|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#4291 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Na słoneczko wystaw brzuszek, niech ogrzeje się maluszek! Mamy VII-VIII 2013- c
Pamietacie, jak sie nacielam z posciela dla Lilo (ta babcina, rekodzielo, 20 czesci, taka cudna ze mi oczy wypadaly za nia) i na szczescie nie zdazylam zaplacic zanim sie nie okazalo, ze to oszusci i wyludzacze pod rozmaitymi nickami na All?
No to odpuscilam i kupilam Gluck Love II, uzywana za 1/3 ceny sklepowej - powloczki na kolderke i podulke, przescieradelko z falbana oraz ochraniacz, jak w zalaczniku
|
#4292 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Na słoneczko wystaw brzuszek, niech ogrzeje się maluszek! Mamy VII-VIII 2013- c
Cytat:
|
|
#4293 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
coś mnie gardło pobolewa i kaszel mnie od wczoraj męczy
|
|
#4294 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Idę szykować męża do pracy. |
|
|
|
|
#4295 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
od samego początku będziecie zakładać dziecku używane ubranka czy na początku nowe? bo koleżanka mi mówiła, ze najlepiej przez 2 tygodnie nowe zakładać
|
|
#4296 | ||
|
Zakorzenienie
|
Dziękuję laski, normalnie musiałam się nim pochwalić, bo nie dość że ładnie wyglądało to do tego pychaaa!! Kocham go strasznie za to jego gotowanie (ja raczej nie przepadam i wolę iść skosić trawnik niż siedzieć w kuchni)
Cytat:
w rpg to akurat ja grywam, na kasę nie zwraca uwagi, a z muzyką się wpasowałaś (dość ważny element) piękny komplecik zmontowałaś ![]() sam. Ja mu tylko raz pomidory na patelni przemieszałam ![]() Uwielbiam ten podział ja sprzątanie on gotowanie jak goście mają przyjść ![]() ---------- Dopisano o 13:00 ---------- Poprzedni post napisano o 12:57 ---------- Cytat:
z powietrza of course..
|
|
#4297 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#4298 | ||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
jutro lecę na urlop i po powrocie mam zamiar zacząć zakupy,bo chyba naprawdę jestem ostatnią na wątku,która nic kompletnie nie ma. A ciuszki pięknie ![]() Czas leci jak szalony ![]() Cytat:
|
||
|
|
|
#4299 |
|
Zakorzenienie
|
stokrotka: zdrówka!
ale mi mały szaleje przy Czterech porach roku... Szok Na szczęście Samaela, Metallicę, Linkin Park, Pearl Jam, Tool'a, Alice in Chains też lubi... musimy skompletować więcej płytek bo póki co mąż zebrał prawie całą dyskografię PJ, a ja bardziej swoich mam niewiele..
|
#4300 | ||||||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
za badaniahehe ciekawe czy jeszcze psikusa Ci dzidziol nie wytnie ![]() Cytat:
Amelka bardzo ładnie Cytat:
Lol odkopuje Wyniki mogę odebrać już jutro. Jak będzie ładna pogoda to się po nie przejdę..a jak nie to w poniedziałek..na pewno dam znać ![]() Cytat:
a cena jak za tyle pięknych sztuk śmieszna ![]() Cytat:
2 tygodnie- szybko ![]() Cytat:
cudowna wiadomość..rośnie księżniczka ![]() 30-echa..to brzmi dumnie ![]() Cytat:
|
||||||||
|
|
|
#4301 | ||||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
dla mamyCytat:
Cytat:
mi tylko raz lekarz powiedział plec![]() Cytat:
|
|
|
#4302 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
będę zakładała co będzie pasowało pod kątem pogody, bez względu na "wiek" ciuszka.
|
|
#4303 |
|
Wtajemniczenie
|
Zamówiłam pizzę
|
|
#4304 |
|
Zakorzenienie
|
Wróciliśmy z labka, po drodze zakupy, zjedliśmy drugie śniadanko (pierwsze jadłam w aucie zaraz po wyjściu z poboru krwi
), kawka i pączuś też były Nadrobiłam Was i teraz czas sprzątać..bleee.. mąż czyści balkon z ptasich kup, a ja idę na początek włączyć pranie |
|
|
|
#4305 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#4306 |
|
Konto usunięte
|
Witam się laski!!!
nie czytam co naskrobałyście, nie dam rady ![]() Witam się w 30 tc !!!!!!!!!!! jadę za chwilę do echomedu na szczegółowe usg serduszka Leośka, prosze o kciuki!!! dziś prawdopodobnie ostatni dzień w pracy!!! ![]() wczoraj byłam w H&M i informuję wszem i wobec, że jest przecena i zakupiłam super krótkie spodenki ciążowe 2x za 40 zł |
|
|
|
#4307 | |||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
Mój mąz wczoraj zamówil i tak się najadłam, że do dziś mam pełny brzuch ![]() 2 prania zrobione, kwiatki w ogródku zasadzone, w domu oględny porządek, więc czas na ![]() Czy u Was też taki upał? ---------- Dopisano o 13:26 ---------- Poprzedni post napisano o 13:25 ---------- [1=993cbb8736fd7ff43d80e12 db3e1b3b563c869fb_62bf7e9 75b609;40505005]Witam się laski!!! nie czytam co naskrobałyście, nie dam rady ![]() Witam się w 30 tc !!!!!!!!!!! jadę za chwilę do echomedu na szczegółowe usg serduszka Leośka, prosze o kciuki!!! dziś prawdopodobnie ostatni dzień w pracy!!! ![]() wczoraj byłam w H&M i informuję wszem i wobec, że jest przecena i zakupiłam super krótkie spodenki ciążowe 2x za 40 zł To my razem będziemy rodzić ![]() i dla Leosia
|
|
#4308 |
|
Zakorzenienie
|
wiecie co mnie zastanawia w spodenkach letnich/ krótkich dla ciężarnych? te panele
szukam czegoś dla siebie na cieplejsze dni, bo nie mam niczego krótkiego na dół i większość spodenek ma panel na brzuszek. przecież ciepło będzie w brzuch ![]() te mi się podobają, kremowe- ostatnie, ale jakoś odrzuca mnie ten panel na letnie dni ![]() http://allegro.pl/rybaczki-jeans-cia...172670175.html ---------- Dopisano o 13:32 ---------- Poprzedni post napisano o 13:27 ---------- [1=993cbb8736fd7ff43d80e12 db3e1b3b563c869fb_62bf7e9 75b609;40505005] Witam się w 30 tc !!!!!!!!!!! jadę za chwilę do echomedu na szczegółowe usg serduszka Leośka, prosze o kciuki!!! dziś prawdopodobnie ostatni dzień w pracy!!! ![]() wczoraj byłam w H&M i informuję wszem i wobec, że jest przecena i zakupiłam super krótkie spodenki ciążowe 2x za 40 zł gratki za kolejny tydzień ![]() no i za ostatni dzień w pracy, od jutra poczujesz prawdziwą wolność ![]() dzięki za cynka o h&m, dziś tam pojadę
|
#4309 | |
|
Konto usunięte
|
Cytat:
http://www.hm.com/pl/product/11107?a...rticle=11107-B drugich nie ma na stronie, ale sa podobne tylko że dresowe krótsze i ten pas na brzuch mają mniejszy. Możesz zawsze kupić normalne krótkie spodenki tylko rozmiar duzo większy zeby pod brzuch się zmieściły, ja jedne takie mam, spódniczki zresztą podobnie h&m w pasażu grunwaldzkim Edytowane przez 993cbb8736fd7ff43d80e12db3e1b3b563c869fb_62bf7e975b609 Czas edycji: 2013-04-26 o 13:37 |
|
|
|
|
#4310 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
ja wrecz uwazam, ze te stare ubraneczka, mieciutkie juz od wzglednego zuzycia, sprane z wszelkiej ewentualnej chinszczyzny i chemii barwnikowej, bylyby lepsze jesli juz... a tak w ogole to to nie ma zadnego znaczenia![]() Cytat:
Co jest poniekad prawda, musze przyznac. Cytat:
![]() [1=993cbb8736fd7ff43d80e12 db3e1b3b563c869fb_62bf7e9 75b609;40505005]Witam się laski!!! nie czytam co naskrobałyście, nie dam rady ![]() Witam się w 30 tc !!!!!!!!!!! jadę za chwilę do echomedu na szczegółowe usg serduszka Leośka, prosze o kciuki!!! [/QUOTE]
Iza Diablicja Lilo Kubulek Edytowane przez Oliath Czas edycji: 2013-04-26 o 13:37 |
|||
|
|
|
#4311 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() [1=993cbb8736fd7ff43d80e12 db3e1b3b563c869fb_62bf7e9 75b609;40505005]Witam się laski!!! nie czytam co naskrobałyście, nie dam rady ![]() Witam się w 30 tc !!!!!!!!!!! jadę za chwilę do echomedu na szczegółowe usg serduszka Leośka, prosze o kciuki!!! dziś prawdopodobnie ostatni dzień w pracy!!! ![]() wczoraj byłam w H&M i informuję wszem i wobec, że jest przecena i zakupiłam super krótkie spodenki ciążowe 2x za 40 zł x3 - za tydzień, spodenki i ostatni dzień![]() I
|
|
|
|
|
#4312 |
|
Zakorzenienie
|
Chlopczykowe mamusie, cos znalazlam odjechanego, ale tym razem cena gorno-polkowa i egzemplarze nowki
W ogole boskie rzeczy ma ten sklep, ja tam kupowalam tylko skromnie czepeczek z falbanka bialusi... wlasnie dostalam i zajrzalam sobie do nich i macie tu: http://allegro.pl/rampers-dla-chlopc...183673064.html Uwaga dziewczynkowe mamy, lepiej tam nie wchodzic, bo stroje dla dziewuszek tak slodkie, ze gorzej jak po glukozie
|
#4313 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() [1=993cbb8736fd7ff43d80e12 db3e1b3b563c869fb_62bf7e9 75b609;40505206]jedne z h&m kupiłam takie: http://www.hm.com/pl/product/11107?a...rticle=11107-B[/QUOTE] te są fajne, zobaczę czy u mnie też są jakieś przeceny.
|
|
#4314 |
|
Konto usunięte
|
dzięki
a'propos niespodzianek - spotkałam dzisiaj w pracy parę osób których dawno nie widziałam i zrobiły taaaakie ![]() ![]() wielkie oczy na mój widok, bo nie wiedziały ze jestem w ciąży... drugi raz zrobiły ![]() ![]() takie oczy jak powiedziałam że to już zaraz 8 miesiąc... i usłyszałam że ślicznie i kwitnąco wyglądam, bardzo mało ogólnie przytyłam tylko po brzuszku widac i takie tam miłe to było bardzo
|
|
|
|
#4315 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#4316 | |
|
Zakorzenienie
|
Aaaaaaaaaaaaaaaaa ROXI, mialam Ci napisac ze masz odjechana Ciocie
![]() ---------- Dopisano o 13:49 ---------- Poprzedni post napisano o 13:46 ---------- [1=993cbb8736fd7ff43d80e12 db3e1b3b563c869fb_62bf7e9 75b609;40505386]dzięki a'propos niespodzianek - spotkałam dzisiaj w pracy parę osób których dawno nie widziałam i zrobiły taaaakie ![]() ![]() wielkie oczy na mój widok, bo nie wiedziały ze jestem w ciąży... drugi raz zrobiły ![]() ![]() takie oczy jak powiedziałam że to już zaraz 8 miesiąc... i usłyszałam że ślicznie i kwitnąco wyglądam, bardzo mało ogólnie przytyłam tylko po brzuszku widac i takie tam miłe to było bardzo [/QUOTE]Sama prawda przeciez ![]() Cytat:
|
|
#4317 | |
|
Zakorzenienie
|
[1=ecd9a68db8379fc22aec146 35aa2645aca7c721b_6070dc9 9c9f91;40499763]Kejt, jak wygląd doppler nóg? Doktorek kazał mi zrobić i idę w poniedziałek, a tego jeszcze nie miałam....[/QUOTE]
Perse, to normalne usg nóg, załóż luźne spodnie, bo po badaniu ciężko wciągnąć na siebie wąskie nogawki, nawet po dobrym wytarciu nóg Czasami może zaboleć, bo dociskają mocno, żeby zobaczyć, czy żyły są zapadają.Cytat:
![]() A ja się witałam, a zapomniałam napisać, że jestem już w 27 tygodniu ![]() Lecimy na rybkę, bo już głód ściska. Odkąd nie lecę na słodyczach to ciężko... oj ciężko. |
|
|
|
|
#4318 | |
|
Zadomowienie
|
Dzień dobry
Z Zosi bardzo fajna i sympatyczna kobietka,a na warszatatch wygrałam ręcznik Duuużo próbek dawali i materiałów reklamowych,ale ogólnie warto było iść np dla wykładu o żywieniu w ciąży (niekomercyjnego),dla pokazu kąpania noworodka i wysłuchaniu wskazówek jak to robić. Objadałam się ciasteckami i opiłam wodą przez te kilka godzin, mega dobre ciasteczka dawali w poczęstunku ![]() Cytat:
Z tego co mi w szpitalu mówiono jak leżałam tydzień na początku ciąży i często miałam badany mocz- minimum 3-4godziny powinien być w pęcherzu przed oddaniem do badań,więc jak się wstaje np o 7 i zrobi siusiu, to trzeba od 4 nie robić. Nie może być też za długo (ja raz oddałam po 9 godz snu przetrzymany mocz i mi takie cuda wyszły,że musiałam powtarzać ).
|
|
#4319 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#4320 | |||
|
Konto usunięte
|
Nie, ale mówił o fazach snu dziecka i o wybudzaniu na karmienie. Żeby nie wybudzać w momencie, jak dziecko śpi najmocniej (nie ma wyrazu twarzy, ciumka sobie tylko), tylko jak już jest w tej słabej fazie (robi różne miny, jest niespokojne), bo inaczej nic z tego karmienia nie będzie :P
Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
Oglądałam niedawno na Planete program o produkcji ubrań ![]() Zara nie zara, ciuchy są moczone w barwnikach, od których ludzie dostają raka (i to nie żarty, to było bodajże w Indiach, szpitale pełne ludzi, którzy pracowali przy ubraniach). Niestety nie sądzę, aby ciuszki dziecięce traktowane były inaczej... |
|||
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 22:29.

Wizytę u ginki mam w poniedziałek, ale tak się wystraszyłam, że nie wiem czy nie jechać na IP.......

. Znam sie na roznych kwestiach technicznych, gram w RPG, dosc dobrze zarabiam, slucham slusznej muzyki, jestem heteroseksualnym monogamistą i mysle, ze jego zona chyba mnie polubi.
Twój mąż sam to wszystko robił? 

daj znać jak wyniki. Buziaki slodziaki dla Lola
)

szukam czegoś dla siebie na cieplejsze dni, bo nie mam niczego krótkiego na dół i większość spodenek ma panel na brzuszek. przecież ciepło będzie w brzuch