Zima przestała nas maltretować - chyba czas się rozpakować! Mamy V-VI 2013 cz.14 - Strona 165 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Pokaż wyniki sondy: Jaki ma być tytuł 15 części naszego wątku ??
Mamusie MAJ-CZERWIEC 2013, cz.15 0 0%
Mamusie MAJ-CZERWIEC 2013, cz.15 - Pierwsze maluszki na świecie już mamy 0 0%
Mamusie MAJ-CZERWIEC 2013, cz.15 - Witamy na świecie pierwsze maluszki 0 0%
Mamusie MAJ-CZERWIEC 2013, cz.15 - Czas zacząć rozpakowywanie 0 0%
Pięć maluszków na świecie już mamy, na kolejne niecierpliwie czekamy. V-VI 2013 cz.15 3 5,36%
Czas leci jak szalony, niedługo nasz poród upragniony. Mamy MAJ-CZERWIEC 2013 cz.15 0 0%
Przed porodem stracha mamy, ale dzielnie się wspieramy. Mamy V-VI 2013 cz.15 2 3,57%
Kolejnych porodów nadchodzi czas co cieszy ale i przeraża nas! Mamy V-VI 2013 cz.15 0 0%
Do dnia porodu już całkiem blisko ale jesteśmy gotowe na wszystko. V-VI 2013 cz.15 1 1,79%
Wielkie brzuszki już widać z dala, lecz jeszcze nie chcemy iść do szpitala. V-VI 2013 1 1,79%
Część maluszków już jest z nami, na resztę niecierpliwie czekamy! V-VI 2013 cz.15 7 12,50%
Obniżone nasze brzuchy, bo już wychodzą z nich maluchy. Mamy V-VI 2013 cz.15 0 0%
Obniżają nam się brzuszki - chcą wychodzić z nich maluszki! MAJ-CZERWIEC 2013 cz.15 8 14,29%
Mamy już pierwsze maluszki, reszta nisko nosi brzuszki. Mamy V-VI 2013 cz.15 5 8,93%
Mamy pierwsze maluszki, reszta już rozchyla nóżki. Mamy V-VI 2013 cz.15 2 3,57%
Sexi orki maluchy witają, okładów z samca nie zaprzestają. Mamy V-VI 2013 cz.15 7 12,50%
Wkrótce wyzionę ducha, jak nie wyjdziesz z mego brzucha. Mamy V-VI 2013 cz.15 15 26,79%
Szamańśkie metody stosujemy, maluchy przywołać chcemy. Mamy V-VI 2013 cz.15 2 3,57%
Regularnie się myjemy, do porodów szykujemy. Mamy MAJ-CZERWIEC 2013 cz.15 3 5,36%
Głosujący: 56. Nie możesz głosować w tej sondzie

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2013-04-27, 02:47   #4921
diabli
Zakorzenienie

Dot.: Zima przestała nas maltretować - chyba czas się rozpakować! Mamy V-VI 2013 cz.1

Cytat:
Napisane przez Ashyshqa Pokaż wiadomość
Ale można emolienty lepsze niż parafina stosować
chyba trzeba temat zglebic zeby jakas dyskusje nawiazac z polozna hehe.
polozna z j&j baaardzo zachwalala ich produkty (no ale tu sponsorowany wyklad, wiec to co innego), rozbawila mnie mowiac, ze ich plyn do mycia ciala i wlosow ma tylko 3 skladniki, glowny to parafina

---------- Dopisano o 02:29 ---------- Poprzedni post napisano o 02:25 ----------

Cytat:
Wiadomisc od Happy blue:
"Odeszly mi wody, jestem w szpitalu, ktg trwa, zero skurczy, rozwarcia nie ma. Malutka bardzo nisko. Wazy ok 2600. Czekamy."

Jakby jeszcze cos pisala to dam Wam znac. Zaciskam kciuki za Happy i Helenke!
ha! wiedzialam, ze mam doczytac do konca i nie moge isc spac. no to zaciskamy! rano juz pewnie doczytam, ze Helenka jest na swiecie. pierwsza forumowa laseczka!

jak to bylo? po dwa maluszki na watek?

---------- Dopisano o 02:34 ---------- Poprzedni post napisano o 02:29 ----------

Cytat:
Napisane przez humpback Pokaż wiadomość
dziś w radiu mówili że niektóre dziewczynki zaczynają gadać jeszcze w brzuchu mamy - może Nelka chciała coś powiedzieć a nikt jej nie słuchał?
zazdrosna byla, ze tatus z chlopakami kopie, a ona nie moze i mnie oberwalo sie za cale meskie towarzystwo
siostra pyta Szymka: jaki ciocia ma brzuch? "eee no duzy, taaaaki" a wiesz co w nim ma? "tak! dziewczyne"
a pozniej przyniosl mi kinder czekoladke i mowi, ze to dla Neli, wiec pytam jak mam jej ja dac "mozesz jej zostawic na pozniej" hehehe. uwielbiam go

---------- Dopisano o 02:40 ---------- Poprzedni post napisano o 02:34 ----------

Cytat:
Napisane przez XxXJuSstiii Pokaż wiadomość
nie chciałabym tak
a mnie sie wydaje, ze to fajna opcja patrzac na zniecierpliwienie Barlineczek i innych "terminowych" u nas :P stawiasz sie, robia badania i wiesz na czym stoisz. albo do domu i rodzimy za kilka dni, albo wywolujemy...no ale cos sie w Twojej sprawie dzieje. a nie, ze siedzisz w domu ciagle myslisz, ze moze to juz :P

---------- Dopisano o 02:42 ---------- Poprzedni post napisano o 02:40 ----------

Cytat:
Napisane przez humpback Pokaż wiadomość
Ty sie nie smiej z golebiego hasla...przeganiam go z jednego parapetu to leci na kolejny. biegne do 2 pokoju, a on czmycha do kuchni. i codziennie tylko grrrrrrrrr grrrrrrr jak ja sie ciesze, ze teraz mama moze z nimi troche powalczyc tutaj cisza, spokoj, czysty parapet. podobno niedlugo bedzie plaga biedronek, ale one przy golebiach to jakos srednio mnie ruszaja.

---------- Dopisano o 02:44 ---------- Poprzedni post napisano o 02:42 ----------

Cytat:
Napisane przez cloche Pokaż wiadomość
o kurde!!!!!!!!! a ja tu jej o filtrach chyba akurat teraz ma w d.. wszelkie smarowidła...
będzie księżniczka!!!!!!!!!!
czyms poslizgowym na pewno bylaby zainteresowana wybacz happy, nie moglam sie powstrzymac, hehe.

---------- Dopisano o 02:47 ---------- Poprzedni post napisano o 02:44 ----------

Cytat:
Napisane przez Aaś Pokaż wiadomość
Kurde. Znowu mnie brzuch ciągnie. Ale tak tylko parę sekund i przestaje...
Ej. Umawialam się z dziewczynami na maj
tez czekasz do "po majowce"?
no to niezly falstarcik zaliczylas, biedny maz...baby go stresuja :P

nadrobilam, wiec moge isc spac. matko 3 w nocy! kolorowych!!!

Edytowane przez diabli
Czas edycji: 2013-04-27 o 02:36
diabli jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-04-27, 06:08   #4922
ada32
Wtajemniczenie

Dot.: Zima przestała nas maltretować - chyba czas się rozpakować! Mamy V-VI 2013 cz.1

witam...

happy blue trzymam kciuki kochana
wszystko będzie dobrze..

nie dam rady nadrobic
duzo piszecie..a Ja biegam za Wikulem po laskach ..parkach i ogrodzie...diabełka utrzymac w domu nie mozna jak tak na dworze rozkosznie jest
wczoraj jak tż wrócił z roboty.. przeszliśmy z tż i małym z 7 km..laskami i parkami..wokół mnóstwo kolorowych kwiatkow i śpiewających ptaków..cudnie..i jeszcze lody z maszyny..te zakręcone(chyba włoskie sie zwą)

W

G
ada32 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-04-27, 06:12   #4923
Elusiek
BAN stały

Hey

Jeszcze załapałam się na końcówkę wątku, lecę nadrabiać wczorajsze zaległości

A najważniejsza wiadomość jaką wczoraj usłyszałam, psiapsióła która niestety straciła pierwsze dziecko i była dokładnie w tym samym tc co ja, nawet termin porodu nam się wtedy zrównał jest w 14 tygodniu i z nią i dzieckiem wszystko w porządku teraz

Cytat:
Wiadomisc od Happy blue:
"Odeszly mi wody, jestem w szpitalu, ktg trwa, zero skurczy, rozwarcia nie ma. Malutka bardzo nisko. Wazy ok 2600. Czekamy."

Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
trzymamy kciuki

Zauważyłam, że u nas weekendy zaczynają się najczęściej jakąś informacją o porodzie, lub pierwszymi wyjazdami do szpitala, oby ten weekend majowy przyniósł nam wiele maluszków

Cytat:
Napisane przez salviae Pokaż wiadomość
Jestem po wizytach, Kuby u pediatry i mojej u gina Kuba ładnie przybiera na moim mleku 170g od poniedziałku ale ma jakiś bardzo delikatny szmer nad sercem i musimy jechać do kardiologa do Zabrza to skontrolować chociaż lekarka powiedziała, że to na 99 % nic poważnego.
Ze mną wszytko ok, po łyżeczkowaniu jest dobrze i mój lekarz mnie zaskoczył bo dał mi żel na blizny który w aptece 40 zł kosztuje, tyle, że za 2 tygodnie znowu kontrola więc poród nie oznacza końca bulenia za gina
za wizyty

Edytowane przez Elusiek
Czas edycji: 2013-04-27 o 06:27
Elusiek jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-04-27, 06:40   #4924
pawie_oczko
Wtajemniczenie

Dot.: Odp: Dot.: Zima przestała nas maltretować - chyba czas się rozpakować! Mamy V-V

Cytat:
Napisane przez Kinga_20 Pokaż wiadomość
Kochana niektóre dziewczyny twierdzą, że rodzinny może dać l4, zapytaj swojego gina może Ci przedłuży jednak.

Doczytalam juz co jeszcze pisalyscie na ten temat nie wiem czy moj mi wypisze bo tez wspominal o tym macierzynskim, tylko nie wiedzialam czy mowi sero czy zartuje ale nie bede sie tym przejmowac kilka dni w ta czy w ta mnie juz nie zbawi...

Dziewczyny mam problem, Tz ma jutro wazny zjazd na uczelni w wawie, jakies 240km od nas :/ i nie wiem czy go puscic czy nie, niby czuje sie dobrze, ale to nigdy nic niewiadomo zwlaszcza 3 dni po pelni , w razie czego 4 godziny i jest wiec zanim porzadnie rozkreci sie akcja to zdazylby, on mowi, ze mu to obojetne i moze zostac, ale wiem, ze dobrze by bylo gdyby tam pojechal i tak zastanawiam sie zeby go wyslac, a Wy co zrobilybyscie na moim miejscu? Tp mam na piatek
Stary 2013-04-27, 06:43   #4925
nuna2
Zakorzenienie

Witam Pierwsze, co wyłapałam, to że happy blue odeszły wody
kciuki za was
Stary 2013-04-27, 07:00   #4926
szczesliwa25
Rozeznanie

pawie - ja bym swojego puściła, ale ja wcale nie mam potrzeby, żeby on gdzieś tam przy porodzie się kręcił, jak dla mnie mógłby przyjechać dopiero po jak mały będzie na świecie,

no to dziewczyny, gdzie nasze nowe wątkowe maleństwa?! pewnie w nocy się coś wykluło
szczesliwa25 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-04-27, 07:17   #4927
pawie_oczko
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez diabli Pokaż wiadomość
okropne te kaftaniki bezpieczenstwa i jeszcze numerek...hehe
ale Kubulek uroczy!

---------- Dopisano o 22:10 ---------- Poprzedni post napisano o 22:08 ----------

czekam na Twoja Nelke prawie tak jak na swoja sprezaj sie mamuska, bo 40 tydz. do czegos zobowiazuje, hehe.[COLOR="Silver"]
Okej okej urodze 3 maja w tp najbardziej mi wtedy pasuje i tz bedzie mial wolne a tak na sero to co ja moge? My jeszcze bujamy sie z kredytem w banku, wiec mala wspolpracuje z nami i licze ze da mi wczesniej znac kiedy to nastapi

---------- Dopisano o 07:12 ---------- Poprzedni post napisano o 07:03 ----------

Happy- 3mam kciuki za Was

---------- Dopisano o 07:17 ---------- Poprzedni post napisano o 07:12 ----------

Szczesliwa- kupilas juz materac i przescieradla do lozeczka? Ja zamowilam przescieradla 140x70 bo te 95x65 byly strasznie drogie..
Stary 2013-04-27, 07:23   #4928
Tity
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez ada32 Pokaż wiadomość
wczoraj jak tż wrócił z roboty.. przeszliśmy z tż i małym z 7 km..laskami i parkami..wokół mnóstwo kolorowych kwiatkow i śpiewających ptaków..cudnie..i jeszcze lody z maszyny..te zakręcone(chyba włoskie sie zwą)
No nic dziwnego, że Ci porody dobrze idą, jak Ty ciągle latasz
diabli, metropolitan mój Julek też jakieś diablę, chociaż ostatnio faktycznie trochę mniej się rusza, ale były dni, kiedy myślałam, że on w ogóle nie śpi, zaraz mi wyjdzie dołem, przez brzuch, a mi tylko gwiazdy w oczach świeciły...Teraz też boleśnie się wierci, ale mniej. No i czuję jego kończyny jak mi się przesuwają na boku.

Cytat:
Wiadomisc od Happy blue:
Trzymam kciuki!!!

Cytat:
Napisane przez becik_4 Pokaż wiadomość
Dziewczyny czy wy placicie za ktg?
Ja nigdy nie płaciłam.

Wczoraj cały dzień chodziłam i wieczorem miałam pierwsze bolesne skurcze, ale wzięłam nospę i przeszło. Jeszcze do tego 6 maja chociaż wytrzymam może Wczoraj mąż złożył meble ogrodowe i będę mogła sobie siedzieć w wakacje z wózeczkiem na tarasie....tzn. względnie siedzieć, bo mi pewnie starszy nie da A dzisiaj jeszcze jedziemy do okulisty z młodym, bo ciągle oczy trze...:/

L
J
Tity jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-04-27, 07:23   #4929
vil84
Wtajemniczenie

Cytat:
Rzeczywiście fajna cena, u mnie w sklepie był za 1900 bez fotelika , a rana to w sumie dopiero w środę zaczęła mnie boleć, w szpitalu leżałam głównie, a w domu jednak cały czas na nogach, w środę rano nawet skalniaka ogarniałam więc się doczekałam na własne życzenie
następna
przestroga dla kolejnych - po cc LEŻEĆ !!!

Cytat:
Ja od przyjścia do domu kąpałam małego w hippie i trochę oliwki do wanny i ma po tym strasznie sucha skórę, dzisiaj pediatra powiedziała, że ma on za suchą skórę i mam stosować te emolienty i będę teraz próbowała
Przemek też ma suchą skórę i się łuszczy ale pediatra mówiła że prawie każde dziecko do miesiąca życia linieje
mieliśmy próbkę balsamu dla dzieci od pierwszego dnia życia Pharmaceris Baby - okazał się świetny i kupiliśmy całą butlę. drogie draństwo ale bardzo fajne

Happy trzymam mocno kciuki za Was !!!

vil84 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-04-27, 07:31   #4930
colorblue
Zakorzenienie

Odp: Zima przestała nas maltretować - chyba czas się rozpakować! Mamy V-VI 2013 cz.14

Witam:-*

Mało mnie ostatnio znowu:-/ ale jestem z wami na bierząco.
Mam sporo problemów na głowie i nic nie zapowiada ich końca.:-(
Do tego po niedzieli przeprowadzka a tu wczoraj wylądowałam z mama na pogotowiu. Dzień wcześniej,a dokładnie wieczór bolała ją głowa,a rano wstała z niedowładem lewej strony. Normalnie rozmawiała i tak dalej ale miała problem z chodzeniem bo rzucało nią. Na pogotowiu wezwano karetke i na szpital. Okazało się ,że to mały udar był:-( porobili jej tomograf i inne badania i jest wszystko ok.nie ma uszkodzeń w mózgu i tak dalej.

Tak więc mam do kompletu brata do opieki.

Jutro zaczynamy 35 tc a ja nawet nic gotowe nie mam. Ani nie poprane ani nic bo ta przeprowadzka. Brakuje mi pampersów,tetry,gruszki,k osmetyków do kąpieli i pielęgnacji małego. Dla mnie do szpitala koszul,kapci,podpasek,ręc zników dla małego. Także sporo brakuje a ja już wiem,że tego nie kupie i nie zdąrze kupić bo kasy nie ma,a jak będzie to musimy z rachunkami dojść do ładu. A jak już z kasa wyjdziemy na prosta to mały już będzie. :-(

Kuźwa ani tak ani siak. Do doopy już z tym wszystkim. Ja się poddaje:-(

---------- Dopisano o 07:31 ---------- Poprzedni post napisano o 07:30 ----------

HAPPY BLUE MOCNE KCIUKI KOCHANA!!!!!!!:-*

min sierpnień 520/1000
Minuty lipiec 610/1000
Minuty CZERWIEC : 1205 /1000
Minuty MAJ: 1005 min/1000
colorblue jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-04-27, 07:42   #4931
salviae
Zadomowienie

Odp: Zima przestała nas maltretować - chyba czas się rozpakować! Mamy V-VI 2013 cz.14

Diabli, w szpitalu mieli swoj srodek, jakas pianke nie wiem co to bylo, nie uzywali emolientow i polozna mi tez mowila, ze nie musze. A lekarka powiedzialam tylko, ze najtanszy jest ollium czy cos i zadnego nie proponowala. A my mamy z 10 probek po sr emollium i olliatum - czy jakos tak :p wiecbje zuzyje i sprobuje wrocic do hippa i oliwki
A w szpitalu potrzebowalismy krem do pupy, pieluchy i chusteczki nawilzane po ktorych Kuba ma czerwona pupe wiec uzywamy platkow kosmetycznych dla niemowlat i wody
I Like Me So Much Better WhenYou Are Naked... Ouooo
Kubuś

Edytowane przez salviae
Czas edycji: 2013-04-27 o 09:31
salviae jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-04-27, 07:51   #4932
xal
Zakorzenienie

Cytat:
Wiadomisc od Happy blue:

będzie dzidzia
Ups, ale Happy miała termin po mnie, zaczynam się chyba bać

xal jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-04-27, 08:06   #4933
barwineczek
Wtajemniczenie

Cytat:
ja to sie troche obawiam szpitala...bo polozne przychodza i ogladaja malucha. wiekszosc mam ma jednak oliwke, jakis krem do pupy i inne cuda...polozne wpadna i zaczna sie dobre rady. pomysla, ze jestem zielona i ze musza mnie uswiadomic, ze emolium jest naj i musze go kupic zeby nie bylo, ze dziecko zaniedbuje

Metro, a Ty tez dalas mi do myslenia...moze faktycznie lepiej zapobiegac niz leczyc
ja nadal jetem zwolenniczką oliwy z oliwek, uważam, że nie powinno się z grubej rury uderzać, ale zostawić to jak będzie się coś działo ze skórą

Cytat:
Jestem po wizytach, Kuby u pediatry i mojej u gina Kuba ładnie przybiera na moim mleku 170g od poniedziałku ale ma jakiś bardzo delikatny szmer nad sercem i musimy jechać do kardiologa do Zabrza to skontrolować chociaż lekarka powiedziała, że to na 99 % nic poważnego.
Ze mną wszytko ok, po łyżeczkowaniu jest dobrze i mój lekarz mnie zaskoczył bo dał mi żel na blizny który w aptece 40 zł kosztuje, tyle, że za 2 tygodnie znowu kontrola więc poród nie oznacza końca bulenia za gina
spokojnie, wiekszość dzieci ma tzw szmery niewinne które nie są żadną patologią

Cytat:
kurcze, czytam, ze Wasze dzieci sa leniwe, malo aktywne...nie wiem czy mam sie bac, czy jak ta moja mala wariatuncia fika non stop. przy kazdym jedzeniu i po, podczas jazdy autem na zakretach wrecz czuje jej piety wbijajace sie w zebra teraz tez ciagle mi jakas nozka przeplywa pod skora, dupcia wypieta.
od siostry odbieral mnie tz i w sumie jak dojechal to troche szalal w ogrodzie z chlopakami (z moim 6letnim siostrzencem i jego pol roku mlodszym kuzynem). grali w pilke, kwiczeli ze smiechu...a mala w brzuchu tak strasznie wierzgala nozkami, ze wszyscy zgromadzeni uznali, ze ona tez chce pograc...i ze chyba kuzyni tak na nia dzialaja, ze juz chcialaby z nimi pofikac musiala ich slyszec i to naprawde niesamowite!
moj Nikoś jest nocnym markiem, tak wczoraj wariował że momentami krzyczałam z bólu i próbowałam go przesuwać, a czasem jak mi w nerw walnie to zginam się w pół

Cytat:
Napisane przez colorblue Pokaż wiadomość

Do tego po niedzieli przeprowadzka a tu wczoraj wylądowałam z mama na pogotowiu. Dzień wcześniej,a dokładnie wieczór bolała ją głowa,a rano wstała z niedowładem lewej strony. Normalnie rozmawiała i tak dalej ale miała problem z chodzeniem bo rzucało nią. Na pogotowiu wezwano karetke i na szpital. Okazało się ,że to mały udar był:-( porobili jej tomograf i inne badania i jest wszystko ok.nie ma uszkodzeń w mózgu i tak dalej.

żeby wszysstkie zmiany się cofnęły
barwineczek jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-04-27, 08:08   #4934
__paulina__
Raczkowanie

GG do __paulina__

Codziennie Was czytam ale jakoś do odpisania się nie mogę zebrać.
Byłam na wizycie, lekarz stwierdził ze wytrzymam do 02.05., czop na miejscu, szyjka krótsza ale powinna dać radę. I miałam pierwsze ktg, skórczów brak, oczywiście we wszystkich innych sytuacjach brzuch się spina tylko nie przy badaniu...
Jeszcze porobilam ostatnie badania do cesarki -układ krzepniecia i mam wszystkie papiery.
Dopakowalam torbę i strasznie się zaczynam bać tego wszystkiego.

Happy trzymam kciuki!
__paulina__ jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-04-27, 08:11   #4935
barwineczek
Wtajemniczenie

Dot.: Odp: Zima przestała nas maltretować - chyba czas się rozpakować! Mamy V-VI 2013

Cytat:
Wiadomisc od Happy blue:

no nie, zachowajmy swoją kolejkę żartuje oczywiście; żeby wszsytko było dobrze, jak wody poszły to już nie ma odwrotu

---------- Dopisano o 08:11 ---------- Poprzedni post napisano o 08:09 ----------

Cytat:
Napisane przez __paulina__ Pokaż wiadomość
Codziennie Was czytam ale jakoś do odpisania się nie mogę zebrać.
Byłam na wizycie, lekarz stwierdził ze wytrzymam do 02.05., czop na miejscu, szyjka krótsza ale powinna dać radę. I miałam pierwsze ktg, skórczów brak, oczywiście we wszystkich innych sytuacjach brzuch się spina tylko nie przy badaniu...
Jeszcze porobilam ostatnie badania do cesarki -układ krzepniecia i mam wszystkie papiery.
Dopakowalam torbę i strasznie się zaczynam bać tego wszystkiego.

Happy trzymam kciuki!
będzie dobrze, przynajmniej masz zaplanowany i pewny termin, musisz myśleć pozytywnie
Stary 2013-04-27, 08:12   #4936
banka26
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez xal Pokaż wiadomość
będzie dzidzia
Ups, ale Happy miała termin po mnie, zaczynam się chyba bać
i po mniee

Happy trzymam kciuki mam nadzieje ze Helenka szybko wyskoczy z brzuszka i ze nie bedziesz cierpialaaa

Color dasz rade musisz , jakos pokonacie te przeciwnosci losuu jestem z Wami
banka26 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-04-27, 08:15   #4937
MoTyleKsw
Zakorzenienie

ech przeleciałam na telefonie x nadzieją że dowiem się że mamy już pannice na wątku a tuuuuu cisza...Idę dalej w kime tylko muszę orzeszki odcedzic

http://www.suwaczki.com/tickers/dqpre6ydpfblirzx.png

Jestem W Niebie.

Kocham Was

MoTyleKsw jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-04-27, 08:22   #4938
barwineczek
Wtajemniczenie

mój tata mnie wczoraj pocieszył: "tak ciężko to się przechodzi tylko pierwsze 5 ciąż i ostatnie 3, wszystkie pozostałe to lajcik"
Stary 2013-04-27, 08:27   #4939
XxXJuSstiii
Zakorzenienie

Cytat:
Chciałam trochę ponadrabiac dzień ale najpierw wam napiszę że ta pełnia to chyba coś w sobie ma
Sprzyja falstartom

Azaliz powiadam wam myjcie się bo nie znacie dnia ani godziny.
Ja już prawie na wylocie na porodowke dziś byłam ale na szczęście udało sie wyciszyć takie już konkretne skurcze.
Dochodziły do 110 ale spoko. Trochę pobolalo i przestało.
Akurat mąż był i się lekko zestresował że to już
Na szczęście nospa i scopolan w każdej możliwej postaci zadziałały.

Ciekawa jestem jak często będą się teraz powtarzać takie akcje...
No nieźle... jeszcze 2 tygodnie!
Cytat:
a mnie sie wydaje, ze to fajna opcja patrzac na zniecierpliwienie Barlineczek i innych "terminowych" u nas :P stawiasz sie, robia badania i wiesz na czym stoisz. albo do domu i rodzimy za kilka dni, albo wywolujemy...no ale cos sie w Twojej sprawie dzieje. a nie, ze siedzisz w domu ciagle myslisz, ze moze to juz :P
no ja bym mogła ewentualnie się stawić aby zobaczyli co i jak ale nie chciałabym od razu wywoływania ani zostawać w szpitalu i tam czekać
moja mama tak na mnie czekała, czekała i czekała, w końcu się wkurzyła, wypisała na własne żądanie, pojechała do domu i na drugi dzień wróciła z akcją porodową nie ma to jak w domu

---
Cześć
Myślałam, że może już coś wiadomo w sprawie Helenki Mam nadzieję, że Happy już jest po i nie męczy się bidula tyle godzin

spadam się szykować i jadę na targ

XxXJuSstiii jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-04-27, 08:28   #4940
szprotka_mada
Wtajemniczenie

Kubuś

ex-aparatka
góra- 30.06.10- 17.11.11
dół- 01.09.10- 26.08.11

koszt leczenia- 6225 zł

szprotka_mada jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-04-27, 08:30   #4941
Mysia mysz
Zakorzenienie

ziew:/ witam po nocy z refluksem nagadałam młodemu, że może zapomnieć o rodzeństwie jak nie odpuści, ale nie słucha leki nie pomogły, zapchałam się waflem ryżowym i jakoś usnęłam:/

jeszcze mi się alergia zaczęła, a za cholerę nie pamiętam, które to można brać w ciąży:/ zyrtec? na razie tylko oczy kropie, ale katar męczy:/

Tity, pisałaś, że młody oczy trze, a to nie alergia? mi się zaczęło w środę i właśnie oczy, katar od wczoraj dopiero

idę się ogarnąć i lęcę do lidla, super maty piknikowe są
Stary 2013-04-27, 08:30   #4942
nuna2
Zakorzenienie

Colorku dacie radę
Stary 2013-04-27, 08:34   #4943
Meliitele
Zakorzenienie

Dot.: Odp: Zima przestała nas maltretować - chyba czas się rozpakować! Mamy V-VI 2013

Cytat:
Wiadomisc od Happy blue:

Happy bedzie kolejna dzidzia!!

What the world needs now is love, sweet love
it's the only thing that there's just too little of

7/40
Meliitele jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-04-27, 08:36   #4944
Tity
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Mysia mysz Pokaż wiadomość
jeszcze mi się alergia zaczęła, a za cholerę nie pamiętam, które to można brać w ciąży:/ zyrtec? na razie tylko oczy kropie, ale katar męczy:/

Tity, pisałaś, że młody oczy trze, a to nie alergia? mi się zaczęło w środę i właśnie oczy, katar od wczoraj dopiero
No tak podejrzewam, że to to, bo mąż i ja też mamy piekące kąciki oczu i katar. Coś pyli zdecydowanie, ale boję się, żeby się małemu jakaś infekcja nie zrobiła, lepiej niech okulista zobaczy. Próbowałam przemywać solą fizj., ale mały nie bardzo sobie daje cokolwiek zrobić. Jak przepisze nam krople do oczu to dopiero wrzask będzie...

L
J
Tity jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-04-27, 08:39   #4945
Mysia mysz
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Tity Pokaż wiadomość
No tak podejrzewam, że to to, bo mąż i ja też mamy piekące kąciki oczu i katar. Coś pyli zdecydowanie, ale boję się, żeby się małemu jakaś infekcja nie zrobiła, lepiej niech okulista zobaczy. Próbowałam przemywać solą fizj., ale mały nie bardzo sobie daje cokolwiek zrobić. Jak przepisze nam krople do oczu to dopiero wrzask będzie...
sól nie pomoże niestety, będą go dalej piekły, aj wczoraj kupiłam cromohexal i to biorę, ale jak nie byłam w ciąży to mi alergolog lepsze przepisywała ten rok dla alergików ma być ciężki i zgadzam się, bo po 4 latach odczulania nie miewałam taki ataków jak teraz:/
Stary 2013-04-27, 08:51   #4946
nuna2
Zakorzenienie

Melli jak u Ciebie??;*
Stary 2013-04-27, 08:58   #4947
Ashyshqa
Zakorzenienie

Też czekam niecierpliwie na wieści od Happy..
Mam nadzieję,że się akcja rozkręciła i nie musiała mieć cesarki

Cytat:
Napisane przez becik_4 Pokaż wiadomość
Dziewczyny czy wy placicie za ktg?
Ja nie płacę, chodzę do przychodni przyszpitalnej gdzie chcę rodzić i nie muszę płacić. Mimo, że zleciła mi regularne KTG od 37tc lekarka, która nie pracuje w tym szpitalu.

Cytat:
tez pierwsze do glowy przyszly mi nerki, bo to zaraz po sikaniu...ale wstawalam w nocy co 1,5 - 2godz. staralam sie nie pic za duzo (choc ciagle mnie suszy) i jadlam w zamian jablka...nie ma jak jablko o 3 w nocy hehe. teraz juz ok. pomyslalam, ze bol jest tak okropny jak przy tej opisywanej przez Was kolce nerkowej
Mam nadzieję, że to nie były nerki i w ogóle nic poważnego. Ale w razie ewentualnego ataku kolki nerkowej (czego Ci nie życzę) to pij jak najwięcej!

Cytat:

Tak więc mam do kompletu brata do opieki.

Jutro zaczynamy 35 tc a ja nawet nic gotowe nie mam. Ani nie poprane ani nic bo ta przeprowadzka. Brakuje mi pampersów,tetry,gruszki,k osmetyków do kąpieli i pielęgnacji małego. Dla mnie do szpitala koszul,kapci,podpasek,ręc zników dla małego. Także sporo brakuje a ja już wiem,że tego nie kupie i nie zdąrze kupić bo kasy nie ma,a jak będzie to musimy z rachunkami dojść do ładu. A jak już z kasa wyjdziemy na prosta to mały już będzie. :-(

---------- Dopisano o 07:31 ---------- Poprzedni post napisano o 07:30 ----------

HAPPY BLUE MOCNE KCIUKI KOCHANA!!!!!!!:-*

Kurcze u Was znów coś... Mam nadzieję, że z mamą wszystko będzie dobrze i szybko wróci do siebie. A Wy dacie radę z problemami innymi! Trzymam mocno kciuki!

Edytowane przez Ashyshqa
Czas edycji: 2013-04-27 o 09:01
Ashyshqa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-04-27, 09:09   #4948
humpback
Zakorzenienie

Cytat:

masz sile podskakiwac? mnie by sie chyba brzuch urwal
no tak z 2-3 razy podskoczę

Cytat:
Chciałam trochę ponadrabiac dzień ale najpierw wam napiszę że ta pełnia to chyba coś w sobie ma
Sprzyja falstartom

Azaliz powiadam wam myjcie się bo nie znacie dnia ani godziny.
Ja już prawie na wylocie na porodowke dziś byłam ale na szczęście udało sie wyciszyć takie już konkretne skurcze.
Dochodziły do 110 ale spoko. Trochę pobolalo i przestało.
Akurat mąż był i się lekko zestresował że to już
Na szczęście nospa i scopolan w każdej możliwej postaci zadziałały.

Ciekawa jestem jak często będą się teraz powtarzać takie akcje...
no to maj tuż, tuż, dziewczyny się przygotowują

---------- Dopisano o 09:09 ---------- Poprzedni post napisano o 08:58 ----------

Cytat:

siostra pyta Szymka: jaki ciocia ma brzuch? "eee no duzy, taaaaki" a wiesz co w nim ma? "tak! dziewczyne"
a pozniej przyniosl mi kinder czekoladke i mowi, ze to dla Neli, wiec pytam jak mam jej ja dac "mozesz jej zostawic na pozniej" hehehe. uwielbiam go
uwielbiam teksty Szymka

Cytat:
Napisane przez Elusiek Pokaż wiadomość
A najważniejsza wiadomość jaką wczoraj usłyszałam, psiapsióła która niestety straciła pierwsze dziecko i była dokładnie w tym samym tc co ja, nawet termin porodu nam się wtedy zrównał jest w 14 tygodniu i z nią i dzieckiem wszystko w porządku teraz
no to super

Cytat:
Napisane przez pawie_oczko Pokaż wiadomość
Dziewczyny mam problem, Tz ma jutro wazny zjazd na uczelni w wawie, jakies 240km od nas :/ i nie wiem czy go puscic czy nie, niby czuje sie dobrze, ale to nigdy nic niewiadomo zwlaszcza 3 dni po pelni , w razie czego 4 godziny i jest wiec zanim porzadnie rozkreci sie akcja to zdazylby, on mowi, ze mu to obojetne i moze zostac, ale wiem, ze dobrze by bylo gdyby tam pojechal i tak zastanawiam sie zeby go wyslac, a Wy co zrobilybyscie na moim miejscu? Tp mam na piatek
zależy czy w razie w masz kogoś kto go zastapi. ja w swojej sytuacji bym się nie bała, bo jak coś to mam rodziców blisko, szpital też niedaleko, i zanim by się rozkręciła akcja to mąż byłby z powrotem. tylko najgorsze w tym by było że bym się stresowała czy nie pędzi jak wariat żeby być jak najszybciej przy mnie..

Cytat:

zaciskam kciuki za was żeby się ułożyła

Cytat:
Napisane przez barwineczek Pokaż wiadomość
mój tata mnie wczoraj pocieszył: "tak ciężko to się przechodzi tylko pierwsze 5 ciąż i ostatnie 3, wszystkie pozostałe to lajcik"
no to niezłe pocieszenie

dzień dobry liczyłam na jakieś info o Helence i Happy, ale widzę że wciąż czekamy. mam nadzieję że wszystko idzie sprawnie i jest OK
humpback jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-04-27, 09:10   #4949
Meliitele
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez nuna2 Pokaż wiadomość
Melli jak u Ciebie??;*
aaaaaa troche lipa. Bylam wczoraj zlozyc papiery na staz. Mialam niby wszystko ugadane ze mam przyjsc tego i tego dnia. Pojechalam sobie z wszystkimi dokumentami a tam uslyszalam, ze wnioski byly przyjmowane do 3.04 i teraz kasy nie maja myslalam, ze kudly powyrywam tym baba. Oczywiscie glosno troche zrobilam, poszlam do kierowniczki, ze mnie w blad wprowadzili, ale i tak uslyszalam, ze czekaja na pieniadze i wtedy beda organizowac kolejne.
W ponedzialek jade do szefowej biura pogadac, chce sie zapytac czy mnie przyjmie na platny staz. Ale cos mi sie wydaje, ze nie da rady. ogolnie to jest duze biuro bo jest 8 babek i maja duzo pracy ale nie wiem. Podlamalam sie, cieszylam sie z tego stazu i teraz
Zastanawiam sie za ile czasu nasze kochane ministerstwo da te pieniazki.. Jakby to byla kwestia , ze np beda organizowac od czerwca to jeszcze przezyje, ale jak dalej to ja dostane na glowe siedzac i nic nie robiac. Bede szukac jakiejs pracy, a jak nie uda sie to pojade do Londynu do pracy.

Na poprawe humoru, jade do kosmetyczki na 11 na pazury

A u Ciebie nunka wszystko w porzadku?

What the world needs now is love, sweet love
it's the only thing that there's just too little of

7/40

Edytowane przez Meliitele
Czas edycji: 2013-04-27 o 09:17
Meliitele jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-04-27, 09:11   #4950
ankaaa206
Wtajemniczenie

happy już pewnie tuli malutką

jestem z mężem na zjeździe, ponad 100 km od domu ale dałam radę, niby nie daleko a mam stracha że coś sie zacznie dziać i będe w obcym mieście
przy tej końcówce ciąży normalnie osiwieć można, coś mi się dzieje z nerką i co chwilę krew przy podcieraniu, dobrze że z cewki a nie z pochwy, ale stres jest, w pon dzwonie do swojego gin i mu powiem że jest coś nie tak, bo wcześniej nie krwawiłam tylko po założeniu tego badziewnego cewnika, a teraz co chwilę jakiś skrzep.
dzisiaj jadę na zakupy do h&mu zobczymy czy mają coś ciekawego, wydrukowałam ten kupon, a jutro w końcu do domu, najlepiej jest u siebie.

Julka
ankaaa206 jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości