|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
| Pokaż wyniki sondy: Jaki ma być tytuł 15 części naszego wątku ?? | |||
| Mamusie MAJ-CZERWIEC 2013, cz.15 |
|
0 | 0% |
| Mamusie MAJ-CZERWIEC 2013, cz.15 - Pierwsze maluszki na świecie już mamy |
|
0 | 0% |
| Mamusie MAJ-CZERWIEC 2013, cz.15 - Witamy na świecie pierwsze maluszki |
|
0 | 0% |
| Mamusie MAJ-CZERWIEC 2013, cz.15 - Czas zacząć rozpakowywanie |
|
0 | 0% |
| Pięć maluszków na świecie już mamy, na kolejne niecierpliwie czekamy. V-VI 2013 cz.15 |
|
3 | 5,36% |
| Czas leci jak szalony, niedługo nasz poród upragniony. Mamy MAJ-CZERWIEC 2013 cz.15 |
|
0 | 0% |
| Przed porodem stracha mamy, ale dzielnie się wspieramy. Mamy V-VI 2013 cz.15 |
|
2 | 3,57% |
| Kolejnych porodów nadchodzi czas co cieszy ale i przeraża nas! Mamy V-VI 2013 cz.15 |
|
0 | 0% |
| Do dnia porodu już całkiem blisko ale jesteśmy gotowe na wszystko. V-VI 2013 cz.15 |
|
1 | 1,79% |
| Wielkie brzuszki już widać z dala, lecz jeszcze nie chcemy iść do szpitala. V-VI 2013 |
|
1 | 1,79% |
| Część maluszków już jest z nami, na resztę niecierpliwie czekamy! V-VI 2013 cz.15 |
|
7 | 12,50% |
| Obniżone nasze brzuchy, bo już wychodzą z nich maluchy. Mamy V-VI 2013 cz.15 |
|
0 | 0% |
| Obniżają nam się brzuszki - chcą wychodzić z nich maluszki! MAJ-CZERWIEC 2013 cz.15 |
|
8 | 14,29% |
| Mamy już pierwsze maluszki, reszta nisko nosi brzuszki. Mamy V-VI 2013 cz.15 |
|
5 | 8,93% |
| Mamy pierwsze maluszki, reszta już rozchyla nóżki. Mamy V-VI 2013 cz.15 |
|
2 | 3,57% |
| Sexi orki maluchy witają, okładów z samca nie zaprzestają. Mamy V-VI 2013 cz.15 |
|
7 | 12,50% |
| Wkrótce wyzionę ducha, jak nie wyjdziesz z mego brzucha. Mamy V-VI 2013 cz.15 |
|
15 | 26,79% |
| Szamańśkie metody stosujemy, maluchy przywołać chcemy. Mamy V-VI 2013 cz.15 |
|
2 | 3,57% |
| Regularnie się myjemy, do porodów szykujemy. Mamy MAJ-CZERWIEC 2013 cz.15 |
|
3 | 5,36% |
| Głosujący: 56. Nie możesz głosować w tej sondzie | |||
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#4621 | ||
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Zima przestała nas maltretować - chyba czas się rozpakować! Mamy V-VI 2013 cz.1
Cytat:
Cytat:
O moim zdaniem to super Przynajmniej wiadomo, że nie zrobią tak, że im nie dadzą więc i nam odbiorą.A w ogóle mi by bardzo pasowało jakby ustawa weszła 10 czerwca bo to oficjalnie przed narodzinami Kijanki i mogłabym dzięki temu od razu wziąść 80% na cały rok pensji, a wolę tak niż 100% i 60% A w ogóle chyba dziś się przejadę na IP, ale jeszcze poczekam. Coś od wczoraj wieczora Kijanka sie nie aktywuje. Próbowałam już wielu rzeczy...poczekam do 17:00 czy 18:00 i chyba pojedziemy.
07.07.2012 & Edytowane przez Magiusa Czas edycji: 2013-04-26 o 12:47 |
||
|
|
|
#4622 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Odp: Zima przestała nas maltretować - chyba czas się rozpakować! Mamy V-VI 2013
Cytat:
wiec co to? watroba, woreczek zolciowy? nerki to chyba bardziej z tylu bolalo jak diabli, hehe.
|
|
|
|
|
#4623 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Zima przestała nas maltretować - chyba czas się rozpakować! Mamy V-VI 2013 cz.1
ale mnie wzięło na sprzątanie
![]() wszystko na raz z przerwami na wizaż, bo mogłaby któraś rodzić nooo
|
|
|
|
#4624 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
od której godziny wczoraj? a nie po jakimś ruchu, wysiłku? mnie też wczoraj gdzieś tam bolało, ale że byłam na KTG to podpytałam położną i mówi, że takie bóle i ciągnięcia normalne. A bolało mnie jak szłam i później na leżąco też.
|
|
#4625 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() zjedz coś słodkiego, połóż się na boku,brzuch na dłoni i drugą dłoń na brzuch od góry,moja wtedy zawsze się aktywuje poza tym jak cały ciężar brzucha będzie na ręce to łatwiej wyczuc
|
|
|
|
|
#4626 |
|
Zakorzenienie
|
Magiusia ale kompletnie nic?? Jeśli tak, to lepiej jechać i sprawdzić.
|
#4627 | |||||
|
Wtajemniczenie
|
![]() ![]() Cytat:
Takie prawdziwe... Ale mój Kuba niech sobie jeszcze trochę posiedzi... Popieram ![]() Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
Cytat:
za 40 tc!---------- Dopisano o 12:59 ---------- Poprzedni post napisano o 12:54 ---------- Nie wyrabiam z leżeniem... Leżę- źle, siedzę- źle, chodzę- źle... ![]() I tak jak do wczoraj byłam nieświadoma skurczy i spinania, tak od dzisiaj je miewam. Brzuszek mi twardnieje i łapią mnie skurcze. Na szczęście bezbolesne (tyle, że nie koniecznie przyjemne)- to chyba przepowiadacze, nie?
|
|
#4628 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
![]() Idę się położyć tak jak Axella mówi, słodkie już jadłam ale też cisza, może chwycę za więcej.
|
|
#4629 |
|
Zakorzenienie
|
jak to jak - nie ma maja, to ja się jeszcze nie zabrałam za to.
zabawne jest to że mam wrażenie że niedużo mi zostało i potrzebuję na to mało czasu, więc mam luz totalny
|
#4630 | |
|
Zadomowienie
|
Humpback, Jussti, Xal- placki wyszły palce lizać
![]() a zaraz się miałam brać za brownie ---------- Dopisano o 13:06 ---------- Poprzedni post napisano o 13:03 ---------- Cytat:
nie martw się, spróbuj się zrelaksować, poleżeć, jeśli ciągle o tym myślisz, to trudniej poczuć, ja tak przynajmniej zauważyłam u siebie
J + D = H Edytowane przez happy blue Czas edycji: 2013-04-26 o 13:15 |
|
|
|
|
#4631 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Hump ale ty mnie motywujesz
|
|
#4632 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
jak będziesz lekko ucieskać szkraba to będzie mu przeszkadzać i powinien się poruszyć
|
|
|
|
|
#4633 |
|
Zakorzenienie
|
wszystko sprzatniete
padam na ryjek ![]() a jeszcze musze isc na zakupy ![]() ale póki co kawunia ![]() wieje i chmurzy się jak na burzę
|
|
|
|
#4634 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#4635 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Podobno po TP nikt nie ma prawa wystawiać już L4 tylko macierzyński i tyle.Wróciłam ze spacerku i ze sklepu, pogoda cudna, zaraz wraca mąż i później na to KTG śmigamy
|
|
|
|
|
#4636 | ||||||
|
Zakorzenienie
|
Jaka ja dziś jestem nieżywa
Najchętnie walnęłabym się do łóżka na resztę dnia, ale jedziemy zaraz na KTG. Pociesza mnie jedynie fakt, że po drodzę kupię sobie loda w biedrze ![]() Cytat:
za wizytę i cukry Moje tez ustabilizowane, choć czasm zjem coś nieozwolonego (np. lody )A z węglowodanami to masz jeść jak najmniej złożonych? Chyba prostych? Ciekawa jestem jak USG, daj nam znać jak będziesz po ![]() Cytat:
Super, że tak szybko ![]() Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
A jak teraz, dobrze się czujesz?
|
||||||
|
|
|
#4637 |
|
Zakorzenienie
|
ja po prostu jestem mistrzem w odkładaniu wszystkiego na później i zazwyczaj ze wszystkim udaje się zdążyć
a jak z czymś nie zdążę, to wyśle się męża do sklepu w sumie nie potrzebuję wszystkiego na moment porodu, i nawet wolę później dokupić niż mieć nadmiar którego nie wykorzystam
|
#4638 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ja mam o tyle szczęście, że jakbym do tp nie urodziła to idę do szpitala więc L4 będę miała. |
|
|
|
|
#4639 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#4640 | |||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Właśnie się zastanawiam jak oni to chcą zrobić. Bo te co urodziły 1 stycznia to będzie się im urlop kończył 1 czerwca ( tak? ) wiec wtedy już ustawa musiałaby być bo przecież prawo nie działa wstecz. Cytat:
Cytat:
Ja ostro leże. Wstałam może 4 razy do wc i na obiad jak narazie. Ale męczące to strasznie i biodro z kręgoslupem zaczyna mnie już boleć.
|
|
#4641 |
|
Zakorzenienie
|
Muszę pogrzebać w przepisach w takim układzie, bo póki co to wszyscy mnie informują, że po TP nikt nie może L4 wystawić.
|
|
|
|
#4642 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
tym bardziej, że jeszcze 2 tygodnie po TP jest się "w terminie" ![]() --- Byłam w sklepie, znów mam truskawki i śledzia opiekanego na obiad Jest tak cudownie na dworze wszamałam loda i biorę się za robotę
|
||
|
|
|
#4643 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
A robiłaś z takich kawałeczków czy z papki?Kurde, tak sobie czytam forum, patrzę na te urlopy i szybko dzwonię do kuzynki bo ona ma małą z lutego. W trakcie rozmowy coś mi zaczęło szeleścić w mieszkaniu ... Przeszłam się i nic nie widzę, a nadal coś słychać, myslę sobie pewnie przeciąg. I nagle co widzę? Na ofoliowanej półce w pokoju (skład rupieci do remontu) siedzi gołąb Okno w tamtym pokoju zamknięte. Wlazł sobie otwartym balkonem, przeleciał na drugą stronę mieszkania. No to ja panika, kuzynka zaczęła się śmiać i mówi zadzwoń do taty i zapytaj co zrobić, bo oczywiście mąż dzisiaj zapomniał w domu telefon.Ubrałam się w czapkę, uzbroiłam w miotłę i weszłam do pokoju, otworzyłam okno i wygoniłam nieproszonego gościa. Chyba mi cisnienie powoli wraca do normy. Wieczorem dostanę opr od chłopa, że zostawiam balkon otwarty jak nikogo w pokoju nie ma, ale muszę się przyznać żeby poszukał ewentualnych gówienek bo ja nic nie widziałam, a pewnie gdzieś nasrał. Nie ma bata, dzisiaj zakładamy siatki na okna, 2 dni temu jakiś wielki robal, dzisiaj gołąb, jeszcze coś wejdzie to ja schizy dostanę na stałe, że coś tu jeszcze wlazło.
|
|
#4644 |
|
Zakorzenienie
|
chętnie
![]() no mi gin też mówił,że L4 po tp mi nie da. i mam do 5.05 |
|
|
|
#4645 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#4646 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#4647 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ja ma truskawki z lidla. 3pln/500g idę zaraz na spacerek do rodzicow bo siatki do okien musze wziac.. Cytat:
musialas swietnie wygladac..czapa,szczota i ganianie za ptaszysiem |
||
|
|
|
#4648 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
właśnie szukałam jakiś konkretów na ten temat - ale oczywiście same obietnice bez sposobu ich realizacji plus wielka radość matek 1 kwartału.
|
|
#4649 |
|
Zakorzenienie
|
Pisałam o tym wcześniej, jak wystawi Ci od razu na dłużej to spoko, ale jak nie urodzisz do 19 maja to od 20 maja przechodzisz na macierzyński czy urodzisz czy nie i wtedy już "podobno" nikt L4 nie wystawi.....
|
|
|
|
#4650 |
|
Zakorzenienie
|
Kinga już wcześniej pisała, że Gin może wystawić dłużesz zwolnienie niż do TP, ale jeśli wystawi tylko do TP, a się nie urodzi do tego czasu to już żaden lekarz nie może przedłużyć.
Ja uważam, że może bo znam takie przypadki, ale z jakiegoś powodu nie luią lekarze tego robić, tylko nie wiem czemu ![]() Więc Kinga, jak coś znajdziesz na ten temat to napisz |
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 09:45.

Przynajmniej wiadomo, że nie zrobią tak, że im nie dadzą więc i nam odbiorą.
07.07.2012 

wiec co to?
watroba, woreczek zolciowy? nerki to chyba bardziej z tylu
bolalo jak diabli, hehe.

![:]](http://static.wizaz.pl/forum/images/smilies/krzywy.gif)

EKG w normie, a najważniejsze że cukry przy mojej cukrzycy ciążowej się uregulowały 
, ale czekam cierpliwie
zabieram się za tworzenie katalogu do pracy, obiecałam, że pomogę, później ruszam w miasto, u mnie jest mega gorąco 

Chyba prostych? Ciekawa jestem jak USG, daj nam znać jak będziesz po