Klasa sama w sobie - wątek miłośniczek klasyki, elegancji i prostoty część IV - Strona 15 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Uroda > Moda

Notka

Moda Forum, na którym znajdziesz porady specjalistów i użytkowników w zakresie mody. Wejdź i poznaj odpowiedzi na nurtujące pytania. Zadaj własne.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2013-04-25, 19:42   #421
Forget_me
Zakorzenienie

Dot.: Klasa sama w sobie - wątek miłośniczek klasyki, elegancji i prostoty część IV

Zapomniałam napisać, że dzisiaj przyszły moje buty z Mango Nie wiem tylko, w jakim są stanie, bo kurier przyjechał o takiej godzinie, gdzie nie było mnie w domu. Zadzwonił, ale niestety nie usłyszałam telefonu i odjechał z butami
Zostawił jednak wiadomość w postaci naklejki przyklejonej do wiatrołapu klatki schodowej, zaraz przy domofonie, że był u mnie (tu podany był adres) z przesyłką (oczywiście podane skąd i jaki numer), a poniżej podany był nr telefonu na infolinię, żeby umówić się na inny termin odbioru przesyłki Ta karta przed wejściem do klatki wisiała godzinę Także wszyscy sąsiedzi wiedzą, gdzie robię zakupy Normalnie widzieli to też przechodnie Pierwszy raz mnie cosik takiego spotkało, zawsze zostawiali mi przesyłki u sąsiadów. Najlepsze było, jak wróciłam do domu i stałam pod drzwiami szukając kluczy Oczywiście biała kartka przyklejona przy domofonie nie pozostała przeze mnie niezauważona i jeszcze to skomentowałam mojej mamie, że ktoś sobie paczuszkę zamówił, a teraz cały blok wie. Jak zobaczyłam, że to wiadomość do mnie to...
Na szczęście udało mi się dogadać z kurierem i ma przyjechać jutro. Tym razem przesyłkę ma zostawić u sąsiadów
Forget_me jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-04-25, 19:45   #422
blekitne_niebo
Zakorzenienie

Dot.: Klasa sama w sobie - wątek miłośniczek klasyki, elegancji i prostoty część IV

Są olejki i sera z witaminą C na Biochemii Urody, będące niejako odpowiednikami Flavo C:

Serum-olejek z witaminą C 10% : http://www.biochemiaurody.com/sklep/serumoil-C.html

Zestaw - Serum antyoksydacyjne flavo+C15EF
http://www.biochemiaurody.com/sklep/serumferulicCE.html
blekitne_niebo jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-04-25, 19:45   #423
Madzia_M77
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez catarina11 Pokaż wiadomość
Od czasu do czasu przewija się tu temat reklamacji, stąd moje pytanie. Dostałam dziś sms od zary, że moja reklamacja została rozpatrzona pozytywnie. Mogę wybrać inny towar lub otrzymać zwrot na kartę podarunkową. Reklamowałam torebkę i liczyłam na zwrot gotówki żeby zainwestować w inną. Jest taka możliwość?
Cytat:
Napisane przez Phoebee Pokaż wiadomość
Jeżeli nie mogą wymienić Ci wadliwej torebki, ani naprawić, możesz odstąpić od umowy i żądać zwrotu gotówki ( Ustawa o szczególnych warunkach sprzedaży konsumenckiej). Sieciówki coraz częściej zmuszają klientów do kart podarunkowych, a nie powinni, nie ma takiej regulacji. Co dziwne,ostatnio Zara uznała mi reklamację i oddali środki w takiej formie, jakiej płaciłam.
Reklamowałam ostatnio koszulę w Bershce. Dostałam taką samą wiadomość jak ty. A też liczyłam na zwrot gotówki, poszłam do sklepu zaopatrzona w ustawę i paragrafy Po czym dostałam nową koszulę z nowym paragonem i pani poinformowała mnie, że mam 30 dni na zwrot. Co zaraz zresztą zrobiłam bo to był model z powtarzalną wadą

Cytat:
Napisane przez mm111111 Pokaż wiadomość
Ja kupiłam fajny w H&M, dwustronny. Jedna strona skośna idealna do brwi wg. mnie, druga kulkowa, np. do blendowania Kosztował grosze.
Nie przypuszczałabym że na tych stojakach można coś fajnego wygrzebać, zawsze mam wrażenie że jest tam okropny pieprznik i byle co

Cytat:
Napisane przez blekitne_niebo Pokaż wiadomość
Ja praktycznie wszystkim rekomenduję Savon Noir

Najbardziej bym Ci doradziła czarne mydło z różą: http://mydlarnia.info/savon-noir-a-l...28-id-677.aspx

Moja mama ma suchą cerę która jednak nie wchłania odżywczych kremów. Stosuje tylko specyfiki o bardzo lekkich konsystencjach i żel hialuronowy. Taka pielęgnacja spisuje się u niej doskonale
Ja uwielbiam czarne mydło i też wszystkim polecam niezależnie od rodzaju skóry

Kasiula, proszę Cię wytłumacz mi o co chodzi z tą teorią, że nie powinno się nawilżać suchej skóry? Ja wiem, że skórze suchej brakuje przede wszystkim lipidów, ale badania mówią zupełnie odwrotnie - że każdy rodzaj skóry potrzebuje nawilżenia (czyli sucha może być odwodniona). Bo wiesz, koncepcja kremu nawilżającego jest taka, że odzyskuje wodę z głębszych warstw naskórka (m.in.Vichy, LRP) lub tworzy warstwę okluzyjną za pomocą gliceryny lub kwasu HA, które zapobiegają utracie wody.
Może po prostu wybroniłaś się tym, ze pijesz dużo wody?
Pytam, bo rzeczy o których piszesz są wręcz teorią "wywrotową" i chcę znaleźć na to uzasadnienie.

A w badania skóry robione przez konsultantki nie wierz, bo to ściema
Madzia_M77 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-04-25, 19:54   #424
Phoebee
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez mm111111 Pokaż wiadomość
Dziękuję. A może doradzisz mi w takiej kwestii, czy uważasz, że mydło Savon Noir nadaje się do cery suchej, łuszczącej się? Ponoć dobrze oczyszcza zaskórniki, a niestety mam z nimi problem...:/ zwłaszcza na nosie

Ja kupiłam fajny w H&M, dwustronny. Jedna strona skośna idealna do brwi wg. mnie, druga kulkowa, np. do blendowania Kosztował grosze.
Używam Savon Noir do cery suchej ( nie łuszczącej się). Nie wysusza mi skóry, po umyciu mam jedynie uczucie ściągnięcia. Przy regularnym stosowaniu zaskórniki znikają. Poprawia też ogólny stan skóry, niespodzianki już praktycznie się nie pojawiają.
Phoebee jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-04-25, 19:58   #425
carpaibex
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Madzia_M77 Pokaż wiadomość
Kasiula, proszę Cię wytłumacz mi o co chodzi z tą teorią, że nie powinno się nawilżać suchej skóry? Ja wiem, że skórze suchej brakuje przede wszystkim lipidów, ale badania mówią zupełnie odwrotnie - że każdy rodzaj skóry potrzebuje nawilżenia (czyli sucha może być odwodniona). Bo wiesz, koncepcja kremu nawilżającego jest taka, że odzyskuje wodę z głębszych warstw naskórka (m.in.Vichy, LRP) lub tworzy warstwę okluzyjną za pomocą gliceryny lub kwasu HA, które zapobiegają utracie wody.
Pytam, bo rzeczy o których piszesz są wręcz teorią "wywrotową" i chcę znaleźć na to uzasadnienie.

Też się nad tym zastanawiam. Moim zdaniem najlepsze są kremy łączące właściwości odżywcze i nawilżające (np. Sanoflore, SVR), przynajmniej takich używam do swojej suchej skóry i się sprawdzają.

No właśnie, szewc bez butów chodzi, tak jest bardzo często. Jak byłam u fryzjera w lutym (wtedy kiedy pokazywałam Wam zdjęcie na wątku) zapytano mnie czym pielęgnuję na co dzień włosy. Fryzjer o olejowaniu nie słyszał, musiałam tłumaczyć o co chodzi w tym całym biznesie Stwierdził, że poleca pierwszą lepszą odżywkę nawilżającą z Rossmanna.
carpaibex jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-04-25, 20:10   #426
blekitne_niebo
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez carpaibex Pokaż wiadomość
Fryzjer o olejowaniu nie słyszał, musiałam tłumaczyć o co chodzi w tym całym biznesie Stwierdził, że poleca pierwszą lepszą odżywkę nawilżającą z Rossmanna.
Niesamowite że fryzjer nie słyszał o olejach do włosów

Ale mam chętkę na zakupy
blekitne_niebo jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-04-25, 20:11   #427
PaulinaMigotka
Zakorzenienie

Cytat:

Ale mam chętkę na zakupy
Sklepy online czekają

Instagram http://instagram.com/paulinamigotka
PaulinaMigotka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-04-25, 20:19   #428
caarolaaa
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez PaulinaMigotka Pokaż wiadomość
Bardzo fajny! Tak sklep reserved to zabójstwo dla portfela. Zrobiłam jedno zamówienie, a już chcę nastepne. Do tego ceny są dość niskie, nie to co w zarze. Szkoda tylko, że większość ubrań w re musi być "ozdobiona" różnymi rzeczami (cekinami, dżetami, ćwiekami, koralikami, brokatem).
też to zauważyłam, że jak mają jakieś fajne rzeczy to muszą poprzyszywać koraliki, albo jakiś wielki napis na pół bluzki

Dziewczyny, a czy to czarne mydło nadaje się do cery tłustej ?
caarolaaa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-04-25, 20:23   #429
carpaibex
Zakorzenienie

Cytat:

Ale mam chętkę na zakupy
Ja się zdziwiłam, bo myślałam że na tych wszystkich kursach i szkoleniach mówi się nie tylko o stylizacji włosów, ale też o trendach pielęgnacyjnych.

Ja jestem bankrutem
carpaibex jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-04-25, 20:24   #430
naciulatko
Zakorzenienie

Cytat:

Ale mam chętkę na zakupy
Ja też
Przeglądam strony internetowe sieciówek w poszukiwaniu jakiejś ciekawej sukienki, ale nie mogę nic znaleźć
Stary 2013-04-25, 20:26   #431
523c2d977675f8d89e6472eefe6f460b6ab4010a_6580dd2588396
Konto usunięte

[1=025dd70b38ae5ec63576996 b909aa97df2915b11_5f1f5c7 240092;40492334]Jeśli chodzi o wodę różaną i różnice pomiędzy różnymi wersjami - może były oparte na innym gatunku róży? Damasceńska jest super do dojrzałej lub suchej cery, stulistna jest bardziej odświeżająca, lekko ściągająca. Oba gatunki przy tym świetnie nawilżają.

Do tej bazy, o której piszesz nie mogę się przekonać... Może dlatego, że większość podkładów/ kremów bb, które kupuję same w sobie są rozświetlające? Mam wersję beżową. Jeśli któraś z Was byłaby chętna, mogę się wymienić.

Na zmęczoną cerę polecam doraźnie:
- maskę na oczy / trzymanie żelu pod oczy w lodówce,
- lekkie rozświetlenie na całej twarzy (super patentem jest tu EDM Luminizing Sunlight Powder ) i kości policzkowych (Mgła pudrowa Paese ),
- nakładanie podkładu na treściwy krem - cera robi się bardziej wielowymiarowa, mniej płaska (tylko dla suchych/normalnych cer).
A bardziej długodystansowo:
- lekkie złuszczenie kwasem migdałowym,
- witaminę C (w kremach, serach, etc.),
- krem Cure Solutions YR.

Ja też właśnie odkryłam sklep online RE. Pytałam Cię nawet na innym wątku o spódnice Kilka mi się spodobało i nie umiem wybrać - podpowiecie, w które celować? Chciałabym jedną ciemną, jedną jasną, albo dwie jasne. Które podobają Wam się najbardziej?

Zasadniczo najbardziej lubię ołówki i tulipany, bo najlepiej w nich wyglądam - takie uroki bycia gruszką.[/QUOTE]
Chyba miałabym problem z wyborem....lubię dopasowane spódniczki bez zbędnych marszczeń i wybrałabym 4,6,7
523c2d977675f8d89e6472eefe6f460b6ab4010a_6580dd2588396 jest offline Zgłoś do moderatora  

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2013-04-25, 20:45   #432
025dd70b38ae5ec63576996b909aa97df2915b11_5f1f5c7240092
Konto usunięte

Cytat:
Pewnie masz rację Szkoda tylko że producenci o tym nie napisali na etykietach
Producenci w ogóle mało co piszą na etykietach. A już w ogóle mało co prawdziwego i sensownego.

A tak w temacie kwasu hialuronowego, widziałam fajne serum w zestawie do ukręcenia na e-naturalnie: http://www.e-naturalne.pl/pl/p/Serum...hydromanil/291 Próbowała któraś z Was?

Ciekawie wygląda też serum 10% SAP z wit. C z ZKS: http://www.zrobsobiekrem.pl/pl/p/Ser...amina-C-25-g/4 Skład (m.in): witaminy, hydrolat różany, pantenol, kwas HA, kwas mlekowy.
025dd70b38ae5ec63576996b909aa97df2915b11_5f1f5c7240092 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-04-25, 20:46   #433
olka900
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez caarolaaa Pokaż wiadomość
Przynajmniej w moim przypadku się sprawdza Bardzo mi przypasowało i myślę, że na stałe zagości na półce w łazience.
Stary 2013-04-25, 21:09   #434
Konto usunięte

Cytat:
Reklamowałam ostatnio koszulę w Bershce. Dostałam taką samą wiadomość jak ty. A też liczyłam na zwrot gotówki, poszłam do sklepu zaopatrzona w ustawę i paragrafy Po czym dostałam nową koszulę z nowym paragonem i pani poinformowała mnie, że mam 30 dni na zwrot. Co zaraz zresztą zrobiłam bo to był model z powtarzalną wadą

Nie przypuszczałabym że na tych stojakach można coś fajnego wygrzebać, zawsze mam wrażenie że jest tam okropny pieprznik i byle co

Ja uwielbiam czarne mydło i też wszystkim polecam niezależnie od rodzaju skóry

Myślisz, że te badania to ściema? Nie chcę tutaj szerzyć jakichkolwiek wywrotowych teorii Staram się jedynie słuchać dobrych rad swojej rodziny (kosmetyczki, farmaceutki) oraz "wsłuchiwać się" (jeśli to tak można nazwać) w potrzeby swojego organizmu i swojej cery/skóry. Rozpoczęłam takie poniższe postępowanie, bo miałam problemy z nadmiernym wysuszeniem skóry, które prowadziło do powstawania dziwnych zmian skórnych na twarzy, udach i rękach (dziwne krostki - nie typowe zaskórniaki) - doszło do problemów ze złuszczaniem się naskórka (nie złuszczał się prawidłowo) i dochodziło do sytuacji kiedy w nocy budziłam sie bo skóra mnie swędziała
I tak:
Tak, piję bardzo dużo wody i dobrych herbat (zielone, czarne, szare), nie piję kawy, nie palę papierosów, nie jem słodyczy (bo nie lubię) i nie jadam fast-food -ów. Może to brzmi drakońsko ale tak mam (nie zaśmiecam organizmu) ale też nigdy nie stosowałam i nie stosuję diet - bo jestem od wielu lat szczupła i drobna.
Moje traktowanie, mojej cery suchej rozpoczyna się więc głównie na nawodnieniu i odżywieniu od wewnątrz. Jeśli chodzi o kosmetyki zewnętrzne - testowałam różnego rodzaju kremy dla cery suchej, wrażliwej, naczynkowej (pojawia się u mnie rumieniec) z wielu firm m.in. Vichy, które moja cera nie wchłaniała efekt był taki jakbym szybę kremem posmarowała, na dodatek cera mnie najzwyczajniej swędziała...mogłabym wiele pisać o innych markach i ich kremach - aktualnie używam kremów/pilingów/balsamów zrobionych przez moją rodzinną farmaceutkę oraz gotowego kremu Yardley Vitamin Skin Cream (wracam po niego do drogerii od wielu lat), który mnie zawsze ratuje z każdego "kremowego" błędu
523c2d977675f8d89e6472eefe6f460b6ab4010a_6580dd2588396 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-04-25, 21:18   #435
mm111111
Wtajemniczenie

Cytat:
Są olejki i sera z witaminą C na Biochemii Urody, będące niejako odpowiednikami Flavo C:

Serum-olejek z witaminą C 10% : http://www.biochemiaurody.com/sklep/serumoil-C.html

Zestaw - Serum antyoksydacyjne flavo+C15EF
http://www.biochemiaurody.com/sklep/serumferulicCE.html
Oj nawet nie wiedziałam. Ja miałam serum. Było super
mm111111 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-04-25, 21:31   #436
Konto usunięte

W sumie napisałabym więcej negatywnych rzeczy na temat dostępnych kosmetyków w sklepach...ale nie chcę na wizażu robić "fermentu".
Stary 2013-04-25, 21:53   #437
lleenka
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez jutka555 Pokaż wiadomość
jak dla mnie fajnie wyglądasz też kupiłam sobie ostatnio beżowe spodnie w h&m nad kostkę ale taka długość skraca nogi więc wydaje mi się że fajnie będą wyglądać w obcasach ale zwykłych, bo te co masz na zdjęciach z paskiem wokół kostki jeszcze mocniej obcinają sylwetkę
Dziękuję
Zupełnie nie pomyślałam, że takie buty skracają sylwetkę.

Cytat:
Napisane przez ZlaZlosliwaZlosnica Pokaż wiadomość
fajnie wyglądasz
Dziękuję

Cytat:
Napisane przez LadyI Pokaż wiadomość
Wklejam swój dzisiejszy zestaw Przepraszam za fryzurę, ale na zajęciach i tak muszę mieć związane. A leń mnie dopadł. Nie jestem przekonana do połączenia różu z karmelem..

A teraz zabieram się za nadrabianie

Leżą super
Super wyglądasz W związanych włosach jak najbardziej na tak

Dziękuję

Cytat:
Napisane przez sandra8859 Pokaż wiadomość
DziękujeT-shirt super! To będzie ciężki wybór
Widzę, że mamy podobne włosy, z tym, że ja mam przedziałek z boku z ty chyba na środku

2 podyplomówkiJa zrobiłam inżyniera (z czegoś co mnie nie do końca interesowało) teraz kończę kolejną, dwuletnią szkołę i pytanie co dalej. Chciałabym zdobyć tytuł magisreski ale czy znajdę na to siłę? Mam już dość nauki trochę Powinnam pomyśleć o jakimś życiu towarzyskim w końcu (nie wspomnę o mężu i dzieciach o których powinnam powoli myśleć)
Proszę i dziękuję
Jutro odbiorę ,naked' z poczty

Co znaczy ,,podobne włosy"? Bo jak dla mnie moje są tylko rzadkie, cienkie i w ogóle bleee Jeden z moich kompleksów... Tak, przedziałek mam obecnie na środku- tak chyba lepiej wyglądam.

A ja uważam, że jestem za młoda na męża i dzieci Za jakieś 10 lat może pomyślę o tym Teraz chcę koncentrować się tylko na sobie i samorealizacji.

Cytat:
Napisane przez Ag4 Pokaż wiadomość
Ale opięte! ale ogólnie fajne
bardzo wiosenny kolor tych spodni!
Dziękuję
Kolor mnie urzekł właśnie.

Cytat:
Wklajam kieckę z reserved. Jest czarna, prosta, ma fajny tył. Szukałam czegoś na komunię, ale nie zamierzałam kupować niczego bardzo eleganckiego. Dlaczego? Bo wolę kupić coś, co wykorzystam i do pracy i do kina, czy spacer. Czarnej letniej sukienki nie miałam, dlatego kupiłam. Jak będzie zimno to założę żakiet i do tego cieliste szpilki i chyba będzie ok, w końcu to nie wesele, więc czarna sukienka nie będzie faux pas. Mimo wszystko wklejam byście pomogły ocenić, czy mam ją zostawić. Mnie i mamie oraz mojej koleżance, z którą byłam na kawie sukienka się podobała. Mimo wszystko wolę poznać opinie innych osób. Dlaczego? Teraz dalsza częśc moich wypocin:

Zabrałam się (i przed chwilą skończyłam) za porządkowanie szafy. Rezultat - jeden wielki worek rzeczy do oddania, drugi do wystawienia na allegro jako mega paka. (A chyba z poł roku temu już robiłam selekcję). Jestem trochę załamana, bo wyszło na to, że mam pełno rzeczy. Większość z Was ma ich pewnie więcej, ale moja ilość ubrań jest przytłaczająca dla mnie. Sporo ubrań to rzeczy z innych parafii (a myslałam, że już robię rozważne zakupy). Odkryłam sporo ubrań, których praktycznie nie zakładałam, bo utonęły w szafie, niektórych ubrań nie miałam na sobie ani razu.

Zaczynam doceniać potęgę klasyki. Mieć z 4 markowe torby, klasyczne buty i ubrania w kolorach: biel, czerń, szarość, beż, granat, błekit - to ideał. Zaczynam doceniać koncepcję minimalizmu, bo ona układa w głowie. Mam normalnie ochotę chodzić w jeansach i białym t-shircie żeby zapomnieć o tym przepychu.

Chciałam dziś kupić jeansy w kolorze granatowym i białe t-shirty (już mam je lekko podniszczone). Niestety nie było. T-shirty słabej jakości, spodnie albo źle leżały, albo były kiepsko wykonane. Mierzyłam jedne w czarnym kolorze w zarze (wklejam fotkę), ale odpuściłam je. Mierzyłam też beżowe woski i niebieskie rurki, ale także ich nie wzięłam. Nic na siłę - muszę się tego trzymać.
W reserved mierzyłam też białą spódnicę - nie kupiłam.

Wklejam też swój zestaw - czarne spodnie, biały t-shirt, beżowa kurtka, torba i buty z zary plus szaliczek z re.

Koniec użalania się.
Bardzo ładnie

I zgodzę się z tym, co napisałaś- dodatki w postaci butów i torebek potrafią wyczarować naprawdę świetny look

Schudłam
69kg->66,3->64,3->62,6->61,1->60->59,4->58,5kg->56kg->55,6kg->55,2kg->54,8kg->53,7kg

APARATKA w połowie
29.04.2011r. - góra metalowa
18.11.2011r.-04.11.2015r. - dół metalowy

https://www.instagram.com/lena.m.lena/

lleenka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-04-26, 01:26   #438
Dilayla
Zadomowienie

http://www.makelaweasier.com/
troszkę się zdziwiłam...
przepraszam,że wcielam się w wątek,ale podczytuje was regularnie
hmm i jeszcze co sądzicie w temacie bialych butów,na małm obcasiku...czółenka?
do czego mozna nosić biale rurki?
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg biale-czolenka.jpg (7,9 KB, 7 załadowań)

Dilayla jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-04-26, 08:04   #439
Ag4
AGA :)

Cytat:

No właśnie, szewc bez butów chodzi, tak jest bardzo często. Jak byłam u fryzjera w lutym (wtedy kiedy pokazywałam Wam zdjęcie na wątku) zapytano mnie czym pielęgnuję na co dzień włosy. Fryzjer o olejowaniu nie słyszał, musiałam tłumaczyć o co chodzi w tym całym biznesie Stwierdził, że poleca pierwszą lepszą odżywkę nawilżającą z Rossmanna.
Byłam jakieś 3 tygodnie temu u fryzjerki i też nie miała pojęcia o olejowaniu. Było jeszcze kilka innych klientek więc zrobiłam wykład o olejkach i dobrych odżywkach

Cytat:
Napisane przez caarolaaa Pokaż wiadomość

Moim zdaniem tak
Mam cerę w kierunku tłustej i stosuję

Aga
Ag4 jest offline Zgłoś do moderatora  

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2013-04-26, 08:08   #440
Madzia_M77
Zadomowienie

Cytat:
Ale mam chętkę na zakupy
Czaisz się na coś konkretnego? Bo mnie znowu brakuje sukienek

[1=523c2d977675f8d89e6472e efe6f460b6ab4010a_6580dd2 588396;40496392]Myślisz, że te badania to ściema? Nie chcę tutaj szerzyć jakichkolwiek wywrotowych teorii Staram się jedynie słuchać dobrych rad swojej rodziny (kosmetyczki, farmaceutki) oraz "wsłuchiwać się" (jeśli to tak można nazwać) w potrzeby swojego organizmu i swojej cery/skóry. Rozpoczęłam takie poniższe postępowanie, bo miałam problemy z nadmiernym wysuszeniem skóry, które prowadziło do powstawania dziwnych zmian skórnych na twarzy, udach i rękach (dziwne krostki - nie typowe zaskórniaki) - doszło do problemów ze złuszczaniem się naskórka (nie złuszczał się prawidłowo) i dochodziło do sytuacji kiedy w nocy budziłam sie bo skóra mnie swędziała
I tak:
Tak, piję bardzo dużo wody i dobrych herbat (zielone, czarne, szare), nie piję kawy, nie palę papierosów, nie jem słodyczy (bo nie lubię) i nie jadam fast-food -ów. Może to brzmi drakońsko ale tak mam (nie zaśmiecam organizmu) ale też nigdy nie stosowałam i nie stosuję diet - bo jestem od wielu lat szczupła i drobna.
Moje traktowanie, mojej cery suchej rozpoczyna się więc głównie na nawodnieniu i odżywieniu od wewnątrz. Jeśli chodzi o kosmetyki zewnętrzne - testowałam różnego rodzaju kremy dla cery suchej, wrażliwej, naczynkowej (pojawia się u mnie rumieniec) z wielu firm m.in. Vichy, które moja cera nie wchłaniała efekt był taki jakbym szybę kremem posmarowała, na dodatek cera mnie najzwyczajniej swędziała...mogłabym wiele pisać o innych markach i ich kremach - aktualnie używam kremów/pilingów/balsamów zrobionych przez moją rodzinną farmaceutkę oraz gotowego kremu Yardley Vitamin Skin Cream (wracam po niego do drogerii od wielu lat), który mnie zawsze ratuje z każdego "kremowego" błędu [/QUOTE]

Poziom nawilżenia skóry bada się Visioscanem, który pokazuje powierzchnię naskórka, takim +/- http://www.bechtold.pl/product,,358,72.html inaczej wygląda w większości przypadków, często jest bezprzewodowy. Dokładnie też wiem, na czym polega praca konsultantek, które często są przypadkowymi, słabo przeszkolonymi osobami.

Twoja dieta specjalnie drakońska nie jest, unikasz śmieci i to jest ok. Natomiast nie odpowiedziałaś na moje pytanie. Dlaczego nie nawilża się skóry suchej?

Z drugą częścią twojej wypowiedzi mogę się zgodzić - każdy szuka odpowiedniego rozwiązania dla siebie i nie możesz kwestionować tego, ze komuś ze skórą mieszaną olej arganowy uratował wygląd Odkrycie własnych potrzeb i trafienie z kosmetykami jest przy tak ogromnym rynku bardzo trudne, stąd fora, dzielenie się opiniami, ale też trzeba podpierać się autorytetami i czytać publikacje oraz szerokim łukiem omijać reklamę i marketing.
Aczkolwiek L'oreal, którego ani specjalnie nie wspieram ani nie do końca lubię kilka % swojego obrotu (czyli horrendalne kwoty) przeznacza na badania - może dzięki temu mamy też dużo większą wiedzę o filtrach, fotostabilności, skuteczności witaminy C, glikacji białek i chociażby kwasach - bo to wszystko ich robota

Chyba dzisiaj zakupię Conversy, jak mi ładnie angielski i francuski pójdzie, w nagrodę
Madzia_M77 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-04-26, 09:08   #441
ZlaZlosliwaZlosnica
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez naciulatko Pokaż wiadomość
Ja też
Przeglądam strony internetowe sieciówek w poszukiwaniu jakiejś ciekawej sukienki, ale nie mogę nic znaleźć
również szukam wiosennej sukienki, z resztą już od dłuższego czasu, ale jak na razie żadna mnie nie zachwyciła
Stary 2013-04-26, 09:13   #442
julka910
Zakorzenienie

Dziewczyny... Mam prośbę. Szukam jakiejś godnej polecenia bazy rozswietlajacej pod podkład. Najlepiej taka, która nałożone na skórę daje subtelny efekt rozswietlenia, delikatnie nawilza i nie zapycha.

Ja jestem kompletnym jaskiniowcem jeśli chodzi o kosmetyki - mam meza który pracuje dla dużej firmy kosmetycznej i mam wszystko od niego a bazy nigdy zadnej nie uzywalam. Zreszta nie używam tego wiele a od kad mam córkę to jeszcze mniej bo mala jest alergiczka i musze uważać czym ja dotykam.

Pomóżcie ?
julka910 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-04-26, 10:15   #443
lucy111
Zadomowienie

Cytat:
Ja ogólnie obserwuję olbrzymie przewrażliwienie jeżeli chodzi o kosmetyki. Jeszcze 10 lat temu ludzie mieli w poważaniu skład szamponu - ładnie pachniał, włosy mył, nikomu włosy od SLS nie wypaliło. A teraz nagle "przecież SLS dodaje się do płynów do podłóg, a ja mam tym włosy myć". To samo z parafiną, parabenami czy silikonami. Jeżeli komuś coś pasuje, nie powoduje szkód, a wręcz przeciwnie - pomaga zmagać się z problemami skórnymi to super. Chociażby miała to być parafina na skrajnie tłustą skórę.
Daje się zauważyć, że w ciągu ostatnich dwóch lat więcej osób zainteresowało się składami kosmetyków.
Niektóre osoby może faktycznie przesadzają, ale cieszę się, że jest też sporo osób, które się tym interesują i chętnie dzielą swoją wiedzą.

Cytat:
Bardzo fajny! Tak sklep reserved to zabójstwo dla portfela. Zrobiłam jedno zamówienie, a już chcę nastepne. Do tego ceny są dość niskie, nie to co w zarze. Szkoda tylko, że większość ubrań w re musi być "ozdobiona" różnymi rzeczami (cekinami, dżetami, ćwiekami, koralikami, brokatem).
Też myślę już nad kilkoma rzeczami z Reserved, może po weekendzie majowym zrobię jakieś małe zamówienie.

A co do rzeczy w Reserved to niektóre są trochę przekombinowane. Ostatnio były fajne szare bluzy, ale oczywiście musiały mieć jakiś wielki nadruk
Cytat:
Napisane przez Forget_me Pokaż wiadomość
Hej
Czy Wy też jesteście tak wymęczone tym tygodniem? Ja dzisiaj miałam wrażenie, jakby był już piątek Marzę już o weekendzie Tym bardziej, że chcę skoczyć w końcu na jakieś zakupy ciuchowe
A teraz w weekend jest Poznań za pół ceny, także chcę jeszcze skorzystać z wypadu na jakieś pyszne jedzonko
Też jestem strasznie wykończona po całym tym tygodniu. Wczoraj przyszłam tak padnięta, że położyłam się jeszcze przed 23. Dobrze, że już prawie weekend.
Cytat:
Też się nad tym zastanawiam. Moim zdaniem najlepsze są kremy łączące właściwości odżywcze i nawilżające (np. Sanoflore, SVR), przynajmniej takich używam do swojej suchej skóry i się sprawdzają.

Mój fryzjer też oczywiście nie słyszał o olejowaniu.
Dopiero odkąd zaczęłam się bardziej interesować pielęgnacją włosów, zaczęłam przeglądać blogi, wizaż i zmieniłam kosmetyki do włosów zauważam, że niektorzy fryzjerzy mają naprawdę duże braki w wiedzy.
Cytat:
Napisane przez Dilayla Pokaż wiadomość
http://www.makelaweasier.com/
troszkę się zdziwiłam...
przepraszam,że wcielam się w wątek,ale podczytuje was regularnie
hmm i jeszcze co sądzicie w temacie bialych butów,na małm obcasiku...czółenka?
do czego mozna nosić biale rurki?
Myślę, że do jeansów też będą wyglądać dobrze.
lucy111 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-04-26, 10:18   #444
Olcia
Zakorzenienie

[1=6790786c74369d4f1da9b9a f17e3ae6ae81b8ee1_685c7f8 421cef;40491689]dziewczyny czy możecie polecić dobry pędzel do brwi? najlepiej dający się kupić stacjonarnie? [/QUOTE]
Ja mam jeden z inglota (który z resztą gdzieś mi się zapodział ) i drugi z catrice, który też ma drugą stronę do blendowania
Ten z inglota jest bardziej precyzyjny, lepiej nada się też do kresek, jakbyś chciała go w ten sposób wykorzystać.
Cytat:
Ostatnio rozpoczęłam stosowanie podkładu z Max Factora Face Finity i jestem miło zaskoczona Może nie działa w sposób, w jaki został rozreklamowany i korektora myślę, że nie zastąpi jeśli ktoś np. zmaga się z sińcami pod oczyma, jednak jest bardzo lekki, świetnie stapia się z cerą, nie tworzy efektu maski. Do tego ma SPF 20. Myślę, że na te nadchodzące cieplejsze dni będzie naprawdę fajny
Ja i wankaw odstawiłyśmy używanie tego podkładu właśnie u mnie ciemniał na twarzy i podkreślał suche skórki

Cytat:
Zapomniałam napisać, że dzisiaj przyszły moje buty z Mango Nie wiem tylko, w jakim są stanie, bo kurier przyjechał o takiej godzinie, gdzie nie było mnie w domu. Zadzwonił, ale niestety nie usłyszałam telefonu i odjechał z butami
Zostawił jednak wiadomość w postaci naklejki przyklejonej do wiatrołapu klatki schodowej, zaraz przy domofonie, że był u mnie (tu podany był adres) z przesyłką (oczywiście podane skąd i jaki numer), a poniżej podany był nr telefonu na infolinię, żeby umówić się na inny termin odbioru przesyłki Ta karta przed wejściem do klatki wisiała godzinę Także wszyscy sąsiedzi wiedzą, gdzie robię zakupy Normalnie widzieli to też przechodnie Pierwszy raz mnie cosik takiego spotkało, zawsze zostawiali mi przesyłki u sąsiadów. Najlepsze było, jak wróciłam do domu i stałam pod drzwiami szukając kluczy Oczywiście biała kartka przyklejona przy domofonie nie pozostała przeze mnie niezauważona i jeszcze to skomentowałam mojej mamie, że ktoś sobie paczuszkę zamówił, a teraz cały blok wie. Jak zobaczyłam, że to wiadomość do mnie to...
Na szczęście udało mi się dogadać z kurierem i ma przyjechać jutro. Tym razem przesyłkę ma zostawić u sąsiadów
Czytając Twoje posty czasem mam wrażenie jakbym czytała Twój dziennik
do mnie buty przyjechały przedwczoraj a przy poprzedniej przesyłce nie było mnie w domu i kurier też zostawił tę kartkę pod listą lokatorów, ale ja jej nawet nie zauważyłam. Zdjął ją mój chłopak i przykleił na lodówkę (kurier dzwonił więc i tak od razu oddzwoniłam), a na tej lodówce też nie zauważyłam

Cytat:

Ale mam chętkę na zakupy
Ja mam nieustanną chętkę ale muszę w końcu bardziej zacząć oszczędzać...
Moja osiedlowa fryzjerka jak jej zaczęłam mówić, że używam wcierek, oleji to też nie wiedziała o czym mówię ale też nie wymagam od niej dużo, ma przeciętny, osiedlowy salonik raczej nie wykonuje tego zawodu z wielkiej pasji
Olcia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-04-26, 10:40   #445
fashionismypassion
Wtajemniczenie

Witajcie dziewczyny wracam po kilku dniach przerwy z raportem jak się miewa Klusek

Rośniemy drogie Panie rośniemy codziennie uczymy się czegoś nowego. Potrafimy już poszczekiwać, mruczeć, biegać, skakać. Przesypiamy całą noc na swoim posłaniu

"Łamiemy" serca swoim puszystym pyszczkiem , ale nie jesteśmy ufni wobec obcych i rozróżniamy bliskich od nieznajomych. Reagujemy na imię i już wiemy kto w domu zapewnia jedzonko, a kto jest super kompanem do zabawy

Klusek rozkochał w sobie całą rodzinę i mamy wrażenie, że jest z nami od zawsze. Pozdrawiamy Was Laseczki gorąco i życzymy udanego weekendu
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg zdjęcie.jpg (10,4 KB, 143 załadowań)

Edytowane przez fashionismypassion
Czas edycji: 2013-04-26 o 10:41
fashionismypassion jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-04-26, 10:42   #446
6790786c74369d4f1da9b9af17e3ae6ae81b8ee1_685c7f8421cef
Konto usunięte

dziewczyny dziękuję za polecenie pędzli
6790786c74369d4f1da9b9af17e3ae6ae81b8ee1_685c7f8421cef jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-04-26, 11:17   #447
Konto usunięte

Cytat:
Czaisz się na coś konkretnego? Bo mnie znowu brakuje sukienek

Poziom nawilżenia skóry bada się Visioscanem, który pokazuje powierzchnię naskórka, takim +/- http://www.bechtold.pl/product,,358,72.html inaczej wygląda w większości przypadków, często jest bezprzewodowy. Dokładnie też wiem, na czym polega praca konsultantek, które często są przypadkowymi, słabo przeszkolonymi osobami.

Twoja dieta specjalnie drakońska nie jest, unikasz śmieci i to jest ok. Natomiast nie odpowiedziałaś na moje pytanie. Dlaczego nie nawilża się skóry suchej?

Z drugą częścią twojej wypowiedzi mogę się zgodzić - każdy szuka odpowiedniego rozwiązania dla siebie i nie możesz kwestionować tego, ze komuś ze skórą mieszaną olej arganowy uratował wygląd Odkrycie własnych potrzeb i trafienie z kosmetykami jest przy tak ogromnym rynku bardzo trudne, stąd fora, dzielenie się opiniami, ale też trzeba podpierać się autorytetami i czytać publikacje oraz szerokim łukiem omijać reklamę i marketing.
Aczkolwiek L'oreal, którego ani specjalnie nie wspieram ani nie do końca lubię kilka % swojego obrotu (czyli horrendalne kwoty) przeznacza na badania - może dzięki temu mamy też dużo większą wiedzę o filtrach, fotostabilności, skuteczności witaminy C, glikacji białek i chociażby kwasach - bo to wszystko ich robota

Chyba dzisiaj zakupię Conversy, jak mi ładnie angielski i francuski pójdzie, w nagrodę
Madzia, nic takiego nie napisałam co by mogło sugerować, że skóry suchej się nie nawilża - to jest chyba podstawa, jednak nie za pomocą dostępnych w sklepach kremów nawilżających.
Napisałam, że skórę suchą się przede wszystkim odżywia i natłuszcza (może faktycznie zbyt ogólnikowo to napisałam ).

---------- Dopisano o 12:17 ---------- Poprzedni post napisano o 12:13 ----------

Cytat:
Napisane przez fashionismypassion Pokaż wiadomość
Witajcie dziewczyny wracam po kilku dniach przerwy z raportem jak się miewa Klusek

Rośniemy drogie Panie rośniemy codziennie uczymy się czegoś nowego. Potrafimy już poszczekiwać, mruczeć, biegać, skakać. Przesypiamy całą noc na swoim posłaniu

"Łamiemy" serca swoim puszystym pyszczkiem , ale nie jesteśmy ufni wobec obcych i rozróżniamy bliskich od nieznajomych. Reagujemy na imię i już wiemy kto w domu zapewnia jedzonko, a kto jest super kompanem do zabawy

Klusek rozkochał w sobie całą rodzinę i mamy wrażenie, że jest z nami od zawsze. Pozdrawiamy Was Laseczki gorąco i życzymy udanego weekendu
Już za sam wygląd ma a jak jest jeszcze do tego grzeczny, reaguje na swoje imię, więc nie dziwie się że zjednuje sobie wszystkich Miłego weekendu wzajemnie życzę
Stary 2013-04-26, 11:32   #448
OnaZakupoholik
Zakorzenienie

Witajcie przywitam się w temacie kosmetycznym właśnie zamówiłam wcierkę Jantar chce przetestować co to za cuda
OnaZakupoholik jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-04-26, 11:46   #449
fashionismypassion
Wtajemniczenie

[1=523c2d977675f8d89e6472e efe6f460b6ab4010a_6580dd2 588396;40503658]
Już za sam wygląd ma a jak jest jeszcze do tego grzeczny, reaguje na swoje imię, więc nie dziwie się że zjednuje sobie wszystkich Miłego weekendu wzajemnie życzę [/QUOTE]

Wczoraj była pierwsza kąpiel Mały odkrył ile radości daje kopanie w ziemi i tarzanie się w trawie, więc na efekty nie trzeba było długo czekać.

Wszyscy jednogłośnie twierdzą, że jest bardzo pociesznym psiakiem i zjednuje sobie sympatię najbliższych. Zresztą z wzajemnością

Jest pojętnym psem. Nauczył się już korzystania z toalety na dworze ,a w domu w razie potrzeby szuka pieluchy. Oczywiście trzeba go czasami nakierować, ale widać, że chętnie się uczy i ma potencjał do nauki.
fashionismypassion jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-04-26, 11:55   #450
OnaZakupoholik
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez fashionismypassion Pokaż wiadomość
Wczoraj była pierwsza kąpiel Mały odkrył ile radości daje kopanie w ziemi i tarzanie się w trawie, więc na efekty nie trzeba było długo czekać.

Wszyscy jednogłośnie twierdzą, że jest bardzo pociesznym psiakiem i zjednuje sobie sympatię najbliższych. Zresztą z wzajemnością

Jest pojętnym psem. Nauczył się już korzystania z toalety na dworze ,a w domu w razie potrzeby szuka pieluchy. Oczywiście trzeba go czasami nakierować, ale widać, że chętnie się uczy i ma potencjał do nauki.
Przepraszam za głupie pytanie... Jaka to rasa bardzo mi sie podoba
OnaZakupoholik jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Moda

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości