|
|||||||
| Notka |
|
| Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#811 | |
|
Wtajemniczenie
|
Dot.: Pod serduszkiem się chowały, teraz roczek będą miały. Mamy V-VI 2012 cz. III
Cytat:
doris, wyjdę tu na jakiegoś agitatora pieluch wielo ![]() Ale spróbuj ją zawinąć w samą tetrę może? Pewnie masz pieluszki tetrowe. A jak zasika, to szybko zmieniaj. W pampersie nie zauważysz gdy zrobi siusiu, i mimo, że czuje sucho, to i tak jej skóra ma kontakt z moczem, a to jeszcze podrażnia (że nie wspomnę o chemii). |
|
|
|
|
|
#812 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Pod serduszkiem się chowały, teraz roczek będą miały. Mamy V-VI 2012 cz. III
Benka, obyście jak najszybiciej pozbyli się tego cholerstwa!
pola_m, zgadzam się z Tobą! ![]() Dziewczyny, tutaj lista kremów z filtrem fotostabilnym, nie z apteki https://wizaz.pl/forum/showthread.php?t=189956 A tu filtry fotostabilne, dobrze żeby krem miał inimum jeden, im więcej tym lepiej https://wizaz.pl/forum/showpost.php?...97&postcount=2 A tak moje dziecko z rana czyta książkę ![]()
o Edytowane przez _agata Czas edycji: 2013-04-25 o 11:54 |
|
|
|
|
#813 |
|
Wtajemniczenie
|
Agata, moje właśnie tak samo wygląda, siedząc na nocniku. Ogląda z uwagą (tylko czasem zamiera i się napręża
)
|
|
|
|
|
#814 |
|
Zakorzenienie
|
rany, pola jakie ty masz nogi!!!!!!!!!!!!!
|
|
|
#815 |
|
Rozeznanie
|
Dzięki dziewczyny! no właśnie nie zakładam jej po domu pieluchy, niby trzeba wietrzyć ale jak coś robię to nie mogę jej zostawić na chwilę bo ona to drapie ;( i siedzi w takich niby "majtkach" bawełnianych na porozkładanych podkładach nieprzemakalnych
![]() kupowanie teraz zestawu pieluch wielorazowych chyba już nie ma sensu w takim wieku chociaż myślę że na lato byłyby dużo lepsze dla pupy...
|
|
|
|
|
#816 |
|
Rozeznanie
|
Dziewczyny wielkie dzięki za odpowiedzi i za wsparcie
![]() Dziś wypadł też wenflon i znów trzebabyło się wkłuć ale były fajne pielęgniarki, POPROSIŁY zebym wyszła z gabinetu i nie protestowałam bo to chyba nie na moje nerwy widzieć małego w takim stanie. Potrwało to dziś chwilkę i Maks szybko się uspokoił jak weszłam.Szpital powtórzę jeszcze raz masakra! Mamy dostawać mleko 3 razy dziennie, dziś było gotowe dopiero ok. 11, jakbym nie miała swojego to dziecko by głodowało. Nawet wody przegotowanej nam tu żałują, jest tu gotowa woda, mleko i herbatka w butelkach w lodówce. Jak chciałam wodę do picia dla Maksia to babka mówi, ze jest mało i żebym mu dała herbaty. Jak powiedziałam, że pije tylko wodę to z wielką łaską dała ale z zastrzeżeniem, że następnym razem herbata. Noż ku**a!! Ciężko im wody zagotować. Rano pani doktor powiedziała, że jak jutro wynik będzie lepszy to może pomyślimy o przepustce. Wątpię jednak, bo mały dostaje lek dożylnie no i te płytki nadal dużo poniżej normy
|
|
#817 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
Najlepsze Promocje i Wyprzedaże
|
|
#818 | ||||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
No ale to chyba z leksza depresja poporodowa była W szpitalu mały jest pod opieką, Ty jesteś przy nim, wszystko będzie dobrze. trzymamy mocno kciuki za szybki powrót do domu! ![]() aaaa co do żałowania wody, nie dajesz wody z atestem dla dzieci? Żywca, albo innych? Nie miałabyś problemu wtedy, my na takich wodach jedziemy odkąd małą skończyła 2 miesiące Cytat:
aaaa no i moje dziecie też się nagle po 10 miesiącach zorientowało że w nocy można sie obudzić i coś zjeść... Drugi raz w tym tygodniu wstała z wyraźnym żądaniem jedzenia.. u nas to ok godz. 1:30..ostatni raz tak miała na początku lipca... :| ciekawe skąd ta zmianaCytat:
my też mieliśmy taka historię w 6tym miesiącu prawie ranę miała no ale koniec końców wyleczyło się za sprawą ogromnych ilości sudocremu, wietrzenia dupki i częstych zmian pieluszki, czasem jak prałam ją do karmienia to zawijałam dupkę w tetry albo ręcznik i tak z nią siedziałam trochę, ale teraz pewnie tak nie da rady usiedzieć, dużo cierpliwości życzę kilka dni i będzie tylko lepiejhaha rozkoszny uczniak ![]() ![]() Cytat:
Wczoraj Matyldka miała zabieg podcięcia wędzidełka podjęzykowego, do zabiegowego jak najbardziej weszłam, lekarz wręcz chaił, przydałam się do trzymania rączek.. pielęgniarka trzymała główkę a on nożyczki i ciach... Mała popłakała z 10 min, musiałam jej trzymać w miejscu cięcia wacik a potem dałam cyca i wtedy już na dobre się udobruchała Później zachowywała się już jak nigdy nic. jednak lekarz powiedział, że to wędzidełko nie jest u niej takie najzwyklejsze, jest jakoś dziwnie powrastane (nazwał to jakoś) i że mozliwe że na wczorajszym zabiegu historia się nie skończy, że jak zacznie mówić, może seplenić i wtedy będzie potrzebny zabieg już taki z prawdziwego zdarzenia pod narkozą.. w szpitalu.. ;/ no ale mam nadzieję, że nie będzie już to potrzebneaaa w ogóle w tej poradni chirurgicznej mała robiła furorę, chodziła po środku poczekalni rzucała misia i podnosiła rozkosznie postękując, zaczepiała inne dzieciaki hehe moja słodycz No i słuchajcie, nie wiem czy słyszałyście o takim urządzeniu jak Lady-Comp taka bezinwazyjna metoda antykoncepcyjna, piszą że 99,3% skuteczności, w każdym razie wreszcie zdecydowałam się na zakup bo miesiączki już wróciły na dobre i mogę zacząć używać tego sprzęta... Oby sie spisywał bo to bagatela 2 tysie... No ale ja z tych nierefolmowalnych antytabletkowych Edytowane przez debesciara Czas edycji: 2013-04-26 o 12:33 |
||||
|
|
|
|
#819 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Cytat:
Przespał w swoim życiu dwie nocki Jadł dwa razy a teraz raz
|
||
|
|
|
|
#820 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
na szczęście od jakiegoś czasu moje dziecko również wykazuje cechy śpiocha porannego więc jest OK ![]() heh świetna fotka, mój woli gazety póki co Cytat:
u nas w zeszłe lato przy takich odparzeniach stosowałam alantan plus maśc, i też dopiero po 1-2 dniach były efekty a po kilku dniach nie było śladu, więc dosc szybko działała.ja własnie wróciłam "pracowac", Olaf z babcią na spacerku a ja zamiast pracowac to czytam a mam dwa projekty łazienek do skończenia.. tak mi się nie chce!! taka pogoda ładna....
|
|
|
|
#821 |
|
Rozeznanie
|
debesciara no nie pomyślałam o tym, sama piję Żywca to i małemu mogę polać ;P co nie zmienia faktu, że powinnam dostać wody przegotowanej ile będę potrzebować.
anulka nie chcesz wiedzieć gdzie śpię... wczoraj na rozkładanej polówce, która przy każdym ruchu tak skrzypiała i trzeszczała, że budziła dzieciaki dziś mam taką wygodę w doopie, będę spała na podłodze na kołdrze.doris Maks też dostał odpieluszkowego zapalenia a nawet już się jakieś zmiany grzybicze porobiły wczoraj zwracałam na to uwagę pielęgniarki to nic nie zrobiła. Badały go, rozbierały i nie reagowały. Dziś sama poszłam do lekarza to dał nam Clotrimazolum i kazał wietrzyć.Biedne to moje dziecko, jak lekarz czy pielęgniarka chcą podejść zaczyna się histeria, rano jeszcze tego nie było. W sali też nie chce siedzieć, jak tu wchodzimy to płacze. Nie myślcie, że jestem jakąś księżniczką, bo dużo mogę znieść. To nie jest tak, że jest ok a ja tylko narzekam. Tu jest strasznie, nikt się zabardzo dzieckiem nie interesuje, warunki już pisałam jakie są, po lekarza sama muszę chodzić bo udają, że nie widzą że coś małemu jest. Ja wątpię, ze pobyt tu wyjdzie Maksiowi na dobre.....
|
|
#822 |
|
Zadomowienie
|
jeśli jest aż tak źle że się nie interesują dzieckiem to czemu się nie przeniesiecie do innego szpitala? wypisałabyś dziecko na własne żądanie i zmieniłabyś szpital. jeśli żałują wam nawet wody a lekarzy musisz sama szukac i prosic żeby obejrzeli malucha to ja bym dawno stamtąd uciekła
|
|
|
#823 |
|
Zadomowienie
|
Słuchajcie, siedzę właśnie przed lapkiem z moim dzieciem we mnie wtulonym, byłyśmy na dworze, przycinałam krzaczki mała obserwowała, trochę pospacerowałyśmy na nóżkach, kwadrans na rowerze, w troszkę przeciągniętej porze podwieczorku wracamy do domu, mała trochę marudna zjada jogurt naturalny z bananem, wyjmuję ją z krzesełka a ona sie we mnie wtula i generalnie ma odlot, wczoraj ominięte mycie i dziś trzeci dzień na brudasa?
ale mi numer odwinęła Edytowane przez debesciara Czas edycji: 2013-04-25 o 18:31 |
|
|
|
|
#824 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
mam nadzieję że was szybko wypuszczą dla mnie koszmar był w szpitalu być, Karo też to przezywała, zasnąć aż nie umiała w pierwsza noc, trzymajcie się i szybko wychodźcie
|
|
|
#825 |
|
Zadomowienie
|
Benka, trzymam kciuki żebyście szybko wróciły do domu. Nawet nie chcę sobie wyobrażać co tam przeżywacie. Może jest szansa na zmianę szpitala?
Debesciara, ciekawe to lady-comp. My ostatnie dni spędzamy na dworze w szczególności na placu zabaw. Dzisiaj moje dziecko miało już tak dosyć, że już mi ręką pokazywała w strone domu, że chce wrócić
|
|
|
|
|
#826 |
|
Wtajemniczenie
|
cześć
![]() Benka, strasznie Wam współczuję. Oby to się szybko skończyło. Debeściara, dzielną masz córę ![]() A co to ten ladycomp?Zaintrygowałaś mnie. Zaraz się biorę za tort dla Antona. Tylko że kurde nie mam mąki ziemniaczanej... Zrobić tylko z pszennej? Poza tym pierwszy raz będę piekła biszkopt w formie silikonowej (w Polsce miałam taką z odpinaną obręczą), mam nadzieję, że wyjdzie. Aha, i jeszcze nie mam zwykłego miksera tylko zepterowski mixxy... U nas wczoraj było 26st, a jutro ma być 11... |
|
|
|
|
#827 |
|
Zakorzenienie
|
pola, śmiało rób z samej pszennej
|
|
|
#828 |
|
Wtajemniczenie
|
dzięki Agata
To robię, bo jak zacznę jeszcze po sklepach szukać, to mi się zejdzie i nie wyrobię się z niczym... I jeszcze nie mam sitka do przesianai mąki![]() Jakoś ją może nasypię z wysokości, to się napuszy
|
|
|
|
|
#829 |
|
Zakorzenienie
|
ja nigdy nie przesiewam
|
|
|
#830 |
|
Zadomowienie
|
benka trzymajcie się tam!!! to co piszesz o tym szpitalu to masakra, że nawet wody żałują :/ ile to nalać wodę i zagotować wrr...
doris ja myślę, że to może być odparzenie, Tosia też miała takie krostki ja opisujesz i to było odparzenie, wietrzyliśmy jej pupę na maksa i uratował nas tormentalum, teraz gdy zrobiło się ciepło też często się jej pupa odparza, szczególnie gdy zrobi kupę _agata ale masz małego czytelnika mamy te same książeczki ale są już "przeczytane" tak Antośka zawzięcie czytała, że się rozkleiły, co kupię jej jakąś nową i myślę: o ta będzie bardziej wytrzymała to ona "przeczyta" |
|
|
|
|
#831 |
|
Zadomowienie
|
http://www.ladycomp.pl/Lady_Comp__34
aaa i wizażowy wątek https://wizaz.pl/forum/showthread.php?t=111793
Edytowane przez debesciara Czas edycji: 2013-04-26 o 12:43 |
|
|
|
|
#832 |
|
Raczkowanie
|
Hej
![]() Mamuśki potrzebuje fajny przepis na sernik Dzięki ![]() Miłego dnia
|
|
|
|
|
#833 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
#834 |
|
Rozeznanie
|
U nas niestety bez poprawy. Pani doktor podjęła decyzję o podpięciu wlewu Subimmuglobulin (chyba nic nie pokręciłam), przed chwilą podpięli i ma to dostawać przez 24god. W niedziele pobiorą krew, jak będzie poprawa to w poniedziałek do domu i potem kontrolujemy sobie krew. A jak nie będzie to punkcja szpiku i leczenie
![]() ---------- Dopisano o 14:10 ---------- Poprzedni post napisano o 13:46 ---------- Jeszcze napiszę Wam coś o nie wpszczaniu do zabiegowego... dziś byliśmy na usg brzucha i główki, byłam z małym, jak tylko położyłam go na łóżku to się zaczęła histeria, nie mogłam go nijak uspokoić. W końcu poprosiłam pielęgniarkę, żeby pomogła, przytrzymała go przez 5 sekund za główkę i było po badaniu. Ale potem jeszcze z pół godz Maks popłakiwał i patrzył z wyrzutem na mnie ![]() I wydaje mi się, że jakbym była przy pobieraniu krwi to też nie potrafiłabym go uspokoić a on jeszcze potem miałby do mnie żal. A dziś po pobraniu jak tylko weszłam i go przytuliłam był spokój. Więc chyba nie będę się już sprzeciwiać i niech będzie jak jest. Chociaż serce mnie boli jak stoję za drzwiami i go słyszę to napewno gorzej byłoby jakbym jeszcze widziała jego oczka pełne wyrzutów.
|
|
#835 |
|
Wtajemniczenie
|
Benka bądź dzielna, na pewno wszystko będzie dobrze, musi być!!!
Trzymam za Was kciuki mocno ![]() Pola jakiego torta pieczesz? ![]() I w ogóle dziewczyny planujecie pewnie już przyjęcia roczkowe, nie? Napiszcie co ciekawego będziecie przygotowywać do jedzenia. I jakie torty - szukam jakiegoś dobrego przepisu. Myślałam też o grillu (gorące danie) no i jakieś sałatki, ciasta, przekąski... Ale na razie nic konkretnego. Impreza będzie pewnie 19 maja w niedzielę (Seba ma urodziny w poniedziałek). |
|
|
|
|
#836 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
chyba musze go zrobic
|
|
|
|
|
|
#837 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
---------- Dopisano o 16:27 ---------- Poprzedni post napisano o 16:19 ---------- Cytat:
|
|
|
#838 |
|
Wtajemniczenie
|
Kism przywołuję do odpowiedzi
Napisz mi proszę czy Maks chorował po wycięciu migdałków,czy miał np anginę,Filip ma anginę!Bez gorączki,nacieki ma na migdałku![]() Benka jakie sa podejrzenia co do Maksia,od czego może być tak niska ilość płytek krwi???Lekarze mówią coś Tobie? |
|
|
|
|
#839 |
|
Wtajemniczenie
|
Odp: Pod serduszkiem się chowały, teraz roczek będą miały. Mamy V-VI 2012 cz. III
Jestem, akurat się nawinęłam
Na szczęście zauważyłam pytanie, bo ogólnie to tak po łebkach czytam... ![]() Miał anginę miesiąc po zabiegu, taką jak najbardziej typową, bo chyba za dużo tych lodów się najadł Tak przynajmniej skomentował lekarz. Potem w jesieni miał zapalenie oskrzeli, potem płuc i potem 4 mies. był zdrowy. Teraz byli obydwaj u mnie przeziębieni, ale bez antybiotyku się obeszło A Filip ile po zabiegu już jest? Myślę, że może się zdarzyć angina, nie jest to nic niezwykłego. |
|
|
|
|
#840 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
może to jednak odparzenie albo uczulenie bo ta maść coś kiepsko nam pomaga..... z drugiej strony sudocremem smarowałam dopóki nie poszłam do lekarza i też nie pomógł , a jest na odparzenia... wietrze pupę , podmywam szarym mydłem przy każdym przebieraniu.. już sama nie wiem... to tak długo się leczy?
|
|
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 21:33.

napiszcie mi jak sie orientujecie jak to jest z obecnością rodzica w gabinecie zabiegowym.

)
chociaż myślę że na lato byłyby dużo lepsze dla pupy...
13.08.2011 

my też mieliśmy taka historię w 6tym miesiącu
No ale ja z tych nierefolmowalnych antytabletkowych 
a mam dwa projekty łazienek do skończenia.. tak mi się nie chce!! taka pogoda ładna....

chyba musze go zrobic