Listopadowo-Grudniowe Mamusie 2013 :-) - Strona 146 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2013-04-28, 16:20   #4351
perfuzja
Zakorzenienie

Dot.: Listopadowo-Grudniowe Mamusie 2013 :-)

Cytat:
Napisane przez ryba91 Pokaż wiadomość
Perfuzja- rozumiem że będziesz prywatnie prowadzić ciąże?
a ten sieciówkowy( jak to nazwałaś:P ) lekarz to też gin, tylko z NFZ? czy zwykly internista? ;> czemu tak późno wybrałaś sobie wizyte?? który będziesz miała wtedy tydzień? Jak pisałaś to wybacz- skleroza w ciąży mi się uaktywniła
Mam abonament w sieci przychodni, ale nie chce tam prowadzić ciąży, bo większość lekarzy nie pracuje w żadnym szpitalu, a ci, którzy pracują są tak oblężeni, że dostać się na wizytę, gdyby coś się działo, to cud.
Normalnie jest tak, że mogę robić u nich badania za darmo tylko jesli mam skierowanie od ich lekarza. W ciazy robią wyjątek i jeśli ma się założoną kartę ciąży można robić badania za darmo ze skierowaniem od innego lekarza.

Będę prowadzić prywatnie, u lekarki, która pracuje w szpitalu, w którym chciałabym rodzić. A na pierwszą wizytę pójdę do normalnego gina , tylko właśnie pracującego w siecówce.

Wizyty nie są późno, ja po prostu jestem w bardzo wczesnej ciąży

Pierwsza wizyta będzie 6 tygodni i 5 dni (a nawet pewnie ciut wcześniej, bo prawie na pewno miałam później owulacje). Druga tydzień później.
Stary 2013-04-28, 16:36   #4352
Messsuah
Raczkowanie

Ja bede miala pierwsze usg poczatkiem 8tyg, chodze do prof gina prywatnie niby najlepszy w miescie i jakos udalo mi sie do niego dostac, powiedzial ze nie zrobi mi wczesniej usg bo coraz czesciej mowi sie o szkodliwosci usg na pozniejszy rozwoj a w pierwszym trymestrze ksztaltuje sie wazny uklad nerwowy wiec o filmik wole go nawet nie pytac bo sie zlosci
Messsuah jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-04-28, 16:51   #4353
dzidziadziumdzia
Zakorzenienie

Rybko nie wiem jak u tej lekarki do której się wybieram, ale jej szef robi za 220. Jak będę wiedzieć to dam znać.
Mya ja od jakiegoś czasu jestem bardzo nerwowa

Aliska przyszła na świat 18.08.2010
. Witaj Kochanie

Aniołki 05.2009 i 08.2009 oraz Aniołek bliźniak 03.2013
dzidziadziumdzia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-04-28, 17:51   #4354
xxxMikixxx
Zakorzenienie

Dzięki dziewczyny za wszystkie gratulacje Od razu spokojniejsza jestem jak zobaczyłam maleństwo

Nie wiem czy to z tych emocji, czy na zmianę pogody ale od wczoraj tak mnie głowa boli

xxxMikixxx jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-04-28, 17:51   #4355
anulka2205
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez dzidziadziumdzia Pokaż wiadomość
Mya ja od jakiegoś czasu jestem bardzo nerwowa
Ja też

Anoula melduj

Pszczółka Ty już chyba miałaś mieć wizytę, napisz coś

Wielkie kciuki dla Ani
anulka2205 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-04-28, 18:42   #4356
xxxMikixxx
Zakorzenienie

Tata mi dzisiaj kupił trochę frykasów Winogrona, które chodziły za mną już jakiś czas i wielkie pudło lodów Chyba dopiero w ciąży zaczynam doceniać jak to dobrze mieszkać z rodzicami

xxxMikixxx jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-04-28, 19:05   #4357
babku
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez niunia_20 Pokaż wiadomość
a ja juz jestem po rozmowie z menegerką- nie spodziewałam się tak miłej reakcji. Przytuliła mnie i pogratulowała Oczywiście powiedziała, że musi mi zmienić zajęcia, że będę musiała uważać na siebie i wogóle. Także cieszę się że tak wyszło
Fajnie czyta się takie rzeczy. Moja szefowa też zachowała się fajnie. Razem zaplanowałyśmy grafik tak, żebym spokojnie mogła iść na l4. Szkoda, że nie wszyscy tak reagują, ale u mnie to państwówka, więc może dlatego.

Cytat:
Napisane przez ktosiula Pokaż wiadomość
Piękny dzidziuś, gratuluję! U mnie Tż był na usg dopochwowym, hmm.. ciekawe dlaczego niektórzy lekarze na to nie pozwalają. To przecież nie oni powinni o tym decydować tylko para. Lekarz Wam nie pozwolił czy wy nie chcieliście? Ja myślę, że dla taty bardzo wiele znaczy taka chwila, na pewno pozwala stworzyć więź pomiędzy tatą a dzidziusiem.
Mój ginekolog jest raczej przeciwny, ale wiedziałam o tym wcześniej od siostry i nastawiłam męża psychicznie Bardzo nie nalegał, żeby wejść za pierwszym razem, więc stwierdziłam, że nie będę się wykłócać z lekarzem odrazu na pierwszej wizycie Moje zdanie jest takie, że to ci lekarze wstydzą się wkładać to "coś" (co mi kojarzy się po prostu ze sztucznym penisem)w krocze kobiety, na oczach jej partnera. Innej opcji nie widzę. Oczywiście są też kobiety, które same nie chcą, ale to już inny temat.
Cytat:
Napisane przez Messsuah Pokaż wiadomość

dziewczyny tak sie boje tego pierwszego usg co mam 6 maja dlatego, ze to moja druga ciąża a w pierwszej miałam pusty pecherzyk plodowy
ehhh
Wiem co czujesz. Po takich przejściach ciężko się nie bać. Ja jak byłam na pierwszym usg, trzęsły mi się nogi. Lekarz to zauważył i zanim cokolwiek zdążyłam zauważyć na moim monitorku, wykrzyczał, że jest zarodek i jest bijące serduszko.
I jeszcze ku pokrzepieniu, na internecie często czyta się, że puste jajo płodowe zdarza się tylko raz. Głowa do góry. Trzymam mocno kciuki.

Cytat:
Napisane przez Mya1989 Pokaż wiadomość
Jenyy, dziewczyny. Ale mam dzisiaj humorki, najchętniej bym kogoś skopała...
Mam tak dosyć często

Poruszacie takie mądre tematy Odnośnie szkoły uważam, że ani teraz, ani za moich czasów nie było dobrze. Mnie też nie uczyli myślenia, tylko wkuwania na pamięć, a matura... to dopiero była kpina. Obładowana byłam kilogramami ściąg i chyba mogłabym napisać tam "dupa, dupa", a i tak dostałabym najniżej 4, bo miałam 5 z tego przedmiotu.
Może już nasze dzieci załapią się na lepsze czasy
Także szkoła nauczyła mnie dosyć mało i teraz siedzę i czytam mało ambitną literaturę jaką jest "Pięćdziesiąt twarzy Greaya". No kurnia co to za książka jest Długo się opierałam, a wczoraj jak przysiadłam, to do 4 rano czytałam. Mąż jak przeczytałam mu fragment, stwierdził, że nie jestem normalna

Edytowane przez babku
Czas edycji: 2013-04-28 o 19:08
babku jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-04-28, 19:19   #4358
Dzastin08
Wtajemniczenie

Jeju jak mnie to gardlo boli,każde przełykanie śliny to koszmar
Uciełam sobie 2 godzinną drzemkę wiec mam nadzieje,że nie będe miała problemu z zaśnięciem... w dodatku coś głowa zaczyna mnie boleć...
Cudny dzień...

Maleńka kruszyna pod mym sercem zamieszkała..
Całe jej maleńkie ciałko w moim brzuszku żyło..
W chwili kiedy go ujrzałam, spełniły się moje marzenia i najpiękniejsze sny,
bo tą kruszyną jesteś Ty...

Kamilek ur 18.10.13

17.05.2014- Nasz Dzień

Dzastin08 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-04-28, 19:39   #4359
anulka2205
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez Dzastin08 Pokaż wiadomość
Jeju jak mnie to gardlo boli,każde przełykanie śliny to koszmar
Uciełam sobie 2 godzinną drzemkę wiec mam nadzieje,że nie będe miała problemu z zaśnięciem... w dodatku coś głowa zaczyna mnie boleć...
Cudny dzień...
Wygląda jakby Cię coś rozbierało chyba niestety, co? Bo aż tak od zęba
Może zapodaj sobie na wszelki wielki magiczny czosnek

A ktoś tu kiedyś wspominał, że dentysta polecał czymś płukać buzię. Możecie przypomnieć czym, bo jakoś nie zakodowałam, a coś mnie ćmi połowa zębów, to nie wiem czy gdzieś stan zapalny jakiś może się nie robi albo gdzies ząb do leczenia, bo i trochę na zimno i ciepło reagują

Wielkie kciuki dla Ani
Stary 2013-04-28, 19:41   #4360
ryba91
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez perfuzja Pokaż wiadomość
Mam abonament w sieci przychodni, ale nie chce tam prowadzić ciąży, bo większość lekarzy nie pracuje w żadnym szpitalu, a ci, którzy pracują są tak oblężeni, że dostać się na wizytę, gdyby coś się działo, to cud.
Normalnie jest tak, że mogę robić u nich badania za darmo tylko jesli mam skierowanie od ich lekarza. W ciazy robią wyjątek i jeśli ma się założoną kartę ciąży można robić badania za darmo ze skierowaniem od innego lekarza.

Będę prowadzić prywatnie, u lekarki, która pracuje w szpitalu, w którym chciałabym rodzić. A na pierwszą wizytę pójdę do normalnego gina , tylko właśnie pracującego w siecówce.

Wizyty nie są późno, ja po prostu jestem w bardzo wczesnej ciąży

Pierwsza wizyta będzie 6 tygodni i 5 dni (a nawet pewnie ciut wcześniej, bo prawie na pewno miałam później owulacje). Druga tydzień później.
aaaaaaaa, nie wiem czemu wydawało mi się że jesteś w późniejszej ciąży

Cytat:
Napisane przez xxxMikixxx Pokaż wiadomość
Tata mi dzisiaj kupił trochę frykasów Winogrona, które chodziły za mną już jakiś czas i wielkie pudło lodów Chyba dopiero w ciąży zaczynam doceniać jak to dobrze mieszkać z rodzicami
Wiiiiinogrona
Cytat:
Napisane przez babku Pokaż wiadomość
Fajnie czyta się takie rzeczy. Moja szefowa też zachowała się fajnie. Razem zaplanowałyśmy grafik tak, żebym spokojnie mogła iść na l4. Szkoda, że nie wszyscy tak reagują, ale u mnie to państwówka, więc może dlatego.

Mój ginekolog jest raczej przeciwny, ale wiedziałam o tym wcześniej od siostry i nastawiłam męża psychicznie Bardzo nie nalegał, żeby wejść za pierwszym razem, więc stwierdziłam, że nie będę się wykłócać z lekarzem odrazu na pierwszej wizycie Moje zdanie jest takie, że to ci lekarze wstydzą się wkładać to "coś" (co mi kojarzy się po prostu ze sztucznym penisem)w krocze kobiety, na oczach jej partnera. Innej opcji nie widzę. Oczywiście są też kobiety, które same nie chcą, ale to już inny temat.

Wiem co czujesz. Po takich przejściach ciężko się nie bać. Ja jak byłam na pierwszym usg, trzęsły mi się nogi. Lekarz to zauważył i zanim cokolwiek zdążyłam zauważyć na moim monitorku, wykrzyczał, że jest zarodek i jest bijące serduszko.
I jeszcze ku pokrzepieniu, na internecie często czyta się, że puste jajo płodowe zdarza się tylko raz. Głowa do góry. Trzymam mocno kciuki.

Mam tak dosyć często

Poruszacie takie mądre tematy Odnośnie szkoły uważam, że ani teraz, ani za moich czasów nie było dobrze. Mnie też nie uczyli myślenia, tylko wkuwania na pamięć, a matura... to dopiero była kpina. Obładowana byłam kilogramami ściąg i chyba mogłabym napisać tam "dupa, dupa", a i tak dostałabym najniżej 4, bo miałam 5 z tego przedmiotu.
Może już nasze dzieci załapią się na lepsze czasy
Także szkoła nauczyła mnie dosyć mało i teraz siedzę i czytam mało ambitną literaturę jaką jest "Pięćdziesiąt twarzy Greaya". No kurnia co to za książka jest Długo się opierałam, a wczoraj jak przysiadłam, to do 4 rano czytałam. Mąż jak przeczytałam mu fragment, stwierdził, że nie jestem normalna
Przeczytalam w kilka godzin . Hahahahaha, dobra książka, choć mało"ambitna"

A ja zjadłam obiadokolacje i idę zaraz do wanny się zrelaksować przed jutrzejszą wizytą. Małż chce iść ze mną.. Ależ mam stresa.

A w pogodzie- zimno, buro, deszczowo. Temperatura na pólnocy 14-18 stopni, na południu 20-27 maks. ale opady,opady,opady. ;(
Stary 2013-04-28, 19:45   #4361
nemosek
Zakorzenienie

Ale się objadłam kotlecikami,suróweczką,og óreczkami.Na deser lody tiramisu i serniczek a co!!!
A teraz nadrabiam...

Cytat:
Napisane przez Anoula Pokaż wiadomość
Paliło się dziś przy szpitalu Narutowicza (i na moim osiedlu jednocześnie) http://kontakt24.tvn24.pl/temat,toks...categoryId=496
Na zdjęciach koszmarnie to wyglądało.

Cytat:
Ja patrzałam na pierwszą stronę i po nowych nickach,
ślimaczek- ciastka z fornetti
kruszynka - ciastka z biedronki
CORALADY - lody Koral
babku- babka piaskowa
malinka- maliny
JagaHamburg - hamburger

Świetne masz skojarzenia głodomorze

Nena No co Ty ,czasem trzeba sobie dogodzić
Anoula Piękny tekst Twojego męża

Cytat:
Piękny dzidziuś, gratuluję! U mnie Tż był na usg dopochwowym, hmm.. ciekawe dlaczego niektórzy lekarze na to nie pozwalają. To przecież nie oni powinni o tym decydować tylko para. Lekarz Wam nie pozwolił czy wy nie chcieliście? Ja myślę, że dla taty bardzo wiele znaczy taka chwila, na pewno pozwala stworzyć więź pomiędzy tatą a dzidziusiem.
Zbieramy się do zakopca już od 4 godzin i nie możemy się zebrać. Pewnie na wieczór dojedziemy :P Nie piszcie za dużo bo mnie 5 dni nie będzie i potem nie nadrobię
Życzę wszystkim mamusiom udanego długiego weeknedu!
Bo by w gębę dostali.Wiesz na niektórych świadomość że obcy facet "grzebie"(idąc tokiem myślenia facetów) twojej kobiecie tam gdzie "grzebie" jest nie do wyobrażenia,a co dopiero zobaczenia.Lekarz opowiadał mojej kumpeli której mąż tak nawiasem mówiąc był przy usg dopochwowym,że pewien mężczyzna chciał go kiedyś pobić,po prostu rzucił się na niego z wyzwiskami.I to podobno nie są rzadkie sytuacje
Dla mnie to totalnie niezrozumiałe,ale cóż różne są charakterki

Ale masz fajnie,Zakopiec uwielbiamchoć byłam tam już i w okolicach z 10 razy nigdy mi się nie znudziPolecam termy w Bukowinie i Białce w ramach relaksu wodnego.Super sprawa!!!Miłego wypoczynku
Cytat:
aaaaaaaaaa, ZAKOPANE

ej, ja za dwa dni wyjeżdżam znaczy za 3 więc też dużo pisać nie możecie
Ej Ty też Rybko, no nie ale zazdraszczam.Przywieziesz łoscypeczka?

Anoula A co to taka ciężka przeprawa z teściami?Powodzonka

Messuah Będzie dobrze!!!

Dzastin Zdrówka,kuruj się.Spróbuj płukać szałwią albo solą jak dasz radę.Polecam też duże dawki czosnku,herbatkę z sokiem malinowym.To tak z naturalnych metod.Ja stosowałam też tantum verde w sprayu.

I tak ogólnie napiszę że z humorem u mnie dzisiaj też do bani,chodzę wkurzona nawet nie wiem o co,masakra jaką się jędzą zrobiłam w ciąży,znaczy wcześniej też byłam ale chyba mniejszą jednak

Moja propozycja tytułu:Coraz większe mamy brzuszki bo mieszkają w nich maluszki- Mamy Listopadowo-grudniowe 2013

Nasz Dzień 

II 8.03.2013
Ja & Ty 02.07.2003

Kciuki dla Anulki
nemosek jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-04-28, 19:47   #4362
maomami
Wtajemniczenie

Hej ja jestem padnięta po weekendzie na uczelni więc wybaczcie że nie cytuję i nie odpisuję. Przeczytałam wszystko.
Co do nazwy wątku moje typy to 4,5 lub 10.
Padam na pyszczek i muszę się iść w końcu położyć, ogólnie dzisiaj mnie jakoś żołądek boli i jestem taka nie do życia.

maomami jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-04-28, 19:50   #4363
niunia32
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez anulka2205 Pokaż wiadomość

A ktoś tu kiedyś wspominał, że dentysta polecał czymś płukać buzię. Możecie przypomnieć czym, bo jakoś nie zakodowałam, a coś mnie ćmi połowa zębów, to nie wiem czy gdzieś stan zapalny jakiś może się nie robi albo gdzies ząb do leczenia, bo i trochę na zimno i ciepło reagują
szałwią można przepłukiwać zęby

Malinka

Haniusia
niunia32 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-04-28, 19:55   #4364
nemosek
Zakorzenienie

Cytat:

A ja zjadłam obiadokolacje i idę zaraz do wanny się zrelaksować przed jutrzejszą wizytą. Małż chce iść ze mną.. Ależ mam stresa.

A w pogodzie- zimno, buro, deszczowo. Temperatura na pólnocy 14-18 stopni, na południu 20-27 maks. ale opady,opady,opady. ;(
Za wizytę. To Twoje 2 usg jak myślę

Nasz Dzień 

II 8.03.2013
Ja & Ty 02.07.2003

Kciuki dla Anulki
Stary 2013-04-28, 19:58   #4365
ryba91
Zakorzenienie

Cytat:

Mi dentysta kazał myć żeby pastą elmex albo sensodyne- te zielone :P właśnie na wrażliwe zęby bo i na zimne i na ciepłe reagowały mi a opróćz tego pobolewał, okazało się że nie mogę jednego zęba zrobić a ta pasta zdziałała cuda- nic mnie nie boli.

Co do gardła to może zapalenie okostnej zęba/szczęki? bo to i ząb i gardło potem i nawet czasem ucho czy głowa boli. Mnie bolał właśnie kiedyś ząb potem gardło i miałam gorączke i właśnie zapalenie okostnej miałam.

A do płukania to ja słyszałam że szałwią należy, ale czy to prawda to nie wiem

---------- Dopisano o 19:58 ---------- Poprzedni post napisano o 19:55 ----------

Cytat:
Napisane przez nemosek Pokaż wiadomość
Za wizytę. To Twoje 2 usg jak myślę
Ja mam co wizytę USG, znaczy to bedzie moje 4 no chyba ze ni liczymy tego na którym nic prawie nie było widać

No chyba że mu się coś odwidzi i nie zrobi
Stary 2013-04-28, 20:10   #4366
lusesita23
Zakorzenienie

Hej

miałam już ostatnio napisać,ale czasu brak na wszystko...a tyle piszecie,że ciężko mi nadrobić

byłam na USG w ostatnią środę - Niunio już ma 12 mm widziałam głowe, rączki i jedną nogę

były plamienia, na które dostałam dupka i teraz nie mam. ale gin powiedzial,ze nic zlego sie nie dzieje, wiec nawet nie musze isc na zwolenienie

znalazł za to polipa i to moze byc od tego...

w kazdym razie dostalam skierowanie na badania i 14.05 kolejna wizyta

---------- Dopisano o 20:10 ---------- Poprzedni post napisano o 20:02 ----------

Cytat:
hm, u nas to zarówna ja jak i mąż nie chcemy,zeby uczesatniczyl w tym badaniu
i dla mnie to jest krępujące przy ginie, a i on nie chce tego ogladac

po wszystkim ubieram sie i wolam do srodka i juz razem rozmawiamy z ginem

zacznie wchodzic jak juz będę miala przez brzuch

Cytat:
Napisane przez ilona_0105 Pokaż wiadomość
Witam u mnie pogoda też jest fatalna.... pada co jakiś czas i do tego jest dosyć chłodny wiaterek....Dlatego postanowiłam siedzieć w domku .... jedynie co to z pieskiem wyjdę mój Tż poszedł do mamy na chwilkę i po drodze zrobi zakupy a ja leżę w łóżeczku zaznaczę ,że już po obiadku oczywiście zrobił go TŻ... mam takiego niesamowitego lenia

---------- Dopisano o 13:25 ---------- Poprzedni post napisano o 13:19 ----------

Od kilku dni nie mam żadnych objawów ciąży......aż mnie to zaczyna niepokoić chyba mniej się przejmuję jak mam mdłości i wymiotuję ....chociaż u mnie dosyć wcześnie się zaczęło... i szybko skończyło....nawet brzuch mnie nie boli ......no nic mi się nie dzieje zresztą tak źle i tak niedobrze .....

---------- Dopisano o 13:28 ---------- Poprzedni post napisano o 13:25 ----------

Anoula trzymam za rozmowę z rodzicami
ja tez nie mam juz zadnych objawów

i ciesze sie,ze nie mam mdlosci

na pewno wszystko jest ok

Cytat:
Napisane przez Messsuah Pokaż wiadomość
a ja dzisiaj spałam do 12.30 znaczy zbudziłam się o 6.30 rano z mdłościami więc postanowiłam, że jeszcze poleże sobie no i wstałam w południe

mąż mi własnie szykuje łososia

dziewczyny tak sie boje tego pierwszego usg co mam 6 maja dlatego, ze to moja druga ciąża a w pierwszej miałam pusty pecherzyk plodowy
ehhh
będzie dobrze!
Stary 2013-04-28, 20:22   #4367
nemosek
Zakorzenienie

Cytat:

Ja mam co wizytę USG, znaczy to bedzie moje 4 no chyba ze ni liczymy tego na którym nic prawie nie było widać

Aha,chodzisz prywatnie czy na NFZ?

Luesita dla Niunia

Nasz Dzień 

II 8.03.2013
Ja & Ty 02.07.2003

Kciuki dla Anulki
Stary 2013-04-28, 20:23   #4368
Dzastin08
Wtajemniczenie

Dzięki dziewczyny za rady.Spróbuję zaraz tą szałwią,zobaczymy jak będzie jutro.

Rybka,3mam mocno kciuki za jutrzejszą wizytę!!!

Lusesita, super!

Maleńka kruszyna pod mym sercem zamieszkała..
Całe jej maleńkie ciałko w moim brzuszku żyło..
W chwili kiedy go ujrzałam, spełniły się moje marzenia i najpiękniejsze sny,
bo tą kruszyną jesteś Ty...

Kamilek ur 18.10.13

17.05.2014- Nasz Dzień

Edytowane przez Dzastin08
Czas edycji: 2013-04-28 o 20:25
Dzastin08 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-04-28, 20:40   #4369
dzidziadziumdzia
Zakorzenienie

Dzastin, ja pilam 3 razy dziennie pol litra parzonej wody z cytryna jak mnie rozbieralo, czasem herbatke z sokiem z malin i przechodziło, na szczęście. Walcz.

Gratuluje udanych wizyt i trzymam kciuki za jutrzejsze.

Ja za to kupiłam wczoraj lody manhattan o smaku pina colada i jestem nimi zachwycona

. Witaj Kochanie

Stary 2013-04-28, 20:56   #4370
anulka2205
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez niunia32 Pokaż wiadomość
szałwią można przepłukiwać zęby
Cytat:
Mi dentysta kazał myć żeby pastą elmex albo sensodyne- te zielone :P właśnie na wrażliwe zęby bo i na zimne i na ciepłe reagowały mi a opróćz tego pobolewał, okazało się że nie mogę jednego zęba zrobić a ta pasta zdziałała cuda- nic mnie nie boli.

Co do gardła to może zapalenie okostnej zęba/szczęki? bo to i ząb i gardło potem i nawet czasem ucho czy głowa boli. Mnie bolał właśnie kiedyś ząb potem gardło i miałam gorączke i właśnie zapalenie okostnej miałam.

A do płukania to ja słyszałam że szałwią należy, ale czy to prawda to nie wiem

---------- Dopisano o 19:58 ---------- Poprzedni post napisano o 19:55 ----------

Dzięki dziewczyny Ryba a czemu nie mogłaś zrobić jednego zęba? I co dentysta na trzymanie takiego co do leczenia w ciązy? Bo ja też mam jeden niepewny i boję się, ze to on może wariuje, a on tylko do rwania, to aż strach myśleć, jak potem tyklo paracetamolik można,a z drugiej strony boję się trzymać takiego, jesli to stan zapalny, bo to wiadomo, że na cały organizm jakoś oddziałuje. Kurde :/

Wielkie kciuki dla Ani
Stary 2013-04-28, 20:56   #4371
Anoula
Zakorzenienie

Odwiozłam dopiero TŻ na mieszkanie, bo było oblewanie haha. Powtórzył się trochę schemat z rozmowy z teściami, że wyciągnęliśmy szampana żeby oblać zaręczyny a wtedy powiedzieliśmy że ja nie mogę % i pokazaliśmy zdjęcie. Mama się popłakała i powiedziała ze musi się napić. Po pierwszym szoku pogratulowali, mama powiedziała do TŻ: "no to witaj synek w rodzinie" i powoli zaczęli się dopytywać o nasze plany odnośnie najbliższej przyszłości. Żadnych wyrzutów ani nic ale na razie wielkich okrzyków radości nie było, bo się nie spodziewali. W sumie powiedzieli tak, że samych nas z tym nie zostawią i oczywiście pomogą. Tata w między czasie wykonał telefon do swoich rodziców i do mamy mojej mamy powiedzieć im ze będą mieli prawnuka i dziadkowie też wpadki na chwilę z wizytą. Tym sposobem myślę że pół rodziny już wie o mojej ciąży bo smsy od kuzynów zaczęły przychodzić z gratulacjami.

A rodzice już pod koniec wieczoru do mnie ze muszę dbać o siebie mama stwierdziła, że musi mi jakieś soczki naturalne kupić. Myślę że jak przyzwyczai się do myśli to wpadnie w szał zakupów hehe.

A póki co bierzemy się z TŻ za organizację ślubu cywilnego i będziemy szukać mieszkanie intensywnie

Ryba za jutrzejszą wizytę
Anoula jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-04-28, 21:04   #4372
ania_cz79
Raczkowanie

halo cześć dziewczyny. Witam wieczorową porą. Dopiero teraz czuję się jakoś znośnie. Cały dzień potworne mdłości.

Jak już poczułam się lepiej to zjadłam torta przyniesionego przez sąsiadkę. I teraz jest mi strasznie ciężko. Ogólnie to mam na coś smaka a jak coś zje to od razu koszmar źle się czuję jestem napchana i mam mega mdłości. Też tak macie..?

Dzastin008 zdrowia życzę ..
Ryba91 kciuki za wizytę.

Jeśli chodzi o temat to podoba mi się nr 5
ania_cz79 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-04-28, 21:04   #4373
rinco
Wtajemniczenie

Ale Wam zazdroszczę, że możecie sobie pospać. Mój synek budzi się codziennie koło 5-6 rano, więc też muszę wtedy wstać, dać mu jeść itd. Potem już spania nie ma. Jak w dzień śpi to robię zaległe rzeczy w domu. Ostatnio zaczęłam chodzić spać o 22.00, ale to wciąż za mało, bo i tak w nocy wstaję do niego kilka razy (a to się rozkopał, a to zapłakał, więc sprawdzam itd.). Rok temu o tej porze leżałam z wielkim brzuchem i czekałam na poród, jaka ja byłam wtedy wyspana i wypoczęta, echhhh...
rinco jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-04-28, 21:14   #4374
ryba91
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez nemosek Pokaż wiadomość
Aha,chodzisz prywatnie czy na NFZ?

Luesita dla Niunia
NFZ

Cytat:
Dzięki dziewczyny Ryba a czemu nie mogłaś zrobić jednego zęba? I co dentysta na trzymanie takiego co do leczenia w ciązy? Bo ja też mam jeden niepewny i boję się, ze to on może wariuje, a on tylko do rwania, to aż strach myśleć, jak potem tyklo paracetamolik można,a z drugiej strony boję się trzymać takiego, jesli to stan zapalny, bo to wiadomo, że na cały organizm jakoś oddziałuje. Kurde :/
Nie mogłam go zrobić bo moja dentystka nie preferuje i choćbym ją błagała to nie zrobi mi zdjęcia RTG mimo że zakłada się ten "osłaniacz" czy jak to tam sie nazywa no i powiedziała że w ostateczności- jak ból nie ustąpi, to bedzie musiała otwierać mi zęba i sprawdzać bo RTG i tak nie zrobi . No na szczęście nic mnie nie boli

---------- Dopisano o 21:14 ---------- Poprzedni post napisano o 21:07 ----------

Cytat:
Napisane przez rinco Pokaż wiadomość
Ale Wam zazdroszczę, że możecie sobie pospać. Mój synek budzi się codziennie koło 5-6 rano, więc też muszę wtedy wstać, dać mu jeść itd. Potem już spania nie ma. Jak w dzień śpi to robię zaległe rzeczy w domu. Ostatnio zaczęłam chodzić spać o 22.00, ale to wciąż za mało, bo i tak w nocy wstaję do niego kilka razy (a to się rozkopał, a to zapłakał, więc sprawdzam itd.). Rok temu o tej porze leżałam z wielkim brzuchem i czekałam na poród, jaka ja byłam wtedy wyspana i wypoczęta, echhhh...
za pare miesięcy to i my tak będziemy mieć ;d Ja się boje, bo jestem dość nerwową osobą, że jak mi dziecko będzie tak płakać z powodu kolki ( no bo jeść czy mokro to normalne ) to że nie dam rady i będę siedziała i z nim płakała ..... zamiast mu pomóc...
Stary 2013-04-28, 21:27   #4375
dzidziadziumdzia
Zakorzenienie

Cytat:
można antybiotyki z amoxycyliną przecież. Mi właśnie taki po rwaniu chirurg chciał dać. A te są bezpieczne w ciąży.

. Witaj Kochanie

Stary 2013-04-28, 21:33   #4376
ryba91
Zakorzenienie

a to po wyrwaniu zęba coś boli? bo ja wyrwałam bo bolał, a jak już Go nie było to nic nie czułam

Ogląda ktoś przepis na życie??????? NO JAK ON TAK MOŻE ZDRADZAĆ ANKĘ!!! sorki- ale nie mogę normalnie tego zdzierżyć.
Stary 2013-04-28, 21:37   #4377
Anoula
Zakorzenienie

Cytat:
Ogląda ktoś przepis na życie??????? NO JAK ON TAK MOŻE ZDRADZAĆ ANKĘ!!! sorki- ale nie mogę normalnie tego zdzierżyć.
ja oglądam ale na tvnplayerze to jestem zawsze jeden odcinek do przodu w stosunku do tego co w tv
Anoula jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-04-28, 21:41   #4378
ryba91
Zakorzenienie

Pola będzie w ciąży?? ;D Anka napewno pogodzi się z Jerzym,ale to kilka odcinków musi przeleciec. Ja oglądałam też odcinek do przodu ale teraz mi tak tnie że ja nie wiem
Stary 2013-04-28, 21:41   #4379
nemosek
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Anoula Pokaż wiadomość
Odwiozłam dopiero TŻ na mieszkanie, bo było oblewanie haha. Powtórzył się trochę schemat z rozmowy z teściami, że wyciągnęliśmy szampana żeby oblać zaręczyny a wtedy powiedzieliśmy że ja nie mogę % i pokazaliśmy zdjęcie. Mama się popłakała i powiedziała ze musi się napić. Po pierwszym szoku pogratulowali, mama powiedziała do TŻ: "no to witaj synek w rodzinie" i powoli zaczęli się dopytywać o nasze plany odnośnie najbliższej przyszłości. Żadnych wyrzutów ani nic ale na razie wielkich okrzyków radości nie było, bo się nie spodziewali. W sumie powiedzieli tak, że samych nas z tym nie zostawią i oczywiście pomogą. Tata w między czasie wykonał telefon do swoich rodziców i do mamy mojej mamy powiedzieć im ze będą mieli prawnuka i dziadkowie też wpadki na chwilę z wizytą. Tym sposobem myślę że pół rodziny już wie o mojej ciąży bo smsy od kuzynów zaczęły przychodzić z gratulacjami.

A rodzice już pod koniec wieczoru do mnie ze muszę dbać o siebie mama stwierdziła, że musi mi jakieś soczki naturalne kupić. Myślę że jak przyzwyczai się do myśli to wpadnie w szał zakupów hehe.

A póki co bierzemy się z TŻ za organizację ślubu cywilnego i będziemy szukać mieszkanie intensywnie

Ryba za jutrzejszą wizytę
Fajnie że Twój Bobas ma jeszcze pradziadkówWzruszyłam się jak o tym przeczytałam.
Powodzenia w szukaniu mieszkania,sama jestem na tym etapie,ale u nas jakiś zastój normalnie,nic ciekawego w rozsądnych pieniądzach w naszym mieście znaleźć nie można.I jeszcze jestem w tym wszystkim sama bez Tżta,ciężko....

Cytat:
Napisane przez ania_cz79 Pokaż wiadomość
halo cześć dziewczyny. Witam wieczorową porą. Dopiero teraz czuję się jakoś znośnie. Cały dzień potworne mdłości.

Jak już poczułam się lepiej to zjadłam torta przyniesionego przez sąsiadkę. I teraz jest mi strasznie ciężko. Ogólnie to mam na coś smaka a jak coś zje to od razu koszmar źle się czuję jestem napchana i mam mega mdłości. Też tak macie..?

Ja często czuję się pełna,zwłaszcza jak pomieszam ze sobą różne smakowite rzeczy albo zjem właśnie coś na co mam ogromną ochotę a później pufam. .Ale mdłości nie mam.

Rinco no i gratuluję po raz drugi bycia Mamą Pamiętam jak niedawno chwaliłaś się na innym wątku że jesteś w ciąży, a tutaj proszę drugi bobas w drodze.

Nasz Dzień 

II 8.03.2013
Ja & Ty 02.07.2003

Kciuki dla Anulki
Stary 2013-04-28, 21:42   #4380
dzidziadziumdzia
Zakorzenienie

Ryba ja miałam rwaną 8 nie dlatego, że bolala ale ze zaczęła mi inne żeby przesuwać i krzywić zgryz. Powinnam mieć usunięte wszystkie, ale po tej rzekomo " najprostszej" ktora trza było dlutowac i rozwiercać na 4 części podziękowałam. To bolało, potem długo i boleśnie spuchnięta.nigdy więcej.

. Witaj Kochanie

Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości