Mamusie styczniowo-lutowe 2013 cz II - Strona 148 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Odchowalnia - jestem mamą

Notka

Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2013-04-28, 09:10   #4411
bokeh
Zakorzenienie

Odp: Dot.: Odp: Mamusie styczniowo-lutowe 2013 cz II

Cytat:
Napisane przez blogerka Pokaż wiadomość
https://static.wizaz.pl/forum/images...ons/hahaha.gif

oj, w zadnym wypadku wrzatkiem, woda nie moze byc cieplejsza niz 40 stopni, bo inaczej mleko traci witaminy
O to dobrze bo tak robilam chlodniejszym zawsze ale mama mnie jakos wytracila z pewnosci dzieki
Stary 2013-04-28, 09:11   #4412
blogerka
Wtajemniczenie

Dot.: Odp: Dot.: Odp: Mamusie styczniowo-lutowe 2013 cz II

Cytat:
Napisane przez bokeh Pokaż wiadomość
O to dobrze bo tak robilam chlodniejszym zawsze ale mama mnie jakos wytracila z pewnosci dzieki
ja czasami daje juz nawet w temp pokojowej, jak mlody wpada w histerie ale mimo wszytsko woli jeszze cieplutkie
Stary 2013-04-28, 09:11   #4413
nafiyqa
Zakorzenienie

Dot.: Odp: Mamusie styczniowo-lutowe 2013 cz II

bokeh, wydaje mi sie, ze nie powinno zalewac sie wrzatkiem, bo wtedy takie mleko traci wlasciwosci...

nafiyqa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-04-28, 09:12   #4414
s i l v e r
Zakorzenienie

Dot.: Mamusie styczniowo-lutowe 2013 cz II

Cytat:
Hej dziewczeta Lenova, Black biedne wasze malutkie moja z rana walnela taka kupe ze az lokcie miala opkupane a tz wsadzil ja w bujak i tak siedziala w tej kupie dopiero jak ja wzielam na rece patrze a cale body zasrane

jakbym o moim Tż czytała Ostatnio też miała taką qpencje że aż body całe zesrane,a on ją do bujaka hop. Oni to chyba specjalnie robią
Stary 2013-04-28, 09:14   #4415
blogerka
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez s i l v e r Pokaż wiadomość

jakbym o moim Tż czytała Ostatnio też miała taką qpencje że aż body całe zesrane,a on ją do bujaka hop. Oni to chyba specjalnie robią
specjlanie ja nic .. udaja, ze nie czuja kupy i czekaja na nas az zmienimy pieluszke
Stary 2013-04-28, 09:17   #4416
bokeh
Zakorzenienie

Odp: Mamusie styczniowo-lutowe 2013 cz II

Hahaha no faktycznie nie wpadlam na to ze zrobil to specjalnie a potem "ooo kupa nic nie slyszalem" haha

Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
Stary 2013-04-28, 09:19   #4417
s i l v e r
Zakorzenienie

Cytat:
Mam pytanie bo w sumie sie nad tym nie zastanawialam ale mama mnie spytala no i nie wiem, czy mleko musi byc zalewane wrzątkiem a potem ew. Uzupelniane chlodna woda? Czy od razu moge zalac ostudzona? Bo pomyslalam ze bede brac na specery malutki termosik i jak nie bede mogla dac cyca to dam butle zeby jednak te spacery mogly byc dluzsze.
wrzątkiem. Zgadzam się z blogerką, mleko wtedy straci właściwości,witaminy....

---------- Dopisano o 10:19 ---------- Poprzedni post napisano o 10:17 ----------

Cytat:
Hahaha no faktycznie nie wpadlam na to ze zrobil to specjalnie a potem "ooo kupa nic nie slyszalem" haha

Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
No dokładnie A to nie dość że czuć to jeszcze całe body mokre i ostatnio nawet całe plecki miała z qpy ( a żeby ją wsadzić do bujaka to przecież musiał ją na ręce wziąść) Cwaniaki no

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2013-04-28, 09:23   #4418
pstryczek84
Zakorzenienie

Cytat:

Jasne że wybaczymy Tylko odzywaj się często

Wiesz,ja też z tych nieśmiałych i też długo się zastanawiałam czy zacząć pisać z dziewczynami czy nie...Ale bardzo miło mnie przyjęły do swojego grona i szybko się uzależniłam od forum
jak my wszystkie

Cytat:

Mam pytanie bo w sumie sie nad tym nie zastanawialam ale mama mnie spytala no i nie wiem, czy mleko musi byc zalewane wrzątkiem a potem ew. Uzupelniane chlodna woda? Czy od razu moge zalac ostudzona? Bo pomyslalam ze bede brac na specery malutki termosik i jak nie bede mogla dac cyca to dam butle zeby jednak te spacery mogly byc dluzsze.
nie, nie, wrzatkiem nie!

Cytat:
Napisane przez ILLUSION Pokaż wiadomość
To proszę nas tu w błąd nie wprowadzać bo ja już miałam szczękę w pobliżu podłogi że pstrynio junior tyle godzin spał bez jedzonka
Cytat:
Aaaaaa, myślałam że bez jedzenia tak długo śpi

Moja zasnęła o 21.30. Potem obudziła się o 3.30 i o 6.30. A po karmieniu zasypia w 15-20 minut.
a to przepraszam ojojojoj, moj nigdy nie przespal tyle bez zarcia, no co wy! chodzilo mi o to ze tak ladnie spal do 7.15 bo wczoraj wstal na 4.30

pstryczek84 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-04-28, 09:23   #4419
ILLUSION
Wtajemniczenie

To mój inaczej dzisiaj zrobił. Ja spałam jeszcze a on wziął młodego z sypialni, przewinął. Jak wstałam, wzięłam go, patrzę a na plecach wyschnięta już plama po kupie na plecach. Przewinąć przewinął ale żeby body zmieniać to po co
Stary 2013-04-28, 09:38   #4420
aluap987
Raczkowanie

Czy któraś z was orientuje się od którego miesiąca można dziecko turlać? Moja Mała niechętnie ćwiczy podnoszenie główki, al jak ją się przekręca z plecków na brzuszek to za każdym razem troszkę potrzyma ją w górze. Próbowałam ją zaciekawić zabawkami, jednak to nie działa na nią
aluap987 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-04-28, 10:18   #4421
s i l v e r
Zakorzenienie

Moja Daria 15 maja będzie miała 4 miesiące a dalej nie podnosi główki jak leży na brzuszku Nic nie pomaga...

Co ciekawe jak ją kładę na moje piersi albo Tż na swoją klate to ładnie podnosi...

Edytowane przez s i l v e r
Czas edycji: 2013-04-28 o 10:20
s i l v e r jest offline Zgłoś do moderatora  

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2013-04-28, 10:24   #4422
ILLUSION
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez aluap987 Pokaż wiadomość
Czy któraś z was orientuje się od którego miesiąca można dziecko turlać? Moja Mała niechętnie ćwiczy podnoszenie główki, al jak ją się przekręca z plecków na brzuszek to za każdym razem troszkę potrzyma ją w górze. Próbowałam ją zaciekawić zabawkami, jednak to nie działa na nią
Jeśli chodzi o turlanie to nie wiem ale Twoja córcia ma jeszcze czas na podnoszenie główki, spokojnie.
Cytat:
Moja Daria 15 maja będzie miała 4 miesiące a dalej nie podnosi główki jak leży na brzuszku Nic nie pomaga...

Co ciekawe jak ją kładę na moje piersi albo Tż na swoją klate to ładnie podnosi...
Silver a mówiłaś o tym lekarzowi na wizycie?
Stary 2013-04-28, 10:29   #4423
s i l v e r
Zakorzenienie

Cytat:
Silver a mówiłaś o tym lekarzowi na wizycie?
Ostatnio byłam u pediatry bo Daria chora była i zapomniałam jej o tym powiedzieć.
Ale 8 maja na szczepienie idziemy więc zobaczymy co lekarka na to NIEpodnoszenie główki powie ehhhh
Stary 2013-04-28, 10:29   #4424
blogerka
Wtajemniczenie

a ja mam z kolei takie pytanie, jak trzymam mlodego na klacie, tak ze plecami na niej sie opiera to on zaczyna sie tak podnosic, ze normalnie prawie juz siedzi .. pozawalac na to, czy moze jednak nie ... nie wiem czy to zdrowe dla jego kregoslupa i czy tak powinien .. ma 3.5 miesiaca
Stary 2013-04-28, 10:31   #4425
Delicjanka
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez BlackSanctum Pokaż wiadomość
Wczoraj mój śmrodek dostał wieczorem ostrej histerii - nie wiedzieliśmy, o co jej chodzi, wciągała głośno powietrze przy tym i wyczytałam na necie, że dzieci tak robią z różnych powodów, m.in. z powodu zatkanego nosa - no to TŻ zaczął jej nos czyścić w tym czasie, a ja otworzyłam pieluchę, patrzę, a tam odparzenie! I odrobinka krwi, masakra! Nie wiemy, skąd to odparzenie, często ją przebieramy, a tu taka niespodzianka... Aż się zaczęła mi dławić z tego płaczu, jak jej tę pieluchę otworzyłam... Musiałam ją szybko przewrócić plecami do góry, to wypluła flegmę i się wtedy uspokoiła... Spała całą noc bez pampersa, na takiej... pielucho-ceracie? Posmarowałam ją też mąką ziemniaczaną i odparzenie zeszło, ale takiego stracha mi napędziła tym dławieniem się, że masakra! Aż się popłakałam, bo przez chwilę nie mogła odkrztusić...

Pierwszy raz jej się odparzenie zrobiło, nie wiem, czy to nie od kupy - wczoraj była nieco śluzowata, ale nie rzadka... Skąd się śluz w kupce bierze? Czyżby nietolerancja laktozy? :/
Kochana a Ty nie zmeinilas czasem ostatnio mleka?! może od tego.
Niewielka ilość sluzu w kupce jest normalna, ale jak juz widzisz większą ilość to się wybierz do lekarza.
Ja ide zrobić małej test na nietolerancje jutro albo we wtorek.
Odstawiłam biogaje i mała dostaje teraz inny probiotyk, bez laktozy.
I w ogóle po tych syropkach i delicolu nie ma zielonej qpy!!!!
No ale boje sie ze ma tą nietolerancje, no ale to juz musze zrobić test.

Cytat:
Napisane przez aluap987 Pokaż wiadomość
Cześć Dziewczyny! W końcu zdecydowałam się z wami przywitać. Mam nadzieję, że mnie przyjmiecie. Podczytywałam was już na poczekalni. Również miałam być mamą lutową, ostatecznie nasze maleństwo urodziło się 2 marca. Muszę wam przy okazji podziękować - dzięki waszym doświadczeniom lepiej rozumiem potrzeby mojego dziecka
Heja! Super ze sie odezwałaś, im nas więcej tym lepiej!

Ale pogoda.. leje i leje...
kurcze moja mała pokasłuje troszke;/ ajć.

Skalpel wyzwanie z Ewką!
cel : piękne ujędrnione ciało
waga: 48, 60cm w brzucholu.

Delicjanka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-04-28, 10:37   #4426
s i l v e r
Zakorzenienie

Co dziś porabiacie? My idziemy na obiad do teściów. Na szczęście nie mam z nimi problemów

Edytowane przez s i l v e r
Czas edycji: 2013-04-28 o 10:39
s i l v e r jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-04-28, 10:37   #4427
ILLUSION
Wtajemniczenie

Cytat:
Ostatnio byłam u pediatry bo Daria chora była i zapomniałam jej o tym powiedzieć.
Ale 8 maja na szczepienie idziemy więc zobaczymy co lekarka na to NIEpodnoszenie główki powie ehhhh
U nas na drugim szczepieniu lekarka kładła Igusia na brzuszku i sprawdzała sama czy podnosi główkę i coś notowała w komputerze później
Cytat:
a ja mam z kolei takie pytanie, jak trzymam mlodego na klacie, tak ze plecami na niej sie opiera to on zaczyna sie tak podnosic, ze normalnie prawie juz siedzi .. pozawalac na to, czy moze jednak nie ... nie wiem czy to zdrowe dla jego kregoslupa i czy tak powinien .. ma 3.5 miesiaca
Miałam dziś pytać o to samo. Mój ma za 4 dni 4 miesiące i już się bardzo mocno dźwiga do siadania z tej pozycji...
Stary 2013-04-28, 10:39   #4428
blogerka
Wtajemniczenie

tż wielce zmęczony bo o 7.30 zniosłam mu malego na dół do salonu a sama wróciłam do sypialni ..
zajmował się nim całe 2 godziny, z czego 1.5 mlody przespal, musiał tylko szybko reagowac i podawac mu smoczka ..
teraz tz odsypia wielce zmeczony :sciana:
a mielismy gdzies z mlodym pojechac na sleze, albo na jakies zawody jezdzieckie ...
no ale dupa, tz odsypia
Stary 2013-04-28, 10:44   #4429
bokeh
Zakorzenienie

A moja już tak główkę mocno unosi w takim półsiadzie

Blogerka -> http://www.reserved.com/pl/pl/kids/boy/all/baby
Stary 2013-04-28, 10:45   #4430
blogerka
Wtajemniczenie

Cytat:
A moja już tak główkę mocno unosi w takim półsiadzie

Blogerka -> http://www.reserved.com/pl/pl/kids/boy/all/baby
szał :serce:
zapomniałam o reserved ..
juz wiem gdzie pojdziemy na spacer po majowce

nie wiem czy Wy tak tez macie, ale juz stracilam zainteresowanie ubieraniem samej siebie, jakos mi sie nie chce. natomiast zakupy dla mojego chlopca

wczoraj nawet z TZ wychodzilismy na zakupy z mlodym, ja go ubieram a on taki tekst "jezu, jakie on ma ubranka ... ja wygladam jak dziad, a Ty tak go przebierasz"
po czym w tesco jak tz nie widzial wrzucilam do koszyka kolejne spodnie dla mlodego

Edytowane przez blogerka
Czas edycji: 2013-04-28 o 10:47
blogerka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-04-28, 10:46   #4431
ILLUSION
Wtajemniczenie

Cytat:
Co dziś porabiacie? My idziemy na obiad do teściów. Na szczęście nie mam z nimi problemów
Ja z młodym sama pół dnia bo mąż pojechał na wieś bo jest msza 40 dni po śmierci jego babci. Gdyby była ładna pogoda to później byśmy na spacer się wybrali a tak to lipa
Cytat:
tż wielce zmęczony bo o 7.30 zniosłam mu malego na dół do salonu a sama wróciłam do sypialni ..
zajmował się nim całe 2 godziny, z czego 1.5 mlody przespal, musiał tylko szybko reagowac i podawac mu smoczka ..
teraz tz odsypia wielce zmeczony :sciana:
a mielismy gdzies z mlodym pojechac na sleze, albo na jakies zawody jezdzieckie ...
no ale dupa, tz odsypia
Ten Twój TŻ to zasługuje na
Mój zabrał małego 0 5:20 z sypialni żebym mogła pospać i wcale go o to nie prosiłam (wczoraj zresztą też) a wstaje codziennie o 5 do pracy.
Stary 2013-04-28, 10:48   #4432
blogerka
Wtajemniczenie

Cytat:
Ja z młodym sama pół dnia bo mąż pojechał na wieś bo jest msza 40 dni po śmierci jego babci. Gdyby była ładna pogoda to później byśmy na spacer się wybrali a tak to lipa

Ten Twój TŻ to zasługuje na
Mój zabrał małego 0 5:20 z sypialni żebym mogła pospać i wcale go o to nie prosiłam (wczoraj zresztą też) a wstaje codziennie o 5 do pracy.
ja mojego tez juz prosic nie bede, bo oczekiwac to nie mam co, zeby sie zachowal jak Twoj, bede po prostu mu oddawac malego tak jak dzisiaj i tyle ...
Stary 2013-04-28, 10:52   #4433
bokeh
Zakorzenienie

Cytat:
szał :serce:
zapomniałam o reserved ..
juz wiem gdzie pojdziemy na spacer po majowce

nie wiem czy Wy tak tez macie, ale juz stracilam zainteresowanie ubieraniem samej siebie, jakos mi sie nie chce. natomiast zakupy dla mojego chlopca

wczoraj nawet z TZ wychodzilismy na zakupy z mlodym, ja go ubieram a on taki tekst "jezu, jakie on ma ubranka ... ja wygladam jak dziad, a Ty tak go przebierasz"
po czym w tesco jak tz nie widzial wrzucilam do koszyka kolejne spodnie dla mlodego
Haha ja wczoraj tez bylam w tesco kupilam malej dwupak spodenek i t-shirt wkladki laktacyjne melko nowy smoczek, wróciłam do domu a tz pyta a sobie co kupiłaś ? a ja ee... nic a on szok

A wiesz że już można zamawiać online? ja zamówie coś dla niej z odbiorem w sklepie bo w moim reserved nie ma działu baby do 2 lat

a patrz http://www.reserved.com/pl/pl/w2805-07x/wedge-trainers czemu takie drogie.....
Stary 2013-04-28, 10:55   #4434
blogerka
Wtajemniczenie

Cytat:
Haha ja wczoraj tez bylam w tesco kupilam malej dwupak spodenek i t-shirt wkladki laktacyjne melko nowy smoczek, wróciłam do domu a tz pyta a sobie co kupiłaś ? a ja ee... nic a on szok

A wiesz że już można zamawiać online? ja zamówie coś dla niej z odbiorem w sklepie bo w moim reserved nie ma działu baby do 2 lat

a patrz http://www.reserved.com/pl/pl/w2805-07x/wedge-trainers czemu takie drogie.....
o, nie wiedzialam ze mozna online, super
ale ja i tak wole kupowac na zywo, bo zawsze spradzam czy klor malemu pasuje n i z rozmiarowka roznie bywa, zwlaszcza ze moj dzieciak jakis newymairowy jest

a sneakersy sprawdzalas na deezee, stylowebutki itd, bo wydaje mi sie ze moga miec podobne, a tam zawsze mozesz tarfic np na wyylkce za darmo, albo rabat 20 zl za zapisanie sie do subskrypcji czy tym podobne
Stary 2013-04-28, 11:02   #4435
iffonka7
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez BlackSanctum Pokaż wiadomość
Wczoraj mój śmrodek dostał wieczorem ostrej histerii - nie wiedzieliśmy, o co jej chodzi, wciągała głośno powietrze przy tym i wyczytałam na necie, że dzieci tak robią z różnych powodów, m.in. z powodu zatkanego nosa - no to TŻ zaczął jej nos czyścić w tym czasie, a ja otworzyłam pieluchę, patrzę, a tam odparzenie! I odrobinka krwi, masakra! Nie wiemy, skąd to odparzenie, często ją przebieramy, a tu taka niespodzianka... Aż się zaczęła mi dławić z tego płaczu, jak jej tę pieluchę otworzyłam... Musiałam ją szybko przewrócić plecami do góry, to wypluła flegmę i się wtedy uspokoiła... Spała całą noc bez pampersa, na takiej... pielucho-ceracie? Posmarowałam ją też mąką ziemniaczaną i odparzenie zeszło, ale takiego stracha mi napędziła tym dławieniem się, że masakra! Aż się popłakałam, bo przez chwilę nie mogła odkrztusić...

Pierwszy raz jej się odparzenie zrobiło, nie wiem, czy to nie od kupy - wczoraj była nieco śluzowata, ale nie rzadka... Skąd się śluz w kupce bierze? Czyżby nietolerancja laktozy? :/
U nas śluzowate kupki zaczeły się pojawiać 3 dni po zmianie mleka, po powrocie do wcześniejszego śluz znikał.

Cytat:
Napisane przez Delicjanka Pokaż wiadomość
Kochana a Ty nie zmeinilas czasem ostatnio mleka?! może od tego.
Niewielka ilość sluzu w kupce jest normalna, ale jak juz widzisz większą ilość to się wybierz do lekarza.
Ja ide zrobić małej test na nietolerancje jutro albo we wtorek.
Odstawiłam biogaje i mała dostaje teraz inny probiotyk, bez laktozy.
I w ogóle po tych syropkach i delicolu nie ma zielonej qpy!!!!
No ale boje sie ze ma tą nietolerancje, no ale to juz musze zrobić test.
Na czym polega taki test?

Cytat:
My idziemy na imprezke, prababcia Bartusia ma urodziny.

Blogerka mam jeszcze pytanie odnośnie nutramigenu, czy zmieniła się u was częstotliwość robienia kupek?
Stary 2013-04-28, 11:06   #4436
s i l v e r
Zakorzenienie

Cytat:
Stary 2013-04-28, 11:09   #4437
Delicjanka
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez iffonka7 Pokaż wiadomość
U nas śluzowate kupki zaczeły się pojawiać 3 dni po zmianie mleka, po powrocie do wcześniejszego śluz znikał.

Na czym polega taki test?

to badanie qpki, test kerrego.

Skalpel wyzwanie z Ewką!
cel : piękne ujędrnione ciało
waga: 48, 60cm w brzucholu.

Edytowane przez Delicjanka
Czas edycji: 2013-04-28 o 11:19
Delicjanka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-04-28, 11:13   #4438
BlackSanctum
Zakorzenienie

No tak, ja zmieniłam mleko, ale - tutaj jest taka sprawa, że ona zawsze miała takie kupki, tzn od czasu do czasu, rzecz jasna. Zazwyczaj ma normalne. Przy NANie też się czasem takie śluzowate zdarzały... Aczkolwiek, BD pijemy już od ponad tygodnia, a dopiero wczoraj taka reakcja się pojawiła... Ale od dwóch dni podajemy Dicoflor, może to od tego? Sama nie wiem. Nie sądzę, by od mleka... Bo od razu by jakaś reakcja była, ale jak mówię - ona od czasu do czasu ma takie kupki, na każdym mleku - na moim też miewała... A nie wiem, czy śluzu było dużo, czy mało... Ciężko mi ocenić... Ciągnęła się ta kupka i miała takie ciemnozielone grudki (czyżby od żelaza? tak wyglądały...)... W następny wtorek idziemy na szczepienie, to powiem lekarzowi o tym.
BlackSanctum jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-04-28, 11:16   #4439
bokeh
Zakorzenienie

Cytat:
o, nie wiedzialam ze mozna online, super
ale ja i tak wole kupowac na zywo, bo zawsze spradzam czy klor malemu pasuje n i z rozmiarowka roznie bywa, zwlaszcza ze moj dzieciak jakis newymairowy jest

a sneakersy sprawdzalas na deezee, stylowebutki itd, bo wydaje mi sie ze moga miec podobne, a tam zawsze mozesz tarfic np na wyylkce za darmo, albo rabat 20 zl za zapisanie sie do subskrypcji czy tym podobne
no patrzalam na dee zee ale nie wiem czy mi sie podobaja
Stary 2013-04-28, 11:20   #4440
s i l v e r
Zakorzenienie

Nie mam pojęcia co dziś Darii ubrać
12 stopni na dworze ale mama mi dzwoniła że byli w kościele i że bardzo zimno jest. hmmmm

Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości