|
Notka |
|
Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#4171 | ||
Zadomowienie
|
Dot.: Mamusie styczniowo-lutowe 2013 cz II
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Sytuacja faktycznie przykra ![]()
![]() |
#4172 |
Rozeznanie
|
Hej
![]() Cudownie z tym macierzyńskim jestem przeszczęśliwa. Jeszcze tyle miesięcy z moim maleństwem ![]() Siedzę na ławce w parku, w końcu uśpiłam małego bo tak to musiałam stać nad wozkiem żeby mnie widział a jednym okiem wizaz na telefonie ![]() ![]() U nas mleko to jest masakra ciągle lecimy na ha a to jest 43 zl za 500g :/ starcza na 3, 5 dnia wiec 400 zł nie nasze. Spotkanie po weekendzie majowym jak najbardziej ![]() Robaczek pozdrawia ciotki ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4173 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
za to rossmana mam bliziutko 20 minut spacerkiem ![]() Mała wszystkiego najlepsiejszego ![]() ![]() my Ci tu zrobimy ![]() ---------- Dopisano o 16:16 ---------- Poprzedni post napisano o 16:02 ---------- Cytat:
![]() ![]() ![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#4174 |
Zakorzenienie
|
Mamusie styczniowo-lutowe 2013 cz II
[1=0096a1e2f6245c4e98bc18d e9b0ed84c369ef137_632f8bf 2adc0b;40495680]To mu przestań nadskakiwać. Zdrowy chłop, niech chodzi w pomietych ciuchach, niech żyje w chlewie. No proszę cię, litości dla siebie nie masz.
To co pokazałaś to smoczek typu X (czasem Y są), typowo do kaszek i gęstych soków, nie do mleka, mlekiem się będzie krztusić. Marsi, a powiedz mi proszę jaka waga Leosia urodzeniowa? Powiem ci, że moja Agatka mając 6 mcy skończone ważyła 6,6kg ![]() Cudne ![]() Fotelik po nosidle Agatka miała i do dzisiaj ma (on do 18kg jest, a ona ma 12) chicco http://dobra-mama.pl/wydarzenia/prod...y-collection_b ale bez izofixa I dla Dorki w ogóle będziemy chyba kupować niestety 0-18kg, bo ona wagę 9kg (a tym samym wyrośnięcie z nosidła) osiągnie zapewne zanim zacznie siedzieć. Da się - tak mi lekarka radziła ostatnio - miska z wrzątkiem + sól albo (co wolę) olejek olbas oil kilkanaście kropli, ustaw w pokoju, a z solą to dziecko blisko powinno być. Tak, podrażnia śluzówkę i wzmaga powstawanie wydzieliny. no właśnie też tak myślę, niby przy kp się nie dopaja, ale... przy starszej córci ja nie mam możliwości ciągle tylko Dorką się zajmować (czyli np. dawać piersi co pół godziny w upał), więc będę dawała chyba wodę A butelki to tomy tippee A może za gorąca/za zimna woda? Dorka zimnolubna, ale widzę, że wodę zdecydowanie mocno ciepłą lubi. Białko krowie do 2 tygodni. Śpioch słodziak ![]() Yae dokladnie jak Twoja Dorka: zimnolubna, ale kapiel musi miec nagrzana do 40st. ---------- Dopisano o 16:21 ---------- Poprzedni post napisano o 16:20 ---------- szaja Yae podobna do Twojej Dorki. tez zimnolubna, ale kapiel musi miec nagrzana do 40 st. |
![]() ![]() |
![]() |
#4175 |
Zakorzenienie
|
Yellow przybij pione!
![]() ![]()
#4176 | |||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() W mopsie sme kobietki, ale moze za to nowoczesne ![]() ![]() O zadnych szczegolach "technicznych" nie bylo mowy ![]() Tu jest wiecej o powiadamianiu: http://www.mpips.gov.pl/wsparcie-dla...-rodzicielski/ Woooow, widzialam prognoze pogody - smiesznie to wyglada. Na poludniu 20 stopni, na polnocy 10 ![]() Cytat:
![]() Wszystkiego dobrego ![]() Cytat:
![]() Dziewczyny ze slaska - nareeeeszcie sie spotkacie, super! ![]() |
|||
![]() ![]() |
![]() |
#4177 |
Zakorzenienie
|
Czy koło 8-9 tygodnia nie ma jakiegoś skoku?
![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4178 |
Zakorzenienie
|
Insolito,Nancy-Dziękuje kochane
![]() ![]() Nie napisałabym o tych imieninach (bo najchętniej w swoje imieniny i urodziny schowałabym się do szafy żeby nie zwracać na siebie szczególnej uwagi ![]() ![]() Widzicie:teściowa nie człowiek-nie rodzina a potrafi się zachować ![]() Nawijko-tobie również ![]()
Od 20.04.2007r. Razem. Od 11.08.2012r. Żona. ![]() ![]() Ur. 23.01.2013 ![]() "Dla Ciebie moje serce bije,tak jak kiedyś Twoje dla mnie bić zaczęło" KosmetyczneSzaleństwo 7DniTygodnia Edytowane przez mala_19kw Czas edycji: 2013-04-26 o 15:35 |
![]() ![]() |
![]() |
#4179 |
Zakorzenienie
|
Black, pytanie odnosnie kosmetyków, chodzi mi o krem do rąk, no nigdy nie miałam z nimi problemu ale teraz to co chwilka je myje i to pewnie przez to. Mam tka przesuszone dlonie ze tragedia!!
![]() |
#4180 | |
Zakorzenienie
|
Yellow- tak patrzę na twojego malucha i założe się że gdybym pokazała mojej matce jak jest ubrany to na zawał by zeszła.
Wczoraj dość ciepło-ok 17 stopni,trochę wietrznie. Małemu ubrałałam body długi rękaw,śpiochy i czapkę (która mu ciągle zjeżdżała- więc jakby jej nie było). Przykryty kocykiem.A matka do mnie, jemu jest zimno! (nie wiem po czym to stwierdziła) daj osłonke na wózek. Załatwisz go! A dzisiaj przy przeszło 20 stopniach pytam ją jakby go niby ubrała (ma na sobie pajaca) a ona że na to jeszcze sweterek (plus z pewnością koc i osłonke-bo dla niej to MUSI BYĆ!) Trzymta mnie w pięciu bo nie wytrzymie ![]() ---------- Dopisano o 16:57 ---------- Poprzedni post napisano o 16:50 ---------- Cytat:
![]()
![]() |
#4181 |
Zakorzenienie
|
Nancy, to z Rossmana to nie wiem, co Ci polecić... Może to: https://wizaz.pl/kosmetyki/produkt,4...ng-powder.html Miałam kiedyś i bardzo lubiłam.
Delicjanko, spróbuj tego kremu: https://wizaz.pl/kosmetyki/produkt,5...ra-wersja.html ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4182 | ||
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() ---------- Dopisano o 17:29 ---------- Poprzedni post napisano o 17:23 ---------- Mała ![]() ![]() ![]() YellowSheep słodziak ![]() ![]()
![]() |
#4183 |
Zakorzenienie
|
Odp: Mamusie styczniowo-lutowe 2013 cz II
Wyczułam na jednej piersi guz wielkości orzecha włoskiego. Powiedzcie że to jakiś zator! W mojej najbliższej rodzinie były przypadki nowotworów i mam schiza!
![]() Jak się obawiają zatory? Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
![]() ![]() |
![]() |
#4184 | |||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() a co do rodzinki to hmm - dzien sie jeszcze nie skonczyl ![]() ![]() ![]() Cytat:
![]() moj cwaniak naumial sie przelaczac melodyjki w karuzelce ![]() ![]() |
|||
![]() ![]() |
![]() |
#4185 | |||||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() Cytat:
Cytat:
Za to od Nas masz SZCZERE ŻYCZONKA! Wszystkiego Najlepszego!! ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Ale cudny robaczek ![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() ![]() Cytat:
![]()
Dziecko jest chodzącym cudem, jedynym, wyjątkowym i niezastąpionym. Edytowane przez s i l v e r Czas edycji: 2013-04-26 o 16:39 |
|||||
![]() ![]() |
![]() |
#4186 | |
Wtajemniczenie
|
Dot.: Odp: Mamusie styczniowo-lutowe 2013 cz II
Cytat:
![]() Też tak miałam raz, identycznie, czułam że siedzi mi orzech włoski w cycku. Poszłam pod prysznic i masowałam polewając mocno ciepłą wodą, później od razy przystawiłam Igusia żeby pojadł i zniknęło. Spokojnie ![]()
![]() |
#4187 |
Zakorzenienie
|
Zator Zator. Też miałam wielkości orzecha włoskiego...
#4188 | ||
Zakorzenienie
|
Haj,
Nie było mnie, bo miałam egzamin dość ciężki. PRÓBOWAŁAM się uczyć, ale mi to nie wychodziło. Dopiero wczoraj przed egzaminem, w drodze coś poczytałam. Zdałam fuksem na 4 ![]() [1=0096a1e2f6245c4e98bc18d e9b0ed84c369ef137_632f8bf 2adc0b;40501682]Dziecko ma zwyczajnie temp. wyższą temperaturę. 37,1 to nie stan podgorączkowy ![]() ![]() Ja tu o tym kilka razy trąbiłam, fajnie, że ktoś jeszcze mądrze gada ![]() ![]() Cytat:
Cytat:
Ja jeszcze nie byłam u gina ![]() Ja się chciałam odnieść tylko do wesel. Osobiście uważam, że nie ma nic złego w tym, że rodzice się dokładają. Jeżeli inicjatywa wychodzi z ich strony, to czemu nie. Chcąc mieć wesele trzeba trochę kasy wyłożyć. I owszem myślę że szkoda trochę pieniędzy, ale takie coś się raz w życiu przeżywa (są wyjątki na pewno). Ja nie wiem, kiedy mnie czeka taki dzień, ale nie powiem, że stać mnie na średnie wesele. W moim wypadku wyglądałoby to tak że tylko z mojej strony była by pomoc, bo teściowa nie dołoży, teść ma nas w dupie. Moja babcia w ogóle kiedyś do nas, że mamy sobie lokal wynająć i ustalić termin, ona zapłaci. Ale na razie o tym nie myślimy. Chcemy poczekać aż Dawid będzie starszy, żeby wesele nie było podzielone między zabawę, a bieganie do dziecia, tym samym nie chcę pozbawiać nikogo udziału, powierzając opiekę nad dzieckiem. Jak będzie mieć powiedzmy ok 2 lat, to ile wysiedzi, tyle wysiedzi, a później nawet babcia moja mogłaby go przejąć, bo na obecności rodziców mi bardzo zależy. BTW uważam, że temat pieniędzy jest mocno drażliwy, każdy ma prawo mieć swoje zdanie jak i owszem każdy ma prawo mieć je w dupie ![]() Ty miałaś tak, ja mam tak, a ja będę mieć tak. I koniec ![]() ROCZNY MACIERZYŃSKI??? ![]() ![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#4189 | |||||
Zakorzenienie
|
[1=0096a1e2f6245c4e98bc18d e9b0ed84c369ef137_632f8bf 2adc0b;40495908]A czemu? z czystej ciekawości pytam
![]() [/QUOTE] Męczy już mnie te odciąganie. Teraz nawet i w nocy Domcia nie chce cycka, więc dostaje butlę. A jak pójdę do pracy to już w ogóle będzie męczarnia. Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() |
|||||
![]() ![]() |
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#4190 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() co do odciagania to doskonale Cie rozumiem. ja bankowo dlugo bym tak nie pociagnela.... |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4191 |
Zakorzenienie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#4192 | ||
Zadomowienie
|
Cytat:
Cytat:
Mój jest dzień młodszy od twojej i ostatnio też ciągle marudzi.
![]() |
#4193 |
Zakorzenienie
|
Mała wszystkiego najlepszego
![]() Zapomniałam się pochwalić - ważę już tylko pół kg więcej niż przed ciążą ![]() ![]() |
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#4194 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
ta, jak tak robie, choc czasem pomiedzy regalami ciezko przejsc ... ludzie sa tylko taki chamscy, widzi babsko jedno ze idzie z wozkiem i tak mi ciezko ale ona sie bedzie pchac przede mnie bo ta minuta ja zbawi .. juz anewt nie bawie sie wproszenie tylko ide przede siebei i nie zwracam uwagi, bo chyba widac ze wozkiem jestem i jest mi ciezej ..
![]() |
#4195 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4196 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]()
![]() |
#4197 |
Przyczajenie
|
Cześć kobietki moge się dołączyć. ?
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4198 |
Zakorzenienie
|
![]() witamy, witamy i o cala reszte pytamy ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4199 |
Zakorzenienie
|
Odp: Mamusie styczniowo-lutowe 2013 cz II
Kurde mąż mówi że to jeszcze muszą ustawę napisać i sejm będzie głosował za tym macierzyńskim. A jak tam nie przejdzie ???
|
![]() ![]() |
![]() |
#4200 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Witaj i napisz coś wiecej o sobie ![]()
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 22:42.