|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
| Pokaż wyniki sondy: Jaki ma być tytuł 16 części naszego wątku ?? | |||
| Mamusie MAJ-CZERWIEC 2013, cz.16 |
|
0 | 0% |
Mamusie MAJ-CZERWIEC 2013, cz.16 - Rozpakowywanie trwa
|
|
11 | 17,46% |
| Czas leci jak szalony, niedługo nasz poród upragniony. Mamy MAJ-CZERWIEC 2013 cz.16 |
|
2 | 3,17% |
| Przed porodem stracha mamy, ale dzielnie się wspieramy. Mamy V-VI 2013 cz.16 |
|
2 | 3,17% |
| Kolejnych porodów nadchodzi czas co cieszy ale i przeraża nas! Mamy V-VI 2013 cz.16 |
|
1 | 1,59% |
| Do dnia porodu już całkiem blisko ale jesteśmy gotowe na wszystko. V-VI 2013 cz.16 |
|
5 | 7,94% |
| Część maluszków już jest z nami, na resztę niecierpliwie czekamy! V-VI 2013 cz.16 |
|
3 | 4,76% |
| Obniżone nasze brzuchy, bo już wychodzą z nich maluchy. Mamy V-VI 2013 cz.16 |
|
0 | 0% |
| Obniżają nam się brzuszki - chcą wychodzić z nich maluszki! MAJ-CZERWIEC 2013 cz.16 |
|
4 | 6,35% |
| Mamy już pierwsze maluszki, reszta nisko nosi brzuszki. Mamy V-VI 2013 cz.16 |
|
5 | 7,94% |
| Mamy pierwsze maluszki, reszta już rozchyla nóżki. Mamy V-VI 2013 cz.16 |
|
1 | 1,59% |
| Sexi orki maluchy witają, okładów z samca nie zaprzestają. Mamy V-VI 2013 cz.16 |
|
9 | 14,29% |
| Szamańśkie metody stosujemy, maluchy przywołać chcemy. Mamy V-VI 2013 cz.16 |
|
2 | 3,17% |
| Regularnie się myjemy, do porodów szykujemy. Mamy MAJ-CZERWIEC 2013 cz.16 |
|
2 | 3,17% |
| Są już bliźniaczki i inne dzieciaczki, niecierpliwie czekamy na kolejne robaczki. |
|
10 | 15,87% |
| Są już bliźniaczki i inne dzieciaczki, właśnie rodzą się kolejne robaczki. V-VI 2013 |
|
6 | 9,52% |
| Głosujący: 63. Nie możesz głosować w tej sondzie | |||
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#301 |
|
Raczkowanie
|
Dot.: Wkrótce wyzionę ducha, jak nie wyjdziesz z mego brzucha. Mamy V-VI 2013 cz.15
[QUOTE=gosiulka22;40527024]
[B][SIZE=4jakbym czytała o sobie... Witaj w klubie, mój mąż też pracuje za granicą, nie widzielismy sie już 4 tygodnie ale za 3 dni przyjeżdża ![]() NAjbardziej boję sie porodu bo go nie będzie jak się zacznie. Ale trudno takie życie Mi się podoba Laura tyle że nikomu więcej... marudzą, kręcą nosem. Wczoraj wieczorem wzięły mnie takie przepowiadacze, że poczułam przedsmak porodu. Brzuch ciągnął do dołu i miałam ból w udach. Po kąpieli przeszło. Szkoda
Edytowane przez maja rosee Czas edycji: 2013-04-28 o 10:00 |
|
|
|
#302 |
|
Zakorzenienie
|
Odp: Dot.: Odp: Dot.: Wkrótce wyzionę ducha, jak nie wyjdziesz z mego brzucha. Mamy V
149/85...
|
|
|
|
#303 |
|
Wtajemniczenie
|
Dot.: Odp: Dot.: Wkrótce wyzionę ducha, jak nie wyjdziesz z mego brzucha. Mamy V-VI 2
hej
ale u nas brzydka pogoda, no ale OK niech popada bo trawę mąż zasiał. Musi zdążyć wyrosnąć do końca maja, żebym mogła z Ninką się byczyć na podwórku ![]() Rodzi ktoś ? Tak patrzę na pierwszą stronę, że sie ładnie przeplata cc,sn,cc,sn, cc, sn to teraz wypada cc i obstawiam metropolitan ![]() Ktoś wie ile Helenka waży ? jestem ciekawa, bo jak ją wymierzyli na usg na ok 2600 to czy się sprawdziło przy porodzie. (moja mała też ma niby tyle, ale wiadomo że margines błędu może być spory).
|
|
#304 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Wkrótce wyzionę ducha, jak nie wyjdziesz z mego brzucha. Mamy V-VI 2013 cz.15
"wczoraj na radom spadla bomba atomowa niszczac doslownie wszystko.
straty wyceniono na 23 złote i 19groszy" |
|
|
|
#305 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
choć proponował wstrzymać się tydZień ![]() coś czuje że urodziły w podobnym terminie
|
|
#306 | |
|
Zakorzenienie
|
To chyba ciśnienie
A puls znasz? Bo to właśnie on się po fenoterolu podnosi.Cytat:
Niedługo się wszystkiego dowiemy
|
|
|
|
|
#307 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
![]() Motylek ![]() ja dziś wyjątkowo dobrze spałam
|
||
|
|
|
#308 |
|
Wtajemniczenie
|
Motylku mam nadzieję że wszystko się uspokoi i wrócicie do domku
Aaś a jakbyś urodziła teraz to już by było chyba wszystko ok, prawda? Dziewczynki to już duże panienki ![]() Wy miałyście zarwane noce, a ja się po raz pierwszy od 1,5 tyg wyspałam, mąż wstawał jednak w nocy a ja spałam do 9
|
|
|
|
#309 | |||
|
Zakorzenienie
|
Odp: Dot.: Wkrótce wyzionę ducha, jak nie wyjdziesz z mego brzucha. Mamy V-VI 2013 cz
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Ale większość mówi żeby jeszcze do piątku do 36 tyg wytrzymać... Tylko że ja już nie daje rady... |
|||
|
|
|
#310 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Odp: Dot.: Wkrótce wyzionę ducha, jak nie wyjdziesz z mego brzucha. Mamy V-VI 2
Aaś Ty naprawdę powinnaś medal dostać
|
|
|
|
#311 |
|
Wtajemniczenie
|
Aśś trzymam kciuki żebyś do tego piątku wytrwała, dziewczyny już będą bezpieczne, a Ty w końcu odżyjesz
![]() ![]() Motylek dobrze że na ip pojechałaś, oby Cię wypuscili szybko, niech maluszek sobie posiedzi jeszcze tydzień Helloł, mój mały od wczoraj coś malo aktywny, zaczynam się tym martwić, nawet zaczęłąm ruchy liczyć, jutro idę na ktg, mam nadzieję że będzie ok. Strasznie mnie kłuje tam na dole, nawet leżenie nic nie daje, wzięłam globulkę oby to nie była znowu jakas dziadowska infekcja. Dzisiaj w końcu wracamy do domu, objadłam się ostatni raz kfc przed porodem
|
|
|
|
#312 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Cytat:
|
||
|
|
|
#313 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Dobrze, że pojechałaś. Trochę mnie to przeraziło,że możesz już rodzić bo ja jestem trochę ponad tydzień za tobą. ![]() Cytat:
O matko ty to masz...ale już niedługo.
|
|
#314 |
|
Raczkowanie
|
u mnie będzie Hania,
chodzę od rana i dorzucam do torby rzeczy o których zapomnialam. wielka walizka, a nie mogę sie pomieścić. cala rodzinka zerka i pyta czy cos się zaczyna ![]() mam bóle w podbrzuszu i w nocy mnie strasznie w pachwinach kłuje. ale skurczy chyba nie przegapię? coo dziewczyny |
|
|
|
#315 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
Zaciskam za Was kciuki jeszcze mocniej. Czy małe się urodzą na tygodniu, czy po piątku, mam nadzieję, że wszystko będzie dobrze.---------- Dopisano o 11:00 ---------- Poprzedni post napisano o 10:57 ---------- Cytat:
![]() Ja już jestem tak do nich przyzwyczajona, że nawet liczenie mi za bardzo nie wychodzi. Jak się czymś zajmę to ich nie zauważam Mimo, że te dzisiejsze są już bolesne. Kazałam mężowi zapisywać, a potem zapomniałam go informować, kiedy się pojawają Właśnie dlatego chciałabym tak jak Axella, żeby chlusnęły mi wody. Tego nie przegapię, no i nie będzie fałszywych alarmów
|
|||
|
|
|
#316 |
|
Zakorzenienie
|
no niby fajnie z tymi wodami, bo nie będzie fałszywego alarmu, ale... no weźmy np. tą relację, którą przytoczyła lonely. łóżko zalane, auto zafajdane - kto to posprząta???
![]() ja mam znów jakiś mdlejący dzień dzisiaj (znaczy się, czuję się jak przed omdleniem, ale nie pozwalam sobie oczywiście polecieć!). już wczoraj było mi średnio, a teraz ciąg dalszy. może to przez pogodę? dziedzic za to dzielnie się rusza, już 3 dłuższe serie aktywności od rana zaliczył
|
#317 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
chlup i juz
|
|
|
|
|
#318 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#319 |
|
Zakorzenienie
|
Motylku dobrze zrobiłaś. Z ciśnieniem nie ma zartów. ALe masz towarzyszke
![]() Aś małe chyba się napaliły, że wychodzą za dwa tyg, że stwierdziły, że chcą teraz ![]() Ja ciągle zastanawiam się, co jest normalne a co nie... Kłuje mnie w tej szyjce przy każdym ruchu malej. Czuje ją strasznie nisko i każdy jej ruch=kłucie... A jak wstanę to już całkiem na dole Tyle, że wiem, że wy chyba też tak miałyście... Ale nie za wczas??... Boję się, że mi ta szyjka zjechała... Ale panikować i sprawdzić u gina czy czekać... Ogółem to chodzi mi głównie o to, żeby jeszcze się nie pchała...ma jeszcze 8 tyg.
|
#320 |
|
Raczkowanie
|
Gratulacje dla Happy
![]() ![]() klaski: .Motylek i Aaś trzymam za was kciuki.
|
|
|
|
#321 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#322 |
|
Zakorzenienie
|
nuna, a kiedy następna wizyta planowana? nie przestaje kłuć jak się jakoś wygodniej ułożysz? bo ja czasem coś tam czuję, ale się powiercę, przestawię, przełożę, aż jest dobrze... jak by mi żadna pozycja nie dawała ulgi, to by mi się to średnio podobało...
|
#323 |
|
Raczkowanie
|
[QUOTE=cloche;40530274]no niby fajnie z tymi wodami, bo nie będzie fałszywego alarmu, ale... no weźmy np. tą relację, którą przytoczyła lonely. łóżko zalane, auto zafajdane - kto to posprząta???
![]() mąż posprząta jeśli chodzi o wody to też mam nadzieję, że będzie chlup i po sprawie. jutro mam wizytę może czegoś sie dowiem. u mnie jeśli chodzi o ciśnienie to ostatnio bylo 90/50 - ale taka moja uroda
|
|
|
|
#324 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Wizyta za tydzień.---------- Dopisano o 11:43 ---------- Poprzedni post napisano o 11:41 ---------- [QUOTE=karbie1984;40530583] Cytat:
|
|
#325 | ||||
|
Zadomowienie
|
Hej dziewczyny, ale beznadziejna pogoda, a wczoraj i przedwczoraj już śmigałam z wózkiem
![]() Cytat:
Cytat:
nienawidzę spać w staniku, ramiączka mi się wżynają ![]() Cytat:
![]() Cytat:
łóżko zalane, podłoga, schody, łazienka jedynie auto zostało oszczędzone i jak to kto sprząta - mąż, tylko on był w domu Po dwudniowych poszukiwaniach zamówiłam nosidełko http://kidy.pl/close_parent_caboo_dx...57-1253-p.html
Edytowane przez salviae Czas edycji: 2013-04-28 o 12:04 |
||||
|
|
|
#326 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
---------- Dopisano o 11:59 ---------- Poprzedni post napisano o 11:54 ---------- 16 days to go Wczoraj w o matko jakis doktor sie wypowiadal i mowil ze jezeli pierwszy porod byl dlugi i z komplikacjami to trzeba sie spodziewac ze 2 porod bedzie podobny ![]() ![]() ![]()
|
|
#327 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Cytat:
Jak się mocno stresujesz, to radziłabym to sprawdzić... Gdybym ja wpadła na genialny pomysł, że coś już może być na rzeczy też bym szybciej na wizytę pojechała, a tak- w sumie nie wiem dlaczego- stwierdziłam, że chyba tak ma być, bo dziecko rośnie... Aaś, Motylek- trzymajcie się tam dzielnie dziewczyny! Jesteście pod dobrą opieką i musi być wszystko dobrze! ![]() ------ Pogoda jest tak "cudowna", że Ani okna otworzyć, bo wieje, ani wyjść na balkon, bo kropi, ani nic... Pytanie do Was: Czy wypruwacie metki z dzieciowych ubranek?!? A przynajmniej z bodziaków, pajaców, kaftaników (żeby nie drażniły ciałka malucha)? Bo jedna koleżanka wypruwała, druga nie, i sama nie wiem co robić
|
|
#328 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Za ten komfort psychiczny, że to NA PEWNO już to nawet mi go nie szkoda ![]() Cytat:
Też mam z natury niskie - w ciąży waha mi się od 90/50 do 110/70Z serii pogawędek z moim mężem: Wybieramy się do sklepu bo brakuje mi parę drobizagów do obiadu. Stoję przed szafą i myślę na głos :"Co by tu założyć" (ze względu na kiepską pogodę i mały wybór tego w co się mieszczę). TŻ: "kochanie, nie idziemy do Almy tylko do Biedronki, nie musisz się przesadnie stroić" Ja: " " a po chwili: "a nie chcesz iść do Almy?" ![]() TŻ: "No to zależy co na siebie włożysz" Poszliśmy do Biedronki |
||
|
|
|
#329 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#330 |
|
Raczkowanie
|
ja wszystkie metki obcięłam i sprawdzałam że nie będzie gryzła małej.
przy okazji wycinania w spodniach dziurę zrobiłam. niektóą metką można dziecko owinąć takie długie były. |
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 22:53.

[B][SIZE=4

i ciacho 
Ślub 27. X. 2012
Tyle, że wiem, że wy chyba też tak miałyście... Ale nie za wczas??... Boję się, że mi ta szyjka zjechała... Ale panikować i sprawdzić u gina czy czekać... Ogółem to chodzi mi głównie o to, żeby jeszcze się nie pchała...ma jeszcze 8 tyg.
klaski: .Motylek i Aaś trzymam za was kciuki.
" a po chwili: "a nie chcesz iść do Almy?"