|
|||||||
| Notka |
|
| Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#4471 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Mamusie styczniowo-lutowe 2013 cz II
Zapomniałabym-WITAM NOWĄ MAMUŚKE W NASZYCH SKROMNYCH PROGACH
Evel- niech maleństwo zdrowieje szybko ściskam was mocno Ninagg-dawaj foty z chrzcin ![]() Niedzielny dzień uważam za udany Synek grzeczny-miał tylko chwilę słabości ![]() Mąż spisał się na medal bo wysprzątał mi chałupę-poodkurzał,pomył podłogi (po prostu ogarnął burdel) a ja w tym czasie się bawiłam z synciem i relaksowałam zarazem Tak mi się podoba
Od 20.04.2007r. Razem. Od 11.08.2012r. Żona. Ur. 23.01.2013 "Dla Ciebie moje serce bije,tak jak kiedyś Twoje dla mnie bić zaczęło" KosmetyczneSzaleństwo 7DniTygodnia Edytowane przez mala_19kw Czas edycji: 2013-04-28 o 20:33 |
|
|
|
#4472 |
|
Zakorzenienie
|
Nina, szczerze mówiąc, to musiałabym się jeszcze zastanowić, ale w drogę biorę ze sobą pojemniczki z mlekiem, 4 butelki, wodę gorącą w termosie i zimną w butelce jakiejś... Do tego kocyk, zabawki, mokre chustki, pieluchy, śliniak... A ogólnie na wyjazd zabieram ze sobą bujawkę, cały zestaw wózkowy (mam 3w1), kocyki... Kosmetyki jakieś (dla małej, rzecz jasna, nie mówię o swoich
), dużo ciuszków na zmianę, puszkę z mlekiem i paczkę pieluch... I nie wiem, co jeszcze. Pewnie mi się przypomni, jak będę nas pakować.
|
|
|
|
#4473 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#4474 | |
|
Zakorzenienie
|
Witam.nową manusie
![]() Cytat:
Jeszcze Tz focha zarzucił. Nie dość że nawet mi życzeń wczoraj nie złożył to jeszcze.dzisiaj obraza majestatu i nie wiem nawet o co.
|
|
#4475 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
)---------- Dopisano o 20:40 ---------- Poprzedni post napisano o 20:38 ---------- Cytat:
|
|
#4476 |
|
Rozeznanie
|
Dziewczyny, zaskoczę Was, tzn. tak mi się wydaje, dlatego, że sama jestem zaskoczona..Już mówię o co chodzi. Otóż właśnie odkryliśmy z mężem, że nasz Krzysiu ząbkuje
, zaczyna od dwóch górnych. Nie miałam pojęcia, że w 4 miesiącu to już można się tego spodziewać, ale poczytałam noi się okazuje, że jest to możliwe. Oho..no to chyba mogę się szykować na marudzenie i inne różne objawy towarzyszące ![]() Krzychu od kilku dni bardzo się ślini i wkłada paluszki non stop do buzi, wcześniej też wkładał, ale teraz to non stop ma paluszki w buzi, a jak nie paluszki to wszystko inne co jest pod ręką. To chyba oznaka, że swędzą dziąsełki, tak przeczytałam. Do tego zwiększyła się ilość kup, ostatnio robił 1 lub 2 dziennie, a dziś już zrobił 4 noi pogorszyła się też konsystencja - to też podobno może być objaw. Zaglądnęłam do buzinki pod górną warge noi faktycznie to jest to. ![]() Powiem Wam, że Krzychu to mnie zaskakuje i zawsze jak spotyka mnie coś nowego z nim związanego to zaraz muszę się dokształcać, no bo i skąd to wszystko wiedzieć jak się jest pierwszy raz mamuśką. Ale z tymi ząbkami to szok, po prostu nie miałam pojęcia o tym, ale też nie zastanawiałam się nawet nad tym kiedy
|
#4477 |
|
Zakorzenienie
|
Dziewczyny, dodałam do klubu fotki mojej księżniczki - specjalnie dla tych, co nie widziały na fejsie.
Mała, jedziemy na Lubelszczyznę - 500km do pokonania. Do teściów, bo stamtąd pochodzi mój TŻ. Majóweczka, trzeba odpocząć. Szkoda tylko, że sobie nawet tam nie pogrillujemy, bo nie ma gdzie - teściowie mieszkają w bloku...
|
|
|
|
#4478 |
|
Zakorzenienie
|
Jeszcze moja mama jest i głupio przez Tz.
Dziewczyny ratujcie mam coraz.mniej mleka, pije hektolitry wody i nic, jak próbuje Mała przystawiac często żeby pobudzić to tragedia tak się wydziera bo jej mleko nie leci. Czy to że zaczęłam skakać na skakance mogło zaszkodzić?
|
#4479 |
|
Zakorzenienie
|
Basiu-na wątku już wysyp ząbków
![]() Mojemu Oskarowi się objawił, Leosiowi Marsi, Dawidkowi Hope,Oliwce Black i chyba jeszcze kogoś pominęłam Ale rozumiem twoją radość bo każda nowo odkryta zagadka u naszego malucha to ekstraśna sprawa dla mamuśki
|
#4480 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() a tutaj w watku juz mamy kilka zabkujacych dzieci tez no ale gratulacje ja ciagle czekamale dzisiaj zauwaylam, ze mlody porbuje przewrocic sie z brzuszka na plecki, taki mostek robi i wygina sie na jedna strone i wyglada na to, ze lada dzien mu sie to w kncu uda
|
|
#4481 |
|
Zakorzenienie
|
czesc kobietki
![]() Black, mnie tez sie wydaje, ze to moze byc reakcja na zmiane mleka, chociaz.... ja tez podaje ten dicoflor i tez nam sie zrobiło mega odprzenie...... wiesz, zaczęłam wczoraj wieczorem smarowac bepantenem i juz o niebo lepiej jest ![]() Lady rocznicowo najlepsiejszego Ifwka, co ten tzt twój wywija? ![]() Bijkora- swietnie Was przyjeli ![]() witam nową mamusie ![]() u nas tez dzisiaj lało, wiało, paskudnie,... młody tylko siup do auta i z auta, zadnych spacerow ide zaraz lulac, klub oblukam jutro |
|
|
|
#4482 | ||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() Cytat:
O ja głupia a myślałam, że to nowośćA jak to ząbkowanie przechodziło jeśli można wiedziec?? Nawet jak już był ten temat to plisss proszę o małą powtórkę
|
|
#4483 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#4484 | ||||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Super że klasa tak ładnie się zachowała, na pewno było Ci bardzo miło ![]() Powodzenia na maturze ! Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Jak to dobrze że ten długi dzień się już kończy ( u mnie rozpoczęty o 3 rano ).Blanka próbuje zasnąć, ale oczywiście bez atrakcji się nie obędzie. Nauczyła się nowej umiejętności i teraz się chwali w łóżeczku zamiast spać Przećwiczyła mnie dziś konkretnie , ale tak jak pisałyście wcześniej chyba faktycznie biomet na nią źle wpływa Jutro tż ma wolne i obiecał że zajmie się Małą a ja mam odpocząć. No i jutro też szczepionka, ale się boję , mam do pediatry mnóstwo pytań oczywiście . Słuchajcie czy to , że dziecko non stop puszcza strasznie śmierdzące bąki coś złego oznacza ? Bo ja okien nie nadąże otwierać tak wali |
||||
|
|
|
#4485 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Mam jeszcze pytanie - czy karmiąc piersią można jeść maliny? Czytałam, że tak, ale dziś zjadłam trochę i kupka miała dziwną konsystencję (trudno nawet ją określić). Czy to może być właśnie po malinach? Kilka dni temu też je jadłam i było ok, ale nic innego nowego nie jadłam
|
|
|
|
|
#4486 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
|
|
#4487 |
|
Zakorzenienie
|
Basiu,
za ząbek Evel- zdrówka dla Majusi mój dziec wprawdzie ząbka jeszcze nie ma, ale za to nową umiejetnosc nabył- swiece robi, potem hop na bok i na brzusiu łebek podnosi
|
|
|
|
#4488 | |||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
aczkolwiek bardziej z Podlasia , w sumie zagmatwane to![]() Udanego wypoczynku! Cytat:
![]() Cytat:
ach gapa ze mnie! Witam nową mamusię |
|||
|
|
|
#4489 |
|
Raczkowanie
|
Dziękuję dziewczyny za ciepłe przyjęcie
|
|
|
|
#4490 |
|
Zakorzenienie
|
Ułożyłam Darię do snu i już smacznie sobie śpi
Chciałam Was nadrobić ale właśnie leci "Przepis na życie" więc lecę oglądać ![]() Może na reklamie Was podczytam
|
#4491 |
|
Zakorzenienie
|
Sylwietta, mi się wydaje, że od mleka by się od razu pojawiło... A dzisiaj kupa była normalna - Dicoflor podałam dopiero po niej, zobaczymy, jaka będzie następna... Ale mam nadzieję, że to taka jednorazowa akcja i po prostu pierwsza reakcja brzuszka na nowe kropelki...
Ja też myślałam, żeby Bepanthenem posmarować, ale jak pisałam, mała spała całą noc z gołą pupką, w nocy karmiliśmy na pieluszce ją, żeby nie osikała (pieluszka - wiadomo - przemakała, ale przynajmniej absorbowała sikundy ), do tego po każdym karmieniu wycierałam ją delikatnie chusteczką flanelową i sypałam mąką - dziś pupka jest jak nowa... No i rano ją wykąpaliśmy, żeby dokładnie ją tam umyć. I teraz jest okej. Ale wczoraj - aż troszkę, ale dosłownie troszeczkę, krwi tam się pojawiło, masakra.
|
|
|
|
#4492 | ||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() Z tymi bąkami to chyba nic złego, tak myślę, mój Krzychu często puszcza i śmierdzi jak nie wiem Cytat:
Tak w ogóle to my mamy po weekendzie drugie obowiązkowe szczepienie. Oczywiście jest to opóźnione szczepienie w naszym przypadku, bo przez pobyt w szpitalu Krzysia i potem ospę lekarka odroczyła szczepienie aż do po weekendzie majowym.
|
|
#4493 |
|
Lurker ;)
|
Co do elitarnych liceow. Moje bylo takim elytarnym liceum jezykowym. I co umiem? Po francusku " Je ne comprends pas" a po angielsku podstawy, oczywiscie wujo google.translate jest moim przyjacielem... Lekcja w stylu robicie dzis te i te zadania z podrecznika. Koniec. Aaa wspomne, ze nie omowilismy wszystkich lektur( wychowawczyni miala zalamanie na 3 miechy przed matura i zrobila blad w swiadectwach, przez co byly nie wazne
|
#4494 |
|
Zakorzenienie
|
Sylwia nie wiem co mu odbiło, a mama jeszcze mówi że.tego pokarmu mam mało bo cały czas jestem zdenerwowana, a ten mi jeszcze dokłada.
Dziewczyny nie wiecie jak z ta skakanka czy to mogło zaszkodzić. U mnie nie jest to problem ze złapaniem piersi tylko jakby jej mleko nie smakowalo i nie chce.pić.
|
#4495 |
|
Zakorzenienie
|
Odp: Mamusie styczniowo-lutowe 2013 cz II
A to ja akurat sie ciesze bo skonczylam technikum i dobrze mi z tym
![]() ![]() przynajmniej mam teraz tytul jakis.Hanna juz spi, mialam dzis poogarniac no ale moje dziecko mialo inne plany na dzis niz sprzatanie. Chyba sie poloze juz... Basiu gratulacje za zabka ciekawe kiiedy u nas beda.Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
|
#4496 | ||||||||
|
Konto usunięte
|
Cytat:
![]() Cytat:
Zdrowia dla niego! A matura kiedy? muszę wiedzieć, kiedy trzymać kciuki ![]() Fajnie w szkole miałaś ![]() Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
Powiem tak - Agatka przy pierwszych zębach nie miała rano po prostu 2 dolne jedynki były. Z czwórkami tak samo, nie wiem kiedy wyszły. 2 trochę marudzenia było, a najgorzej górne 3 szły - jakieś 2 tygodnie kataru wodnistego, brzydkich i częstych kup, płacz, podwyższona temperatura i kilka krostek na policzku - dodam, że córa miała jakieś 2,2 roku wtedy już. Cytat:
![]() Cytat:
No i pytanie -o której maliny a o której kupa? Bo wiesz, tak naprawdę ZANIM te maliny do mleka przejdą to najpierw ty musisz je strawić przecież...Cytat:
![]() ---------------------------- Ja od 13 u teściów na obiedzie młoda coś od wczoraj niespokojna i nie wiem (bo wczoraj u teściów na działce) czy nadmiar wrażeń, czy za mało tulenia - bo trudno jej usnąć było, rzuca się mocno.
|
||||||||
|
|
|
#4497 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Odp: Mamusie styczniowo-lutowe 2013 cz II
Bokeh, zazdroszczę właśnie tego!
Liceum ogólnokształcące jest do dupy. Szaja, na portalu fotka.pl Najpierw gadu gadu przez rok prawie (od października do lipca), potem przyjechał do mnie i strzeliło jak grom z niebios.
Edytowane przez BlackSanctum Czas edycji: 2013-04-28 o 21:33 |
|
|
|
#4498 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() tulam |
|
|
|
|
#4499 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
A jak laktatorem odciągasz to leci?
|
|
#4500 | |||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
I że u Was już lepiej ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Mój też sam się za TO nie bierze. Dopiero jak mu powiem to pomaga mi... Cytat:
I przykro mi z powodu choroby. Napewno będzie dobrze Cytat:
![]() |
Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 17:46.

ściskam was mocno 

Pewnie mi się przypomni, jak będę nas pakować. 
A nie było mnie może minutę..
22.05.2008
14.08.2011
, zaczyna od dwóch górnych.