Listopadowo-Grudniowe Mamusie 2013 :-) - Strona 145 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2013-04-28, 11:59   #4321
niunia_20
Rozeznanie

Dot.: Listopadowo-Grudniowe Mamusie 2013 :-)

Cytat:
Napisane przez JagaHamburg Pokaż wiadomość
Czesc Kochane!

W końcu udało mi się znaleźć wątek dla siebie Przyjmiecie mnie?

Obecnie jestem w 8t5dc, a termin mam na 9 grudnia, chociaż pewnie wypadnie wcześniej, bo będę miała cesarke Moj Maluszek 4 dni temu miał już 9 mm, a na trzecim już z kolei usg serducho biło jak dzwon

Jeżeli chodzi o objawy to chyba dotyczą mnie wszystkie możliwe - mdłości 24/7, ból głowy, zespół niespokojnych nóg, zawroty głowy, wyostrzony wech, kompletny brak apetytu itd. Pocieszam się, ze to jeszcze może potrwa z 2-3 tygodnie i będzie już z górki

Trzymam za Was kciuki, żebyście Wy i Wasze Malenstwa czuły się jak najlepiej

Cytat:
Napisane przez Messsuah Pokaż wiadomość
Cześć Dziewczyny można się do was przyłączyć ?

według kalendarzyka termin wyjścia na świat maleństwa 23 grudnia prosto pod choinke

pierwszą wizytę z usg mam 6 maja - będzie to początek 8 tyg

trochę się boję bo 2 lata temu zaszłam w ciążę i okazało się, że mam pusty pęcherzyk płodowy

inne wyniki na razie ok i hcg przyrosło po 48 h o ponad 100 %
Witam nowe Mamusie

Cytat:
Napisane przez domii29 Pokaż wiadomość
Pochwalę się i swoim brzuszkiem . Jutro zaczynam 14 tydzień
Piękny brzusio
u mnie to może dopiero w 20 tygodniu bedzie widać bo ja troche pulchniutka jestem...

Cytat:
Napisane przez xxxMikixxx Pokaż wiadomość
Wróciłam z USG Wszystko jest w porządku Maleństwo ma 5,27 cm. Jejku jakie cudowne uczucie zobaczyć i usłyszeć bicie serduszka . Ciąża pojedyncza Miałam USG dopochwowe i na brzuchu, także Tż nie mógł wejść. Kolejne zaplanowaliśmy na dzień moich urodzin, czyli 26 czerwca, wtedy płeć poznamy. Lekarka wspaniała, niesamowicie miła. Wszystko dokładnie tłumaczyła. Duma mnie rozpiera
zakochałam się piękny dzidziuś

a ja juz jestem po rozmowie z menegerką- nie spodziewałam się tak miłej reakcji. Przytuliła mnie i pogratulowała Oczywiście powiedziała, że musi mi zmienić zajęcia, że będę musiała uważać na siebie i wogóle. Także cieszę się że tak wyszło

Ryba czekamy na zdjęcia

http://www.slub-wesele.pl/suwaczki/200802080926.png

http://www.przewodnikmp.pl/img-06062009028.png

sercem jestem przy Tobie Michałek 296g, 22cm (19tc)
Zosia 250g, 23cm (19tc)
niunia_20 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-04-28, 12:04   #4322
Anoula
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez niunia_20 Pokaż wiadomość
a ja juz jestem po rozmowie z menegerką- nie spodziewałam się tak miłej reakcji. Przytuliła mnie i pogratulowała Oczywiście powiedziała, że musi mi zmienić zajęcia, że będę musiała uważać na siebie i wogóle. Także cieszę się że tak wyszło
Bardzo fajna reakcja, gratulacje
Anoula jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-04-28, 12:13   #4323
ryba91
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Kabriela Pokaż wiadomość
Matko kochana jakie tematy poważne uskuteczniacie...edukacja , wychowanie...jak sobie poczytałam to zgadzam się z większością...jednak muszę tutaj trochę pobronić nauczycieli i szkoły....to nie jest do końca ich wina niestety. Prawda jest taka, że z góry lecą pewne ustalenia, których trzeba się trzymać i prawda jest też taka, że tutaj właśnie chodzi o to by młode pokolenia nie potrafiły myśleć, wyciągać wniosków ( jest więcej w-f, obcięte godziny j. polskiego i innych ważnych przedmiotów)...chodzi o stworzenie dość silnego lecz głupiego narodu, którym łatwo będzie się rządzić i sterować....Nie oszukujmy się...starsze pokolenia, które wyciągają wnioski i myślą potrafią argumentować i bronić swoich przekonań. Zapytajmy gimnazjalistę o jego przekonania....nie ma, a jak zapytacie dlaczego to odpowie: "a bo tak!!!!!", ale to jeszcze mniej boli zapytaj licealistę....odpowie to samo...niestety.

Na pocieszenie ja się nie daję...zwracam uwagę kiedy ktoś się zachowuje nie tak jak powinien, kiedy widzę dzieciaka z papierosem a ma jeszcze mleko pod nosem to natychmiast ingeruje...trudno...może jestem później wyśmiewana i pewnie dużo to nie zmieni ale stać z boku i nie reagować nie umiem.
Masz rację, są ustalenia i od górnie nauczyciele muszą się ich trzymać. i to tez jest problem. Ogłupiają nasz kraj i tyle. Dzieciaki przecież nie pójdą prosić o zamiane wf na polski bo na wf nic nie robisz tak naprawdę. a rodzice nie protestują przed ME o zmiane programu. Matura też jest jedną wielką pomyłką. Musi być jak w kluczu bo inaczej a równie dobrze jest niezaliczone. żenada

A ja właśnie pochłonęłam parówkę
I tak jak u Was u mnie zimno, szaro i pada :/
Stary 2013-04-28, 12:21   #4324
ktosiula
Wtajemniczenie

Cytat:
Wróciłam z USG Wszystko jest w porządku Maleństwo ma 5,27 cm. Jejku jakie cudowne uczucie zobaczyć i usłyszeć bicie serduszka . Ciąża pojedyncza Miałam USG dopochwowe i na brzuchu, także Tż nie mógł wejść. Kolejne zaplanowaliśmy na dzień moich urodzin, czyli 26 czerwca, wtedy płeć poznamy. Lekarka wspaniała, niesamowicie miła. Wszystko dokładnie tłumaczyła. Duma mnie rozpiera

Akuku
Piękny dzidziuś, gratuluję! U mnie Tż był na usg dopochwowym, hmm.. ciekawe dlaczego niektórzy lekarze na to nie pozwalają. To przecież nie oni powinni o tym decydować tylko para. Lekarz Wam nie pozwolił czy wy nie chcieliście? Ja myślę, że dla taty bardzo wiele znaczy taka chwila, na pewno pozwala stworzyć więź pomiędzy tatą a dzidziusiem.

Cytat:
Napisane przez ryba91 Pokaż wiadomość

7.Idzie raczek nieboraczek,raz dziewczynka raz chłopaczek.Mamy listopadowo-grudniowe 2013
Mój typ.

Cytat:
Napisane przez Zuzziak Pokaż wiadomość
Nie wiem jak wy to robicie, że codziennie znajdujecie tyle czasu na pisanie tutaj w wątku Ja albo jestem w pracy, albo padam spać ze zmęczenia, albo mam coś do zrobienia w domu. Dlatego też wchodzę tutaj gdy znajdę na to chwilę. Miałam mnóstwo stron do nadrobienia także....witam wszystkie nowe przyszłe mamusie, gratuluję udanych wizyt! Piękne brzuszki już dziewczyny macie, też bym już taki chciała mieć. Ogólnie jestem ciekawa jak będę wyglądała biorąc ślub cywilny 1 czerwca, będzie wtedy 15 tydzień
Co do snów...mnie też dziś taki koszmar nawiedził...śnił mi się ślub kościelny...totalnie nie taki jak chciałam, wszystko nie po mojej myśli w pośpiechu..coś okropnego.
Ryba totalnie popieram Cię na temat dzisiejszych dzieci, widzę to wszystko po mojej 7-letniej chrześnicy jak to dzieci nie potrafią się bawić tak jak my kiedyś, o nauce już nic nie wspomnę...brak słów na to co się dzieje z edukacją u nas w Polsce. btw słyszałyście może o tym że od 2015 szóstoklasiści będą zdawali małą maturę (egzamin z polskiego, egzamin z matematyki i jeżyka obcego) natomiast z matury ustnej ma odejść prezentacja i ma być odpowiedź na wybrane pytanie. eh
Co do wyboru tytułu...jestem za wersję 4 i 5
Ojjj koszmarów ślubnym przed ślubem to ja miałam mnóstwo...zawsze coś poszło nie tak...

Cytat:
Napisane przez niunia_20 Pokaż wiadomość
Witam nowe Mamusie

Fajnie, pozazdrościć.

U nas deszczowo, pochmurnie i zimno. Zbieramy się do zakopca już od 4 godzin i nie możemy się zebrać. Pewnie na wieczór dojedziemy :P Nie piszcie za dużo bo mnie 5 dni nie będzie i potem nie nadrobię
Życzę wszystkim mamusiom udanego długiego weeknedu!

ktosiula jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-04-28, 12:37   #4325
ryba91
Zakorzenienie

aaaaaaaaaa, ZAKOPANE

ej, ja za dwa dni wyjeżdżam znaczy za 3 więc też dużo pisać nie możecie
Stary 2013-04-28, 12:43   #4326
Anoula
Zakorzenienie

Cytat:
aaaaaaaaaa, ZAKOPANE

ej, ja za dwa dni wyjeżdżam znaczy za 3 więc też dużo pisać nie możecie
Ile Cię nie bedzie? Bo miałaś zakłądać nowy wątek

No i oczywiscie miłego wypoczynku życzę
Stary 2013-04-28, 12:43   #4327
nemosek
Zakorzenienie

Ja tylko na chwilę , spadam na obiad do siostry nawet nie doczytałam.
Miłej niedzieli i smacznych obiadków

Nasz Dzień 

II 8.03.2013
Ja & Ty 02.07.2003

Kciuki dla Anulki
nemosek jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-04-28, 12:51   #4328
Trele_Morele
Zakorzenienie

Listopadowo-Grudniowe Mamusie 2013 :-)

I ja sie witam z racji tego ze nie ma tak ciepło jak być powinno , postanowilam wcisnać sie w jakaś kurtke dziś . No I płacz bo żadna w brzuchu już sie nie zapnie ! Jade na basen choć wcale mi się nie chce a potem pogrzebać w dzieciecych pierdółkach . Miłego dzionka !

Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.

KCIUKI DLA ANI

Trele_Morele jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-04-28, 12:59   #4329
nena1984
Zakorzenienie

ehh u mnie pogoda też pod psem. Zapomniałam się pochwalić, że mam cały tydzień wolnego, ale jak oglądałam prognozę pogody, to nie zapowiada się, abym miała go jakoś plenerowo wykorzystać

Cytat:
Napisane przez babku Pokaż wiadomość
Maluję paznokcie, rozłożona na kanapie i rozmyślam głośno:
-ale jestem szczęśliwa, nie wiem czy to dzidzia tak powoduję od środka?
Na co słyszę z kuchni:
-yhym, chyba mąż od zewnątrz
dobre

Cytat:
Napisane przez Anoula Pokaż wiadomość
Zaczynam rosnąć :x dziś miałam problem zapiąć się w jeansach hehe
przyłączam się, mam dwie pary spodni, które są mega elastyczne i jeszcze dają radę, w innych bezceremonialnie odpinam guzik

nena1984 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-04-28, 13:28   #4330
ilona_0105
Raczkowanie

Witam u mnie pogoda też jest fatalna.... pada co jakiś czas i do tego jest dosyć chłodny wiaterek....Dlatego postanowiłam siedzieć w domku .... jedynie co to z pieskiem wyjdę mój Tż poszedł do mamy na chwilkę i po drodze zrobi zakupy a ja leżę w łóżeczku zaznaczę ,że już po obiadku oczywiście zrobił go TŻ... mam takiego niesamowitego lenia

---------- Dopisano o 13:25 ---------- Poprzedni post napisano o 13:19 ----------

Od kilku dni nie mam żadnych objawów ciąży......aż mnie to zaczyna niepokoić chyba mniej się przejmuję jak mam mdłości i wymiotuję ....chociaż u mnie dosyć wcześnie się zaczęło... i szybko skończyło....nawet brzuch mnie nie boli ......no nic mi się nie dzieje zresztą tak źle i tak niedobrze .....

---------- Dopisano o 13:28 ---------- Poprzedni post napisano o 13:25 ----------

Anoula trzymam za rozmowę z rodzicami

zaręczyny 09.08.2010

II kreseczki 11-12.04.2013

I usg 22.04.2013
wizyta+usg 7.05.2013
ilona_0105 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-04-28, 13:29   #4331
Anoula
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez ilona_0105 Pokaż wiadomość
Anoula trzymam za rozmowę z rodzicami
Jeszcze raz dziękuję, TŻ w drodze więc zbliża się godzina 0
Stary 2013-04-28, 13:43   #4332
ryba91
Zakorzenienie

jade na 5 dni

no jak ogladalam pogode w ub. tygodniu to miało być po 30 stopni, teraz ledwo 20...... ehh... no a wągtek myślę ze dam rade załozyc przed wyjazdem

trele- pokaż te leginsy i baletki

robie krokiety z pieczarkami i serem
Stary 2013-04-28, 13:49   #4333
dzidziadziumdzia
Zakorzenienie

Cytat:

Dostałam wczoraj taki krem na rozstępy z perfecty i nie wiem czy mogę go stosować, bo wzięłam sobie tyci na nodze rozsmarowałam ( czy nie mam alergii) i on tak fajnie "mrozi" no i nie wiem czy na brzuch się nadaje..
perfecta czy perfecta mama, ja polecam ten drugi

Cytat:
Napisane przez Espere Pokaż wiadomość
Hej, hej! Dziękuję Wam
Melduję, że plamienia ustały!
Świetne wieści!

Cytat:

Akuku
Brawo, szkoda, że tż nie mógł wejść. ja przy pierwszej wizycie powiedziałam lekarzowi, że dla nas to jest bardzo ważne; że nie ma rzeczy, które by nas dzieliły i sam już woła Ł. jak jest czas na usg.

Cytat:
Napisane przez Anoula Pokaż wiadomość
Jeszcze raz dziękuję, TŻ w drodze więc zbliża się godzina 0
Powodzenia!

Ja o wychowywaniu to już się wybrzuszać nie zamierzam, bo jestem rygorystyczna i mam swoje zasady. Wiele wyniosłam z domu, część przekształciłam i na placu zabaw ustawiam inne dzieci, bo co z tego, że moja jest ok, skoro inne dzieci nie są. I mam w nosie rodziców, którzy nie widzą nic poza czubkiem własnego nosa. Wychowywanie to zasady. Tylko trzeba je ustalić i drążyć, drążyć, drążyć. I tak robię i robić będę.

Moja córka bawi się czym popadnie i ma wyobraźnię jak ja za jej czasów. Świetnie się bawi kulką ze styropianu, z której z babcią robi kurczaczka doklejając mu skrzydełka itd. Albo bierze wytłoczkę po czekoladzie i wykleja plasteliną. Dziecko niedzisiejsze, ale dostarczam jej takich bodźców ile się da.

A ja mam taki sobie nastrój dziś. W nocy bardzo bolał mnie brzuch (jelitowo). Więc od rana jestem cięta.
i czuję, szczególnie siedząc w siadzie skrzyżnym albo pochylając się mocno do przodu przemieszczanie w podbrzuszu. i to NA PEWNO nie są jelita. Na zewnątrz jeszcze tego nie czuć, ale w środku są już bąbelki

A ja mam nietypowe pytanie, jak często boli Was podbrzusze/więzadła? Bo mnie max raz na tydzień i zastanawiam się, czy nie za rzadko.

Acha, wybieram temat nr 5.

Aliska przyszła na świat 18.08.2010
. Witaj Kochanie

Aniołki 05.2009 i 08.2009 oraz Aniołek bliźniak 03.2013
dzidziadziumdzia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-04-28, 14:01   #4334
ryba91
Zakorzenienie

dzidzia- perfecta zwykly zielone- extra slim pisze

ja niestety nie czuje jeszcze nic nawet bąbelkow...a mam juz zaczety 16tc
Stary 2013-04-28, 14:04   #4335
niunia_20
Rozeznanie

Cytat:
1.rączki nózki podglądamy, jednym się urodzą damy- inny zaś chłopczęta, zaraz po tym będą święta- Mamy XI-XII

2.Pierwszy trymestr, JEST NOWINA.! Dwóch chłopczyków i dziewczyna. Mamy XI-XII 2013

3Ciągle głodne mamy brzuszki bo mieszkają w nich maluszki. Mamy Listopadowo-grudniowe 2013

4.Coraz większe mamy brzuszki bo mieszkają w nich maluszki- Mamy Listopadowo-grudniowe 2013

5.Brzuszki nam się powiększają, lokatorzy ujawniają- Mamusie XI-XII 2013

6Dzieci rosną ,Mamy też-szczęście nasze w brzuchu jest.MAMY XI-XII 2013

7.Idzie raczek nieboraczek,raz dziewczynka raz chłopaczek.Mamy listopadowo-grudniowe 2013

8.Dumne z nas Mamy,nasze Maleństwa w brzuchach trzymamy. Mamy XI-XII 2013

9.W brzuchach Maleństwa się rozwijają,Mamy na wizażu plotki uprawiają. Mamy XI-XII 2013

10.Czy to chłopiec czy dziewczynka-niespodzianek będzie kilka. Mamy listopadowo-grudniowe 2013

11.W brzuchach rosną Bobasy cóż to za piękne czekają nas czasy. Mamy listopadowo- grudniowe 2013

12. Listopadowo-grudniowo mamusie 2013. Część II

No to chyba wszystkie jakie mieliśmy?? Starczy co nie? i pytanko wolicie wszędzie XI-XII 2013. Cz. II czy listopadowo-grudniowe 2013 cz.II ?

Ja uważam że do dłuższych tytułów XI-XII a do krótszych moze być lst-gr.

moje typy to 7 lub 10

http://www.slub-wesele.pl/suwaczki/200802080926.png

http://www.przewodnikmp.pl/img-06062009028.png

sercem jestem przy Tobie Michałek 296g, 22cm (19tc)
Zosia 250g, 23cm (19tc)
niunia_20 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-04-28, 14:14   #4336
perfuzja
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez ilona_0105 Pokaż wiadomość
Od kilku dni nie mam żadnych objawów ciąży......aż mnie to zaczyna niepokoić chyba mniej się przejmuję jak mam mdłości i wymiotuję ....chociaż u mnie dosyć wcześnie się zaczęło... i szybko skończyło....nawet brzuch mnie nie boli ......no nic mi się nie dzieje zresztą tak źle i tak niedobrze .....
U mnie też totalnie nic się nie dzieje. W związku z tym obsesyjnie sprawdzam czy cały czas bolą mnie piersi
Też mi się wydaje, że byłabym spokojniejsza, gdybym miała mdłości czy cokolwiek.
Stary 2013-04-28, 14:17   #4337
Dzastin08
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez ktosiula Pokaż wiadomość
Piękny dzidziuś, gratuluję! U mnie Tż był na usg dopochwowym, hmm.. ciekawe dlaczego niektórzy lekarze na to nie pozwalają. To przecież nie oni powinni o tym decydować tylko para. Lekarz Wam nie pozwolił czy wy nie chcieliście? Ja myślę, że dla taty bardzo wiele znaczy taka chwila, na pewno pozwala stworzyć więź pomiędzy tatą a dzidziusiem.

Mój typ.

Ojjj koszmarów ślubnym przed ślubem to ja miałam mnóstwo...zawsze coś poszło nie tak...

Fajnie, pozazdrościć.

U nas deszczowo, pochmurnie i zimno. Zbieramy się do zakopca już od 4 godzin i nie możemy się zebrać. Pewnie na wieczór dojedziemy :P Nie piszcie za dużo bo mnie 5 dni nie będzie i potem nie nadrobię
Życzę wszystkim mamusiom udanego długiego weeknedu!
Udanego wypoczynku

Widzę,że u wszystkich dziś kiepska pogoda

Dzidzia, ból podbrzusza mam już coraz rzadziej...nawet nie umiem stwierdzić jak często mam.

Maleńka kruszyna pod mym sercem zamieszkała..
Całe jej maleńkie ciałko w moim brzuszku żyło..
W chwili kiedy go ujrzałam, spełniły się moje marzenia i najpiękniejsze sny,
bo tą kruszyną jesteś Ty...

Kamilek ur 18.10.13

17.05.2014- Nasz Dzień

Edytowane przez Dzastin08
Czas edycji: 2013-04-28 o 14:19
Dzastin08 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-04-28, 14:22   #4338
JagaHamburg
Przyczajenie

Cześć Kochane,

Trochę mi zajęło nadrobienie tych kilku stron, ale melduję się z powrotem

Mi najbardziej podoba się propozycja 5.Brzuszki nam się powiększają, lokatorzy ujawniają- Mamusie XI-XII 2013 , bo co do tematu to Moj brzuszek rzeczywiście trochę zaczyna pasować Jutro zaczynam 9 tydzień, a już czuje, ze moj brzuch zaczyna się nieco zaokraglac...Rano nie jest to tak bardzo widoczne, ale pod wieczór już wyraźnie widać Moj Tz pyta się po kilka razy dziennie - How is my baby in my baby baby-belly? rozbrajajac mnie całkowicie Czasami się zastanawiam, jakbym dała radę to wszystko przetrwać, gdyby nie było Go obok...Wsparcie dojrzalego, mądrego faceta jest jednak bardzo ważne

U mnie dzisiaj ponad 20 stopni, błękitne niebo i ani jednej chmurki...A ja w łóżku od rana, bo mdłości żyć mi nie dają...Pocieszam się tylko, ze to może jeszcze tylko 2-3 tygodni i będzie lepiej Zreszta nie biorę innej opcji pod uwagę, bo w 15 tygodniu szykuje mi się kilkunastogodzinna podróż samolotem, i jak mdłości nie popuszcza to chyba zafunduje innym pasażerom wcześniejsze ladowanie ;-)

Trzymam za Was kciuki - oby jak najszybciej dotrwac do II trymestru
JagaHamburg jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-04-28, 14:29   #4339
Messsuah
Raczkowanie

a ja dzisiaj spałam do 12.30 znaczy zbudziłam się o 6.30 rano z mdłościami więc postanowiłam, że jeszcze poleże sobie no i wstałam w południe

mąż mi własnie szykuje łososia

dziewczyny tak sie boje tego pierwszego usg co mam 6 maja dlatego, ze to moja druga ciąża a w pierwszej miałam pusty pecherzyk plodowy
ehhh
Messsuah jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-04-28, 14:39   #4340
anulka2205
Wtajemniczenie

Cytat:
a ja dzisiaj spałam do 12.30 znaczy zbudziłam się o 6.30 rano z mdłościami więc postanowiłam, że jeszcze poleże sobie no i wstałam w południe

dziewczyny tak sie boje tego pierwszego usg co mam 6 maja dlatego, ze to moja druga ciąża a w pierwszej miałam pusty pecherzyk plodowy
ehhh
żeby tym razem było inaczej

Wielkie kciuki dla Ani
anulka2205 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-04-28, 14:59   #4341
issia88
Zakorzenienie

Witam wszystkie Mamusie

Ja mam dziś zgon totalny Czuje się jakby mnie czołg przejechał, boli gardło, nawet nie mam siły ręką ruszyć Masakra! Jeszcze sama w domku jestem, TŻ pojechał do mamy i wraca jutro. Podajcie mi jakiś cudny sposób na szybkie pozbieranie się
issia88 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-04-28, 15:00   #4342
ryba91
Zakorzenienie

Cytat:

ehhh
Będzie dobrze!!!!!!!!!!!

Ja się cuzje tak jakoś nieswojo :/ nie wiem czy przez stres jutrzejszej wizyty- o 8 rano czy jakoś tak ....
Stary 2013-04-28, 15:01   #4343
issia88
Zakorzenienie

Cytat:

ehhh
Ja na samą myśl o rybach mam mdlosci, także podziwiam Az musiałam kupic Omega DHA czy jakos tam, bo od ryb całkowicie mnie odrzucilo :/
Trzymam kciuki Na pewno wsio będzie dobrze
issia88 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-04-28, 15:09   #4344
perfuzja
Zakorzenienie

Cytat:

ehhh

Ja nie miałam taki przejść, ale też się boję pierwszego usg. Ale też nie mogę się go doczekać, bo będzie wreszcie wiadomo co i jak.
Stary 2013-04-28, 15:12   #4345
Messsuah
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez perfuzja Pokaż wiadomość

Ja nie miałam taki przejść, ale też się boję pierwszego usg. Ale też nie mogę się go doczekać, bo będzie wreszcie wiadomo co i jak.
a kiedy masz usg ?
Messsuah jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-04-28, 15:45   #4346
perfuzja
Zakorzenienie

Cytat:
a kiedy masz usg ?
No własnie nie wiem
Moooże 10 maja, ale wtedy idę do sieciówkowego lekarza tylko po to, żebym mogła robić badania za darmo. Szczerze mówiąc nawet nie wiem czy on ma usg w gabinecie, bo nie zwróciłam uwagi jak byłam tam ostatnim razem

Jeśli nie, to na pewno 17 maja, bo wtedy idę do lekarki, u której będę prowadzić ciążę.
Stary 2013-04-28, 15:52   #4347
ryba91
Zakorzenienie

Perfuzja- rozumiem że będziesz prywatnie prowadzić ciąże?
a ten sieciówkowy( jak to nazwałaś:P ) lekarz to też gin, tylko z NFZ? czy zwykly internista? ;> czemu tak późno wybrałaś sobie wizyte?? który będziesz miała wtedy tydzień? Jak pisałaś to wybacz- skleroza w ciąży mi się uaktywniła
Stary 2013-04-28, 15:57   #4348
dzidziadziumdzia
Zakorzenienie

Dzięki Dzastin, od razu mi lżej w głowie .
W ogóle zdecydowałam, że pójdziemy na dodatkowy skan z nagraniem na plytke, bo moja cora miała na tym etapie a chce podarować dzieciom podobne pamiątki za naście lat.

Aliska przyszła na świat 18.08.2010
. Witaj Kochanie

Aniołki 05.2009 i 08.2009 oraz Aniołek bliźniak 03.2013
dzidziadziumdzia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-04-28, 16:06   #4349
ryba91
Zakorzenienie

ile kosztuje takie "video" ? i pewnie nie każdy lekarz to robi..?

a ja sobie piję lemoniadę
Stary 2013-04-28, 16:08   #4350
Mya1989
Zakorzenienie

Jenyy, dziewczyny. Ale mam dzisiaj humorki, najchętniej bym kogoś skopała...

Ulka
28.11.2013r.
55cm, 3180g
Mya1989 jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości