Na słoneczko wystaw brzuszek, niech ogrzeje się maluszek! Mamy VII-VIII 2013- cz.11 - Strona 147 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2013-04-26, 16:47   #4381
Margosia__
Zakorzenienie

Dot.: Na słoneczko wystaw brzuszek, niech ogrzeje się maluszek! Mamy VII-VIII 2013- c

"W dotychczasowym projekcie MPiPS proponuje 20 tygodni urlopu macierzyńskiego, sześć tygodni dodatkowego urlopu macierzyńskiego i 26 tygodni urlopu rodzicielskiego, którym dowolnie mogą dzielić się ojciec i matka. Przed Wielkanocą projekt został skierowany do prac w Komitecie Stałym Rady Ministrów.
Obecnie urlop macierzyński trwa 20 tygodni, a dodatkowy - cztery tygodnie."
Wg tego artykułu dalej jest to projekt
Wg tego co mówili w radio to Tusk tym przedstawicielom Matek I kwartału dał na piśmie, że one tez się załapią... napisał im na kartce coś w stylu "Macie załatwione"

Nie sąddzę, żeby podpisali ustawę

Mały
Margosia__ jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-04-26, 16:48   #4382
ita83
Wtajemniczenie

Dot.: Na słoneczko wystaw brzuszek, niech ogrzeje się maluszek! Mamy VII-VIII 2013- c

Cytat:
Napisane przez d0tkaaa Pokaż wiadomość
to Ty zarządaj podwyżki albo idziesz na l4

No czytalam ze to by musialo jakos byc podpisane od 10 czerwca zeby je obowiazywalo..
dotkaa - najlepsze jest to ze ja wlasnie planowalam sobie wziasc chorobowe od tego tygodnia - ale wyglada na to ze bede zmuszona sie nad nimi ulitowac i popracowac kolejny tydzien.....chyba ze mnie bardzo w*urwia
Stary 2013-04-26, 16:49   #4383
Margosia__
Zakorzenienie

Ale Wy jesteście mało robotne

Mały
Stary 2013-04-26, 16:53   #4384
d0tkaaa
Zakorzenienie

to juz niewiem czy podpisali dla nas to ( zeby byl roczny) czy nie! sajgon

to idz na l4 niech szefowa /szef zobacza jak to sie ma wszystko na głowie

---------- Dopisano o 16:53 ---------- Poprzedni post napisano o 16:50 ----------

http://polskalokalna.pl/galerie/gale...duze,1739401,1

hee.. ))

Zuza

Razem
d0tkaaa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-04-26, 16:53   #4385
elaine-blath
Zakorzenienie

GG do elaine-blath

madi: a bo u has zawsze wszystko spoznione..jeszcze dwa tygodnie temu zaspa przykrywala forsycjr[1=993cbb8736fd7ff43d80e12 db3e1b3b563c869fb_62bf7e9 75b609;40505386]dzięki

a'propos niespodzianek - spotkałam dzisiaj w pracy parę osób których dawno nie widziałam i zrobiły taaaakie wielkie oczy na mój widok, bo nie wiedziały ze jestem w ciąży... drugi raz zrobiły takie oczy jak powiedziałam że to już zaraz 8 miesiąc...
i usłyszałam że ślicznie i kwitnąco wyglądam, bardzo mało ogólnie przytyłam tylko po brzuszku widac i takie tam miłe to było bardzo [/QUOTE]bardzo mili, od razu pewnie humor lepszy

Cytat:
Napisane przez Charlize89 Pokaż wiadomość
Hello Ciężaróweczki.
Byłam dzisiaj na tej glukozie Wynik na czczo 96, a po 2h 166 więc dieta. Matko boska, co ja będę jadła a wszystko co lubię jest zabronione. I zdałam sobie sprawę z tego jaka jestem ograniczona, bo nic o cukrzycy ciążowej nie wiem.

Anulka dalej Anulką, ułożona główką w dół, waga 1,7 kg. Lekarz mówił, że pewnie przy porodzie będzie ponad 4 kg. Ciśnienie mi trochę dziś skoczyło (133/99), bo miałam małe spięcie z położną. Nie miałam robione cytologi, powiedział, że to za dużo badań jak na jeden dzień. Glukoza, mocz (idealny wynik), krew itd... Waga wstyd mówić, ale 12 kg na plusie

A sama glukoza w smaku zła nie jest, miałam wymieszaną z wodą i cytryną, więc momentalnie ją wypiłam. Tylko trochę mnie mdliło, ale dałam radę. Czas szybko zleciał, bo w międzyczasie miałam wizytę i książkę zabrałam ze sobą.

Idę mieszkanie trochę ogarnąć zanim TŻ wróci do domu, i zacznę was nadrabiać.
ladny klocuszek! A dieta się tak nie martw niebedzie zle.
Cytat:
Napisane przez yevele Pokaż wiadomość
no tak powiedziała, zresztą średnia przyjemność jak Cię boli

elaine-blath, a bebjikowi tylko tętno zbadała i tutaj się nie czepiała
ale jedzonko pyszne!

teso, gratulacje tygodnia
charlize, dla Anulki
chyba pominelam gdzieś twoja odpowiedz,pytałam czy juz wybrałaś szpital i jaki?

Cytat:
Napisane przez enlevee Pokaż wiadomość
Hej dziewczyny bardzo przepraszam ze mnie nie było ale od wczoraj całe dnie poza domem byłam. Noc nie mówiłam bo nie chciałam zapeszac i musiałam się wyciszyć troszkę ale ZDALAM PRZED CHWILĄ EGZAMIN NA PRAWKO!!! wiedziała tylko moja mama, nawet tz nie wiedział. Strasznie się cieszę, będę mogła wozić bezika ! Nie bądźcie źle, oczywiście was nadrobie jak wrócę do domu koło 17 caluję !!!
Gratulacje!!!!!! Fantastycznie!

Cytat:
Napisane przez ita83 Pokaż wiadomość
Teraz chcialam sie pochwalic i pozalic

1. ZAPISALAM SIE NA JOGE DLA BRZUCHOLI
jutro zaczynam zajecia przez 8tyg

2. Wlasnie sie dowiedzialam ze ze tydzien od 13-17 maja bede ku*a sama siedziec w burze i ☠☠☠ac za 4
Bajeczka
fajnie z ta joga

https://instagram.com/rudymspojrzeniem
http://www.rudymspojrzeniem.pl

Galeria pazurkowa:
https://wizaz.pl/forum/showpost.php?...postcount=1692
elaine-blath jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-04-26, 16:54   #4386
d0tkaaa
Zakorzenienie

idę zagladne pozniej

Zuza

Razem
d0tkaaa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-04-26, 16:55   #4387
Charlize89
Rozeznanie

[1=ecd9a68db8379fc22aec146 35aa2645aca7c721b_6070dc9 9c9f91;40507237]En gratki!!!!!!!!!!!!!!!!

Charlize zapraszam też do wątku Słodkie Mamy, piszemy tam sobie o cukrzycy... A za wizytę i wieści oczywiście brawa [/QUOTE]

Na pewno zajrzę na wątek i zobaczę co i jak. Dzisiaj mi ciężko. W zamrażarce lody, w barku czekolada i ciastka. Wszyscy obiad w domu jedzą normalnie a ja...co ja mam jeść?

Z jednej strony cieszę się, że z Anulką wszystko ok, tylko ta waga mnie martwi. Czy przez tą moją cukrzyce nic jej nie grozi?
15.06.2012 Straciliśmy Naszego Aniołka (14tc)
30.07.2013 Narodziny Anulki
Charlize89 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-04-26, 16:57   #4388
elaine-blath
Zakorzenienie

GG do elaine-blath

Ita: z ta praca to przerąbane...moze jednak przemysł to chorobowe..a możesz jakoś z domu pracować?

Galeria pazurkowa:
Stary 2013-04-26, 16:58   #4389
kubus puchatek
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez elaine-blath Pokaż wiadomość
stokrotka: zdrówka!

ale mi mały szaleje przy Czterech porach roku... Szok Na szczęście Samaela, Metallicę, Linkin Park, Pearl Jam, Tool'a, Alice in Chains też lubi... musimy skompletować więcej płytek bo póki co mąż zebrał prawie całą dyskografię PJ, a ja bardziej swoich mam niewiele..
Brawo za muzyczny gust,ja też słucham mocniejszej muzyki i dzidzia razem ze mną

[1=993cbb8736fd7ff43d80e12 db3e1b3b563c869fb_62bf7e9 75b609;40505005]Witam się laski!!!

nie czytam co naskrobałyście, nie dam rady

Witam się w 30 tc !!!!!!!!!!!

jadę za chwilę do echomedu na szczegółowe usg serduszka Leośka, prosze o kciuki!!!

dziś prawdopodobnie ostatni dzień w pracy!!!

wczoraj byłam w H&M i informuję wszem i wobec, że jest przecena i zakupiłam super krótkie spodenki ciążowe 2x za 40 zł [/QUOTE] za tydzień i kciuki za Leośka wszystko będzie dobrze

Cytat:
Hej dziewczyny bardzo przepraszam ze mnie nie było ale od wczoraj całe dnie poza domem byłam. Noc nie mówiłam bo nie chciałam zapeszac i musiałam się wyciszyć troszkę ale ZDALAM PRZED CHWILĄ EGZAMIN NA PRAWKO!!! wiedziała tylko moja mama, nawet tz nie wiedział. Strasznie się cieszę, będę mogła wozić bezika ! Nie bądźcie źle, oczywiście was nadrobie jak wrócę do domu koło 17 caluję !!!
Wow,super wiadomość! Gratulacje!!!

Nie będzie mnie prze kolejne 10 dni,proszę mnie nie wykreślać z wątku,wrócę,to nadrobię Trzymajcie się Brzuchatki
kubus puchatek jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-04-26, 17:00   #4390
roxi1980
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez stokrotka24 Pokaż wiadomość
od samego początku będziecie zakładać dziecku używane ubranka czy na początku nowe? bo koleżanka mi mówiła, ze najlepiej przez 2 tygodnie nowe zakładać
od początku używki, pomijając jakiekolwiek zasady - 99% mam używanych

Cytat:
Napisane przez Oliath Pokaż wiadomość
Mi nie wolno (przy mezu) za duzo PJ wlaczac, szczegolnie z wizja, bo on sobie ubzdural, ze rozluznia mi sie bielizna i błędnieje wzrok od nadmiaru Eddiego.
Co jest poniekad prawda, musze przyznac.
znaczy majtki Ci przez głowę spadają???

Cytat:
Napisane przez Oliath Pokaż wiadomość
Aaaaaaaaaaaaaaaaa ROXI, mialam Ci napisac ze masz odjechana Ciocie przemila babeczka i taka laska, ze z tym balonikiem moim czulam sie jak pani sprzatajaca przy niej [COLOR="Silver"]
hahaha czemu odjechana? no powiem Ci, że ja przy jej rozmiarze 32/34, zawsze mam kopleks słonika

Cytat:
Napisane przez skylie Pokaż wiadomość
UWAGA!

słyszałyście o reformie szkolnej??

w 2014.. nie wszystkie dzieci idą obowiązkowo do szkoły tylko te urodzone w pierwszej połowie roku styczeń -lipiec..te z drugiej połowy sierpień-grudzień (w tym MOJE ) dowolnie

http://www.bankier.pl/wiadomosc/Nie-...r-2815760.html
http://serwisy.gazetaprawna.pl/eduka...le_w_2015.html
fajnie podzielili rok NA PÓŁ...

Cytat:
Napisane przez Neni1984 Pokaż wiadomość
Czy mi się dobrze wydaje, czy roczny macierzyński został ostatecznie klepnięty????
I obejmuje "matki I kwartału"???
ja już sama nie wiem, ustawa nie podpisana, a podpisane są pierwszokwartałowe mamy

Cytat:
OMG! Teraz już ciężarówka z uprawnieniami

Cytat:
Napisane przez Kathe Pokaż wiadomość
sluchajcie czy do wozka konieczna jest parasolka?? nam chcieli wcisnac ja za doplata i teraz sie zastanawiam czy w ogole one jest potrzeba?
ja nie kupuję, stwierdziłam, że szkodatych kilkudziesięciu złotych na miesiąc, bo potem już się nie przyda...

Cytat:
Napisane przez madi82 Pokaż wiadomość
a co to za potajemne spotkania z ciocią ROXI, sprzedaje cos fajnego
taaaaaa, żarcie na rynku we Wrocku obawiam się jednak, że Oliath nie poszła tam jeść

Cytat:
Napisane przez d0tkaaa Pokaż wiadomość
A jak podpisane to bierzecie rok 80 % platne czy pol roku 100% i pol roku 60%??
z tego co wiem, to nas ustawa obejmie wstecznie, jako osoby przebywające na urlopie macierzyńskim, bo przepis wchodzi we wrześniu. Więc wg mnie wchodzimy na zwykły 100% macierzyński (20+6tyg.? dodatkowego macierzyńskiego), bo taki zgodnie z ustawą będzie obowiązywał w momencie narodzenia się naszych dzieci. A potem, jak ustawa wejdzie w życie, będzie można pisać o ten dodatkowy półroczny (dla nas 60%-owy). Pewna nie jestem.

roxi1980 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-04-26, 17:09   #4391
elaine-blath
Zakorzenienie

GG do elaine-blath

myszolka: fajnie w tym Berlinie. Koleżanka w Hamburgu rodziła dwa lata temu i hyla mega zadowolona

A męża nie pożyczam ale zastanawiam się nad wynajmowaniem:pp

---------- Dopisano o 17:09 ---------- Poprzedni post napisano o 17:02 ----------

Puchatku: więcej nas tutaj z cięższym gustem
Roxi: ja też to w ten sposób rozumiem ze niestety najpierw 100% potem 60%. Chyba ze ustawa wejdzie w czerwcu.. Plus ze juz została oddana dalej, wiec może kiedyś zaglosuuja;p

Galeria pazurkowa:
Stary 2013-04-26, 17:09   #4392
idzia111
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Charlize89 Pokaż wiadomość
Na pewno zajrzę na wątek i zobaczę co i jak. Dzisiaj mi ciężko. W zamrażarce lody, w barku czekolada i ciastka. Wszyscy obiad w domu jedzą normalnie a ja...co ja mam jeść?

Z jednej strony cieszę się, że z Anulką wszystko ok, tylko ta waga mnie martwi. Czy przez tą moją cukrzyce nic jej nie grozi?
jak będziesz stosowała dietę to będzie ok

Mamcie, bo ta ustawa wchodzi w zycie z 1 wrzesnia, dlatego teraz obowiazuje inna ... my mozemy isc na mecierzynski 100% a potem na 60%, dopiero te co urodza 1 wrzesnia moga decydowac. My zaczynamy w starej ustawie a konczymy w nowej. Mamy I kwartału będą miały pewnie jakis aneks do ustawy. W sumie chodzi o to, że te co ur po 18 marca 1 wrzesnia bede jeszcze na macierzynskim czyli moga przedluzyc. Jednak zrobil sie szum to robia zmianę. U nas to normalne, potrafia robic nowelizacje nowelizacji, to co dopiero ustawy
idzia111 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-04-26, 17:11   #4393
Margosia__
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez roxi1980 Pokaż wiadomość
z tego co wiem, to nas ustawa obejmie wstecznie, jako osoby przebywające na urlopie macierzyńskim, bo przepis wchodzi we wrześniu. Więc wg mnie wchodzimy na zwykły 100% macierzyński (20+6tyg.? dodatkowego macierzyńskiego), bo taki zgodnie z ustawą będzie obowiązywał w momencie narodzenia się naszych dzieci. A potem, jak ustawa wejdzie w życie, będzie można pisać o ten dodatkowy półroczny (dla nas 60%-owy). Pewna nie jestem.
Tylko, że skoro tusk obiecał tym co rodziływ pierwszym kwartale to ustawa musiała by wejść w życie 2,5 miesiąca wcześniej, a wtedy już można się zadeklarować bo musi obowiązywać od 20.06

Mały
Stary 2013-04-26, 17:15   #4394
993cbb8736fd7ff43d80e12db3e1b3b563c869fb_62bf7e975b609
Konto usunięte

niestety nie mam dobrych wieści.. ryczę od 2 godzin...
Leoś ma bardzo duży ubytek przegrody międzykomorowej w cześci mięsniowej i pani dr mówi że jest małe prawdobodobieństwo jego zrośnięcia... a jak się nie zrośnie to czeka nas w pierszych miesiącach życia operacja ;( jestem załamana... to w sumie jedna z najczęstszych wad wrodzonych u dzieci, ale jakoś wcale mnie to nie pociesza umówiłam się na wizytę kontrolną za 6 tygodni...
993cbb8736fd7ff43d80e12db3e1b3b563c869fb_62bf7e975b609 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-04-26, 17:17   #4395
malaczarnakejt
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez idzia111 Pokaż wiadomość
ja chwile podgotowuje zawsze, bo dla mnie nie sa takie ,,surowe"

Obowiązuje wszytskie mamuski 2013

mierzysz cukier codziennie? jakie mialas wyniki po glukozie i jaka robilas?

en gratulacje
nie mierze.na czczo miałam 73, a po 1 h po 75g. 170...

Filipiśko

malaczarnakejt jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-04-26, 17:22   #4396
ecd9a68db8379fc22aec14635aa2645aca7c721b_6070dc99c9f91
Konto usunięte

Charlize - masz jeść normalne posiłki, tylko, że:
- mało, a często
- wszystko, co białe zamieniasz na razowe: pieczywo, makaron, ryż...
- eliminuj cukry proste (słodycze, wszystko, co pszenne, owoce, soki, wszystko słodzone, itd.)
- jedz bardzo dużo warzyw, surówek...

Przykładowo: śniadanie - 2 kromki pieczywa razowego z szynką drobiową, do tego pomidor, ogórek, sałata, herbata
2. śniadanie - 2 kromki pieczywa wieloziarnistego z 2 łyżkami twarożku, rzodkiewką, pomidorem, itp.
obiad - ja nie zmieniłam specjalnie nic w obiadach, tylko właśnie ew. ryż na brązowy, makaron na pełnoziarnisty i zawsze ale to zawsze musi być warzywo, nawet jak nie pasuje, to później zagryzam, np kapustę kiszoną
podwieczorek - tu różnie, może być pieczywo z jajkiem, wędliną, może być coś mlecznego, czasami można sobie pozwolić na herbatniki lub szklankę kisielu
I kolacja - podobnie jak śniadanie
II kolacja - przed snem - pieczywo z serem, ja jem duuużą tę ostatnią kolację, bo mam niski cukier na czczo, ale Ty miałaś podwyższony, więc pewnie będziesz sama musiała to sobie zaobserwować, po czym Ci nie skoczy rano.

Generalnie: jemy normalnie, tylko mniej a częściej, zero cukrów prostych, dużo warzyw. Zawsze regularnie, nie głodzimy się, jemy co 2,5-3 godziny.

Ja dziś na obiad wsunęłam schabowy, 3 ziemniaczki i fasolkę żółtą ze słoika i miałam cukier 99

---------- Dopisano o 17:22 ---------- Poprzedni post napisano o 17:20 ----------

[1=993cbb8736fd7ff43d80e12 db3e1b3b563c869fb_62bf7e9 75b609;40508491]niestety nie mam dobrych wieści.. ryczę od 2 godzin...
Leoś ma bardzo duży ubytek przegrody międzykomorowej w cześci mięsniowej i pani dr mówi że jest małe prawdobodobieństwo jego zrośnięcia... a jak się nie zrośnie to czeka nas w pierszych miesiącach życia operacja ;( jestem załamana... to w sumie jedna z najczęstszych wad wrodzonych u dzieci, ale jakoś wcale mnie to nie pociesza umówiłam się na wizytę kontrolną za 6 tygodni...[/QUOTE]

Ojejku...
Może jednak się zrośnie. Mocno trzymam kciuki, żeby tak było.
A jeśli nie - na pewno operacja to pewnie będzie rutynowa sprawa, skoro to taka częsta wada. Wiem, że łatwo pisać, ale - głowa do góry, musisz myśleć pozytywnie
ecd9a68db8379fc22aec14635aa2645aca7c721b_6070dc99c9f91 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-04-26, 17:25   #4397
idzia111
Zakorzenienie

[1=993cbb8736fd7ff43d80e12 db3e1b3b563c869fb_62bf7e9 75b609;40508491]niestety nie mam dobrych wieści.. ryczę od 2 godzin...
Leoś ma bardzo duży ubytek przegrody międzykomorowej w cześci mięsniowej i pani dr mówi że jest małe prawdobodobieństwo jego zrośnięcia... a jak się nie zrośnie to czeka nas w pierszych miesiącach życia operacja ;( jestem załamana... to w sumie jedna z najczęstszych wad wrodzonych u dzieci, ale jakoś wcale mnie to nie pociesza umówiłam się na wizytę kontrolną za 6 tygodni...[/QUOTE]

Cieszko coś nawet odpisać. Musisz być dobrej mysli, musisz mieć siłę dla Twojego skarba.

Cytat:
Napisane przez malaczarnakejt Pokaż wiadomość
nie mierze.na czczo miałam 73, a po 1 h po 75g. 170...
a po 2?
idzia111 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-04-26, 17:28   #4398
sarna405
Zadomowienie

Cytat:
Ślicznie to wygląda
A nie za wcześnie na prasowanie wszystkiego? Nie zakurzą się ciuszki?
Dla mnie jest za wcześnie nawet na 1 pranie, a planuję 2 prania i dopiero prasowanie.

Ale Ania już duża!! A waga Twoja żaden wstyd, bo ja mam większy wstyd i żyję
Tylko lipa z tą cukrzycą
Nie wiem czy szybko aż tak sie chyba nie zakurzą będą w szyfladzie nie otwierane. A to dopiero poczatek dostawy. Czekają mnie jeszcze ciuszki wieksze które mam dostac 68 i powyzej. Chciałam teraz to zrobić bo już mi trochę ciezko a nie mam aż tak duzego brzucha a ciezko mi prasować krzyż mnie boli a co bedzie póxniej
ciągle czymś zajętym i domagać się ze wszystkich sił, tego czego sie
pragnie."
sarna405 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-04-26, 17:29   #4399
Anulka_p
Zakorzenienie

Bardzo mi przykro Wiem, że to marne pocieszenie, ale skoro to jedna z najczęstszych wad, to operacja będzie tylko formalnością. Lekarze wiedzą co robią i na pewno wspaniale zajmą się Leosiem. Bądź dla niego kochana silna.
09.07.2013 g. 4:55- Wreszcie jesteś- Michaś   
Anulka_p jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-04-26, 17:29   #4400
madi82
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez roxi1980 Pokaż wiadomość
od początku używki, pomijając jakiekolwiek zasady - 99% mam używanych

taaaaaa, żarcie na rynku we Wrocku obawiam się jednak, że Oliath nie poszła tam jeść

.
A co dobrego tam jest ? Bo chyba słabo nadrabiałam i mi umknęlo...

CZAROWNICZKA...jak mama?????????????

28.07.2013r.
madi82 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-04-26, 17:31   #4401
Charlize89
Rozeznanie

15.06.2012 Straciliśmy Naszego Aniołka (14tc)
30.07.2013 Narodziny Anulki
Charlize89 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-04-26, 17:38   #4402
madi82
Zakorzenienie

aż mnie ciarki przeszły!
Teso a to gin Cię skierował na te badania czy jak?
Nie wiem jak Cię pocieszyć...PRZYTULAM.... musisz być dobrej myśli...przecież wiesz, ze to szczęśliwy wątek!!!!!!!!!!!!!!!!!

28.07.2013r.
Stary 2013-04-26, 17:39   #4403
Neni1984
Zakorzenienie

Okropne, że Ci się to przytrafiło Ale dobrze, że wykryli to teraz i będziesz od tej pory pod specjalnym nadzorem
Moja koleżanka też dowiedziała się w ciąży, że jej córeczka ma chore serce. Malutka miała operację zaraz po urodzeniu i jest teraz cała i zdrowa
U Ciebie też tak będzie
Neni1984 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-04-26, 17:41   #4404
madi82
Zakorzenienie

NENI Ty czyściochu!!!!!!!!!!!!!1 Co chwile peelingi, laminowania balsamy no masakra
Margosia...czy nas opuszczasz na 2 tyg. czy będziesz zaglądać???

28.07.2013r.

Edytowane przez madi82
Czas edycji: 2013-04-26 o 17:42
Stary 2013-04-26, 17:44   #4405
elaine-blath
Zakorzenienie

GG do elaine-blath

3mam kciuki aby się jednak zrosło! A jeśli nie, to podobnie jak dziewczyny wyżej pisały, to będzie rutynowa operacja i Leoś będzie rósł dalej zdrowo.

Galeria pazurkowa:
Stary 2013-04-26, 17:46   #4406
Neni1984
Zakorzenienie

Cytat:
NENI Ty czyściochu!!!!!!!!!!!!!1 Co chwile peelingi, laminowania balsamy no masakra
Przepraszam?
Wypluskałam się i siedzę z maseczką na włosach i twarzy
Zaraz będzie jeszcze maseczka nawilżająca na stopy.

Ale malowania paznokci u stóp raczej nie ogarnę
Nie wiem ... może próbę chociaż zrobię.

---------- Dopisano o 17:46 ---------- Poprzedni post napisano o 17:46 ----------

Teso przyłączam się do pytania Madi-na rutynowej wizycie lekarz wykrył wadę czy jak?
Stary 2013-04-26, 17:54   #4407
993cbb8736fd7ff43d80e12db3e1b3b563c869fb_62bf7e975b609
Konto usunięte

Cytat:
Teso a to gin Cię skierował na te badania czy jak?
gin polecił skonsultować u tej Pani kardiolog ale nie ze względu że coś wykrył, ale że tylko tak można szczegółowo ocenić serce, podczas wizyty gin podobno nie bardzo. Pamiętam że powiedział, że warto się skonsultować, on nic groźnego nie widzi, ale żeby iśc i miec pewność....
993cbb8736fd7ff43d80e12db3e1b3b563c869fb_62bf7e975b609 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-04-26, 17:57   #4408
madi82
Zakorzenienie

Cytat:
Przepraszam?
Wypluskałam się i siedzę z maseczką na włosach i twarzy
Zaraz będzie jeszcze maseczka nawilżająca na stopy.

Ale malowania paznokci u stóp raczej nie ogarnę
Nie wiem ... może próbę chociaż zrobię.

---------- Dopisano o 17:46 ---------- Poprzedni post napisano o 17:46 ----------

Teso przyłączam się do pytania Madi-na rutynowej wizycie lekarz wykrył wadę czy jak?
spoko spoko nadrobię maseczkowanie i nawet laminowanie spróbuję od jutra L4

---------- Dopisano o 17:57 ---------- Poprzedni post napisano o 17:56 ----------

[1=993cbb8736fd7ff43d80e12 db3e1b3b563c869fb_62bf7e9 75b609;40508895]gin polecił skonsultować u tej Pani kardiolog ale nie ze względu że coś wykrył, ale że tylko tak można szczegółowo ocenić serce, podczas wizyty gin podobno nie bardzo. Pamiętam że powiedział, że warto się skonsultować, on nic groźnego nie widzi, ale żeby iśc i miec pewność....[/QUOTE]

o kurczak....
Chyba, ze był delikatny może coś widział...a nie chciał Cię stresować....

28.07.2013r.
Stary 2013-04-26, 17:59   #4409
iwona335
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez kubus puchatek Pokaż wiadomość
Brawo za muzyczny gust,ja też słucham mocniejszej muzyki i dzidzia razem ze mną

za tydzień i kciuki za Leośka wszystko będzie dobrze

Wow,super wiadomość! Gratulacje!!!

Nie będzie mnie prze kolejne 10 dni,proszę mnie nie wykreślać z wątku,wrócę,to nadrobię Trzymajcie się Brzuchatki
gdziez to sie wybierasz??
iwona335 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-04-26, 17:59   #4410
Neni1984
Zakorzenienie

Teso to super, że poszłaś!
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości