|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#4231 | ||
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Listopadowo-Grudniowe Mamusie 2013 :-)
Cytat:
![]() mi się tygrys śnił że mi rękę odgryzł ale to w ubiegłym tygodniu Cytat:
ale kupiłam sobie ostatnio tą bavarie 0%. NAWET całkkiem dobra ![]() Ale mi się nic nie chce ale odliczam czas do wyjazdu i lekarza ale lekarz w poniedziałek więc luz ![]() Dostałam wczoraj taki krem na rozstępy z perfecty i nie wiem czy mogę go stosować, bo wzięłam sobie tyci na nodze rozsmarowałam ( czy nie mam alergii) i on tak fajnie "mrozi" no i nie wiem czy na brzuch się nadaje.. Skład: Aqua, Caprylic/Capric Triglyceride, Isodecyl Neopentanoate, Dimethicone, Hydroxyethyl Acrylate/Sodium Acryoylmethyl Taurate Copolymer, Glyceryl Stearate, Steareth-25, Ceteth-20, Stearyn Alcohol, Glycerin, Butylene Glycol, Centella Asiatica Extract, Darutoside, Coffeine, Tocopheryl Acetate, Mentol, Ethylparaben, Methylparaben, 2-Bromo-2-Nitropropane-1,3-Diol, Parfum. A opinie ma pozytywne że niby pomaga a mi właśnie dzisiaj wyskoczyły masakryczne czerwone krechy ;/
|
|
#4232 | ||||||
|
Wtajemniczenie
|
Witam!
Udało mi się Was nadrobić. Nie wiem co to będzie jak wróce z majówki...w życiu tego wszystkiego nie przeczytam ![]() Jestem w 100% za ankietą w sprawie tytułu ale też nie wiem jak ją zrobić :P Cytat:
Cytat:
Cytat:
Mam nadzieję, że tym razem wszystko będzie ok! A wizyta w dobrym terminie bo już powinno być serducho Piękny! Tak sobie planowałam powiedzieć w pracy mniej więcej pod koniec maja a to już będzie 15 tydz to pewnie będzie widać! Chyba muszę zmienić plany :P Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
|
|
#4233 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Ja też miałam kiepską nockę... dziś jakaś niemrawa jestem... Cytat:
![]() Ja nigdy nie robiłam ankiety więc nie mam zielonego pojęcia jak to się robi.. ale może zaraz się znajdzie jakaś chętna ![]() Więc jak ktoś ma propozycje tytułów to pisać!
Maleńka kruszyna pod mym sercem zamieszkała.. Całe jej maleńkie ciałko w moim brzuszku żyło.. W chwili kiedy go ujrzałam, spełniły się moje marzenia i najpiękniejsze sny, bo tą kruszyną jesteś Ty... 17.05.2014- Nasz Dzień |
||
|
|
|
#4234 |
|
Zakorzenienie
|
http://www.szczesliwe.macierzynstwo....czesliwa-mama/
Może któraś się załapie ---------- Dopisano o 12:10 ---------- Poprzedni post napisano o 11:58 ---------- Hmm.. no z tego co się dowiedzialam to można zrobić tak : otworzyć nowy temat, potem go zamknąć. NO ale czy jakieś obce osoby nie będą się wtryniać? dżokeroo jak wizyta? bo albo nie doczytałam albo nie pisałaś ?
.. Edytowane przez ryba91 Czas edycji: 2013-04-27 o 12:14 |
|
|
|
#4235 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Koszmary ciążowe,ale splot snów.Też się kiedyś obudziłam z płaczem w nocy,bo śniło mi się że jestem w szpitalu,moje dziecko jest chore,nikt nie wiedział na co i nikt nam nie chciał pomóc,a ja chodziłam i prosiłam o jakąś reakcję.Każdy lekarz miał nas gdzieś A innym razem miałam sen że urodziłam, ale nie wiedziałam jaka płeć.Wszyscy się pytali a ja mówiłam, że nie potrafię określić że chyba dziewczynka. Po czym w końcu poszłam sprawdzić, odchylam pampersa a tam siusiak wystaje- jednak chłopak.I potem wszystkim pokazywałam,chłopak chłopak...zboczona matka![]() No i w tym śnie byłam wyrodna matką,zostawiłam dziecko w swoim pokoju,płakało a ja bawiłam się obok na imprezie ![]() Cytat:
![]() Mnie stres dopadł dopiero w Kościele na wejściu(nie mogłam się opanować,ściskałam rękę mężulowi,łzy mi do oczy napływały, a najgorsze było mega drżenie brody ). Potem już wszystko puściło.Cytat:
.Jeszcze na początku piłam lecha bezalkoholowego niby, ale później na sama myśl niedobrze mi było.Mam parę tytułów ![]() 1.Dzieci rosną ,Mamy też-szczęście nasze w brzuchu jest. 2.Idzie raczek nieboraczek,raz dziewczynka raz chłopaczek. 3.Dumne z nas Mamy,nasze Maleństwa w brzuchach trzymamy. 4.W brzuchach Maleństwa się rozwijają,Mamy na wizażu plotki uprawiają. 5.Czy to chłopiec czy dziewczynka-niespodzianek będzie kilka. 6.W brzuchach rosną Bobasy cóż to za piękne czekają nas czasy. |
|||
|
|
|
#4236 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
pogrubione mi się podobają
|
|
#4237 |
|
Zakorzenienie
|
No ciężko będzie wybrać najlepszy tytuł
![]() Nemosek Twoje sa takie uniwersalne będą mogły być do kolejnych wątków tez
|
|
|
|
#4238 |
|
Raczkowanie
|
Nie było mnie od wczoraj a tu już 3 strony do nadrobienia
wczoraj jak robiłam sobie kolacje to tak mnie zemdliło, że myslałam że już pawia puszcze ale jakoś wytrzymałam i dzisiaj rano to samo pytanie do dziewczyn, które biorą eutyrox.... jak bierzecie rano eutyrox tak minimu z 30 min przed sniadaniem to nie macie wrażenia, że mdłości po tym eutyroxie się nasilają? dzisiaj już mnie mniej ssie na jedzenie, zjadlam tylko pół śniadania tak mi się niedobrze zrobiła no i wogóle kisiłam się w łóżeczku do 11
|
|
|
|
#4239 | |
|
Przyczajenie
|
Cytat:
Euthyrox biorę jakieś 10 min. przed śniadaniem, więc żadnej różnicy (w kwestii nasilenia mdłości) nie odczuwam.
|
|
|
|
|
#4240 |
|
Raczkowanie
|
Hej, hej! Dziękuję Wam
Melduję, że plamienia ustały! I mam nadzieję, że nie pojawią się już więcej Ale ciągle leżę i odpoczywam.Dzisiaj nawet mam "wolną chatę" by nikt nie przeszkadzał mi w tym leniuchowaniu - mąż z synkiem pojechali sobie na wycieczkę Zaraz zjem zupkę i chyba jakąś drzemkę urządzę. A co!
|
|
|
|
#4241 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#4242 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Maleńka kruszyna pod mym sercem zamieszkała.. Całe jej maleńkie ciałko w moim brzuszku żyło.. W chwili kiedy go ujrzałam, spełniły się moje marzenia i najpiękniejsze sny, bo tą kruszyną jesteś Ty... 17.05.2014- Nasz Dzień |
|
|
|
|
#4243 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#4244 | ||||||||
|
Zakorzenienie
|
Witam weekendowo
Zawiozłam męża do pracy, zrobiłam zakupki i pranie a teraz sobie odpoczywam przy ince i ciachu fransuskim z jabłkami ![]() Cytat:
Super wieści Cytat:
Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
skąd takie dziwactwa się biorą![]() wszystkie fajne, takie uniwersalne Cytat:
Odpoczywaj dalej póki możesz
|
||||||||
|
|
|
#4245 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 13:29 ---------- Poprzedni post napisano o 13:28 ---------- Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 13:29 ---------- Poprzedni post napisano o 13:29 ---------- Cytat:
---------- Dopisano o 13:31 ---------- Poprzedni post napisano o 13:29 ---------- Cytat:
|
||||
|
|
|
#4246 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Cytat:
![]() W brzuchach Maleństwa się rozwijają,Mamy na wizażu plotki uprawiają.- mi ten się podoba, sama to pomysłu nie posiadam, a i tak tyle fajnych, że problem będzie ![]() Ryba nie miałaś nigdy wczesniej problemów z tym puchnięciem nóg? Bo w ciąży to często bywa, ale chyba troszkę później, a ogólnie to wiem, że jak chore serce albo nerki, to może tak być, a Ty te leki odstawiłaś, może to dlatego ![]() Weźcie sprzedajcie jakiś pomysł na obiad, tylko mięsny, bo chce mi się mięcha, ale nie wiem zupełnie jak wszystkie potrawy, które zawsze robiłam mi nie pasują dziś jakoś za to na deser będzie to jabłuszkowe cudeńko Dzidzi z lodami już się normalnie ślinię jak durna
Edytowane przez anulka2205 Czas edycji: 2013-04-27 o 13:41 |
||
|
|
|
#4247 |
|
Raczkowanie
|
zjadłam 3/4 całego opakowania lodów smietankowej algidy
az mi mdłości przeszły ![]() :brzyda l:
|
|
|
|
#4248 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
A co do mięsa- Filet z kurczaka/schab zapiekany z pieczarkami i serem (robisz normalnie schaba/fileta w panierce smażysz, potem jak już będzie gotowy podsmażasz drobno pokrojone pieczarki dajesz na tego schaba i przykrywasz plastrem sera i do piekarnika aż ser się rozpuści/ ew. mikrofala Kotlety mielone w środku z serem albo pieczarkami Zapiekanka z mięsem mielonym ,garnek serowy żeberka w miodzie kurczak z jabłkiem w de Volay'e czy jak to się pisze ( dewolaje ) rolada śląska ![]() potrawka z kurczaka w ziołach Zależy jakie mięso preferujesz Mój mąż jest mięsożerny i nie lubi obiadu bez miesa więc mam zapas kilku przepisów Chili con carne
.. Edytowane przez ryba91 Czas edycji: 2013-04-27 o 14:13 |
|
|
|
|
#4249 |
|
Przyczajenie
|
Poproszę którąś z was o wysłanie mi wszystkich propozycji tytułu na 2 część na priv.
Ankieta będzie na 1 stronie.
|
|
|
|
#4250 |
|
Wtajemniczenie
|
ooo garnek serowy
tego mi trzeba może jak będziesz u tego kardiologa to wspomnij o tych nogach dla świętego spokoju, ale może to po prostu przemęczenie, dobrze że teraz trochę odpoczniesz sobie |
|
|
|
#4251 |
|
Zakorzenienie
|
Pomadko - wszystkie tytułu zbierzemy wieczorkiem i podeślę na PW
ok, dziewczyny? ;>
|
#4252 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Kurde , wy oszalałyśćie - mnie nie było od wczoraj od południa , i tak cud że zdąrzyłam przed nowym wątkiem , który chyba powstanie nie później niż jutro ?
Ja wczoraj dałam ogłoszenie na jednym z polskich portali w Londynie , dotyczące mojego mieszkania . Po prostu szukam kogoś kto je po mnie przejmie , i myślałam że mi rozsadzi telefon :O Dziś swie pary oglądały , jutro kolejne .. Aż nie wiem czy się nie rozpędziłam , bo przecież ja jeszcze nie mam gdzie się wyprowadzić ? ![]() Mój Tżt już zgrzędzi , że za szybko to sobie wszystko wzięłam , a ja nie lubie tak w zawieszeniu być . Chcę już urządzać pokoik dla naszej niuni , a przecież nie będę robila tego tutaj , jeśli zaraz mamy się wyprowadzać W ogóle to musze powiedzieć że już z dwa trzy razy poczułam jak ten mój robaczek się tam przesuwa To takie uczucie , jakiego jeszcze nigdy nie doznałam, ale aż mi serce zaczyna walić jak szalone jak to poczuje Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
) posiłków , głownie owoce i warzywa , dużo nabiału , i wiecznie bylam głodna .. Przeszło z 11 tygodniem . Teraz jem normalnie .Ale co z tego jak mam już 5 kg na plusie Dodam że ja mdłości miałam od świeta Co do spania natomiast , to podobno bije wszelkie rekordy. Zawsze spałam dużo , później już więcej ( całe wakacje w Hiszpani przespałam ) i teraz tez mi nie przeszlo .. Cytat:
Tak sobie myślę że Twój mąż musi być udany , że mu się chce tytuł wątku wymyślać , na jakimś babskim forum :brawo:
|
|
#4253 |
|
Zakorzenienie
|
Wróciłam z USG
Miałam USG dopochwowe i na brzuchu, także Tż nie mógł wejść. Kolejne zaplanowaliśmy na dzień moich urodzin, czyli 26 czerwca, wtedy płeć poznamy. Lekarka wspaniała, niesamowicie miła. Wszystko dokładnie tłumaczyła. Duma mnie rozpiera Akuku
|
|
|
|
#4254 | |
|
Zakorzenienie
|
Odp: Dot.: Listopadowo-Grudniowe Mamusie 2013 :-)
Cytat:
![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
|
|
|
|
#4255 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Odp: Dot.: Listopadowo-Grudniowe Mamusie 2013 :-)
Cytat:
![]() TP z USG wyszedł mi na 9 listopad Z OM był na 5.
|
|
|
|
|
#4257 |
|
Zakorzenienie
|
Miki-
Trele- on to nawet nie wie co tu się u nas dzieje ja mu tylko mówię, żeby mi nie przeszkadzał bo myślę nad nazwą to on sam z siebie mi pomaga a przy tym śmiejemy się na cały wieżowiec Ej, dużo już tych tytułów mamy, chyba z 13 :P
|
#4258 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
jak nigdy nie pijam piwa bo nienawidzę tak dzisiaj mi smakowało... łyczek nie powinien zaszkodzić dzidziusiowi
|
|
#4259 |
|
Raczkowanie
|
uff nadrobiłam
![]() primo po 1 dziękuję za miłe słowa i wsparcie ![]() primo po 2 gratuluje wizyt i dobrych wieści i mamy już kolejnego siusiaka ![]() espere odpoczywaj wypoczywaj ![]() my w tym roku też mamy 2 wesela na początku czerwca i lipca, brzuszek mam na razie bardzo mały, praktycznie nic nie widać i na razie na minusie waga, wiec może uda się założyć jakąś swoją sukienkę albo pożyczoną? Przynajmniej na to pierwsze wesele. Jeśli chodzi o macierzyński to ja na 6 mies, a potem może małż pójdzie ale zobaczymy jak to nam finansowo się przekalkuluje, bo Tż pracuje zmianowo, więc opiekunka byłaby niepełny etat. Zaczęły się mi zachcianki matko ogórki to miłego popo i trzymam kciuki za najbliższe wizyty
|
#4260 | |||
|
Zakorzenienie
|
*Wyłaź z mego brzucha .. ! * Jak to brzmi ![]() ![]() Cytat:
Na szczęście weekendy mam wolne , choć walczyłam o nie dwa lata ..Opuchnięcia - Lekarze o to pytaja , bo może to być jednym z objawów zatrucia ciążowego . Mnie o dziwo tez pyta położna na każdej wizyci e.. Cytat:
![]() Cytat:
ja piwo pijałam od świeta .. a teraz jeg zapach doprowadza mnie do szału . Musialam uciec , żeby nikt się nie zorientował , bo mogło by to wyglądać na alhoholiczkę w ciąży Miki ; Dzidziolek prześliczny )
Majeczka KCIUKI DLA ANI ![]() Edytowane przez Trele_Morele Czas edycji: 2013-04-27 o 15:01 |
|||
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 13:31.

ale to chyba że wzgledu na pogodę i ze na ogrodzie już można posiedziec nawet wieczorem i grill sie rozgrzewał...
ale kupiłam sobie ostatnio tą bavarie 0%. NAWET całkkiem dobra 
i lekarza 

że chyba dziewczynka. Po czym w końcu poszłam sprawdzić, odchylam pampersa a tam siusiak wystaje- jednak chłopak.I potem wszystkim pokazywałam,chłopak chłopak...zboczona matka

już się normalnie ślinię jak durna
Dodam że ja mdłości miałam od świeta