Zima przestała nas maltretować - chyba czas się rozpakować! Mamy V-VI 2013 cz.14 - Strona 162 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Pokaż wyniki sondy: Jaki ma być tytuł 15 części naszego wątku ??
Mamusie MAJ-CZERWIEC 2013, cz.15 0 0%
Mamusie MAJ-CZERWIEC 2013, cz.15 - Pierwsze maluszki na świecie już mamy 0 0%
Mamusie MAJ-CZERWIEC 2013, cz.15 - Witamy na świecie pierwsze maluszki 0 0%
Mamusie MAJ-CZERWIEC 2013, cz.15 - Czas zacząć rozpakowywanie 0 0%
Pięć maluszków na świecie już mamy, na kolejne niecierpliwie czekamy. V-VI 2013 cz.15 3 5,36%
Czas leci jak szalony, niedługo nasz poród upragniony. Mamy MAJ-CZERWIEC 2013 cz.15 0 0%
Przed porodem stracha mamy, ale dzielnie się wspieramy. Mamy V-VI 2013 cz.15 2 3,57%
Kolejnych porodów nadchodzi czas co cieszy ale i przeraża nas! Mamy V-VI 2013 cz.15 0 0%
Do dnia porodu już całkiem blisko ale jesteśmy gotowe na wszystko. V-VI 2013 cz.15 1 1,79%
Wielkie brzuszki już widać z dala, lecz jeszcze nie chcemy iść do szpitala. V-VI 2013 1 1,79%
Część maluszków już jest z nami, na resztę niecierpliwie czekamy! V-VI 2013 cz.15 7 12,50%
Obniżone nasze brzuchy, bo już wychodzą z nich maluchy. Mamy V-VI 2013 cz.15 0 0%
Obniżają nam się brzuszki - chcą wychodzić z nich maluszki! MAJ-CZERWIEC 2013 cz.15 8 14,29%
Mamy już pierwsze maluszki, reszta nisko nosi brzuszki. Mamy V-VI 2013 cz.15 5 8,93%
Mamy pierwsze maluszki, reszta już rozchyla nóżki. Mamy V-VI 2013 cz.15 2 3,57%
Sexi orki maluchy witają, okładów z samca nie zaprzestają. Mamy V-VI 2013 cz.15 7 12,50%
Wkrótce wyzionę ducha, jak nie wyjdziesz z mego brzucha. Mamy V-VI 2013 cz.15 15 26,79%
Szamańśkie metody stosujemy, maluchy przywołać chcemy. Mamy V-VI 2013 cz.15 2 3,57%
Regularnie się myjemy, do porodów szykujemy. Mamy MAJ-CZERWIEC 2013 cz.15 3 5,36%
Głosujący: 56. Nie możesz głosować w tej sondzie

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2013-04-26, 20:12   #4831
candace1
Zakorzenienie

Dot.: Zima przestała nas maltretować - chyba czas się rozpakować! Mamy V-VI 2013 cz.1

Cytat:
Napisane przez XxXJuSstiii Pokaż wiadomość
no ale myślę, że nie będziemy tego tak dokładnie na pierwszej stronie dzieliły
Nieee ale ostatnio była na ten temat rozmowa a ja nie pamiętałam jak oni to nazywają-dlatego napisałam
candace1 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-04-26, 20:12   #4832
XxXJuSstiii
Zakorzenienie

Dot.: Zima przestała nas maltretować - chyba czas się rozpakować! Mamy V-VI 2013 cz.1

Cytat:
Napisane przez candace1 Pokaż wiadomość
Nieee ale ostatnio była na ten temat rozmowa a ja nie pamiętałam jak oni to nazywają-dlatego napisałam
niefajnie brzmi

XxXJuSstiii jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-04-26, 20:17   #4833
lonely_lady
Zakorzenienie

Dot.: Odp: Dot.: Zima przestała nas maltretować - chyba czas się rozpakować! Mamy V-V

Cytat:
Napisane przez candace1 Pokaż wiadomość
lonely- gratuluję zakupu wózka - dopiero doczytałam.

Łzawią mi oczy i drażni mnie m onitor... Ponadrabiam jutro jak dam radę
dzięki
zakup zupełnie nieoczekiwany..
wcale nie brałam pod uwagę TAKO, myślałam o Mutsy, Quinny, Maxi cosi a kupiliśmy Tako
no, ale mam nadzieję że będziemy zadowoleni

lonely_lady jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-04-26, 20:21   #4834
Ag_nes
Wtajemniczenie

GG do Ag_nes

Cytat:
Napisane przez vvgh Pokaż wiadomość
Jestem! Akcja w nocy była, już tak się łudziłam,że urodzę ;( ;( ;( buuuu.... Te skurcze tak często no i reszta. A tu dupa. Na ktg były skucze po 3 na 10min, ale szyjka nie skrócona, bla bla bla. Marzyłam żeby lekarz powiedział: "Zostaje pani". A jak usłyszałam płaczące dziecko,to tak zachciałam już Jurka obok. Jestem zła i załamana.
biedactwo

Cytat:
Napisane przez cloche Pokaż wiadomość
no właśnie nie wiem co on ma z Florianem, ale jakoś nie zapałał uczuciem. kwestia dalej otwarta...

relacja z wizyty u gina. brzuszek mojego bezimiennego dziedzica jeszcze bardziej zwolnił i już dobre dwa tygodnie jest do tyłu w porównaniu z główką. ale przepływy i samo KTG podobno super... więc nie wiem, za mało jem??? za tydzień KTG, za dwa dokładniejsze pomiary USG. nie wiem, jak księciunia zmobilizować do rośnięcia... niech mamuśka popęka, ważne żeby młody zdrowy był!!!
Może jak mu imię nadasz to się odwdzięczy i ciut podrośnie
Chyba trzeba olać te wszystkie normy bo one tylko zamęt sieją..moje imienne dziecko ma dużą dysproporcję między głową a kością udową, udo do przodu głowa do tyłu a i wagowo jest w okolicach jakiegoś 30 centyla i jest deficyt wagowy kurna jego mać! Ale moje nerwy nic nie pomogą za 3 tygodnie finał.

Cytat:
Napisane przez salviae Pokaż wiadomość
Jestem po wizytach, Kuby u pediatry i mojej u gina Kuba ładnie przybiera na moim mleku 170g od poniedziałku ale ma jakiś bardzo delikatny szmer nad sercem i musimy jechać do kardiologa do Zabrza to skontrolować chociaż lekarka powiedziała, że to na 99 % nic poważnego.
Ze mną wszytko ok, po łyżeczkowaniu jest dobrze i mój lekarz mnie zaskoczył bo dał mi żel na blizny który w aptece 40 zł kosztuje, tyle, że za 2 tygodnie znowu kontrola więc poród nie oznacza końca bulenia za gina
gratuluje wizyty dobrze że są wyczuleni i kontrolują lepiej dmuchać na zimne.

Co do bulenia za gina, chciałam teraz na ost wizycie wydębić te zaświadczenie do becikowego... ale nie ma szans, trzeba przyjśćc po porodzie, zabulić i zaświadczenie będzie
Stary 2013-04-26, 20:23   #4835
justyna_g4
Zakorzenienie

Cytat:
Jestem po wizytach, Kuby u pediatry i mojej u gina Kuba ładnie przybiera na moim mleku 170g od poniedziałku ale ma jakiś bardzo delikatny szmer nad sercem i musimy jechać do kardiologa do Zabrza to skontrolować chociaż lekarka powiedziała, że to na 99 % nic poważnego.
Ze mną wszytko ok, po łyżeczkowaniu jest dobrze i mój lekarz mnie zaskoczył bo dał mi żel na blizny który w aptece 40 zł kosztuje, tyle, że za 2 tygodnie znowu kontrola więc poród nie oznacza końca bulenia za gina
gratulacje

Laura

http://lb1f.lilypie.com/YodDp2.png
justyna_g4 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-04-26, 20:26   #4836
axella
Zakorzenienie

GG do axella

salviae gratuluję wizytki a kardio się nie martw, dobrze,że sprawdzają ale na bank będzie dobrze

ciągle jestem głodna.. i niewygodnie mi na maxa leze to bekam, siedze to mala gniecie,jak stoje to mam kamienny brzuch. swietnie

ja juz nie daje rady chce byc znow 20kg lzejsza

ZUZIAK 7.05.2013
axella jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-04-26, 20:28   #4837
diabli
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez happy blue Pokaż wiadomość
jak coś to ja jestem na kupnie monitora oddechu i laktatora ręcznego Avent
reczny avent juz zamowiony przez Sharp a znajoma podrzucila mi same "zabawki" - jakies krzeselko do kapieli, lezaczek (zamowienie Justyny), siedzisko, przyrzad gimnastyczny z playskoola itd. musze przedyskutowac temat z tz, bo chetnie zostawilabym sobie troche tych gratow nie wiem na ile wyrazi zgode, hehe. o reszcie bede informowac.

Cytat:
Diabli, co do kocyków, to tak jak Ash Ci pisała, wydaje mi się, że nie kupisz takiej plecionej tkaniny, oni to wyrabiają maszynowo. Znajomej babcia ma taką maszynę, jakie cuda można na tym robić!
dzieki trzeba sie rozejrzac za taka maszyna

Cytat:
A co do patchworkowej tkaniny to ja bym z niej widziała kocyk taki dwustronny, z jednej patchwork, z drugiej kolor, np z aksamitu albo bawełenki. Piękny ten materiał i na fasolkę też będzie super O, i przybornik fajnie by wyglądał a może i ochraniacz. Diabli- Ty to sama na maszynie ogarniasz?
jak zbierzecie 50 lajkow pod rogalem (fb nello) to pokaze patchworkowe cuda ogarniam sama, ale z taka nauczycielka (mama krawcowa) to trudno byloby nie zlapac bakcyla obecnie szalejemy na dwie maszyny - milo spedza sie czas dopoludniowy.

Cytat:
dobrze, że mi przypomniałaś, bo już miałam zmieniać kolor na paznokciach, teraz to tylko odżywka.
a ja sobie wczoraj pomalowalam...bo nie moge patrzec na takie nijakie paznokcie. spakuje sobie zmywacz do torby porodowej ale mysle, ze jak zaczne rodzic to spokojnie ogole nogi i wtedy o paznokciach na pewno nie zapomne
diabli jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-04-26, 20:30   #4838
candace1
Zakorzenienie

Cytat:
niefajnie brzmi
I jest niefajne generalnie

Cytat:
Napisane przez lonely_lady Pokaż wiadomość
dzięki
wcale nie brałam pod uwagę TAKO, myślałam o Mutsy, Quinny, Maxi cosi a kupiliśmy Tako
Będziecie
Stary 2013-04-26, 20:30   #4839
XxXJuSstiii
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Ag_nes Pokaż wiadomość
Co do bulenia za gina, chciałam teraz na ost wizycie wydębić te zaświadczenie do becikowego... ale nie ma szans, trzeba przyjśćc po porodzie, zabulić i zaświadczenie będzie
to jeśli Ci nie zależy na czasie to załatw to przy okazji wizyty po tych 6tyg.
Cytat:
Napisane przez axella Pokaż wiadomość
salviae gratuluję wizytki a kardio się nie martw, dobrze,że sprawdzają ale na bank będzie dobrze

ciągle jestem głodna.. i niewygodnie mi na maxa leze to bekam, siedze to mala gniecie,jak stoje to mam kamienny brzuch. swietnie

ja juz nie daje rady chce byc znow 20kg lzejsza
połóż się, obłóż poduchami

my spadamy z małżem na spacer

XxXJuSstiii jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-04-26, 20:31   #4840
maluska88
Raczkowanie

hej sorki ze milczę ale Emil nie daje mi posiedzieć na necie ciągle jest głodny wiec tylko karmie i przewijam. Najlepsze ze karmie piersia i je tak 3minutki i idzie spać a za 30minut znow jest głodny nie wiem już co robic bo ciągle leże i karmie juz mam dość bo nic zrobic nie idzie.
maluska88 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-04-26, 20:31   #4841
anoxee
Zadomowienie

GG do anoxee

Cytat:
a takie imię jak Aaron, właśnie się natknęłam na nie i podoba mi się w sumie
U nas na osiedlu jest taki jeden Aaron (jego brat ma na imię Samuel ) i kiedyś siedzieliśmy z tżem na balkonie i oni szli i mówię mu, że ten mały ma na imię (specjalnie zaakcentowałam) A-aron. A tż: Przez dwa a? Może chcą go na allegro opchnąć i alfabetycznie zawsze będzie na samej górze.

Cytat:
Napisane przez maarchewka Pokaż wiadomość
A coś mi się przypomniało.. Mój bratanek byl dokarmiany najpierw Bebilonem - rzygał, potem Bebiko - rzygał.. potem bratowa jeszcze chyba Nan pro podała -też rzygał.. I to tak że masakra za każdym razem, dostał troszeczkę i mial drgawki i normalnie rzygał dalej niz widział.. Ale właściwie nie wiem dlaczego on tak źle reagował, bo nie ma uczulenia teraz na mleko krowie ani w zasadzie na nic.. ciekawe nie?
To jest straszne. Poszukiwanie odpowiedniego mleka to istna katorga.

Cytat:
Napisane przez justyna_g4 Pokaż wiadomość
A które pieluchy zamawiałaś??
Zamówiłam takie tetrowe: http://allegro.pl/show_item.php?item=3167589871 i flanelowe. Jedne i drugie superaśne.

Cytat:
Napisane przez niunka045 Pokaż wiadomość
Ha jakbyś zgała siedze w domu i sklejam opakowania z chusteczkami
No to nic tylko się cieszyć? Przynajmniej Ci tego nie zabraknie.

Cytat:
Napisane przez Kinga_20 Pokaż wiadomość
Wątpię żeby rodzinny wystawił takie L4 Podobno po TP nikt nie ma prawa wystawiać już L4 tylko macierzyński i tyle.
Miałam odpisać, ale już Justi mnie uprzedziła...

Cytat:
Głupota tym bardziej, że jeszcze 2 tygodnie po TP jest się "w terminie"
We wtorek idę do gina i muszę spytać o jego praktyki.

Cytat:
Napisane przez axella Pokaż wiadomość
MAM WIEŚCI OD VVGH
"od 1:00 w nocy skurcze co 3/5min i biegunka.pojechalam na IP,ale szyjka ok,teraz ide na wizyte.a juz sie cieszylam ze urodze.. juz mialam wizje.. chce juz jurka obok miec..."

falstart jak u mnie

ale może pełnia coś przyniesie
Cytat:
Napisane przez vvgh Pokaż wiadomość
Jestem! Akcja w nocy była, już tak się łudziłam,że urodzę ;( ;( ;( buuuu.... Te skurcze tak często no i reszta. A tu dupa. Na ktg były skucze po 3 na 10min, ale szyjka nie skrócona, bla bla bla. Marzyłam żeby lekarz powiedział: "Zostaje pani". A jak usłyszałam płaczące dziecko,to tak zachciałam już Jurka obok. Jestem zła i załamana.
Buuu, nie smutaj. Jeszcze tylko troszkę.

Siedzę u mamy, ale czas się zbierać. Ale jest cudownie. Cieplutko, lodowata cola i nogi w bulkającym urządzeniu z zimną wodą...

Leon
anoxee jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-04-26, 20:33   #4842
candace1
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez maluska88 Pokaż wiadomość
hej sorki ze milczę ale Emil nie daje mi posiedzieć na necie ciągle jest głodny wiec tylko karmie i przewijam. Najlepsze ze karmie piersia i je tak 3minutki i idzie spać a za 30minut znow jest głodny nie wiem już co robic bo ciągle leże i karmie juz mam dość bo nic zrobic nie idzie.
O wilku mowa...
Cześć budz go podczas karmienia.
On ma się najeść i spać przynajmniej 2h a nie usypiać przy cycu co 5 minut zamęczysz się
Stary 2013-04-26, 20:35   #4843
salviae
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez justyna_g4 Pokaż wiadomość
Dziewczyny, które pieluchy od r_p77 polecacie??
Ja mam te 80x80 i są fajne, zamawiałam też od innego sprzedawcy i te od rp77 sa duzo lepsze
Cytat:
dzięki
Super jest ten City Move widziałam go w sklepie, tez bym go wzięła, tyle że miałam mniejszy budżet
Cytat:

Ja dzisiaj tej kartki zapomniałam i na szczęście za 2 tygodnie znowu idę
I Like Me So Much Better WhenYou Are Naked... Ouooo
Kubuś
salviae jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-04-26, 20:36   #4844
diabli
Zakorzenienie

Cytat:
wczoraj tłumaczyłam mężowi do czego służą pieluchy tetrowe, był pod wrażeniem on twierdzi, że nosił pampersy, hmmmhm, rocznik 73..
hehe, moj brat rocznik 75, siostra 76 i mama opowiadala, ze dostala talon na wyprawke. szlo sie do jedynego sklepu dzieciecego w miescie i pani wydawala wszystkim to samo: batystowe koszulki, kaftaniki, spiochy - wszystkiego dokladnie tyle samo i po 50 pieluch tetrowych no i mowila, ze te tetre to mieli wszedzie, suszyla sie w kazdym mozliwym kacie (100 pieluch!!!)
ale jednak rzad DAWAL wyprawke...
Stary 2013-04-26, 20:40   #4845
axella
Zakorzenienie

GG do axella

Cytat:
oo matko,może go budź jak przysypia,niech zje więcej to później zgłodnieje a ty odpoczniesz?

by sie szybko poukladalo!

ZUZIAK 7.05.2013
axella jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-04-26, 20:42   #4846
Mysia mysz
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez diabli Pokaż wiadomość
hehe, moj brat rocznik 75, siostra 76 i mama opowiadala, ze dostala talon na wyprawke. szlo sie do jedynego sklepu dzieciecego w miescie i pani wydawala wszystkim to samo: batystowe koszulki, kaftaniki, spiochy - wszystkiego dokladnie tyle samo i po 50 pieluch tetrowych no i mowila, ze te tetre to mieli wszedzie, suszyla sie w kazdym mozliwym kacie (100 pieluch!!!)
ja tam jednak wole kupić cobchce niż mieć śpiochy na kartki za free:P
Stary 2013-04-26, 20:43   #4847
justyna_g4
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez anoxee Pokaż wiadomość

Zamówiłam takie tetrowe: http://allegro.pl/show_item.php?item=3167589871 i flanelowe. Jedne i drugie superaśne.
Tak myślałam, że to o tych podwójnych mówicie.

Cytat:
Ja mam te 80x80 i są fajne, zamawiałam też od innego sprzedawcy i te od rp77 sa duzo lepsze
Tylko chodziło o to czy te zwykłe czy podwójnie tkane tak chwalicie

Laura

http://lb1f.lilypie.com/YodDp2.png
justyna_g4 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-04-26, 20:44   #4848
salviae
Zadomowienie

Cytat:
Budź go jak karmisz, ja tak robię , jak zasypia to albo palec pod bródką i go szturchaj, albo jak zbliżam palec do ust to też zasysa, nie pozwalam mu zasnąć przez przynajmniej 15 min, żeby się porządnie napił.
Muszę się przyznać do pierwszej złamanej zasady przed porodowej nie chciałam małemu dawać smoka, ale dzisiaj się poddałam i mały pięknie śpi w łóżeczku, dlatego mam tyle czasu z wami pisać ,a boli mnie rana po cc i nie mogę za bardzo w domu nic robić
Kubuś
Stary 2013-04-26, 20:48   #4849
cloche
Zakorzenienie

Cytat:
Daj może Tadeusz, będzie tak uroczyście, bo Pan Tadeusz...
nie dość, że tak dumnie by brzmiało z przyczyn literackich, to moja mama by się jeszcze posikała ze szczęścia, bo jej tata tak miał na imię kochałam tego dziadka bardzo, ale już widzę, jak niemcy sobie radzą z tym "sz"...
cloche jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-04-26, 20:51   #4850
barwineczek
Wtajemniczenie

Cytat:
biedactwo

Może jak mu imię nadasz to się odwdzięczy i ciut podrośnie
Chyba trzeba olać te wszystkie normy bo one tylko zamęt sieją..moje imienne dziecko ma dużą dysproporcję między głową a kością udową, udo do przodu głowa do tyłu a i wagowo jest w okolicach jakiegoś 30 centyla i jest deficyt wagowy kurna jego mać! Ale moje nerwy nic nie pomogą za 3 tygodnie finał.

ale 30 centyl to norma, norma jest od 10 do 90 centyla

Cytat:
U

Siedzę u mamy, ale czas się zbierać. Ale jest cudownie. Cieplutko, lodowata cola i nogi w bulkającym urządzeniu z zimną wodą...
właśnie ide wpakować stopu do tego urządzenia, tylko wybiorę raczej cieplutką wodę

dobranoc dziewczynki
barwineczek jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-04-26, 20:52   #4851
diabli
Zakorzenienie

Cytat:
No i jeśli któraś jeszcze nie zamawiała wyprawki (jest ktoś taki? ), to polecam tetrę i flanelkowe u rp77. Ogólnie polecam wszystko od niego. Ma rzeczy, których nie ma np. gapa_kids - smoczki, które mnie interesowały. Ale to tylko dlatego, że sobie takie ubzdurałam.
tak, tetra powdojnie tkana (w hurtowni mowili na nia premium) jest naprawde fajna. po praniu nic sie z nia nie stalo, nie wyglada jak gaza...kupilam kilka na probe i mysle, ze to to samo co w blance
Stary 2013-04-26, 20:54   #4852
Mysia mysz
Zakorzenienie

Cytat:
Budź go jak karmisz, ja tak robię , jak zasypia to albo palec pod bródką i go szturchaj, albo jak zbliżam palec do ust to też zasysa, nie pozwalam mu zasnąć przez przynajmniej 15 min, żeby się porządnie napił.
Muszę się przyznać do pierwszej złamanej zasady przed porodowej nie chciałam małemu dawać smoka, ale dzisiaj się poddałam i mały pięknie śpi w łóżeczku, dlatego mam tyle czasu z wami pisać ,a boli mnie rana po cc i nie mogę za bardzo w domu nic robić
podobno mozna smoka na 3h dziennie tylko wyciagac jak zasypia
Stary 2013-04-26, 20:59   #4853
diabli
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez vil84 Pokaż wiadomość
Nestle Nan Pro1, takie jakie dostawał w szpitalu. w Biedronce jest o 10zł tańsze niż w aptece, po 19,90 kupiliśmy raz Bebilon al Młody był strasznie niespokojny wtedy, do tej pory nie wiem czy to od zmiany mleka czy po prost wtedy zaczął mniej spać bo do tej pory zdarza mu się nie spać po 2-3 h, ale była u mnie akurat mama wtedy i wysłała mnie do apteki z powrotem po Nan i porównała składy - wyszło że Nan jest o wiele lepszy, Bebilon ma w składzie nawet coś rybnego
http://www*doz*pl/apteka/p15958-Bebilon_1_proszek_800_g olej rybi, ale to chyba dobrze
troche grzebalam w temacie mlekowym i najtaniej wychodzi bebiko, ale tez jakosciowo chyba jest najslabsze. wiekszosc mam poleca bebilon, nan i jeszcze jakies jedno
Stary 2013-04-26, 21:04   #4854
maarchewka
Zakorzenienie

Cytat:
no właśnie nie wiem co on ma z Florianem, ale jakoś nie zapałał uczuciem. kwestia dalej otwarta...

relacja z wizyty u gina. brzuszek mojego bezimiennego dziedzica jeszcze bardziej zwolnił i już dobre dwa tygodnie jest do tyłu w porównaniu z główką. ale przepływy i samo KTG podobno super... więc nie wiem, za mało jem??? za tydzień KTG, za dwa dokładniejsze pomiary USG. nie wiem, jak księciunia zmobilizować do rośnięcia... niech mamuśka popęka, ważne żeby młody zdrowy był!!!
on po prostu będzie mega mózgiem stąd nie brzuszek mały tylko głowa trzyma szare komóry

Cytat:
Napisane przez Ashyshqa Pokaż wiadomość
Macie racje, trzeba się tym cieszyć.
Mi dziś położna znów powiedziała, że mam duży brzuch i obawia się, że nie urodzę naturalnie Już bardzo chcę, żeby był wtorek i USG, bo chcę wiedzieć jakie to moje dziecko naprawdę jest
Mi się wydaje, zę w porównaniu do Twojej drobnej postury on się wydaje duzy, ale obiektywnie patrzeć jest mniejszy od mojego, termin ten sam, a przecież tak samo tam musi się i dziecko i wody zmieścić..

Cytat:
Napisane przez komiksowa Pokaż wiadomość

Wczoraj kupiliśmy furę dla młodego. Ciekawa jestem, czy jako jedyna tutaj mam wózek BabyActive. Za model Lupo 3w1 (razem z adapterami) zapłaciliśmy 1264 zł (tzn dziadek płacił), a że pasował nam kolor (siwy+wrzos) to mogliśmy od razu zabrać do domu. Mieliśmy niezłą zagwozdkę z rozłożeniem stelaża, ale w końcu się udało. Ma wszystkie bajery, które są na topie i jest bardzo podobny do Jedo Fyn a o 300 tańszy. No i leciutki!

Trochę mnie zmartwiła moja ginka. Boli mnie kośc łonowa, już dłuższy czas i nastraszyła mnie rozchodzeniem się spojenia łonowego, że jak dalej będzie tak boleć, to bardzo niedobrze No i powiedziała, że nie będę mieć badania na paciora, bo ona nie robi, a w naszym szpitalu nie wymagają, hmmm...

Dobra, spadam na kaszkę manną

A i 40-tkom zazdroszczę i gratuluję
brawo za wózek.

Co do spojenia, a bardzo CIę boli? Bo mnie trochę boli, ale tak bardziej jakbym się przecwiczyła albo coś.. No i mi ginka powiedziała, że boli bo dziecko jest nisko i już napiera i stąd to uczucie..

Wojtek
maarchewka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-04-26, 21:04   #4855
diabli
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Kinga_20 Pokaż wiadomość
anoxee tak to jest 100% info od mojego lekarza, a wcześniejszy macierzyński to dotyczy przed terminem porodu wyznaczonym przez lekarza, czyli jak masz tp ustalony na 14 czerwca to możesz złożyć do kadr, żeby Ci się zaczął 1 czerwca, a czy urodzisz 14 czy 28 to już wielki znak zapytania, więc nie wiem czy ktoś tak robi w ogóle. Po terminie porodu trzeba tylko powiadomić zakład pracy, że macierzyński zaczyna się po skończonym L4. No jak Wam lekarze będą chcieli z górką wystawić L4 to spoko, a jak nie to cóż, mija TP i zaczyna się macierzyński po skończonym L4. A do szpitala na pewno nie pójdę po TP - już wolę zacząć normalnie macierzyński niż leżeć nie wiadomo ile i czekać....
hmm, a ja u swojego gina widzialam akcje, ze przyszla ciezarna i poprosila L4 na kolejne 3 dni, bo juz jest po terminie recepcjonistka poszla do gabinetu i wrocila z wypisanym swistkiem. wiec moze gin albo rodzinny moze wystawiac takie krotkie l4 poterminowe? bo macierzynskiego szkoda.
Stary 2013-04-26, 21:04   #4856
lonely_lady
Zakorzenienie

Can- faktyznie niefajnie brzmi to określenie.. ale wiem też, że takie porody są starsznie ciężkie.. Musiałyście z Z. się nacierpieć..

Cytat:
dziewczyny mają rację.. powinnaś go budzić żeby porządnie się najadł, bo się zamęczysz..
Emilek w końcu się przyzwyczai..

Cytat:
Super jest ten City Move widziałam go w sklepie, tez bym go wzięła, tyle że miałam mniejszy budżet
:
dostaliśmy na niego fajny rabat i w sumie wózeczek wyszedł nas 1600zł + parasolka gratis sporo nam wyszło za bazę familyfix i fotelik cabriofix--> noniestety maxi cosi się ceni

Cytat:
ja bym nie miała wyrzutów sumienia i nawet takiej zasady sobie nie ustalam
dobrze, że masz troszkę wytchnienia..
rana cały czas Cię boli ?
a jak się goi ?

lonely_lady jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-04-26, 21:06   #4857
diabli
Zakorzenienie

Cytat:
ooo, czyli nie tylko ja dzisiaj sluchalam radia 4 baby plus zona...biedny tatus ciekawe czy zdecyduja sie na synka
Stary 2013-04-26, 21:09   #4858
banka26
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez MoTyleKsw Pokaż wiadomość
Kobieto tyle jeszcze przed Tobą
kalka - Córeczka tp. 02.05.2013 cc
metropolitan (Karolina) - Synek tp. 02.05.2013 (Kubuś) cc (29-30.04)
__paulina__ - Synek tp. 02.05.2013 (Piotruś) cc
barwineczek - Synek tp. 02.05.2013 (Nikodem)
pawie_oczko (Ewelina, 25 lata) - Córeczka tp. 03.05.2013 (Nela)
sharpnowaja (Aneta) - Córeczka tp. 03.05.2013 (Karolina)
Dziodzio - Córeczka tp. 03.05.2013r. (Aleksandra)
gold-fish - Synek tp. 03.05.2013 (Daniel)
Elusiek - Synek tp. 05.05.2013 (Adrian)
axella (Alicja, 20 lat) - Córeczka tp. 06.05.2013 (Zuzia)
Kinga_20 (26 lat) - Córeczka tp. 07.05.2013 (Lilianna)
angie83 (30 lat) - Synek tp. 09.05.2013 (Bartosz)
candace1 - Synek tp. 10.05.2013 (Michał)
wynalazek23 (Ania, 28 lat) - Synek tp. 10.05.2013 (Jaś)
Lublana - Córeczka tp. 12.05.2013
Ashyshqa (Asia, 27 lat) - Córeczka tp. 12.05.2013 (Sofia)
maarchewka (Aneta, 25 lat) - Synek tp. 12.05.2013 (Wojtek)
pearl87 (25 lat) - Córeczka tp. 13.05.2013 (Małgosia)
Sateczka (34 lata) - Córeczka tp. 13.05.2013 (Julia)
banka26 - Synek tp. 14.05.2013 (Michał)
xal - Córeczka tp. 16.05.2013
_pola (28 lat) - Córeczka tp. 16.05.2013 (Elena)
Tity (Ola, 28 lat) - Synek tp. 17.05.2013 (Julian) cc
happy blue (28 lat) - Córeczka tp. 18.05.2013 (Helenka)

gdzie w kolejkę chcesz się wbić
o jaaa az tyle
Cytat:

skoro do przodu moze byc 3 tyg to i do tylu , napewno jest wszystko dobrze
Cytat:
no to brawo oby tak dalej przybieral )
Cytat:
ja tam bede dawala no chyba ze bedzie pieknie spal i nie jeczal miedzy karmieniami hehhehe
brawo za spanie w lozeczkuu
Cytat:
http://www*doz*pl/apteka/p15958-Bebilon_1_proszek_800_g olej rybi, ale to chyba dobrze
troche grzebalam w temacie mlekowym i najtaniej wychodzi bebiko, ale tez jakosciowo chyba jest najslabsze. wiekszosc mam poleca bebilon, nan i jeszcze jakies jedno
o tak ja tazke moj Dawid na bebilonie chowany, i wiekszosc neonatologow poleca
banka26 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-04-26, 21:11   #4859
maarchewka
Zakorzenienie

Cytat:
U nas na osiedlu jest taki jeden Aaron (jego brat ma na imię Samuel ) i kiedyś siedzieliśmy z tżem na balkonie i oni szli i mówię mu, że ten mały ma na imię (specjalnie zaakcentowałam) A-aron. A tż: Przez dwa a? Może chcą go na allegro opchnąć i alfabetycznie zawsze będzie na samej górze.

Cytat:
nieźle, a teraz dziwne ze tyle kasy na to idzie... i co ja tak w necie tym non stop kupuje..

Cytat:
a czemu nie chciałaś dawać smoka? ja tam mam zamiar dawac przekonała mnie książka język niemowlaka, tam było zeby dawać ale wyciągac jak zaśnie. a tym bardziej jak wypadnie..

Wojtek
maarchewka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-04-26, 21:13   #4860
salviae
Zadomowienie

Cytat:
dostaliśmy na niego fajny rabat i w sumie wózeczek wyszedł nas 1600zł + parasolka gratis sporo nam wyszło za bazę familyfix i fotelik cabriofix--> noniestety maxi cosi się ceni

ja bym nie miała wyrzutów sumienia i nawet takiej zasady sobie nie ustalam
dobrze, że masz troszkę wytchnienia..
rana cały czas Cię boli ?
a jak się goi ?
Rzeczywiście fajna cena, u mnie w sklepie był za 1900 bez fotelika , a rana to w sumie dopiero w środę zaczęła mnie boleć, w szpitalu leżałam głównie, a w domu jednak cały czas na nogach, w środę rano nawet skalniaka ogarniałam więc się doczekałam na własne życzenie

Diabli
dzięki za nosidełka
Kubuś
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości