|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#4651 | |||
|
Zadomowienie
|
Dot.: Na słoneczko wystaw brzuszek, niech ogrzeje się maluszek! Mamy VII-VIII 2013- c
Cytat:
zwariowana kobieta Cytat:
Cytat:
|
|||
|
|
|
#4652 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Na słoneczko wystaw brzuszek, niech ogrzeje się maluszek! Mamy VII-VIII 2013- c
Jezu dziewczyny, jaka tu dzisiaj wrzawa
![]() Ja już po obiadku (leczo ), wcięłam ciasto czekoladowe od teściowej i leżę z herbatką zaraz może na szybko odkurzę, zanim się ściemni, bo tak nam się wątek wyludnił, że nie ma co się rozsiadac
|
#4653 |
|
Zadomowienie
|
|
#4654 |
|
Zakorzenienie
|
Sarna dzisiaj nie ma się z kim witac, wszystkie imprezują
|
#4655 |
|
Zadomowienie
|
kilka nas jest
![]() ja od rana zabiegana byłam ale teraz już odpoczywam i jestem mega zmęczona
|
#4656 |
|
Konto usunięte
|
Samanta Ty mnie bodajże pytałaś o artykuł o pszczołach.
Dzisiaj było o tym w tv i mi się przypomniało. Generalnie chodzi o to, że z powodu użycia trujących dla pszczół pestycydów ich liczebność z roku na rok maleje, co wiąże się z ogromnymi stratami dla systemu środowiska - wiadomo, pszczoły zapylają rośliny, dają miód, itd. I Europa chce zakazać stosowania niektórych pestycydów, ale kilka krajów nie chce się na to zgodzić, m.in. Wielka Brytania :/ W Kanadzie z kolei te pestycydy uznawane są za środki trujące. Tak samo BPA w Kanadzie jest zabronione jako substancja trująca. Zauważyłam, że Kanada ma bardzo zdrowe i ekologiczne podejście do wielu rzeczy. Swoją drogą fajne są te pestycydy, skoro zabijają masowo pszczoły, a my je jemy na owocach czy warzywach....:/ |
|
|
|
#4657 |
|
Raczkowanie
|
[1=ecd9a68db8379fc22aec146 35aa2645aca7c721b_6070dc9 9c9f91;40523958]Samanta Ty mnie bodajże pytałaś o artykuł o pszczołach.
Dzisiaj było o tym w tv i mi się przypomniało. Generalnie chodzi o to, że z powodu użycia trujących dla pszczół pestycydów ich liczebność z roku na rok maleje, co wiąże się z ogromnymi stratami dla systemu środowiska - wiadomo, pszczoły zapylają rośliny, dają miód, itd. I Europa chce zakazać stosowania niektórych pestycydów, ale kilka krajów nie chce się na to zgodzić, m.in. Wielka Brytania :/ W Kanadzie z kolei te pestycydy uznawane są za środki trujące. Tak samo BPA w Kanadzie jest zabronione jako substancja trująca. Zauważyłam, że Kanada ma bardzo zdrowe i ekologiczne podejście do wielu rzeczy. Swoją drogą fajne są te pestycydy, skoro zabijają masowo pszczoły, a my je jemy na owocach czy warzywach....:/[/QUOTE] Jemy to my i nasze maleństwa niestety tez, nie wiadomo jakbyśmy sie starały dobrze teraz odżywiać zawsze jakieś świństwo niestety sie przedostanie:/
|
|
#4658 |
|
Zakorzenienie
|
Hej
bylam ze szw i malym i tesciowa pochodzic po sklepach i pokupywac conieco...kupilam krotkie spodenki i jedyny rozmiar w jaki sie dopielam w pasie to 42..z h&m ale kupowalam na normalnym dziale ..ale wole luzne niz tak jak przed ciaza opinajace a i tak sie tylko w te zapielam ..z dnia na.dzien wiekszy ten brzuchol i wogole kreska mi sie zaczyna robic mowila mi kolezanka dzis i tz przed chwila.. heeee kupilam niuni w mothercare smoczki aventu hee wykupilabym pol sklepu jakie sukienki i wszystko(a ceny!glowa mala)...no i ogolnie padam na pysk jest mi ciezko na brzuchu juz czuje ze jednak jak sloniatko i chyba powinnam mniej chodzic bo ostatnio straaaasznie duzo laze..dzis dla relaxu zamawiamy pizze nie robie nic do jedzenia bo nie mam sily lol... widze ze tu pustka,wszystkie korzystaja z ladnej pogody
|
|
|
|
#4659 |
|
Zakorzenienie
|
wrócilam padnieta... mialam checi isc jeszcze na kolejny ale sil zabraklo...teraz lozeczko,arbuz,slonecznik i chyba jakis serial...a tu pustki
|
#4660 |
|
Zakorzenienie
|
[1=ecd9a68db8379fc22aec146 35aa2645aca7c721b_6070dc9 9c9f91;40522211]Shestiger - oni każdemu w wypisie po 20 tc piszą poród przedwczesny zagrażający, tak samo, jak przed 20 tc piszą poronienie zagrażające. Wiem, bo tam leżałam nie raz w poprzedniej ciąży, z różnymi przypadłościami, na wypisie to samo.[/QUOTE]
potwierdzam, z Norbertem za każdym razem miałam albo poronienie zagrażające, albo (po 0tc) zagrożenie porodem przedwczesnym... a ja dziękuję! Właśnie złożyłam zamówienie w aptece na prawie 100zł (w tym tylko ibuprofen syrop dla Norberta, bo nic w domu nie mam, a tam tanio), reszta porodowo - dzieciaczkowa. Czemu kasa się nie rozmnaża???
Edytowane przez roxi1980 Czas edycji: 2013-04-27 o 20:05 |
|
|
|
#4661 | |
|
Zakorzenienie
|
ja nie korzystam z ładnej pogody
tak nijak dzisiaj u mnie, ni to słońce ni to deszcz kiepsko dzisiaj sie czuje, brzuch cały czas twardy, schylic dzisiaj to ja moge sobie pomarzyc robiłam na obiad kluski na parze ale musialam mame poprosic zeby mi zagniotła ciast bo nie miałam siły ![]() mam nadzieje ze to chwilowa neidyspozycja i ze tak nie bedzie juz aż do rozwiazania ![]() ---------- Dopisano o 19:48 ---------- Poprzedni post napisano o 19:47 ---------- Cytat:
|
|
|
|
|
#4662 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
A ja mam taki mały problem z krzesłami w pokoju dziennym. Kupiliśmy z TŻ przed ślubem zestaw do pokoju, meblościanka, komoda, szafka rtv oraz stół i krzesła. Ogólnie zadowolona jestem, ale krzesła i stół to masakra. Te krzesła sie zrobiły takie obdrapane, normalnie wstyd gości wpuścić do pokoju. Mała renowacja by im się przydała, ale ja się nie znam. Pewnie trzeba będzie szorować farbę i pomalować. Wyciągnęłam TŻ dzisiaj na spacer. Spaliśmy po obiadku i TŻ taki przymulony jak się obudził i marudzi co będzie w nocy robił. Poszliśmy i dałam się na mówić na małą kawusie w knajpce. Zgrzeszyłam trochę, bo zjadłam mały kawałek pizzy , on zadowolony bo miał prawie całą pizze dla siebie i oczywiście zimne piwko. Ciężkie życie ciężarówki....
|
|
#4663 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
ale też tak macie ze to co neizdrowe, niewskazane to najbardziej by sie wszamało?? mnie całą ciaże dręczy wiśnióweczka, taki kielonek mniam |
|
|
|
|
#4664 |
|
Zakorzenienie
|
iwona: współczuję... u mnie też jakoś ostatnio coraz trudniej i ciężej...widzę różnicę i brzuch szybko zaczyna ciągnąc...
a pogoda u mnie szara i bura...
|
#4665 | |
|
Konto usunięte
|
Cytat:
![]() Ja się staram choć zminimalizować te skutki, ale wiadomo, że się nie da. A jak produkty typu miód zdrożeją, to już wcale będzie bajka. |
|
|
|
|
#4666 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
potem bedziem marzyc zeby maluch jeszcze byl w brzuchu a niestety tutaj odwrotu nie ma jak sie wykluje to juz po ptokach
|
|
|
|
|
#4667 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#4668 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
ja jeszcze w ciagu ciazy ani jednej nie uraczylam, wiec nie wiem czy tylko wydaje mi sie ze mnei cos boli czy po prostu nie mam nospy w domu |
|
|
|
|
#4669 |
|
Zakorzenienie
|
Helolll
![]() Leze sobie czysta i pachnaca. Za oknem zimno sie zrobilo. Zasnelam z moim futrzakiem w ramionach i spalam z godzine. Synek matke skopal pewnie z zazdrosci ze kota tule ;-) |
|
|
|
#4670 |
|
Zakorzenienie
|
wczoraj dwie forte, a ogólnie to już nie brałam z 1,5 miesiąca... Na początku ciąży miałam przepisaną w razie bólu, skurczy. Czemu pytasz?
|
|
|
|
#4671 |
|
Zakorzenienie
|
Ja brałam w szpitalu, mimo że nic mnie nie bolało. Lekarze podawali mi profilaktycznie. A tak sama z siebie, bo zabolało (bóle okresowe w dole brzucha) wzięłam raz w święta Wielkanocne.
|
|
|
|
#4672 |
|
Zakorzenienie
|
Kurcze a dzis wychodzac z targu wspomnialam jak prawie co sobota jechalam po targu po robaki i na ryby z Tż. Tak mi sie blogo zrobilo po czymdotarlo do mnie ze w tym roku bedzie inaczej. Ze wiele sie zmienia. Ze w przyszlym roku we trojke bedziemy juz jezdzic, baaa ... W tym roku jak wszystko dobrze pojdzie bedzie pierwszy wyjazd na jesieni. Ehhhh zmiany
|
|
|
|
#4673 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
zdolna jesteś Cytat:
za wizytę i zdrowe nereczki ![]() My już po urodzinach (nie było tak źle Resztę wieczoru spędzę w kuchni, bo jutro mamy gości. Zrobię sałatkę (makaron ryżyk, kawałki podsmażonego fileta z kurczaka, ogórek zielony, koperek, majonez) i sernik na zimno z biszkoptowym spodem z brzoskwiniami i galaretką.. no i jeszcze chleb muszę upiec.. Zabieram się do roboty, bo mnie noc zastanie
|
||
|
|
|
#4674 |
|
Zakorzenienie
|
Ja mam nospe forte 1 tabl dziennie od 6 tyg w razie mocniejszego bolu moge wziac jedna dodatkowo. Pewnie cala ciaze bede brac profilaktycznie. Pare razy bralam te dodatkowa a i zdarzalo sie ze wogole zapominalam brac i caly dzien bez przezylam.
|
|
|
|
#4675 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
jak byłam przeziebiona i goraczke to tylko paracetamol moge wziasc |
|
|
|
|
#4676 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Bo nieznajomosc u lekarzy no-spy oraz zalecanie paracetamolu kojarzy mi sie ni mniej ni wiecej tylko z UK/IE ![]() CZAROWNICO, dziekuje Ci wrozko moja za to, co bylo na bialo. Dzis juz tak dostalam w kosc, ze poklocilam sie ze wszystkimi, maz ze mna nie rozmawia (a oczywiscie nie zna przyczyny mojego stanu!!!), narobilam wszystkim mase przykrosci, chodze jak bomba zegarowa, wiecej czasu leze niz kiedykolwiek w zyciu - bol, pieczenie, coraz mi gorzej, nie moge o tym nie myslec ani przez sekunde, obrzydza cale zycie. Znalazlam w koncu w necie dzieki Tobie: http://hemoroidy.net.pl/entrada.html...l/entrada.html i odzylam nadzieją. Przede wszystkim jest to zalecane GLOWNIE CIEZARNYM. Kocham Cie, kobieto, juz zamowilam i oplacilam, a poki co mroze kostki lodu i sie obloze nimi w nocy. Jestes wielka
|
|
#4677 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
U nas nie ma ciąży zagrożonej bez tego leku, a i dziewczyny, których ciąża przebiega pomyślnie biorą p-skurczowo, przeciwbólowo... A Paracetamolu powiedzieli jej max 1 dziennie i to w razie konieczności.
|
|
|
|
|
#4678 |
|
Konto usunięte
|
Ja mam zapisane 3 Nospy Max dziennie, ale czasami oszukuję system i biorę tylko 2.
Dzięki temu mam prawie zero skurczów (w poprzedniej ciąży miałam koszmarne) i normalnie mogę funkcjonować. Nie wiem, jak by było bez Nospy, ale nie ryzykuję. Nie chcę powtórki z rozrywki pt. Fenoterol :/ |
|
|
|
#4679 |
|
Zakorzenienie
|
[1=ecd9a68db8379fc22aec146 35aa2645aca7c721b_6070dc9 9c9f91;40525498]Ja mam zapisane 3 Nospy Max dziennie, ale czasami oszukuję system i biorę tylko 2.
Dzięki temu mam prawie zero skurczów (w poprzedniej ciąży miałam koszmarne) i normalnie mogę funkcjonować. Nie wiem, jak by było bez Nospy, ale nie ryzykuję. Nie chcę powtórki z rozrywki pt. Fenoterol :/[/QUOTE] Mnie dr kazał 2x dziennie tą forte (jeśli się źle czuję) ale... zapomniałam mu powiedzieć, że mi się kończy i dziś miałam wziąć, ale że mam 1 szt. zostawiam na czarną godzinę
Edytowane przez roxi1980 Czas edycji: 2013-04-27 o 20:49 |
|
|
|
#4680 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 23:45.

zwariowana kobieta 

, on zadowolony bo miał prawie całą pizze dla siebie i oczywiście zimne piwko. 

coś ala szwarcwaldzki ale sama jestem ciekawa jak ze smakiem bo jeszcze takiego nie robiłam. Nie jest może jakoś pięknie udekorowany ale coś mi brak natchnienia dzisiaj

U nas nie ma ciąży zagrożonej bez tego leku, a i dziewczyny, których ciąża przebiega pomyślnie biorą p-skurczowo, przeciwbólowo... A Paracetamolu powiedzieli jej max 1 dziennie i to w razie konieczności.