Zima przestała nas maltretować - chyba czas się rozpakować! Mamy V-VI 2013 cz.14 - Strona 163 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Pokaż wyniki sondy: Jaki ma być tytuł 15 części naszego wątku ??
Mamusie MAJ-CZERWIEC 2013, cz.15 0 0%
Mamusie MAJ-CZERWIEC 2013, cz.15 - Pierwsze maluszki na świecie już mamy 0 0%
Mamusie MAJ-CZERWIEC 2013, cz.15 - Witamy na świecie pierwsze maluszki 0 0%
Mamusie MAJ-CZERWIEC 2013, cz.15 - Czas zacząć rozpakowywanie 0 0%
Pięć maluszków na świecie już mamy, na kolejne niecierpliwie czekamy. V-VI 2013 cz.15 3 5,36%
Czas leci jak szalony, niedługo nasz poród upragniony. Mamy MAJ-CZERWIEC 2013 cz.15 0 0%
Przed porodem stracha mamy, ale dzielnie się wspieramy. Mamy V-VI 2013 cz.15 2 3,57%
Kolejnych porodów nadchodzi czas co cieszy ale i przeraża nas! Mamy V-VI 2013 cz.15 0 0%
Do dnia porodu już całkiem blisko ale jesteśmy gotowe na wszystko. V-VI 2013 cz.15 1 1,79%
Wielkie brzuszki już widać z dala, lecz jeszcze nie chcemy iść do szpitala. V-VI 2013 1 1,79%
Część maluszków już jest z nami, na resztę niecierpliwie czekamy! V-VI 2013 cz.15 7 12,50%
Obniżone nasze brzuchy, bo już wychodzą z nich maluchy. Mamy V-VI 2013 cz.15 0 0%
Obniżają nam się brzuszki - chcą wychodzić z nich maluszki! MAJ-CZERWIEC 2013 cz.15 8 14,29%
Mamy już pierwsze maluszki, reszta nisko nosi brzuszki. Mamy V-VI 2013 cz.15 5 8,93%
Mamy pierwsze maluszki, reszta już rozchyla nóżki. Mamy V-VI 2013 cz.15 2 3,57%
Sexi orki maluchy witają, okładów z samca nie zaprzestają. Mamy V-VI 2013 cz.15 7 12,50%
Wkrótce wyzionę ducha, jak nie wyjdziesz z mego brzucha. Mamy V-VI 2013 cz.15 15 26,79%
Szamańśkie metody stosujemy, maluchy przywołać chcemy. Mamy V-VI 2013 cz.15 2 3,57%
Regularnie się myjemy, do porodów szykujemy. Mamy MAJ-CZERWIEC 2013 cz.15 3 5,36%
Głosujący: 56. Nie możesz głosować w tej sondzie

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2013-04-26, 21:15   #4861
diabli
Zakorzenienie

Dot.: Zima przestała nas maltretować - chyba czas się rozpakować! Mamy V-VI 2013 cz.1

Cytat:
Napisane przez metropolitan Pokaż wiadomość
sluchajcie, chciałam odnieść się do tematu kosmetyków dla dzieci. Bo z mojego doświadczenia wynika, że nie do końca tak jest, że im mniej kosmetyków tym lepiej. Tzn. chodzi mi o to, że trochę się nacięłam na takim myśleniu i przez to moja Blanka miała okropne problemy ze skórą, za co do dziś mam wyrzuty sumienia. Ogólnie podchodziłam tak, że jak się nic nie dzieje, to tylko ją myłam i nic nie robiłam, skórę twarzy przemywałam tylko wodą, i nie natłuszczałam niczym, ze skórą głowy też nic takiego nie robiłam poza myciem. No i mała bardzo szybko zaczęła mieć problemy ze skórą, zaczęła się łuszczyć, miała szorstkie plamki, na głowie pojawiła się ciemieniuszka, która nie chciała zejść nawet po oliwce i systematycznym wyczesywaniu, w końcu zaczęło to wyglądać tak okropnie, że zaczęło schodzić na czołoi brewki! jak poszłam do lekarza z nią, to wstydziłam się, jak ludzie się na nas gapili, bo pewnie myśleli że tak ją zaniedbałam. A ja po prostu nie uważałam, że jakoś specjalnie musze o to dbać, a u dzieci takie zmiany postępują błyskawicznie. Lekarka dała wtedy okropne leki typu salicylol, lek robiony pachnący czystym spirytem i krem antybakteryjny avene cicalfate. Miałam straszne opory przed stosowaniem tego spirytu, ale ponieważ było coraz gorzej, to zaczęłam i szybko dość jej to zeszło.
ja to sie troche obawiam szpitala...bo polozne przychodza i ogladaja malucha. wiekszosc mam ma jednak oliwke, jakis krem do pupy i inne cuda...polozne wpadna i zaczna sie dobre rady. pomysla, ze jestem zielona i ze musza mnie uswiadomic, ze emolium jest naj i musze go kupic zeby nie bylo, ze dziecko zaniedbuje

Metro, a Ty tez dalas mi do myslenia...moze faktycznie lepiej zapobiegac niz leczyc
diabli jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-04-26, 21:15   #4862
xal
Zakorzenienie

Dot.: Zima przestała nas maltretować - chyba czas się rozpakować! Mamy V-VI 2013 cz.1

Cytat:
Napisane przez maluska88 Pokaż wiadomość
hej sorki ze milczę ale Emil nie daje mi posiedzieć na necie ciągle jest głodny wiec tylko karmie i przewijam. Najlepsze ze karmie piersia i je tak 3minutki i idzie spać a za 30minut znow jest głodny nie wiem już co robic bo ciągle leże i karmie juz mam dość bo nic zrobic nie idzie.
Budzić, budzić, inaczej się wykończysz.

xal jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-04-26, 21:17   #4863
karolina2121
siedzę i myślę

Cytat:
Napisane przez Kinga_20 Pokaż wiadomość
karolina odnośnie GBS, ja byłam w szpitalnym laboratorium i to wyglądało tak, że musiałam pójść na oddział patologii ciąży - tam położna pobrała mi wymaz z pochwy i odbytu, podpisała fioleczki, dała do ręki i z tym musiałam pójść do laboratorium, zostawić i zapłacić. Po wyniki też poszłam do labo
O dzięki za info

Cytat:
Napisane przez XxXJuSstiii Pokaż wiadomość
z gołębia się ponoć dzieciom robi rosołek

Wpadnij do mnie, mój się spieprzył i muszę latać z miotłą wiesz co to znaczy przy liniejącym kocie?
przed urodzeniem Bartka koniecznie musimy kupić nowy bo będzie trzeba codziennie odkurzać...
Wiem, coś o tym... w poprzednim mieszkaniu nie mieliśmy odkurzacza i też latałam na miotle
Stary 2013-04-26, 21:18   #4864
maarchewka
Zakorzenienie

w ogóle dziewczyny obalamy chyba teorię pełni.. pełnia w pełni a żadna nie rodzi, co jest?
Chociaż wczoraj położna mówiła, że nie da się zwiedzać porodówki bo jest full zapełniona.. może jednak coś na rzeczy jest..

Wojtek
maarchewka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-04-26, 21:22   #4865
diabli
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez axella Pokaż wiadomość
trochę bez sensu. po pierwsze- bedą ci gadać nad głową że wydziwiasz, to raz.
dwa-zejdzie ci tego mnóstwo i na brudne musiałabyś mieć dodatkowa torbe a szpitalne brudne oddajesz i nie interesuje cię co z tym dalej..
ja biore "domowe" tylko na wyjscie
tym bardziej,ze upidolą ci czyms te Twoje ciuszki i będzie żal.

korzystaj ze szpitalnych
ale te szpitalne sa brzydkie jakos nie wierze, zeby prali je w loveli albo jelpie no i sprane...bleee. wole swoje. mam ich tyle, ze nawet jak pobrudza/zgubia to nie bedzie mi szkoda

---------- Dopisano o 21:22 ---------- Poprzedni post napisano o 21:19 ----------

Cytat:
Napisane przez MoTyleKsw Pokaż wiadomość

Diabli tak jęczałam chłopu, że nie mamy becika i nie będzie w co dziecko zawinąć bla bla tak się przejął, że zamówił to z Kalamati i dziś przyszło. O mało nie zemdlałam bo nic nie wiedziałam.
I najlepsze - przyszło a ja na Niego, po co zamówiłeś, ja już inne chce.
A on oczy jak 5 zł. A on jakie? A ja eeee takie od diabli. On - to pokaż mi. A je eeee jeszcze go nie ma Ale później przemyślałam co zrobiłam i go przeprosiłam - okropna zołza jestem
wariatka!
Kalamati ma piekne rozki, sama mam od niej spoko, jeszcze Ci dam okazje zebys cos u mnie upolowala na cos ladnego moze Cie skusze, hehe.
Stary 2013-04-26, 21:23   #4866
salviae
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez diabli Pokaż wiadomość
ja to sie troche obawiam szpitala...bo polozne przychodza i ogladaja malucha. wiekszosc mam ma jednak oliwke, jakis krem do pupy i inne cuda...polozne wpadna i zaczna sie dobre rady. pomysla, ze jestem zielona i ze musza mnie uswiadomic, ze emolium jest naj i musze go kupic zeby nie bylo, ze dziecko zaniedbuje

Metro, a Ty tez dalas mi do myslenia...moze faktycznie lepiej zapobiegac niz leczyc
Ja od przyjścia do domu kąpałam małego w hippie i trochę oliwki do wanny i ma po tym strasznie sucha skórę, dzisiaj pediatra powiedziała, że ma on za suchą skórę i mam stosować te emolienty i będę teraz próbowała
I Like Me So Much Better WhenYou Are Naked... Ouooo
Kubuś
salviae jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-04-26, 21:25   #4867
banka26
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez maarchewka Pokaż wiadomość

nieźle, a teraz dziwne ze tyle kasy na to idzie... i co ja tak w necie tym non stop kupuje..

a czemu nie chciałaś dawać smoka? ja tam mam zamiar dawac przekonała mnie książka język niemowlaka, tam było zeby dawać ale wyciągac jak zaśnie. a tym bardziej jak wypadnie..
ksiazka super, moj mlody jest dowodem na to ze dzialaja sposoby z niej a co do smoka to moj wypluwal po zasnieciuu , gora po 15 min
banka26 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-04-26, 21:26   #4868
potterka
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Aaś Pokaż wiadomość
Jestem miszcz normalnie.

35 tc skończony
64kg (przed ciążą 57kg)
Obwód brzucha 97.5cm

Dieta cud. Jak wyjdę to będę ważyła mniej niż przed ciążą i nawet pewnie nie dobije 100 w brzuchu
No przynajmniej są jakieś profity z tego lezenia plackiem.
jeszcze 2 tyg
Cytat:
wiesiołek w aptece, wygląda jak tran w kapsułkach, je się jak na opakowaniu 3x dziennie po 2 tabletki, u mnie kosztował 4 zł za 60 kapsułek

.
ja za swó przed ciążą zapłaciłam prawie 30 zł
Cytat:
Napisane przez sharpnowaja Pokaż wiadomość
Witam w 40 tc

lecę was nadrobić

Cytat:
Napisane przez banka26 Pokaż wiadomość
a mi zostalo 18 dni do tp

Cytat:
Napisane przez pawie_oczko Pokaż wiadomość
Hej

Głos oddany, niestety nie dam rady teraz nadrobić na bieżąco wątku, ale widzę, że nie urodził się nikt od wczoraj

tak w ogóle to u nas dziś zaczynamy 40 tc
póki co skurczy, czopa, bóli i innych objawów przepowiadających - brak , ale czekam cierpliwie zabieram się za tworzenie katalogu do pracy, obiecałam, że pomogę, później ruszam w miasto, u mnie jest mega gorąco

Cytat:
Napisane przez axella Pokaż wiadomość
MAM WIEŚCI OD VVGH
"od 1:00 w nocy skurcze co 3/5min i biegunka.pojechalam na IP,ale szyjka ok,teraz ide na wizyte.a juz sie cieszylam ze urodze.. juz mialam wizje.. chce juz jurka obok miec..."

falstart jak u mnie

ale może pełnia coś przyniesie
o kurcze a już myślałam, że kolejny maluch

za pozostałe tyodnie i dni do tp
za rozpoczęcie kilku porodów

dzięki za gratki odnośnie chusty

pół dnia Was nadrabiam
ale resxztę zostawię sobie na jutro bo coś mnie brzuch zaczyna pobolewać, trochę rpzegiełam z chodzeniem dziś

no i od dziś piję liście malin.. jak dla mnie jest ok
potterka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-04-26, 21:33   #4869
diabli
Zakorzenienie

Cytat:
A coś mi się przypomniało.. Mój bratanek byl dokarmiany najpierw Bebilonem - rzygał, potem Bebiko - rzygał.. potem bratowa jeszcze chyba Nan pro podała -też rzygał.. I to tak że masakra za każdym razem, dostał troszeczkę i mial drgawki i normalnie rzygał dalej niz widział.. Ale właściwie nie wiem dlaczego on tak źle reagował, bo nie ma uczulenia teraz na mleko krowie ani w zasadzie na nic.. ciekawe nie?
teraz jest tyle odmian mleka, ze mozna dostac oczoplasu juz nawet nie chodzi o marki, ale te wszystkie "odmiany" ha, aha, dha, ar dla ulewajacych, dla dzieci z kolkami, zaparciami.
do tego jeszcze cuda w postaci zageszczaczy...wystarczy wejsc na pierwsza lepsza strone, chociazby bebilonu i obejrzec produkty.

zaintrygowalo mnie to Bebilon HMF - www*bebilon*pl/nasze-produkty/produkty-bebilon/bebilon-hmf/

ogolnie mleko to temat rzeka i baaaardzo sie go boje
Stary 2013-04-26, 21:43   #4870
xal
Zakorzenienie

Cytat:
w ogóle dziewczyny obalamy chyba teorię pełni.. pełnia w pełni a żadna nie rodzi, co jest?
Chociaż wczoraj położna mówiła, że nie da się zwiedzać porodówki bo jest full zapełniona.. może jednak coś na rzeczy jest..
Bo ta pełnia to taka nie w pełni bo coś tam przysłaniało księżyc w wiadomościach wczoraj czy przedwczoraj mówili

xal jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-04-26, 21:43   #4871
Ashyshqa
Zakorzenienie

Cytat:
hej sorki ze milczę ale Emil nie daje mi posiedzieć na necie ciągle jest głodny wiec tylko karmie i przewijam. Najlepsze ze karmie piersia i je tak 3minutki i idzie spać a za 30minut znow jest głodny nie wiem już co robic bo ciągle leże i karmie juz mam dość bo nic zrobic nie idzie.
Cześć! Mam nadzieję, że szybko się Emilkowi ureguluje sen i karmienie i będziesz miała więcej czasu

Cytat:
Mi się wydaje, zę w porównaniu do Twojej drobnej postury on się wydaje duzy, ale obiektywnie patrzeć jest mniejszy od mojego, termin ten sam, a przecież tak samo tam musi się i dziecko i wody zmieścić..
Mi też to zdrowy rozsądek podpowiada

Cytat:

Ale można emolienty lepsze niż parafina stosować
Ashyshqa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-04-26, 21:53   #4872
humpback
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Ashyshqa Pokaż wiadomość
Malo mnie obchodzi jak to z boku wyglada ja sumienie mam czyste
A co do tego 0,5% to juz Ci pisalysmy,ze kefir i chleb na zakwasie maja wiecej

A jutro moze pojedziemy na grilla wlasnie dostalam zaproszenie od kolegi.
mnie też to nie obchodzi i miłego grilla - może nam też jutro się uda rozpocząć sezon grilowy

Cytat:
Napisane przez barwineczek Pokaż wiadomość
to ja czuje się wyrodną matką, pije colę od czasu do czasu, pozwalam sobie na lampkę wina
ja tam wyznaję teorię że szczęśliwa matka to szczęśliwe dziecko i trzeba sobie dogadzać czasem

Cytat:
Napisane przez vvgh Pokaż wiadomość
Jestem! Akcja w nocy była, już tak się łudziłam,że urodzę ;( ;( ;( buuuu.... Te skurcze tak często no i reszta. A tu dupa. Na ktg były skucze po 3 na 10min, ale szyjka nie skrócona, bla bla bla. Marzyłam żeby lekarz powiedział: "Zostaje pani". A jak usłyszałam płaczące dziecko,to tak zachciałam już Jurka obok. Jestem zła i załamana.
już niedługo Jureczek będzie z Tobą

Cytat:
Napisane przez XxXJuSstiii Pokaż wiadomość
z gołębia się ponoć dzieciom robi rosołek
ja z tych krakowskich to bym się bała zrobić cokolwiek do jedzenia. to taki odpowiednik szczura dla mnie

---------- Dopisano o 21:53 ---------- Poprzedni post napisano o 21:45 ----------

Cytat:
Wróciliśmy było mega, polecam ogródki letnie przy knajpkach, poczułam się jak na wakacjach
mnie ta pogoda nastraja bardzo wakacyjnie, i jeszcze teraz długi weekend, perspektywa grilowania i leżenia na hamaku z książką.. już się nie mogę doczekać

Cytat:
Napisane przez lonely_lady Pokaż wiadomość
My już wróciliśmy od lekarza.. Udało się zapisać Tżcika na usg jamy brzusznej na 6maja czyli nawet szybko
zobaczymy jak te kamienie wyglądają i będziemy działać
super

Cytat:
ooo widzę, że znowu o jedzeniu
mój ulubiony temat
mój też

Cytat:
Napisane przez Mysia mysz Pokaż wiadomość
już płaczą te co urodziły w grudniu kocham ten kraj
a bo to zawsze ktoś jest pokrzywdzony..ja jestem ciekawa jak to zrobią - zgodnie z tym co słyszałam w radiu to ustawa powinna wejść w życie najpóźniej w połowie czerwca, a jeszcze nie została przesłana do parlamentu. więc najprawdopodobniej przepchną byle co byle szybko byle zdążyć..

Cytat:
Napisane przez salviae Pokaż wiadomość
Jestem po wizytach, Kuby u pediatry i mojej u gina Kuba ładnie przybiera na moim mleku 170g od poniedziałku ale ma jakiś bardzo delikatny szmer nad sercem i musimy jechać do kardiologa do Zabrza to skontrolować chociaż lekarka powiedziała, że to na 99 % nic poważnego.
Ze mną wszytko ok, po łyżeczkowaniu jest dobrze i mój lekarz mnie zaskoczył bo dał mi żel na blizny który w aptece 40 zł kosztuje, tyle, że za 2 tygodnie znowu kontrola więc poród nie oznacza końca bulenia za gina
humpback jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-04-26, 21:56   #4873
metropolitan
Zadomowienie

Cytat:
Jestem po wizytach, Kuby u pediatry i mojej u gina Kuba ładnie przybiera na moim mleku 170g od poniedziałku ale ma jakiś bardzo delikatny szmer nad sercem i musimy jechać do kardiologa do Zabrza to skontrolować chociaż lekarka powiedziała, że to na 99 % nic poważnego.
Ze mną wszytko ok, po łyżeczkowaniu jest dobrze i mój lekarz mnie zaskoczył bo dał mi żel na blizny który w aptece 40 zł kosztuje, tyle, że za 2 tygodnie znowu kontrola więc poród nie oznacza końca bulenia za gina
nie przejmuj sie szmerem, takie maluszki bardzo często mają po porodzie jakieś szmery na serduszku, ale oczywiście trzeba to sprawdzić. Moja Blanka miała kilka wizyt z tego powodu i lekarka mi wymyślała cuda, stwierdziła, że jej się jakaś zastawka nie domyka i cuda w ogóle, a potem trafiłam na innego kardio w przychodni i powiedział, że jest nienormalna ta lekarka, bo po zrobieniu ekg nie stwierdził żadnego szmeru, samo zniknęło.

Cytat:

no ale wiesz, najlepsze jest to, że co jedna to ma inną radę mi jedne mówiły, żeby budzić dziecko, inne żeby nie wybudzać jak śpi... i tak w kółko... wiadomo, każdy ma jakieś tam swoje racje . Wiesz co, mówię ci, ja tam się nie znam, mogę tylko na podstawie swojego dziecka powiedzieć. Ale bratowa miała podobnie w sumie z synkiem, teraz jak patrzę ile ona używa rzeczy typu właśnie emolienty i ona chyba głównie go smaruje cetaphilem to jestem przerażona, ale faktem jest, że mały ma dużo lepszą skórę po tym, bo wczedśniej miał czerwone plamiska.
metropolitan jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-04-26, 22:05   #4874
diabli
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez metropolitan Pokaż wiadomość
w ogóle wstawię wam fotę z dnia wyjścia ze szpitala z małą. Dla tych, które mają wątpliwości czy jest sens kupować ciuszki na najmniejszy rozmiar
jaaaaaka zabcia kochana Boziu, ja tez mam w brzuszku taka mala lalunie...az sie wierzyc nie chce, ze te male kopytka, ktore mnie non stop okladaja z wszystkich stron, naleza do takiej anielicy
Stary 2013-04-26, 22:05   #4875
humpback
Zakorzenienie

Cytat:
trzymam kciuki za unormowanie tego - i jak dziewczyny radzą nie dawaj mu zasnąć bo się zamęczycie

Cytat:
Napisane przez barwineczek Pokaż wiadomość

dobranoc dziewczynki
dobranoc

a ja chwilę temu wróciłam do domu po mega pozytywnym dniu i nawet mąż pomył okna podczas gdy ja jadłam pyszne brownie z lodami w bardzo miłym towarzystwie ! a potem jeszcze wizyta imieninowa u mojej mamy i sernik, rogaliki i szarlotka

i jutro po południu jedziemy na wieś także szykuje się 5 dni błogiego odpoczynku z dala od komputera
Stary 2013-04-26, 22:07   #4876
diabli
Zakorzenienie

nadrabiam i konca nie widac (zostalo mi 11 stron), wiec cierpliwosci - zaraz bede rozmawiala na biezaco bo widze, ze temat kosmetykow na tapecie...
Stary 2013-04-26, 22:07   #4877
lonely_lady
Zakorzenienie

Cytat:
Rzeczywiście fajna cena, u mnie w sklepie był za 1900 bez fotelika , a rana to w sumie dopiero w środę zaczęła mnie boleć, w szpitalu leżałam głównie, a w domu jednak cały czas na nogach, w środę rano nawet skalniaka ogarniałam więc się doczekałam na własne życzenie :
w necie też widziałam za 1920zł,a nie próbowałaś się targować. My zbiliśmy cenę na 1600zł i Tż jeszcze wymusił parasolkę gratis
a jak zadzwoniłam do hurtowni gdzie robiliśmy wyprawkę (w moim rodzinnym mieście) to koleś nam zszedł do ceny 1550zł
tyle, że to 500km stąd.. niby przesyłka za 11zł, ale wolałam kupić na miejscu i nie mieć później problemu z gwarancją

Cytat:
no właśnie.. też się zastanawiam czemu u nas taki spokój

Cytat:
Ja od przyjścia do domu kąpałam małego w hippie i trochę oliwki do wanny i ma po tym strasznie sucha skórę, dzisiaj pediatra powiedziała, że ma on za suchą skórę i mam stosować te emolienty i będę teraz próbowała
ja kupiłam hipp i też chcę zacząć od niego.. zobaczymy czy się sprawdzi..

Cytat:
Napisane przez xal Pokaż wiadomość
Bo ta pełnia to taka nie w pełni bo coś tam przysłaniało księżyc w wiadomościach wczoraj czy przedwczoraj mówili
wczoraj widziałam księżyc i nic go nie przysłaniało był ogromny i okrąglutki- jak mój brzuch

Cytat:
Napisane przez humpback Pokaż wiadomość
mój też
aż dziwne, że dziewczyny nas jeszcze nie zlinczowały

lonely_lady jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-04-26, 22:13   #4878
diabli
Zakorzenienie

Cytat:
Ja też mam w domu taki na rzep ale to były jakieś szpitalne wynalazki, a na tym sznurze był numerek taki jak od szatni plastikowy i mój mały był numerem 13 , a w szpitalu na salach było 28 stopni
okropne te kaftaniki bezpieczenstwa i jeszcze numerek...hehe
ale Kubulek uroczy!

---------- Dopisano o 22:10 ---------- Poprzedni post napisano o 22:08 ----------

Cytat:
Napisane przez pawie_oczko Pokaż wiadomość
tak w ogóle to u nas dziś zaczynamy 40 tc
póki co skurczy, czopa, bóli i innych objawów przepowiadających - brak , ale czekam cierpliwie zabieram się za tworzenie katalogu do pracy, obiecałam, że pomogę, później ruszam w miasto, u mnie jest mega gorąco
czekam na Twoja Nelke prawie tak jak na swoja sprezaj sie mamuska, bo 40 tydz. do czegos zobowiazuje, hehe.

---------- Dopisano o 22:13 ---------- Poprzedni post napisano o 22:10 ----------

Cytat:
Napisane przez MoTyleKsw Pokaż wiadomość
i cholera matki pierwsZego kwartału wywalczyły roczny urlop
i dobrze, niech maja byle nam nie zabrali
w sumie kiedy uslyszalam info, ze ustawa wejdzie od czerwca to nawet pojawil sie usmiech bo do wrzesnia zdanie zmieniliby 10 razy, a do czerwca moze juz za bardzo kombinowac nie beda...
Stary 2013-04-26, 22:13   #4879
lonely_lady
Zakorzenienie

Cytat:
Ale można emolienty lepsze niż parafina stosować
no właśnie.. a wszystkie położne zachwycają się tą parafiną

Ash- a Ty jakich kosmetyków zamierzasz używać ?

lonely_lady jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-04-26, 22:15   #4880
humpback
Zakorzenienie

Cytat:
nadrabiam i konca nie widac (zostalo mi 11 stron), wiec cierpliwosci - zaraz bede rozmawiala na biezaco bo widze, ze temat kosmetykow na tapecie...
nadrabiaj, ja na szczęście miałam znacznie mniej, a i tak się zastawiałam czy jak wrócę to nie będzie końca wątku

Cytat:
no właśnie.. też się zastanawiam czemu u nas taki spokój
dziewczyny sa wyjątkowe, i pełnia ich nie rusza albo czekają na nowy wątek żeby się rozpakować
Stary 2013-04-26, 22:22   #4881
diabli
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez humpback Pokaż wiadomość

pękam ze śmiechu, właśnie dostałam smsa od męża: "jaką fajną pościel kupiłem na allegro, że też ja nie pamiętam takich rzeczy. tylko dziwne że z jamnikiem, a nie z jakimiś wielorybami"
a chcialby wielorybka? hehe

---------- Dopisano o 22:22 ---------- Poprzedni post napisano o 22:17 ----------

Cytat:
Napisane przez happy blue Pokaż wiadomość
a nie po jakimś ruchu, wysiłku? mnie też wczoraj gdzieś tam bolało, ale że byłam na KTG to podpytałam położną i mówi, że takie bóle i ciągnięcia normalne. A bolało mnie jak szłam i później na leżąco też.
wlasnie nie, to byl taki bol hmm jakby ktos chwycil narzad i go scisnal z calych sil...ciezko opisac. bylam siku, kladlam sie spac i jak padlam na lozko to nagle zaczelo napierniczac. zwinelam sie w klebek i nie wiedzialam czy mi zaraz wody odejda czy mala wpakowala sie gdzies gdzie nie wolno hehe. dziwne. na szczescie juz sie nie powtorzylo, wiec mam nadzieje, ze to nie jakis wynalazek a'la kolka nerkowa
a ciagniecie i bol spojenia lonowego to juz u mnie norma. na jednej nodze (prawej) nie stane. aaa stopy nadal jak baloniki, ale cisnienie w normie, wiec na razie nie panikuje.
Stary 2013-04-26, 22:22   #4882
Ashyshqa
Zakorzenienie

Odp: Zima przestała nas maltretować - chyba czas się rozpakować! Mamy V-VI 2013 cz.14

Wiadomisc od Happy blue:
"Odeszly mi wody, jestem w szpitalu, ktg trwa, zero skurczy, rozwarcia nie ma. Malutka bardzo nisko. Wazy ok 2600. Czekamy."

Jakby jeszcze cos pisala to dam Wam znac. Zaciskam kciuki za Happy i Helenke!

Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
Stary 2013-04-26, 22:25   #4883
becik_4
Zadomowienie

Dziewczyny czy wy placicie za ktg?

---------- Dopisano o 20:25 ---------- Poprzedni post napisano o 20:23 ----------

Cytat:
Wiadomisc od Happy blue:
"Odeszly mi wody, jestem w szpitalu, ktg trwa, zero skurczy, rozwarcia nie ma. Malutka bardzo nisko. Wazy ok 2600. Czekamy."

Kciuki zacisniete. Zaczal sie weekend wiec i porody musza sie pojawic
becik_4 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-04-26, 22:30   #4884
cloche
Zakorzenienie

Cytat:
a lekarz coś mówił?
nie martw się tym brzuszkiem, nasz miał mniejszy brzusio o jakieś 4 tygodnie od główki.. i lekarz nie kazał się tym przejmować
no mój też mówił, żeby się nie przejmować, ale się ogólnie zainteresował i mimo że włączył USG tylko na chwilkę, żeby sprawdzić ilość wód płodowych, to sobie jeszcze ten brzuch zaczął oglądać. i jak zmierzył, to stwierdził, że sprawdzi jeszcze przepływy... i tak się zapędził i zaczął wszystko kontrolować. ale cała reszta jest super.
mąż stwierdził, że pewnie za mało białka pożeram, i mi zaserwował taką kolację, że na bank skończy się znów zatwardzeniem pęknę zaraz... no jakoś nie potrafię dużo jeść! na plusie mam 6 kilo licząc od poziomu po schudnięciu, czyli w trzecim miesiącu (dobre 2 kilo mi zeszły w pierwszych miesiącach ciąży). ale jem wszystko, różnorodnie...

aaa, lekarz kazał liczyć, ile aktywności maluszek ma w ciągu dnia. mówił, że tak z 10 razy minimum musi sobie poszaleć. czy to mnie puknąć, czy się powiercić. jak się wierci parę minut, to jest to jedna aktywność. i mówił, że jak zrobi się spokojniejszy, to mam przyjść na KTG do gabinetu albo do szpitala.
cloche jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-04-26, 22:30   #4885
antoinettee
Zadomowienie

http://dzieci.pl/kat,1033939,title,P...wiadomosc.html jej jakie maleństwa
Stary 2013-04-26, 22:30   #4886
humpback
Zakorzenienie

Cytat:
a chcialby wielorybka? hehe
no po prostu wie że wszystko co ma wielorybka to będzie ulubioną rzeczą Ignacego

Cytat:
Wiadomisc od Happy blue:

zaciskam najmocniej i ze wszystkich sił
Stary 2013-04-26, 22:30   #4887
gosiulka22
Wtajemniczenie

Cytat:
Wiadomisc od Happy blue:

super w końcu coś się rozkręciło, zaciśnięte
gosiulka22 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-04-26, 22:32   #4888
Ashyshqa
Zakorzenienie

Odp: Dot.: Zima przestała nas maltretować - chyba czas się rozpakować! Mamy V-VI 2013

Cytat:
no właśnie.. a wszystkie położne zachwycają się tą parafiną

Ash- a Ty jakich kosmetyków zamierzasz używać ?
Hipp, a jako natluszczacz olejek nagietkowy i wlasnie oliwka hipp. Zobaczymy jak sie sprawdzi

Stary 2013-04-26, 22:32   #4889
antoinettee
Zadomowienie

Cytat:
Wiadomisc od Happy blue:

O ja !! A już chciałam kompa zamykać a tu takie wiadomości. mocno zaciśnięte. Jak ja teraz zasnę jak tu kolejny maluszek przychodzi na świat
Stary 2013-04-26, 22:33   #4890
humpback
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez antoinettee Pokaż wiadomość
jakie malutkie..ja dziś patrzyłam na maleńskie bodziaczki i aż mi się wierzyć nie chce że dzieci są takie malutkie na początku
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości