Zima przestała nas maltretować - chyba czas się rozpakować! Mamy V-VI 2013 cz.14 - Strona 155 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Pokaż wyniki sondy: Jaki ma być tytuł 15 części naszego wątku ??
Mamusie MAJ-CZERWIEC 2013, cz.15 0 0%
Mamusie MAJ-CZERWIEC 2013, cz.15 - Pierwsze maluszki na świecie już mamy 0 0%
Mamusie MAJ-CZERWIEC 2013, cz.15 - Witamy na świecie pierwsze maluszki 0 0%
Mamusie MAJ-CZERWIEC 2013, cz.15 - Czas zacząć rozpakowywanie 0 0%
Pięć maluszków na świecie już mamy, na kolejne niecierpliwie czekamy. V-VI 2013 cz.15 3 5,36%
Czas leci jak szalony, niedługo nasz poród upragniony. Mamy MAJ-CZERWIEC 2013 cz.15 0 0%
Przed porodem stracha mamy, ale dzielnie się wspieramy. Mamy V-VI 2013 cz.15 2 3,57%
Kolejnych porodów nadchodzi czas co cieszy ale i przeraża nas! Mamy V-VI 2013 cz.15 0 0%
Do dnia porodu już całkiem blisko ale jesteśmy gotowe na wszystko. V-VI 2013 cz.15 1 1,79%
Wielkie brzuszki już widać z dala, lecz jeszcze nie chcemy iść do szpitala. V-VI 2013 1 1,79%
Część maluszków już jest z nami, na resztę niecierpliwie czekamy! V-VI 2013 cz.15 7 12,50%
Obniżone nasze brzuchy, bo już wychodzą z nich maluchy. Mamy V-VI 2013 cz.15 0 0%
Obniżają nam się brzuszki - chcą wychodzić z nich maluszki! MAJ-CZERWIEC 2013 cz.15 8 14,29%
Mamy już pierwsze maluszki, reszta nisko nosi brzuszki. Mamy V-VI 2013 cz.15 5 8,93%
Mamy pierwsze maluszki, reszta już rozchyla nóżki. Mamy V-VI 2013 cz.15 2 3,57%
Sexi orki maluchy witają, okładów z samca nie zaprzestają. Mamy V-VI 2013 cz.15 7 12,50%
Wkrótce wyzionę ducha, jak nie wyjdziesz z mego brzucha. Mamy V-VI 2013 cz.15 15 26,79%
Szamańśkie metody stosujemy, maluchy przywołać chcemy. Mamy V-VI 2013 cz.15 2 3,57%
Regularnie się myjemy, do porodów szykujemy. Mamy MAJ-CZERWIEC 2013 cz.15 3 5,36%
Głosujący: 56. Nie możesz głosować w tej sondzie

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2013-04-26, 12:43   #4621
Magiusa
Zakorzenienie

Dot.: Zima przestała nas maltretować - chyba czas się rozpakować! Mamy V-VI 2013 cz.1

Cytat:
Napisane przez MoTyleKsw Pokaż wiadomość
i cholera matki pierwsZego kwartału wywalczyły roczny urlop

resztę nadrobie później
Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
Cytat:
Napisane przez justyna_g4 Pokaż wiadomość
Matki pierwszego kwartału dostały urlop roczny. Konferencja prasowa premiera teraz jest.

O moim zdaniem to super Przynajmniej wiadomo, że nie zrobią tak, że im nie dadzą więc i nam odbiorą.
A w ogóle mi by bardzo pasowało jakby ustawa weszła 10 czerwca bo to oficjalnie przed narodzinami Kijanki i mogłabym dzięki temu od razu wziąść 80% na cały rok pensji, a wolę tak niż 100% i 60%

A w ogóle chyba dziś się przejadę na IP, ale jeszcze poczekam. Coś od wczoraj wieczora Kijanka sie nie aktywuje. Próbowałam już wielu rzeczy...poczekam do 17:00 czy 18:00 i chyba pojedziemy.

07.07.2012

12.06.2013 DARUŚ
&
20.02.2015 BARTUŚ

Edytowane przez Magiusa
Czas edycji: 2013-04-26 o 12:47
Magiusa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-04-26, 12:45   #4622
diabli
Zakorzenienie

Dot.: Odp: Zima przestała nas maltretować - chyba czas się rozpakować! Mamy V-VI 2013

Cytat:
Napisane przez Ashyshqa Pokaż wiadomość
Dzien dobry
Maz mnie obudzil z rana a tak mi sie dobrze spalo
W nocy meczyl mnie bol jak na okres, skurcze zrobily sie bolesne...
To nawet nie jest tak, ze ja koniecznie chce urodzic juz teraz ale kurcze, drazni sie ze mna to moje cialo. Daje sprzeczne sygnaly, ja sie zaczne nakrecac a wychodzi
No coz, czekam na dalszy rozwoj wypadkow...
mnie w nocy rozbolal jakis narzad po prawej stronie brzucha na dole...wyrostka juz nie mam wiec co to? watroba, woreczek zolciowy? nerki to chyba bardziej z tylu bolalo jak diabli, hehe.
diabli jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-04-26, 12:50   #4623
axella
Zakorzenienie

GG do axella
Dot.: Zima przestała nas maltretować - chyba czas się rozpakować! Mamy V-VI 2013 cz.1

ale mnie wzięło na sprzątanie
wszystko na raz z przerwami na wizaż, bo mogłaby któraś rodzić nooo

ZUZIAK 7.05.2013
axella jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-04-26, 12:51   #4624
happy blue
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez Magiusa Pokaż wiadomość
O moim zdaniem to super Przynajmniej wiadomo, że nie zrobią tak, że im nie dadzą więc i nam odbiorą.
A w ogóle mi by bardzo pasowało jakby ustawa weszła 10 czerwca bo to oficjalnie przed narodzinami Kijanki i mogłabym dzięki temu od razu wziąść 80% na cały rok pensji, a wolę tak niż 100% i 60%

A w ogóle chyba dziś się przejadę na IP, ale jeszcze poczekam. Coś od wczoraj wieczora Kijanka sie nie aktywuje. Próbowałam już wielu rzeczy...poczekam do 17:00 czy 18:00 i chyba pojedziemy.

od której godziny wczoraj?

Cytat:
Napisane przez diabli Pokaż wiadomość
mnie w nocy rozbolal jakis narzad po prawej stronie brzucha na dole...wyrostka juz nie mam wiec co to? watroba, woreczek zolciowy? nerki to chyba bardziej z tylu bolalo jak diabli, hehe.
a nie po jakimś ruchu, wysiłku? mnie też wczoraj gdzieś tam bolało, ale że byłam na KTG to podpytałam położną i mówi, że takie bóle i ciągnięcia normalne. A bolało mnie jak szłam i później na leżąco też.
Stary 2013-04-26, 12:51   #4625
axella
Zakorzenienie

GG do axella

Cytat:

ale wcale?

zjedz coś słodkiego, połóż się na boku,brzuch na dłoni i drugą dłoń na brzuch od góry,moja wtedy zawsze się aktywuje
poza tym jak cały ciężar brzucha będzie na ręce to łatwiej wyczuc

ZUZIAK 7.05.2013
Stary 2013-04-26, 12:53   #4626
nuna2
Zakorzenienie

Magiusia ale kompletnie nic?? Jeśli tak, to lepiej jechać i sprawdzić.
Stary 2013-04-26, 12:59   #4627
szprotka_mada
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez banka26 Pokaż wiadomość
a mi zostalo 18 dni do tp

Cytat:
Napisane przez nuna2 Pokaż wiadomość

my dziś kończymy 32 tydzień

Cytat:
Napisane przez humpback Pokaż wiadomość
a ja dziś znów z doskoku, bo muszę się odrobić przed weekendem

ale mam propozycje nowych tytułów:
1. Regularnie się myjemy, do porodów szykujemy
2. Szamańśkie metody stosujemy, maluchy przywołać chcemy.
3. Wkrótce wyzionę ducha, jak nie wyjdziesz z mego brzucha.

Takie prawdziwe... Ale mój Kuba niech sobie jeszcze trochę posiedzi...

Cytat:

I też wcinam lody! dzień bez lodów to dzień stracony!
Popieram

Cytat:
Napisane przez Elusiek Pokaż wiadomość
Byłam już u diabetologa. Adisiek przed wejściem do gabinetu zaczął przewracać się z boku na bok, kopać, aż stare babki dziwnie patrzyły jak mi brzuch sam fikał Lekarka jak mnie zobaczyła od razu wytarmosiła za brzuch, a mały nagle się uspokoił - chyba mu się podobało jak inna kobieta go maca EKG w normie, a najważniejsze że cukry przy mojej cukrzycy ciążowej się uregulowały do dnia porodu muszę jeszcze przestrzegać tej diety, ale już nie tak rygorystycznie jak wcześniej, a po urodzeniu mam tylko uważać na to co jem, jak najmniej złożonych węglowodanów itp. ale to raczej oczywiste i nie muszę już 4 razy dziennie mierzyć krwi

Na 9 dni przed tp, przekroczyłam 70kg czyli już 13 kg na plusie, zaraz jeszcze lecę na USG i odczytanie KTG i można tylko czekać na poród

Cytat:
Napisane przez metropolitan Pokaż wiadomość
w ogóle wstawię wam fotę z dnia wyjścia ze szpitala z małą. Dla tych, które mają wątpliwości czy jest sens kupować ciuszki na najmniejszy rozmiar
Ale smerfetka!

Cytat:
Napisane przez salviae Pokaż wiadomość
Ja też mam w domu taki na rzep ale to były jakieś szpitalne wynalazki, a na tym sznurze był numerek taki jak od szatni plastikowy i mój mały był numerem 13 , a w szpitalu na salach było 28 stopni

Cytat:
Napisane przez pawie_oczko Pokaż wiadomość

tak w ogóle to u nas dziś zaczynamy 40 tc
póki co skurczy, czopa, bóli i innych objawów przepowiadających - brak , ale czekam cierpliwie zabieram się za tworzenie katalogu do pracy, obiecałam, że pomogę, później ruszam w miasto, u mnie jest mega gorąco
za 40 tc!

---------- Dopisano o 12:59 ---------- Poprzedni post napisano o 12:54 ----------

Nie wyrabiam z leżeniem... Leżę- źle, siedzę- źle, chodzę- źle...

I tak jak do wczoraj byłam nieświadoma skurczy i spinania, tak od dzisiaj je miewam. Brzuszek mi twardnieje i łapią mnie skurcze. Na szczęście bezbolesne (tyle, że nie koniecznie przyjemne)- to chyba przepowiadacze, nie?

Kubuś

ex-aparatka
góra- 30.06.10- 17.11.11
dół- 01.09.10- 26.08.11

koszt leczenia- 6225 zł

szprotka_mada jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-04-26, 13:00   #4628
Magiusa
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez happy blue Pokaż wiadomość
od której godziny wczoraj?

a nie po jakimś ruchu, wysiłku? mnie też wczoraj gdzieś tam bolało, ale że byłam na KTG to podpytałam położną i mówi, że takie bóle i ciągnięcia normalne. A bolało mnie jak szłam i później na leżąco też.
Cytat:
Napisane przez axella Pokaż wiadomość
ale wcale?

zjedz coś słodkiego, połóż się na boku,brzuch na dłoni i drugą dłoń na brzuch od góry,moja wtedy zawsze się aktywuje
poza tym jak cały ciężar brzucha będzie na ręce to łatwiej wyczuc
Cytat:
Magiusia ale kompletnie nic?? Jeśli tak, to lepiej jechać i sprawdzić.
No tak szczerze to już od 20:00 na pewno. Wyszliśmy wtedy na spotkanie ze znajomymi. Całe spotkanie cisza. Wróciliśmy koło 1-szej i zwykle jak się kładę wieczorem to się aktywuje, a tu nic. Cisza. Dziś od rana też. Może z 2x miałam wrażenie, że się przemieszcza, ale takie delikatne, zupełnie nie jak zwykle
Idę się położyć tak jak Axella mówi, słodkie już jadłam ale też cisza, może chwycę za więcej.

07.07.2012

12.06.2013 DARUŚ
&
20.02.2015 BARTUŚ

Magiusa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-04-26, 13:02   #4629
humpback
Zakorzenienie

Cytat:
hump a jak twoja wyprawka??
jak to jak - nie ma maja, to ja się jeszcze nie zabrałam za to.
zabawne jest to że mam wrażenie że niedużo mi zostało i potrzebuję na to mało czasu, więc mam luz totalny
humpback jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-04-26, 13:06   #4630
happy blue
Zadomowienie

Humpback, Jussti, Xal- placki wyszły palce lizać zjadłam pięć z kubkiem kefiru i nie mogę się ruszać, co za zwierz

a zaraz się miałam brać za brownie

---------- Dopisano o 13:06 ---------- Poprzedni post napisano o 13:03 ----------

Cytat:
No tak szczerze to już od 20:00 na pewno. Wyszliśmy wtedy na spotkanie ze znajomymi. Całe spotkanie cisza. Wróciliśmy koło 1-szej i zwykle jak się kładę wieczorem to się aktywuje, a tu nic. Cisza. Dziś od rana też. Może z 2x miałam wrażenie, że się przemieszcza, ale takie delikatne, zupełnie nie jak zwykle
Idę się położyć tak jak Axella mówi, słodkie już jadłam ale też cisza, może chwycę za więcej.
myślałam, że wczoraj cały dzień albo pół dnia się nie ruszała.
nie martw się, spróbuj się zrelaksować, poleżeć, jeśli ciągle o tym myślisz, to trudniej poczuć, ja tak przynajmniej zauważyłam u siebie

Edytowane przez happy blue
Czas edycji: 2013-04-26 o 13:15
happy blue jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-04-26, 13:08   #4631
nuna2
Zakorzenienie

Cytat:
Jak dalej nic nie będzie to jedź Może mieć spokojniejszy dzień, ale dla spokoju lepiej sprawdzić. A teraz spróbuj się zrelaksować

Hump ale ty mnie motywujesz
Stary 2013-04-26, 13:23   #4632
niunka045
Zadomowienie

Cytat:
spróbuj z takim mocnym nesquikiem i połóż się jak Axella mówi chociaż mój zawsze reaguje na prawą stronę jak będziesz lekko ucieskać szkraba to będzie mu przeszkadzać i powinien się poruszyć
niunka045 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-04-26, 13:27   #4633
axella
Zakorzenienie

GG do axella

wszystko sprzatniete padam na ryjek
a jeszcze musze isc na zakupy

ale póki co kawunia

wieje i chmurzy się jak na burzę

ZUZIAK 7.05.2013
Stary 2013-04-26, 13:29   #4634
humpback
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez szprotka_mada Pokaż wiadomość

Takie prawdziwe... Ale mój Kuba niech sobie jeszcze trochę posiedzi...
ja chcę żeby Ignaś siedział spokojnie prawie do końca czerwca, niech tylko zostawi moje żebra w spokoju
Stary 2013-04-26, 13:30   #4635
Kinga_20
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez anoxee Pokaż wiadomość
Zupełnie bez sensu. Ja bym chyba w razie czego załatwiała L4 od rodzinnego wtedy.
Wątpię żeby rodzinny wystawił takie L4 Podobno po TP nikt nie ma prawa wystawiać już L4 tylko macierzyński i tyle.

Wróciłam ze spacerku i ze sklepu, pogoda cudna, zaraz wraca mąż i później na to KTG śmigamy

If the sun shuts down and decided not to shine no more, I would still have You...

Kinga_20 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-04-26, 13:32   #4636
Ashyshqa
Zakorzenienie

Jaka ja dziś jestem nieżywa Najchętnie walnęłabym się do łóżka na resztę dnia, ale jedziemy zaraz na KTG. Pociesza mnie jedynie fakt, że po drodzę kupię sobie loda w biedrze

Cytat:
Napisane przez Elusiek Pokaż wiadomość
Byłam już u diabetologa. Adisiek przed wejściem do gabinetu zaczął przewracać się z boku na bok, kopać, aż stare babki dziwnie patrzyły jak mi brzuch sam fikał Lekarka jak mnie zobaczyła od razu wytarmosiła za brzuch, a mały nagle się uspokoił - chyba mu się podobało jak inna kobieta go maca EKG w normie, a najważniejsze że cukry przy mojej cukrzycy ciążowej się uregulowały do dnia porodu muszę jeszcze przestrzegać tej diety, ale już nie tak rygorystycznie jak wcześniej, a po urodzeniu mam tylko uważać na to co jem, jak najmniej złożonych węglowodanów itp. ale to raczej oczywiste i nie muszę już 4 razy dziennie mierzyć krwi

Na 9 dni przed tp, przekroczyłam 70kg czyli już 13 kg na plusie, zaraz jeszcze lecę na USG i odczytanie KTG i można tylko czekać na poród
za wizytę i cukry Moje tez ustabilizowane, choć czasm zjem coś nieozwolonego (np. lody )

A z węglowodanami to masz jeść jak najmniej złożonych? Chyba prostych? Ciekawa jestem jak USG, daj nam znać jak będziesz po

Cytat:
No i muszę się pochwalić,że wczoraj odpadł pępek więc przyjemność pt. pielęgnacja kikuta spotkała nas 2 razy
Super, że tak szybko

Cytat:
w ogóle wstawię wam fotę z dnia wyjścia ze szpitala z małą. Dla tych, które mają wątpliwości czy jest sens kupować ciuszki na najmniejszy rozmiar
jaka kruszynka!

Cytat:
Ja też mam w domu taki na rzep ale to były jakieś szpitalne wynalazki, a na tym sznurze był numerek taki jak od szatni plastikowy i mój mały był numerem 13 , a w szpitalu na salach było 28 stopni
Jakie zawiniątko! Widać, że mu dobrze

Cytat:
Matki pierwszego kwartału dostały urlop roczny. Konferencja prasowa premiera teraz jest.
Wow, muszę poczytać szczegóły. Bo aż trudno w to uwierzyć

Cytat:
Napisane przez diabli Pokaż wiadomość
Nerki też mogą tak boleć A jak teraz, dobrze się czujesz?
Ashyshqa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-04-26, 13:35   #4637
humpback
Zakorzenienie

Cytat:
Hump ale ty mnie motywujesz
ja po prostu jestem mistrzem w odkładaniu wszystkiego na później i zazwyczaj ze wszystkim udaje się zdążyć a jak z czymś nie zdążę, to wyśle się męża do sklepu w sumie nie potrzebuję wszystkiego na moment porodu, i nawet wolę później dokupić niż mieć nadmiar którego nie wykorzystam
Stary 2013-04-26, 13:37   #4638
Ashyshqa
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Kinga_20 Pokaż wiadomość
Wątpię żeby rodzinny wystawił takie L4 Podobno po TP nikt nie ma prawa wystawiać już L4 tylko macierzyński i tyle.

Wróciłam ze spacerku i ze sklepu, pogoda cudna, zaraz wraca mąż i później na to KTG śmigamy
Rodzinny może jak najbardziej wystawić Tylko musi chcieć. Nigdzie nie jest powiedziane, że macierzyński ma być od przewidywanego TP, tylko od dnia porodu.

Ja mam o tyle szczęście, że jakbym do tp nie urodziła to idę do szpitala więc L4 będę miała.
Stary 2013-04-26, 13:39   #4639
maarchewka
Zakorzenienie

Cytat:

hahaha nie zarumienił się??
ja to znów się kiedyś uśmiałam, jak moja mała u mojej babci na wsi zobaczyła takiego chłopaka, może z 18 lat, cały wytatuowany, taki zbirowaty w ogóle z wyglądu i też: tata, tata i chciała biec do niego. Gościu się trochę zawstydził a mi się śmiać tak chciało
ty weź lepiej wypytaj tego swojego tża, niech się wyspowiada
hehe twierdził, że dziecka nie zna i że ono wcale nie mówi tata, tata, tata tylko tatatatatata, eh dyplomata:p

Wojtek
maarchewka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-04-26, 13:40   #4640
justyna_g4
Zakorzenienie

Cytat:
3 zainspirowany wyczynami Ignacego w okolicach żeber

i dzięki za info o lodach

ja nie wiem jak oni to chcą zrobić. a to na pewno tak? może premier powiedział że matki pierwszego kwartału będą traktowane na równi z innymi matkami 2013? a będzie to oznaczać że rocznego urlopu nie dostanie nikt nie wierzę im, gadają tylko o tym projekcie, a żadnych kroków w tym kierunku nie widać..
Mnie też to wkurza. A ci dziennikarze zamiast pytać na konferencji kiedy zamierzają tą ustawę wprowadzić to pytali ci z Gowinem zrobi

Cytat:
Napisane przez Tity Pokaż wiadomość
salviae śliczny maluch
Gratuluję wszystkim rozpoczętych nowych tygodni i wizyt
Ja już po fryzjerze, zakupach, nie starczyło mi kasy na aptekę już... Dzisiaj się zważyłam i 19 kg + jest. W poprzedniej ciąży było 16. Mam nadzieję, że już koniec
Piękna dzisiaj pogoda. Jak przyjemnie było bez stresu pochodzić po sklepach i pozałatwiać sobie sprawy A później w planach ogród...kupiłam nawóz, ziemię i borówkę amer. bo mi poprzednia zdechła. Obiad mam w połowie od mamy, więc dużo roboty nie mam
Zazdroszczę, że tak możesz. Mam nadzieję, że jak będę w 2 ciązy kiedyś to nie będę mieć takich problemów jak teraz. Choć mam swiadomość, że niektóre mają gorzej.

Cytat:
Też bym tak chciała tylko, ze moja mała to raczej nie będzie chciała siedzieć do terminu w brzuchu jak już sie pcha. Chyba że znów będzie lepiej tak jak ostatnio.
Właśnie się zastanawiam jak oni to chcą zrobić. Bo te co urodziły 1 stycznia to będzie się im urlop kończył 1 czerwca ( tak? ) wiec wtedy już ustawa musiałaby być bo przecież prawo nie działa wstecz.

Cytat:
Napisane przez axella Pokaż wiadomość
ale mnie wzięło na sprzątanie
wszystko na raz z przerwami na wizaż, bo mogłaby któraś rodzić nooo
Może Ty??

Cytat:
Napisane przez szprotka_mada Pokaż wiadomość
Nie wyrabiam z leżeniem... Leżę- źle, siedzę- źle, chodzę- źle...

I tak jak do wczoraj byłam nieświadoma skurczy i spinania, tak od dzisiaj je miewam. Brzuszek mi twardnieje i łapią mnie skurcze. Na szczęście bezbolesne (tyle, że nie koniecznie przyjemne)- to chyba przepowiadacze, nie?

Ja ostro leże. Wstałam może 4 razy do wc i na obiad jak narazie. Ale męczące to strasznie i biodro z kręgoslupem zaczyna mnie już boleć.

Laura

http://lb1f.lilypie.com/YodDp2.png
justyna_g4 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-04-26, 13:42   #4641
Kinga_20
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Ashyshqa Pokaż wiadomość
Rodzinny może jak najbardziej wystawić Tylko musi chcieć. Nigdzie nie jest powiedziane, że macierzyński ma być od przewidywanego TP, tylko od dnia porodu.

Ja mam o tyle szczęście, że jakbym do tp nie urodziła to idę do szpitala więc L4 będę miała.
Muszę pogrzebać w przepisach w takim układzie, bo póki co to wszyscy mnie informują, że po TP nikt nie może L4 wystawić.

If the sun shuts down and decided not to shine no more, I would still have You...

Stary 2013-04-26, 13:42   #4642
XxXJuSstiii
Zakorzenienie

Cytat:
Humpback, Jussti, Xal- placki wyszły palce lizać zjadłam pięć z kubkiem kefiru i nie mogę się ruszać, co za zwierz
cieszę się

Cytat:
Głupota tym bardziej, że jeszcze 2 tygodnie po TP jest się "w terminie"

---
Byłam w sklepie, znów mam truskawki i śledzia opiekanego na obiad
Jest tak cudownie na dworze Ciepło, zielono, kwitnąco, aż chce się żyć...
wszamałam loda i biorę się za robotę

XxXJuSstiii jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-04-26, 13:44   #4643
xal
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez barwineczek Pokaż wiadomość
mam ochotę na ser, żółty ser. Mogłabym usiąść na kanapie z kostką sera i wciągną calutką
Zeżarłam 2 grube plastry dzisiaj, po czym poszłam po ananasa z puszki
Cytat:
i cholera matki pierwsZego kwartału wywalczyły roczny urlop
Cytat:
Mają obiecane, ale ustawa nadal nie podpisana
Cytat:
Super A robiłaś z takich kawałeczków czy z papki?

Kurde, tak sobie czytam forum, patrzę na te urlopy i szybko dzwonię do kuzynki bo ona ma małą z lutego. W trakcie rozmowy coś mi zaczęło szeleścić w mieszkaniu ... Przeszłam się i nic nie widzę, a nadal coś słychać, myslę sobie pewnie przeciąg. I nagle co widzę? Na ofoliowanej półce w pokoju (skład rupieci do remontu) siedzi gołąb Okno w tamtym pokoju zamknięte. Wlazł sobie otwartym balkonem, przeleciał na drugą stronę mieszkania. No to ja panika, kuzynka zaczęła się śmiać i mówi zadzwoń do taty i zapytaj co zrobić, bo oczywiście mąż dzisiaj zapomniał w domu telefon.
Ubrałam się w czapkę, uzbroiłam w miotłę i weszłam do pokoju, otworzyłam okno i wygoniłam nieproszonego gościa. Chyba mi cisnienie powoli wraca do normy. Wieczorem dostanę opr od chłopa, że zostawiam balkon otwarty jak nikogo w pokoju nie ma, ale muszę się przyznać żeby poszukał ewentualnych gówienek bo ja nic nie widziałam, a pewnie gdzieś nasrał.
Nie ma bata, dzisiaj zakładamy siatki na okna, 2 dni temu jakiś wielki robal, dzisiaj gołąb, jeszcze coś wejdzie to ja schizy dostanę na stałe, że coś tu jeszcze wlazło.

xal jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-04-26, 13:44   #4644
axella
Zakorzenienie

GG do axella

Cytat:

Może Ty??
chętnie

Cytat:
Muszę pogrzebać w przepisach w takim układzie, bo póki co to wszyscy mnie informują, że po TP nikt nie może L4 wystawić.
no mi gin też mówił,że L4 po tp mi nie da. i mam do 5.05

ZUZIAK 7.05.2013
Stary 2013-04-26, 13:45   #4645
xal
Zakorzenienie

Cytat:
Ściema, ja mam tp na 16 maja a L4 do 19 maja

xal jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-04-26, 13:46   #4646
nuna2
Zakorzenienie

Cytat:
ja po prostu jestem mistrzem w odkładaniu wszystkiego na później i zazwyczaj ze wszystkim udaje się zdążyć a jak z czymś nie zdążę, to wyśle się męża do sklepu w sumie nie potrzebuję wszystkiego na moment porodu, i nawet wolę później dokupić niż mieć nadmiar którego nie wykorzystam
ja tez myślę, że zdążę
Stary 2013-04-26, 13:47   #4647
axella
Zakorzenienie

GG do axella

Cytat:
Napisane przez XxXJuSstiii Pokaż wiadomość
cieszę się

Głupota tym bardziej, że jeszcze 2 tygodnie po TP jest się "w terminie"

---
Byłam w sklepie, znów mam truskawki i śledzia opiekanego na obiad
Jest tak cudownie na dworze Ciepło, zielono, kwitnąco, aż chce się żyć...
wszamałam loda i biorę się za robotę
głupota ale co zrobic

ja ma truskawki z lidla. 3pln/500g

idę zaraz na spacerek do rodzicow bo siatki do okien musze wziac..

Cytat:
Napisane przez xal Pokaż wiadomość
Zeżarłam 2 grube plastry dzisiaj, po czym poszłam po ananasa z puszki

Mają obiecane, ale ustawa nadal nie podpisana
Super A robiłaś z takich kawałeczków czy z papki?

Kurde, tak sobie czytam forum, patrzę na te urlopy i szybko dzwonię do kuzynki bo ona ma małą z lutego. W trakcie rozmowy coś mi zaczęło szeleścić w mieszkaniu ... Przeszłam się i nic nie widzę, a nadal coś słychać, myslę sobie pewnie przeciąg. I nagle co widzę? Na ofoliowanej półce w pokoju (skład rupieci do remontu) siedzi gołąb Okno w tamtym pokoju zamknięte. Wlazł sobie otwartym balkonem, przeleciał na drugą stronę mieszkania. No to ja panika, kuzynka zaczęła się śmiać i mówi zadzwoń do taty i zapytaj co zrobić, bo oczywiście mąż dzisiaj zapomniał w domu telefon.
Ubrałam się w czapkę, uzbroiłam w miotłę i weszłam do pokoju, otworzyłam okno i wygoniłam nieproszonego gościa. Chyba mi cisnienie powoli wraca do normy. Wieczorem dostanę opr od chłopa, że zostawiam balkon otwarty jak nikogo w pokoju nie ma, ale muszę się przyznać żeby poszukał ewentualnych gówienek bo ja nic nie widziałam, a pewnie gdzieś nasrał.
Nie ma bata, dzisiaj zakładamy siatki na okna, 2 dni temu jakiś wielki robal, dzisiaj gołąb, jeszcze coś wejdzie to ja schizy dostanę na stałe, że coś tu jeszcze wlazło.
ja bym padła jakby mi gołąb wleciał :P
musialas swietnie wygladac..czapa,szczota i ganianie za ptaszysiem

ZUZIAK 7.05.2013
Stary 2013-04-26, 13:47   #4648
humpback
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez maarchewka
hehe twierdził, że dziecka nie zna i że ono wcale nie mówi tata, tata, tata tylko tatatatatata, eh dyplomata

Cytat:
Napisane przez justyna_g4
Mnie też to wkurza. A ci dziennikarze zamiast pytać na konferencji kiedy zamierzają tą ustawę wprowadzić to pytali ci z Gowinem zrobi
mnie tylko intryguje jak oni to planują załatwić. fajnie że premier coś obiecał, ale to naprawdę nie tylko od niego zależy. musi trochę pozmieniać ustawę, a później rząd musi to uchwalić - w takiej sytuacji nie zostało mu wiele czasu..
właśnie szukałam jakiś konkretów na ten temat - ale oczywiście same obietnice bez sposobu ich realizacji plus wielka radość matek 1 kwartału.
Stary 2013-04-26, 13:48   #4649
Kinga_20
Zakorzenienie

Cytat:
Pisałam o tym wcześniej, jak wystawi Ci od razu na dłużej to spoko, ale jak nie urodzisz do 19 maja to od 20 maja przechodzisz na macierzyński czy urodzisz czy nie i wtedy już "podobno" nikt L4 nie wystawi.....

Stary 2013-04-26, 13:48   #4650
Ashyshqa
Zakorzenienie

Cytat:
Kinga już wcześniej pisała, że Gin może wystawić dłużesz zwolnienie niż do TP, ale jeśli wystawi tylko do TP, a się nie urodzi do tego czasu to już żaden lekarz nie może przedłużyć.
Ja uważam, że może bo znam takie przypadki, ale z jakiegoś powodu nie luią lekarze tego robić, tylko nie wiem czemu

Więc Kinga, jak coś znajdziesz na ten temat to napisz
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości