten łeb to labirynt dla szczurów.. że jak masz szczury i włożysz je w tę głowę to sa mądrzejsze..nie komentuję..
|
|
|
|
#4401 |
|
Zakorzenienie
|
![]() 40 zaczynam więc jeszcze tydzień do tp i nie pierwsza
|
|
|
|
#4402 | |
|
Zadomowienie
|
Odp: Dot.: Zima przestała nas maltretować - chyba czas się rozpakować! Mamy V-VI 2013
Cytat:
Słodziutko Przekonalas mnie zbieram sie :p Gratki za brak rozstepow
|
|
|
|
|
#4403 |
|
Zakorzenienie
|
Dzien dobry
![]() Maz mnie obudzil z rana a tak mi sie dobrze spalo ![]() W nocy meczyl mnie bol jak na okres, skurcze zrobily sie bolesne... To nawet nie jest tak, ze ja koniecznie chce urodzic juz teraz ale kurcze, drazni sie ze mna to moje cialo. Daje sprzeczne sygnaly, ja sie zaczne nakrecac a wychodzi No coz, czekam na dalszy rozwoj wypadkow... ![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
|
|
|
#4404 |
|
Zakorzenienie
|
10 dni do końca
|
|
|
|
#4405 |
|
Zakorzenienie
|
![]() a sny dobre mi też się jakieś głupoty śniły ![]() Muszę posprzątać i ugotować obiad żeby być gotową na 14 bo jedziemy do Kielc a strasznie mi się nie chce;/ |
|
|
|
#4406 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
ale sa juz w wielkopolsce i beda miedzy 11 a 14 |
|
|
|
|
#4407 |
|
Wtajemniczenie
|
witam z rana..
sharp..no proszę 40 t na liczniku..super.. klaski :praktycznie możesz spokojnie rodzic tity..za brak rozstępów i kolejny tez juz wysoki tydzień ![]() Ja tez nie mam na szczęście żadnego a to już trzecia moja ciąża..raczej nie będę miała..i tez niczym nie smarowałam..raz tylko może dwa zwykłym krem nivea bo mi sie wysuszała skóra trochę po kąpielach ![]() axella...10 dni?! to juz też czekamy ![]() co z tą pełnią jest w ogóle tak mi księżyc w nocy po oczach dawał że spac nie mogłam ![]() a tu nikt nie rodzi.. myślałam ze ruszy ![]() no nie mówmy siup..pewnie któras na porodówce już jest ![]() a te Twoje sny skomplikowane jakieś..może przepowiadają cosik ![]() Ash...spokojnie kochana..doczekasz się..jak my wszystkie... no ale już masz bolesne te skurcze ..to jakiś początek zawsze... trenuje..ciało i umysł...
|
|
|
|
#4408 |
|
Wtajemniczenie
|
wpadłam się pochwalić
kopałam w garderobie szukając czegoś co mogę założyć (z większych ciążowych rozmiarów) natknęłam się na przed-ciążowe dżinsy, z ciekawości założyłam i pasują idealnie, nawet trochę luzu jest więc mogę zacząć chodzić ubrana jak człowiek ![]() hmmm jeśli dobrze liczę, to poszła jedna paczka huggiesów a teraz kończymy trzecie pampersy. trochę idzie. ale więcej mleka mm, wychodzi nam jedna paczka na 3 dni czyli 50 zł tygodniowo. ale jeszcze w miarę mało je a nie jest drogie to mleko w sensie że inne cenowo nie wychodzą lepiej.
|
|
|
|
#4409 |
|
Zadomowienie
|
|
|
|
|
#4410 | |
|
Zakorzenienie
|
![]() Cytat:
A jak Ci idzie picie herbatki i wiesiołek? u mnie 11 ![]() Witam się z rana Dzisiaj idziemy na KTG - mam nadzieję, że wszystko będzie w porządku Ogólnie samopoczucie super, wczoraj pomyłam okna, energii mam sporo, zaraz śniadanko, szykowanko i do sklepu śmignę Chyba w tym wątku to już żadna nie urodzi Chociaż, chociaż....
|
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 21:30.

moze waga bylaby laskawsza
nie dosc, ze sportowy, wiec nic nie ugniata to jeszcze odpinany. gratki dla meza!

Także naprawdę nic niogdy nie wiadomo... Nie można się tak nastawiać

klaski :