|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
| Pokaż wyniki sondy: Jaki ma być tytuł 16 części naszego wątku ?? | |||
| Mamusie MAJ-CZERWIEC 2013, cz.16 |
|
0 | 0% |
Mamusie MAJ-CZERWIEC 2013, cz.16 - Rozpakowywanie trwa
|
|
11 | 17,46% |
| Czas leci jak szalony, niedługo nasz poród upragniony. Mamy MAJ-CZERWIEC 2013 cz.16 |
|
2 | 3,17% |
| Przed porodem stracha mamy, ale dzielnie się wspieramy. Mamy V-VI 2013 cz.16 |
|
2 | 3,17% |
| Kolejnych porodów nadchodzi czas co cieszy ale i przeraża nas! Mamy V-VI 2013 cz.16 |
|
1 | 1,59% |
| Do dnia porodu już całkiem blisko ale jesteśmy gotowe na wszystko. V-VI 2013 cz.16 |
|
5 | 7,94% |
| Część maluszków już jest z nami, na resztę niecierpliwie czekamy! V-VI 2013 cz.16 |
|
3 | 4,76% |
| Obniżone nasze brzuchy, bo już wychodzą z nich maluchy. Mamy V-VI 2013 cz.16 |
|
0 | 0% |
| Obniżają nam się brzuszki - chcą wychodzić z nich maluszki! MAJ-CZERWIEC 2013 cz.16 |
|
4 | 6,35% |
| Mamy już pierwsze maluszki, reszta nisko nosi brzuszki. Mamy V-VI 2013 cz.16 |
|
5 | 7,94% |
| Mamy pierwsze maluszki, reszta już rozchyla nóżki. Mamy V-VI 2013 cz.16 |
|
1 | 1,59% |
| Sexi orki maluchy witają, okładów z samca nie zaprzestają. Mamy V-VI 2013 cz.16 |
|
9 | 14,29% |
| Szamańśkie metody stosujemy, maluchy przywołać chcemy. Mamy V-VI 2013 cz.16 |
|
2 | 3,17% |
| Regularnie się myjemy, do porodów szykujemy. Mamy MAJ-CZERWIEC 2013 cz.16 |
|
2 | 3,17% |
| Są już bliźniaczki i inne dzieciaczki, niecierpliwie czekamy na kolejne robaczki. |
|
10 | 15,87% |
| Są już bliźniaczki i inne dzieciaczki, właśnie rodzą się kolejne robaczki. V-VI 2013 |
|
6 | 9,52% |
| Głosujący: 63. Nie możesz głosować w tej sondzie | |||
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#271 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Wkrótce wyzionę ducha, jak nie wyjdziesz z mego brzucha. Mamy V-VI 2013 cz.15
Cytat:
Motylek za Was tez Ja nie spie od 2 godzin bleee
|
|
#272 |
|
Zadomowienie
|
Dot.: Wkrótce wyzionę ducha, jak nie wyjdziesz z mego brzucha. Mamy V-VI 2013 cz.15
Współczuje, ja też wcale nie spałam. Wypiłam miętę i trochę mi lepiej. Spróbuję chyba zasnąc bo wcześniej tylko się kręciłam. Podkusiło mnie zjeśc makaron z twarogiem i śmietaną i chyba mi zaszkodził. Mam nadzieję, że to to bo po mięcie troszkę przeszło
Wcześniej wzięłam dwie nospy ale dupa blada, żadnego efektu.
|
#273 |
|
Zadomowienie
|
A co tu się dzieje? Będą maluszki? Nie śpię od godziny
Idę poczytać co tu nowego...
|
|
|
|
#274 | |
|
Wtajemniczenie
|
Dot.: Odp: Dot.: Odp: Dot.: Wkrótce wyzionę ducha, jak nie wyjdziesz z mego brzucha.
Witam
Ja tez sie przebudzilam ale przekasilam cos i chyba zaraz znow zasne ![]() Cytat:
![]() Motylek- dobrze, ze tak wszystko kontrolujesz, powodzenia tam ![]() Aas- trzymam za Was kciuki mocno i podwojnie
|
|
#275 |
|
Zadomowienie
|
Happy, gratuluję Helenki!!!
![]() Powiedziałam wczoraj mężowi, że mamy Helenke i pół wieczora zachwycał się tym imieniem. ![]() Aas, motylek ![]() Nie zasnę, bleee. |
|
|
|
#276 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() no i dziękujemy za kciuki chyba za bardzo u lubie wczasy pod gruszki:
|
|
#277 | |
|
Zakorzenienie
|
Odp: Dot.: Odp: Wkrótce wyzionę ducha, jak nie wyjdziesz z mego brzucha. Mamy V-VI 20
Kurcze laski, co tu taki ruch z rana?
Ja sie obudzilam na siku ok 4.30 ale z glodu nie moglam juz zasnac wiec wcinam kanapki ![]() Podbrzusze boli mnie cala noc, skurcze sa ale ich nie licze jeszcze... Chyba zaczne... Motylku, bardzo dobrze,ze pojechalas. Tym bardziej,ze tak ciezko im.bylo dobudzic Matylde. Lepiej jak Was poobserwuja. Cytat:
Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
|
|
|
|
#278 |
|
Zakorzenienie
|
Swoją droga tak się zagadalam z jedną że o 2 poszłyśmy spać :-D
swir konkret XD 23 lata ma już 6 letnia córkę i 4 tatuaze które dała sobie zrobić po pijaku komuś XD więc ciężko stwierdzić co to :-D a imię swojej córki wytatuowala a sobie sama na przedramieniu ręcznie zrobiona maszyna :-D
|
#279 |
|
Zakorzenienie
|
Odp: Wkrótce wyzionę ducha, jak nie wyjdziesz z mego brzucha. Mamy V-VI 2013 cz.15
Wow, ma dziewczyna zaciecie
![]() O 2 poszlas spac i juz nie spisz? Moze jeszcze dasz rade sie przespac zanim salowe przyjda oprozniac kosze na smieci i kurze wycierac ![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. ---------- Dopisano o 05:44 ---------- Poprzedni post napisano o 05:43 ---------- Ja ide po herbate... Chyba nic juz ze spania nie bedzie. Podbrzusze.mnie strasznie nachrzania... Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
|
|
|
#280 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Odp: Wkrótce wyzionę ducha, jak nie wyjdziesz z mego brzucha. Mamy V-VI 2013 cz
ash już nie zasne swoją droga na pół godz mi się nie oplaca :-(
może u Ciebie już na poważnie się rozkreca i będzie kolejna pannica ?
|
#281 | |
|
Zakorzenienie
|
Odp: Dot.: Odp: Wkrótce wyzionę ducha, jak nie wyjdziesz z mego brzucha. Mamy V-VI 20
Cytat:
Tylko wlasnie zdalam sobie sprawe,ze nie napisalam planu porodu :tyle o tym myslalam,ale jeszcze nic w tym kierunku nie zrobilam. No nic, bedzie to moje zadanie na ten poranek. Ciekawe jak dlugo Cie przetrzymaja. Dzis niedziela wiec do jutra na pewno, nie? I ciekawe jak Aas na porodowce ... Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
|
|
|
|
#282 | ||
|
BAN stały
|
Cytat:
![]() Cytat:
|
||
|
|
|
#283 |
|
Zakorzenienie
|
MotyleKsw kciuki, żeby ciśnienie się unormowało.
Aaś kciuki za wyciszenie skurczy. Ja wczoraj jakąś kontuzję złapałam od chodzenia...nie mogłam chodzić prawie tak pachwina naginała... |
|
|
|
#284 | |||||||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
nie możesz się denerwować t jeszcze podwyzsza ciśnienieCytat:
obudziłam się rano wystraszona i nie mogę już zasnąć. Wczoraj wieczorem, w sumie to wieczorem 2 razy i raz w nocy, miałam takie napadu bólu w lędźwiach, że myślałam, że ściane pogryze. Do tego brzuch twardy jak skała, chyba z 5 minut mnie trzymało, prawie ryczałam z bólu. Zaczęłam analizować schorzenia, które mogłyby powodować taki ból, zrobiłam szybkie badanko na kolkę nerkową, no i nic. Więc kolka to nie była. Już myślałam, że może tak się poród zacznie, i będzie tak boleć, ale dziwiło mnie że ból jest jednostronny, choć brzuch twardnieje. No i rano sie obudziłam i... nic. Wystraszyłam się, że może to coś z łożyskiem, ale samo by nie przeszło, no i tak się zdenerwowałam, że czekałam na jakieś ruchy, na szczęście rusza się Mały więc uspokoiłam się trochę. Zobaczymy co dalej |
|||||||
|
|
|
#285 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#286 |
|
Rozeznanie
|
Widzę, że nie tylko ja walczyłam dzisiaj ze snem między 3 a 4, nawet nie wiem o której udało mi się zasnąć.
Happy - gratuluję Helenki! Ja też gdybym miała mieć córkę rozważałam takie imię, Aaś ja to jestem pod ogromnym wrażeniem, że Ty i tak tak dzielnie znosisz ten cały szpital. Powinnaś gdzieś na pendrivie zostawić sobie zapisy z tego forum - pokażesz dziewczynom ile matkę kosztowało wypuszczenie ich na świat. Swoją drogą kredowy kot super, ja podobnie jak Diabli jak Staś podrośnie chcę jedną ścianę wymalować u niego w pokoju farbą kredową A teraz wypiłam kakao, zjadłam herbatniki i czekam aż mąż wstanie, żeby go wysłać po zakupy na jakieś pyszne śniadanko |
|
|
|
#287 |
|
Zadomowienie
|
hej, hej hej
Happy gratuluje córeczki obyście szybko wróciły do domku, do formy![]() Motylek dobrze zrobiłaś ze pojechałaś do szpitala, zawsze lepiej sprawdzić co i jak...' Aaś i jak tam te skurcze? wyciszyły się?? fajnie ze INNA sie odezwała wkóncu ......................... .......... Leze jeszcze pod kołdra, ale wstać trzeba coś zjesc bo umre zgłodu zaraz ![]() Pogoda się popsuła, deszcz pada, ale za to jak zielono jest na dworze,drzewa pod moim blokiem zazieleniły sie z dnia na dzień, a te kwitnące co mam pod balkonem to tak pachnął im kwiaty
|
|
|
|
#288 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
ja zeby zjesc pyszne sniadanie musze sama isc po zakupyyy![]() i wtedy juz mi sie odechciewa pysznego sniadania Cytat:
|
|
#289 | ||
|
Zakorzenienie
|
Odp: Dot.: Wkrótce wyzionę ducha, jak nie wyjdziesz z mego brzucha. Mamy V-VI 2013 cz
Cytat:
- 23. I koło 1 mnie przenieśli. Ale tu jest zamęt. Ta przychodzi, ta odchodzi, tu wenflon, tu badanie. Ostry dyżur normalnie ![]() Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 08:23 ---------- Poprzedni post napisano o 08:21 ---------- Aaa. A skurcze się wyciszyly Wszystko mi się trzęsie po tej kroplówce ale pomogło na szczęście...mogliby już mnie zabrać z powrotem... |
||
|
|
|
#290 |
|
Zakorzenienie
|
kochana, dobrze że pojechałaś! naprawdę lepiej trochę dmuchać na zimne
mój gin mówił, że jak tylko aktywność malucha się ma zmniejszyć jakiegoś dnia, to mam śmigać na KTG - czy to do niego, czy do szpitala. ale nie ma co zgrywać twardziela!
|
#291 |
|
Zakorzenienie
|
Odp: Wkrótce wyzionę ducha, jak nie wyjdziesz z mego brzucha. Mamy V-VI 2013 cz.15
na szczesie usnelam jeszcze raz ok 6.30. Chod teraz obudzilam sie i jestem bardziej padnieta nis wtedy. Chyba czeka mnie leniwa niedziela w lozku...Aas, dobrze,ze kroplowka dala rade. A co w niej mialas?Mam nadzieje,ze nastepna wizyte na porodowce bedziesz miala juz po to by przywitac dziewczynki na swiecie ![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
|
|
|
#292 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ale powiem ci że feno w tabletkach a feno dozylnie to niebo i ziemia. Jeszcze w życiu nie miałam takiej trzesiawki jak teraz. I to chyba każdego mięśnia. |
|
|
|
|
#293 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Odp: Wkrótce wyzionę ducha, jak nie wyjdziesz z mego brzucha. Mamy V-VI 2013 cz
Cytat:
no niech jeszcze troszkę poczekają... akcje atrakcje, nie ma co
|
|
#294 |
|
Zakorzenienie
|
gdybym wieedziała ze tez nie spicie to wpadlabym na pogaduchy..
ciezka noc ![]() niewygodnie,brzuch spiety, co chwile gdzies jakas noga wystaje, dretwieja nogi wrrrr... jestem padnięta,mam giga syfola na czole.. wody nie odeszly,skurczy brak,ja juz nie wytrzymam. zrobie dzis kazda glupia rzecz ktora ma wywolac porod lacznie ze zjedzeniem czegos z duza iloscia curry ![]() aaa, mam totalnie zalana bluzke,z cycka jak z weza strazackiego sie polało... ![]() motylek,aaś wspolczuje szpitala,naprawde... oby maluchy Wam to wynagrodzily.. czas na i ciacho
|
|
|
|
#295 | ||
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Odp: Dot.: Odp: Dot.: Wkrótce wyzionę ducha, jak nie wyjdziesz z mego brzucha.
co wy wszystkie takie nocne marki? szykuje się popełniowy nawał porodowy???
![]() Cytat:
)---------- Dopisano o 09:35 ---------- Poprzedni post napisano o 09:29 ---------- Cytat:
może jakiś skrzywiony przepowiadacz?
|
|
#296 |
|
Zadomowienie
|
Motylek, Aas trzymajcie sie dzielnie
ja pwoiem wam ze nawet przespałam całą noc z przerwą na siusiu ale od razu zasypiałam nie wiem czy to sugestia po wypiciu melisy czy zmęczenie tylko jak sie obudziłam i zobaczłam tą paskudną pogodę za oknem to mnie depresja ogarnia a wczoraj wyniosłam na balkon doniczki z kwiatkami i jedną z truskawkami oby sie nie zmarnowały przez ten deszcz
|
|
|
|
#297 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#298 | ||
|
Zakorzenienie
|
Odp: Dot.: Wkrótce wyzionę ducha, jak nie wyjdziesz z mego brzucha. Mamy V-VI 2013 cz
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
||
|
|
|
#299 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Odp: Dot.: Wkrótce wyzionę ducha, jak nie wyjdziesz z mego brzucha. Mamy V-VI 2
axella, to może podszczypuj sutki
podobno działa, szamański sposób!---------- Dopisano o 09:50 ---------- Poprzedni post napisano o 09:48 ---------- że nie wspomnę, że "gastrycznie" sposób z sutkami jest chyba jednak bezpieczniejszy przed porodem od curry... nie będzie nic piekło tam na dole no chyba że to curry łagodne zrobicie...
|
#300 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Odp: Dot.: Wkrótce wyzionę ducha, jak nie wyjdziesz z mego brzucha. Mamy V-VI 2
Cytat:
![]() mam taaaaka ochote na ciacho a do lodowki taak daleko
|
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 22:52.

Wcześniej wzięłam dwie nospy ale dupa blada, żadnego efektu.

Idę poczytać co tu nowego...

i wtedy juz mi sie odechciewa pysznego sniadania
na szczesie usnelam jeszcze raz ok 6.30. Chod teraz obudzilam sie i jestem bardziej padnieta nis wtedy. Chyba czeka mnie leniwa niedziela w lozku...
i ciacho 
może jakiś skrzywiony przepowiadacz?