|
|
#4441 |
|
Wtajemniczenie
|
Dot.: Mamusie styczniowo-lutowe 2013 cz II
Cześć dziewczyny,
Nadrobiłam co nieco z grubsza, ale nie mam czasu na całość niestety. Tak jak wcześniej pisałam mielismy w domu straszą sytuację i musieliśmy się wyprowadzić. Jesteśmy już na nowym mieszkaniu i powoli dochodzimy do siebie. Mam nadzieje, że znów będę mogła z Wami popisać... Historię opiszę Wam w klubie, co się działo. Liczę na to, że poznam Wasze zdanie na ten temat. Tymczasem ślę buziaki i do popisania ![]()
|
|
#4442 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Moja też czasem zrobi taką kupę, ale to podobno normalne, od samego początku jedziemy na Bebiko ![]() No to tak Nie odzywałam się juz jakiś czas bo nauka, nauka i nauka![]() Nadia była ze mną w szkole Wszyscy się podniecali i chcieli potrzymać. Poszłam z nią na historię, czyli na lekcję z moją wychą.Zrobiła z tego godzinę wychowawczą a ja stałam pod tablica z Małą i odpowiadałam na pytania. Co to znaczy macierzyństwo w młodym wieku, jakieś plus i minusy itp. Ogólnie atmosfera super A Nadia czuła się jak pączek w maśle bo wszyscy ją zaczepiali, gadali, głaskali Normalnie kolejna gwiazda szkoły, zaraz po mnie w czasie ciązy Spotkanie ze wszystkimi nauczycielami, wszyscy mówili ze to moj klonik![]() Tylko jednej babce od ang, która ma mnie egzaminować na ustnym coś nie pasiło, dziwiła się po co ja tam przylazłam z dzieckiem, ale wiadomo wszystkim się nie dogodzi ![]() Sekretarka jak tylko zobaczyła Małą, to przyszła ją podziwiać, a potem jak poszłam na lekcję to poleciała do sklepu po prezenty Nadia dostała 4 grzechotki i gryzaczek![]() W piątek odebrałam świadectwo i od tego czasu jestem absolwentką mojego`elitarnego` liceum
|
|
|
#4443 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
|
|
#4444 |
|
Zakorzenienie
|
u mnie też tyle stopni, na dodatek bardzo wieje. Ubieram małej body z krotkim, bluzeczke i kurtke. Spodenki i skarpecioszki a i kocyk.
|
|
#4445 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Cytat:
Wiedziałam że będzie gwiazdą dnia a wychowawczyni jak fajnie to wymyśliła Ja bym ubrała tak jak zawsze ubierałaś jak było 12 stopni i ewentualnie grubszy kocyk skoro mama twierdzi że temperatura odczuwalna jest niższa.
|
|
#4446 |
|
Zakorzenienie
|
Bijkora, ah, te "elitarne" licea, ja to żałuję, że do takiego poszłam, a nie do technikum informatycznego... Miałabym już przygotowanie do studiów, a tak, to nic, zero, null, jedynie bardzo dobrze zdana matura, ale co to kogo obchodzi przy naborze do pracy?
I jeszcze poszłam na profil humanistyczny, co za porażka... A Nadia, gwiazdka. Fajnie, że tak ciepło Was przyjęli.
|
|
|
|
#4447 |
|
Rozeznanie
|
Ja tak samo human i bardzo tego żałuję.. O,ja głupia!
Ale juz wszystko za mną. Ja chciałam isć do LO wojskowego, ale mi nie pozwolili Ale dzisiaj u mnie leje,od samego rana .. brrr Nici ze spacerku
|
|
#4448 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#4449 |
|
Raczkowanie
|
Jeśli chodzi o edukację to ja skończyłam w Kielcach zarządzanie i inżynierię produkcji, przy czym drugi raz bym nie wybrała tego kierunku. Po powrocie do Polski będę myślała nad dalszym dokształcaniem się
|
|
|
|
#4450 |
|
Rozeznanie
|
Black nie boisz się, ze jak Oliwka lezy na brzuszku na przewijaku to fiknie z brzuszka na plecy i spadnie?
Ja ostatnio przeżyłam chwilę grozy, zostawiłam na chwilę Nadię na łózku i poszłam zrobić mleczko, a ta się przeturlała z końca łóżka, spod ściany aż na sam brzeg, kilka cm brakowało A nie było mnie może minutę..Mam taki sam bujaczek, ale Nadia jakoś nie jest nim zainteresowana,chyba że siądę naprzeciwko niej i z nią gadam, bo żeby zostawić ją na chwilę bujająca się,to zaraz płacz.. Może za późno zaczęłam ją do niego przyzwyczajać Mamy go dopiero od 2 tygodni.A Oliwka zaprzyjaźniła się z bujaczkiem ?
|
|
#4451 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
|
|
#4452 |
|
Zakorzenienie
|
Lady wszystkiego Najlepszego z okazji rocznicy! Abyście żyli długo i szczęśliwie
|
#4453 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
|
|
#4454 | |
|
Rozeznanie
|
![]() Cytat:
|
|
|
#4455 | ||
|
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() Ogólnie o ciąży dowiedziałam się niedługo przed przyjazdem tutaj i miałam obawy jak to będzie z lekarzem i szpitalem. Na szczęście wszystko było ok. Co prawda z terminem porodu było trochę zamieszania (miałam aż 4 różne ), a i tak dzidzia urodziła się kiedy chciała ![]() ---------- Dopisano o 15:03 ---------- Poprzedni post napisano o 14:54 ---------- Cytat:
Również przyłączam się dla życzeń dla Lady Edytowane przez aluap987 Czas edycji: 2013-04-28 o 14:55 |
||
|
|
|
#4456 |
|
Zakorzenienie
|
,
Dziecko jest chodzącym cudem, jedynym, wyjątkowym i niezastąpionym. Edytowane przez s i l v e r Czas edycji: 2013-04-28 o 21:16 |
|
|
|
#4457 | |
|
Zadomowienie
|
Kurze dziewczyny jakoś ostatnio nie wyrabiać, żeby być z Wami na bieżąco
Podczytuje, ale cały czas kilka stron do tylu. Cytat:
![]() A mój tz wydaje mi się, ze kupki lubi bardzo zmieniać, mało tego jak mamy gości, zwłaszcza jego koledzy, to bierze małego i zaprasza kolegów na seans zmiany pieluszki z kupka i jest taaki dumny z siebie
|
|
|
|
|
#4458 | |
|
Zakorzenienie
|
Odp: Dot.: Mamusie styczniowo-lutowe 2013 cz II
Cytat:
Mi moj pomaga jak jest kupka ale sam się za to nie bierze |
|
|
|
|
#4459 |
|
Rozeznanie
|
Witam
U nas Krzysiulek dzisiaj marudny ale to chyba spowodowane dzisiejszą pogodą, bo znacznie się ochłodziło w porównaniu z ostatnimi dniami. Krzysiulek ostatnio już był w krótkich spodenkach i krótkim rękawku bo u nas to już takie lato było. Dziś siedzimy w domu, nawet nie idziemy na spacerek bo wieje, leje i nieprzyjemnie. Chyba obejrzymy z mężem jakiś film.
|
#4460 |
|
Zakorzenienie
|
kurcze dziewczyny.. wczoraj chciałam się pochwalić, ze zrezygnowałyśmy całkiem z butli.. ale od wieczora znowu był płacz i uległam..
lecę Was nadrobić póki dziecko spokojne |
|
|
|
#4461 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#4462 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() Co do rozmiarów - rozmiar rozmiarowi nierówny, niby na metkach jednakowy rozmiar ale jak nieraz ubranko do ubranka porównać co całkiem różne wielkosciowo. Krzysiu ma już 4 miesiące i 4 dni, nosi aktualnie ubranka na 68 już od jakiegoś czasu, choć na metkach często pisze 6 +, choć mój Krzysiulek jakiś duży nie jest. Zaczęłam kupować już na 74, oczywiście jeszcze są duże, ale póki co ma w co się ubierać, wiec biore większe specjalnie.
|
|
#4463 |
|
Zakorzenienie
|
Bijkora, nie boję się, bo jej nie zostawiam samej.
I raczej niezbyt chętnie się na razie przekręca, ale mimo wszystko jej nie zostawiam.A co do bujawki, to bardzo jej się podoba, ale jej się wszystko szybko nudzi, więc też nie siedzi tam zbyt długo - chyba, że jest śpiąca, to wtedy sobie zasypia, nakrywam ją kocykiem wyłączam muzykę, bujanie i mała śpi.
Edytowane przez BlackSanctum Czas edycji: 2013-04-28 o 16:32 |
|
|
|
#4464 |
|
Wtajemniczenie
|
Hej, jutro postaram się nadrobić. Chciałam Wam tylko napisać że Majusia wczoraj skończyła 4 miesiące
ale znowu jest chora ;( zaczęła mi kaszleć, pojechalismy na całodobową świąteczną opiekę lekarską do szpitala i lekarz (jakiś dziadziuś) ją przebadał i niby nic nie ma naoskrzelach ale dał jej antybiotyk Mam mieszane uczucia, ale chyba podam jej ten antybiotyk bo kaszle, ma chrypkę i wogóle charczy i to wszystko w ciągu jednego dnia... Kurcze, Karinka ma 2,5 roku i tylko raz była chora - na zapalenie jamy ustnej... Tfu, tfu... Ale nie jestem przyzwyczajona chyba, ze tak dziecko choruje i strasznie się martwię
|
|
|
|
#4465 |
|
Zakorzenienie
|
Hello
![]() Lady- życzę wam dużo miłości i tego żebyście zawsze tworzyli tak zgrany duet
|
#4466 |
|
Rozeznanie
|
Hej mamusie
. Szybko pochwalę się wczoraj wyszłam z domu na ponad 2g na wesele do znajomych. Ehh jak fajnie pierwszy raz od 3 miesięcy wyrwaliśmy się z mężem, nawet 1 taniec zatańczyliśmy. Bardzo sie bałam o męża ale dał dzielnie sobie radę i było miło .gałganek grzecznie spał do z babcią przez ten czas.Mam ponad 20 stron do nadrobienia, wybaczcie jeżeli mi sie nie uda, moje dziecko niespokojne dzisiaj bo nie śpi cały dzień i ciagle na cycu.
|
#4467 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
---------- Dopisano o 19:08 ---------- Poprzedni post napisano o 19:06 ---------- Cytat:
My mamy podgrzewacz auto-dom i tylko mamy termos piankowy coby wody nie podgrzewać od zera. ---------- Dopisano o 19:10 ---------- Poprzedni post napisano o 19:08 ---------- Cytat:
|
|||
|
|
|
#4468 |
|
Rozeznanie
|
O jak ja mam dzisiaj czas z wami poplotkować, to tu cisza
|
|
#4469 |
|
Wtajemniczenie
|
A co? Odpoczynek od nauki dzisiaj?
To przyznaj się teraz...cykasz się trochę? Ściągi porobione?
|
#4470 | ||||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
A nasz wyjazd w Polskę stoi pod znakiem zapytania. Ciekawe co powie teściowa, że chcemy z małą jechać ![]() Black Biedna mała Nie wiem co to może być...Lady Gratki rocznicy, wielu romantycznych chwil z TŻtem
|
||||
|
![]() |
Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 19:09.

Musiałam ją szybko przewrócić plecami do góry, to wypluła flegmę i się wtedy uspokoiła... Spała całą noc bez pampersa, na takiej... pielucho-ceracie? Posmarowałam ją też mąką ziemniaczaną i odparzenie zeszło, ale takiego stracha mi napędziła tym dławieniem się, że masakra! 

6 5 4 3 2 1

I jeszcze poszłam na profil humanistyczny, co za porażka... 

), a i tak dzidzia urodziła się kiedy chciała