|
|||||||
| Notka |
|
| Forum plotkowe Zapraszamy do plotkowania. Na forum plotkowym nie musisz się trzymać tematyki urodowej. Tutaj porozmawiasz o wszystkim co cię interesuje, denerwuje i zadziwia. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#661 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Ludzkie zachowania i poglądy, które dziwią. Część 9
Cytat:
I o simsach jak jest dyskusja to też się zjawiasz
Edytowane przez anlejka Czas edycji: 2013-04-26 o 16:48 |
|
|
|
|
#662 |
|
Raczkowanie
|
drabina bierzesz kościelny, czy cywilny?
Jak bym miała brać ślub to we dwoje gdzieś daleko w jakimś małym, drewnianym kościółku. Już widzę to oburzenie rodziny, że na weselu nie potańczą
|
|
|
|
#663 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
|
#664 |
|
Konto usunięte
|
Ja bym wzięła skromny ślub a prosto z niego na lotnisko gdzieś w tropiki. U nas chyba w ogóle sie nie praktykuje podróży poślubnych. A przynajmniej nie w najbliższej okolicy ślubu.
|
|
|
|
#665 |
|
Raczkowanie
|
Byłam już na wielu ślubach i nigdy młodzi nie mieli podróży poślubnej. Tak samo z wieczorami panieńskimi i kawalerskimi.
|
|
|
|
#666 | |||||||||
|
Ekspert od Dupy Strony
|
Cytat:
Tyle, że dla mnie te 2 lata to czas żeby wesele zorganizować na spokojnie, właśnie po to, żeby się nie gorączkować, bo "to i to trzeba załatwić na już". Gdybym miała pół roku to pewnie żyłabym tylko weselem. ---------- Dopisano o 17:44 ---------- Poprzedni post napisano o 17:42 ---------- Cytat:
![]() Cytat:
.---------- Dopisano o 17:44 ---------- Poprzedni post napisano o 17:44 ---------- Bardzo smutno... ---------- Dopisano o 17:45 ---------- Poprzedni post napisano o 17:44 ---------- Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 17:47 ---------- Poprzedni post napisano o 17:45 ---------- Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 17:52 ---------- Poprzedni post napisano o 17:47 ---------- Cytat:
.---------- Dopisano o 17:52 ---------- Poprzedni post napisano o 17:52 ---------- Cytat:
---------- Dopisano o 17:53 ---------- Poprzedni post napisano o 17:52 ---------- Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 17:57 ---------- Poprzedni post napisano o 17:53 ---------- Cytat:
.
|
|
#667 |
|
Zakorzenienie
|
Ja bym małych czarnych obcym kelnerkom nie kupowała...znajomym też nie. Takie ze mnie skąpiradło
. Ale mogę specjalnie przylecieć drabince na wesele ponosić talerze, bo nie mam małej czarnej w szafie .W ogóle, jakbym miała dziś brać wesele, to olałabym tradycyjne. Nie to, że mi się nie podobało, ale decydowaliśmy się na nie, jak mieliśmy w głowach miłość do ludzi, bo fajnie tak, jak się wszystkim podoba i inne bzdety. W sensie, impreza dla rodziny, prezentowana przez rodziców i teściów, bo ich było na to stać a nie mieli pomysłu, co nam kupić konkretnego. Człowiek jednak nieco mądrzeje z wiekiem. Mi się podoba koncepcja "wesel" w stylu zachodnim, czyli....ślub, jak to ślub...a potem przyjęcie w knajpie z jakimiś przekąskami, kawą, ciastkiem i drinkiem. Nie trwa długo, nie ma poprawin, dużo kasy nie leci. Mnie jednak cały dzień na pełnych obrotach zmęczył. Rano fryzjer, potem te akcje z ubieraniem kiecy, makijaże itd.... i wesele, gdzie się lata od stołu do stołu, żeby przypadkiem ciocia Zosia nie poczuła się urażona. Tak...zostaliśmy ofiarami własnej dobroduszności i chęci zrobienia "dobrze" rodzinie. Pomysł z kiecką z sieciówki jest fajny, dziś pewnie też bym tak wybierała. Mi się podobają takie koncepcje, typu...biała kiecka z dołem z koła i białe trampki, takie retro .No nic...po 3 latach można sobie powspominać, że było fajnie, ale dzisiaj bym zrobiła inaczej. Nie żałuję, bo nie mam czego...bo kiecka mi się podobała, sama impreza ogólnie też...tyle, że w noc poślubną padliśmy, jak kawki ze zmęczenia. |
|
|
|
#668 |
|
Zakorzenienie
|
Pisałam już kiedyś, że dziwi mnie pisanie dziwnymi skrótami na wizażu i przed chwilą trafiłam na kolejny dziwny twór - pierwszy raz się z czymś takim spotkałam i dłuższą chwilę zajęło mi domyślenie się, że "nkt" oznacza "niektóry"
Użycie tyle razy słowa "dziwny" zamierzone
Edytowane przez Finlora Czas edycji: 2013-04-26 o 19:41 |
|
|
|
#669 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Jakby to było po "skrótowemu"? - Yn rm tj mi na srcnie wów. Jkś mda z USA, czy cś? |
|
|
|
|
#670 | |
|
Konto usunięte
|
Cytat:
---------- Dopisano o 20:09 ---------- Poprzedni post napisano o 20:03 ---------- hehe ciri15 tak mówię za siebie . A sukienka z sieciówki, voila - http://www.zara.com/webapp/wcs/store...+R%C4%98KAWAMI http://www.bershka.com/webapp/wcs/st...nka%2BBershka/ http://www.zara.com/webapp/wcs/store...TYMI+WSTAWKAMI http://www.bershka.com/webapp/wcs/st...nka%2BBershka/ http://www.hm.com/pl/product/09315?article=09315-A ja tam chętnie bym je ubrała. albo jakąś skromną białą gładką krótką i wtedy bym zaszalała z burzą loków czy strojnym bukiecikiem albo kolorowymi butami. dla mnie tam klasyczne suknie ślubne - są takie "niekoniecznie". Stwierdziłam dawno temu że ślub wezmę w plenerze i w ogóle mam bardzo luźne podejście akurat do strojów tego dnia. Ma być wygodnie. Żadnych ciotek krysiek które o północy tańczą bez butów bo szpilki je piją. Lepiej od razu przyjść w czymś do tańczenia.
|
|
|
|
|
#671 | |
|
Ekspert od Dupy Strony
|
Przypomniało mi się o co była ta kłótnia z mamą - o poprawiny
. Z tego co zauważyłam robi się je coraz bardziej wystawne(choć podobno kiedyś wesela były nawet kilkudniowe---------- Dopisano o 20:16 ---------- Poprzedni post napisano o 20:15 ---------- Cytat:
Pomyślałam, że to "nikt".
|
|
#672 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
I bez alkoholu Nawet nie wiedziałam, że można taką wojnę w rodzinie wywołać. Teraz przynajmniej wiem kogo zapraszać na swoje potencjalne wesele |
|
|
|
|
#673 |
|
Konto usunięte
|
Ja rozważam raczej baleriny. Czy tam jakieś pantofle. Żadne takie http://img.szafa.pl/ubrania/0/005224...jasny-ecru.jpg
xd kojarzą mi się ze ślubami roku 2000. |
|
|
|
#674 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#675 |
|
Konto usunięte
|
|
|
|
|
#676 |
|
Konto usunięte
|
Taaa
|
|
|
|
#677 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#678 | |
|
Ekspert od Dupy Strony
|
Cytat:
.
|
|
#679 |
|
Konto usunięte
|
Zastanawiam się ile osób niewierzących wzięło ślub w kościele dla sukienki właśnie.
W plenerze to chyba od niedawna wolno, może dlatego nie każdy to wie. Cośtam było wcześniej o majestacie urzędnika państwowego, musiał być w urzędzie. Ale u nas urząd jest na zamku, więc pół biedy. |
|
|
|
#680 |
|
Konto usunięte
|
Nieee, już dawno dawno wolno
. Naprawdę ;-p. Bardzo długo można ale się tego nie robi z kilku powodów - jest to mało popularne, trudno zorganizować takie miejsce by był dobry dojazd potem do knajpy, dodatkowo polska pogoda może spłatać figle.
|
|
|
|
#681 | |
|
Konto usunięte
|
Cytat:
Ja bym się przy cywilnym w plener nie bawiła chyba, to jest o wiele skromniejsze, idziesz, krótka mowa, podpisujesz papier, ludzie klaszczą, wychodzisz. Za to weselisko bym robiła w plenerze
|
|
|
|
|
#682 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#683 |
|
Ekspert od Dupy Strony
|
Obstawiam, że dla 90% biorących tam ślub ten sakrament nie ma takiego znaczenia jak powinien mieć i ogólnie ludzie nie widzą o co w tym chodzi, z czym to się wiąże.
|
#684 |
|
Zakorzenienie
|
Bardzo chciałabym swój w plenerze. Rozmawiałam na ten temat z zaprzyjaźnionym księdzem i jest to bez problemu do zrobienia.
|
#685 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Cytat:
Ale ja jestem aspołeczna trochę
|
||
|
|
|
#686 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Buty miałam dość dobre bo robione w salonie ślubnym czerwone szpilki wygodne były i niekoniecznie jednorazowe. Co ciekawe czerwonych butów prawie nikt nie zauważał- wniosek w butach warto iść wygodnych.Na forumslubne nie wchodzę i nie wchodziłam bo to większy kosmos niz mamusiowe. Edytowane przez dacn Czas edycji: 2013-04-26 o 21:13 |
|
|
|
|
#687 |
|
Konto usunięte
|
Odp: Ludzkie zachowania i poglądy, które dziwią. Część 9
n byłam na cywilnym w Holandii i suknie były brokatowe cekinowe bufiaste i nikt problemu nie robił
Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
|
|
|
#688 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Odp: Ludzkie zachowania i poglądy, które dziwią. Część 9
|
|
|
|
#689 | |
|
Konto usunięte
|
Nie, na dywanie
![]() Dobrze jest mieć zainteresowania ![]() Przyznam, że jak nie jestem w 100% pewna, że tak to właśnie było, to sprawdzam, coby was nie okłamać ![]() Cytat:
|
|
|
|
|
#690 | |
|
Ekspert od Dupy Strony
|
Cytat:
.
![]() |
Nowe wątki na forum Forum plotkowe
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 00:12.

Jakbyście rozmawiały o Potterze, też bym zaraz przyleciała