Mamusie styczniowo-lutowe 2013 cz II - Strona 141 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Odchowalnia - jestem mamą

Notka

Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2013-04-26, 18:18   #4201
nafiyqa
Zakorzenienie

Odp: Mamusie styczniowo-lutowe 2013 cz II

Aga to jest projekt ustawy. Musza go przeglosowac w sejmie, a to jest raczej pewne, bo koalicja jest za tym pomyslem, a przeciez ma wiekszosc w sejmie

Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.

nafiyqa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-04-26, 18:29   #4202
pstryczek84
Zakorzenienie

Dot.: Mamusie styczniowo-lutowe 2013 cz II

Dziec mi juz spi, dzis wyjatkowo "pozno" zasnal moze jutro nie bedzie pobudki o 5 rano

mam przed soba 2 drozdzoweczki, jedna z serem druga z jablkiem. od ktore zaczac?

a wracajac jeszcze do tego urlopu...
mi to sie wydaje ze o wszystko to jest grubymi nicmi szyte.
wg mnie to bylo tak: notowania Tusku Tusku leca na leb na szyje wiec trza bylo cos wymyslec. padlo na macierzynski. na poczatku dali ten urlop tylko od marca i wiadomo bylo ze bedzie afera. rozpetala sie burza a koniec koncow litosciwy i milosciwie nam panujacy Tusku Tusku dal urlop wszystkim z '13 roku co by pokazac jaki to on jest szlachetny....
a to wszystko bylo juz dawno zaplanowane.
I teraz slupki poleca w gore
Ja wam mowie ze to tak bylo

tak mnie jakos naszlo na polityczne rozkminki

Edytowane przez pstryczek84
Czas edycji: 2013-04-26 o 18:30
pstryczek84 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-04-26, 18:30   #4203
blogerka
Wtajemniczenie

caly dzień dzisiaj spędzilismy na spacerze, padam na pysk .. ale mlody zasnal juz podczs karmienia po kapieli, co dawno mu sie nie zdarzylo .. z reguly jeszcze wiercil sie w lozeczku, marudzil, wypluwal smoczka a tu od razu polozylam go na spiocha do lozeczka ..
chyba zaczniemy uskuteczniac takie pozniejsze spacery

powiem Wam, ze ja to jednak mam chyba manie przegrzewania - ostatnio nawet tesciowa powiedziala mi ze za cieplo ubralam dziecko -- wiec cos jest na rzecz y...

dzisiaj zalozylam mu czapeczke -- bo uszka przewieje ;P mimo ze mial saune w gndolce i buty nie wiem tez po jaka cholere mu wlozylam, bo nagle zaczal plakac .. sciagam buciki a tam stopy prawie mokre --- glupia matka

a najlepsze ze widzialam matke z dzieciaczkiem mlodszym niz moj i gola glowka, gole stopy

nie wiem czemu mam opory zeby ubrac tak calkiem cieniutko mlodego ...

dodalam nasze fotki ze spaeru dzisiejszego do klubu...

a teraz czas na relaks przy redsiku ;P
Stary 2013-04-26, 18:34   #4204
Delicjanka
Zakorzenienie

Dot.: Odp: Mamusie styczniowo-lutowe 2013 cz II

Cytat:
Napisane przez mala_19kw Pokaż wiadomość

Ja nie Black ale mogę Ci coś polecić- pisałam o kremie do rąk w moim blogu. Jeśli masz ochotę rzuć okiem
juz lukam

Cytat:
Napisane przez hope01 Pokaż wiadomość
chyba za cieplo na takie buty?:p
Cytat:
Napisane przez Emi01 Pokaż wiadomość
Cześć kobietki moge się dołączyć. ?
no ba napiisz cos wiecej o sobie

Cytat:
Napisane przez Aga8484 Pokaż wiadomość
Kurde mąż mówi że to jeszcze muszą ustawę napisać i sejm będzie głosował za tym macierzyńskim. A jak tam nie przejdzie ???
przejdzie teraz to juz musi przejsc

---------- Dopisano o 19:34 ---------- Poprzedni post napisano o 19:33 ----------

Cytat:
Napisane przez pstryczek84 Pokaż wiadomość
wg mnie to bylo tak: notowania Tusku Tusku leca na leb na szyje wiec trza bylo cos wymyslec. padlo na macierzynski. na poczatku dali ten urlop tylko od marca i wiadomo bylo ze bedzie afera. rozpetala sie burza a koniec koncow litosciwy i milosciwie nam panujacy Tusku Tusku dal urlop wszystkim z '13 roku co by pokazac jaki to on jest szlachetny....

Tez mi sie tak wydaje.

Skalpel wyzwanie z Ewką!
cel : piękne ujędrnione ciało
waga: 48, 60cm w brzucholu.

Delicjanka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-04-26, 18:37   #4205
sylwietta1988
Zakorzenienie

jej, tylko Was na szybko przeleciałam
Mała- imieninowo najlepszego
sylwietta1988 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-04-26, 18:37   #4206
hope01
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Delicjanka Pokaż wiadomość
juz lukam

chyba za cieplo na takie buty?:p

no ba napiisz cos wiecej o sobie

---------- Dopisano o 19:34 ---------- Poprzedni post napisano o 19:33 ----------

Tez mi sie tak wydaje.
no ba, ale ja myślę z wyprzedzeniem na jesień

hope01 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-04-26, 18:43   #4207
sylwietta1988
Zakorzenienie

super, ze przejdzie ten roczny macierzynski, ale zycie zweryfikuje ile mamus naprawde z niego skorzysta....

witam nową mamcie

ogarnełam dzisiaj dom i wysprzątałam po zimie auto w srodku, jutro na myjke podjade- małzon robił za nianie, ale popołudniu juz mu sie znudziło

od rana walcze z okropnym odparzeniem u Bartunia cała pupcia czerwona i w bąblach, wczoraj wieczorem tylko delikatnie zaczerwieniona była, w nocy dwa razy przewijałam a rano aż strach patrzec nie mam nowych pampersów, nie przetrzymałam z kupą, nie wiem skąd to- mozliwe ze po antybiotyku? wietrze mu dupcie i zasypuje maką ziemniaczaną

mąz pojechał do pracy na noc, mały mi teraz przysnął, mam w planie jeszcze pomycie podłog a łazienke to juz jutro

Blogerko- nie przegrzewaj, mądry pan doktor dzisiaj w DD TVN mówił i pokazywał

kocham mojego dziecia najbardziej na swiecie- jak juz był najedzony to łapał cyca, potem puszczął z kwikiem i całą buzią sie do mnie smiał
Stary 2013-04-26, 18:45   #4208
elllmi
Zakorzenienie

hej
ale jaja z tym macierzyńskim TŻ do mnie dzwoni z Wiednia i mi mówi, że pewnie się cieszę, a ja nie wiem o co kaman TV dawno nie oglądałam, a nawet nie wiedziałam, że takich cudów się można spodziewać

Cytat:
Napisane przez antoinette Pokaż wiadomość
dziewczyny co ja mam robić? Laura pięknie podnosiła główkę, jakieś 3 tyg temu przekręcała się z brzuszka na plecki a teraz dupa;( za każdym razem jak ją kładę na brzuszku to tylko by cyckała rączki i nie chce się w ogóle podnieść;( zabawki nie pomagają, inne próby zwrócenia uwagi też nie, tylko te łapki i koniec, pomóżcie, nie mam koncepcji, jak ją zająć;(
a próbowałaś lusterka? ja podkładam młodemu takie z maty i patrzy jak zaczarowany i głowę podnosi żeby się widzieć

Cytat:
Napisane przez YellowSheep Pokaż wiadomość
Robaczek pozdrawia ciotki
jakie czułki ma świetne

Cytat:
moj cwaniak naumial sie przelaczac melodyjki w karuzelce dobrze ze jest pilot...
u mnie też przełącza, a takie są badziewne, że już mi obojętne co leci

Cytat:
chyba ci się nie przydadzą, bo lato od razu, wiosny nie będzie

Cytat:

ej ty, masz jakieś układy z Kaczyńskim? to samo dzisiaj mówił

elllmi jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-04-26, 18:45   #4209
blogerka
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez sylwietta1988 Pokaż wiadomość
super, ze przejdzie ten roczny macierzynski, ale zycie zweryfikuje ile mamus naprawde z niego skorzysta....

witam nową mamcie

ogarnełam dzisiaj dom i wysprzątałam po zimie auto w srodku, jutro na myjke podjade- małzon robił za nianie, ale popołudniu juz mu sie znudziło

od rana walcze z okropnym odparzeniem u Bartunia cała pupcia czerwona i w bąblach, wczoraj wieczorem tylko delikatnie zaczerwieniona była, w nocy dwa razy przewijałam a rano aż strach patrzec nie mam nowych pampersów, nie przetrzymałam z kupą, nie wiem skąd to- mozliwe ze po antybiotyku? wietrze mu dupcie i zasypuje maką ziemniaczaną

mąz pojechał do pracy na noc, mały mi teraz przysnął, mam w planie jeszcze pomycie podłog a łazienke to juz jutro

Blogerko- nie przegrzewaj, mądry pan doktor dzisiaj w DD TVN mówił i pokazywał

kocham mojego dziecia najbardziej na swiecie- jak juz był najedzony to łapał cyca, potem puszczął z kwikiem i całą buzią sie do mnie smiał

ogladalam hahaha
zima nie mialam z tym problemu ale teraz nagle zrobilo sie tak goraco i jakos sama nie wiem jak ubrac dziecko ...
Stary 2013-04-26, 18:49   #4210
sylwietta1988
Zakorzenienie

postaram sie poodpiswywac jak mały pojdzie spac na noc a ja sie ogarne jak mi sie nie uda to bardzo prosze sie nie gniewac
ooooo , jutro burzowo

Lady, kotę bardzo poprosze

---------- Dopisano o 18:49 ---------- Poprzedni post napisano o 18:46 ----------

Cytat:
Napisane przez blogerka Pokaż wiadomość
ogladalam hahaha
zima nie mialam z tym problemu ale teraz nagle zrobilo sie tak goraco i jakos sama nie wiem jak ubrac dziecko ...
ja tez mam problem z tym, zwlaszcza ze to wiatrzysko u nas to głowe urywa i strasznie sie boje zeby mi małego nie zawiało. a on poza tym bardzo niewozkowy jest, na rączkach owszem ale w wóziu to tylko na spiocha.
i tak ubieram troszke cieplej (np, dzisiaj zalozyłam mu bodziaka z krótkim i kaftanik i bluze a na nózki pólspioszki cienkie i dresiki, skarpetki i czapeczka na usięta, bo wiało niemiłosiernie a jak usnął to wsadziłam do wózka, zdjełam czapeczke, górne warstwy i cienkim kocykiem nakryłam do pasa)
Stary 2013-04-26, 18:50   #4211
blogerka
Wtajemniczenie

Cytat:
postaram sie poodpiswywac jak mały pojdzie spac na noc a ja sie ogarne jak mi sie nie uda to bardzo prosze sie nie gniewac
ooooo , jutro burzowo

Lady, kotę bardzo poprosze

---------- Dopisano o 18:49 ---------- Poprzedni post napisano o 18:46 ----------

ja tez mam problem z tym, zwlaszcza ze to wiatrzysko u nas to głowe urywa i strasznie sie boje zeby mi małego nie zawiało. a on poza tym bardzo niewozkowy jest, na rączkach owszem ale w wóziu to tylko na spiocha.
i tak ubieram troszke cieplej (np, dzisiaj zalozyłam mu bodziaka z krótkim i kaftanik i bluze a na nózki pólspioszki cienkie i dresiki, skarpetki i czapeczka na usięta, bo wiało niemiłosiernie a jak usnął to wsadziłam do wózka, zdjełam czapeczke, górne warstwy i cienkim kocykiem nakryłam do pasa)
ja tez mam ten problem - bo tak - w gondolce sauna niemilosierna ale na zewnatrz czasem mocniej zawieje .. a z mlodym to na dwoje babka wrozyla .. chwile jest spokojny a pozniej szybko musze go wyciagac z wozka i badz tu madry ..
Stary 2013-04-26, 18:52   #4212
hope01
Zakorzenienie

ja jakoś tak staram się go traktować jak siebie.. nieco cieplej niż ja się ubieram, ubieram jego. Dziś np z dziadkiem na spacerze był w bodziaku z długim, spodniach dresowych, skarpetusiach i czapusi cienkiej

Stary 2013-04-26, 19:00   #4213
pstryczek84
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez elllmi Pokaż wiadomość

ej ty, masz jakieś układy z Kaczyńskim? to samo dzisiaj mówił
naprawde?

pstryczek84 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-04-26, 19:12   #4214
Aga8484
Zakorzenienie

GG do Aga8484

Cytat:
Napisane przez nafiyqa Pokaż wiadomość
Aga to jest projekt ustawy. Musza go przeglosowac w sejmie, a to jest raczej pewne, bo koalicja jest za tym pomyslem, a przeciez ma wiekszosc w sejmie

Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
Cytat:

.
to SUPER

---------- Dopisano o 20:12 ---------- Poprzedni post napisano o 20:11 ----------

Cytat:
ja jakoś tak staram się go traktować jak siebie.. nieco cieplej niż ja się ubieram, ubieram jego. Dziś np z dziadkiem na spacerze był w bodziaku z długim, spodniach dresowych, skarpetusiach i czapusi cienkiej
Moja tak samo ubrana.
Aga8484 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-04-26, 19:20   #4215
sylwietta1988
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez s i l v e r Pokaż wiadomość

wszystko to wiedziałyśmy , no ale fajnie to przedstawili na tej lalce Prokop&Wellman THE BEST!!!!
kocham ich
Cytat:
dziewczyny, jaki rozmiar bucika maja nasze maluchy? jak to sprawdzic/zmierzyc?
kuoilabym jakies fajne botki malemu, tyle tego na all ale nie wiem jaki rozmiar...
Skarbie ja mam dla małego buciki ale niema na nich rozmiaru tylko 3-6 months, wiec nie bardzo pomoge...
Cytat:
Napisane przez litllesweetangel Pokaż wiadomość
To dziecko mnie przeraza czasami. Lezy i sie gapi. Caly czas. Normalnie jak z jakiegos horroru o zlowieszczych dzieciach
leże. kwicze. amen
Stary 2013-04-26, 19:26   #4216
hope01
Zakorzenienie

Ja mam jeszcze godzinę drogi do domu i TŻ do mnie dzwoni z ryjem czy może Dawidowi dać Pedicytamol, bo Viburcol nic nie pomógł, a podobno jest nieznośny, strasznie się drze. I już z mordą. W ogóle podejrzewam, że z mordą też na młodego jedzie, więc się nie dziwię, że dziecko jeszcze większy nerw.. Mówię mu, żeby po moją mamę w razie wu zadzwonił to z pyskiem, że jak będzie chciał to pojedzie do swojej, a nie wiecznie moja mama moja mama.Przesadził.

Stary 2013-04-26, 19:27   #4217
sylwietta1988
Zakorzenienie

[1=0096a1e2f6245c4e98bc18d e9b0ed84c369ef137_632f8bf 2adc0b;40501638]Oczywiście, że można i bez czapeczki. Ja mam ze sobą zawsze, bo pogoda może się zmienić, ew. gdy karmię na dworze czasem wiać zaczyna mocno i też założę, ale najpierw wychodzę bez.
[/QUOTE]zebys ty widziała szok na twarzy tesciowej mojej jak zobaczyła ze mały w wózku spi bez czapki malo na zawal nie zeszła i zaraz, ze go zawieje, ze sie przeziebi uciełam krótkim: gdzie go zawieje? w wózku? to w domu tez powinnam zakladac

[1=0096a1e2f6245c4e98bc18d e9b0ed84c369ef137_632f8bf 2adc0b;40501682]Dziecko ma zwyczajnie temp. wyższą temperaturę. 37,1 to nie stan podgorączkowy I... dziewczyny, nawet u większego dziecka tego się nie zbija do 37,5 nie należy zbijać - organizm MUSI powalczyć sam. A u dziecka bodajże już powyżej 2rż to do 38 nie powinno się zbijać.[/QUOTE]
MatkaSzajaWszechwiedząca
Cytat:
Napisane przez e_vel Pokaż wiadomość
hej
podczytuję Was trochę ale padam na pysk. Maja nie spała od 4.30 a wcześniej były pobudki o 23.30 i 1.30
Rano się ścięłam z TŻ bo on wielce zmęczony bo nie śpi od 5 ta, tyle że ma zamknięte oczy, leży nic nie robiąc... a ja niańczę Malutką. Ja się od pół roku nie wysypiam bo ostatnie 2 m-ce ciąży wogóle nie mogłam spać... Kufaaa... Poryczałam się, powiedziałam co mi na serduchu leży i obiecał poprawę... zobaczymy...

Powinnam dziś dostać przelew z Zusu i nie mam... a meble zamówione mogą być już w przyszłym tygodniu
oj, niefajno.... ale nie rycz, bo to podgatunek jest, im trzeba prosto z mostu wygarnąc a jak nie załapie to łopatologicznie
Cytat:
Cześć laseczki-raju ale produkcję od wczoraj wieczór puściłyście
Ale ale... NADROBIŁAM po łepetynach oczywiście ale nadrobiłam

My z synalem dziś poszalelismy i pospalismy do 9:45

Teraz właśnie też mi odjeżdża

Brzydka pogoda za oknem (aczkolwiek cieplutko) będzie lało bo ponuro.

Patrzcie jak chłopa można wychować:
Mój tż wrócił wczoraj z pracy po 19ej (z.je.bany jak koń po westernie) i pyta mnie- wziąć Ci małego? Odpoczniesz sobie( Ja na to - nie,poradzę sobie) Kolejne pytanie-jest coś na obiad?(jest,zupa) to się nie najem,zrobię nam coś na kolację , na co masz ochotę? (na nic co jest w lodówce ).
A potem uspał małego,zrobił mi masaż i wykorzystał Czasami warto się obrazić
Brawo
Cytat:
Napisane przez LadyWhisper Pokaż wiadomość

Pstryniu mi leci coraz więcej włosów mimo tej witaminy D 2x dziennie....
mnie tez lecą na potęge
Cytat:
Zaraz po przebudzeniu TZ pojechalam z grubej rury co mysle o jego nocnym zachowaniu. TZ zachowywal sie jakby nie bardzo byl swiadomy, ze naprawde to powiedzial. Przeprosil i powiedzial, ze wiecej tak nie zrobi.
Hoho, tego sie nie spodziewalam
ho ho, czapki z głów

lece dalej nadrabiac, bo dziec mi zasnąl o 7 (jak zawsze) ale spi do tej pory a zawsze robi sovie tylko dzremeczke 15min i potem kąpiel, jedzonko i spioch nocny a dzisiaj co? kapiel sobie daruje ale cos mu sie popiętroliło
Stary 2013-04-26, 19:31   #4218
blogerka
Wtajemniczenie

Cytat:
zebys ty widziała szok na twarzy tesciowej mojej jak zobaczyła ze mały w wózku spi bez czapki malo na zawal nie zeszła i zaraz, ze go zawieje, ze sie przeziebi uciełam krótkim: gdzie go zawieje? w wózku? to w domu tez powinnam zakladac

Stary 2013-04-26, 19:36   #4219
sylwietta1988
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez nomenklaturabinominalna Pokaż wiadomość

Ja oczywiście tego nie lubię, ale pcham się wszędzie z moją maritą- landarą wielką Ludzie patrzą ze złością, ale co pan zrobisz- nic pan nie zrobisz Ja zakupy zrobić muszę, nikomu krzywdy przy tym nie robię, więc w głębokim poważaniu mam jak się to jakiemuś bucowi nie podoba
to co masz z robic z dziecięciem? na barana go? po to wózki sa zeby nimi jezdzic ja mam zamiar malemu tablce rejestracyjną z imieniem kupic

Cytat:
Napisane przez gochaa_p Pokaż wiadomość
My wszyscy przeziębieni :/ Pogoda piękna i spik do pasa :/ extra
a ja zasmarkana alergczinie, mąz też
Cytat:
Tez tak macie, ze przy kazdym nastepnym Bonitku mowicie sobie, ze to juz ostatni?
przy nastepnym owszem, ale opakowaniu a potem sie dziwie skad u mnie opona na brzuchu gorzej niz po porodzie wyglądam a to wszystko prtzez was bo wczesniej bonitków nie znałam
Cytat:

Ja i tak idę na roczny urlop. W końcu mam do tego prawo!

ALE SIĘ CIESZĘ!!!!

Aż się popłakałam dziś ze szczęścia jak to usłyszałam!
jak tylko wiesz ze bedziesz miała gdzie wracac to bardzo dobrze!

Cytat:
Dziewczyny, czy Wasze dzidzie też mniej głużą? Wydaje mi się ze moja Amelka mniej do mnie guga
dokładnie tak, juz na czym innnym sie koncentruje bardziej
Cytat:
No właśnie tak podejrzewałam, ale wolałam zapytać.
hehehe moja to sie łapie juz za palce u nóg ! jakie to słodkie!
Pisze to setny raz ale kocham być mamą, najpiękniejsze co mnie spotkało!
ja wyje ze smiechu jak Bartus robi świece, i podziwia skarpetki albo gole stopki jak mu robie wietrzenie jajeczek taki skupiony przy tym, ze czasami mam obawy czy przypadkiem jakiejsc niespodzianki nie produkuje albo łapie za nogawki spodni

Cytat:
U nas upał że w słońcu wytrzymac nie idzie.
a bedzie tylko cieplej przynajmniej u nas w małopolsce

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2013-04-26, 19:45   #4220
sylwietta1988
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez YellowSheep Pokaż wiadomość

Robaczek pozdrawia ciotki
ale slodziak

Cytat:
Yellow przybij pione! Ja też na ławeczce w parku, Daria śpi w wózku a ja .....wizaż na tel
a ja mam neta tylko na kompie stacjonarnym wiec czytam wieczorami głownie

Cytat:
Napisane przez fewcia Pokaż wiadomość
Czy koło 8-9 tygodnia nie ma jakiegoś skoku? Bo Blanka ma wczoraj i dziś dzień okropnej marudy! Nie mogę wszystkiego zrzucać na szelki Ale wiecie,że ma siniaczki n udach od tych szelek?
chyba jest ucaluj bieduleczke od nas

Cytat:
I
Widzicie:teściowa nie człowiek-nie rodzina a potrafi się zachować
jak kaszanka nie wedlina tak tesciowa nie rodzina
Cytat:
Yellow- tak patrzę na twojego malucha i założe się że gdybym pokazała mojej matce jak jest ubrany to na zawał by zeszła.

Wczoraj dość ciepło-ok 17 stopni,trochę wietrznie. Małemu ubrałałam body długi rękaw,śpiochy i czapkę (która mu ciągle zjeżdżała- więc jakby jej nie było). Przykryty kocykiem.A matka do mnie, jemu jest zimno! (nie wiem po czym to stwierdziła) daj osłonke na wózek. Załatwisz go! A dzisiaj przy przeszło 20 stopniach pytam ją jakby go niby ubrała (ma na sobie pajaca) a ona że na to jeszcze sweterek (plus z pewnością koc i osłonke-bo dla niej to MUSI BYĆ!)

Trzymta mnie w pięciu bo nie wytrzymie
zaproponuj szanownej mamci coby sie ubrała w futro i kozaki i paradowala w tym upale

Cytat:
P
moj cwaniak naumial sie przelaczac melodyjki w karuzelce dobrze ze jest pilot...
uuuuuuu, zdolniacha
Cytat:
Haj,

Nie było mnie, bo miałam egzamin dość ciężki. PRÓBOWAŁAM się uczyć, ale mi to nie wychodziło. Dopiero wczoraj przed egzaminem, w drodze coś poczytałam. Zdałam fuksem na 4
klask i:
Cytat:
Napisane przez Ewik86 Pokaż wiadomość

Zapomniałam się pochwalić - ważę już tylko pół kg więcej niż przed ciążą Spacery robią swoje
chyba sie cos słodkiego nalezy w nagrode
Stary 2013-04-26, 19:46   #4221
mikakrolikowa
Zakorzenienie

[1=0096a1e2f6245c4e98bc18d e9b0ed84c369ef137_632f8bf 2adc0b;40506026]Dziewczyny, a spotkanie kiedy by było? z dojazdem ogólnie nie ma sprawy tylko gorzej z terminem.

Deli, chyba taki etap, że dziecko coraz więcej dostrzega i na innych rzeczach się koncentruje. U nas zaczyna się jezenie na raty - bo dziewczyna wszystko obejrzeć musi, wywija głową na milion stron [/QUOTE]
U nas wszystko ciekawi wiec nie ma czasu zjesc
Cytat:
Napisane przez ILLUSION Pokaż wiadomość
fewciu nie przejmuj się i nie wkręcaj sobie takich rzeczy
Też tak miałam raz, identycznie, czułam że siedzi mi orzech włoski w cycku. Poszłam pod prysznic i masowałam polewając mocno ciepłą wodą, później od razy przystawiłam Igusia żeby pojadł i zniknęło. Spokojnie
Tez tak miałam i sie schizowałam a to zator był
Cytat:
to co masz z robic z dziecięciem? na barana go? po to wózki sa zeby nimi jezdzic ja mam zamiar malemu tablce rejestracyjną z imieniem kupic

a ja zasmarkana alergczinie, mąz też

przy nastepnym owszem, ale opakowaniu a potem sie dziwie skad u mnie opona na brzuchu gorzej niz po porodzie wyglądam a to wszystko prtzez was bo wczesniej bonitków nie znałam
jak tylko wiesz ze bedziesz miała gdzie wracac to bardzo dobrze!

dokładnie tak, juz na czym innnym sie koncentruje bardziej

ja wyje ze smiechu jak Bartus robi świece, i podziwia skarpetki albo gole stopki jak mu robie wietrzenie jajeczek taki skupiony przy tym, ze czasami mam obawy czy przypadkiem jakiejsc niespodzianki nie produkuje albo łapie za nogawki spodni

a bedzie tylko cieplej przynajmniej u nas w małopolsce
U nas swieca non stop na przewijaku w wózku w hustawce dzis jechał w wózku z noga na zewnątrz wystawiona
Jutro wizyta u neurologa ale mam stresa oczywiscie prywatnie bo jak w końcu o 12 od rana dodzwoniłam sie do szpitala w Kielcach to terminy na listopad wiec zadzwoniłam do prywatnej przychodni i jest jutro wolne ach po co ja te składki płace można sie z zusu wypisac ??
mikakrolikowa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-04-26, 19:53   #4222
mala_19kw
Zakorzenienie

Dziękuje za życzenia-kochane jesteście
Pstryniu-dzień dobiega końca i sytuacja nie uległa właściwie zmianie

Z mężem się zgadało i zajarzył po moim wybuchu śmiechu (śmiesznie nam się dialog ułożył i się wydałam). Miał wyrzuty sumienia że zapomniał i że nie wiedział nawet że dziś ta data (stracił rachubę czasu przez pracę). A potem pytał kilka razy czy NAPRAWDĘ nie jestem zła (nie dowierzając że tak jest-chyba oczekiwał kary za to ).

Rossmann otwarty jest w niedzielę?
Ur. 23.01.2013

"Dla Ciebie moje serce bije,tak jak kiedyś Twoje dla mnie bić zaczęło"

KosmetyczneSzaleństwo

7DniTygodnia
mala_19kw jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-04-26, 19:56   #4223
meneq
Zakorzenienie

Mamusie styczniowo-lutowe 2013 cz II

Cytat:
Napisane przez antoinette Pokaż wiadomość
Witam się z rana

Laurusia po tym szczepieniu w nocy miała temp 37,1 st., wciąż zimne okłady na czółko, cała noc do kitu, teraz odsypia biedulka, ale marudna jak sie budzi ehhh

dziewczyny pisałyście o tym, że po podaniu mleka mm dzieciaczki wolały je od piersi i u mnie tez tak było - ze starszą. Miała 5 miesięcy a ja musiałam wrócić do pracy, więc jakoś tak wyszło (nie pamiętam dokładnie jak to było dokładnie, bo to już 10 lat wstecz), że zaczęliśmy powoli wprowadzać mm i ani się obejrzałam a mała sama sie od cyca odstawiła i nie dało rady już wrócić

ciekawe co dzisiaj Tusk przedstawi.... ja z kilku powodów nie brałabym rocznego macierzyńskiego, ale powinno się nam dać prawo wyboru, to masakra jakaś jak nas traktują;/

i teraz o rodzicach i pomocy od nich jeśli chodzi o moich rodziców, to mam tylko ojca, on ... hmmm sytuacja jest dość skomplikowana ma kasy w brud, drugą żonę... i swoje sprawy (jakieś) za to mam pomoc ze strony teściów - to wspaniali ludzie, zawsze w każdej sytuacji moge na nich liczyć
Ale 37,1 to nie temperatura u takiego maluszka i nic robic nie trzeba. Moze marudzila, bo te oklady zbedne byly?
Do 37,5 jest to norma.
meneq jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-04-26, 19:56   #4224
hope01
Zakorzenienie

Cytat:

Z mężem się zgadało i zajarzył po moim wybuchu śmiechu (śmiesznie nam się dialog ułożył i się wydałam). Miał wyrzuty sumienia że zapomniał i że nie wiedział nawet że dziś ta data (stracił rachubę czasu przez pracę). A potem pytał kilka razy czy NAPRAWDĘ nie jestem zła (nie dowierzając że tak jest-chyba oczekiwał kary za to ).

Naj Naj
Mój NIGDY nie pamięta.. ani o urodzinach, ani o imieninach..
U mnie niet. Closed.

Stary 2013-04-26, 19:59   #4225
mala_19kw
Zakorzenienie

Sylwietta-ależ ja mamuni mej dałam pewną propozycje (podobną do twojej ) kazałam ubrać jej futro i położyć się pod kołdrę na największym słońcu
Ur. 23.01.2013

KosmetyczneSzaleństwo

7DniTygodnia
Stary 2013-04-26, 20:00   #4226
Emi01
Przyczajenie

No to tak , mam na imię Emilia jestem z Olsztyna, urodziłam synka Fabianka 7.01.2013 roku 3700g , 54 cm Bylismy dzisiaj na spacerku to tak słonko nas złapało że mały ma całą lewa strone opaloną i oczko spuchnięte , niestety nie dało radu uchornić od słonka ;x
Emi01 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-04-26, 20:04   #4227
sylwietta1988
Zakorzenienie

Cytat:
Dziec mi juz spi, dzis wyjatkowo "pozno" zasnal moze jutro nie bedzie pobudki o 5 rano

mam przed soba 2 drozdzoweczki, jedna z serem druga z jablkiem. od ktore zaczac?
drożdzóweczkami mi musisz humor psuc
a nie mozesz małego przestwaic na pozniejsze zayspianie? mój kapany koło 20, potem jedzenie, zasypia gdzies o 20,30 i budzi sie o 1,4, 7

łoł, dziec spi jak suseł... a ja czekam zeby mu tą dupine jeszcze przemyc i namączyc
Stary 2013-04-26, 20:06   #4228
hope01
Zakorzenienie

Cytat:
No to tak , mam na imię Emilia jestem z Olsztyna, urodziłam synka Fabianka 7.01.2013 roku 3700g , 54 cm Bylismy dzisiaj na spacerku to tak słonko nas złapało że mały ma całą lewa strone opaloną i oczko spuchnięte , niestety nie dało radu uchornić od słonka ;x
witamy

Fabianek dzień starszy od mojego Dawida Oj oj biedna buziulka

Stary 2013-04-26, 20:07   #4229
sylwietta1988
Zakorzenienie

Cytat:

Mała, a tobie z imienia jak? bo dzisiaj Marzenki jest np
Cytat:
Sylwietta-ależ ja mamuni mej dałam pewną propozycje (podobną do twojej ) kazałam ubrać jej futro i położyć się pod kołdrę na największym słońcu
kooooooocham cie
Cytat:
czesc Emilia sporawy facecik
oj, to niedobrze, trzeba chronic taką młodą wrazliwą skóre a oczka tym bardziej, pewnie Szaja bedzie wiedziała co teraz poradzic, ona wie wszystko
Stary 2013-04-26, 20:08   #4230
mala_19kw
Zakorzenienie

Cytat:
Naj Naj
Mój NIGDY nie pamięta.. ani o urodzinach, ani o imieninach..
U mnie niet. Closed.
Dziękuje
Właśnie obawiam się że i u mnie closed

Kurdę młody mi się obudził. Już całkiem mu się w dupie przewraca.
Ur. 23.01.2013

KosmetyczneSzaleństwo

7DniTygodnia
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości