|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#3751 |
|
Raczkowanie
|
Dot.: MAMUSIE MARZEC i KWIECIEŃ 2013 cz.VIII vel. Ciśnij dziołcha, ciśnij!
Witam Was Drogie Mamusie.
Przepraszam, że mało się udzielam ostatnio ale po prostu brak czasu i sił ![]() Jak już Maksiu zaśnie to mi już ręce opadają i nie mam energii żeby coś zastukać. Staram się czasami coś podczytywać, ale z nadrobieniem na razie to chyba nie ma szans. Generalnie po walce o mleko i karmienie piersią jakoś się udało odstawić flaszki. Ale mam tak obolałe brodawki, że jak Mały zaczyna ssać to ja mam łzy prawie w oczach. Próbowałam z nakładkami, ale sutki są już tak obolałe i poranione że przez nakładki to boli chyba jeszcze bardziej No ale czego się nie robi dla... Zagryzam zęby i karmimy się wytrwale. Zmykam niestety, Maksiu zasnął to może uda mi się coś w kuchni zrobić, jeszcze dzisiaj nalot rodzinki A mąż mi mówi, że mam takie podkowy pod oczami, ze strach na mnie patrzeć ![]() Ale kocham tego mojego Szkraba najmocniej na świecie i dla niego zniosę wszystko !!! Pozdrawiam Was serdecznie, nowym mamusiom GRATULUJĘ !! za oczekujące trzymam kciuki ![]() Myślę o Was często! A jeszcze hasło mojej teściowej jak się dowiedziała, że urodziłam - " no to teraz musicie to jakoś zmęczyć " ( w sensie, że dziecko) Edytowane przez kmagg81 Czas edycji: 2013-04-28 o 11:48 |
|
|
|
|
#3752 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Wszystkiego dobrego dla Was nam nasz znajomy, jak dowiedział się o ciąży powiedział:"ale to wasza decyzja".
|
|
|
#3753 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
ja ide w 8 tyg bo taki termin Cytat:
Cytat:
|
|
|
#3754 |
|
Zadomowienie
|
Dziewczyny, przy kp dajemy wit. k+d od 8 dnia, do skończenia 3 m-ca...
To ja się wolę 10x zapytać do kiedy to będzie . wg was. Kinga ur. 22 lutego.
|
|
#3755 | |
|
Zakorzenienie
|
Oliwka ogromne gratulację
![]() klas ki:Ja idę za tydzień, TŻ już nie może się doczekać ![]() JolanT ślizcna córa Cytat:
![]() Powiem Wam jeszcze, że z moją laktacją jest trochę lepiej, nie muszę już zaraz po karmieniu podawać mm. Bo Filip sobie poje i zaśnie przy cycu Wczoraj na chrzcie był bardzo grzeczny, na początku nie spał, rozglądał się ale nie zapłakał ani raz, po jakichś 10min usnął i przespał całą mszę a jak go ksiądz polewał to tylko się tak zwijał, kurczył do becika, że tylko mu oczka było widać i spał dalej Aniołek![]() W domu posiedzieliśmy do 2 w nocy także dzisiaj ledwo żyję bo jeszcze o 4 i 7 karmiłam Filipa , także prawie nie spałamCo do witamin dla mam karmiących (bo widziałam, że była mowa) to ja nie brałam do tej pory ale faktycznie coś kupie, mam jeszcze pół opakowania Femibion 2 także skończę a potem jakieś tańsze kupię. Aaa i ślicznie dziękuję za życzenia ![]() |
|
|
|
|
|
#3756 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]()
|
|
|
#3757 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
kochana za jutro moderna & achna za opisy jedna i druga sie wymeczyla strasznie .. ale wazne ze juz PO u mnie LEJE no bo przeciez dawno deszczu nie bylo siedze w domu, mlody ogolnie grzeczny - wiec jak spi siedze na norweskim ale jakos znowu sie nie moge skupic - ehhh . |
|
|
|
|
|
#3758 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
ano boi się tak, mi też dziecko płacze, ja też nie wiem o co chodzi i czego chce, ale wg męża lepiej się nim zajmę..Cytat:
Cytat:
nie popadajmy w paranoję ___________ byłam na zakupach! dali mi 2 godziny prośbą, groźbą, litością, szantażem ale byłam mąż w końcu zaakceptował moją decyzję, a mama jak dowiedziała się, że ma zostać sam to też przyszła ale z nich panikarze, osobno by nie zostali z dzieckiem na przyszłość muszę pomyśleć jak to organizować, jak ich przekonać bo na pewno nie będą to moje ostatnie zakupy. |
|||
|
|
|
|
#3759 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Mam jakąś sieczkę w głowie - poczucie winy, że mało czasu poświęcam starszemu. Ale wracając do tematu - dzieciaczki będą rosły i łatwiej będzie wszystkim dostosować się do wyjścia mamy. Będą komunikatywne, to tatusie będą szczęśliwi, jak zostaną sami i pobawią się. Fajnie jest tak na początku popanikować, żeby później dorastać razem z dzieckiem - w tym do samodzielności i odrębności. No a sama jeszcze nigdzie nie byłam - zakupy ubraniowe z taką grubą dupą sobie póki co odpuszczam, a nawet to i tak z dzieckiem bym poszła.
|
|
|
#3760 |
|
Zakorzenienie
|
hm czyli chyba do 22 maja?
|
|
#3761 | |||||
|
Zakorzenienie
|
za tygodnieCytat:
za bioderkaCytat:
Cytat:
Cytat:
GRATULACJE!!!a z kupek to nic tylko się cieszyć ![]() Cytat:
dla Filipka za grzecznośći spóźnione życzenia Spełnienia marzeń!!! Hej Mamusie ![]() U nas wczoraj kiepski dzionek bo Maluszek prawie nie spał ze dwie drzemki po 30 min i to wszystko i cały czas wisiał na cycu, więc nie mogłam nic zrobić w domu, a wieczorem mieliśmy gości w odwiedzinach, i jak go uśpiłam po 21 tak spał do 3.00 potem przewijanie karmienie i spaliśmy do 7.00 No i dziś już wszystko wróciło do normy mieliśmy kolejnych gości a teraz cisza i spokój jesteśmy sami w domku, maluch śpi a mamusia korzysta z wolnej chwili.Korzystając z czasu mam pytanie: Jak wygląda u waszych dzieci miejsce po szczepionce tej na gruźlicę? Bo u nas zrobiła się większa i twarda i czerwona czy to normalne?Na razie nie ropieje. Przypomnę że wczoraj skończyliśmy pełny miesiąc poradźcie bo się zmartwiłam....
|
|||||
|
|
|
|
#3762 | ||||||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
I kciuki za szybkie wyjście ![]() Cytat:
Butki takie ![]() http://www.ccc.eu/pl/#/woman/catalog/all/312674 http://www.ccc.eu/pl/#/woman/catalog/all/313086 A z tymi warzywkami i owocami to ciężka sprawa, bo przez te bóle brzuszka u Leosia trudno mi stwierdzić czy mu coś zaszkodziło czy nie Przedwczoraj mąż dodał brokół do zupy a ja zjadłam jablko.. i potem mały płakał i się prężył przy karmieniu. A ja niestety nie wiedziałam czy to od tej kolki czy może od tego co zjadłamCytat:
Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
No i fajnie że chrzest już z głowy![]() No i spóźnione ale szczere życzenia Witam Was Ja się muszę dziś wyżalić na mojego Tżta Tak jak wspominałam Leoś dość często miewa bóle brzuszka. Nie wiem czy jest to spowodowane wzdęciami czy kolką. Nie dzieje się to przy wszystkich karmieniach ale przy większości Gdy kilka razy pod rząd w odstępach kilku minut nie udało mi się przystawic małego do piersi bo tak plakal - Tż przyniósł butelkę mm i tyle... Nie wiem, może wyolbrzymiam sprawę, itp ale strasznie mnie to zabolało bo nie zapytał mnie nawet o zdanie. W tamtej chwili gdy potrzebowałam jego wsparcia i słów w rodzaju: "spokojnie Kochanie, dacie radę..." to to przyniesienie butelki z mm zadziałało na mnie tak jaby powiedziała; "jesteś do niczego, nie potrafisz wykarmić własnego dziecka...". Oczywiście, wiem że sobie to dopowiedziałam bo Tż tak nie pomyślał tylko chcial pomóc... Ale mi nie pomógł na pewno![]() No a niestety prawda jest taka, że przy tych bólach brzuszka Leoś od razu odstawia się od piersi i płacze - i gdy tylko płacz ustaje butelkę da mu się wsunąć do ust i z przerwami ale jakos ją ciągnie... Tak więc od tamtej pory mm gości na stole Leosia coraz częściej No ale wczoraj Tż strasznie mnie wkurzył gdy nakarmiłam w nocy małego i on przysnął - więc ja się poszłam wykąpać. Gdy już konczyłam kapiel słysze że mały płacze - wychodzę z łazienki i widze, że Tż już go dokarmia butlą... a jakieś 2 h później gdy już leżelismy w łóżku i karmiłam małego - znowu powtórka z rozrywki (po paru minutach przy cycu mały placze i wierzga nogami). Tż jak zazwyczaj wziął go trochę na ręcę żeby go ponosić i żeby się uspokoił... ale jakoś długo nie wracał do sypialni żeby mi go oddać i żebym spróbowała znowu przystawić... idę do salonu i co widze - Tż karmi Leosia z butli No po prostu już wtedy nie wytrzymałam i się na niego wydarłam, że rujnuje takim zachowaniem to co wypracowywaliśmy z Leosiem przez ostatni miesiąc, że przez to produkuje mi się mniej pokarmu a młody zrobi się wygodny bo butlę łatwiej ciągnąć i za chwilę w ogole chyba przestanę karmić... A Tż mi na to z tekstem; "no to nakarm go...". Tym to już przesadzil... ![]() Poryczałam sobie pod koldrą, Tż poszedł spać przed telewizorem i przyszedl do sypialni juz chyba kolo 4tej nad ranem. A dziś ciche dni. Na 15stą pojechal do pracy i chyba szykuje się poważna rozmowa jak wróci Nie wiem już co o tym myśleć ale na pewno wplynęło to wszystko negatywnie na moją pewnośc siebie jesli chodzi o karmienie. Wczoraj rano już sama sięgnęłam po butelkę gdy mały nie mógl sobie poradzić z cycem w trakcie kolki. Zaczynam wątpić w to że mam dość pokarmu itp. Chyba jak najszybciej musimy sięgnąć po coś co naprawdę działa na ten biedny brzuszek, bo inaczej będzie cięzko
|
|
|
#3763 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Mokka, będzie dobrze Wszystkie przez to przechodziłyśmy i pewnie jeszcze trafi się gorszy dzień
Maciek 12-08-1997Edytowane przez bmma Czas edycji: 2013-04-28 o 17:11 |
|
|
|
|
|
#3764 |
|
Raczkowanie
|
Hej dziewczyny
Mam kilka pytań. Jakieś emolienty do kąpieli uzywacie? U nas była położona i stwierdziła że można by kupić bo sucha skóra. Po kąpieli uzywacie czegoś do nawilzania całego ciała tzn jakiś balsam czy oliwki. A co z buzia, smarowac jakimś kremem specjalnym ? A i jeszcze co do pupy smarujecie tylko jak coś zaczerwienione czy cały czas po każdym przebraniu pampersa?
|
|
#3765 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
) ![]() Cytat:
ja jadlam jablka i jem.. moj kupki robi tak jakby na raty, prezy sie, ale w kocu zrobi to do pieluchy to na przewijak, jak mama pampka zabierze za wczesnie.. kciuki za rozmowe i karmienie piersia aa i moj maz na poczatku chyba w 5 dobie w domu mial akcje maly nie chcial ssac, w szpitalu butelka rzadzila.. malo mleka bylo wg mnie, zrobil butelke, ale sie zawzielam i zaczelam przystawiac .. i teraz karmimy naturalnie, na zdjecie szwu z moja mama Pawel zostal to musiala dac butelke modyfikowanego... ale to tyle.. DZIEWCZYNY WITAM SIE PO WCZORAJSZYM CIEZKIM WIECZORKU.... wrocilismy do domu okolo 22 pojechalismy na IP tam pani dr nie przyszla bo trwal porod, maly zrobil kupke, baczki puszczal jaks zalony hehe .. zaczal plakac..zanosoc sie.. nie mialam jak przewinac bo jechalismy do przychodni w miescie... no to gdzie przewijalam w trasie na siedzeniu z tylu w aucie na szybko... zjawilismy sie w przychodni maly plakal dalej chcial jesc.. wiec mama w toalecie na szybko zaczela karmic hardcore dla mnie.. no wiec oczko ropialo.. mamy kropelki 3 x 1 kropla i musi przejsc ![]() dzis przemywam oczko ropki nie widac . oczko lzawiace lekko. no i mam nadzieje ze juz bedzie dobrze..powiedzcie mi jak to jest z tymi wizytami, pediatra wysyla do specjalistow czy jak.. jeli chce sie skontrolowac wszystko..np okuliste i innych hmm??? i czy do pediatry mam chodzic jakos czesto, ustalic sobie np wizyty terminy.. teraz mamy jakos na szczepienie w maju zapisana 29.05... ale przeciez zwazyc i w ogole zbadac by sie chcialo z ciekawostek plan na chrzciny jest i chrzestni wstepnie niby sa, ale czas zapytac i zgode uzyskac no i te nauki, musze pojsc do ksiedza podpytac, chcemy w czerwcu jakos chrzcic. pierwsze 2 soboty czerwca mamy wesela u znajomych moich.. ale mam nadzieje, ze w czerwcu sie nam uda, musze jeszcze podpytac ile od osoby by bylo w takim jednym lokalu.. i trzeba zaczac dzialac.. odnosnie mojego tz.. smial sie ze zaproszenie na chrzciny trzeba wybierac.. mowi a co to wesele drugie.. no Ci faceci ![]() mam pytanie o drzenie raczek, nozek podczas snu, podczas przebierania.. to normalne.. boje ie o maluszka, kazdy dzien to nowe doswiadczenia dzis konczymy 16 dni.. mam wrazenie ze od kilku dni bardziej rozumie swiat, bardziej jest jakby spostrzegawczy jak mozna to tak nazwac... ---------- Dopisano o 17:32 ---------- Poprzedni post napisano o 17:26 ---------- Cytat:
ja mam oilatum, i sucha skorka zezla prawie cala, smarowlismy oliwka jeszcze, za uszkami sucha jest ale jeszcze malego az tak nie moczymy w wodzie do pupy to zglupialam, bo..stosowalam z babydream na odparzenia cos.. ale jak sie lekko zaczerwienil tyleczek... pozniej pani dr dala nam masc robiona na odparzenia.. wokol siusiaka i na pupce male byly, wokol siusiaka ladnie sie skorka zagoila, a na pupce sa czerwone kropeczki i zaczrwienione, wiec dolaczam sie do pytania .. smarowalam sudokremem pupke.. co Wy stosujecie?? czy uzywac dalej tej masci od pediatry .. ona jest na bazie wit a i e i jeszcze czegos dla mnie nieznanego, taka biala niezbyt pachnie ![]() ZASTANAWIAM SIE CZY TO NIE OD PAMPERSOW :confu sed: .. dada uzywalismy wczoraj skonczylismy i mamy czerwona pupe.. i dzis tylko te biale premium pampersa uzywamy...do buzi mam krem babydream niebieski, ale bym moze cos innego uzywala.. przemywam buzie woda przegotowana, plamki/krostki mu wyskakują( czasem czerwone, a czasem czerwone z bialym koncem - ale schodza), stare znikaja, na gorze nad noskiem ma troche krostek i na nosku te PROSAKI biale plamkijakby zatkane pory..
|
|
|
#3766 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() za skończony miesiącCytat:
moze jest leniuszkiem bo przez pierwsze minuty (przynajmniej u mnie) mleko leci prawie same bo wodniste, a pozniej to musi troche bardziej sam ciagnac bo juz jest to pokarmowe mleko, a z butli to chyba lepiej mu pic, łatwiej. albo moze mało tego mleka rzeczywiscie. a probowalas wtedy przystawic do drugiego cycka? to jak dajecie butle to potem moze odciagaj laktatorem raz ze pobudzisz laktacje a dwa ze uciagniesz troche swojego mleka i bedzie zamiast mm. a co do tz nalezy mu sie powazne lanie. przeciez tak nie moznaCytat:
czasem pokremuje czółko jak ma sucha skore ale to zwyklym balsamem do ciala dziecka johnson. a pupe czaly czas chyba ze mu sie zapomni ![]() ---------- Dopisano o 17:44 ---------- Poprzedni post napisano o 17:34 ---------- Cytat:
po ok.3dniach.a jak nie zejdzie to polecam bepanthen. my używamy aktualnie dada i papersow tych bialych nas nie uczulaja ![]() buzie przemywamy wodą nie koniecznie przegotowana no powymądrzałam się ![]() na początku używałam tego ale już się skończyło http://www.johnsonsbaby.com.pl/uploa...156x227/49.png a teraz tym http://www.johnsonsbaby.com.pl/products,pokaz,46.html i po tym też zeszło to oparzenie od babydreama
|
|
|
#3767 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Podziwiam Cie za norweski, mamy znajomych ale podobno bardzo trudno sie nauczyc tzn jak sie chce to sie da zapewne ![]() u nas tez leje ![]() : rolleyes:Mam pytanko o pepuszek, u nas już oddstaje lekko, ale nie odpadł jeszcze, nic się nie dzieje, wiec chyba czasu trzeba... ![]() ---------- Dopisano o 17:48 ---------- Poprzedni post napisano o 17:47 ---------- Cytat:
dzieki dragusia, sprawdzimy
|
|
|
#3768 | ||||||
|
Zakorzenienie
|
cześć
ja dzisiaj znowu tzta zostawiłąm z dziećmi a po 2,5 godz. wróciłam ,nakarmiłam ,wytuliłam i znowu wyszłam .... a i się pochwalę - dostałam charmsa z wygrawerowanym imieniem Roch - czyli juz mama wszystkie dzieci na bransoletce ![]() Cytat:
Cytat:
bardzoooo dłuuuuugie ![]() biedulka ale się wymęczyłaś Cytat:
Cytat:
za poród - choć trudny ale najwazniejsze ze wszystko dobrze się skończyło Cytat:
dla teściowej Cytat:
|
|
|
#3769 | |
|
Wtajemniczenie
|
Weekend, weekend prawie koniec... no ale dwa dni i długi weekend więc gitara
ja wczoraj młodego na spacer z ojcem a sama wybrałam się na pazury, jakoś od razu karmienie i zmiana pieluch wygląda radośniej jak człowiek ma ręce i nogi jak człowiek ![]() monika_g super, że udało się wyrwać, popieram panią... musisz zdyscyplinować TŻ wiadomo, żeby nie zwariować trochę wolnego czasu jest potrzeba... a chłop wd mnie wszystko przy dziecku musi umieć zrobić, w końcu to wspólne dziecko, a nie jakaś Twoja fanaberia... I wd mnie musisz działać szybo, bo jak już się nauczy że to Twój problem, to będziesz z tym biedna sama, a przy kolkowym dziecku samej to się można zajechać....Trzymam kciuki żebyś mu przemówiła do rozsądku.. u mnie chłop zajmuje się sporo od początku młodym i czasem to mam wrażenie, że nawet lepiej młody się u niego uspakaja na rękach jak nie wiemy o co mu chodzi, bo jak jest u mnie to mam wrażenie że mu się tylko wielki cyc przypomina którego nie ssie i tylko ciumkać zaczyna ![]() Ptaszysko a ja mam właśnie parasolkę i powiem, że dalej mocuję pieluchę.. no jednak jak się idzie ze słońcem to nie działa to idealnie ... eh szukam jakiś dobrych patentów.. ![]() Myślę, że oboje jesteście zestresowani i zmęczeni to i o kłótnie łatwiej.. TŻ na pewno ma dobre intencje... u nas też trochę spinek było zanim ułożyła się laktacja... tylko u nas w drugą stronę.... mój TŻ jest mega wrogiem MM i za każdym razem przeciągał opcję podania go młodemu ..co znowu u mnie powodowało, że czułam się mega pod presją.. ale wreszcie na jakimś spacerze spokojnie pogadaliśmy i wyszło, że wiadomo na razie jesteśmy lekko przejęci nową opcją a tak naprawdę każdy chciał dobrze i dla nas i dla naszego syna. Więc może wyszło koślawo z jego strony, ale wytłumacz mu jak działa laktacja, na czym CI zależy i na pewno się dogadacie... Co do leków na kolkę to chyba niestety żadnego na 100 % skutecznego dla każdego nie ma, można próbować biogaię, sabsimblex albo inny z substanacją aktywną, kładzenie na brzuszku, masaże, zginanie kolanek.. no i najważniejsze ponoć koło 3 miesiąca mija... więc zleci szybko ! A ważne też jest żeby karmić pod górkę.. w sensie żeby młody nie nałykał się za dużo powietrza jak je, bo za dużo mu leci, ale musiał ssać, ale nie wiem czy przy aktualnych spinkach młodego to możliwe... a on się tylko tak pręży jak się karmicie, czy w innych momentach też ma takie zachowania? Dobra laski, laktacje już mam ustabilizowaną i miałam wrażenie że paradoskalnie zaczynam przekarmiać młodego w sensie... on chce sobie pociumkać, a zalewa go mleko... stąd kilka razy ulewanie, czkawka i takie tam..więc zastosowałam dziś na chwilę smoczek i rzeczywiście nie chodziło o głód ale o odruch ssania.. no i teraz zastanawiam się jak mamy smoczkowe rozpoznają kiedy dziecko chce ciumkać, a kiedy głodne... powiedzcie doświadczone kobity jak stosujecie smoczek i jakie macie obserwacje ?? Muszę chyba smoczek wprowadzić, bo jak nie to młody co godzinę chce ciumkać... ---------- Dopisano o 18:12 ---------- Poprzedni post napisano o 18:02 ---------- Cytat:
achna / moderna = dzięki za opisy porodów.. achna vacum barbaria, dobrze, że nic się nie stało.
|
|
|
#3770 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
mam płyn do kąpieli dla dzieci , po kapieli smaruję oliwką lub zwykłym balsamem, pupe smaruję kremem lub oliwką- nie używam kremu na odparzenia jak ich nie ma. Ja akurat używam Hippa i nie uważam,zebym od razu z grubej rury musiała emolientów używać- po co, zapobiegawczo? Przecież cos lżejszego też może pomóc
|
|
|
#3771 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
ja karmie butla, i po karmieniu patrze co jest. czy marudzi czy ssie lapy, cmoka, u nas glod to jest charakterystyczny placz dlugi w stylu ule ule ule no a ze nie moge przekarmiac bo to wczesniak (limitowanie dziecku jedzenia ze wzoru matematycznego - to kiedy indziej opisze bo bym same kropki musiala postawic bo za duzo brzydkich wyrazow) to sprawdzam wlasnie na zasadzie daje smoczka. jak ssie i sie nie irytuje ze nie leci to znaczy ze chciala possac. zreszta z moich obserwacji glodu nie zabijesz smoczkiem takze po prostu jak sie to utrzymuje dluzej to bym karmila. co do czkawki i ulewania. z moich doswiadczen 1. czym ulewa? pokarm taki jak mleko czy taka serwatka? jak taka serwatka to nie jest dziecko przekarmione bo to juz jest nadtrawione a ulewa sie niewiele - zazywczaj kolo 2 lyzek stolowych. co do czkawki to w szpitalu mowili ze jest to wynik bardzo czesto tego ze uklad pokarmowy dziecka dojzewa, jest tam jakis nerw ktory sobie dziecko podraznia i ze to normalnie przechodzi, czasem jest tez reflux, ale takze bardzo czesto zmiany temperatury otoczenia, na czkawke najlepiej opatulic na chwile brzuszek i przeczekac bo jesli to od refluksu - dla dziecka to taka nasza zgaga to dawanie cyca to bledne kolo. no w sumie tyle moze cos ci sie przyda
25.02.2010 25.04.2010. 25.10.2010. zaręczyny 15.10. 2011. ![]() 21.02.2013. Natalka 31 tc. 1190 g 40 cm http://www.suwaczki.com/tickers/km5sdf9hhaev4h7a.png http://www.suwaczki.com/tickers/bl9cdf9h7pw9dmdz.png http://s10.suwaczek.com/20111015650114.png |
|
|
|
|
|
#3772 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
popieram Na codzień do pielęgnacji mam płyn do kąpieli i oliwkę... nic więcej nie używam.. A i tych nie codziennie.. czasem tylko woda, czasem na brudasa
|
|
|
#3773 | |||||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
za laktacje i za chrzestCytat:
![]() przyzwyczajaj - bo w końcu tez masz prawo wyjść ,wiadomo na początku stresik będzie ale potem tz czy mama nabiorą więcej luzu .zresztą takie sam-na sam na pewno zbliży tzta do dziecka . mój tz tak średnio -jak ma zostać z niemowlakiem no i co chwilw dzwoni ale mały chyba czuje zr tata niepewny więc marudzi mu .... ja i tak oznajmiam ze wychodzę bo na co dzień dzieci ze mną wychodzą ale jak mam możliwość to zostawię . Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
|
|
|
#3774 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
super - ja też sobie chyba coś takiego sprawię
|
|
|
#3775 | ||||||
|
Kniaginia
|
Witam
![]() Cytat:
![]() A co do włosków - Roszek ochrzcił ![]() Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
Cytat:
Potem już niczym nie oliwkuję, tylko pod paszkami i okolice podpieluszkowe Linomagiem. Pupę i pachwinki za każdym razem smaruję grubo Linomagiem. ---------- Dopisano o 22:21 ---------- Poprzedni post napisano o 21:04 ---------- mooonis, trzymam kciuki za jutro! Cytat:
Ja dostałam srebrną bransoletkę z motywem róży, jeszcze w szpitalu. Za to jak mnie TŻ przywiózł ze szpitala do domu, to przywitał mnie ogólny nieporzadek, delikatnie mówiąc. Nie było żadnych kwiatów i balonów
|
||||||
|
|
|
|
#3776 | |||||||
|
Zakorzenienie
|
opis wstrząsający... ale dałaś radę. jeszcze raz serdecznie gratuluję ![]() Cytat:
choć ja też pewnych rzeczy się boję... i dziś pierwszy raz wykąpałam synia jeszcze tylko obcinanie pazurków i jesteśmy z chłopem w stanie wszystko przy małym zrobić. tyle że on nie karmi cycem ![]() ![]() Cytat:
(zero anemii )a mąż Ci robi krecią robotę... pewnie nie świadomie. powiedz mu jasno, doraźnie i... dobitnie! Cytat:
![]() także jeśli coś się dzieje to smaruję Bepanthenem (rzadko). codziennie przemywam buzię wodą przegotowaną. do pupy Alantan maść Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
jakoś na wyczucie działam. Michał pluje smokiem jak jest głodny, wrzeszczy i tyle. smoczkuje na spokojnie Cytat:
Edytowane przez pani22ka Czas edycji: 2013-04-28 o 22:48 |
|||||||
|
|
|
|
#3777 | |||
|
Zakorzenienie
|
Dzień dobry!
MAMY NETA! i dziś 6 tygodni! jutro mam urodziny i koniec połogu ![]() Mieliśmy się dziś szczepić ale za to idziemy z katarkiem do lekarza mały strasznie marudzi całymi dniami ale na szczęście w nocy śpi normalne ![]() Cytat:
bo na początku jedzenia daje sab więc żeby się nie mieszałoCytat:
![]() Cytat:
|
|||
|
|
|
|
#3778 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
JUHUUU!!!! Gratuluję!!!! ![]() dokładnie tak samo u nas Filip ma okropny cug do ssania, sama położna poleciła smoczek, żeby się mały uspokajał. Czasami zaraz po karmieniu dostaje cmoka i tak pociumka chwilkę i pluje nim i śpi
|
|
|
|
#3779 | ||||||||
|
Zakorzenienie
|
hej
pisze zziajana bo jestem po ćwiczeniach z chodakowską ![]() u nas weekend imprezowy w sobote były Julki urodzinki i mieliśmy 12 dorosłych + 7 dzieci masakra Ogólnie imprezka udana zrobiłam 4 sałatki, 2 ciasta tort i kilka przystawek i było super Robiłam ten tort http://www.malacukierenka.pl/tort-ka...gruszkami.html i polecam, pycha ![]() troche was nadrobie i biorę sie dalej za ćwiczenia bo za dużo sie obżarłam w weekend trzeba sie wziąć teraz za siebie ![]() Nestelle ![]() Cytat:
Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
za zakupyCytat:
jeszcze cos mi nie zacytowało ale nie pamietam co ![]() odnośnie zajmowania sie dzieckiem przez tatusia to tak jak Panika pisze u mnie też nie ma ze nie chce czy sie boi, często po południu ak tż wraca z pracy to nakarmię a sama wychodzę na zakupy
|
|
|
#3780 |
|
Wtajemniczenie
|
Cześć Laseczki!
to już prawie jestesmy w komplecie! smutno trochę stąd uciekać...Oliwka - gratulacje!!! Nestelle - dzieciaczki masz cudowne! w ogóle masz cudowną rodzinkę! tylko pozazdrościć --------------------------------- Odebrałam wyniki histo z łyżeczkowania i okazało się, że w środku zostawiono mi łożysko - czyli tak jak myślałam...konsultowałam się z prawnikiem i owszem można im założyć sprawę o odszkodowanie ale marne szanse na udowodnienie czegoś...sprawa się będzie ciągnęła latami i na "niekorzyść" moją przemawia fakt, że wszystko dobrze się skończyło...dodatkowo lekarze mają coś takiego jak błąd lekarski niezawiniony...zastanawia m się czy nie iść do dyrektora szpitala złożyć skargę chociaż tyle ale mi ulży
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 04:28.

ale po prostu brak czasu i sił 

10 pkt dostala 
. wg was. Kinga ur. 22 lutego.

klas ki:
) .. ale dajemy.. a o bolu szybko sie zapomina

No po prostu już wtedy nie wytrzymałam i się na niego wydarłam, że rujnuje takim zachowaniem to co wypracowywaliśmy z Leosiem przez ostatni miesiąc, że przez to produkuje mi się mniej pokarmu a młody zrobi się wygodny bo butlę łatwiej ciągnąć i za chwilę w ogole chyba przestanę karmić... A Tż mi na to z tekstem; "no to nakarm go...". Tym to już przesadzil... 

05.07.2008