|
Notka |
|
Moda Forum, na którym znajdziesz porady specjalistów i użytkowników w zakresie mody. Wejdź i poznaj odpowiedzi na nurtujące pytania. Zadaj własne. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#421 |
Zakorzenienie
|
Dot.: Klasa sama w sobie - wątek miłośniczek klasyki, elegancji i prostoty część IV
Zapomniałam napisać, że dzisiaj przyszły moje buty z Mango
![]() ![]() Zostawił jednak wiadomość w postaci naklejki przyklejonej do wiatrołapu klatki schodowej, zaraz przy domofonie, że był u mnie (tu podany był adres) z przesyłką (oczywiście podane skąd i jaki numer), a poniżej podany był nr telefonu na infolinię, żeby umówić się na inny termin odbioru przesyłki ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Na szczęście udało mi się dogadać z kurierem i ma przyjechać jutro. Tym razem przesyłkę ma zostawić u sąsiadów ![]() ![]() ![]()
#422 |
Zakorzenienie
|
Dot.: Klasa sama w sobie - wątek miłośniczek klasyki, elegancji i prostoty część IV
Są olejki i sera z witaminą C na Biochemii Urody, będące niejako odpowiednikami Flavo C:
Serum-olejek z witaminą C 10% : http://www.biochemiaurody.com/sklep/serumoil-C.html Zestaw - Serum antyoksydacyjne flavo+C15EF http://www.biochemiaurody.com/sklep/serumferulicCE.html |
![]() ![]() |
![]() |
#423 | ||||
Zadomowienie
|
Cytat:
Cytat:
![]() ![]() ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() Kasiula, proszę Cię wytłumacz mi o co chodzi z tą teorią, że nie powinno się nawilżać suchej skóry? Ja wiem, że skórze suchej brakuje przede wszystkim lipidów, ale badania mówią zupełnie odwrotnie - że każdy rodzaj skóry potrzebuje nawilżenia (czyli sucha może być odwodniona). Bo wiesz, koncepcja kremu nawilżającego jest taka, że odzyskuje wodę z głębszych warstw naskórka (m.in.Vichy, LRP) lub tworzy warstwę okluzyjną za pomocą gliceryny lub kwasu HA, które zapobiegają utracie wody. Może po prostu wybroniłaś się tym, ze pijesz dużo wody? Pytam, bo rzeczy o których piszesz są wręcz teorią "wywrotową" i chcę znaleźć na to uzasadnienie. A w badania skóry robione przez konsultantki nie wierz, bo to ściema ![]() |
||||
![]() ![]() |
![]() |
#424 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#425 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
No właśnie, szewc bez butów chodzi, tak jest bardzo często. Jak byłam u fryzjera w lutym (wtedy kiedy pokazywałam Wam zdjęcie na wątku) zapytano mnie czym pielęgnuję na co dzień włosy. Fryzjer o olejowaniu nie słyszał, musiałam tłumaczyć o co chodzi w tym całym biznesie ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#426 |
Zakorzenienie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#427 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]()
Mówiła, że wyszła tego dnia z bukietem żółtych kwiatów właśnie po to, bym ją wreszcie odnalazł. Gdyby tak się nie stało otrułaby się, bo jej życie było pozbawione sensu... M&M ![]() Instagram http://instagram.com/paulinamigotka |
|
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#428 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Dziewczyny, a czy to czarne mydło nadaje się do cery tłustej ?
![]() ![]() |
![]() |
#429 |
Zakorzenienie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#430 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Przeglądam strony internetowe sieciówek w poszukiwaniu jakiejś ciekawej sukienki, ale nie mogę nic znaleźć ![]()
![]() |
#431 |
Konto usunięte
|
[1=025dd70b38ae5ec63576996 b909aa97df2915b11_5f1f5c7 240092;40492334]Jeśli chodzi o wodę różaną i różnice pomiędzy różnymi wersjami - może były oparte na innym gatunku róży? Damasceńska jest super do dojrzałej lub suchej cery, stulistna jest bardziej odświeżająca, lekko ściągająca. Oba gatunki przy tym świetnie nawilżają.
![]() Do tej bazy, o której piszesz nie mogę się przekonać... Może dlatego, że większość podkładów/ kremów bb, które kupuję same w sobie są rozświetlające? Mam wersję beżową. Jeśli któraś z Was byłaby chętna, mogę się wymienić. Na zmęczoną cerę polecam doraźnie: - maskę na oczy / trzymanie żelu pod oczy w lodówce, - lekkie rozświetlenie na całej twarzy (super patentem jest tu EDM Luminizing Sunlight Powder ![]() ![]() - nakładanie podkładu na treściwy krem - cera robi się bardziej wielowymiarowa, mniej płaska (tylko dla suchych/normalnych cer). A bardziej długodystansowo: - lekkie złuszczenie kwasem migdałowym, - witaminę C (w kremach, serach, etc.), - krem Cure Solutions YR. Ja też właśnie odkryłam sklep online RE. Pytałam Cię nawet na innym wątku o spódnice ![]() Zasadniczo najbardziej lubię ołówki i tulipany, bo najlepiej w nich wyglądam - takie uroki bycia gruszką.[/QUOTE] Chyba miałabym problem z wyborem....lubię dopasowane spódniczki bez zbędnych marszczeń i wybrałabym 4,6,7 |
![]() ![]() |
![]() |
#432 | |
Konto usunięte
|
Cytat:
![]() A tak w temacie kwasu hialuronowego, widziałam fajne serum w zestawie do ukręcenia na e-naturalnie: http://www.e-naturalne.pl/pl/p/Serum...hydromanil/291 Próbowała któraś z Was? Ciekawie wygląda też serum 10% SAP z wit. C z ZKS: http://www.zrobsobiekrem.pl/pl/p/Ser...amina-C-25-g/4 Skład (m.in): witaminy, hydrolat różany, pantenol, kwas HA, kwas mlekowy. |
|
![]() ![]() |
![]() |
#433 |
Rozeznanie
|
Przynajmniej w moim przypadku się sprawdza
![]()
#434 | |
Konto usunięte
|
Cytat:
![]() ![]() I tak: Tak, piję bardzo dużo wody i dobrych herbat (zielone, czarne, szare), nie piję kawy, nie palę papierosów, nie jem słodyczy (bo nie lubię) i nie jadam fast-food -ów. Może to brzmi drakońsko ale tak mam (nie zaśmiecam organizmu) ale też nigdy nie stosowałam i nie stosuję diet - bo jestem od wielu lat szczupła i drobna. Moje traktowanie, mojej cery suchej rozpoczyna się więc głównie na nawodnieniu i odżywieniu od wewnątrz. Jeśli chodzi o kosmetyki zewnętrzne - testowałam różnego rodzaju kremy dla cery suchej, wrażliwej, naczynkowej (pojawia się u mnie rumieniec) z wielu firm m.in. Vichy, które moja cera nie wchłaniała ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#435 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]()
![]() |
#436 |
Konto usunięte
|
W sumie napisałabym więcej negatywnych rzeczy na temat dostępnych kosmetyków w sklepach...ale nie chcę na wizażu robić "fermentu".
|
![]() ![]() |
![]() |
#437 | ||||
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() Zupełnie nie pomyślałam, że takie buty skracają sylwetkę. Dziękuję ![]() Cytat:
![]() ![]() Dziękuję ![]() Cytat:
![]() Jutro odbiorę ,naked' z poczty ![]() Co znaczy ,,podobne włosy"? ![]() ![]() A ja uważam, że jestem za młoda na męża i dzieci ![]() ![]() Dziękuję ![]() Kolor mnie urzekł właśnie. Cytat:
![]() I zgodzę się z tym, co napisałaś- dodatki w postaci butów i torebek potrafią wyczarować naprawdę świetny look ![]()
Od 10.11.2015r.- ćwiczę z trenerem personalnym ![]() Schudłam ![]() 69kg->66,3->64,3->62,6->61,1->60->59,4->58,5kg->56kg->55,6kg->55,2kg->54,8kg->53,7kg APARATKA w połowie ![]() 29.04.2011r. - góra metalowa 18.11.2011r.-04.11.2015r. - dół metalowy https://www.instagram.com/lena.m.lena/ |
||||
![]() ![]() |
![]() |
#438 |
Zadomowienie
|
http://www.makelaweasier.com/
troszkę się zdziwiłam... przepraszam,że wcielam się w wątek,ale podczytuje was regularnie ![]() hmm i jeszcze co sądzicie w temacie bialych butów,na małm obcasiku...czółenka? do czego mozna nosić ![]()
#439 | |
AGA :)
|
Cytat:
![]() Moim zdaniem tak ![]() Mam cerę w kierunku tłustej i stosuję ![]()
![]() ![]() |
![]() |
#440 |
Zadomowienie
|
Czaisz się na coś konkretnego? Bo mnie znowu brakuje sukienek
![]() [1=523c2d977675f8d89e6472e efe6f460b6ab4010a_6580dd2 588396;40496392]Myślisz, że te badania to ściema? Nie chcę tutaj szerzyć jakichkolwiek wywrotowych teorii ![]() ![]() I tak: Tak, piję bardzo dużo wody i dobrych herbat (zielone, czarne, szare), nie piję kawy, nie palę papierosów, nie jem słodyczy (bo nie lubię) i nie jadam fast-food -ów. Może to brzmi drakońsko ale tak mam (nie zaśmiecam organizmu) ale też nigdy nie stosowałam i nie stosuję diet - bo jestem od wielu lat szczupła i drobna. Moje traktowanie, mojej cery suchej rozpoczyna się więc głównie na nawodnieniu i odżywieniu od wewnątrz. Jeśli chodzi o kosmetyki zewnętrzne - testowałam różnego rodzaju kremy dla cery suchej, wrażliwej, naczynkowej (pojawia się u mnie rumieniec) z wielu firm m.in. Vichy, które moja cera nie wchłaniała ![]() ![]() Poziom nawilżenia skóry bada się Visioscanem, który pokazuje powierzchnię naskórka, takim +/- http://www.bechtold.pl/product,,358,72.html inaczej wygląda w większości przypadków, często jest bezprzewodowy. Dokładnie też wiem, na czym polega praca konsultantek, które często są przypadkowymi, słabo przeszkolonymi osobami. Twoja dieta specjalnie drakońska nie jest, unikasz śmieci i to jest ok. Natomiast nie odpowiedziałaś na moje pytanie. Dlaczego nie nawilża się skóry suchej? Z drugą częścią twojej wypowiedzi mogę się zgodzić - każdy szuka odpowiedniego rozwiązania dla siebie i nie możesz kwestionować tego, ze komuś ze skórą mieszaną olej arganowy uratował wygląd ![]() Aczkolwiek L'oreal, którego ani specjalnie nie wspieram ani nie do końca lubię kilka % swojego obrotu (czyli horrendalne kwoty) przeznacza na badania - może dzięki temu mamy też dużo większą wiedzę o filtrach, fotostabilności, skuteczności witaminy C, glikacji białek i chociażby kwasach - bo to wszystko ich robota ![]() Chyba dzisiaj zakupię Conversy, jak mi ładnie angielski i francuski pójdzie, w nagrodę ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#441 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]()
![]() ![]() |
![]() |
#442 |
Zakorzenienie
|
Dziewczyny... Mam prośbę. Szukam jakiejś godnej polecenia bazy rozswietlajacej pod podkład. Najlepiej taka, która nałożone na skórę daje subtelny efekt rozswietlenia, delikatnie nawilza i nie zapycha.
Ja jestem kompletnym jaskiniowcem jeśli chodzi o kosmetyki - mam meza który pracuje dla dużej firmy kosmetycznej i mam wszystko od niego a bazy nigdy zadnej nie uzywalam. Zreszta nie używam tego wiele a od kad mam córkę to jeszcze mniej bo mala jest alergiczka i musze uważać czym ja dotykam. Pomóżcie ? ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#443 | |||||
Zadomowienie
|
Cytat:
Niektóre osoby może faktycznie przesadzają, ale cieszę się, że jest też sporo osób, które się tym interesują i chętnie dzielą swoją wiedzą. Cytat:
![]() A co do rzeczy w Reserved to niektóre są trochę przekombinowane. Ostatnio były fajne szare bluzy, ale oczywiście musiały mieć jakiś wielki nadruk ![]() Cytat:
Cytat:
Mój fryzjer też oczywiście nie słyszał o olejowaniu. Dopiero odkąd zaczęłam się bardziej interesować pielęgnacją włosów, zaczęłam przeglądać blogi, wizaż i zmieniłam kosmetyki do włosów zauważam, że niektorzy fryzjerzy mają naprawdę duże braki w wiedzy. Cytat:
|
|||||
![]() ![]() |
![]() |
#444 | |||
Zakorzenienie
|
[1=6790786c74369d4f1da9b9a f17e3ae6ae81b8ee1_685c7f8 421cef;40491689]dziewczyny czy możecie polecić dobry pędzel do brwi? najlepiej dający się kupić stacjonarnie?
![]() Ja mam jeden z inglota (który z resztą gdzieś mi się zapodział ![]() ![]() Ten z inglota jest bardziej precyzyjny, lepiej nada się też do kresek, jakbyś chciała go w ten sposób wykorzystać. Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() do mnie buty przyjechały przedwczoraj ![]() ![]() Cytat:
![]() Moja osiedlowa fryzjerka jak jej zaczęłam mówić, że używam wcierek, oleji to też nie wiedziała o czym mówię ![]() ![]() |
|||
![]() ![]() |
![]() |
#445 |
Wtajemniczenie
|
Witajcie dziewczyny
![]() ![]() Rośniemy drogie Panie rośniemy ![]() ![]() "Łamiemy" serca swoim puszystym pyszczkiem ![]() ![]() Klusek rozkochał w sobie całą rodzinę i mamy wrażenie, że jest z nami od zawsze. Pozdrawiamy Was Laseczki gorąco ![]() ![]() Edytowane przez fashionismypassion Czas edycji: 2013-04-26 o 10:41 |
![]() ![]() |
![]() |
#446 |
Konto usunięte
|
dziewczyny dziękuję za polecenie pędzli
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#447 | ||
Konto usunięte
|
Cytat:
Napisałam, że skórę suchą się przede wszystkim odżywia i natłuszcza (może faktycznie zbyt ogólnikowo to napisałam ![]() ---------- Dopisano o 12:17 ---------- Poprzedni post napisano o 12:13 ---------- Cytat:
![]() ![]() ![]() ![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#448 |
Zakorzenienie
|
Witajcie
![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#449 |
Wtajemniczenie
|
[1=523c2d977675f8d89e6472e efe6f460b6ab4010a_6580dd2 588396;40503658]
Już za sam wygląd ma ![]() ![]() ![]() ![]() Wczoraj była pierwsza kąpiel ![]() Wszyscy jednogłośnie twierdzą, że jest bardzo pociesznym psiakiem i zjednuje sobie sympatię najbliższych. Zresztą z wzajemnością ![]() Jest pojętnym psem. Nauczył się już korzystania z toalety na dworze ,a w domu w razie potrzeby szuka pieluchy. Oczywiście trzeba go czasami nakierować, ale widać, że chętnie się uczy i ma potencjał do nauki. |
![]() ![]() |
![]() |
#450 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 21:37.