|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#4621 | |
|
Rozeznanie
|
Dot.: Na słoneczko wystaw brzuszek, niech ogrzeje się maluszek! Mamy VII-VIII 2013- c
Cytat:
Ale nie martw się ja też się nim nie będę objadać bo alko w nim więc tylko troszkę spróbuje, żeby wiedzieć czy wypalił
|
|
#4622 | ||
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Na słoneczko wystaw brzuszek, niech ogrzeje się maluszek! Mamy VII-VIII 2013- c
dzień dobry
![]() Cytat:
Cytat:
A ja rano chłopaków do zoo podwiozłam,a teraz jade ich odebrać, potem obiad w Gdyni i mecz kosza. Do zobaczenia wieczorem
|
|
#4623 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
a reszte juz wszystko mam w ilosciach nadmiernych ![]() A po co Ci pas? Cytat:
Jesli Ci sie nie chce albo mebelek drewnopodobny, to zmatowic lekko papierem (gramatura ok. 100-120), nabyc emalie akrylowa Lux Decor do drewna/metalu kolor wg gustu, polozyc 2-3 warstwy waleczkiem gabkowym w odstepie 1 dnia najlepiej, przeszlifowujac kolejne w miare potrzeby delikatnie (gladkosc + lepsza przyczepnosc), na koniec 1-2 warstwy lakieru akrylowego wodnego i finito. Mozna uzyc zamiast farb: okleiny, tapety, tkaniny, cokolwiek chcesz w sumie. Kleic na klej do tapet lub klej do drewna wikol (ja wsio kleje wikolem )Zawsze na koniec 1-2 warstwy lakieru. Milej zabawy Kochana
|
|
#4624 |
|
Zakorzenienie
|
Remont łazienki się jeszcze na dobre nie zaczął a ja mam już dość
|
|
|
|
#4625 |
|
Zakorzenienie
|
Wlasnie zrobilam samej sobie prezent
Piekna, nowa, na gwarancji SZLIFIERKA TASMOWA Bedzie u mnie czycila podloge Lalikowa
|
#4626 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() : cojest:
|
|
#4627 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#4628 |
|
Wtajemniczenie
|
Oliath pas chcialabym po to zeby pomogl mi wicagnac brzuch, boje sie ze bede miala obwisly i po porodzie jeszcze bede miala banie jakbym byla nadal w ciazy ;/
|
|
|
|
#4629 | |
|
Zakorzenienie
|
Nażarłam się, jak dzika świnia...
zupa krem z brokułów z wkładką: pulpety z polędwiczki i cyca. Normalnie moje dziecię nie będzie miało miejsca na hasanie bo mi żołądek rozsadza ![]() Ghia - po fachowemu nie napiszę, bo ja nie miałam czasu czytać, Tż czytał... choć ja w farbach prawie wszelakich siedzę. Farby typu dulux, śnieżka i inne mają jakieś substancje lotne, które po pomalowaniu i nawet wyschnięciu będą się ulatniały jeszcze nawet i niektore parę lat. Tż wynalazł farbę lateksową Tikkurila Joker i ta ma atesty i wszelakie normy dopuszczalne do pokoików dziecinnych itd. http://www.tikkurila.pl/farby_dekora...oker.363.shtml jest ona dużo droższa, ale nie trzeba się wyprowadzać, nie trzeba czekać aż się wszystko poulatnia niezdrowego. My się zdecydowaliśmy na nią bo ... możemy sobie na to pozwolić (nie lubię takich rzeczy pisać, bo co mają zrobić inni co nie mogą?). Do sypialni kupujemy 9 l + 2 pojemniki specjalnego podkładu pod farbę, a na starą farbę. Tą farbąwystarczy pomalować raz. Koszt tego co powyżej to ... 700 zł, ale wolę podmuchać na zimne ![]() ---------- Dopisano o 13:49 ---------- Poprzedni post napisano o 13:47 ---------- Cytat:
|
|
|
|
|
#4630 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() A ja wsunęłam deser owocowy, tyle owoców się turlało po kuchni to zebrałam pokroiłam zrobiłam bitą śmietanę i teraz z TŻtem ruszyć nie możemy. Tylko, że on zaraz na siłkę idzie a ja będę obrastać w tłuszczyk. Choć od ostatniego ważenia waga się nie ruszyła więc ufff |
|
|
|
|
#4631 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
wczoraj Tz przywiózl nową opalarkę (znaczy w naszej stajni sprzętowej kolejną ) ale radocha była ![]() ---------- Dopisano o 13:54 ---------- Poprzedni post napisano o 13:50 ---------- jesuuuuuu zrobiłam żeberka dla Tż, dwa rodzaje deseru sernikozimnopodobnego (jeden dla mnie z niewielką ilością cukru żeby zabić posmak żelatyny, drugi słodszy dla reszty domowników), zupe krem z brokuła, pulpety z cyca i polędwiczki, popracowałam troszke.... ale nie popakowałam jeszcze drobnicy do pudeł
|
|
|
|
|
#4632 |
|
Zakorzenienie
|
[1=993cbb8736fd7ff43d80e12 db3e1b3b563c869fb_62bf7e9 75b609;40516914]Aaa i bardzo ważną mi rzecz powiedziała kardiolog, że w ciąży trzeba leczyć nawet przeziębienie i poglądy że można tylko herbatkę z cytryną i miodek powinno się do lamusa włożyć...
trzeba zawsze jak coś dolega zrobić morfologię z wymazem i zawsze wyjdzie co jest... bo każda infekcja jest zagrożeniem nie dla nas w sumie ale dla dziecka. Ja miałam na początku ciaży przeziębienie i przeszło... nie zaleczyłam i może m.in. przez to coś się porobiło..[/QUOTE] oj joj to nieźle a ja sie leczyłam ranem i wit C, praktycznie cały grudzień byłam przeziebiona i nieźle osłabiona, a w pracy jeszcze narzekali ze jestem przewrażliwiona i nic mi nie bedzie |
|
|
|
#4633 |
|
Zakorzenienie
|
dobra, ja robię wypad z tego lokalu bo Tż prawie pod bramą
miłej reszty soboty, bo nie wiem czy wejdę dziś jeszcze
|
|
|
|
#4634 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#4635 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
medluję - żyję Idę do babci na obiad, to tylko mały, 10-min spacerek, więc mam nadzieję, że nie zaszkodzi. Wrzucam problema do klubu... Uwagi i sugestie mile widziane, bo jesteśmy w KROPCE |
|
|
|
|
#4636 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Jaki deser zrobiłaś???
|
|
|
|
|
#4637 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Pokłóciłam się znowu z TŻ Nasz kot złapał kleszcza - no jak to kot, który lata poza domem. I TŻ oczywiście miał powód, żeby zrobić awanturę jak to on nie toleruje tego kota
|
|
#4638 |
|
Konto usunięte
|
Magdalenne przytulam
Trudna sytuacja, ja sobie nie wyobrażam, żeby mój TŻ mógł nie tolerować kota... Jak widzę, jak się nim opiekuje, to sobie wyobrażam, jakim będzie tatą. To chyba ja będę gorszą matką... ![]() Ja po obiedzie, TŻ polazł (swoją drogą my się kłóciliśmy wczoraj :P), więc odpoczywam, ale muszę ogarnąć mieszkanie najpierw. A TŻ mnie dzisiaj rozbawił. Pyta mnie, czy idziemy do jego kolegi oglądać film, możemy u niego spać. A ja się go pytam: i jak Ty to widzisz, wszyscy oglądają film, a ja idę mierzyć cukier do kibelka, wszyscy się kładą spać, a ja pożeram moją III kolację, wszyscy śpią, a ja siusiam na paski ketonowe, mierzę cukier na czczo i ciśnienie Sama się uśmiałam, jak to sobie wyobraziłam
|
|
|
|
#4639 | |||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Cytat:
Arrabbiata - spróbuj nabrać do swojego ciała dystansu i nie dołuj się że wszystkie w ciąży super fizycznie i psychicznie się czują, bo teraz ciało każdej z nas jest jakby obce, zachowuje się niezaleznie od nas i nie mamy na większośc rzeczy wpływu.. tak samo jest z kupowaniem ubranek, szykowaniem pokoików i czekaniem na dziecko... jedne kobiety nie mogą się doczekać, same się nakręcają kupując rzeczy i mówiąc ciągle o tym, inne nie czują długo nic, po narodzinach także i to też jest jak najbardziej normalne... rzadko kiedy możesz usłyszeć takie coś bo rzadko kobiety się przyznają że źle się czują ze sobą albo z małym dzieckiem... Każda osoba przechodzi inną drogę do zostania mamą, prędzej czy później w swoim tempie do tego dojdziesz, tak więc się nie zamartwiaj, nie porównuj, daj sobie trochę luzu...i ciału i głowie [/QUOTE] Cytat:
|
|||
|
|
|
#4640 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
niby jeszcze przyjmuje prywatnie i wtedy możesz się kontaktować ale wiadomo - kasa, a Ty u kogo wizytujesz?
|
|
#4641 |
|
Rozeznanie
|
informuję że u mnie ok wizyta się udała mały z usg o 2 tyg większy niż z OM a przecież cykl był stymulowany wiec pomyłki co do poczęcia nie ma... będzie wielki chłopak
z nerkami wszystko ok gin kazał zapomnieć i się nie martwić termin z połowy lipca przesunięty na koniec czerwca![]() kończymy remont w pokoju ściany niebiesko zielone.... ściana małego niebieska z brokatem tż tak sobie zażyczył tak ma dzisiaj mama myje okna i szafki ja układam nasze ciuchy i książki .... z zakupów nie mam nic nowego prócz termometru do wody z rossmana hipcia niebieskiego.... nadal nie mamy imienia.... nie mam neta później was nadrobię nie szalejcie z postami ... po remoncie i przestawieniu szafek jakoś tak więcej miejsca w pokoju ale jeszcze ławy nie przynieśliśmy i łóżeczka i szafki małego więc zaraz się pewnie ciasno zrobi....nie było mnie tydzień w domu i teraz jak wróciłam teściowa drażni mnie jeszcze bardziej wrrrrrrrrrrr nie mogę na nią patrzeć.... a tż się przeziębił więc chyba nie dokończy remontu u teściowej będzie musiała sobie kogoś innego wziąść...
|
#4642 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
#4643 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#4644 |
|
Zakorzenienie
|
Ja tak na moment, bo za chwilę na urodziny wychodzimy.
Odebrałam wyniki i tak: -glukoza na czczo 79 -glukoza po 2 godz. 112 to chyba ok?? -hemoglobina z 11,7 podrosła mi do 12, więc depnęłam na dolną granicę -erytrocyty i hematokryt nadal ciut poniżej normy pewnie będę nadal żelazo łykać -mocz ogólnie ok, tylko leukocyty obecne, ale 0-1 więc w normie, no i nieliczne nabłonki płaskie i bakterie, więc też nic strasznego, -toxoplazmoza IgM 0,26 (poniżej 0,8, więc wynik ujemny) no więc ogólnie jestem zadowolona ![]() Nażarłam się pierogów u mamy ![]() a teraz czas na urodzinowego torta papa |
|
|
|
#4645 | |
|
Zakorzenienie
|
[1=ecd9a68db8379fc22aec146 35aa2645aca7c721b_6070dc9 9c9f91;40519126]A Mago?? Ma ktoś jakieś info?
[/QUOTE]No, niestety nie. Pisałam do niej na FB, ale widocznie nie ma dostepu do neta. Cytat:
A ile dokładnie waży? Może zrobimy tą proponowaną już rozpiskę wag dzidziusiów? Ja swoją z 30 tc uśrednię i też będzie jakieś porównanie.
|
|
|
|
|
#4646 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
A czuję się całkiem dobrze, leki sporo dają. Byłam dziś na 3d w nocy wrzucę wam foty Igorka z niego
|
|
|
|
|
#4647 |
|
Zakorzenienie
|
A co w ogóle słychać? Jak/gdzie mieszkacie? Marika jest z wami?
|
|
|
|
#4648 |
|
Konto usunięte
|
Dzoan brawo za wyniki!!
Shestiger - oni każdemu w wypisie po 20 tc piszą poród przedwczesny zagrażający, tak samo, jak przed 20 tc piszą poronienie zagrażające. Wiem, bo tam leżałam nie raz w poprzedniej ciąży, z różnymi przypadłościami, na wypisie to samo. |
|
|
|
#4649 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
13 maja mam usg 3 trym to się dowiem
|
|
#4650 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
No dobra przerwa się kończy.. Buziaki
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 17:57.

ciaza bez radosci czy chocby samoakceptacji to ogromny koszmar i ciezar dla kobiety
a reszte juz wszystko mam w ilosciach nadmiernych 
)
: cojest:

Nasz kot złapał kleszcza - no jak to kot, który lata poza domem. I TŻ oczywiście miał powód, żeby zrobić awanturę jak to on nie toleruje tego kota