|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#4771 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Na słoneczko wystaw brzuszek, niech ogrzeje się maluszek! Mamy VII-VIII 2013- c
Cytat:
Jeśli powiesz lekarzowi że bardzo boli to on tylko obejrzy bez dotykania, albo może lekko znieczulić jakąś maścią przeciwbolową. No i żeby wziął sobie do serca, że w ciąży jesteś i nie dał jakiegoś leku zabronionego. Trzymam bardzo mocno kciuki jutro
|
|
|
|
|
#4772 | |
|
Zadomowienie
|
Dot.: Na słoneczko wystaw brzuszek, niech ogrzeje się maluszek! Mamy VII-VIII 2013- c
Cytat:
I dokładnie masz rację jest cała masa rzeczy których najlepiej nie jeść nie wdychać i nie stosować ale wiadomo czasem się nie da czegoś uniknąć więc pewnie im mniej szkodliwych rzeczy tym lepiej. Jak już musimy coś wziąć to pozostaje tylko nadzieja, że jednak nie zaszkodzi naszemu maleństwu ![]() No to się uzewnętrzniłam, ale sama mam problem z tą szkodliwością wszystkiego wszem i wobec dla ciężarowek |
|
|
|
|
#4773 |
|
Zakorzenienie
|
Dziekuje Wam!....
Becze i becze, ciezko mi siedziec, wiec raczej bede lezec i stac, troszke sie wzielam za prasowanie, bo mi teraz akurat lezec tez zle, narywa takim bolem podlym to jak juz mam stac, przynajmniej sobie poprasuje... Takiego pecha mam ![]() Juz teraz wiem, czego zyczyc najgorszym wrogom. Kurczę, w poprzednich ciazach tez mi sie jakies male dziady trafialy, ale same znikaly, i nie bolaly, tylko dyskomfort byl - a tu taki hardkor teraz za co to . Normalnie sorki, ze jestem taka rozklejona, ale czuje sie najbiedniejsza na swiecie aktualnie i nic nie poradze na to
|
#4774 | ||
|
Zakorzenienie
|
sammi24 dobrze, że wszystko ok
![]() Cytat:
Cytat:
Dobrze, że jutro masz wizytę. Oby szybko minęło!
|
||
|
|
|
#4775 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
http://www.przychodnia.pl/el/leki.php3?lek=2507 Nie wiem czy Ci już dziewczyny nie polecały czegoś takiego?? ---------- Dopisano o 13:30 ---------- Poprzedni post napisano o 13:26 ---------- Zmykam do teściów na obiad pa pa |
|
|
|
|
#4776 | ||
|
Konto usunięte
|
Hej! Pisząc dziś o Fenoterolu myślałam o Tobie - dobrze, że go nie dostałaś, im później zaczynać go brać, tym lepiej.
Bardzo się cieszę, że już jesteś w domu i sytuacja opanowana!! Cytat:
Jeśli mam być szczera - znam ten problem, ale nie aż w tym stopniu Ja stosowałam jakieś maści kiedyś i dawały bardzo dużą ulgę, ale teraz lepiej skonsultować z lekarzem.Wiesz, ja też miałam niedawno bardzo wstydliwy problem dotyczący właśnie dolegliwości przewodu pokarmowego (a konkretnie dolnego odcinka:P), ale powiedziałam o nim ginowi - stwierdziłam, że wstyd to mniejszy problem niż ewentualne konsekwencje. Gin zalecił w razie powtórki problemu dodatkowe badania, wprawdzie problem się nie powtórzył, ale ja badania zrobiłam i jestem spokojna. Jestem pewna, że lekarz będzie miał jutro ludzkie podejście! Daj znać, co Ci przepisał!! Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 14:02 ---------- Poprzedni post napisano o 13:41 ---------- Oliath jeszcze jedna sprawa - te dziady to jedna z najpopularniejszych dolegliwości ciążowych. Sądzę, że do proktologa w 70% ludzie chodzą właśnie z tym problemem, a 70% z nich to kobiety w ciąży lub po ciąży. Więc nic się nie stresuj, dla niego to chleb powszedni. Ja bym się jedynie denerwowała przygotowaniem zewnętrznym do takiej wizyty :P Ale samą wizytą już nie, bo pewnie zbada Cię delikatnie (jeśli w ogóle, może tylko wysłucha, ew. obejrzy z zewnątrz). |
||
|
|
|
#4777 | ||
|
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() Super, że już ok! ![]() Cytat:
KUPIŁAM BUTY! Stwierdziłam, że nawet jak mi się te buty do końca lata zeszmacą to żal nie będzie za takie cenyAHA! I w drodze powrotnej na osłodę wleciały jeszcze mcflurry z chałwą i polewą truskawkową! )))) Żyć, nie umierać! :P
26.08.2011 31.07.2013 Edytowane przez krysiaa2608 Czas edycji: 2013-04-28 o 14:16 |
||
|
|
|
#4778 | |
|
Zakorzenienie
|
Oliath współczuję nie wiem co przechodzisz, mam nadzieję, że lekarz jutro uśmierzy twój ból.
---------- Dopisano o 14:20 ---------- Poprzedni post napisano o 14:16 ---------- Cytat:
|
|
|
|
|
#4779 | |||||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Gratki. Też tak mam ostatnio że nie wiem kiedy te dni mi uciekają.Cytat:
![]() A no to inna sprawa ![]() Ale zapytaj mimo wszystko na następnej wizycie. Może Gin będzie mieć dobry dzień i Ci sprawdzi ![]() Cytat:
Cytat:
Cytat:
Może ten lekarz coś jutro poradzi. Trzymaj się tam jakoś. Może jakąś dobrą maść czy cuś na to dostaniesz co przyniesie szybką ulgę Zjadłam obiadek i leże bo muląca pogoda u mnie dzisiaj. Tż pojechał na mecz ale lody ma mi przywieź więc łaskawie wyraziłam zgodę.
|
|
#4780 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Zdrówka dziewczynki i miłej dalszej części dnia
|
|||
|
|
|
#4781 |
|
Zakorzenienie
|
madi:kondolencje!
Oliath: 3mam kciuki za jutrzejsza wizytę i przytulam Sammi: jak dobrze ze juz wrocilas do domku! Teraz dużo odpoczywać i obserwowac btzucholek. Maleństwo juz ładnie wazy ![]() Idzia: ajak tam u Ciebie? Kejt: udanych zakupów! Najbardziej lubię chodzić po marketach budowlanych,ciuchowychzak upow nie lubie..ostatnio mamie zasugerowalam aby wkretarke mi kupiła ![]() Byłam u chrześniaka, spal cały czas dopiero na koniec się obudził. Oczywiście było milo i fajnie
|
#4782 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Byłam wczoraj w Daichmanie, ale zupełnie mi nie podpasowały buty tam... W ccc więcej mi się podobało Ale, że nie mam kasy, to czekam grzecznie na przelew z ZUSu.
|
|
#4783 |
|
Zakorzenienie
|
bylismy na chwile w.ch i pytalam o te drzwi lamame.co chcialam i co:-(trzeba do nich dokupic oscieznice wiec koszt tego jesst ok 700zl(najwyklejsza.wersja )no i moj tz.to podsumowal tylko tyle ze to jedt prawie miesiac czynszu jakbysmy chcieli sie za jakims czasie przeniesc...wiec nie ma sensu tu wkladac tyle.pieniedzy (drzwi remont itp)i musimy znalesc rozwiazanie jak cos.to na druga sciane dam nasze lozko kolo grzejnika.no ale.trudno jakos damy rade...(ten grzejnik to jak sie.rozlozy wyro to bedzie w nogach nie na.calej dlugosci..bo wsumie grzejnika.chyba sie.nie.da.przeniesc..eh. .niewiem sama..![]() ---------- Dopisano o 16:03 ---------- Poprzedni post napisano o 15:58 ---------- W tych wszystkich sklepach dzis.i wczoraj to tyle osob jest ze szok dla mnie za duzo tlumy!ale Krysia fajnie ze cos znalazlas
|
|
|
|
#4784 |
|
Zakorzenienie
|
Jaka ta niedziela leniwa
Leżę u rodzców na łóżku i o was zaglądam ![]() Dotka Grzejnik można przenieść ale czy to się wam opłaci? Bawienie się z rurami, doprowadzenie ściany naktórj był grzejni, itp. A skoro zamierzacie się wynieść to chyba nie ma sensu. |
|
|
|
#4785 |
|
Zakorzenienie
|
No wlasnie,o to mi chodzilo ze da sie wszystko zrobic ale skoro mamy tu pomieszkac max pare miesiecy to bez sensu wkladac w to pieniadze..
wogole to strasznie leniwa ta niedziela,fakt z kim bym nie gadala to kazdy mowi ze usypia albo jest zamulony hee ---------- Dopisano o 16:09 ---------- Poprzedni post napisano o 16:08 ---------- Ogladala ktoras wczoraj film Wielki Mike na tvn?taaaakkkii fajny film na faktach..super. z racji zamulonego dnia zrobie pozniej liste co mam jesCze kupic dla malej i dla siebie do szpitala he... |
|
|
|
#4786 |
|
Zakorzenienie
|
Ja właśni oglądaqm klapki do szpitala, take plasik. Ale e które mi się poobają kosztują poad 100 a\ kapci za 100 to szkda mi kupć
|
|
|
|
#4787 |
|
Zakorzenienie
|
Dzień dobry. Jestem dziś zupełnie bez humoru. Nie dość, że pogoda nie nastraja to jeszcze pokłóciłam się z mężem. A raczej on się obraził, mimo że to ja powinnam...
|
|
|
|
#4788 |
|
Konto usunięte
|
My też dzisiaj pokłóceni i to bardzo...
|
|
|
|
#4789 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
W poprzedniej ciąży miałam kolkę nerkową i wylądowałam w szpitalu. Leżałam 4 dni. Dawali mi nospę 3 razy dziennie, ale tak naprawdę po 2 dawkach ból mi przeszedł więc nie brałam. Wyrzucałam bo nie lubię brać chemii (też pracowałam w farmacji i też troszkę się orientuję o co kaman). Robiłam to na własną odpowiedzialność, ale skoro dobrze się czułam to po co się faszerować. A pierwszy miesiąc poprzedniej ciąży musiałam i nospę i douphaston na twardą macicę. Tym razem lecę na luteinie (wcześniej na douphasonie). Lekarz mi zapisuje ze względu na mój tryb życia. Nie wiem o co mu chodzi, pewnie jest delikatny i nie chce mi powiedzieć, że ze względu na wiek, bo tryb życia mam nad wyraz spokojny. I zdziwiony jest, że wolę dowcipną niż doustną, ale ja nie chcę połykać tabletek jeżeli nie muszę. Cytat:
Nie wiem już którą z was, ale którąś ukatrupię za te balerinki w deichmanie! 29 zł?!!!!! Że też nie wiedziałam wczoraj to bym poszła!A tak w ogóle to mam parszywy dzień. Wyżyłam się na mężu, w końcu go wygoniłam do tamtego mieszkania, żeby zaczął ogarniać bo nie mogłam już na niego patrzeć. Popłakałam sobie i mi lżej. ---------- Dopisano o 17:34 ---------- Poprzedni post napisano o 17:30 ---------- Do szpitala to ja w pepco kupię za parę groszy. Wczoraj kupiłam dla Małgosi z myszką Minnie za 10 zł!
|
|
#4790 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() A jeśli chdzi o tż, o my ostatnio też się ciągle kłócimy. Nic mi nie pasuje.Remont łazienki nas tylkooddala od siebie. Wczoraj tak mnie nerwy poniosły, że powiedziałam, że nie chcę mieszkać u jego rodziców i na dniah przenoszę się do moich Dzisiaj się ogólnie jeszcze nie widzieliśmy
|
|
|
|
|
#4791 |
|
Zakorzenienie
|
No ja dziś też powiedziałam, że się nie wyprowadzam i nie będę mieszkała z jego dziadkami. Tam jest duży dom i całe piętro dla nas z osobny wejściem, ale ja mam uraz do jego rodziny od strony mamy. Mimo, że ci dziadkowie nie są źli to boję się trochę wizyt teściowej. Tam już nie będę tak u siebie i jej tak nie wyproszę jak stąd bo przecież do jej własnych rodziców nie zabronię jej przychodzić. Oby tylko na górę nie zaczęła mi się za często pchać.
Wiecie, że od wczoraj mam pranie w pralce i właśnie mi się przypomniało? Jutro je wstawię od nowa bo dziś nie mam weny. (Oliath mimo twych bólów nie krzycz na mnie za moje nieróbstwo )
|
#4792 |
|
Zakorzenienie
|
hej
Witam sie "zmeczona" ale Marysi pokoik gotowy (czekam tylko na kinkiet)
|
#4793 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
już wszystkie będziemy wiedziały co im życzyć![]() Cytat:
Przesyłam Ci dużo sił i wytrwałości!!! Sammi to miałaś przeżycia. Dobrze, ze wszsytko już ok i bedziesz z nami ![]() Dziękuję dziewczyny za Wasze wsparcie... Edytowane przez madi82 Czas edycji: 2013-04-28 o 18:26 |
|||
|
|
|
#4794 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Japonki plastiki pod prysznic i coś do śmigania byle gdzie (o ile będzie kiedy i jak )Cytat:
Niech słońce wróci, bo przy takiej pogodzie na dłuższą metę może się to źle skończyć Pomijam fakt, że mój mąż ma gorsze humorki niż ja.
|
|
#4795 |
|
Zakorzenienie
|
Ja się dziś strasznie ociężale czuję.
Nachodziliśmy się po CH bo nawet butów nie miałam wyjściowych... Na szczęście w ostatnim sklepie znalazłam ufff. Kupiłam też tunikę granatową i zahaczyliśmy o Mc...na Mc Flurra ![]() Jak wrócilismy j- padłam a mój mąż kochany zrobił pyszny makaron z kurczakiem, szpinakiem, suszonymi pomidorkami, papryką i pieczarkami....ale to było pyszne! Kiedyś wogole nie tykał gotowania...od jakiegoś czasu zaczyna coś podpichcać okazuje, że taki skarb miałam a nie wiedziałam
Edytowane przez madi82 Czas edycji: 2013-04-28 o 20:57 |
|
|
|
#4796 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Madi również współczuję.
|
|
#4797 |
|
Zakorzenienie
|
Hej
Melduję się i idę nadrabiać
|
|
|
|
#4798 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
A ta w ogóle to jak pojechał to się z Małgosią przytuliłyśmy i zapodałyśmy sobie drzemkę półgodzinną. Obudziłyśmy się prawie równocześnie obie obślinione
|
|
#4799 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
|
|
#4800 |
|
Konto usunięte
|
Mela ja na Ciebie nie chciałam naskoczyć, tylko często czytam np. że ktoś twierdzi, że ciężarne biorą nospę jak cukierki (nie napisałaś tego, tylko też często się takie zdanie pojawia w dyskusjach nt. leków), a ja tylko napisałam swoje zdanie, że czasami lepiej już brać te leki i leczyć ewentualne skutki niż ich nie brać i.. aż strach pomyśleć o wcześniakach z 25 tygodnia.
A tak ogólnie to ja też jestem antylekowa, poza ciążą nie biorę chyba nic, jak nie muszę. A do szewskiej pasji doprowadzają mnie te reklamy tabletek NA WSZYSTKO, na wzrost, na apetyt (dla dzieci), na zaparcia (a potem nie da się w ogóle iść do ubikacji bez tego:/), a neomagów to jest tyle, że wkrótce producenci nam wmówią, że niczego nie będziemy w stanie zrobić bez neomagu :/ A luteiną też bym wybrała dowcipną, choć nie cierpię tej aplikacji, ale podjęzykowa jest ponoć nie do zniesienia i często powoduje wymioty. Edytowane przez ecd9a68db8379fc22aec14635aa2645aca7c721b_6070dc99c9f91 Czas edycji: 2013-04-28 o 18:28 |
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 09:36.

jak sie mam dac zbadac, skoro umieram z bolu bez dotykania?? 

)
Stwierdziłam, że nawet jak mi się te buty do końca lata zeszmacą to żal nie będzie za takie ceny

Dzisiaj się ogólnie jeszcze nie widzieliśmy
)
12.06.2010
)