Na słoneczko wystaw brzuszek, niech ogrzeje się maluszek! Mamy VII-VIII 2013- cz.11 - Strona 144 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2013-04-26, 12:51   #4291
Oliath
Zakorzenienie

Dot.: Na słoneczko wystaw brzuszek, niech ogrzeje się maluszek! Mamy VII-VIII 2013- c

Pamietacie, jak sie nacielam z posciela dla Lilo (ta babcina, rekodzielo, 20 czesci, taka cudna ze mi oczy wypadaly za nia) i na szczescie nie zdazylam zaplacic zanim sie nie okazalo, ze to oszusci i wyludzacze pod rozmaitymi nickami na All?

No to odpuscilam i kupilam Gluck Love II, uzywana za 1/3 ceny sklepowej - powloczki na kolderke i podulke, przescieradelko z falbana oraz ochraniacz, jak w zalaczniku baldachim do tej poscieli wylicytowalam wieki temu za chyba 19 pln piekniusi komplet mi wyszedl
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg LOVE II.jpg (62,6 KB, 26 załadowań)
Kubulek
Oliath jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-04-26, 12:53   #4292
lachryma
Zakorzenienie

Dot.: Na słoneczko wystaw brzuszek, niech ogrzeje się maluszek! Mamy VII-VIII 2013- c

Cytat:
Napisane przez arrabbiata Pokaż wiadomość
Jakbyście się wybierały do 5-10-15 to są przeceny: http://www.51015kids.eu/niemowlak-0-...je/?cid=sl0013

W sumie szału nie ma ale może coś się komuś przydać
wcześniej bym powiedziała, że ceny są dość niskie, jednak po ostatnich zakupach na allegro... już inaczej patrzę na sklepy typu smyk czy 5-10-15
Stary 2013-04-26, 12:53   #4293
stokrotka24
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez krysiaa2608 Pokaż wiadomość
Później Was nadrobię, bo nie mam sił póki co...

Dziewczyny! Wczoraj pod wieczór zaczęło mi się coś takiego: co jakiś czas czułam takie ból/ciągnięcie krótkie (sekunda-dwie) już sama nie wiem dokładnie w którym miejscu(?) - prawa pachwina/wewnętrzna strona prawego uda. W nocy jak się przebudzałam to czasem jeszcze to czułam, a dziś boli mnie prawa noga (od uda do kolana) - co to może być? Trochę się stresuję bo nie wiem czy może to rozciąganie więzadeł czy coś innego Wizytę u ginki mam w poniedziałek, ale tak się wystraszyłam, że nie wiem czy nie jechać na IP.......
może to wiązadła, weź no- spę poleż dzisiaj odpocznij może akurat przejdzie

Cytat:
Napisane przez Neni1984 Pokaż wiadomość
Rety-same cudne wieści

Nie wiem co to może być

A u mnie pyszności ciąg dalszy- po sorbecie truskawkowym naszło mnie na sok ze świeżych pomarańczy zmiksowanych w całości z lodem
Kocham to moje urządzenie
mniam ale pyszności dzisiaj jesz
Cytat:
Napisane przez elaine-blath Pokaż wiadomość
kolega męża został wczoraj przyjęty 5daniowym posiłkiem.
1. przystawki zimne (koreczki z oliwek i sera plus pomidor z ogórkiem z położoną cebulką)
2. przystawka na ciepło (1 i 2 na jednym zdjęciu, z moim sokiem.. jedynym jaki przyswaja Igorek...bez cukru) - krewetki w winie z rucolą i do tego bagietka z czosnkiem
3. krem z pomidorów
4. łosoś dziki zapiekany w piekarniku z pieczonymi młodymi ziemniaczkami z rozmarynem i do tego warzywa na parze...

5. miał być deser ale zgodnie odmówiliśmy.... bo już kurde nie mieliśmy miejsca...
wow ale ma talent twój mąż, pyszności, sama bym zjadła takie dania

coś mnie gardło pobolewa i kaszel mnie od wczoraj męczy

"dwa serca jedno bicie, tylko Ty i Ja na całe życie"

Łukaszek
stokrotka24 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-04-26, 12:56   #4294
Neni1984
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Oliath Pokaż wiadomość
Pamietacie, jak sie nacielam z posciela dla Lilo (ta babcina, rekodzielo, 20 czesci, taka cudna ze mi oczy wypadaly za nia) i na szczescie nie zdazylam zaplacic zanim sie nie okazalo, ze to oszusci i wyludzacze pod rozmaitymi nickami na All?

No to odpuscilam i kupilam Gluck Love II, uzywana za 1/3 ceny sklepowej - powloczki na kolderke i podulke, przescieradelko z falbana oraz ochraniacz, jak w zalaczniku baldachim do tej poscieli wylicytowalam wieki temu za chyba 19 pln piekniusi komplet mi wyszedl
Śliczności

Idę szykować męża do pracy.
Neni1984 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-04-26, 12:57   #4295
stokrotka24
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez lachryma Pokaż wiadomość
wcześniej bym powiedziała, że ceny są dość niskie, jednak po ostatnich zakupach na allegro... już inaczej patrzę na sklepy typu smyk czy 5-10-15
też tak uważam, za drogie są nowe rzeczy aby wszystko kupić nowe, ja z nowych mam chyba z 6 par body i jeszcze może z 2 pary śpiochów kupię i ze dwa kaftaniki

od samego początku będziecie zakładać dziecku używane ubranka czy na początku nowe? bo koleżanka mi mówiła, ze najlepiej przez 2 tygodnie nowe zakładać

"dwa serca jedno bicie, tylko Ty i Ja na całe życie"

Łukaszek
stokrotka24 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-04-26, 13:00   #4296
elaine-blath
Zakorzenienie

GG do elaine-blath

Dziękuję laski, normalnie musiałam się nim pochwalić, bo nie dość że ładnie wyglądało to do tego pychaaa!! Kocham go strasznie za to jego gotowanie (ja raczej nie przepadam i wolę iść skosić trawnik niż siedzieć w kuchni)
Cytat:

Bardzo chcial(a)bym zostac kumplem Twojego meza . Znam sie na roznych kwestiach technicznych, gram w RPG, dosc dobrze zarabiam, slucham slusznej muzyki, jestem heteroseksualnym monogamistą i mysle, ze jego zona chyba mnie polubi.
hahaahha... zapraszam
w rpg to akurat ja grywam, na kasę nie zwraca uwagi, a z muzyką się wpasowałaś (dość ważny element)

piękny komplecik zmontowałaś

Cytat:
Omg Twój mąż sam to wszystko robił? Pożycz go na weekend
sam. Ja mu tylko raz pomidory na patelni przemieszałam
Uwielbiam ten podział ja sprzątanie on gotowanie jak goście mają przyjść

---------- Dopisano o 13:00 ---------- Poprzedni post napisano o 12:57 ----------

Cytat:
Napisane przez stokrotka24 Pokaż wiadomość
od samego początku będziecie zakładać dziecku używane ubranka czy na początku nowe? bo koleżanka mi mówiła, ze najlepiej przez 2 tygodnie nowe zakładać
yyy? dziwne podejście. Ja mam zamiar zakładać to co będzie dobre i odpowiednie na daną pogodę. Kompletnie nie będę zwracać uwagi na to czy używane czy nowe..i tak wszystko przepiorę w ostatnim miesiącu i położę w miarę na wierzchu żeby wszystkie bakterie z domu zebrało z powietrza of course..

https://instagram.com/rudymspojrzeniem
http://www.rudymspojrzeniem.pl

Galeria pazurkowa:
https://wizaz.pl/forum/showpost.php?...postcount=1692
elaine-blath jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-04-26, 13:02   #4297
Anulka_p
Zakorzenienie

Cytat:

09.07.2013 g. 4:55- Wreszcie jesteś- Michaś   
Anulka_p jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-04-26, 13:07   #4298
kubus puchatek
Rozeznanie

Cytat:
Witajcie z rana

Kciuki za wizyty dzisiejsze!
Muszę się pochwalić, co wczoraj upolowałam: http://allegro.pl/show_item.php?item=3168738247

To moje pierwsze ciuszki dla Kubana Już nie będę jedyna na wątku, która nie ma nic dla małego
Hej,nie byłaś sama,ja nadal nie mam nic dla Małego jutro lecę na urlop i po powrocie mam zamiar zacząć zakupy,bo chyba naprawdę jestem ostatnią na wątku,która nic kompletnie nie ma. A ciuszki pięknie

Cytat:
Napisane przez skylie Pokaż wiadomość
Ło matko witam się w 30 tc
Czas leci jak szalony

Cytat:

Cudo!!!
kubus puchatek jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-04-26, 13:08   #4299
elaine-blath
Zakorzenienie

GG do elaine-blath

stokrotka: zdrówka!

ale mi mały szaleje przy Czterech porach roku... Szok Na szczęście Samaela, Metallicę, Linkin Park, Pearl Jam, Tool'a, Alice in Chains też lubi... musimy skompletować więcej płytek bo póki co mąż zebrał prawie całą dyskografię PJ, a ja bardziej swoich mam niewiele..

https://instagram.com/rudymspojrzeniem
http://www.rudymspojrzeniem.pl

Galeria pazurkowa:
https://wizaz.pl/forum/showpost.php?...postcount=1692
elaine-blath jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-04-26, 13:10   #4300
dzoan
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Kathe Pokaż wiadomość
Ja wczoraj mialam miec wizyte u gin ale przelozylam ja na dzien wczesniej bo mi nogi zaczely puchnac. Wczoraj zrobilam badania i wszystko ok, nie ma zatrucia itp gin mowil, ze przy takiej pogodzie juz tak raczej bede miala ;/ w ogole wczoraj bylismy na zakupach caly dzien!! ufff wieczorem bylam mega zmeczona, nogi masakrycznie opuchniete, brzuch ciagnie, w nocy kiepsko sie przewrocic na drugi bok, juz jest mega ciezko, musze jeszcze dzis posprzatac bo moje kolezanki przyjada a syf...
no i tez chcialam sie pochwalic, ze zamowilismy wozek Tako Laret )
Cytat:
no i na usg znow nie widzial gin plci, czyli od 23tc jest facet jak na razie
za badania
hehe ciekawe czy jeszcze psikusa Ci dzidziol nie wytnie

Cytat:
Napisane przez d0tkaaa Pokaż wiadomość
Wogole tz zaakceptowal Amelke na sto proocent mowil ze i tak nic lepszego nie wymysli a jemu sie podoba tez to fajniutko myslalam ze bd gorzej he
Amelka bardzo ładnie

Cytat:
Dzoan wiem, że przeżywałaś dramat, ale uśmiałam się jak nie wiem Przepraszam
Teraz jak to czytam, to samej chce mi się z siebie śmiać

Cytat:
Napisane przez misiaczka555 Pokaż wiadomość
daj znać jak wyniki. Buziaki slodziaki dla Lola
Lol odkopuje Wyniki mogę odebrać już jutro. Jak będzie ładna pogoda to się po nie przejdę..a jak nie to w poniedziałek..na pewno dam znać

Cytat:
w załączniku moja wygrana aukcja- 31 sztuk za 56 zł
ciuszki są naprawdę w świetnym stanie, część z metkami
śliczne te ciuszki.. od razu zwróciłam uwagę na tę groszkową spódniczkę a cena jak za tyle pięknych sztuk śmieszna

Cytat:
Napisane przez yevele Pokaż wiadomość
a więc, ginka się spóźniła o 40 min, standard...
poza tym powiedziała że dużo przytyłam (podobno to też standard u niej )
no i macica mi się stawia więc raczej mam leżeć i wcinać nospe, a do tego nie spodobał jej się mój wynik glukozy więc mam się kłuć i iść z żyły jeszcze raz pobrać
więc jedyna dobra wiadomość to taka że następną wizytę mam na 2 tyg a nie za 4

edit: aha i ban na przytulanki
co ona taka wybredna 2 tygodnie- szybko

Cytat:
fajne ciuszki

Ok, relacja z wizyty:

1. NIE MA ZADNEGO CIENIA WATPLIWOSCI, ze Lilo JEST DZIEWCZYNKA kreseczka az milo !!
2. Lilo jest albo o tydzien starsza niz z OM (czyli identycznie jak mam w suwaczku, co do dnia), albo jest jakims klocusiem z ta swoja waga blisko 1,5 kg (700 g w 3 tygodnie!!!) i grubiutkim brzuszynkiem wypadajacym na 31 tc
3. Szyjka 4,32 czyli
4. Mialam 3d, ale zlosliwa zolza przytulila buzinke do lozyska, zakryla oczusie piastka i jedyne, co okazala, to nozdrza od dolu, pieknie wykrojone usteczka i jezorek - oblizywala sie jakbym co najmniej wrabala milke jogurtowa na sniadanie a to byl tylko jogurt z muesli
5. Lilo ulozyla sie glowka do dolu, ciut z ukosa, i tak juz pewnie zostanie
6. W zwiazku ze zlosliwa pozycja nie mam fot, moze to oblizywanie jakos zlapie na stop-klatce z filmiku, ale to jest w 2d, bo - kuriozalnie - tym razem 2d bylo sto razy lepsze niz 3d (bo pyszczek przy lozysku i nie lataly wody miedzy pyszczkiem a glowica USG).
7. Lozysko bdb, tetnice i naczynia pepowinowe bdb, serduszko idealnie, choc sie kruszynka przestraszyla glowicy na poczatku i tak serdulko trzepotalo szybko

Moja sliczna slodka krolewna
cudowna wiadomość..rośnie księżniczka

Cytat:
Napisane przez skylie Pokaż wiadomość
Ło matko witam się w 30 tc
30-echa..to brzmi dumnie

Cytat:

przepięknie wygląda

dzoan jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-04-26, 13:12   #4301
misiaczka555
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez ita83 Pokaż wiadomość
mam 2 pary rybaczkow ciazowych z ciazy Xawkowej wiec luzik....
jedna para to w ogole arcydzielo mojej mamy ktora z jakis starych dresow mi zrobila cudo czarne rybaczki ciazowe
dla mamy

Cytat:
Dzien dobry
Aktywnei tu od rana... pewnie z powodu słoneczka, a u mnie pada... i szaro.. ale cieszy mnie to, bo trawka na ogródku szybko zielona się zrobi i kwiatki pójdą do przodu. Już zresztą widzę że pogoda mega sprzyja forsycji i lada moment będzie kwitnąć....

to dobrze. Słońce jednak potrafi zdziałać cuda.

3mam kciuki za mamę!
A remont na pewno przebiegnie spokojnie.. i dacie radę przed urodzeniem.

ZAKUPOHOLICZKA

normalnie jak usg... przynajmniej ja w ten sposób miałam.

u mnie na SR dokładnie takie same info..

Nam też nie

a jak baby?

gratulacje! ładnie rośnie

hyhy.. szybko leci nie da się ukryć. Gratulacje!

Wczoraj mój mąż zaszalał w kuchni konkretnie... normalnie przeszedł sam siebie.. za chwilę wrzucę wam fotki
U mnie forsycja juz kwitnie, uwielbiam

Cytat:
sluchajcie wlasnie gadalam z kumpela, ma termin mniej wiecej podobny do mojego- znow lekarz im inaczej powiedzial plec najpierw ze facet, pozniej ze dziewczynka na 3d ze facet a na wczorajszej wizycie ze wie pani ze to dziewczynka? ona juz sie nastawila po tym 3d na faceta
u mnie znow dwa razy z rzedu nie chcialo sie pokazac, tzn bylo widac cos meidzy nogami ale nie bylo widac wyraznie czy dziewczynka czy facet
Zaczynam sie stresowac mi tylko raz lekarz powiedział plec
Cytat:
1. przystawki zimne (koreczki z oliwek i sera plus pomidor z ogórkiem z położoną cebulką)
2. przystawka na ciepło (1 i 2 na jednym zdjęciu, z moim sokiem.. jedynym jaki przyswaja Igorek...bez cukru) - krewetki w winie z rucolą i do tego bagietka z czosnkiem
3. krem z pomidorów
4. łosoś dziki zapiekany w piekarniku z pieczonymi młodymi ziemniaczkami z rozmarynem i do tego warzywa na parze...

5. miał być deser ale zgodnie odmówiliśmy.... bo już kurde nie mieliśmy miejsca...
Wspaniale gotuje

MAJA🍼

23.08.2013
misiaczka555 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-04-26, 13:13   #4302
lachryma
Zakorzenienie

Cytat:
nie słyszałam o czymś takim
będę zakładała co będzie pasowało pod kątem pogody, bez względu na "wiek" ciuszka.
Stary 2013-04-26, 13:14   #4303
misiaczka555
Wtajemniczenie

Zamówiłam pizzę

MAJA🍼

23.08.2013
misiaczka555 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-04-26, 13:14   #4304
dzoan
Zakorzenienie

Wróciliśmy z labka, po drodze zakupy, zjedliśmy drugie śniadanko (pierwsze jadłam w aucie zaraz po wyjściu z poboru krwi), kawka i pączuś też były Nadrobiłam Was i teraz czas sprzątać..bleee.. mąż czyści balkon z ptasich kup, a ja idę na początek włączyć pranie

dzoan jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-04-26, 13:15   #4305
lachryma
Zakorzenienie

Cytat:
ale mi mały szaleje przy Czterech porach roku... Szok Na szczęście Samaela, Metallicę, Linkin Park, Pearl Jam, Tool'a, Alice in Chains też lubi...
edukacja musi być
Stary 2013-04-26, 13:24   #4306
993cbb8736fd7ff43d80e12db3e1b3b563c869fb_62bf7e975b609
Konto usunięte

Witam się laski!!!

nie czytam co naskrobałyście, nie dam rady

Witam się w 30 tc !!!!!!!!!!!

jadę za chwilę do echomedu na szczegółowe usg serduszka Leośka, prosze o kciuki!!!

dziś prawdopodobnie ostatni dzień w pracy!!!

wczoraj byłam w H&M i informuję wszem i wobec, że jest przecena i zakupiłam super krótkie spodenki ciążowe 2x za 40 zł
993cbb8736fd7ff43d80e12db3e1b3b563c869fb_62bf7e975b609 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-04-26, 13:26   #4307
skylie
Wtajemniczenie

Cytat:
dziewczyny, które kupują tantum rosa!
kupujecie cały zestaw do irygacji czy tylko same saszetki z proszkiem?
tak myślę czy nie będę tylko się tym podmywać lub psikać sprayem
nie wiem czy ta irygacja jest taka konieczna
Ja nie zamierzam nawet spryskiwacza kupować, tylko wziąć butelkę wody ze smoczkiem i potem ją wykorzystać

Cytat:
3. krem z pomidorów

Chętnie przygarnę męża

Cytat:

jak dla prawdziwej księżniczki

Cytat:
Napisane przez misiaczka555 Pokaż wiadomość
Zamówiłam pizzę
Mój mąz wczoraj zamówil i tak się najadłam, że do dziś mam pełny brzuch

2 prania zrobione, kwiatki w ogródku zasadzone, w domu oględny porządek, więc czas na

Czy u Was też taki upał?

---------- Dopisano o 13:26 ---------- Poprzedni post napisano o 13:25 ----------

[1=993cbb8736fd7ff43d80e12 db3e1b3b563c869fb_62bf7e9 75b609;40505005]Witam się laski!!!

jadę za chwilę do echomedu na szczegółowe usg serduszka Leośka, prosze o kciuki!!!

wczoraj byłam w H&M i informuję wszem i wobec, że jest przecena i zakupiłam super krótkie spodenki ciążowe 2x za 40 zł [/QUOTE]

To my razem będziemy rodzić

i dla Leosia

WOJTUŚ
skylie jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-04-26, 13:32   #4308
lachryma
Zakorzenienie

wiecie co mnie zastanawia w spodenkach letnich/ krótkich dla ciężarnych? te panele szukam czegoś dla siebie na cieplejsze dni, bo nie mam niczego krótkiego na dół i większość spodenek ma panel na brzuszek. przecież ciepło będzie w brzuch

te mi się podobają, kremowe- ostatnie, ale jakoś odrzuca mnie ten panel na letnie dni

http://allegro.pl/rybaczki-jeans-cia...172670175.html

---------- Dopisano o 13:32 ---------- Poprzedni post napisano o 13:27 ----------

[1=993cbb8736fd7ff43d80e12 db3e1b3b563c869fb_62bf7e9 75b609;40505005]

wczoraj byłam w H&M i informuję wszem i wobec, że jest przecena i zakupiłam super krótkie spodenki ciążowe 2x za 40 zł [/QUOTE]

gratki za kolejny tydzień
no i za ostatni dzień w pracy, od jutra poczujesz prawdziwą wolność
dzięki za cynka o h&m, dziś tam pojadę
Stary 2013-04-26, 13:36   #4309
Konto usunięte

Cytat:
wiecie co mnie zastanawia w spodenkach letnich/ krótkich dla ciężarnych? te panele szukam czegoś dla siebie na cieplejsze dni, bo nie mam niczego krótkiego na dół i większość spodenek ma panel na brzuszek. przecież ciepło będzie w brzuch

te mi się podobają, kremowe- ostatnie, ale jakoś odrzuca mnie ten panel na letnie dni

http://allegro.pl/rybaczki-jeans-cia...172670175.html
jedne z h&m kupiłam takie:
http://www.hm.com/pl/product/11107?a...rticle=11107-B

drugich nie ma na stronie, ale sa podobne tylko że dresowe krótsze i ten pas na brzuch mają mniejszy.

Możesz zawsze kupić normalne krótkie spodenki tylko rozmiar duzo większy zeby pod brzuch się zmieściły, ja jedne takie mam, spódniczki zresztą podobnie

h&m w pasażu grunwaldzkim

Edytowane przez 993cbb8736fd7ff43d80e12db3e1b3b563c869fb_62bf7e975b609
Czas edycji: 2013-04-26 o 13:37
993cbb8736fd7ff43d80e12db3e1b3b563c869fb_62bf7e975b609 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-04-26, 13:36   #4310
Oliath
Zakorzenienie

Cytat:
też tak uważam, za drogie są nowe rzeczy aby wszystko kupić nowe, ja z nowych mam chyba z 6 par body i jeszcze może z 2 pary śpiochów kupię i ze dwa kaftaniki

Co za bzdura ja wrecz uwazam, ze te stare ubraneczka, mieciutkie juz od wzglednego zuzycia, sprane z wszelkiej ewentualnej chinszczyzny i chemii barwnikowej, bylyby lepsze jesli juz... a tak w ogole to to nie ma zadnego znaczenia
Cytat:
stokrotka: zdrówka!

ale mi mały szaleje przy Czterech porach roku... Szok Na szczęście Samaela, Metallicę, Linkin Park, Pearl Jam, Tool'a, Alice in Chains też lubi... musimy skompletować więcej płytek bo póki co mąż zebrał prawie całą dyskografię PJ, a ja bardziej swoich mam niewiele..
Mi nie wolno (przy mezu) za duzo PJ wlaczac, szczegolnie z wizja, bo on sobie ubzdural, ze rozluznia mi sie bielizna i błędnieje wzrok od nadmiaru Eddiego.
Co jest poniekad prawda, musze przyznac.
Cytat:
Napisane przez dzoan Pokaż wiadomość
Wróciliśmy z labka, po drodze zakupy, zjedliśmy drugie śniadanko (pierwsze jadłam w aucie zaraz po wyjściu z poboru krwi), kawka i pączuś też były Nadrobiłam Was i teraz czas sprzątać..bleee.. mąż czyści balkon z ptasich kup, a ja idę na początek włączyć pranie
Ty masz wytrzymalosc jak kon wyscigowy gratki za glukoze
[1=993cbb8736fd7ff43d80e12 db3e1b3b563c869fb_62bf7e9 75b609;40505005]Witam się laski!!!

[/QUOTE]

Kubulek

Edytowane przez Oliath
Czas edycji: 2013-04-26 o 13:37
Stary 2013-04-26, 13:36   #4311
Neni1984
Zakorzenienie

Cytat:

Mam same używane także problem mam z głowy

x3 - za tydzień, spodenki i ostatni dzień

I
Neni1984 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-04-26, 13:43   #4312
Oliath
Zakorzenienie

Chlopczykowe mamusie, cos znalazlam odjechanego, ale tym razem cena gorno-polkowa i egzemplarze nowki
W ogole boskie rzeczy ma ten sklep, ja tam kupowalam tylko skromnie czepeczek z falbanka bialusi... wlasnie dostalam i zajrzalam sobie do nich i macie tu:

http://allegro.pl/rampers-dla-chlopc...183673064.html

Uwaga dziewczynkowe mamy, lepiej tam nie wchodzic, bo stroje dla dziewuszek tak slodkie, ze gorzej jak po glukozie
Kubulek
Stary 2013-04-26, 13:44   #4313
lachryma
Zakorzenienie

Cytat:
Mi nie wolno (przy mezu) za duzo PJ wlaczac, szczegolnie z wizja, bo on sobie ubzdural, ze rozluznia mi sie bielizna i błędnieje wzrok od nadmiaru Eddiego.
Co jest poniekad prawda, musze przyznac.
no Eddie

[1=993cbb8736fd7ff43d80e12 db3e1b3b563c869fb_62bf7e9 75b609;40505206]jedne z h&m kupiłam takie:
http://www.hm.com/pl/product/11107?a...rticle=11107-B[/QUOTE]

te są fajne, zobaczę czy u mnie też są jakieś przeceny.
Stary 2013-04-26, 13:44   #4314
Konto usunięte

dzięki

a'propos niespodzianek - spotkałam dzisiaj w pracy parę osób których dawno nie widziałam i zrobiły taaaakie wielkie oczy na mój widok, bo nie wiedziały ze jestem w ciąży... drugi raz zrobiły takie oczy jak powiedziałam że to już zaraz 8 miesiąc...
i usłyszałam że ślicznie i kwitnąco wyglądam, bardzo mało ogólnie przytyłam tylko po brzuszku widac i takie tam miłe to było bardzo
Stary 2013-04-26, 13:46   #4315
mela1234
Zakorzenienie

Cytat:
Nic i w dodatku planuje dzis dzien lenia totalnego

Oliath, ktora nic nie kupila i nic nie robi
O losie. Ostatnio pisałam wam, że jak Oliath nic nie będzie robiła tzn, że już czas rodzić! Dla mnie za wcześnie więc Oli do roboty się jakiejś weż!
mela1234 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-04-26, 13:49   #4316
Oliath
Zakorzenienie

Aaaaaaaaaaaaaaaaa ROXI, mialam Ci napisac ze masz odjechana Ciocie przemila babeczka i taka laska, ze z tym balonikiem moim czulam sie jak pani sprzatajaca przy niej

---------- Dopisano o 13:49 ---------- Poprzedni post napisano o 13:46 ----------

[1=993cbb8736fd7ff43d80e12 db3e1b3b563c869fb_62bf7e9 75b609;40505386]dzięki

a'propos niespodzianek - spotkałam dzisiaj w pracy parę osób których dawno nie widziałam i zrobiły taaaakie wielkie oczy na mój widok, bo nie wiedziały ze jestem w ciąży... drugi raz zrobiły takie oczy jak powiedziałam że to już zaraz 8 miesiąc...
i usłyszałam że ślicznie i kwitnąco wyglądam, bardzo mało ogólnie przytyłam tylko po brzuszku widac i takie tam miłe to było bardzo [/QUOTE]
Sama prawda przeciez
Cytat:
Napisane przez mela1234 Pokaż wiadomość
O losie. Ostatnio pisałam wam, że jak Oliath nic nie będzie robiła tzn, że już czas rodzić! Dla mnie za wcześnie więc Oli do roboty się jakiejś weż!
Jesli Cie to kochana uspokoi, to podlalam badyle, umylam kuchenke i naczynia, a teraz ide podlogi odklaczyc i zmopowac, tak ze luz
Kubulek
Stary 2013-04-26, 13:54   #4317
malaczarnakejt
Zakorzenienie

[1=ecd9a68db8379fc22aec146 35aa2645aca7c721b_6070dc9 9c9f91;40499763]Kejt, jak wygląd doppler nóg? Doktorek kazał mi zrobić i idę w poniedziałek, a tego jeszcze nie miałam....[/QUOTE]
Perse, to normalne usg nóg, załóż luźne spodnie, bo po badaniu ciężko wciągnąć na siebie wąskie nogawki, nawet po dobrym wytarciu nóg Czasami może zaboleć, bo dociskają mocno, żeby zobaczyć, czy żyły są zapadają.

Cytat:

o mamusiuuu... pięknie!

A ja się witałam, a zapomniałam napisać, że jestem już w 27 tygodniu

Lecimy na rybkę, bo już głód ściska. Odkąd nie lecę na słodyczach to ciężko... oj ciężko.

Filipiśko

malaczarnakejt jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-04-26, 13:54   #4318
czerwony_balonik
Zadomowienie

Dzień dobry Miałam napisać wczoraj,ale nie miałam już siły jak wróćiłam z warsztatów i spotkania z fiazo Z Zosi bardzo fajna i sympatyczna kobietka,a na warszatatch wygrałam ręcznik Duuużo próbek dawali i materiałów reklamowych,ale ogólnie warto było iść np dla wykładu o żywieniu w ciąży (niekomercyjnego),dla pokazu kąpania noworodka i wysłuchaniu wskazówek jak to robić. Objadałam się ciasteckami i opiłam wodą przez te kilka godzin, mega dobre ciasteczka dawali w poczęstunku

Cytat:
Napisane przez dzoan Pokaż wiadomość
Pisze z tel męża. Wybaczcie błędy. O 2 siuśki mnie tak cisnely, że musiałam nasikac do pojemniczka. Ale teraz nie wiem .. To chyba za wcześnie było??? Lab od 8 dopiero. Mam jeszcze jeden poj... powinnam bliżej 6-7 nasikac?? I strasznie chce mi się pic mogę przed badaniem moczu, krwi, toxo i glukoza napić się wody??? Dlaczego ja głupia pytam w nocy ? ;(

---------- Dopisano o 03:04 ---------- Poprzedni post napisano o 02:51 ----------

no i wlazłam na lapka..muszę poprawić błędy, bo mi całe słowa pozamieniało

---------- Dopisano o 03:09 ---------- Poprzedni post napisano o 03:04 ----------

Rany naprawdę głupia jestem, żeby nie spytać w dzień, tylko teraz z sobą gadam
Jakiegoś stresa przeżywam jak nigdy..moze to ta glukoza nigdy nie miałam problemu z głodem i pragnieniem przed badaniami, a teraz mnie normalnie ściska w żołądku, aż lekką zgagę mam..a suszy niemiłosiernie

Zostawię włączonego lapka i spróbuję się zdrzemnąć do 6.. może któraś z Was zdąży wstać i mi odpowiedzieć co zrobić choć z tymi siuśkami. Cos mi się wydaje, że jednak nasikam drugi raz..powtórzę się- jaka jak głupia!!
Wiem,że już dziewczyny odpowiedziały,ale ja dodam swoje 3 grosze Z tego co mi w szpitalu mówiono jak leżałam tydzień na początku ciąży i często miałam badany mocz- minimum 3-4godziny powinien być w pęcherzu przed oddaniem do badań,więc jak się wstaje np o 7 i zrobi siusiu, to trzeba od 4 nie robić. Nie może być też za długo (ja raz oddałam po 9 godz snu przetrzymany mocz i mi takie cuda wyszły,że musiałam powtarzać ).
Stary 2013-04-26, 13:56   #4319
lachryma
Zakorzenienie

Cytat:
Uwaga dziewczynkowe mamy, lepiej tam nie wchodzic, bo stroje dla dziewuszek tak slodkie, ze gorzej jak po glukozie
dobrze, że te ciuszki są dla większych dziewczynek, bezpieczniej dla mnie
Stary 2013-04-26, 13:58   #4320
ecd9a68db8379fc22aec14635aa2645aca7c721b_6070dc99c9f91
Konto usunięte

Cytat:
A o materacach coś mówił?
Nie, ale mówił o fazach snu dziecka i o wybudzaniu na karmienie. Żeby nie wybudzać w momencie, jak dziecko śpi najmocniej (nie ma wyrazu twarzy, ciumka sobie tylko), tylko jak już jest w tej słabej fazie (robi różne miny, jest niespokojne), bo inaczej nic z tego karmienia nie będzie :P

Cytat:
Ok, relacja z wizyty:

1. NIE MA ZADNEGO CIENIA WATPLIWOSCI, ze Lilo JEST DZIEWCZYNKA kreseczka az milo !!
2. Lilo jest albo o tydzien starsza niz z OM (czyli identycznie jak mam w suwaczku, co do dnia), albo jest jakims klocusiem z ta swoja waga blisko 1,5 kg (700 g w 3 tygodnie!!!) i grubiutkim brzuszynkiem wypadajacym na 31 tc
3. Szyjka 4,32 czyli
4. Mialam 3d, ale zlosliwa zolza przytulila buzinke do lozyska, zakryla oczusie piastka i jedyne, co okazala, to nozdrza od dolu, pieknie wykrojone usteczka i jezorek - oblizywala sie jakbym co najmniej wrabala milke jogurtowa na sniadanie a to byl tylko jogurt z muesli
5. Lilo ulozyla sie glowka do dolu, ciut z ukosa, i tak juz pewnie zostanie
6. W zwiazku ze zlosliwa pozycja nie mam fot, moze to oblizywanie jakos zlapie na stop-klatce z filmiku, ale to jest w 2d, bo - kuriozalnie - tym razem 2d bylo sto razy lepsze niz 3d (bo pyszczek przy lozysku i nie lataly wody miedzy pyszczkiem a glowica USG).
7. Lozysko bdb, tetnice i naczynia pepowinowe bdb, serduszko idealnie, choc sie kruszynka przestraszyla glowicy na poczatku i tak serdulko trzepotalo szybko

Moja sliczna slodka krolewna
Brawa dla obu pań!

Cytat:

Mam używki na 62, więc pewnie używki.

Cytat:
Co za bzdura ja wrecz uwazam, ze te stare ubraneczka, mieciutkie juz od wzglednego zuzycia, sprane z wszelkiej ewentualnej chinszczyzny i chemii barwnikowej, bylyby lepsze jesli juz... a tak w ogole to to nie ma zadnego znaczenia
Otóż to.
Oglądałam niedawno na Planete program o produkcji ubrań

Zara nie zara, ciuchy są moczone w barwnikach, od których ludzie dostają raka (i to nie żarty, to było bodajże w Indiach, szpitale pełne ludzi, którzy pracowali przy ubraniach).
Niestety nie sądzę, aby ciuszki dziecięce traktowane były inaczej...
ecd9a68db8379fc22aec14635aa2645aca7c721b_6070dc99c9f91 jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości